Jo většina zlodějů otvírá zámky holejma rukama (asi nehtama nebo čím). Stejně je to blbost, aby se dalo otevírat bez jakýhokoliv zlodějskýho náčiní, takže jsem pro zavedení zlodějského náčiní, které bude muset mít každý, kdo bude chtít otevřít zámek.Pryč s takovým zlodějem. Takový zloděj je hanbou Černé pracky. Ve škole nedával pozor a měl by vrátit výuční list. Kupovat si paklíče *oči někam k nebesům*, zloděj *poklepe si na čelo*, no fuj ...

Zloději vs Klerik
Odesláno 24.12.2007 12:36
Odesláno 24.12.2007 12:38
2postreh- Nezdá se vám že ten "slabý" se na demoně objevil, až po tom, co se upravili rukavice?
Já tu s Gozerem běhal dloooouho předtím, než se změnil recept na mnichovky. Ale souhlasím s tím, že kdyby se ten recept nezměnil, tak by tu pravděpodobně těch 20/5/5 běhalo mnohem míň. Přeci jenom ty bílé i černé mnichovky jsou krutě overpowered.
Odesláno 24.12.2007 12:39
Tak s těma dvěma za zády otvírá správná mistrová dveře do Malkonova mlýnaTak né každej má vedle sebe nějakýho upištěnýho zpěváka, na rukách ty nejlepší palčáky a za zadkem klerika, kterej se furt modlí aby to vyšlo.
Ale samosebou jsou elitní zlodějové, co to otevřou se závazanýma vočima a rukama za zádama, ale těch je hrozně málo. Teď se mi déře na jazyk třeba Meroppi.

Odesláno 24.12.2007 13:30
ke k4 taky bych chtěl vidět partu co to dá bez clerika , ještě ted když je tam přítelíček a to ,že odlákávání těch 5 lich mistrů před dveřma k bossu se bere jako ochcávání systému s tim taky počítej ,)
20 kostka , 33 body , 13 focusy , 16 dex , 17 rukavice ( bílý ) = 99 na co sem zapoměl hejkale ? takže černý rukavice , nebo paklíč , nebo modlidba
k DZ nevím jaký pohlcení měly předtím , ale nepovídej mi tady, že kvůli tomu ,že by pohltily 10dmg i mnichovi by tam nikdo nechodil i tak by to tam měly hrozně lehký , když si vemeš cca 15-20 dmg a 6-7 utoků
a rukavice jsou kapitola sama o sobě , tam by mě zajímalo kdo jak vymyslel ten craft ,že krejčí už je na černý a kovář , zbrojíř na adamtitu
Odesláno 24.12.2007 13:49
Je potřeba si uvědomit, že nárůst monků je chyba wb na démoně. Není tak složité domyslet si, k čemu měly featy jako improwed ki strike +4 a improwed ki strike +5 sloužit.
Ki strike se používá jako magické okouzlení.. to znamená číslo, které se počítá i do zranení. Narozdíl od bonusu k utoku, kterej se nepřiděluje do dmg, ale má stejný pruraz jako magická zbran. Jestli si hral kampaň nwn, určitě sis všiml že tam byly rukavice, které měli také třeba +7 bonus k útoku. Tudíš házet to na WB není na místě.
To Jerry : Užto je monk z mnoha důvodu, a nestydim se přiznat že i DZ byla jedna z příčin proč sem ten relevel dělal. Jinak nevim co se ti nelíbí na neredukování mace dmg. Porovnej sečnou zbran a jeji kritickej rozsah, proti tupé zbrani. Erynky maj třeba imku na kritik, ale běž si s monkem do zlatáku, bez silovejch buildu to tam skoro ani nemůžeš dát.
Odesláno 24.12.2007 13:52

Odesláno 24.12.2007 13:54
Odesláno 24.12.2007 13:56
já taky odemknul co bylo potřeba ,ale jelikož černý rukavice jsem nepočítal tak bud paklíč +1 , nebo +3 když nebyla modlidba , neříkám ,že jsou drahý , ale proč by clerik měl mít "všechno" . a posílat tady argumenty typu " všechno by se mělo vrátit zpátky..." , to už je vážně lepší říct jen " ano " a " ne " . ale kdo by se divil , že každej bude proti když tady přispívaj samý clerici a mniši já vám to nemám za zlý i já jsem měl clerika a taky proto vím jak je to za něj oproti všem jinejm povoláním hrozně lehký a jak má vážně všechno a to ,že je to lepší odemykač než zloděj mi přijde urážka toho zloděje . já vím ,že se to tady určitě probíralo x krát , atp... , proto už jsem předtím říkal , že stačí , když Dědek to odsoudí , proto už se taky nechci hádat . To je to samý co svatyně - omezení pro 30lvl . akorát tady nepadnul od něj ani důvod .Ale samosebou jsou elitní zlodějové, co to otevřou se závazanýma vočima a rukama za zádama, ale těch je hrozně málo. Teď se mi déře na jazyk třeba Maugrim.
S Mytkem jsem jednou nahodil todle a on mi psal ,že by se mu líbila uprava typu ,že by sis do dalšího lvl směl nechat jen 5 skill pointů , což by tomu zamezilo , jenže prej je to těžký na implentaci .
Odesláno 24.12.2007 14:03
Nemůžeš dát ? ve zlatáku máš ted tuším 75% pohlcení fyzickýho dmg jak kterej trpoš na různý typy zranění , takže i když narazíš na trpoše co má to pohlcení pro rukavice tak to máš 2k8dmg černý rukavice + malej šutr + když dáš tak 16 fyzickým = 4 dmg = 7 + 2k8 dmg přičemž máš 6-7 utoků to ti přijde málo ? adamtit zbran má 1k12 dmg to ještě zvukem ( elemt. dmg ) + 1k6 střední šutr + fyzický a když máš WMko přes sekeru tak při kritiku 240 = 60 dmg = 1k12 + 1k6 + 60 dmg a to při kritiku ted si vem normál ránu a to máš 4 utoky a to ještě mluvím o WM, ale běž si s monkem do zlatáku, bez silovejch buildu to tam skoro ani nemůžeš dát.
edit : se svým zlodějem bez WM jsem dával kolem 15-20dmg
Odesláno 24.12.2007 14:04
S Mytkem jsem jednou nahodil todle a on mi psal ,že by se mu líbila uprava typu ,že by sis do dalšího lvl směl nechat jen 5 skill pointů , což by tomu zamezilo , jenže prej je to těžký na implentaci .
Nehledně na to, že tim by se nové postavičky udělaly nesrovnatelně slabější než ty dosavadní a nebo by musel každej dělat relevel ;)
Odesláno 24.12.2007 14:05
tohle snad radši ani ne to by zas mršilo třeba už tak slabý Fajtr/RDD.S Mytkem jsem jednou nahodil todle a on mi psal ,že by se mu líbila uprava typu ,že by sis do dalšího lvl směl nechat jen 5 skill pointů , což by tomu zamezilo , jenže prej je to těžký na implentaci .
Jínak neni špatná myšlenka že by to moh otevřít jen epickej zloděj.
Odesláno 24.12.2007 14:08
Nechápu ? čim by todle oslabilo nový postavičky ? btw k tý těžký implentaci by byl nejspíš i wipe ,)Nehledně na to, že tim by se nové postavičky udělaly nesrovnatelně slabější než ty dosavadní a nebo by musel každej dělat relevel ;)
a čím by to zmršilo fajtr / RDD ? co by ho tak extra ovlivnilo ?
Odesláno 24.12.2007 14:10
hřbitov tady byl taky od začátku démony a změnil se jen proto ,že se gG "nelíbil" neříkám ,že je to špatně , ale prostě nechápu proč stavíte dungeony , bossy pro party , když takový DZ si clerik v pohodě soluje , do k4 taky bez clerika nemůžeš , a novej zlaták taky určitě nikdo bez clerika nedá - to se nemůže tomu clerikovi už od tolika věci odendat aspon to odemykání ? to toho má snad málo ? AC , AB , healy , ress , imky a další boosty , děláte jak kdybi to toho clerika bůhví jak oslabilo . tak jestli vás teda baví pořád dokola si se svým 20/5/5 , nebo clerikem solovat DZ , nebo ve 2 běhat k4 ... tak nevím mě by to nebavilo běhat pořád se stejnejma buildama , lidma .
Ooozi takže to ,že si přešel ze zloděje na mnicha , nebo kvůli DZ , ale kvůli tomu ,že se ti jen chtělo ?
Každej ví jak je DZ udělaný pro mnichy , ale první co se omezí je svatyně , která nešla solovat , přitom u DZ by to nemusela bejt zatím extra změna jen třeba to pohlcení , ale tak nemá se cenu dohadovat . Dědek to pohřbil hned na začátku a to ani důvod nenapsal
PS : dáš to bez paklíče, ale stojí tě to černý rukavice - pro někoho docela drahá věc ,) , dex 42 - 3 epický feety na dex , 2 focusy - epik a obyč
a ted můžem spočítat co potřebuje clerik - tomu stačí dát TO 90 + 10 doména ( při 20Lvl )
Klerik s dexou 32, rukavicema +10 + klam dá 99 TO... 20 lvl klerika
Odesláno 24.12.2007 14:11
k zlatáku tak mi řekni někoho , kdo to bez clerika dal a to ,že si myslíš ,že to jde dát je sice pěkný , ale vcelku nepodstatný
ke k4 taky bych chtěl vidět partu co to dá bez clerika , ještě ted když je tam přítelíček a to ,že odlákávání těch 5 lich mistrů před dveřma k bossu se bere jako ochcávání systému s tim taky počítej ,)
20 kostka , 33 body , 13 focusy , 16 dex , 17 rukavice ( bílý ) = 99 na co sem zapoměl hejkale ? takže černý rukavice , nebo paklíč , nebo modlidba
k DZ nevím jaký pohlcení měly předtím , ale nepovídej mi tady, že kvůli tomu ,že by pohltily 10dmg i mnichovi by tam nikdo nechodil i tak by to tam měly hrozně lehký , když si vemeš cca 15-20 dmg a 6-7 utoků
a rukavice jsou kapitola sama o sobě , tam by mě zajímalo kdo jak vymyslel ten craft ,že krejčí už je na černý a kovář , zbrojíř na adamtitu
se omlouvam sem to blbe precetl
Ja bych zrusil Kleriky a bude klid...a kdyz si nekdo veme monka tak zakaz s necim michat jak to maj pekne na Thalii :)
Thalii bych sem asi netahal:D....tam se nesmi mixovat paladin a mnich=reknimi kterej blazen by na demone jel cistyho paladina...na thalii kdyz si vezmes prestizni povolani tam musis hned 10 lvl toho dat....a taky carodej nemuze mit na sobe 3 stity najednou..a to ma este kyselinovej dost osekanej

Odesláno 24.12.2007 14:36
Nejdřív se ujisti na NWN wiki, jestli máš pravdu, než něco napíšešKi strike se používá jako magické okouzlení.. to znamená číslo, které se počítá i do zranení. Narozdíl od bonusu k utoku, kterej se nepřiděluje do dmg, ale má stejný pruraz jako magická zbran.

Taky tam byla +12 katana, brnění s imkou na tupé dmg a jinéJestli si hral kampaň nwn, určitě sis všiml že tam byly rukavice, které měli také třeba +7 bonus k útoku. Tudíš házet to na WB není na místě.

Odesláno 24.12.2007 14:51
Thalii bych sem asi netahal:D....tam se nesmi mixovat paladin a mnich=reknimi kterej blazen by na demone jel cistyho paladina...na thalii kdyz si vezmes prestizni povolani tam musis hned 10 lvl toho dat....a taky carodej nemuze mit na sobe 3 stity najednou..a to ma este kyselinovej dost osekanej...smi se mixovat jen dve povolani atd.
a taky ze diky temhle vsem vecim je tam kazdy povolani sobe rovne a kdyz ne tak nektery vynika v necem a jiny zas v necem jinym, proste jak to ma byt podle DnD...tam dokazali, aby lidi tvorili party a nesolovali
Odesláno 24.12.2007 17:37
K tématu... Rogue je povaleč, tulák a kde co jinýho, ale ne zloděj, zloděj se řekne thief(například). Proto je nesmysl, aby jen tulák a povaleč mohl odemknout boss. Klerik naproti tomu požádá o pomoc božstvo a zámek se otevře. Tím nechci tvrdit že klerik nepotřebuje oslabit, ale asi bych to řešil jiným způsobem...
Odesláno 24.12.2007 17:46
Jen k tomu GM Jerry... Dali jsme to, a ne jednou ve čtyřech bez klerika, ani mága ani barda jsme neměli. Dokonce, ač tobě to musí připadat naprosto neuvěřitelné-ani nás žádné DM nesupportovalo. No a co víc-jen dva měli spásu-považ si, takový másla sme a dali sme to, akorát to chce trochu myslet a ne co nejhlasitěji křičet že to nejde.
K tématu... Rogue je povaleč, tulák a kde co jinýho, ale ne zloděj, zloděj se řekne thief(například). Proto je nesmysl, aby jen tulák a povaleč mohl odemknout boss. Klerik naproti tomu požádá o pomoc božstvo a zámek se otevře. Tím nechci tvrdit že klerik nepotřebuje oslabit, ale asi bych to řešil jiným způsobem...
No jasně! Ty bys zatrhl zlodějům odemknout boss poklad? No to snad ne!
Odesláno 24.12.2007 18:07
Jen k tomu GM Jerry... Dali jsme to, a ne jednou ve čtyřech bez klerika, ani mága ani barda jsme neměli. Dokonce, ač tobě to musí připadat naprosto neuvěřitelné-ani nás žádné DM nesupportovalo. No a co víc-jen dva měli spásu-považ si, takový másla sme a dali sme to, akorát to chce trochu myslet a ne co nejhlasitěji křičet že to nejde.
No Terny:-) Tos to moc nepořešil že řekneš že je špatnej překlad a von vlastně má dělat na Démoně ubožáka ve Slatu :-)
Odesláno 24.12.2007 19:34
Nevím pořád se mi to nezdá , ale tak je možný , že s DM , který ten dungeon pořádně zná to bude o něčem jiným to nepopírám , tím nemluvím o supportu , ale prostě znalost prostředí , nebo snad ne ?Jen k tomu GM Jerry... Dali jsme to, a ne jednou ve čtyřech bez klerika, ani mága ani barda jsme neměli. Dokonce, ač tobě to musí připadat naprosto neuvěřitelné-ani nás žádné DM nesupportovalo. No a co víc-jen dva měli spásu-považ si, takový másla sme a dali sme to, akorát to chce trochu myslet a ne co nejhlasitěji křičet že to nejde.
Já teda nevím , ale ve slovníku jsem našel ,že thief = zloděj
zlodějka
zbojník
zlodějský
kde si vzal ty ,že je to tulák , povaleč a bůhví co . takže ty chceš tvrdit ,že clerik se " pomodlí " a odemkne líp zámek jak zloděj ? to si děláte srandu už s timdle , ne ? To jako kdejak clerik klidně v brnění se v pohodě pomodlí a přednim se samy otvíraj truhly ? Takže jako obratnej zloděj má bejt horší ? Todle vážně nemá cenu , clerik má všechno , ale vy pořád hodláte bránit clerika jako odemykače . Přitom důvody jsou typu " je to tulák , všechno by se mělo zrušit , .... " to vám to přijde tak hrozná ztráta u toho clerika ?
Odesláno 24.12.2007 19:57
Rogue je povaleč, tulák a kde co jinýho, ale ne zloděj, zloděj se řekne thief(například). Proto je nesmysl, aby jen tulák a povaleč mohl odemknout boss.
Mas recht ale jen s tim prekladem :) V dracaku treba povolani zlodej mas a tam by ses o naky odemykani zamku nehadal protoze tam nemuzes buildovat ... ja si nemyslim ze by boss kterej je zaopatren velmi dobrym zamkem mohl otevrit nekdo jinej nez zlodej. To ze ho knez s domenou otevre taky je vec jina. Zlodej je kazdopadne jedinej kdo ma class-skill odemykani a odpastovani (a SD tusim) a boss truhlu ktera neni na klic by podle me mel otevrit jen zlodej
Nevím pořád se mi to nezdá , ale tak je možný , že s DM , který ten dungeon pořádně zná to bude o něčem jiným to nepopírám , tím nemluvím o supportu , ale prostě znalost prostředí , nebo snad ne ?
Já teda nevím , ale ve slovníku jsem našel ,že thief = zloděj
zlodějka
zbojník
zlodějský
kde si vzal ty ,že je to tulák , povaleč a bůhví co . takže ty chceš tvrdit ,že clerik se " pomodlí " a odemkne líp zámek jak zloděj ? to si děláte srandu už s timdle , ne ? To jako kdejak clerik klidně v brnění se v pohodě pomodlí a přednim se samy otvíraj truhly ? Takže jako obratnej zloděj má bejt horší ? Todle vážně nemá cenu , clerik má všechno , ale vy pořád hodláte bránit clerika jako odemykače . Přitom důvody jsou typu " je to tulák , všechno by se mělo zrušit , .... " to vám to přijde tak hrozná ztráta u toho clerika ?
znalost terenu neni zalezitost jen toho ze je nekdo DM predpokladam ze ti dalsi co s nim byli ve zlataku dmka nebyli. Navic psal eliter ze rogue znamena tulak a zlodej znamena prave ten thief takze radsi dvakrat mer a jednou rez :)
Odesláno 24.12.2007 20:21
ač to může opravdu vypadat neuvěřitelně, nemusí být v partě klerik a přesto se dá zlaťák vybrat a jestli snadněji než s klerikem? to myslím, že ne - ono to není jen o tom co je v partě za build, ale i jak ta parta spolupracuje....Nevím pořád se mi to nezdá , ale tak je možný , že s DM , který ten dungeon pořádně zná to bude o něčem jiným to nepopírám , tím nemluvím o supportu , ale prostě znalost prostředí , nebo snad ne ?
a ta znalost prostředí? no oni tam už několikrát zařvali i ty DM, co maj "tu znalost prostředí" než si to s párkrát vyzkoušeli s postavičkou ne DM panákem
vůbec to nesouvisí s tím, jestli je danej člověk DM a musím ti prozradit, že DM maj mnohem více zálib než omezené testování lokací s DM panákem, pro snadnější expení a dobytí bossu
jen by mě tedy zajímalo, co že je jako klerik? a co že je jako zloděj? kolik lvl ta postava musí mít, aby už byla to a ne nic jiného? takže třeba omezení na epic?
Odesláno 24.12.2007 20:40
ač to může opravdu vypadat neuvěřitelně, nemusí být v partě klerik a přesto se dá zlaťák vybrat a jestli snadněji než s klerikem? to myslím, že ne - ono to není jen o tom co je v partě za build, ale i jak ta parta spolupracuje....
a ta znalost prostředí? no oni tam už několikrát zařvali i ty DM, co maj "tu znalost prostředí" než si to s párkrát vyzkoušeli s postavičkou ne DM panákem
vůbec to nesouvisí s tím, jestli je danej člověk DM a musím ti prozradit, že DM maj mnohem více zálib než omezené testování lokací s DM panákem, pro snadnější expení a dobytí bossu
jen by mě tedy zajímalo, co že je jako klerik? a co že je jako zloděj? kolik lvl ta postava musí mít, aby už byla to a ne nic jiného? takže třeba omezení na epic?
Zloděj je něco, co má nad 15 lvl ne? na 20 nebo 21 lvl to ej nesmysl, páč pobíhaj lidi co sou ZLODĚJI a maj třeba 19 nebo 18,17, 16 lvl zloděje ne? 16 cleric = CLERIC 16 zloděj = ZLODĚJ, takhle bych to viděl já
Prostě bych řekl že se to rozhodne zda je to povolání nad polovinu úplného lvlu (30), tedy nad 15...
Odesláno 24.12.2007 20:47
Podle mě se bere povolání který je v buildu dominantní, tzn. to, který je lvlově nejvíc zastoupený. Většinou to bývá i to, co si člověk bere na prvním lvlu.
Odesláno 24.12.2007 20:51
já jsem uznal ,že ten zlaták se dá dát bez clerika , jestli si to v tom nevyčet , je mi lítoač to může opravdu vypadat neuvěřitelně, nemusí být v partě klerik a přesto se dá zlaťák vybrat a jestli snadněji než s klerikem? to myslím, že ne - ono to není jen o tom co je v partě za build, ale i jak ta parta spolupracuje....
pro mě určení danýho povolání znamená toho co převažuje takže pokud máš třeba 21 clerik / 6 bojovník / 3 zloděj - tak clerik , protože je ho v buildu nejvíc ( nemyslím 21clerik kvůli epiku )
Odesláno 24.12.2007 21:57
Ne že bych vám do toho chtěl kecat, stejně mě poslouchat nebudete. Ale podle mě to záleží na tom jak se postava chová.....já jsem uznal ,že ten zlaták se dá dát bez clerika , jestli si to v tom nevyčet , je mi líto
pro mě určení danýho povolání znamená toho co převažuje takže pokud máš třeba 21 clerik / 6 bojovník / 3 zloděj - tak clerik , protože je ho v buildu nejvíc ( nemyslím 21clerik kvůli epiku )
19klerik/1bard/10RDD není klerik ani drak....to je přece jasný bojovník!
A když to už chcete dělat podle počítání tak klerik/zloděj je to až od 25urovně
edit: Omlouvám se pokud vám dělá problém sledovat moje myšlenky....ani se vám nedivím, mám podobný problém.
tím posledním jsem myslel, že zloděj je právoplatný titul pro někoho kdo toho zloděje má více než 25lv.....jinak to většinou je něco jiného
#90 Host_Ariadna_*
Odesláno 24.12.2007 21:58
takže ty chceš tvrdit ,že clerik se " pomodlí " a odemkne líp zámek jak zloděj ? to si děláte srandu už s timdle , ne ? To jako kdejak clerik klidně v brnění se v pohodě pomodlí a přednim se samy otvíraj truhly ? Takže jako obratnej zloděj má bejt horší ? Todle vážně nemá cenu , clerik má všechno , ale vy pořád hodláte bránit clerika jako odemykače . Přitom důvody jsou typu " je to tulák , všechno by se mělo zrušit , .... " to vám to přijde tak hrozná ztráta u toho clerika ?
ale ja jsem si nevsimla, ze by tu nekdo prosazoval klerika. Vetsina lidi, co sem napsala, se vyjadrila pro to, aby truhlu mohl otevrit kdokoliv, kdo se k ni dostane, coz neni ANI klericke lobby ANI zlodejske lobby. Protoze opravdu existuje vice povolani nez klerik a zlodej ...
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních