Obchodničina
Odesláno 26.02.2007 10:05
Zivot je boj.
Odesláno 26.02.2007 10:11
Nastal cas podomovych predajcov...
Odesláno 26.02.2007 10:14
Rozumím všem těm co teď nadávaj, před tím to byl vejvar jak prase... a teď se budou muset snažit, být pravidelní, hledat pracovníky - craftery, investovat do materiálu a výrobků, sem tam z počátku asi furt prodávat pod cenu......
...ale obchod je riziko.... někdo zkrachuje, šikovnej, snaživej, ukecanej... a spousty dalších vlastností.... přežije.....
#64 Host_Jeff Brawo_*
Odesláno 26.02.2007 10:15

Odesláno 26.02.2007 10:22
A nejak mi do hlavy nejdou pocty. Kdyz obchodnik proda za maximalne 1/2 cenu licence. Kde ma nejaky vydelek kdyz to ma byt nepodepsana vec.
Odesláno 26.02.2007 10:24
Kterou skupinku lidi to omezuje ?Omezuje to urcitou skupinu lidi a to se mi nelibi. Tot vse.
A nejak mi do hlavy nejdou pocty. Kdyz obchodnik proda za maximalne 1/2 cenu licence. Kde ma nejaky vydelek kdyz to ma byt nepodepsana vec.
A je videt, ze neumis moc dobre cist. Precti si to jeste jednou.

Odesláno 26.02.2007 10:28
Odesláno 26.02.2007 11:04
Ten casovy interval dvou real dnu a moznost ze te nekdo predbehne je desne limitujici.
Priklad.
Dam si inzerat jako treba zlatnik ze chci koupit 500 safiru.
Postupne behem tri tydnu je sezenu, pak naskilluju, udelam vyrobky a dam je na bazar. Kolik pri tom musim stravit casu ve hre?
Kolik casu musi stravit ve hre obchodnik, aby udelal stejny vydelek?
Tak stejne je to s kovarem.
Nepopiram, ze v tehle hrach jde o to, aby mel vyhodu ten kdo je vice casu ve hre, ale ten rozdil je oprovdu dosti velky.
Nakonec to dopadne tak, jak si myslim ze to dopadne = ocurani systemu
Odesláno 26.02.2007 11:12
Odesláno 26.02.2007 11:25
Odesláno 26.02.2007 11:59
Riziko podnikani, tvrdej kapitalismus, bitky na lodi mezi obchodnikama, vyhruzky, uplaceni crafteru...
Zivot je boj.
Uz vidim, jak na lodi plujou mrtvoly obchodniku, a jen PGcka budou obchodovat, protoze na lodi sejmou ty ostatni...
A pokud si myslis, ze tato uprava da vydelat i zacinajicim krafterum, tak se pletes. Protoze kdo mi proda purpurovou robu za 14k? Ten kdo ji prave vyskillovat? Tezko. Proda mi ji kamarad a ne za 14k ale za naklady. Takze to ve vetsi mire podpori kamaradksefty. Uz i z toho pohledu, ze kdyz pojedu do ST zjistit, co mam koupit, tak si predem domluvim kamarady, kteri mi budou aktualne k dispozici a udelaji mi vse na pockani, abych dalsi cestou tam mohl vse zavest. V horsim pripade tam bude kempit jeden mrnavej level, aby zjistil co se prodava a skutecnej obchodnik tam ani nebude muset jezdit. A dalsi tam bude kempit s magovkama narvanyma vecma a cekat az mu padne spravna kombinace.
Za zmenu sem byl, i sem ti daval par navrhu, ale tohleto je podle mne hodne prehnany. Vygenerovani pro kazdeho obchodnika zvlast by bylo mnohem prospesnejsi nez nastupujici bitky mezi obchodnikama.
#74 Host_Hanahh_*
Odesláno 26.02.2007 12:06

No na druhou stranu mam pocit, že se zase konečně využijou body v okrádání u zlodějů. Když šikovnej zloděj loupne někomu z invu slušnou zbran, nějákou tu zlatku za ní dostane od schopnýho obchodníka, kterej z toho bude taky něco mít a všichni budou spokojení až na toho okradenýho chudáka

#75 Host_Hanahh_*
Odesláno 26.02.2007 12:08
Uz vidim, jak na lodi plujou mrtvoly obchodniku, a jen PGcka budou obchodovat, protoze na lodi sejmou ty ostatni...
A pokud si myslis, ze tato uprava da vydelat i zacinajicim krafterum, tak se pletes. Protoze kdo mi proda purpurovou robu za 14k? Ten kdo ji prave vyskillovat? Tezko. Proda mi ji kamarad a ne za 14k ale za naklady. Takze to ve vetsi mire podpori kamaradksefty. Uz i z toho pohledu, ze kdyz pojedu do ST zjistit, co mam koupit, tak si predem domluvim kamarady, kteri mi budou aktualne k dispozici a udelaji mi vse na pockani, abych dalsi cestou tam mohl vse zavest. V horsim pripade tam bude kempit jeden mrnavej level, aby zjistil co se prodava a skutecnej obchodnik tam ani nebude muset jezdit. A dalsi tam bude kempit s magovkama narvanyma vecma a cekat az mu padne spravna kombinace.
Za zmenu sem byl, i sem ti daval par navrhu, ale tohleto je podle mne hodne prehnany. Vygenerovani pro kazdeho obchodnika zvlast by bylo mnohem prospesnejsi nez nastupujici bitky mezi obchodnikama.
A tak na obchodníka se stavěl build před změnou a ted se holt bude stavět trochen jinak. Před tim měli všichni obchodníci haste, inv a TS, ted to hold budou socky do PvP

Odesláno 26.02.2007 12:10
No na druhou stranu mam pocit, že se zase konečně využijou body v okrádání u zlodějů. Když šikovnej zloděj loupne někomu z invu slušnou zbran, nějákou tu zlatku za ní dostane od schopnýho obchodníka, kterej z toho bude taky něco mít a všichni budou spokojení až na toho okradenýho chudáka
. Tak trochu jsem zvědavej na ty jatka co nastanou v ST, možná by stálo za to, posílit vojenské stráže
To ze to podpori chudaky zlodeje? Mozna. Ale taky to podpori vice nesnasenlivosti mezi hraci. Ne mezi postavami ale hraci. Nikdo nebude stastnej, kdyz mu bude ukradena verd (nebo lepsi) vec. Akorat tak budu nasranej po zbytek dne. A to ne postava ale hrac, co si budem povidat.
Odesláno 26.02.2007 12:14
V tom pripade je omezujici uplne vsechno, protoze kazdej, kdo ma moznost byt ve hre dele nez ostatni ma oproti nim vyhodu. V jakykoliv cinnosti.
takže kvalita hrdiny je závislá jen na čase hraní !?! No tady je to pravda, ale rozumné to není
A pak mám ještě jeden dotaz, když mám obchodníka, co chudák dělal obchod od wipe a má 3-4 body v okrádání někde na 1 lvl, tak se má jako smáznout, nebo co?
Odesláno 26.02.2007 12:32
Relvl ale stejne ja myslel ze to omezeni s okradanim uz bylo i predtim.takže kvalita hrdiny je závislá jen na čase hraní !?! No tady je to pravda, ale rozumné to není
A pak mám ještě jeden dotaz, když mám obchodníka, co chudák dělal obchod od wipe a má 3-4 body v okrádání někde na 1 lvl, tak se má jako smáznout, nebo co?
Odesláno 26.02.2007 12:33
...A pak mám ještě jeden dotaz, když mám obchodníka, co chudák dělal obchod od wipe a má 3-4 body v okrádání někde na 1 lvl, tak se má jako smáznout, nebo co?...
Pokud bys mel okradani hned od prvniho lvl, nebyl bys ted obchodnik, tohle omezeni pokud vim plati uz hodne dlouho. A predpokladam, ze se nebude muset znovu kupovat licence, takze tech par bodiku by nemelo ted nic zmenit
Odesláno 26.02.2007 12:45
system je dobrej, akorat holt ta ochcavka s tim ze s jednou postavou si vykempis v st co je na obednavku pak relognes a jedes. Nebo lip, s nekym se domluvis, reknes mu a on jede hned.
Co treba kdyby se objednavka po prevzeti od obchodnika zablokovala na urcitou dobu a kdyby ji tam do te doby nedovezl tak se zase otevrela verejnosti.
Obchodnik prijede - zjisti ze se shani rubicitovy mece, dostane glejt na 2 demona dny a jed chlape :)
tady by se pak obednavky mohly lisit, dobou dodani, cenou (cim ryhlejsi dodani tim vic penez...) a pro moznost vydelani low lvlum . . . jsou tam i nejaky slusny obednavky treba na bronz ingoty? nebo na medene vyrobky? . . . tohle by myslim pomohlo zacinajicim hornikum, kteri si az nekam do zlata moc nevydelaji (zelezo neco jo, ale nejakej ten vydelek je az na zlate)
Odesláno 26.02.2007 12:52
Postupne dodavky doplnuje postava jen na prevoz.
Doufam ze aspon je omezena doba, po ktere prijde dalsi q po jeho splneni.
Takhle se delaji tovarny na prachy

Odesláno 26.02.2007 13:12
No neni jednodussi byt zakempeny s plnyma batohama kompletni nabidky craftu od kamaradu?
Postupne dodavky doplnuje postava jen na prevoz.
Doufam ze aspon je omezena doba, po ktere prijde dalsi q po jeho splneni.
Takhle se delaji tovarny na prachy
Myslim, ze to nie je jednoduchsie ako tovaren na prachy akou bola obchodnicina doteraz.
Odesláno 26.02.2007 13:17
Chtelo by to aspon osetrit bud casem, kdy prijde dalsi q po splnenem. Nebo bys musel byt cerstve prijety do ST aby se ti to NPC spawnulo.
Ja v zadnem pripade nechci ten novy system hanit. Myslim si ze bude lepsi nez byl puvodni, jen to chce doladit a proto se snazim rict sve postrehy.
Pokud by musel obchodnik jezdit, bude to dobre.
Co upravit system tak, ze by na lodi byl trezor, do ktereho by se dalo dat rekneme 8-10 veci na plavbu.
Pokud by te prepadli pirati, tak by byla u kazdeho itemu sance, ze se ztrati natrvalo (coz by trochu korigovalo to, ze jede obchodnik s 50 plnyma baglama)
Odesláno 26.02.2007 13:30

Samozrejme len teoretizujem, kedze nepoznam konkretnu realizaciu. Ten casovy limit na vyhlasenie novej zakazky nie je az taky zly napad. A ani to, ze by mal kazdy obchodnik vlastnu ulohu by nemuselo byt zle.
Odesláno 26.02.2007 13:35
Ta myslenka je dobra a pokud by fungovala tak jak autori zamysleli, bude to opravdu zajimave, jen se obavam zneuzivani a pokud mozno ho co nejdrive zamezit.
Odesláno 26.02.2007 13:45
Ten jeden globalny quest sa mi zda trochu dost drsne, predsa len je tazke predpokladat , ze sa nejaky zacinajuci obchodnik dokaze rovnat vyrobnej manufakture, takze v konecnom dosledku to naozaj moze skocit s kempiacim obchodnikom v ST s plnymi batohmi.
Viac by sa mi pacilo , keby questy mohol mat kazdy obchodnik samostatne a zadaval by ho obchodny velvyslanec v Alicii, ktory by s konkretnym obchodnikom "podpisal zmluvu" na dodavku urciteho tovaru za urcitu sumu za urcity cas. Tym padom by tam bol aj prvok casu a rizika (cesta do a z ST).
Odesláno 26.02.2007 13:49
takže kvalita hrdiny je závislá jen na čase hraní !?! No tady je to pravda, ale rozumné to není
Kvalita? ne, ale vyhodu to ma, nemyslis? at uz crafti nebo expi nebo vybira poklady... proste toho stihne vic. O kvalite sem nic nerikal.
A 0 bodu v okradani byla podminka vzdycky, ale jen na ziskani licence. kdyz uz ji mas, tak nemusis nic resit. Pokud se to teda nezprisnilo, ale o tom nic nevim.
Odesláno 26.02.2007 13:55
Viac by sa mi pacilo , keby questy mohol mat kazdy obchodnik samostatne a zadaval by ho obchodny velvyslanec v Alicii, ktory by s konkretnym obchodnikom "podpisal zmluvu" na dodavku urciteho tovaru za urcitu sumu za urcity cas. Tym padom by tam bol aj prvok casu a rizika (cesta do a z ST).
Tohle bylo navrhovano jiz v pocatcich, Dedkovi se to take libilo, ale nakonec to realizovano nebylo. Docela by mne zajimalo proc....
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních