Skočit na obsah

Fotka

Démona - jak dál

• Please log in to reply
208 odpovědí na toto téma

#61 Darion

Darion

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2008 16:08

byl jsem potesenej ze jsem tu nasel svou postavu po 8 mesicich abstinence.
nemyslim ze wipe je to prave. Me by wipe odradil. Osobne mam odpor k prvnim levelum a hrusi zacinam uzivat od 10+ lvl kdy panak uz neco vydrzi a neskoli ho krysa jednim kritikalem.
  • 0

#62 OndarenkO

OndarenkO

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2008 16:37

Věřím, že atmosféřa bez ooc, bez hráčů lolkařů, okčkařů apodobnejch vytvoří to správný prostředí pro DMs.

Zobrazit příspěvek

Ano, ale zaroven od toho by tu meli byt DM, aby tem, co vubec nerespektuji ani zakladni principy RP (kazda postava ma svou slabost, mela by se nejak chovat, nedelat veci co jsou v zasadnim rozporu s moznostma postavy, nezustavat stat afk na trhu, vyuzivani NoPVP lokaci k beztrestne provokaci, lolkovani atd)(neberte pls tyto priklady do slova, nechu o kazdem z nich polemizovat), ukazali ze to ci ono se nedělá/nehodí a samozrejme aj trestat. Coz ale v soucasnem pojeti "relaxrp" neni nijak vyzadovano., Bhuzel DM musi byt aj policajt a misto toho aby se venoval jen par lidem co mu sednout, tak se musi starat aj o to aby ten zbytek moc nezvlčil no..
  • 0

#63 Toryel

Toryel

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 767 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2008 16:57

Stotožňujem sa s obsahom Beeboowových príspevkov. V poslednej dobe nadobúdam dojem, že modul nie je (z rôznych prirodzených dôvodov) plnohodnotne vedený, čo sa pravdepodobne sčasti odzrkadluje aj v aktivite ostatných členov tímu (za DM tím česť výnimkám: jednoznačne Glorfindel, Kolemjdoucí a jeho démoni, Ayko ako nové DM). Predpokladám, že nie je a ani v minulosti nebolo v záujme žiadneho z lídrov, aby niečo, čomu venoval kopec svojho voľného času, očividne viedlo pod jeho taktovkou k stagnácii až k úpadku (modul sa z pohľadu hráča nevyvíja ani po príbehovej stránke, ani po WB stránke, proste nie je čo starším hráčom ponúknuť a tým si ich udržať). Tak ako som už kdesi spomínal, je jedno, kto je vo vedení, ide len o to, aby to bol niekto, komu nie je ľahostajný terajší stav a zároveň mal chuť a čas prispievať k vytváraniu zábavy ostatným. Pokiaľ líder tento predpoklad z akéhokoľvek dôvodu nemôže spĺňať, je úplne normálne, že by malo dôjsť k zmene, povedal by som dokonca, že sa takýto prístup od zodpovedného vodcu očakáva, ak je v jeho záujme, aby sa pokračovalo v zámere tohto herného modulu, ktorým je okrem sprostredkovania aj vytváranie zábavy zostávajúcim hráčom.
Toto je môj názor, v žiadnom prípade som nechcel nikoho uraziť alebo znevážiť. Naopak, v predchádzajúcom období bolo vykonaných mnoho prínosných oživení, za ktoré sa patrí vyjadriť vďaku či už WB-čkam alebo DM-kam. Teraz však, a nepociťujem to len ja, je na Démone, obrazne povedané, mŕtvo.

Aj keď ide len o starú hru, pre mňa má Demona stále svoje čaro, už aj tým, že sa v nej vytvárajú dlhodobé priateľstvá a nechcel by som byť nevďačný, ale bolo by mi ľúto, keby zanikla len preto, že bola ponechaná sama na seba.

Ak je tento stav len dočasný, vyplývajúci z iných zaťažení, bolo by od vedenia vhodné a žiadúce aspoň načrtnúť smer, ktorým sa bude modul do budúcnosti uberať.
  • 0

#64 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 30.04.2008 19:08

Souhlasim téměř se vším co tu bylo řečeno. Možná by to chtělo trošku snahy od vedení, získávat nové lidi do teamu, motivovat, zavést nové nenáročné změny... Trošku managerské práce. Jestli to někoho nebaví tak to předat dál, sakra je to jenom hra ne?
  • 0

#65 Glorfindel

Glorfindel

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1021 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2008 22:50

Myslím, že dvojkolejnost Démony je historickej přežitek, kterej současný vedení obhajuje už nevím jak dlouho ku škodě Démony. Relax RP a tolerance ooc hráčů, kteří naprosto kazej atmosféru by se měla vymýtit. Modul je poloprázdnej už tak, naopak věřím že by pak Démona znovuotevřela svou bránu pro hráče, kteří ji z toho důvodu opustili. Když bude na Démoně hrát 20 postav, jejichž ambice budou jiný než naexpit, nalootit budou se chtít podílet na dění v modulu, znovu začne Démona žít. Už kdovíjak dlouho nikdo neprojevil touhu stát se Lady nebo Lordem, to taky o něčem svědčí. Rebelové jsou kapitola sama o sobě, ale určitá skupina postav, kteří nejsou zrovna dobráci by se tady našla. Věřím, že atmosféřa bez ooc, bez hráčů lolkařů, okčkařů apodobnejch vytvoří to správný prostředí pro DMs.
Lepší modul s 20ti postavama, kde každá je originál, každá má svůj charakter, svou osobnost než 50 postav naprosto bezejmennejch, lišících se jen buildem.

Zobrazit příspěvek

V tomhle je myslim jadro pudla. Osobne by se mi moc libilo udelat wipe, prohlasit Demonu za RP server a zacit znovu s cistym stitem, pricemz hlavni ukol DMs by krom questu spocival v prosazovani noveho smerovani modulu smerem k RP.
  • 0

#66 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2008 22:57

Tak je to tady od všech zasvěcených pěkně shrnuto..... musím napsat Lopykovi, jestli se nechce vrátit, určitě rád přijme. Našli jste chybu asi skoro všude od vedení až po DMs, to nebylo asi nic moc těžkého.... nikde jsem ale nečet, že by mohla být nějaká, alespoň malá chyba třeba na straně hráčů? vzpomínám, když jsem začal já hrát NWN a chtěl hrát postavičku a chtěl tvořit její svět, příběh, život a psal jsem si IC, ale dnes, jak si někdo povšimnul IC sekce zeje krapet prázdnotou, sem tam vyplněnou nějakým osamoceným příspěvkem - to je také chyba DMs, vedení, WB? na křik mnoha hráčů, někteří se zapojili i do této debaty vznikla podsekce v IC sekci . Popis postav..... pro velký křik jak to tu chybí, a jinde že to mají (debata je stále zde na foru k pročtení) se ve výsledku popsaly jen dvě postavy! a tak by šlo myslím i pokračovat.....

stále se tu dokola hovoří o několika věcech:

- návštěvnost servru - pokud si dobře prostudujete grafy, pamatujete trochu minulosti a budete se dívat objektivně, tak Vám zajisté neunikne:
- návštěvnost klesá - skorofakt - přesněji poklesla z předchozích 40-60 v září/říjnu 2007 na nějakých 20-40 a to stále drží (jestli má jeden týden 27 a další 38 je z dlouhodobého pohledu zcela jedno, pokud chcete srovnávat)
- proč poklesla - z mého pohledu a musím říci, že jsem tomu rád, vznikla nějaká konkurence, resp. několik dalších možností, které si lidé mohou zvolit co jak a kde chtějí hrát, co preferují a co ne, dříve ty možnosti prostě nebyly - neříkám nebyly jiné světy, říkám nebyla konkurence, abych se vyjádřil přesněji
- rozvoj světa - ano nepřidává se jako o závod, přiznám, že se přidává i méně než bych si přál, ale také chápu, že lidé, co pro Démonu něco dělají, nebo se ji snaží posunout někam dál mají i jiné zájmy, omezený čas a jiné povinnosti a na rovinu musím říci, že je obdivuji, že mají čas a chuť ještě něco vůbec dělat, když vzpomenu ty tuny příspěvků různých "hráčů", kteří na každou změnu vymyslely několik topiců o tom jak se vše zhoršuje, ztěžuje, a jak to bylo před tím lepší.....
- přírůstky lokací - je třeba říci, že Démona byla první a jako taková má svá technická resp. hratelná omezení, ono se hezky bájí, vymýšlí, plánuje a buduje, ale nesmíte stát uprostřed obehnán zdí, která prostě má své konečno a není ji možné dále rozšiřovat, Démona prostě nikdy nebude ohromný svět.
- rychlost přibývajících lokací - hlavní důvod je, že je Dědek perfekcionista a nechce pustit do modulu, kdejakou díru v zemi, má své požadavky na dung, jsou tvrdé, dlouho to trvá, ale je za nimi kvalita. Pro mě je mnohem důležitější jeden kvalitní dung (i kdyby byl jen jeden za rok), než 5 dungů jen proto, aby bylo kam chodit
- chyba vedení - ano všichni jsme jen lidé, narovinu zde přiznám, že nyní nemám skoro žádný volný čas pro sebe, natož volný čas pro svou zábavu, zbytek je na tom velmi podobně, prostě čas je omezená veličina, které není nikdy nazbyt a je třeba si přiznat, že jsou krom zábavy i povinnosti, které mají vždy přednost
- neaktivita DMs- na jednu stranu souhlasím, není velká, na druhou stranu se opět jedná jen o lidi s omezeným časem a chutí, že toto zrovna bude kritizovat, resp. nechápe Beeb, který si to několikrát vyzkoušel na vlastní kůži, ať co se času nebo chuti týče....... nu co se dá dělat.....

toliko můj názor.
  • 0

#67 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2008 23:36

Aaaaaaaaa já to celé převrátím, čím kvalitnější a častější budou hráči psát IC a hrát RP, o to víc začnou šéfíci makat :shout:
  • 0

#68 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 00:01

Chtel bych podekovat vrchnimu manazerovi pro nic za shrnuti informaci, ktere vsichni chapou a vedi.

Pokud by mel nekdo zajem o grafy z predeslych let na strankach soz, neni problem je tam dodat. Doma si je archivuji a nekteri mluvci o prelivu jedincu do jinyuch modulu by asi dost koukali. Preci jeom ty prazdne servery co tam byli pred rokem a pul uz vsichni zapomeli.

Demona byla vzdy RP server.
Ten kdo umel napsat pekne RP mel vzdy vetsi privilegia. Vzdy sem jim to pral. S temi hraci byla zabava a byl jsem rad, kdyz jsem mel moznost je poslouchat.

Bohuzel casy jsou zle.
Casy jsou zle pro kazdeho, Kamile.

Pardon to byla jen vlozka.

Hodne lidi co delalo jadro Demony driv uz zmenilo sva privilegia:
Zjistili, ze ta vejska neni takova legrace jako stredni skola.
Zjistili, ze ta vejska bez tech zkousek nejde delat do nekonecna.
Zjistili, ze ta diplomova prace se nenapise sama.
Zjistili, ze ta statni zkouska se neslozi sama.
Zjistili, ze pracovat neni zas tak spatna vec.
Zjistili, ze pracovat v cizine neni zas tak spatna vec.
Zjistili, ze trvala pritelkyne ma vetsi vyhody nez sumiva krabice.
Zjistili, ze maly piskvor koukajici na svet je zabavnejsi nez banda pixelu na zobrazovacim zarizeni.
Zjistili, ze jsou hry hezci a hratelnejsi, zvlast kdyz se sejdou lidi ...

Par mesicu jsem prochazel ruzne traily u ruznych online her:
Hral jsem opet L2, bohuzel je to moc akcni a ty postavy co bych chtel hrat jsou zalozene na klanu a pravidelnem hrani a nejsou tam zadne poradne kvesty.
Hral jsem Wow, bohuzel ta grafika mi prijde naprosto nerealisticka ke svetu fantazy jake si predstavuji.
Hral jsem Lotro, grafika ke svetu fantazy, kvesty vas provazi celou hrou, jsou delany solo i na partu, akorat mi vadi, ten system titulu, kdyz clovek umre, a cena placicky za to ze ji muzu hrat.
Vybral jsem si DDO, cena placicky rozumna, grafika velice uchvatna ( obcas se na dlouho zastavim a koukam jak je to krasne ), opet vas vsude provazi kvesty, vetsina kvestu je pouze pro party ( zhruba od levelu 2 - 3, pak jste bez sance), system staveni postav ala nwn, akorat tam chybi monk (diky bohu za to).

Kdyby Lotro nebylo tak drahe, hral bych ho.
DDO je velice pekna hra a opravdu je to moderni hra, ktera nuti delat party uz na malych levelech.
  • 0

#69 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 00:43

Pro mě je mnohem důležitější jeden kvalitní dung (i kdyby byl jen jeden za rok), než 5 dungů jen proto, aby bylo kam chodit

Zobrazit příspěvek

Pro tebe to tak bejt může, ale pro hráče, pro který to vlastně děláte, to tak bejt nemusí (pokud o tomhle jeste nebyla anketa tak by mozna stalo za toji udelat). Me zas prijde, ze je lepsi par zpocatku nedokonalejch dungů než žádnej. Neprislo by mi spatny, kdyby jste pridali nakej ten neperfektni dung a nechali ho otestovat hráči. Třeba ho zamknout a poustet tam (pripadne jen vybrany duveryhodny) hrace jako testery. Tim by danej dung jeste plnohodnotne nepatril do Demony a zaroven by jste meli vypomoc od hráčů. Případně by jste pak mohli jejich postavy vratit do puvodniho stavu ,dobrovolniku by jste meli urcite i tak dost (kdyby ne, tak máte aspon další munici jak odvratit kritku na hrace). Šlo by to rychleji a hráči by tak tolik neremcali pac by viděli, že se něco děje.
Jen to jen hra. Nemusí bejt hend všechno perfektní a kdyby se tohle uskutečnilo, tak by hráči byli třeba spokojenejsi a vovo tom toje.
I když ted si vzpominam, že podobnej navrh už tu byl, ale nemužu si vzpomenout proč zapadnul, takže sorry za možnej spam.
  • 0

#70 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 00:52

Pro tebe to tak bejt může, ale pro hráče, pro který to vlastně děláte, to tak bejt nemusí (pokud o tomhle jeste nebyla anketa tak by mozna stalo za toji udelat). Me zas prijde, ze je lepsi par zpocatku nedokonalejch dungů než žádnej. Neprislo by mi spatny, kdyby jste pridali nakej ten neperfektni dung a nechali ho otestovat hráči. Třeba ho zamknout a poustet tam (pripadne jen vybrany duveryhodny) hrace jako testery. Tim by danej dung jeste plnohodnotne nepatril do Demony a zaroven by jste meli vypomoc od hráčů. Případně by jste pak mohli jejich postavy vratit do puvodniho stavu ,dobrovolniku by jste meli urcite i tak dost (kdyby ne, tak máte aspon další munici jak odvratit kritku na hrace). Šlo by to rychleji a hráči by tak tolik neremcali pac by viděli, že se něco děje.
Jen to jen hra. Nemusí bejt hend všechno perfektní a kdyby se tohle uskutečnilo, tak by hráči byli třeba spokojenejsi a vovo tom toje.
I když ted si vzpominam, že podobnej navrh už tu byl, ale nemužu si vzpomenout proč zapadnul, takže sorry za možnej spam.

Zobrazit příspěvek

Jo to je o tom testovacim prostredi ... :o))
Vedeni i WB to sice maji, ale ...

A hlavne v tomhle modulu se letitejm hracum neveri, tady se na ne kouka pres prsty ...

Na testovani se uzivaji DMka a hlavne dobry rp hraci.
Kdyz prijde nejakej clovek, ktery neladi tvurci dungeonu, tak dostane takovou sodu, ze radsi pujde brecet do polstare, nebot proste ten Wb, Dm ho nemaj radi ...
  • 0

#71 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 05:52

já jen abych si to ujasnil, chtěl bych se zeptat těch jedinců, kteří začali svorně provolávat, že wipe je jediné řešení, můžete mi vysvětlit čemu něco jako wipe pomůže? vy si myslíte že se něco změní, nebo že hra bude zábavnější s novými postavami, když ty staré necháte zlikvidovat?

já vám nějak nevím, ale důvody wipe bývají v drastických změnách ve světě, kdy se změní něco co
a) bylo dříve nedostupné, teď je a musí se smazat rozdíly mezi starými a novými postavami
b) začne být nedostupné něco, co dříve nebylo, v podstaě převrácená situace bodu a)
c) jsou hotovy všechny dlouhodoběji plánované změny, implementovány a až na drobné úpravy je modul zcela funkční a je jasné že tak ještě dlouho vydrží

wipe rozhodně není něco, co se aplikuje v případě že se hráči nudí, ale možná se pletu a proto by mě zajímalo, jak chcete modul zachranovat pomocí wipe :) vysvětlete mi to, alespon se pobavím ještě víc
  • 0

#72 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 07:43

já jen abych si to ujasnil, chtěl bych se zeptat těch jedinců, kteří začali svorně provolávat, že wipe je jediné řešení, můžete mi vysvětlit čemu něco jako wipe pomůže? vy si myslíte že se něco změní, nebo že hra bude zábavnější s novými postavami, když ty staré necháte zlikvidovat?

já vám nějak nevím, ale důvody wipe bývají v drastických změnách ve světě, kdy se změní něco co
a) bylo dříve nedostupné, teď je a musí se smazat rozdíly mezi starými a novými postavami
b) začne být nedostupné něco, co dříve nebylo, v podstaě převrácená situace bodu a)
c) jsou hotovy všechny dlouhodoběji plánované změny, implementovány a až na drobné úpravy je modul zcela funkční a je jasné že tak ještě dlouho vydrží

wipe rozhodně není něco, co se aplikuje v případě že se hráči nudí, ale možná se pletu a proto by mě zajímalo, jak chcete modul zachranovat pomocí wipe :) vysvětlete mi to, alespon se pobavím ještě víc

Zobrazit příspěvek

Dobře dobře přiznavam, WIPE asi opravdu neni řešení. Tak ale ted všichni co chtěj něco pro demonu udělat. Přestaňte tu brebtat a pojdte hrát a ukažte jak se Hraje RP.
Pojdte pro to něco udělat. Buďte vy co změní Styl hraní na demoně k lepšímu.
  • 0

#73 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 07:57

A hlavne v tomhle modulu se letitejm hracum neveri, tady se na ne kouka pres prsty ...

Na testovani se uzivaji DMka a hlavne dobry rp hraci.
Kdyz prijde nejakej clovek, ktery neladi tvurci dungeonu, tak dostane takovou sodu, ze radsi pujde brecet do polstare, nebot proste ten Wb, Dm ho nemaj radi ...

Zobrazit příspěvek

:shout:

no jo, já vím, jedna v noci je tvůj čas.
  • 0

#74 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 08:29

Kdyby Lotro nebylo tak drahe, hral bych ho.
DDO je velice pekna hra a opravdu je to moderni hra, ktera nuti delat party uz na malych levelech.

Zobrazit příspěvek

kup si celoživotní accčko za 5k asi :shout:
  • 0

#75 Eliter_Optimus

Eliter_Optimus

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 851 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 10:13

Aaaaaaaaa já to celé převrátím, čím kvalitnější a častější budou hráči psát IC a hrát RP, o to víc začnou šéfíci makat :shout:

Zobrazit příspěvek

Jak už bylo několikrát řečeno-od dobrého IC se dá dobře odrazit a začít něco dělat, takže koukej jít psát do jiný sekce a nestraš tady :smile: .

.....

Zobrazit příspěvek

Pokud vim, tak tohle se dělo, a na hlavy WB se snesla sprška kritiky jak si vůbec dovolí něco takovýho dát do modulu.

Než se dostanu ke svému osobnímu statementu, ještě jedna drobnost-DM míst není omezenej počet, takže řeči o uvolňování místa mladším sou nesmyslný. Pokud se vyskytne vhodnej kandidát, dycky nakonec skončí u DM pokud vydrží dostatečně dlouho a ukáže se, že "na to má". Z nároků, které na nové DM mám já, nebo ostatní, v naší omezené míře do toho mluvit neslevím ani, jak se říká, o píď-to by potom dopadlo špatně.

No a zbejvá se vyjádřit za sebe... No opakoval tady různý fráze s konečností času, zkouškách co se samy neudělaj a podobně, takže si to najděte výše :grin: . Každopádně kdo chce hrát hrajte, je dost pravděpodobný že prožijete i příběh. Kdo je rozčarován pište, a kdo hrát nechce, ať nehraje a pokud můžu poprosit neotravuje hru lidem z první skupiny.
  • 0

#76 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 01.05.2008 10:59

Mnooo, takže pokud jde o mne, víceméně mi beeboow promluvil z duše. Pokud jde o remcání nad úpravami dungů uznávám, že jsem si přiložil polínko do ohně (zejména ohledně GM) a vysloužil si tím titul "hráče" (pěkně v uvozovkách), nicméně nyní už je stav v této lokaci mnohem lepší, myslím, že debata WB a hráčů přinesla své plody (onen WB se nejen neurazil, ale i jisté chybyčky připustil a opravil a já zase ted veřejně prohlašuji, že konečný výsledek se mi líbí a ta práce za to stála a náleží mu můj dík). Nápad, který zde zazněl, že by mohli být hráči používáni jako pokusné myšky na nových lokacích není dle mého špatný. Hráči by jistě na foru přednesli své připomínky a postřehy a jistě i ne rozhněvanou formou, neboť by do dungu vstupovali s tím, že se jedná o vyvíjející se dílo a ne o hotový produkt. Víc hlav, víc postřehů, více vychytaných chyb a nevyvážeností (pamatuji si, že kdysi někdo takhle na hráčích testoval poušť a pro všechny přítomné to bylo velké zpestření).
Pokud jde o WIPE, nemám slov. Zatímco nyní se na Demoně objevuji spíše sporadicky, po Wipe budete mít ode mne pokoj zcela. Tu svou malou tlustou mám fakt rád a bude to, jako by jste mi zabili člena rodiny. Přeci jen jsem ji věnoval stovky hodin času (a nervů, zejnména při kraftu).
K činnosti DM: No na pár vyjímek skutečně pozoruji pokles aktivity a je sice pěkné, že si hráči mohou tvořit hru sami ale chybí tam ten moment překvapení, kdy parta potká NPC, které v dané lokaci "nežije", které se chová "inteligentně", které "mluví", klade požadavky, je nějak silnější, než je u toho či onoho živočišného druhu zvykem.
K vedení, no nevím, jestli se mám či nemám vyjádřit, no něco málo snad. Zdá se mi, že v Geraltově přízpěvcích cítím jistou "nakvašenost" na hráče. Nad tím, že se vyjadřují kriticky, že se dožadují nějakého posunu, vylepšení a pod. Možná je to jen můj pocit, nevím. Chápu, že s přírůstkem do rodiny se toho v osobním životě hodně mění, a že času je čím dál méně, nicméně v drtivé většině jde těm "remcalům" o dobrou věc. Zatím je tahle debata vedena na poměrně slušné úrovni a třeba k něčemu povede.
Nevím proč, ale chtěl bych, aby se tady vyjádřil Dědek (ten chlapík a jeho názory mne docela zajímají, neb jsem si s ním užil "svoje", teď to myslím fakt v dobrém)
No myslím, že jsem se už vykecával dost . . . . . . :shout:
  • 0

#77 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 12:27

Bohuzel nemam cas to ted prolouskat cely (cas - je vlastne spolu s nechuti hlavni duvod me neaktivity ;] ) proto se obratim jen k tem prvnim prispevkum...

Ohledne neaktivity DMs...ja osobne to mam tak, ze cas neni, ale mohl by byt, jenze kdykoliv si ho udelam, lognu na demonu, zkouknu kde kdo je a vysledek je nasledujici -> 8 lidi K4, 9 lidi DZ, 7 DO, 2 lowlevels mlatej na HB, a hle 1 hrac je na farme - po chvili vsak zjistim ze bezi na krysaky a nakonec jedno DM (ja), ktery marne obiha vsechny hrace v zoufalosti a jeste spetkou nadeje ze jeho oci zachyti nejaky to kouzelny spojeni slov uvozeny hvezdickama :shout:

Bohuzel/bohudik (vyberte si sami) nejsem DM, ktery se bavi zneprijemnovanim hracum xpeni ala boostovani NPCek...co se tyce rozjeti questu, kdyz parta xpila, bohuzel mi prevazne prislo z reakci hracu, ze jsem je spise otravoval :smile:

Avsak abych jen nebrecel ;] nedavno jsem se lognul a potkal dva hrace z Thalie, kteri mi zase vratili chut do DMkovani a ukazali mi ze jeste stale jsou lidi, kterym staci ke stesti RP a ne xpy, vybava a maxcraftskill

Takze do budoucna (do blizkeho ;] ) chut uz je, cas brzy bude :grin:
  • 0

#78 Elli

Elli

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 510 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 12:29

Verdicit, mitril, kytky atd.. ? Nemožné i kdyby se našla jóó partička.

Zobrazit příspěvek

nechtěl bych se s tebou přít, ale do půl roku by byl adamatin, černá kytka a vysezený důlek v lavičce :) a co dál?
  • 0

#79 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 13:06

Už to tu nějakou dobu sleduju. Ve hře jsem byl za poslední měsíc asi 4x, pokaždé jsem tam vešel, zjístil že se nudím a odešel. Kdyby se něco začalo dít tak bych asi zůstal. Řekl bych že aktivních hráčů tady máme stále dost ... jen všichni sedí na fóru a nehrajou, proč ? Protože se ve hře nudí, nic víc.

Řešení vidím v nějakém globálním kvestu který by zaujal všechny, ale nešlo by se spoléhat jen na jednoho DM. Chtělo by to něco podobného jako aféra s Ingarem a elfy atd ....
Dále bych řekl že chybí motivace k RP. Víte až to člověk začne dělat pořádně tak ho samotná RP hra začne bavit a už jinak hrát nechce, přestane se zajímat o XP o nějaké buildy atd .. ale než tomu kouzlu propadne potřebuje motivaci. Každý z nás měl nějakou motivaci .... kdyby se motivovali noví hráči kteří ted vidí jen ty buildy a XP tak by nám tu možná vyrostla nová generace :)
  • 0

#80 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 15:05

Už to tu nějakou dobu sleduju. Ve hře jsem byl za poslední měsíc asi 4x, pokaždé jsem tam vešel, zjístil že se nudím a odešel. Kdyby se něco začalo dít tak bych asi zůstal. Řekl bych že aktivních hráčů tady máme stále dost ... jen všichni sedí na fóru a nehrajou, proč ? Protože se ve hře nudí, nic víc.

Řešení vidím v nějakém globálním kvestu který by zaujal všechny, ale nešlo by se spoléhat jen na jednoho DM. Chtělo by to něco podobného jako aféra s Ingarem a elfy atd ....
Dále bych řekl že chybí motivace k RP. Víte až to člověk začne dělat pořádně tak ho samotná RP hra začne bavit a už jinak hrát nechce, přestane se zajímat o XP o nějaké buildy atd .. ale než tomu kouzlu propadne potřebuje motivaci. Každý z nás měl nějakou motivaci .... kdyby se motivovali noví hráči kteří ted vidí jen ty buildy a XP tak by nám tu možná vyrostla nová generace :)

Zobrazit příspěvek

S tim vsim souhlasim a pokusim se nekoho "vychovat" :]
  • 0

#81 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 16:18

S tim vsim souhlasim a pokusim se nekoho "vychovat" :]

Zobrazit příspěvek

Tak to ti držím palce a přeju pevné nervy :shout:
Příklad: někde expíme, DM nám tam šoupne nějaký potvůrky co se tam běžně nespawnujou, hláška parťáka ''LOL to se tu vzalo kde?'' asi DMku veme chuť na nějakou další akci a vůbec se nedivím. Tak to jen ať víš do čeho deš :) Na druhou stranu jsou tu i celkem nový hráči co se celkem snaží a trochu jim pomoct a nasměrovat je určitě nebude na škodu.
No jinak na nudu si stěžovat v poslední době nějak nemůžu, ať už díky Aykovi (doufám že ho LOLci neodradí) nebo díky partě 3-4 lidech se kterýma když se sejdeme a podnikáme nějakou výpravu na né moc známá místa (planina démonů, poušť, drowové..atd), kdy nejde ani o expy. Chce to prostě si najít partičku lidí s kterýma není nuda a nepotřebuješ k tomu ani furt DMka :)
Akorát i ta nevšední místa časem asi omrzí, tak si myslím že by to chtělo nějaký nový lokace pro tak 25-30lvl. Ono s dostupností výbavy co dnes je, není problém se přez 20lvl dostat i když neexpíš jak magor a jen se prostě dané postavičce věnuješ....
  • 0

#82 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 16:34

Co se tyce novych lokaci jsem rozhodne pro..ale vic bych byl pro CEP 2, jenze to je, jak uz sem si domyslel, nerealny :shout:

S Cepem 2kou prichazi plno serepeticek navic ktery RP jen prispivaji...to sami novy tilesety + placaby, i kdyz tady nevim jak je to s implementaci, jestli je stejne obtizna nebo je to otazka par minut/hodin
  • 0

#83 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 17:39

Tak to ti držím palce a přeju pevné nervy  :shout:
Příklad: někde expíme, DM nám tam šoupne nějaký potvůrky co se tam běžně nespawnujou, hláška parťáka ''LOL to se tu vzalo kde?'' asi DMku veme chuť na nějakou další akci a vůbec se nedivím. ...........

Zobrazit příspěvek

ten lol ma ani tak neodradil , musel som nekde inde riesit veci ,potom som popravde na vas zabudol :smile:
  • 0

#84 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 18:48

Lidi vidíte to, to je přesně to o čem mluvim. Expi expit expit. To neni všechno jen o expení, mít 30 lvl, best equip a pak chodit bossy.
Já nemluvil o omezování jako omezování věcí a tak. Já to myslel ve smyslu omezení lvlů. Jako aby dýl trvalo se dostat dejme tomu na 20lvl.
Pak proudložit počty expů na jednotlivý lvly a tak. ...třeba... Protože pokud tu chceme vymítit ty powasupport playery, nejde jim říct nehrajte.

Ale ukázat jim že se dá užít hry i jinak než solováním DZ. V první řadě by to chtělo vymyslet nějakej dlouhej pěknej příběh, ve kterym by každej mohl mít svý místo, plnit nějakou funkci a podobně. Začlenit prostě do dění celé demony všechny hráče a pak by sme možná i koukali jak by se nám IC sekce rozrůstala.

Otázkou však zustává zda by byli nadále ochotní hrát no a jestli by to nepřineslo více škody než užitku.

Zobrazit příspěvek

Mno na tohle ti odpovím já...na demoně už nehraju,ale občas sem skočím a důvodem jsou právě moje postavy po wipe by tu už nebylo absolutně nic co by mě sem táhlo a myslím,že nejen mě.Otom wipe mluví protože to co tu navrhuješ by nešlo udělat bez něj a to ztížení expení.....to by zase nejtvrději dopadlo právě na ty víkendové hráče a myslím,že by to byla spíše cesta do pekel nikoliv k oživení tohoto modulu....aspoň podle mě...určitě znáš to přísloví Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.
  • 0

#85 Darion

Darion

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 20:26

.................... Na druhou stranu jsou tu i celkem nový hráči co se celkem snaží a trochu jim pomoct a nasměrovat je určitě nebude na škodu................

Zobrazit příspěvek

rp novacku je potreba podporit hlavne EXpama, aby si uvedomili ze je pro ne vyhodnejsi vzit se do sve postavy nez expit. Urcite to neni vselek ale urcite to je nejrychlejsi reseni.
  • 0

#86 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 20:38

No, Beebe a myslis, ze odklon od "modulu pro vsechny, tedy pro nikoho" a jednoznacny priklon k RP je spravna cesta? Neni to vnucovani tvyho smysleni ostatnim? Nemelo by se spis jednoznacne priklonit k akcnimu serveru? Ja teda osobne bych se vydal tou "RP" cestou, ale dost se bojim, ze by tu pak bylo jeste min hracu. Chtelo by se to nejak navazno zamyslet, siroce prodiskutovat a dojit k vseobecne prijatelnymu rozhodnuti a na jeho zaklade se rozhodnout.

Podle me je Demona modul nas vsech a jestli vsichni neco chteji, nevidim duvod proc to tak neudelat. Ale me osobne uz nebavi delat rozhodnuti, za ktery si pak na foru musim procitat nekolikastrankovy flamy. Takovy veci me silne demotivujou a jsou po vanocnim extenpore jednim z duvodu moji soucasny omezeny aktivity.
  • 0

#87 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 21:26

Prvně k reakci Geralta a částečně i Elitera. Chápu, že není čas. Chápu, že není chuť. Nicméně nerozumím tomu, že setrváváte ve funkcích i v momentě, kdy se projektu nemůžete věnovat. A stejně tak činit rozhodnutí bez blížší konfrontace s tím, co se právě děje, je nerozumný. Nebylo to myšlený na vás dva, spíše obecně k přístupu neaktivních členů týmu Démony. Když ste se rozhodli přijmout určitou odpovědnost za modul není dle mýho názoru férový se pak alibisticky vymlouvat. Navíc by určitě hráči přijmuli, kdybyste na rovinu řekli jak se věci maj a že třeba byl vyhlášenej na určitý období stop stav, že není čas.

Mluvíte o tom, že hráči nejsou příliš iniciativní. S tím až tak souhlasit nemůžu. Světluška tady spolu s Toryelem rozjela námět pro quest v podobě napadení města pavouků a trvalo poměrně dlouho než se toho nějaký DMko chytlo. A to byla vyloženě hráčská iniciativa. Jen zmíním, že ze strany některejch DM to bylo přijato dokonce jako provokace na jejich pasivitu, což je dle mýho názoru hodně zcestná reakce a reakce, která svědčí o určitý "nevraživosti" některejch DM směrem k iniciativě některejch hráčů. Takže když už mluvíte o malý iniciativě hráčů, mluvte zároveň i o nepatřičnejch reakcích ze strany některejch DM na jejich snahu.

Tenhle topic nebyl určenej k tomu, aby někdo zvážil svou rezignaci a odešel to ani náhodou. Spíš sem chtěl, aby si vedení uvědomilo, že na současným stavu nesou svůj díl viny. Přirozenej vývoj je trochu něco jinýho než co se na Démoně děje teď. Stojím si za tím, že za to může z velký míry rezignace vedení s tím cokoliv udělat a jejich alibistickej postoj v podobě "přirozenýho vývoje". Je třeba přiznat si, že nějakej problém je, že laxním přístupem vedení Démona ztrácí svý hráče. Věřím, že to je řešitelnej problém a že je možný hráče vrátit zpět.

Démona má poměrně širokou hráčskou obec, i když v tomhle momentě veskrze pasivní. Vzhledem k tomu, že poslední dva tři měsíce sem byl ve hře prakticky každý den několik hodin vím, že se objevuje ve hře dost starších hráčů, kteří přijdou jen omrknout jestli se něco nezměnilo, jestli se něco zajímavýho neděje. Během krátké doby zjistít, že dění v modulu je na bodu mrazu a na Démoně se znovu nějaký čas neobjeví. Stejně tak na fórum chodí dost hráčů, kteří by si rádi zahráli v momentě, kdy by se začlo něco dít.

V atmosféře, jaká panuje v modulu teď není divu, že pro hráče, kteří rádi své postavy žijí a hrají spíš na být a zažít než mít a nahrabat je pro ně Démona ztrátou času. Stejně tak prostor pro kreativitu DMs není ideální, jak tu někteří z nich zmínili.

Změna modulu z relax "RP" na "RP" modul. Je potenciál do hry dostat hráče, kteří dělaj modul a jeho atmosféru. Obáváš se Dědku toho, že bude ve hře ještě míň lidí, ale já se ptám proč? Hráči se přece můžou přizpůsobit, ooc můžou stále používat formou tellu. Nezakazoval bych ho zpočátku ani v družině, ale jeho používání by měli hlídat DMs. Já byl vždy zastáncem toho, že modul může bejt plnej i v momentě, kdy na něm bude hrát 20 postav ale postav hráčů, kteří dokážou bavit sebe i ostatní svou hrou. Proč podporovat hráče, kteří se nejsou schopný tomu přizpůsobit a akorát kazej to, co NWN asi jako jediný ještě může v dnešní konkureci herních titulů nabídnout? Nemyslím si, že by to Démoně uškodilo, ale máš pravdu, že by se to mělo promyslet a zvážit z obou pohledů. Za sebe se domnívám, že by to byla změna k lepšímu.

Ps.: Omlouvám se za překlepy, logický nesrovnalosti. Nečetl jsem to po sobě, nebyl čas.
  • 0

#88 Eliter_Optimus

Eliter_Optimus

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 851 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2008 22:17

....

Zobrazit příspěvek

Tak jo, teď si mě trošku vytočil, ale neni to asi tvoje chyba, takže se zas zatočim a řeknu ti, jak to s pavoukama bylo.
Reagoval jsem mám pocit buď hned ten den, co se to poprvé objevilo, nebo ten další. Příprava-asi 2 hodiny teoretická, potom tak 2 hodiny praktická(předělávali jsme s afganem celej qdung na pavoučí doupě). Potom jsme to odpálili, sešla se parta, afgan šel spát a já je nechal jít podle svýho. Jestli něco nesnášim tak je to přesně nalajnovanej quest. Skončilo to asi po 3 hodinách někde v dračích horách(pavoučí doupě minuli a já je nechtěl moc do ničeho tlačit). Všem se to líbilo, šel sem spát ve výborný náladě, s chutí pokračovat druhej den. Ale co se nestalo-druhej den sem měl na stole, cože sem si to jako dovolil udělat quest a nepřizvat iniciátory? No co já vim kdo je jaká Brambůrka a Hokyně? Byl impulz a já zareagoval. Tohle mi vzalo chuť cokoli dělat tak dokonale... No škoda mluvit. Nebral sem to vůbec osobně a potom jsme se udobřili, ale chuť se nevrátila-chtěl sem s tim praštit... Nestalo se a já zas nabírám síly. A jestli mi chceš podobnejma řečma, naprosto neinformovanej vzít chuť, tak si ještě přihoď něco do ohně pokračuj.

P.S.: Koukám, že sem se nezatočil, ale ještě víc vytočil-bohužel sem taky jenom člověk.
  • 0

#89 Yoren

Yoren

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:
  • Location:Plzeň - hlavní město piva aneb komu nechutná ma vylágrovaný chutový buňky

Odesláno 01.05.2008 23:01

Jiste nazory zde jsou scestne,nektere az moc narocne a jine zas nedavaj takrka zadny smer nebo vychodisko......

DM-ka už sme pohanili dosti,jiste jejich nechut je znatelna,mozna i oduvodnena ba presto negativni.....Nicmene necham se klidne nakopat do sveho popredi oveseneho "ozdobou"(teda aspon podle miho) :shout: jestli to neni taky ve hracich,kde pak jsou ty doby kdy krepcilo okolo hrbitova par postav a sekyrovali maly lvlaky,co se rozkrikovali ooc nadavkama,povelama atd....

Zrovna dnes sem se pokusil jednoho hrace upozornit,ze jeho styl hrani neni zrovna dle meho gusta,snazil sem se mu vstipit alespon zaklad hrani ktere podporuje Rp.

Jen ve zkratce-ooc pis pres tell,nenadavej-kdyz to nedela postava,kdyz se ptas na neco co nechapes,potrebujes atd. pokus se to udelat za panacu,nebo v jeho stylu.....atd......NIC,jeho reakce byla nulova!!! Nebo spsi zaporna az negativni.....byl sem pojmenovan nejmene 5nadavkami,ktere nebyli zrovna do filmu do 22 hodiny pripustne. Navrch to zavrsil vetou " sorry musim neco udelat,pak na wc a hned pridu"
A co stakovim hracem mam clovek udelat? To bychchtel vedet...... Presne takove hrace Demona nepotrebuje! Takove ktere zajima jen co muze udelat pro sebe,nadavat kdyz se neco nevede nebo se nedozvi co potrebuje tak snadno jak by chtel.

Ja osobne sem byl mohokrat poburovatelem a vyvolavatelem wipu(jeste ted v sekci Hromovky je to naleznutelne) ,ba v dnesni dobe uz nejsem. Moje postava je sice zkazena jiz na 1lvl,pro nektere lidi je to "vsivy 18DD/10war/2rog" Ale na druhou stranu je to postava,ktera si prozila uz jisty svuj pribeh,panaca ktery se zapojil do kvestu a snad udelal neco malo pro legraci ostatnich( hh nebo oblibeneho zlobeni DMs-tim mislim treba skadleni medveda v kleci pri kvestu na svatebni hostine Orfa a Pindrusky)....
Wipe ten nerad by pro me neco zmenil jen kdyby to vedlo k razantnimi promene situace na Demone,jak uz bylo receno Cep 2 atd...

Na druhou stranu by to chtelo naproste vytizeni WBecek,naprosto celeho tymu! I presto ze,nejsem nijak zasvecen do jakehokoliv staveni sveta.Jako ncčkař vim,co je to psat program nebo neco prepisovat atd..... bych do nejakeho Cepu 2 nesel idkyby me do toho nutili sebevic,jen proto ze jej zprovoznim a za jeho pomoci budou hrat lidi kteri neoceni ani mou praci ani nedovedou potesit jine hrace svou spolecnou hrou...

Demonu ozivy novy pribeh,nova zapletka. Musi se prijit na neco co pozvedne chtic v tech co jej ztratili,tech starych hracu,tech dobrych hracu. Neco co dokaze ukazat cestu celemu modulu a novackum. Zadal bych nejspise moc kdybych chtel aby se vratili casy Tarsema,Wertina, zleho Tanura a jinych.....proc by to melo bejt moc,protoze lidi si porad jen stezovali!!! on me zabil bez duvodu,jen sem si sel natrhat bejli,sel sem expit a sem mrtvej atd...

Tyhle lidi ozivovali hru,davali ji nadech reality,i dnes jde malej trpaslicek sam si zahrat na hriste s micem a prijde velkej hromotluk a jen tak mu mic sebere protoze ma chut. Taky te zmlati parta "........." protoze nemas cigo....atd.

Nebo dokonce vetsi zamer-REBELOVE. Ti o kterych sem ja osobne jen slychaval,protoze sem mel jen maly lvl na boje a jine ...
Presto strach ktery cisil z kamaradu ktere sem mel,nebo sem ziskaval mluvil za vse " dej pozor predchvilkou se tam potulovali rebelove" .....jenze to ozivovalo hru! strach z neznama,ze smrti nebo otroctvi.....

To vsechno potrebuje prinaset svou dan. Dan DMek,WBček,CS a take velkou dan hracu...

Nejspis sem jen hodne kecal a nic neprinesl,ale dnesni stav je zalostny. To bychom meli pochopit vsichni! Takze zacneme vsichni neco delat nebo se rozlucme jak spolu tak s Demonou.

Omlouvám se za překlepy a gramatiks..... :smile:
  • 0

#90 Toryel

Toryel

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 767 Příspěvků:

Odesláno 02.05.2008 00:05

...

Zobrazit příspěvek

Nerozumiem tomu, prečo reaguješ podráždene. Ja som ti slušne k tvojmu questu napísal, že je pekné, že si to odquestil, ale že by bolo lepšie, keby sme sa nabudúce dohovorili, aby sa nám to neprelínalo. Ty si sa ospravedlnil a následne vyjadril, že si túto našu iniciatívu (pavúkov) pojal ako provokáciu DM-kam. Svoj quest si pripravoval dve hodiny + 2 + 3, my viac ako týždeň. Beeb sa čiastočne podieľal na jeho príprave a aj keď sa toho napokon nezúčastnil, nebol „naprosto neinformovanej“. A ak nevieš, kto je na fóre Bramburka a Hokyně, isto vieš, kto je Světluška a Toryel. Pokiaľ ti toto vzalo chuť na dva a pol mesiaca čokoľvek robiť, tak potom neviem.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních