Skočit na obsah

Fotka

Socketování zbraní

• Please log in to reply
200 odpovědí na toto téma

Anketa: Chcete zrušit socketování craftu a ponechat ho jak byl před úpravou? (71 členů volilo)

Chcete zrušit socketování craftu a ponechat ho jak byl před úpravou?

1. ANO (27 hlasů [38.03%])

Procento volících: 38.03%

2. NE (40 hlasů [56.34%])

Procento volících: 56.34%

3. Nevím - je mi to jedno, nezajímá mě to (4 hlasů [5.63%])

Procento volících: 5.63%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#61 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 07:37

A jak by jsi vykompenzoval dmg pro kouzelníky?

Zobrazit příspěvek

Snadno...zvýšil bych účinek jejich kouzel.
  • 0

#62 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 07:38

nebo nechte sockety a zvednete dmg kouzlum  :cry:

a premýšleli jste že rproti magu, by pri klesnut í dmg meli ostatni este mensi sanci?(už ted minimalni)

Zobrazit příspěvek

Tady nejde o PvP.
  • 0

#63 OndarenkO

OndarenkO

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 07:49

Zobrazit příspěvek

Kterych kouzel a o kolik?

Sem pro zruseni socketu celkove. Vlastnosti muzou treba zustat, nevim, ale dmg dolů.
  • 0

#64 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 08:01

Děkuji za názory.
  • 0

#65 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 12:10

Kterych kouzel a o kolik?

Sem pro zruseni socketu celkove. Vlastnosti muzou treba zustat, nevim, ale dmg dolů.

Zobrazit příspěvek

Zlepšit útočná kouzla...např. klasický kouzla-zvýšení TO u vadnutí, banshee...posílit imgs.
Musel bych podívat, co má čaroděj za kouzla.

Ale snižovat dmg-takovej nesmysl :cry:

Přijde mi to jako, kdyby se snižovala rychlost letadlu-místo 850km/hod najednou 700. :cry:
  • 0

#66 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 12:21

Zlepšit útočná kouzla...např. klasický kouzla-zvýšení TO u vadnutí, banshee...posílit imgs.
Musel bych podívat, co má čaroděj za kouzla.

Ale snižovat dmg-takovej nesmysl :cry:

Přijde mi to jako, kdyby se snižovala rychlost letadlu-místo 850km/hod najednou 700. :cry:

Zobrazit příspěvek

neustale neco zvysovat je nesmysl
  • 0

#67 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 12:45

neustale neco zvysovat je nesmysl

Zobrazit příspěvek

Já bych taky nic nezvyšoval, ale taky nic nesnižoval.

Čaroděj mi přijde silnej dost tak jak je ted.
  • 0

#68 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 13:01

Já bych taky nic nezvyšoval, ale taky nic nesnižoval.

Čaroděj mi přijde silnej dost tak jak je ted.

Zobrazit příspěvek

jasny, stity a golem, a jinak?
  • 0

#69 OndarenkO

OndarenkO

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 13:02

Zobrazit příspěvek

ee, mel na mysli PvP :cry:
  • 0

#70 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 13:15

ee, mel na mysli PvP  :cry:

Zobrazit příspěvek

Demona neni PvP svet *clover*
  • 0

#71 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 16:04

Děkuji za názory.

Zobrazit příspěvek

Takže se to rušit nebude? *pánbíčkářuje*
  • 0

#72 Jonny

Jonny

Neznalý

• Hráč
  • 9 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 16:22

Já jsem za tohle zas jednou dopovědný mno... :cry:
Do wipe je to asi rozhodně blbost rušit žeano... myslím že otázka byla myšlena ve smyslu zrušit soketování kraftu po wipe...

Co se týče mě... zrušil bych komplet soketování Exc zbraní možná nejlíp i Exc zbraně a bylo by hotovo... (nevím jak zbroje a šíty,,, tam je zas nefer že krejčí neumí exc lehký zbroje). Soketování Neexc už by teoreticky nedělalo takovou neplechu snad :cry:
(přijde mi zajímavější mít možnost si do zbraně hodit šutrák a tím ji přiblížit více svému srdci, protože jsem musel šetřit na úpravičku a tak...)
(Možná změnit i celkově craft zbraně, případně náhodně [ale fakt náhodně třeba jeden ze 100-200 výrobků] nechat udělat nějakou zvláštní zbraň třeba zbraň se zraňující nebo zbraň co může ohlušit zpomalit a tak nicméně šlo by o skvost který by se povedl kováři jednou za dlouhý čas a ten by jej pak prodal třeba v Aukci nebo tak. Nedopadalo by to tak jak je to teď kdy po kováři každej chce Exc zbraň....[uf to už ale kecám úplně z cesty a mimo téma koukám :cry: radši na to nereagujte])

Mnichové by radši něměmli mit možnost do rukavic nic narvat...nebo oslabit běžný rukavice tak, aby pokud se do nich narve šutrák bylo to dmg unosny (zase mi druhá možnost mi přijde pro hráče zajímavější)
  • 0

#73 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 17:16

Zobrazit příspěvek

Napadá mě...banshee, černý meč katasrtof, Mordekainovo rozptýlení, různý tlapky,IGMS-posílit klidně, prst smrti, řetězový blesk
A pak máš dalších hafo kouzel-předtucha, silnější kamená kůže, stínový štít, tlumič energie
  • 0

#74 Fade Bílý Proutek

Fade Bílý Proutek

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 35 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 17:21

Napadá mě...banshee, černý meč katasrtof, Mordekainovo rozptýlení, různý tlapky,IGMS-posílit klidně, prst smrti, řetězový blesk
A pak máš dalších hafo kouzel-předtucha, silnější kamená kůže, stínový štít, tlumič energie

Zobrazit příspěvek

Druhá půlka kouzel vůbec nesouvisí se zraňováním nepřátelsých NPC, tudíž je zbytečné je zmiňovat.

Shrnul bych to asi tak: jediná kouzla, která se dají využít i na vyšších lvl jsou IGMS, banshee a meč. A to se na ně mág musí přímo zaměřit, jinak je efekt diskutabilní.

Mág by po zvýšení počtu HP u NPC fungovgal jako "pojízdný boostovač".

...

Nedívej se na problém jako "utlačený a ochuzený hráč", ale ber ho ze všeobecného hlediska - co to přinese, když se to udělá, co to omezí, za jakou cenu.
Neříkám, že do všeho vidím, na to jsem tu příliš krátce, ale zvyšování dmg postav toho moc nepřináší (krom toho úžasného pocitu, že dáváš do každého NPC 30-40, dá se to kompenzovat i něčím mnohem lepším...).
A pokud zrušení socketu bereš jako další odebrání hráčských možností, tak se to dá vynahradit i jinak - jak už bylo řečeno, myrkandite, kováři se občas povede nějaký unikát atd atd...
  • 0

#75 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 17:38

Druhá půlka kouzel vůbec nesouvisí se zraňováním nepřátelsých NPC, tudíž je zbytečné je zmiňovat.

Shrnul bych to asi tak: jediná kouzla, která se dají využít i na vyšších lvl jsou IGMS, banshee a meč. A to se na ně mág musí přímo zaměřit, jinak je efekt diskutabilní.

Mág by po zvýšení počtu HP u NPC fungovgal jako "pojízdný boostovač".

...

Nedívej se na problém jako "utlačený a ochuzený hráč", ale ber ho ze všeobecného hlediska - co to přinese, když se to udělá, co to omezí, za jakou cenu.
Neříkám, že do všeho vidím, na to jsem tu příliš krátce, ale zvyšování dmg postav toho moc nepřináší (krom toho úžasného pocitu, že dáváš do každého NPC 30-40, dá se to kompenzovat i něčím mnohem lepším...).
A pokud zrušení socketu bereš jako další odebrání hráčských možností, tak se to dá vynahradit i jinak - jak už bylo řečeno, myrkandite, kováři se občas povede nějaký unikát atd atd...

Zobrazit příspěvek

Cheche..já to neberu jako utlačování, protože když by se zrušil soket z craftu, tak si udělám klasickej soket a budu mít stejnou zbran jako mám ted.

Navíc...čaroděje mám na 23lvl v robě a dá se s ním hrát pěkně-i pěkně vydělávat-nemám k němu nějaký námitky.

Ty druhý kouzla jsem zminoval jen proto, že např. čaroděj se spásou a s těmito kouzly je nesmrtelnej a může dělat štít téměř všude a pokud je v brnění, tak si i leccos vymlátí.Jenže žádnej takovej čaroděj tu není.
  • 0

#76 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 17:49

Zobrazit příspěvek

I když s tebou nemůžu nesouhlasit, bohužel má pravdu i Erkwinn. Čísla jsou pro hodně hráčů důležitá a když vidí, že jejich bijec dává rány za 150 hp, mají z toho větší požitek, než kdyby dávali za 20. Postavička dává větší prdy, tak je přece lepší, no ne? I když ve výsledku to vyjde kvůli nastavení světa nastejno...

K té diskuzi o magii.... vyloženě mi tu chybí Melisa, tady by si zase mohla trošku zahláškovat. Nechcete ji sem pustit? :cry:
  • 0

#77 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 17:58

I když s tebou nemůžu nesouhlasit, bohužel má pravdu i Erkwinn. Čísla jsou pro hodně hráčů důležitá a když vidí, že jejich bijec dává rány za 150 hp, mají z toho větší požitek, než kdyby dávali za 20. Postavička dává větší prdy, tak je přece lepší, no ne? I když ve výsledku to vyjde kvůli nastavení světa nastejno...

K té diskuzi o magii.... vyloženě mi tu chybí Melisa, tady by si zase mohla trošku zahláškovat. Nechcete ji sem pustit? :cry:

Zobrazit příspěvek

tvoje kydy nejsou dost RP *clover*
  • 0

#78 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 18:10

tvoje kydy nejsou dost RP *clover*

Zobrazit příspěvek

Díky, ale od tebe to prostě není ono :cry:
  • 0

#79 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 18:30

Díky, ale od tebe to prostě není ono :cry:

Zobrazit příspěvek

:cry:
  • 0

#80 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 18:59

V cem ma pravdu? Pomer tech cisel co uvadis (150 - 20) nejak konkretne vyplyva ze zruseni socketovani craftu?
  • 0

#81 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 19:31

Pomer tech cisel co uvadis (150 - 20) nejak konkretne vyplyva ze zruseni socketovani craftu?

A měl by? :cry:
  • 0

#82 OndarenkO

OndarenkO

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 21:35

Treba mi neco uniklo ale beru stav veci takovy:

- pred cca rokem a pul pribyly socket itemy (beru oblast zvysovani dmg)
- pribyly ve chvili, kdy se hralo bez nich a nikomu nevadila mensi dmg. Domnivam se, ze to melo byt odpoved na ramcani hracu ze modul se ubira smerem k
neustalemum omezovani - mela to byt jakasi naplast na pochroumane verejne mineni.
- v pocatku byly problem porizovaci naklady, kvalitni socket melo par vyvolenych, casem zlidovely do formy jakou zname dnes.
- diky z lidoveni se s nima zacalo jaksi pocitat asi i pri navrhu HP u NPC a z toho vyplyvajici problemy at uz pro magy nebo silove buildy a nevim co jeste.

Takze puvodni stav byl bez socketu. Z toho vychazim a myslim si ze jejich zavedeni byl trochu populisticky a nekoncepcni krok.

V soucasne dobe nehraju takze se necham rad poucit od lidi z praxe a skutecnych vyhodach a nevyhodach socketu.

Dets ol.
  • 0

#83 Jonny

Jonny

Neznalý

• Hráč
  • 9 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 23:52

Treba mi neco uniklo ale beru stav veci takovy:

Zobrazit příspěvek

Pokud se nepletu tak uniklo... tady jde hlavně o to že si můžeš narvat šutrák do Craft zbraní - nejen do soketu a to působí to že soket je téměř naprd.
  • 0

#84 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2008 08:23

Pokud se nepletu tak uniklo... tady jde hlavně o to že si můžeš narvat šutrák do Craft zbraní - nejen do soketu a to působí to že soket je téměř naprd.

Zobrazit příspěvek

On mluví o soketu jako o možnosti soketování craft věcí. To je tu tak ten rok a půl.

Ale je fakt, že možnost osoketovat craft itemy odsunulo veškeré normální sokety (tím myslím 1-4 dírové věcičky) na vedlejší kolej. Teda kromě 3-dírových štítů.
  • 0

#85 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2008 08:27

Erkwine. Promin, ale rozumis tomu jak koza petrzeli.

Tech carodeju v brneni je vcelku dost, ale kazdy je ma "zaparkovane" na neexistujici PvP. Do normalni hry jsou dost k nicemu.
Tanci jdou postavit lepsi.
Tak na zabijeni Ettinu Valecniku. Erinky tez jeste zvladne.
Jinak je to chodici hazec mass haste. Thats all. (lecit neumi a vlastnosti maji dneska hraci diky soketu vetsinou na max +12)

Vliv vysokeho dmg u zbrani je obrovsky a je to nekolikrate zmineno v tomhle topicu. (zvyhodneni dex buildu, moc HP pro castery, snizeny vliv zakladniho dmg zbrane-jeji velikost, nevyhoda obourucek, snizeni ucinnosti nekterych featu...)
Nemyslis ze opravdu bude lepsi doladit dmg zbrani, nez upravovat uplne vsechna kouzla?

Me by se klidne i libila moznost kombinace craft+soket.
Materialy by davali jen enhacement + treba nejaky maly mass critikal o kamen vetsi, at je sirsi rada. A 1 elementarni dmg za soket.
Takze napr. Verd by byl treba +5 1d6 mass +1soket. (1d6elem).

Normalni sokety jsou v kytkach od vzniku osoketovani craftu.
  • 0

#86 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2008 08:32

A jak by jsi vykompenzoval dmg pro kouzelníky?

Zobrazit příspěvek

Zobrazit příspěvek

jinak tomuhle se krasne cesky rika "rovnaky na ohybaky" a obvykle se tim zanese vic bugu, nez kdyz se puvodni chybne reseni zrusi a zacne se znova ;o)
  • 0

#87 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2008 08:39

Erkwine. Promin, ale rozumis tomu jak koza petrzeli.

Tech carodeju v brneni je vcelku dost, ale kazdy je ma "zaparkovane" na neexistujici PvP. Do normalni hry jsou dost k nicemu.
Tanci jdou postavit lepsi.
Tak na zabijeni Ettinu Valecniku. Erinky tez jeste zvladne.
Jinak je to chodici hazec mass haste. Thats all. (lecit neumi a vlastnosti maji dneska hraci diky soketu vetsinou na max +12)

Vliv vysokeho dmg u zbrani je obrovsky a je to nekolikrate zmineno v tomhle topicu. (zvyhodneni dex buildu, moc HP pro castery, snizeny vliv zakladniho dmg zbrane-jeji velikost, nevyhoda obourucek, snizeni ucinnosti nekterych featu...)
Nemyslis ze opravdu bude lepsi doladit dmg zbrani, nez upravovat uplne vsechna kouzla?

Me by se klidne i libila moznost kombinace craft+soket.
Materialy by davali jen enhacement + treba nejaky maly mass critikal o kamen vetsi, at je sirsi rada. A 1 elementarni dmg za soket.
Takze napr. Verd by byl treba +5 1d6 mass +1soket. (1d6elem).

Normalni sokety jsou v kytkach od vzniku osoketovani craftu.

Zobrazit příspěvek

Hmm, máš pravdu, rozumím tomu jako koza petrželi..navíc jedna vlaštovka jaro nedělá, takže radši příště budu :wink:
  • 0

#88 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2008 08:41

jinak tomuhle se krasne cesky rika "rovnaky na ohybaky" a obvykle se tim zanese vic bugu, nez kdyz se puvodni chybne reseni zrusi a zacne se znova ;o)

Zobrazit příspěvek

Já jsem na ten jeho reply ani nereagoval, protože už sám o sobě byl dost nesmyslnej....upravovat všechna kouzla jenom proto, aby mohl místo 50dmg mohl dávat 150...
  • 0

#89 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2008 08:48

Hmm, máš pravdu, rozumím tomu jako koza petrželi..navíc jedna vlaštovka jaro nedělá, takže radši příště budu  :wink:

Zobrazit příspěvek

Mozna radeji zkus vyvratit vecne argumenty, ktere Chuan uvadi ;)
  • 0

#90 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2008 10:59

Ked mi to spravite, tak urcite vsetci odidu z demony, server spadne zo stola a rozbije sa, dedek si cestou do prace zlomi nohu, geralta na prechode prejde autobus a vlastne urcite nastane koniec sveta! To sa stavim!

Preco mam taky pocit, ze niektori sa tu pohybuju v hustej hmle cez ktoru nevidia nic ine, len dve pismenka - "J" a "A"?

Zobrazit příspěvek

nerikam nic k tematu soketovani, davam hlas ze je mi to putna ale rad bych podotkl, ze i pres tve ironicke poznamky, kterymi to zlehcujes, populace demony rapidne vymrela oproti stavu pred pul rokem, kolik mas dneska online lidi ve spicce? i komorni dhčko už jich ma vic a zatimco oni se rozrustaji, demonaci pomalu vymiraji a to neni nadsazka, to je fakt
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních