.. pokud alcháč bere kytky sám, tak nemá špatnej zisk, navíc je to velice praktický povolání..
to co sem z tvýho textu vyříz je absolutní hovadina, alcháč udělal solidní lvl (to ale musí každej člověk), proběhne se po lese, popřípadě vykoupí od newbieků a přátel kytky, zajde do slatu, nakoupí skill (rozhodně ne draho, řek bych za podpůměrnou útratu) a může kraftit, když nepočítam expení, tak je na mistrovský úrovni kraftu do 5 minut (když sou lagy). řekni mi, dá se to s nějakym jinym kraftem srovnávat? ten lacháč je hroznej chudák, že nemusí prosedět desítky hodin skilláni výrobou věci, který stejně většinou vyhodí. no úplně je lituju
drahý wulfgare, se zábavou čtu tento topic, a ač jsem nechtěl nijak reagovat na zde tebou a jinými super znalci tvořené nesmysly, přesto přidám svou trošku do mlejna....
Alchymista bylo a stále je (avšak pro velmi málo lidí) zábavné řemeslo, kde opravdu nemusíš tupě mačkat 1 na klávesnici a přihazovat jen stále stejné věci do pece, či stolku a čekat až se zas skill posune o jedničku výše....
ne alchymie bylo od počátku myšleno jako řemeslo pro přemýšlející a rádo bádající lidi... ono tvých uváděných 5 minut na mistra řemesla.... no je to dost úsměvné.... rád ti popíšu svých 5 minut na Mistra řemesla, aby ses dostal do obrazu...
byl vytvořen nový systém craftu - nový systém, resp. přejmenování bylin, nové recepty, rozšířené recepty, modifikátory snižující TO receptu a hlavně to nejdůležitější, změnil se systém růstu jednotlivých bylin..... a byl napsán herbář jako náznak nápovědy....
a pak jsi musel hledat byliny nebo kupovat (ale ono není moc zač, craft nemáš a o výběr pokladů se dělíš se všemi dalšími hráči demony... takže až tak moc z toho není) a ty potřebuješ bylinky na to abys vůbec přišel na jednotlivé recepty.... jejichž výrobu však velmi stěžuje to, že nemáš max truhlu, která zase stojí peníze a pozor, při součtu opravdu nemalé - v souvislosti s výše popsaným, a max moudrost (kterou tento craft vyžaduje) - takže vlastně můžeš použít i správnou kombinaci bylin, ale špatný hod tě odsoudí k další nevědomosti, případně, což častěji k dalším několika pokusům.....
...no a pokud bys trochu uměl počítat, zde spíše kombinovat a vyšli by ti až neuvěřitelné počty bylin, které potřebuješ jen pro čistý výzkum.... a teď pokud to vše sečteš - myšleno výrobní náklady - dostáváš se k neuvěřitelným sumám, který začínající alchymista potřebuje, i když se dá třeba na sběr bylin sám.....
.....a pak je samozřejmě další přístup, kupování receptů, který já osobně dost odsuzuju..... jeho cena pak závisí na tom, jak si který alchymista ke svým receptům přišel a jak si jich váží...
každé řemeslo je náročné a vyhovuje někomu jinému, má jiný přístup a jinou návratnost, ale troufnu si říct, že alchymie je při cenách a možnostech jedno z mála povolání (snad ještě šípař a lukař), kterým fakt nezbohatneš.... a to ani kdyby full stál mnou propagovaných 5 měšců... a zmiňovaná obnova 10 měšců...
....tak a teď mi laskavě ukaž těch 5 minut.....
já se Mistrem stával, počítám, pár týdnů, a to nemyslím slovem pár, dva
...samozřejmě pokud někoho jen baví koupit recept, a najde pitomce jež mu ho prodá.... pak už to není craft, ale......