Tomu rikam preklad.

Btw: mohlo by tam tech levelu monka byt 6 ?
Odesláno 06.04.2006 10:18
Odesláno 06.04.2006 10:39
Odesláno 06.04.2006 10:54
s těmi levly souhlas, weapon spec. je jasné, jen jsem to tam zapomněl vypsat, češtinu píšu, protože ji mám sám a protože když napíšu anglicky tak pochybuju že si to každý přeloží (není to build představovaný široké nwn PvP PG profi veřejnosti) ale jinak díky za doplnění ;)Kdyz uz ...
Rekl bych, ze do 20 je lepsi brat 4 Monk ( 2, 7, 12, 17 lvl ) / 9 Fighter / 7 WM:
- AB stejne
- prubezne zvysovani AC
- zrychleni monka od 12lvl a jeste par drobnych vyhod ( +2 na mind-effecting spells, Deflect Arrow )
- moznost mit ten jeden feat mezi epickymi a pripadne ho vyuzit jinak ( napr. Epic Prowes, Epic Fortitude a jine )
- a navic pokud se nepletu Monk na prvnim lvl nebude moct umet pouzivat ani luk, ani sipky, takze si moc se zombikama neuzijes, takze zacit fighterem
Pokud dobre pocitam je to 18 featu ( tedy 2 do zacatku pro Humana, 10 v prubehu a 6 za Fightera )
Nicmene se koukam, ze tam neni Weapon Specialization, coz by mela byt podminka na Epic Weapon Specialization, kterou ty tam mas.
A btw. ta cestina je OTRESNA, kdo ma vedet co je co za feat
Odesláno 06.04.2006 11:03
1) trošku pozorněji prosím čti2) Tolko lektvarov preto, ze ked napriklad vypijes velky wisdom tak to je +1+1d6 tusim a nie +7, takze ti na kocke musi padnut 5 alebo 6 aby si mal 12 boost. Na to mas pravdepodobnost 1/3. Takze jedna lahvicka vacsinou nestaci. Bez sily mas naozaj smiesny damage. Const pri hocijakom najazde na poklad potrebujes urcite.
4) AC Okay, dlhsie som to uz nehral, zabudol som +2 ac monka, na dodge sa proti grupam npc moc nespoliehaj
5) No toto je ten problem, nezabudol, s nizkym AB budes tie kritikaly (az za neuveritelnych 60+ s vypitym lektvarom) potvrdzovat akurat tak proti expiacim npc a tam ti to moze byt jedno. Navyse pri niektorych npc s redukciou ani neskrtnes.
7) Keby si to chcel trochu osviezit, tak mozes napriklad zobrat hide a move silently a skryvat sa za rohmi, jednoducho mat prvy uder - moment prekvapenia. Toto myslim tym vediet nieco zaujimave, trochu alternativny pristup k boju, vobec nemyslim ze mas okamzite robit monk/cleric.
8) Ak ocakavas, ze s tym budes mat radost hry, tak nech sa paci, pust sa do expenia, ale radsej to inym nenavrhuj, lebo by sa mohli nachytat a sklamat, toto omrzi velmi rychlo.
Odesláno 06.04.2006 11:38
Jeee, ono sa uz daju vyrobit lahke cierne rukavice ? a dokonca aj +5 prstene ? To je parada. A kedy sa znizila hranica na +5 prstene zo Stromoradu na 10lvl monka?no, nedával jsem tam top craft ani věci ze ST...to jsem tím myslel...výše to rozepisuju
Odesláno 06.04.2006 11:47
No nevim jakej sutr je potreba na bile rukavice mnicha, ale na prsten +4 wisdom musis mit perly nebo black safiry, coz je top natezitelnej kamen ve hre.omg, jeden takový prsten si koupí (až bude) za takových 150k..myslím že narozdíl od bílých mnišských rukavic to NENI až tak problém
Odesláno 06.04.2006 12:07
cože? kde jsi nabral věci ze ST proboha? a lehké černé? kde to sakra máš? rukavice +2 obratnost, pásek +3 obratnost, prsten +4 obratnost, prsten +4 moudrost...co je z toho ze ST? když tak boty wara vyžadující asi 200k, což není nic nedosažitelného....já neřekl že to nováček bude mít za týden, ale že to sežene v pohoděJeee, ono sa uz daju vyrobit lahke cierne rukavice ? a dokonca aj +5 prstene ? To je parada. A kedy sa znizila hranica na +5 prstene zo Stromoradu na 10lvl monka?
To co ratas je naozaj top s cim mozes ratat. Este aj Ioun stone![]()
Ja som dobre cital co si pisal, ale ty si zrejme nepochopil to moje. Povedzme ze mas ten kamen na wisdom za neviem kolko k gp, tak mas +6 bonus. Do maxima potrebujes dalsich +6. Ratas s plnym boostom, takze potrebujes +6 a nie +5 ako si pisal pretoze pokial viem 6+5 je stale 11. Velky wisdom je 1+1d6. Mas 33% sancu ze ten bonus +6 po vypiti dostanes, 66% sancu, ze stale nemas plny boost a musis si lognut este malu wisdom aby si mal. To cini priemerne 1,66 pouzitej lahvicky na plny boost wisdom (a to neratam este to ze tych +6 wis nemusis mat ani po 2 lahvickach). Je to pomerne jednoducha matika.
Odesláno 06.04.2006 12:13
ehm, takže:No nevim jakej sutr je potreba na bile rukavice mnicha, ale na prsten +4 wisdom musis mit perly nebo black safiry, coz je top natezitelnej kamen ve hre.
Rukavice +2 dex jsou mam pocit bile a jak pise asci, cerny asi nikdy nikdo neudela, takze zase top vyrobek.
Pasek +3 dex a prsten +4 dex se da.
Ionske sutry nevim kolik stoji ale zadarmo to nebude.
Odesláno 06.04.2006 12:18
Pokud se daji vyrobit rukavice +2 pouze na dex, tak je to ok. Mel jsem za to ze +2 dex je jen na bilych a lepsich. Cernou tam netahej.ehm, takže:
1) prsteny +4 wisdom byly před WIPE za 110k, velmi pochybuju že byly z black safírů, max z těch perel, ale je to možné, zlatníka jsem narozdíl od tebe nejel...jestli to tak je, tak bohužel se to musí přispůsobit a nakombinovat jinak...navíc se dají najít amulety +3 a +5 wisdom, ale to asi opravdu sporadicky (a ani nevím jestli po WIPE to je možné, já je měl před WIPE jen)
2) rukavice +2 bílé? uplně vedle, +2 dextrity rukavky jsou myslím tmavěmodré pro lvl 18 (dělal jsem krejčího, vím)
3) nechápu kde jste vzali černé? černé jsou +3 obratnost +3 síla +3 odolnost + další věci, vidíš tam snad něco z toho v mém topicu?
Odesláno 06.04.2006 12:28
Odesláno 06.04.2006 14:10
s tím ringem jsem říkal že nevím ;), amu +5 jsem měl s mnichem, natural máš z kury, jsi alchymista (psal jsem to...)Pokud se daji vyrobit rukavice +2 pouze na dex, tak je to ok. Mel jsem za to ze +2 dex je jen na bilych a lepsich. Cernou tam netahej.
![]()
Myslim, ze bys ty prsteny mel trosku prehodnotit, protoze +4 na dusevni vlastnosti se delali z perly nebo black safiru. A spolehat na to ze najdu amulet +5 wisdom je dost utopicke, zvlast kdyz ten build neni zadnej zlodej.Hlavne se taky pripravis o AC natural z amuletu.
Odesláno 06.04.2006 14:15
no, to každopádně, nejsem builder, ale chtěli tu buildík atypický, hodím tu něco uzajímavého (nezvyklého) a snese se sprška srovnávání s jinýma buildama, equipem, PvP atd, přitom to byl JEN návod jak na to, ne vypis buildu nebo tak něco.....to co potřebuju ke svým buildům znám dost dobře ale jak jsem řejkl, nejsem best of all...ono, když si hraju a stavím PG tak je to špatně, když tu řeknu buildík jen na NPC a bez PvP šqncí valných tak je to taky špatněJa by som to zhrnul asi takto, Vlk mas a budes mat sice na Demone asi najviac 30 lvl postav, ale v buildovani a znalosti Demony mas este nejake tie rezervy ;-)
Odesláno 06.04.2006 15:30
to prve o ciernych veciach bola ironia na tento tvoj pocin:cože? kde jsi nabral věci ze ST proboha? a lehké černé? kde to sakra máš? rukavice +2 obratnost, pásek +3 obratnost, prsten +4 obratnost, prsten +4 moudrost...co je z toho ze ST? když tak boty wara vyžadující asi 200k, což není nic nedosažitelného....já neřekl že to nováček bude mít za týden, ale že to sežene v pohodě
nevím kdy jsi pil lektvary a jak alchymii rozumíš ale jsi totalně vedle
1) velký lektvar zvedá wisdom o 3 modifikator v pohodě (piju ho na vaření s monkem....z 16 wisdom na 24 sem tam, jinak 23, 23)a pokud ti nepadne +6 (kapacita je až +8 !!!! 1d4+4) no tak hold máš malou šanci že budeš mít AC o 1 nižší než je max...takže ještě jednou, přečti si co píšu když na to chceš reagovat, děkuji
pretoze to s cim ratas praveze je uplne top craft a aj top ST, pretoze jednoducho lepsie veci nikdy nezozenies.no, nedával jsem tam top craft ani věci ze ST...to jsem tím myslel...výše to rozepisuju
Odesláno 06.04.2006 16:33
1) kdo ne1) Je prilis zavisly na flastickach
2) Je to jednoducho nuda za nieco podobne hrat
....A preto ked vidim ako nejaki neskuseni hraci uvidia build na fore a hned pomaly zakladaju nove postavy, tak jednoducho citim potrebu poukazat na rizika ktore ta postava so sebou nesie, kedze si to nespravil ty. Vzdy ked take nieco napises tak musis newbikov oboznamit aj s chybami, ktore to ma a je potom na nich zvazit ci to riziko podstupia.
Odesláno 06.04.2006 17:12
no asi máš svým způsobem pravdu, jen mi přijde že taháme jeden provaz každý z jiného konce.....lektvar na wisdom přidá 5 - 8, takže s těmi tvými procenty nějak nesouhlasím no ;)...s tím ringem +4 wisdom jsem si nebyl jistý ale ostatní se dá sehnat, alespon po delší době po WIPE to nebude vubec problem...boty za 220k ze ST, tot asi nejdražší věc do equipu...to prve o ciernych veciach bola ironia na tento tvoj pocin:
pretoze to s cim ratas praveze je uplne top craft a aj top ST, pretoze jednoducho lepsie veci nikdy nezozenies.
Ale neboj, citam co pises. Ale matika ti asi moc nehovori, takze kludne dalej vsetkych presvedcuj ze velke lektvary na jedno lognutie z neochvejnou statistickou istotou pridavaju minimalne +6
Celkovo preco som reagoval: Pred davnymi casmi som mal takyto podobny napad, ale instantne som ho zavrhol kvoli dvom veciam, ktore sa netykaju priamo toho ci to ma PG cisla alebo nie.
1) Je prilis zavisly na flastickach
2) Je to jednoducho nuda za nieco podobne hrat
A preto ked vidim ako nejaki neskuseni hraci uvidia build na fore a hned pomaly zakladaju nove postavy, tak jednoducho citim potrebu poukazat na rizika ktore ta postava so sebou nesie, kedze si to nespravil ty. Vzdy ked take nieco napises tak musis newbikov oboznamit aj s chybami, ktore to ma a je potom na nich zvazit ci to riziko podstupia.
Odesláno 06.04.2006 19:08
Takovej dotaz mimo.
1)Když v boji vychlastam lahev, tak se počítam na to kolo jako flat-footed? Podle vykladu od Valda o AC asi jo, tak se chci jen ujistit.
2)Když je člověk v postavení, ktere poskytuje Trpaslicí obránce může být oblíčen či ne?
3)Který povolání mají uncanny dodge?
1) kdo ne
![]()
Odesláno 06.04.2006 20:05
Vasil Hrombom a skoro každá moje postava
Nemám rád spotřební zboží, přijde mi to jako vyhazování peněz
Odesláno 06.04.2006 23:10
Ja ti teda neviem, ja som chlastal asi ine velke const ako ty, ale mne to jakziv +8 nedalo.no asi máš svým způsobem pravdu, jen mi přijde že taháme jeden provaz každý z jiného konce.....lektvar na wisdom přidá 5 - 8, takže s těmi tvými procenty nějak nesouhlasím no ;)...s tím ringem +4 wisdom jsem si nebyl jistý ale ostatní se dá sehnat, alespon po delší době po WIPE to nebude vubec problem...boty za 220k ze ST, tot asi nejdražší věc do equipu...
add 1) proto jsem doporučoval alchymii k tomu
add 2) za jaké postavy je nuda a za jaké ne? to bych si poslechl :D já ted hraju za trpoše obránce a ikdyž jen bouchá great axe je to zabava (protože jde o styl, o postavičku jako takovou)
Odesláno 07.04.2006 09:58
opravdu jen přiběhneš a mlátíš? co takhle uvažovat zda-se vyplatí udělat radši 3x vířivý utok než ťapat nestvurky pojedné, zda využít vylepšené srážení nebo ne..charisma mají i dvoje kukri1) Je jedno ci si ich vyrabas sam, alebo niekto iny, jednoducho si na nich prilis zavisly.
2) Nuda nie je hrat za postavy ktore ta nutia aspon trochu premyslat pri boji. Napriklad aj ten tvoj DD. Musis si rozmysliet kedy a ci sa postavis do defensive stance a kedy to naopak nepotrebujes. Pocitas s tym kolko ich mas este k dispozici a kde to urcite budes potrebovat. Navyse obojrucne zbrane su jednoducho charizmaticke a maju stylsam o tom viem svoje
Na rozdiel, pri tom monkovi nemas nic take ne vyber, jednoducho pribehnes a mlatis kym to nechcipne, period, koniec.
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních