dokud se bude DZ solovat bude peněz pořád mraky

tak jsem se nějak ztratil
- jedni tu tvrdí že craftem se vydělat nedá - já bych se jich zeptal proč prodávají za cenu za kterou prodat nechtějí, proč za tu cenu vůbec vyrábí? a copak si cenu nestanovíte před obchodem? - Dono alias Jachyme, nevím kterej jste kterej zda opravdu dva či jeden...x
- druhá (oznamovatel Pee s ukázkou na Orfa) tvrdí že dá, já bych se tedy přiklonil k tomuto názoru, že tu bude kamarádšoft vždycky se asi není třeba přít, ale i tak si myslím, že se zarobit dá, netvrdím však, že by daný člověk byl do měsíce milionářem...- jsou věci, které tvoří hráči - craftové a tam si cenu z větší části také hráči stanovují, jakou? - to už je na nich, je vša kbláznovství myslet si, že nějakým finančním upgradem licencí se něco změní, že něco zmůžou cechy, že si dokáže 5 lidí mezi sebou stanovit cenu a následně ji dodržet..... většina už otestovala a výsledek je možné dohledat v několika různých sekcích zde na foru....
- a oproti tomu jsou věci za ceny "dané" systémem - dané jako nákupní s různou proměnnou závislou na úrovni obchodníka, a to věci ze ST, a ať se dělá co se dělá, i zde může napomoci kamarádšoft.... tudíž i na tomto případě je vidět, že žádné minimální systémové ceny ničemu nepomohou...
je to hra, ve které hrají hráči rozličného věku, a dalších proměnných atributů a jako ke hře se k tomu musí přistoupit.
- kdyby peníze nebyly křičelo by se, když jsou křičí se, zda je jich mnoho, nebo jich může být ještě mnohem víc je jedno, jaká je tedy hodnota, při které se nekřičí? - pro každého jiná a u každého jedince velmi špatně definovatelná. Myslet si, že jeden dung, ve kterém je několik malých pokladů, který se dá lootit v jednom stejně jako v několika lidech nějak významně ovlivní tvorbu peněz v modulu je špatně.
co je to mraky peněz? - já bych si pod tím dovedl představit Skrblíkovu věž-pokladnici plnou zlatých dolárků, ve které si může každé ráno zvesela zaplavat, kde když něco chci tak jen hrábnu, koupím si, a při tom se nic na stavu peněz viditelně nezměnilo. Pokud někdo takový na Démoně je, nechť se ukáže, protože já o něm nevím.
Každý kdo něco hraje má nějaký cíl. Pokud jej dosáhne buď nalezne další motivaci k plnění dalšího cíle anebo jsou jeho tužby naplněny a jde si hrát jinam, kde vidí další možný cíl.
- pokud má někdo jediný cíl - udělat postavičku s max equipem, který ve hře lze nalízt, a tomu podřídí vše dostane se do stavu, který popisoval Chuan - má vše, luxuje mraky bossů denně, ale zas jich není tolik a proto ho to přestane bavit. Poskytnutí jakéhosi dalšího vzduchoprázdna, kde bude moci nalézt další a další silnější a silnější předměty je jen posunutí splnění cíle o pár týdnů dále. Změní se něco? Ne nezmění. Podle mě, pro takovéhoto hráče je přesně WoW a podobné velmi rozsáhlé a propracované světy, kde ke splnění cíle vede mnoho cest a když už se jich skoro dosáhne vyjde datadisk a cíle opět posune. Stává se z toho následně velmi pěkný business, který zruční časovači dokáží protahovat do nekonečna a tak si v poklidu držet a úspěšně navyšovat tržby z toho plynoucí.
- pokud je cíl více nemateriální a spíše abstraktní - zahrát si s kamarády, dle aktuální nálady se jít vybít, zahrát si RP, trochu pokraftit, anebo jen pokecat pak lze na podobných světech jako je Démona vydržet déle.
- skupin by se dalo najít povícero, ale snad pro prezentaci mé myšlenky tyto příklady stačí.