Skočit na obsah

Fotka

snizovani cen v bazaru

• Please log in to reply
89 odpovědí na toto téma

#61 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 02.03.2010 22:20

ja mam z vas takovej pocit ze jste proste stratili lukrativni skladiste kam jste mohli nahazet bez rozmyslu hromadu veci a proste to tam nechat lezet, sak von to nekdo casem koupi ze? tak ted se vztekate jak mali decka. Kdyby aspon ty vase argumenty za neco staly...

Zobrazit příspěvek

ten chlapec ma pravdu
  • 0

#62 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 02.03.2010 22:28

za me: je tento stav spatny, bazar neplni svou funkci a je potreba opatreni aby tento stav nenastal

ja mam z vas takovej pocit ze jste proste stratili lukrativni skladiste kam jste mohli nahazet bez rozmyslu hromadu veci a proste to tam nechat lezet, sak von to nekdo casem koupi ze? tak ted se vztekate jak mali decka. Kdyby aspon ty vase argumenty za neco staly...

Zobrazit příspěvek

Oprav mě ale neměl byt prvotní úmysl aby na bazaru nebyly ležáky? :prosze:

Nevim jak tobě ale prsten kterej se neprodá za 40 dní jako ležák nepřijde /závěr - prodloužit lhůtu /
koukni tam ted, je tam teda fakt vyber věci, teprve ted tam jsou krávoviny typu 500 malacitu a tak podobně, ty jsou fakt přínos.
To už vubec nemluvím o šipech kterejch je tam 5 plnejch polí, ale to je vedlejší, protože pokud bude NPC na šipy tak odtam zmizí.
Kdys viděl aby na bazaru někdo dával kritiky a lékárny? To jsou taky blbosti na který máme NPC.

Závěr - fůra blbostí a pár plášťu a bot, jestli to je bazar podle tvýho gusta, tak se jdi podívat někam real,
uvidíš, že pomalu není bazar kde jsou dvě věci stejný, to je myslim pravej účel bazaru.

Je to věc názoru, taky mě tvoje argumenty zatím nepřesvědčily že bych neměl pravdu :grin:
  • 0

#63 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 02.03.2010 22:35

a nebude to treba tim ze na tyto vlastnosti jsou potreba lepsi sutry a tudis se krafter nevleze do limitu 8k?

to ze nekterej item nani na bazaru neni chybou bazaru, ale proste proto ze neni nikdo kdo by je vyrabel...

to sou argumenty jak pod na me z boku :prosze:

Zobrazit příspěvek

Hej chlape, prvne oznacis cast prodejcu s itemy v bazaru nad 40 dnu za blbce, ted te mame obdarit nehou z boku, dej si kafco :)
A kdyz mas stejnou pridanou hodnotu u ruznych vlastnosti selectovanou dostupnosti, tedy znevyhodnenim urcitych vlastnosti, je to podle nahody nebo podle nejake logiky. Kdyby to nebylo v tak obsahle casti jakou craft je, byl bys pro srovnat tyto rozdily?
Nic proti uprave bazaru nemam, naopak libi se mi ze muzu predmet tam nechat jako lezak s tim ze zaplatim dalsich 10 procent, ale nelibi se mi ze jej tam uz davat nebudu vubec. Teda i to by se mi libilo, kdyby existovala aukcni sin suplujici malocetnost crafteru. Uvedomme si ze jak nekdo vyse zminil ze sipu je ted dost, je to tim ze ta postava nehraje, parkuje v bazaru a cpe je tam co dve hodky. A pokud nekdo obsadi cast nabidky jinym zbozim zase jich ubyde a neni to podle me spatne. Spatne je byt odkazan na pritomnost nekolika remeslniku pri tak malem poctu hracu a i ty remeslniky pokud maji prodat formou prime nabidky zdrzovat od hry. Vetsinou je prubeh craftu stejnej u kazdeho, dokud skiluje prodava aktivne a ochotne aby zarobil a taky proto ze u stolku stoji tak jak tak. Az dokonci craft na max tak ma uz i svou vybavu a chce zacit behat po lesich, loukach a honit vcelky. Pak jeho zajem craftit logicky klesa.
  • 0

#64 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 02.03.2010 22:52

Mě spíš přijde, že to dopadne tak, že každej bude čekat až v bazaru ty itemy spadnou na levnější cenu ( napřk. pod náklady licencí ) a tím se to zachvíli ani nevyplatí tam někomu něco dávat. Ale tak celkově jde o to spíš jak si WB představujou formu bazaru, vidět to de různě, žejo.
  • 0

#65 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 02.03.2010 23:00

Neni to zas tak davno co bazar nebyl, craft naradi je u Kallara. Bazar zatezuje objemem db, hmm, hmm.
Taky reseni ze jo, ale pomuze to zabave ze hry at uz fungovani nastavi wb sebelip? Myslim ze ne, ztesuje li neco dostupnost neni to prvkem zabavy pokud se nejedna o zbozi vyjimecne, raritni nebo alepson maximalni urovne bezne vybavy.
  • 0

#66 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 02.03.2010 23:02

prosim te tenhle kec snad nemuzes ani myslet vazne. Nez vyplodis takovou snuzku kecu, mel by sis v prve rade uvedomit ze bazar neni skladiste

To byla reakce na tvoji "snůžku nějakého kecu".
  • 0

#67 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 02.03.2010 23:13

Neni to zas tak davno co bazar nebyl,

Zobrazit příspěvek

Není ? Dyť je to asi 4 roky zpátky, respektive já ho pamatuju od začátku svýho hraní, takže bych řek nějaká powipová záležitost to bude :)
  • 0

#68 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 02.03.2010 23:14

Coz neni zas az tak davno s ohledem na temer desetiletou historii :prosze:
  • 0

#69 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 09:17

A tady se dovolim nesouhlasit.
Chces tedy rici ze kdyz se amulet obrany +3 neproda za 40dni tak je blbost ho uz prodavat protoze kdyz o nej v te lhute 40ti dní nikdo nejevil zajem tak uz ani nikdy nikdo jevit zajem nebude?

Edit: Co amulet, treba prsten +3 charisma, za 40dni se neproda a proto mi chces tedy tvrdit, no ty to tvrdis, ze se prodavat nebude - i presto ze v ramci dalsich 40dni nekdo ma rozjety build na char a nastrada prachy ale ejhle prsten tam uz neni protoze tu sou [kvitek medový]ove (crafteri) kteri ho tam uz davat nebudou aby temi [kvitek medový]y nebyli (crafter je mužského životného rodu, tedy i je správně)

Zobrazit příspěvek

jinak souhlasím :prosze:
  • 0

#70 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 09:20

Coz neni zas az tak davno s ohledem na temer desetiletou historii :prosze:

Zobrazit příspěvek

skoro polovica z 10
  • 0

#71 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 09:27

myslím že řešení je nasnadě, vyrobit nový luxusní obchod, kam se budou moci dávat předměty za minimální cenu 40 tisíc, tzn. maximální cena na bazaru

tam budou moci dávat krafteři top výrobky, které se nerozdíl od šmucek od chichota neprotáčejí tak rychle

na tom co napsal silvaner výše něco je, tím myslím sehnat si kraftera dle potřeby není taková sranda a čím lepší item člověk potřebuje, tím je to horší

A, světe div se, ono to platí i obráceně, sehnat si zákazníka na lepší věci taky není otázka pěti minut

systém překupníků je vlemi výhodný pro obě strany a není na něm nic co by kazilo herní zábavu hráčů, ostatně JEDINÝ důvod, proč bazaru vadí ony ležáky je jeho OMEZENÁ KAPACITA a nazývat hráče blbcem jen pro to, že hodně kraftí a chce své výrobky nějak prodat může říct jen někdo, kdo je sám blbec :prosze:
  • 0

#72 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 10:15

Já myslím že změna bazaru je naprosto vpořádku. Lidi už nechodí na bazar s tím, že tam najdou všechno a tak shaní craftery, což je dobře. Nadávat na to můžou leda ti, co hráli stylem 1x za tři dny přecpat bazar a pak je zase nebylo, nebo ti co je mrzí že třeba ty prsteny neoběvili oni.

Dělat nějaký bazar pro "bohaté" je teda ultra kravina, protože to už můžete rovnou dát všechny výrobky nějakemu NPC které bude mít k prodeji vše, nejlíp až po Adam, Černou barvu atd. A to můžete jít hrát rovnou singl..

Že sehnat dobrýho craftera je problém taky není pravda, teda pokud ho nesháníte ve 3 ráno.

Nejlíp by bylo, kdyby se na bazar daly dávat jen polotovary, nářadí a šípy.....s omezením jak u kalara 10 položek na osobu, bez snižování ceny.
  • 0

#73 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 10:32

[quote name='Forsaken' date='3.03.2010, 11:15 ']
...................

Nesouhlasím.....

Pročti si ten topic celej a zkus se na to nedívat z pohledu někoho, kdo tu každýho zná a v každým craftu má dva kamarády.

Na lektvary a nářadí jsou NPC, snad i na šípy budou.
  • 0

#74 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 11:09

Musím souhlasit, že pokud může cena klesnout takhle hluboko, tak bych se asi bál tam cokoliv dát, protože šikovný člověk si počká, až se cena sníží...
Nováček potřebuje třeba dlouhý luk teď hned, ale zas řemeslník nemůže tušit, kdy se zrovna nějaký nováček objeví...

Asi bych tu cenu nenechal padnout tak hluboko, na druhou stranu není tak těžké si napsat datum, co a za kolik jsem to dal na bazar, abych věděl, kdy to mám stáhnout. Kolem a kolem mi to přijde lepší než předtím :prosze: .

A najít řemeslníka, no přece nebudu spamovat klient, když tu je forum. Pokud řemeslníci budou sledovat forum kvůli zakázákám, a obdobně sem nováček napíše, co shání, tak to není takový problém. Současně si projde několik "nástěnek" a vidí, kde se pohybují ceny, aby ho první řemeslník, na kterého narazí, neoškubal.
  • 0

#75 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 11:53

Dělat další bazar je fakt kravina, je to další práce, další lágy a ve výsledku to nevyřeší vůbec nic. Stejně byste za rok křičeli, že jsou tam jen samé ležáky a ať se s tím něco udělá.

Moje představa by byla taková, že lhůtu, po kterou cena zůstane stejná jako při vložení by byla zkrácena ze 40 dnů na 30. Bylo by ale povoleno tam vložit stejný předmět klidně i několikrát vždy s odpočítáváním vložených dnů od nuly. Bazarník si stejně pokaždé vezme svých 10%, a pokud někdo bude tak blbej, že to tam bude dávat neustále dokolečka, tak je to jeho věc, on bude tenm kdo bude prodělávat prachy.
  • 0

#76 Aren

Aren

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 417 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 12:16

to je remcání, tak si udělejte svou vlastní herní postavu bazarníka a stůjte si na trhu s tím harampádím. Jóóó ale to je problém, to by pak trvalo dlouho než by člověk neěco vydělal a 99 procent z vás by to zabalilo. Holt bazarník není nějakej dobrotivec. Za mě, zrušit uplně, bazar nikdy nic dobrého nepřinesl. Dříve byl trend takovej, že se všechno zlehčovalo. Jsme jen rád, že je s tím konec.
  • 0

#77 Visitor

Visitor

Neznalý

• Hráč
  • 10 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 14:11

Kolko ludi,tolko nazorov. Neda sa kazdemu vyhoviet. Ale tato uprava je urcite lepsia. Ved aj v obchodek sa leziaky predavaju lacnejsie. To ze tam nekdo nacpal blbosti, ach ,ved zachvilu odtial aj tak zmiznu tak co stale knucite.
  • 0

#78 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 14:30

Zobrazit příspěvek

Nojo, ale já taky začínal a o bazaru sem tak do 15 lvl vubec nevěděl (pokud v té době vůbec byl), když jsem něco potřeboval, ptal jsem se strejdy na trhu kdo dělá jaký craft, nebo číhal u stolků, dokud se někdo neukázal. Zpravidla sem ale čekat vůbec nemusel. A když už bylo třeba pozdě večer a já fakt nemohl počkat do zítřka, zeptal jsem se klidně jineho hráče, nikdy mě nikdo neposlal do háje.

A šlo to úplně bezproblémů a v pohodě.

PS: Krom asi 5 příspěvků jsem to četl celé, nepřispívám do 3strankových topiků na základě posledních 2 příspěvků.
  • 0

#79 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 15:28

to je remcání, tak si udělejte svou vlastní herní postavu bazarníka a stůjte si na trhu s tím harampádím. Jóóó ale to je problém, to by pak trvalo dlouho než by člověk neěco vydělal a 99 procent z vás by to zabalilo.

Zobrazit příspěvek

čekla jsem že nějakej koumák vytáhne tuhle kravinu, zeptám se tě, používal jsi mozek když jsi to psal, nebo jsi nám jen potřeboval sdělit jak jsme všichni hloupí a brečíme po jednoduchosti?

Hráčská postava bazarníka je blbost už proto, že je to stále jen hráč a nemůže tedy mít vlastní shop inventář, nemůže být ve hře 24/7

navíc jeden takový už tu byl a jak řešil svůj prodej? Přes bazar.
  • 0

#80 Aren

Aren

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 417 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 18:40

Řeči o něpoužívání mozku beru jako urážku, tak pozor na to chlape.
  • 0

#81 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 18:49

Jasně, můžete se dohadovat, můžete se navzájem urážet i si třebas vyhrožovat, ale to nic nemění na věci
že tenhle systém moc šťastnej není, stejně jsko nebyl ten předchozí, ale třeba Altharianův poslední příspěvek
byl myslim dost blízko ke slušnému řešení..... :prosze:
  • 0

#82 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 18:53

ze to furt riesite, pockajte par mesiacov a ukaze sa ci to je alebo nieje dobre :prosze:
  • 0

#83 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 19:49

A najít řemeslníka, no přece nebudu spamovat klient, když tu je forum. Pokud řemeslníci budou sledovat forum kvůli zakázákám, a obdobně sem nováček napíše, co shání, tak to není takový problém. Současně si projde několik "nástěnek" a vidí, kde se pohybují ceny, aby ho první řemeslník, na kterého narazí, neoškubal.

Zobrazit příspěvek

Dovolim si tvrdit ze mnoho novacku ani neví co to je nastenka ci forum. Mozna to je smutne ale je tomu tak.
Ps. Docela sem se podivil ze treba i lidi co hrali nwn 3mesice, stale nevedeli co to je forum, ba dokonce dele.
  • 0

#84 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 20:05

Docela sem se podivil ze treba i lidi co hrali nwn 3mesice, stale nevedeli co to je forum, ba dokonce dele.

Zobrazit příspěvek

To já, když jsem tady začínal, jsem o foru nevěděl podstatně déle :prosze: Každopádně vzhledem k obsahu fora si myslím, že začínající hráči a vůbec všichni hráči, kteří se na foru neukážou jak je rok dlouhý, vůbec o nic nepřicházejí ;)
  • 0

#85 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 20:09

tak dík
  • 0

#86 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 03.03.2010 21:30

Já bych spíš byl pro ten bazar zrušit:-D.
  • 0

#87 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 23:23

Dovolim si tvrdit ze mnoho novacku ani neví co to je nastenka ci forum. Mozna to je smutne ale je tomu tak.
Ps. Docela sem se podivil ze treba i lidi co hrali nwn 3mesice, stale nevedeli co to je forum, ba dokonce dele.

Zobrazit příspěvek

To je celkem fakt a nepopíram to, ale to neni můj problém :prosze: . Nový bazar je k tomu spíš dokopne. Kdyby se v tržnici trochu dodržovalo RP, tak by to taky nebylo k zahození :grin: .
  • 0

#88 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 03.03.2010 23:34

Stejně je na fórum víc lidí co už pravidelně dávno nehrajou, než ty co aktivně hrajou :D
  • 0

#89 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 04.03.2010 08:25

Jo, tak pryč snima... :prosze:
  • 0

#90 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 04.03.2010 13:35

Nový bazáč je suprrr, 40 dní je móóc ... snížíííít!!!
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních