Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#631 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 13.03.2007 13:31

Nojo, to by se me taky libilo. Jenom cekame na spasitele, kterej to tak spravit dokaze/ma_na_to_nervy/chce.

Zobrazit příspěvek

S Garretem a Doomem nepocitej, ty jsou nasazeny na CEPu :tongue:
  • 0

#632 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 13.03.2007 13:39

spis bych to udelal tak, ze by si kovar mohl zvolit kvalitu vysledneho vyrobku.

haha, hadaj naco mali byt povodne licencie? :tongue:
  • 0

#633 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 13.03.2007 13:43

haha, hadaj naco mali byt povodne licencie?  :tongue:

Zobrazit příspěvek

aby se za ne nakupovalo ? :tongue:
  • 0

#634 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 13.03.2007 15:25

haha, hadaj naco mali byt povodne licencie?  :tongue:

Zobrazit příspěvek

No to nevim a je mi to vcelku jedno. Ted je to soucast vyrobku, tak to beru ja. A pokud by snad chtel nekdo delat cenovy rozdil v nakladech v ex/neex, tak si myslim ze uz by nebyl problem to udelat tak, aby na ex bylo potreba o licenci vic.
  • 0

#635 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 13:56

Takze urobil som par vypoctou. Berte to ako priklad...

Ceny platnerskych vyrobkov urcuju ceny materialov. Ceny materialov urcuju zas hlavne kopaci.

Kopac co ide na kopanie verdicitu investuje do vybavy a cesty. Pravdaze chce aby sa mu vidaje vratili, aby nieco zarobil a aby mal aj na dalsiu cestu na kutanie. Moze sa mu stat ze sa cesta nevydary (olios expres v lepsom pripade) investicia na cestu je ta tam a ked sa mu to stane tesne pred dosiahnutim ciela aj nejaka investicia za vybavu je v...
Kvoli tomu da kopac cenu verdicitu 2100 za rudu a 700 za ingot.

Platner na naskilovanie urciteho druhu kovu potrebuje cirka 1500 kusov rudy. Teda 1500 kusov rudy verdicitu = 3 150 000,- zlatakov (podla ceny od kopacov) musi dat ako investiciu na naskilovanie. Zvikne zostat aj trochu materialu na predaj ale neni toho moc takze sa teraz nepocita este dodatocne vydaje na zasobu materialu na predaj.

Dobry kopac ma kapacitu cirka 450 kusov rudy a viac. To su asi 4 vydaje na cestu a vybavu aby zasobil platnera materialom na naskilovanie. To je 4 x moznost zlihania...

Vyrobna cena napriklad verdicitovej helmy je 8400,-zl za ingoty na vyrobu (bere sa cena podla kopacov) + 19 998,-zl za cenu licencie = 28 398,-zl
Napisem ze: Momentalne predpokladana, navrhovana cena verdicitovej helmi je 40 000,-zl = 11 602,-zl zisk pre platnera.

Platner ktory sa chce zlepsit v remesle preto ide so skilovanim dalej. Takze bude potrebovat cirka 750 kusov rudy mithrilu a 750 kusov rudy shedowu.
Kopaci pitaju 4500 za rudu mithrilu a 3900 za rudu shedowu. Za naskilovanie da platner teda za mithril 3 375 000,-zl + shedow 2 925 000,-zl = 6 300 000,-zl (to je cena za tych cirka 1500 kusov rudy)

Takze pri predaji iba verdicitovych heliem by ich musel platner predat 543 kusov aby si zarobil na skilovanie dalsieho kovu...
Pri terajsej konkurencii a to nespomenut uz naskilovanych platnerov - Podla mna nemozne.

Dufam ze som to spisal ako tak zrozumitelne za pripadne nedorozumenia a chyby vopred SORRY!!!
  • 0

#636 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 14:26

Kováři co kovaj mithril/shadow maj svý kopáče. A pokud ne, to je jejich problém, že nejsou schopný se domluvit. Se divím, že si ty svý výpočty nerozvinul až na úroveň adamtinu, to by ses dostal na náklady na vyskillování třebas na 100M. A tvůj závěr, to je nemožné by platil taky. A přesto se najdou kováři, kteří ho třeba někdy naskillujou.
  • 0

#637 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 15.03.2007 14:34

hmmm, a proc jako delas kovare, smim-li se zeptat ? Kdyz je to ta desne nevydelecne a strasna "drina" ? Nuti te snad nekdo k tomu ?
  • 0

#638 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 15:33

Kováři co kovaj mithril/shadow maj svý kopáče.  A pokud ne, to je jejich problém, že nejsou schopný se domluvit. Se divím, že si ty svý výpočty nerozvinul až na úroveň adamtinu, to by ses dostal na náklady na vyskillování třebas na 100M. A tvůj závěr, to je nemožné by platil taky. A přesto se najdou kováři, kteří ho třeba někdy naskillujou.

Zobrazit příspěvek

to je jako povinost mít své kopáče..a když nemáš tak to dělat nemůžeš,protože budou platit výše uvedené ceny :tongue:
  • 0

#639 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 15.03.2007 15:38

to je jako povinost mít své kopáče..a když nemáš tak to dělat nemůžeš,protože budou platit výše uvedené ceny :tongue:

Zobrazit příspěvek

vtip trzniho hospodarstvi je v tom, ze si muzes vymyslet JAKOUKOLIV cenu, za kterou nabidnes svuj vyrobek. Nikdo ti nebrani prodavat si to pak klidne za 0,5M. Jenze to, ze je nekdo mene schopny neznamena, ze se nenajde jeden schopny jedinec, ktery dokaze zredukovat naklady a veci prodavat levneji a ten pak bude vydelavat. Jako v zivote. :tongue:
  • 0

#640 aster3

aster3

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 467 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 15:50

vtip trzniho hospodarstvi je v tom, ze si muzes vymyslet JAKOUKOLIV cenu, za kterou nabidnes svuj vyrobek. Nikdo ti nebrani prodavat si to pak klidne za 0,5M. Jenze to, ze je nekdo mene schopny neznamena, ze se nenajde jeden schopny jedinec, ktery dokaze zredukovat naklady a veci prodavat levneji a ten pak bude vydelavat. Jako v zivote.  :tongue:

Zobrazit příspěvek

Ja bych velice rad videl tve ceny ariadno kdyby ste nebyli 2 zlatnice ale bylo by vas rekneme 5-8 (jako kovaru)
Ty radsi mlc, tobe se to prodava kdyz nemas prakticky konkurenci. Tak se drz sve zlatniciny a nekecej do platneriny o ktere nic nevis
  • 0

#641 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 15.03.2007 16:28

Ja bych velice rad videl tve ceny ariadno kdyby ste nebyli 2 zlatnice ale bylo by vas rekneme 5-8 (jako kovaru)
Ty radsi mlc, tobe se to prodava kdyz nemas prakticky konkurenci. Tak se drz sve zlatniciny a nekecej do platneriny o ktere nic nevis

Zobrazit příspěvek

a nutil vas vsechny nekdo delat kovare ? Proc ste nedelali vsichni zlatniky ? :tongue: A jak by vypadaly me ceny, kdyby bylo zlatniku vice? No to je jasne ze by sly dolu. Na tom snad neni nic divneho. Kdyz bude jediny mobilni operator, tak ceny budou asi nekde jinde, nez kdyz jich bude vice, ne?
Byla to jen vase volba, ze ste si zvolili povolani jake ste si zvolili, tak ted nekafrejte, ze se nasel schopny hrac, ktery dokaze soucasne minimalizovat naklady, vydelavat velky prachy a jeste jako bonus odrovnat nabubrelou konkurenci. :tongue: :tongue: :tongue: Proste se objevil schopny kovar, co nadelas. :tongue:
  • 0

#642 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 16:40

a nutil vas vsechny nekdo delat kovare ? Proc ste nedelali vsichni zlatniky ?  :tongue:  A jak by vypadaly me ceny, kdyby bylo zlatniku vice? No to je jasne ze by sly dolu. Na tom snad neni nic divneho. Kdyz  bude  jediny mobilni operator, tak ceny budou asi nekde jinde, nez kdyz jich bude vice, ne? 
Byla to jen vase volba, ze ste si zvolili povolani jake ste si zvolili, tak ted nekafrejte, ze se nasel schopny hrac, ktery dokaze soucasne minimalizovat naklady, vydelavat velky prachy a jeste jako bonus  odrovnat nabubrelou konkurenci.  :tongue:  :tongue:  :tongue:  Proste se objevil schopny kovar, co nadelas.  :tongue:

Zobrazit příspěvek

Ja bych klidne zlatnicinu jel ale mam rad mec a silu a nerad kouzlim, takze zaklinace a podobny povolani by mi asi neslo.
  • 0

#643 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 15.03.2007 16:57

Ja bych klidne zlatnicinu jel ale mam rad mec a silu a nerad kouzlim, takze zaklinace a podobny povolani by mi asi neslo.

Zobrazit příspěvek

vymluvy. Charismu 18 musis dat dokupy i kdyz bys hral nejserednejsiho trpaslika na serveru. :tongue:
  • 0

#644 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 19:12

Jesisi no tak ten priklad me rozesmal :D

Cena rubi ingotu 700? - Obycejna zlodejina, nedavno sem koupil ingot verdicitu za 300gp a jeste si kopac lebedil jak vydelal, ale to jen tak na okraj.

Marna slava, kopaci pujdou s cenama taky dolu, pac pochybuju, ze by soucasnou vlnu slev kovari alespon castecne neprenesli na kopace. Zalezi ktera z tech dvou skupin bude mit silnejsi vychozi pozici.

No a to me privadi na myslenku, ze...
*zacina rozumbradovat o demonskem ekonomickem modelu, ale nakonec to cely smaze*
  • 0

#645 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 19:22

Cena rubi ingotu 700? - Obycejna zlodejina, nedavno sem koupil ingot verdicitu za 300gp a jeste si kopac lebedil jak vydelal, ale to jen tak na okraj.

Zobrazit příspěvek

verdi za 300? berem !!! :tongue:
  • 0

#646 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 20:50

Marna slava, kopaci pujdou s cenama taky dolu, pac pochybuju, ze by soucasnou vlnu slev kovari alespon castecne neprenesli na kopace. Zalezi ktera z tech dvou skupin bude mit silnejsi vychozi pozici.

No a to me privadi na myslenku, ze...
*zacina rozumbradovat o demonskem ekonomickem modelu, ale nakonec to cely smaze*

Zobrazit příspěvek

Ked uz sme pri verde... mozno by sa mohli bazinaci troska oslabit, ked uz sa teda maju predavat aj ingoty lacno. (a ked sa niektorym zda ze vyhybat sa boju s nimi je podvod... ja sa s nimi rad potlciem, ked mi nebude trvat zabitie jedneho 10 minut pocas ktorych do mna do omrzenia hadze prst, alebo burku...)
  • 0

#647 CanisLupus

CanisLupus

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 207 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 08:02

Mno ono to bol iba taky vypocet nic konkretne a osobne.

beeboow - Takze kovac co neni nikomu zaviazany, je slobodny, nema snikym ziadnu dohodu je nahrany. A to ste tusim proti kamaradickovaniu...

Ariadna - Ak si vsimnes nikde sa tam konkretne nestazujem ani na to ze to je velka drina ani ze to neni videlecne. Ja osobne robim platnerinu iba tak a uz nejednu vec som iba tak podaroval...

Dedek - Jedna sa tam o verdicit ingot za 700 ne o rubik. A viem ze sa da matros zohnat aj za ovela nizsie ceny len ja som vychadzal z cenniku co si prednedavnom dohadovyli kopaci sami. Ked sa rataju ceny sa vetsinou vychadza z vseobecne znamych cien nie z tych za ake to kto a kde zozenie.

Kopaci davaju ceny vetsinou take ake maju naklady ked sa to vsetko uplne totalne posere a aby aj tak neboli prilis skodny. Myslim ze na vyssich kovoch sa to a toho vetsinou posere dost casto a dost vela...
  • 0

#648 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 08:20

Ked uz sme pri verde... mozno by sa mohli bazinaci troska oslabit, ked uz sa teda maju predavat aj ingoty lacno. (a ked sa niektorym zda ze vyhybat sa boju s nimi je podvod... ja sa s nimi rad potlciem, ked mi nebude trvat zabitie jedneho 10 minut pocas ktorych do mna do omrzenia hadze prst, alebo burku...)

Zobrazit příspěvek

me to neda a musim se zeptat znova. Kdyz se ti zdaji ty bazinaci tak tezky, proc do nich mlatis sam?!
  • 0

#649 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 08:32

beeboow - Takze kovac co neni nikomu zaviazany, je slobodny, nema snikym ziadnu dohodu je nahrany. A to ste tusim proti kamaradickovaniu...

Zobrazit příspěvek

Jaký kamarádičkování? Nepleteš si trochu pojmy? V tom případě pro tebe musí bejt kamarádičkování jakejkoliv obchod resp. dohoda. Kamarádičkování je, když jedna strana nese náklady a druhá strana z toho prakticky jen profituje popř. mu blahosklonně zaplatí materiál a licence.
  • 0

#650 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 09:04

me to neda a musim se zeptat znova. Kdyz se ti zdaji ty bazinaci tak tezky, proc do nich mlatis sam?!

Zobrazit příspěvek

mne sa zdali tazky aj ked sme do nich mlatili dvaja ;)

Cim chcem povedat, ze aj ked sme do nich sili dvaja, neodvazili sme sa ich brat viac ako po 1 a trvalo to dost dlho (i ked nie az tak dlho). Pri poslednom sme sa striedali a drzali ho na temer mrtev, lebo sme si nemohli dovolit necht si tam objavovat stale nove a nove varky.

A mohlo by sme tam byt kludne aj 3, bez opasku proti smrti a alebo klerika carujuceho imku na smrt je to aj tak jedno. Ked sa raz bazinak rozhodne carovat prsty jak na beziacom pase tak niekoho z nas skor ci neskor zabije. Da sa to z casti riesit svitkami, ale kedze raise death stoji 10k a imka proti smrti 6k, tak by nebolo moc profitable s nimi bojovat stale a na kazdy druhy boj si carovat kuzla zo svitkov...

A pokial ide o spolocnost, ani jeden z kovacov co odomna chcel verd tam so mnou nechcel ist, pretoze vedel ze by neprezil ani minutku (takze dohodnut sa s nim neslo).

Neviem, mne pride divne ked mam za povinnost ako hornik mat vreckoveho klerika...

Na jednu stranu su tlaky aby sa predavalo lacnejsie a na druhu sa stazuje tazba. (myslim na rozdelenie spawnu bazinakov na verde)

A este by som dodal ze v momente ako som s hornikom nalozeny rudou sa uz boja moc zucastnovat nemozem... takze je to cele na mojom sprievodcovi... Alebo by som si tam mal radsej zobrat dvoch?
  • 0

#651 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 09:25

no ja nevim a to byste chteli ten verdicit tezit s prstem v nose? bez namahy, nebezpeci, jakykoliv snahy? na takovy tezeni je zelezo a ne verdicit.

A pruvodcu si vem treba pet, kdyz sou potreba, u tezeni tezky materialu si proste nemuzes stezovat, ze to nezvladnes sam.
  • 0

#652 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 09:42

A pokial ide o spolocnost, ani jeden z kovacov co odomna chcel verd tam so mnou nechcel ist, pretoze vedel ze by neprezil ani minutku (takze dohodnut sa s nim neslo).

Zobrazit příspěvek

*citi se dotcen* :tongue: A co jaaa, fnuk!
To, ze jsme o vsechnu rudu, skill a dost mozna i chut prisli navracenim starych zaloh, neznamena, ze "nechcel ist" :tongue:
  • 0

#653 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 09:46

no ja nevim a to byste chteli ten verdicit tezit s prstem v nose? bez namahy, nebezpeci, jakykoliv snahy? na takovy tezeni je zelezo a ne verdicit. 

A pruvodcu si vem treba pet, kdyz sou potreba, u tezeni tezky materialu si proste nemuzes stezovat, ze to nezvladnes sam.

Zobrazit příspěvek

ale potom nech sa nikto nestazuje ze predavam verd ingot za 700... V poslednej dobe je tu strasne halo ako hornici strasne zarabajui... Ak to ma byt take tazke tak aj cena musi byt vysoka. Tak vysoka aby mali motivaciu organizovat velke vypravy pri ktorych vela zarobia. Co zdrazuje vyrobky platnerov a tym padom sa predava za mnohonasobne viac ako je cena licencii...

PS: skusal som predavat verd veci za stromoradske ceny s platnerom ktory ma dokoncene skilovanie verdicitu. Na kazdom jednom vyrobku som bol stratovy! (tak som ich prestal vyrabat a nebudem kym nevyskilujem mithral/shadow. Nehrozi aby som ten predaval za stromoradske ceny nie preto ze nechcem, ale preto ze sa mi to jednoducho neoplati).

Příspěvek upravil Mytko: 16.03.2007 09:53

• 0

#654 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 09:49

ale potom nech sa nikto nestazuje ze predavam verd ingot za 700... V poslednej dobe je tu strasne halo ako hornici strasne zarabajui... Ak to ma byt take tazke tak aj cena musi byt vysoka. Tak vysoka aby mali motivaciu organizovat velke vypravy pri ktorych vela zarobia. Co zdrazuje vyrobky platnerov a tym padom sa predava za mnohonasobne viac ako je cena licencii...

Zobrazit příspěvek

vsak si prodavej za kolik chces ne? nikdo ti prece cenu nediktuje ;)
  • 0

#655 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 16.03.2007 09:51

vsak si prodavej za kolik chces ne? nikdo ti prece cenu nediktuje ;)

Zobrazit příspěvek

A já už se lekl, že ceny diktuje trh :tongue:
  • 0

#656 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 09:57

PS: skusal som predavat verd veci za stromoradske ceny s platnerom ktory ma dokoncene skilovanie verdicitu. Na kazdom jednom vyrobku som bol stratovy! (tak som ich prestal vyrabat a nebudem kym nevyskilujem mithral/shadow. Nehrozi aby som ten predaval za stromoradske ceny nie preto ze nechcem, ale preto ze sa mi to jednoducho neoplati).

Zobrazit příspěvek

a to som ratal za ingot len 500 zlatych...

Ak teda mam predavat za kolko chcem ja ako hornik, preco niekto diktuje ceny remeselnikom?
  • 0

#657 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 16.03.2007 09:59

, preco niekto diktuje ceny remeselnikom?

Zobrazit příspěvek

kdo diktuje ceny remeslnikum ? :tongue:
  • 0

#658 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 16.03.2007 10:02

kdo diktuje ceny remeslnikum ?  :tongue:

Zobrazit příspěvek

Zeby Stromorad? Alebo mam brat ze ten Stromorad tam je len tak na okrasu a ignorovat ponuky od obchodnikov? Alebo mam davat obchodnikom jedny ceny a hracom ine?
  • 0

#659 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 16.03.2007 10:03

ja bych chtel podotknout, ze kuli vybave ktera je nutna na preziti v dolech jen tak nekoho na pomoc nesezenete...takze zas to podporuje osamocene horniky.
Nikdo nebude davat min 12 esenci za prsten regenu jen jen kuli tomu aby pomohl kamaradovi v dole.Nedavno jsem shanel treba pomoc na mitril,nikdo nechtel,pac kdyz reknu ze potrebuje pasek za 11 esence,k tomu prsten a pavezu nebo dva batohy fullu,tak co me na to asi kazdej rekne....kdo by si kupoval soket proti pozitiv a regen?...bez toho se tam dlouho neda prezit.
Podobna situace na verdu...Pak se nedivte,ze hornici chtel zaplatit za tu praci.
  • 0

#660 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 16.03.2007 10:06

Zeby Stromorad?

jak ti stromorad diskutuje ceny, za ktere mas prodavat ? Ten ti jen oznami, za kolik je od tebe ochoten nakoupit. Kdyz ti hrac rekne, ze od tebe koupi verdicit zbran za 40k, tak ti taky diktuje ceny ? :tongue:

Jinak ve stromoradu taky vykoupi velky cerny za 20k. Diktuje ti to cenu cerneho kamene ? :tongue:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních