Skočit na obsah

Fotka

Exp zbroje od krejciho

• Please log in to reply
129 odpovědí na toto téma

#61 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 13:54

babčo takže to že si monci nemužou nacpat sterk do stitu ti prijde nefer ale to že maji magic dmg a +10 a zbytek jen +6 a zvuk dmg který pohlti jak sutr tak feat tak jakakoliv rezistence na elementy at už u hrace nebo npc ti prijde ok jo ?

a to že nemůžou mít jako mít štít který by jim ten +10(nevím kolik + je adam) AC bonus dal oproti klasickým plechovkám a dexovkám ? to samé lučišník...proč on si k tomu luku nemůže vzít štít hmm ? nemůže tak má alespoň silnější luky,....
  • 0

#62 MrKure

MrKure

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 110 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 14:01

Draxi
Online hraní funguje na principu rozdělování hráčských postav do rolí, technicky se ustanovily tyto základní role Tank, Healer, DMG, tyto se nadále rozšiřují do různých hybridů jako melee-DMG, range-DMG, booster atd, v NWN se hybridy staví z velké části multiclassem, vzhledem k větší variabilitě je snaha pro stejné role u ruzných class vytvářet alespoň jiné styly boje. Při stavění modulu bysis měl především uvědomit kolik rolí chceš aby existovalo, jakým zpusobem zpracovávat hybridy (kupříkladu hybrid mezi Tank -DMG musí mít logicky menší dmg než DMG a menší AC než tank). Tím jak nastavíš podmínky na modulu pro ruzné class, takovou budeš mít ve výsledku variabilitu postav. Osobně jsem rozhodně oproti zde proklamovaným výrokům typu, "Je nám jedno, když postavy nejsou vyvážené, at si každý hraje co ho baví". A tady se dostáváme k těm rukavicím, za předpokladu, že se někdo chytne za hlavu a ty rukavice oslabí, tak bude výsledkem akorát to, že se přestanou hrát monkové a bude tu běhat zase o něco víc bardů, což je poměrně škoda vzhledem k tomu, že je to stylem boje poměrně unikátní class. Tedy tvoje připomínky by neměly směřovat k přesíleným monkovým rukavicím, ale k celkovému konceptu vyváženosti, variabilitě a hratelnosti různých class.
Mno, ale myslim, že jsem si tu stejně plácal játra zbytečně :wink:
  • 2

#63 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 14:22

raz : ale monk da vetsi ac než plechovka zapominas ...
a nebavime se o stitu ale o zbrani vs rukavky kde sou rukavky v kur vyhodě .. oproti čemuž je socket stitu zanedbatelná vec

kure: ja ti nevim monk je lepši tank než plechovka , díky rukavkam a poctu utoku je monk krásně schopný strcit do kapsy i plechovky s jednoruc
srovnej si 20/5/5 mnich fight sd a treba rdd fighterna jednoruc a zjistis že ac je stejné a dmg nahrava monkovy ;) ba pokud mlati neco s imkou na crit nebo bereme v uvahu rezisty ( tupých je mnohem mnohem meně ) tak je fightr v nevyhodě v obou bodech :)

raz: luky beru strelivo je drahe , dostavaji priležitostne maji postih na ac .. ale monk netrpi nicim z tohoto a 20/5/5 by tu běhaly i s +6 rukavkama se zvukem
  • -2

#64 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 14:25

...
Mno, ale myslim, že jsem si tu stejně plácal játra zbytečně :wink:

Kdeze, mne sa to zda asi tak najblizsie tomu, o co sa pokusame/budeme pokusat.
Diskusia o ex radach vyrobkov je uplne vytrhnuta z kontextu, pretoze spolu s nou je nutne (a omnoho dolezitejsie) vykonat pomerne velke mnozstvo inych zmien, ktore v konecnom dosledku pokryju 90% nacrtnutych obav.
V skratke, cielom je, aby 1) classy boli +- ekvivalentne uzitocne ale aj narocne 2) aby sa to iste tykalo aj vsetkych craftov a potazmo equipu (povedzme az na vynimky, kedze je uz v zakladnom dizajne hry zakotvene, ze niektore veci su proste horsie ne ine, nad tym sa este musim zmaysliet...).
Niekto si povie, ze NWN je by default nevyvazene atd. ale vela sa toho urobit da a to aj pri zachovani pestrosti a roznorodosti, ktore prve mechanika tejto hry umoznuje.

Příspěvek upravil licrydis: 12.11.2011 14:27

• 4

#65 MrKure

MrKure

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 110 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 14:45

Licrydis
Jsem rád, že s přílivem nové krve se myšlení a názory týmu Demony posouvají zase o kousek dál.
Drax
Bohužel máš takovou vlastnost, kdy se ti z jakéhokoliv kontextu daří vypíchnout tu nejméně důležitou věc.
  • 2

#66 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 16:11

babčo takže to že si monci nemužou nacpat sterk do stitu ti prijde nefer ale to že maji magic dmg a +10 a zbytek jen +6 a zvuk dmg který pohlti jak sutr tak feat tak jakakoliv rezistence na elementy at už u hrace nebo npc ti prijde ok jo ?

Ne. Jak si mohl takovou volovinu z myho vyroku vydedukovat??
  • 0

#67 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 16:20

mno že neuvažuješ o zruseni vyhod monku si nerek ani slovo ale nevýhody tedy nemožnost socketnuti stitu je podle tebe nespravedlnost ale o nějake změně rukavek nepadlo ani slovo resp pokud vim tak o tom nechceš ani slyšet :D
tedy vysledkem upravyy by bylo hmm ??? posileni monku ? ti to teda pootrebujou ....
  • 0

#68 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 17:26

proč by monk nemohl mít soket štít?:)
  • 0

#69 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 17:42

(...) tedy vysledkem upravyy by bylo hmm ??? posileni monku ? ti to teda pootrebujou ....

Vysledkem by mel bejt spravedlivej system a ne ze nekdo si muze soketovat a nekdo jinej muze akorat tak cumet, bo si nekdo treti mysli ze jeho povalani je uz tak dost silny a nepotrebuje nic. Hrani ma bejt zabava, povolani v nwn nejsou vybalancovany a ja to akceptuju. To ze nekdo ma 'silny' povolani prece neznamena, ze mu za trest omezim herni moznosti? Tak ty ses silnej, ty nebudes moct soketovat. Ty ses slabej, tak tobe porostou dvakrat tak rychleji expy. Ty ses blondatej, tak ty budes moct vkladat jen obri cernej... Chci soketovani pro vsechny, vzdyt je to zabava, ne?
  • 0

#70 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 17:45

Já se připojuju k sparťanovi ..... jakto že si monk nemůže soketnout štít
  • 0

#71 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 18:06

Jesisi dobre, muze si osoketovat stit i zbran. Ja sem jenom reagoval na navrh, ze by sly sutry urcity velikosti vkladat do zbrani/stitu a nikoliv do monkovejch rukavic/luku. Prijde mi to nekoncepcni/nespravedlivy.
  • 0

#72 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 19:42

Vysledkem by mel bejt spravedlivej system a ne ze nekdo si muze soketovat a nekdo jinej muze akorat tak cumet, bo si nekdo treti mysli ze jeho povalani je uz tak dost silny a nepotrebuje nic. Hrani ma bejt zabava, povolani v nwn nejsou vybalancovany a ja to akceptuju. To ze nekdo ma 'silny' povolani prece neznamena, ze mu za trest omezim herni moznosti? Tak ty ses silnej, ty nebudes moct soketovat. Ty ses slabej, tak tobe porostou dvakrat tak rychleji expy. Ty ses blondatej, tak ty budes moct vkladat jen obri cernej... Chci soketovani pro vsechny, vzdyt je to zabava, ne?

zabava to je, ale pokud to nebude promyšleno a dojde k dysbalanci tak ty buildy ktere doteď i bez soketu byly oproti soketlým buildům i tak silnější, tak nově se soketem budou ještě silnější. což bude tlačit na to že ty ostatní se budou méně a méně hrát.
na druhou stranu pokud dojde k výraznému vybalancování ( tím by se musely teda snížit základní vlastnosti rukavic, s tím že když by se dosoketovaly tak by byly opět silnější ) tak je to podle mě nula od nuly a nic to zábavě nepřinese.
nejlogičtější co tu podle me pro zábavu padlo bylo to, že k zvětšení variability by sloužilo to , že si na zbraň ( nebo někam jinam ) můžu dát novou vlastnost která tu zatím není, na úkor jiné vlastnosti ( např do brnění namísto +2 dex, si dám +2 regen..( do zbraně namísto +1k6 sonic si dám keen / haste / devast... apod ) neberte to haste a regen a keen devast jako návrhy, jen jako extrémy

takže suma sumárum... vezměme to takhle, pokud se má něco měnit .... dřív tu ten devast byl a taky to nebylo špatný,každej si zvykl, včetně NPC, ...zrušil se a teď buildy jako 20/7/3 abys hledal v kupce sena, jen prostě hráči přesedlali na 20/5/5, 13/10/7 apod... ) tak aby ta Vaše plánovaná velká změna nedopadla taky tak, aby se opět redukoval počet buildů...
  • 0

#73 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 19:46

Prijde mi to nekoncepcni/nespravedlivy.

proč by to mělo být nekoncepční, když zbraně jsou jen +6 a rukavice,luky... +10 ?
a spravedlivý to nikdy ani být nemůže, protože to tak má být, prostě když nemůžu mít štít, tak mám zase silnější zbraň... a platí to uplně stejně jako u obouruček, nemám štít = mám větší dmg.

to že ho nemlžu mít mi přijde taky nekoncepční a nespravedlivý. :D.
holt je to něco za něco.
  • 0

#74 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 19:53

Proc jsou luk a rukavice +10, teda vyrazne vic nez zbrane? Luk mam tusim u sebe i +12.
  • 0

#75 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 20:53

Proc jsou luk a rukavice +10, teda vyrazne vic nez zbrane? Luk mam tusim u sebe i +12.

Ja by som do tohoto na tomto mieste nezabiehala. Bol to pokus riesit nezrovnalosti v equipe, zial zvoleny postup bol zrovna ten nestastny.
  • 0

#76 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 13.11.2011 00:14

Co se týče monků pokud se bere jako základ singl hra tak i tam měly o +3 k AB oproti zbraním (+7 vs +10) tady je navíc neresistuntelnej magic a +1AB(proti +6) což je nespravedlnost, budiž.
Ale...
1/monk nemá v rukavkách jako jiná povolání ve svých zbraních silná krit.zranění
2/nemůže nosit lehké rukávky což je (+2/+3) ke třem vlastnostem
3/řešený soket štítu
A co tu nikdo nezmínil, mokovky se dají nosit přes UMD v klidu takže pokud někdo touží po větším AB není problém...

Před nějakou dobou jsem to probíral s Majkym(ty rukavičky), napadlo mě jediné - do +6 monkovek bez limitu ale +7 a víc dle lvl monka a bez možnosti UMD tak že +10(a magic) by mohla nosit jedině postava s 26lvl monka.
Je totiž fakt divný že postavička s 1lvl monka(třeba zenka) si v klidu tluče nejlepší zbraní co je pro tohle povolání k dispozici.
Ted mě klidně sežerte :-)
Luky ani komentovat nestojí za to...

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 13.11.2011 00:20

• 1

#77 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 08:45

v singleplayer byly +8 zbraně :)

1 monk nema crit ale za to ma 7 utoku oproti 4 což je vic než dožene
2 mno to je strasná nevýhoda na serveru kde si dochlastá i 10 ke statum ...
3 monk nemuže stit ale zato ma bonus z wis u ktere nachlasta ac vetší - nic mu nebrani vzit stit :P na ukor tehle vlastnosti no ne :P
4 monkovky dou pres umd ale se 4 utokama bez dmg a bez privalu = demence

1 luky nemaji nerezistnutelný dmg oproti zbranim
2 luky vyvolavaji priležitostne utoky
3 luky spotrebovavaji munici
4 luky nedavaji niujak extremni dmg oproti zbranim

faktem je že luky nejsou nic extra ani když sou +12 prilis charu na ně tady není
zato na rukavky jede kde co aktualně se prostě vyplati rukavky i s 1 lvl monka prave proto že sou tak silne
monk je aktualně poměrně op vsichni vidime kolik je kolem 20/5/5 , klleromnichu ,zenek co vsechno ,rezou rukavkama , monk / rogu atd
prakticky ted patri mezi nej class a jeste ma zvyhodneni v podobne +4 ab a nerezistnutelný dmg = fail

hrouda : an o lvl req by toho teda vyresil pak by sdsi asi nejsilnejsi monk build 20/5/5 nosil jen +9 rukavky a ne +10 :D:D:D
  • 0

#78 Anonymus11

Anonymus11

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 516 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 11:17

proč by monk nemohl mít soket štít?:)

Já se připojuju k sparťanovi ..... jakto že si monk nemůže soketnout štít

Může, ale se šítem ztráci monk svoji podstatu, tedy nema 6 utoku, nema AC z moudrosti, atd..
  • 0

#79 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 11:20

Já jsem teda zenko, co by mlátilo většinu času černýma rukávkama, neviděl teda ještě
  • 1

#80 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 11:29

Může, ale se šítem ztráci monk svoji podstatu, tedy nema 6 utoku, nema AC z moudrosti, atd..

build je otázkou priorit:)
  • 0

#81 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 11:46

stejně jako fighter na rukavky .. to byla naražka na tuhle dementni vetu že kdo touži po vetšim ab muže si vzit rukavky bez monka
  • -1

#82 Anonymus11

Anonymus11

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 516 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 13:25

Vlastne ziska jen jedno AB, nezapominejte na zamerka..... tudiz fajtr treba s bastardem ma AB +9, s rukavkama +10...

Příspěvek upravil Anonymus11: 13.11.2011 13:25

• -2

#83 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 13:44

jenže zamerka ma i monk LOL navic se nepocitaji ani do +20 capu resp nemaji s weap enchantem spolecneho VUBEC nic
čili +10/ +6 :PPP
  • -1

#84 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 14:20

jenže zamerka ma i monk LOL navic se nepocitaji ani do +20 capu resp nemaji s weap enchantem spolecneho VUBEC nic

Ejnže zmaměřka LOL s bobjovníkem WTF kterýho OMG jedeš ROFL na bastradadarda asi ROFL nebudeš brát na kurávky OMG WTF. Njavíc zmamjeřka OLOLOL ti dají LOL jenom 3 ab, ne 6.

//Třeba to pochopíš teď, když to píšu v draxovštině :)
  • 2

#85 Anonymus11

Anonymus11

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 516 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 17:36

Jezis nepis prosimte.

Skusim to jeste vic jednoduseji at to pochopis i ty.

Bojovnikem s cernyma rukavkama ma bab + modifikator sily + cerny rukavky (to je +10) vs bojovnikem s normas zbrani ma bab + modifikator sily + zamerska (+3) + samotná zbran (+6) = +9 => rozdil 1 AB! Je jasne ze nebude brat zamerka na rukavky, lol.
  • -2

#86 BaIthus

BaIthus

Starší učeň

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPip
  • 380 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2011 17:44

Nad takovým rdd klerikem přes rukávky jsem uvažoval, docela sranda :)
  • 0

#87 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 13.11.2011 17:56

:-) pěkně jste se do toho obuly, a co z toho vychází? že ty rukávky asi nejsou tak moc OP jak tu půlka lidí skuhrá když je to na hov*o pro ne-monka.
Spíš že OP je samotnej monk, takže zrušit monka!

to DRAX - kdybys to co jsem psal přečetl pořádně a nevytáhl si z toho jen to co se ti hodí do tvých idiotských příspěvků došlo by ti že jsem to jen nerozepsal, ale že 20/5/5 by rozhodně +9rukávky neměla
a za druhé... +10 do statů které potřebuje si dochlastá každej a treba díky soketu + rukávkám jen z malých flasek/pásků
  • 0

#88 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2011 05:26

anonym : je pičovina trvale mlatit s necim na co nemas zamerka :P tudiž ma mnich +4 ab placej si co chces je to neměnný fakt ma jak elementarni zvyhodneni ( brutalni pac je nejvetsi shit element na top zbranich ..) tak a+4 ab bonus a to prostě neokecáš nemluve o brutalni vyhodě při expení páč 5/x redukcema projdou monk rukavky kolem lvl (9?) kdežto u zbrani až verd a taqkovýhle naskok v redukcich je vsude :P
  • 0

#89 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2011 07:13

Draxi prosimtebe nepouzivej vulgarismy, ju? Jinak ti davam v podstate za pravdu :)
  • 0

#90 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2011 10:13

děda :ale ano pakliže by se rukavice omezily nna zvuk a +6 pak s tebou musim souhlasit že by monk zasluhoval možnost socketu .. hmm že by socket pochodně ? možná konečně využití pro craft pocohodně ktere sou k ničemu a monk je muže nosit bez jakehokoliv postihu pri unarmed attacku

Příspěvek upravil Drax: 14.11.2011 10:14

• 2

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních