Skočit na obsah

Dawe93 jako zloděj

• Please log in to reply
214 odpovědí na toto téma

#61 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 17:00

Teda vidno ze uz tu dlho nebol poriadny flame okolo PK, ked sa chytate tohoto  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Musite pockat, mam zatial len level 6 :laugh:
  • 0

#62 Winchester

Winchester

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 226 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 17:02

...pak bych si na toho smejda pockal a za koule bych ho povesil do pruvanu...

Zobrazit příspěvek

presne tohle rikala nase chemikarka...

pančelko?

pardon :laugh:
  • 0

#63 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 17:03

Podle mne se to neda nazvat vypocitavosti, IMO jde o to ho upozornit, ze se nechova spravne, ze mu to tady prochazet nebude, a ze pristi trest by mohl byt uz definitivni. A pokud by o tom trestu nevedel, dost by se minul ucinkem

Zobrazit příspěvek

heh, rozhodnem sa dat hracovi ban na tyzden za nevhodne spravanie.

Potom zistim, ze ten tyzden nebude pri PC, tak ho predlzim na 2 tyzdne. Nech sa snazim sebeviac stale mi neprichadza na um ine slovo ako to na V.
  • 0

#64 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 17:15

heh, rozhodnem sa dat hracovi ban na tyzden za nevhodne spravanie.

Potom zistim, ze ten tyzden nebude pri PC, tak ho predlzim na 2 tyzdne. Nech sa snazim sebeviac stale mi neprichadza na um ine slovo ako to na V.

Zobrazit příspěvek

Takhle by se to dalo nazyvat pokud by z toho ten, kdo mu ban udeluje, mel nejaky osobni zisk, prospech atp. A to nema. Spis naopak.
Jde o vychovny ucinek na hrace. IMO je to vcelku jedno - posunout ban nebo mu jen Pee oznami, ze mel tydenni ban a priste se muze stat, ze na Demonu bude mit zakaz treba trvale. Otazka je, co ma silnejsi vychovny ucinek
- na druhou stranu to myslim nam vsem muze byt uplne jedno ;) Trest dostal a pokud nezmeni pristup, nedopadne dobre
  • 0

#65 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 17:46

Myslim ze k Ascimu neni co dodavat.
  • 0

#66 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 18:37

No dobre, uznavam, tento sa ti podaril :laugh:

Zobrazit příspěvek

:laugh: Taka pocta.
  • 0

#67 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 19:35

Myslim ze k Ascimu neni co dodavat.

Taky myslím, tím příkladem si sám vysvětlil, proč má Twisterko pravdu :laugh:
  • 0

#68 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 20:09

IMO je to vcelku jedno

Zobrazit příspěvek

lidičky, udělejte mi jednu malou radost, přestante už do*rdele používat ty trapné zkratky! uááá :laugh:
  • 0

#69 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 23.01.2007 20:13

lidičky, udělejte mi jednu malou radost, přestante už do*rdele používat ty trapné zkratky! uááá :laugh:

Zobrazit příspěvek

Omg rofl. :laugh:
  • 0

#70 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 20:16

Zobrazit příspěvek

ASAP?
  • 0

#71 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 23.01.2007 20:31

ASAP?

Zobrazit příspěvek

ES.
  • 0

#72 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 20:33

ES.

Zobrazit příspěvek

:laugh:
  • 0

#73 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 23.01.2007 21:49

Podla teba je urcite lepsie aby dostal banana tak, ze o tom ani nebude vediet a vlastne ziaden trest nedostane a pekne bude skodit dalej. Hlavne, ze sme neboli "vychcani", nech uz je to cokolvek. Tot nasa hodnota nadovsetko. Po znacnej hyperbolizacii sa to da prirovnat k prepusteniu vraha na slobodu kvoli procesnym chybam. Predstav si, ze by ta vychcanost mohla toho kriminalnika posadit za mreze. Co je spravnejsie, nechat ho ist a byt v sulade so zakonom a moralny vitaz, alebo sa trocha zaspinit a dat mu co si zasluzi? Ja volim tu druhu moznost. Mne sa do ksichtu smiat nikto nebude.

Zobrazit příspěvek

:laugh: miluju tyhle soudce z lidu jen vic a jen houst :laugh: Ascy muzu se zeptat je to sice uplne mimo ale jsi hodne patriotickeho razeni?
  • 0

#74 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 21:55

Ascy muzu se zeptat je to sice uplne mimo ale  jsi hodne patriotickeho razeni?

Zobrazit příspěvek

ale s tím že je to fakt hodně mimo máš pravdu. :laugh:
  • 0

#75 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 23.01.2007 21:56

ale s tím že je to fakt hodně mimo máš pravdu. :laugh:

Zobrazit příspěvek

sem se jen slusne ptal :laugh: narozdil od tebe me jeste stoji za dotaz vis
  • 0

#76 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 22:14

Ascy muzu se zeptat je to sice uplne mimo ale  jsi hodne patriotickeho razeni?

Zobrazit příspěvek

Ascayavion sice má pár vlastností, se kterými se neztotožňuju, ovšem to, co se tady snažíš ty předvést, je přinejlepším směšné.
  • 0

#77 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 23:01

Ascayavion sice má pár vlastností, se kterými se neztotožňuju

Zobrazit příspěvek

Nevie znizit ISO pri foteni? :laugh:
  • 0

#78 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 23.01.2007 23:13

Huh, mozete mi to niekto vysvetlit? Naozaj by som uvital nieco uchopitelnejsie ako 3-slovne prispevky. Myslim tym Deekina, Garreta a hlavne Ararata.

Godzilla> Tak tieto blbe narazky si mozes aj so svojim patriotizmom strcit tam kam slnko nesvieti. Dufam, ze som sa ohladne tvojej otazky vyjadril dost jasne.

Voodoo> Uz sa podarilo :laugh:

EDIT: aha, tak deekin asi suhlasil :laugh:
  • 0

#79 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 01:47

Souhlasil :) Co jsem sledoval postavy Daweho ve hre tak myslim, ze pravidla serveru zvlast a slusneho chovani obecne potrebuje pripomenout jako koza drbani.
Obchazeni systemu mu zjevne neni cizi a z jeho vystupovani jako hrace, ze mam dojem (necht me Peewit opravi pokud se mylim), ze by v pripade navratu z vyletu a zjisteni ze mu po tu dobu uplynul ban ziskal dojem, ze se mu opetne podarilo system odrbat.
  • 0

#80 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 02:44

Souhlasil :) Co jsem sledoval postavy Daweho ve hre tak myslim, ze pravidla serveru zvlast a slusneho chovani obecne potrebuje pripomenout jako koza drbani.
Obchazeni systemu mu zjevne neni cizi a z jeho vystupovani jako hrace, ze mam dojem (necht me Peewit opravi pokud se mylim), ze by v pripade navratu z vyletu a zjisteni ze mu po tu dobu uplynul ban ziskal dojem, ze se mu opetne podarilo system odrbat.

Zobrazit příspěvek

Tak to vidite a vraj spravodlivost je slepa !
  • 0

#81 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 24.01.2007 09:00

Zobrazit příspěvek

Neopravím, nemýlíš se. Na svou vypečenou akci s odlogem byl náležitě hrdý (momentální nepostižitelnost jeho postavy za její čin od okradené) . Lyžařský výcvik se školou by bral jako další vypečený "real odlog" (momentální nepostižitelnost hráče za jeho čin).
Ono je mu "jen" 13 ale je poměrně dost inteligentní na svůj věk. Co se týče herních vychytávek a postupů, ví za těch pár měsíců o Demoně mnohem víc než já za 2 roky. Dokáže si obstarat informace takže je i dobrý v buildování, expení a získávání financí pro své postavy (posuzuji vzhledem ke krátké době co tu hraje).
Problém je v tom, že je to ten typ, kvůli kterým se musel postupně celý systém "utahovat". Co není vyloženě zakázáno mu není cizí. Hráčská etika a empatie mu nic neříkají a nejsem si zcela jist, že četl pravidla, ačkoliv to jsem po něm chtěl jako první (vím, že po měsíci hraní jsem se ho na to ptal a říkal, že ještě ne). Když po mě chtěl nainstalovat hru, stáhnout HAKy a pod., měl sem pár podmínek: Nikdy neuřízne nikomu hlavu, nikdy nikoho neokradne a bude se chovat slušně (nedodržel jediný bod). Teď by asi třeba Twisterko namítnul, že mu tím omezuji jeho postavy a že na to nemám právo. Tyto podmínky jsem po něm však chtěl právě proto že ho znám a vím jaký je. Ani jedna moje postava nikdy nikomu hlavu neuřízla a nikoho neokradla a i tak se při hře dokážu pobavit, takže zase takové ochuzení to podle mne není.
(uznávám ale, že pokud uděláte postavu tak neskonale krásnou, pronikavě inteligentní, nesmírně moudrou s nebetyčným charismatem a jemnými mravy, jako má Pindruše, tak se to hraje samo a polovina Alicie vám leží u nohou :laugh: )
  • 0

#82 wekslak

wekslak

Mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1422 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 09:27

ja k tomu mam jen toto...

je to jeden z trotlu, kvuli kterym by se melo zavyst to moje vezeni pro prohreskare :laugh:

p.s. tim nechci delat memu genialnimu napadu reklamu, to je proste fakt :laugh:
  • 0

#83 Host_Gelina_*

Host_Gelina_*
  • Host

Odesláno 24.01.2007 09:53

(uznávám ale, že pokud uděláte postavu tak neskonale krásnou, pronikavě inteligentní, nesmírně moudrou s nebetyčným charismatem a jemnými mravy, jako má Pindruše, tak se to hraje samo a polovina Alicie  vám leží u nohou  :laugh: )

Zobrazit příspěvek

:laugh:
  • 0

#84 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 10:41

ja k tomu mam jen toto...

je to jeden z trotlu, kvuli kterym by se melo zavyst to moje vezeni pro prohreskare  :laugh:

p.s. tim nechci delat memu genialnimu napadu reklamu, to je proste fakt  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Hmm, ne ze by neco ... ale myslim, ze to nemusis opakovat porad dokola kazdy druhy prispevek. Zacinas Tomiovatet ...
  • 0

#85 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 13:54

Podla teba je urcite lepsie aby dostal banana tak, ze o tom ani nebude vediet a vlastne ziaden trest nedostane a pekne bude skodit dalej. Hlavne, ze sme neboli "vychcani", nech uz je to cokolvek. Tot nasa hodnota nadovsetko. Po znacnej hyperbolizacii sa to da prirovnat k prepusteniu vraha na slobodu kvoli procesnym chybam. Predstav si, ze by ta vychcanost mohla toho kriminalnika posadit za mreze. Co je spravnejsie, nechat ho ist a byt v sulade so zakonom a moralny vitaz, alebo sa trocha zaspinit a dat mu co si zasluzi? Ja volim tu druhu moznost. Mne sa do ksichtu smiat nikto nebude.

Huh, mozete mi to niekto vysvetlit? Naozaj by som uvital nieco uchopitelnejsie ako 3-slovne prispevky. Myslim tym Deekina, Garreta a hlavne Ararata.

Zkusím ti to nastínit - bez nároku na úplnost a dost zjednodušeně, daly by se o tom popsat (a jsou popsány) stovky stran.

Žijeme v právním státě, a ten je založen na jistých principech a zásadách. Základní charakteristikou právního státu je, že zákon je nutno dodržovat, a to bez výjimek. Takže pokud tu bude vrah a objeví se takové procesní chyby, které znemožní jeho potrestání podle práva, tak _jediný správný_ postup je nepotrestat ho. A že je třeba zcela jasné, že to spáchal, je nerozhodné.
Moderní právní systémy mají natolik propracovaný systém kontrolních mechanismů, že taková situace by neměla nastat. Pokud nastane, je chyba na straně člověka (chybu na straně systému pro zjednudošení pominu, jen snad, že je méně častá a řeší se opravou systému, nikoliv opravou konkrétního rozhodnutí), a musí to být velmi závažná chyba nebo nakupených více chyb. A právě lidská nedokonalost, "chybovost" - to je důvod, proč systém musí být nastaven takto, tedy na bezvýhradném panství práva. V něm je totiž možnost chyby (nebo úmyslného podrazu) velmi omezená a chyba je jasně danými způsoby napravitelná. Pokud by byl systém nastaven tak, že je rozhodnutí konkrétního člověka, jak bude postupovat, může to v některých případech vést k lepším výsledkům, protože je možno lépe se přizpůsobit konkrétní situaci (kteréžto přizpůsobení ani sebepodrobnější právní předpis nemůže nikdy dosáhnout), ale v jiných případech to povede ke zneužití rozhodovací moci či řekněme svéráznému (ne)pochopení situace, a výsledek bude horší než podle striktně daných norem. Právě to "mě se nikdo do ksichtu smát nebude" je klasická ukázka zcela špatného a obecně nepoužitelného přístupu (Když to přeženu: "Ten parchant má vysokou školu a ještě si dovoluje mi tu předhazovat, že já ne a tudíž tomu nerozumím! Tak to ne, mě se nikdo do ksichtu smát nebude! Ten bude do basy, ať si říká co chce!").
Teď jde o to, jesli věříš v lidskou dobrotu, moudrost a altruismus, nebo si naopak neděláš o úrovni těchto lidských vlastností příliš velké iluze. Pokud jsi ten první případ, tak potom je z tvého pohledu princip panství práva zbytečný a nemá cenu se dál bavit.

To bylo obecně, proč je ten tvůj příklad zcela jednoznačný, ale opačně, než sis ho vyložil ty. Toto by platilo i na Démonu, ovšem za jistých předpokladů, které nejsou naplněny. Démona není založena na demokratických principech, otázka trestání v pravidlech ani není dostatečně upravena, je to víceméně ponecháno na libovůli DM. Za takového stavu nelze ani očekávat, že by tu někdo respektoval právní principy, natož když o nich třeba nikdy neslyšel.
  • 0

#86 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 13:58

...

Zobrazit příspěvek

ano, ano Asci toto som presne myslel, dufam ze to pochopis :laugh:
  • 0

#87 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 14:24

Já s tím Araratovým souhlasím. Ale nedalo by se v tomto případě počítat s něčím jako novými skutečnostmi? Novým svědectvím (Pindruše) a tím pádem by došlo ke znovuotevření případu?

btw. Když už jste tady tak právně zdatní, nemůžu si vybavit (ani dohledat) jak se jmenuje ten "zákon" o tom, že nemůžeš být trestaný dvakrát za jeden přečin, pakliže to tedy má nějaký cizí název.
Stačí PM.
  • 0

#88 Scourge

Scourge

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 441 Příspěvků:
  • Interests:Freelancer (Freelancers Universe, Hamburk City, BSG)<br />Neverwinter Nights (Demona server)<br />Morrowind

Odesláno 24.01.2007 14:30

Kdyz zlocinec ma(mel) nastoupit na vykon trestu, ale taky vime ze misto toho odletel na Bermudy, co udelame ?

Po 10ti letech se vrati...takze ho nechame jit, ne ? Trest predci uplynul. To ze si ho neodsedel na tom nesejde.
Az bude trestan priste za dalsi zlocin pak se k tomu muze prihlidnout.

Vyssimu moralnimu principu bylo ucineno za dost..
..a obetem jejich jednani se dostalo i mensiho plivance do ksichtu.
---
Proto se domnivam ze opatreni bylo spravne.
(prodlouzeny bann...nebo jeho pripadny odklad, proste takove opatreni diky kteremu se nevyhnul ani svym utekem nez se vsechno uklidni).
  • 0

#89 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 14:30

no dobre a ako sa to zhoduje s tym, ze na demone nie je ziadna demokracia, skor oligarchia DM. v tomto prostredi to nema vobec zmysel nazerat z vasho uhlu pohladu.
  • 0

#90 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 24.01.2007 14:55

Já s tím Araratovým souhlasím. Ale nedalo by se v tomto případě počítat s něčím jako novými skutečnostmi? Novým svědectvím (Pindruše) a tím pádem by došlo ke znovuotevření případu?

Jistě, já hlavně vyvracel Asciho zcestné názory :laugh: Samozřejmě když tu na nějaké obnovy případu nejsou pravidla, nelze ovšem ani zaručit, že to je nové rozhodování na základě nových (a podstatných) důkazů a ne zvůle. Pak je tu taky otázka účelu trestu atd., to by bylo na dýl.

Scourge: porovnáváš nesrovnatelné. Ban není totéž co odnětí svobody. Ban je něco jako zákaz pobytu nebo vyhoštění. A u těch je jedno, co dotyčný dělá po dobu zákazu.

Licrydis: když se tu objevuje srovnávání s reálem, tak to zjevně smysl má. Minimálně jako poopravení některých nepatřičných argumentů :laugh:
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních