Skočit na obsah

Fotka

Notebook-jakej vybrat?

• Please log in to reply
55 odpovědí na toto téma

#31 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 22.09.2006 21:26

me slo o vydrz baterky + wifi a pak zvlast vykon takze mi tohle za 20k vyhovuje s vydrzi cca 4hodiny :) a s tim co tam roztaham :D
  • 0

#32 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 22.09.2006 21:33

Dalamare, kolik máš paměti na tom tvým notebooku? Zkoušímty bloodlines, ale prostě se to nějak vůbec nespustí.
  • 0

#33 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 28.09.2006 17:52

512 DDR2 a grafiku - Mobility Radeon x300 64VRAm a jedou pohoda
  • 0

#34 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 05.10.2006 08:20

Jelikoz ten mnou vybrany notebook porad neni dostupny :wow: nabidli mi alternativu.

Co na nej rikaji odbornici? Notebook
Nevypada zle. Musel bych sice jeste pritlacit, kvuli rozsireni pameti.
Jedine co mi na nem vadi je design. Jsem vzdycky rikal ze me je to jedno ale tenhle mi prijde fakt nejaky divny.
Taakze.

Dekuji za Vas nazor co se tyka porovnani toho nahore s timhle.

Ta toshiba je postavena na intelu a me nekdo rikal ze u notebooku je to vyhoda, navic 2MBcache se asi pozna. Ale nejsem zas kdovijaky odbornik na HW. Takze si rad necham poradit.
  • 0

#35 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 05.10.2006 11:32

Tam je to asi o porovnání těch grafickejch karet a především operační paměti že jo. Já mám teda u svýho notebooku ATI x700 a 1024 ram a rozjedu na tom v podstatě cokoliv i oblivion na rozlišení 800*600.
Ještě bych si porovnal HD, jestli u nich není rozdíl v otáčkách. Prej když se to víc točí, tak je to lepší. :wow:

Kdybych si já osobně měl vybrat z tědlech dvou tak beru ten ASUS. Už jenom kvůli tý operační paměti.

Ps.: Moc tomu nerozumím, většinou porovnávám selským rozumem. Je dost obtížný si vybrat notebook, protože vždycky jeden tvrdí takový a druhej makový. Většinou tomu je tak i na diskusních fórech. Ale určitej názor z nich vždycky pochytit můžeš. Takže doporučuju nějaký takový fórum prolítnout, určitě budeš chytřejší. :excl: :rolleyes:
  • 0

#36 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 05.10.2006 11:54

co jsem tak četl, tak Toshiba je zase po stránce zpracování o třídu výše jak Asus. A je to znát na ceně. Pokud máš peníze tak bych připlatil ramku a koupil tu Toshibu.

edit: Navíc koukám že u toho Asusu, a jeho grafické karty je napsáno až 256 MB , takže bych se podíval jestli je tam pamět sdílená nebo ne.
U té Toshibi píše majitel toho notebooku že má 128 MB nesdílené, což bude lepší než 256 sdílené.
  • 0

#37 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 05.10.2006 12:45

Pamet si urcite rozsirim na 1GB. (to beru jako samozrejmost)
Grafika u asuse ma mzslim 64MB svoji a az do 256 dokaze nasdilet.
Ale mam dojem ze ta X700 je vykonejsi, o neco.
Pokud Beebe na tom rozchodis to co rikas tak do nej asi pujdu.
  • 0

#38 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 05.10.2006 18:31

mobility radeon rulez da world dude

jinak ja bych fakt do notasu bez centrina nesel. Ono je to fakt super sedet 3,5 hodiny v baru pokrytym wifi a bez nabijecky cez wifinu surfovat. Reknete mi jak dlouho opravdu ty notasy vydrzi bez nabijecky?
  • 0

#39 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 06.10.2006 09:30

Pamet si urcite rozsirim na 1GB. (to beru jako samozrejmost)
Grafika u asuse ma mzslim 64MB svoji a az do 256 dokaze nasdilet.
Ale mam dojem ze ta X700 je vykonejsi, o neco.
Pokud Beebe na tom rozchodis to co rikas tak do nej asi pujdu.

Zobrazit příspěvek

Mno já mám tenhle notebook http://www.pcexpert....ns-amilo-a1667g a jsem s ním spokojenej. Myslím, že mám nějakou jeho modifikaci, že tam mám Pentium M 1.8. Ten ASUS mi přijde podobnej, takže podle toho usuzuju, že bude dobrej. A jak jsem psal i nejnovější hry na tom rozchodím.

To Dalamar: Mnooo výdrž má slabší mi přijde. Vydrží cca 2 hodiny, když koukám na film. Vono jde o to co potřebuješ, jestli mobilitu na cestách nebo mobilitu v místech, kam cestuješ a je tam přípojka. Já klidně i ve škole sosám elektřinu ze zásuvky. :wow:

Jo a jinak co se Toshiby týče. Tak asi kvalitnější zpracování notebooků bude mít, nicméně ta kvalita je vidět v těch vyšších modelovejch řadách. Takže když kupuju notebook cca do 40 tisíc, tak bych spíš porovnával komponenty než se ohlížel na značku. Většinou je víc než patrný, že právě notebooky "kvalitnějších" značek jsou dražší ač výkonově jsou níž.
  • 0

#40 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 06.10.2006 10:48

Rozhodnuto. Dneska si jdu pro Toshibu.
  • 0

#41 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 10.10.2006 10:51

Dotaz na odborniky. Je dobre nejake specialni zachazeni ze zacatku k baterii?
Baterie je samozrejme Li-ion. Takze by v ni nemel vznikat zadny pametovy efekt, ale i presto...
Vadi baterii, kdyz budu mit notase vetsinou v siti? Na baterii ojedinele? Mam radsi v takovem pripade baterii vytahovat?
Diky za rady.
  • 0

#42 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 10.10.2006 10:55

U mě v příručce psali, že baterie se má jen jednou za čas kalibrovat. Někdo tvrdí že bys měl třeba baterii z notebooku vydělat když na něm pracuješ delší dobu, a máš tam možnost ho píchnout do sítě. Já to to teda nedělám.
Ale asi tím nic nezkazíš když tu baterii vyděláš.
  • 0

#43 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 10.10.2006 17:45

taky nevydelavam a na baterii efekt nevidim .) (nekdy se mi zda ze ma cim dal vetsi kapacitu, ale to se mi asi fakt jen zda :) )
  • 0

#44 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 10.10.2006 17:59

Co to je kalibrování baterie?
Jinak já z notebooku taky baterii nevyndávám a nevšiml jsem si toho, že by se nějak snižovala její výdrž. Furt mě to zhruba vydrží z Letovic do Hradce Králové. :wow:

A nějak nevím, proč bych měl vyndávat baterii, když mám notebook napojenej do sítě. To mi přijde dost zvláštní a hlavně nepraktický. Ať se jdou výrobci bodnout, jestli tohle chtěj po uživateli. :excl:
  • 0

#45 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 10.10.2006 18:16

A nějak nevím, proč bych měl vyndávat baterii, když mám notebook napojenej do sítě. To mi přijde dost zvláštní a hlavně nepraktický. Ať se jdou výrobci bodnout, jestli tohle chtěj po uživateli. :wow:

Zobrazit příspěvek

Ne nechteji, to jsou takove ty babske rady ruznych uzivatelu notebooku.

Jinak kalibrovani baterie... ona je na to v biosu nejaka ficura nebo co, musel bych se mrknout do navodu.
  • 0

#46 OndarenkO

OndarenkO

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 10.10.2006 18:22

skoda mel sem nekde jeste jeden clanek, ve kterem psali o tom ze baterie do notebuku maji pocitadlo cyklu nabiti/vybití (asi 1000 cyklu. Tady je otazka jestli nabiti z kolika % zpatky na 100% se pocita jako jeden cyklus)
zaverem ale bylo doporuceni vyatahovat notbook ze siti co nejmin (nevytahovat na noc nebo podobne, par hodinove pripady) bo kdzy ho po par hodinach strcis zpatky mas tam precejnom njakych tak 95% a rosviti se kontrolka nabijeni a co kdzy uz to je zrovna ten "cyklus zabijak".

Jinak na delsi dobu, vis ze jedes na tyden pryc.. tak baterku vytahni (predpoklad ze nebere notbuk sebou)

http://www.notebook08.cz/bezne-clanky sou tam dva clanky o bateriich a jejich udrzbe.. v zásadě popírají co jsem psal já výše. Tak si vyber :wow:

Notebuk mam asi 3 mesice beru ho ven.. ale kdyz jsem doma tak je v siti porad.. klidne tyden, dva bez provetrani. Nezaragistroval jsem zatim zadnou zmenu v vydrzi.

Ted neco malo o kalibrovani.
V zasede je to jen sjednoceni indikatoru stavu baterie se skutencnym stavem.
Ale mozna si o lepsi neco zjisti. Cet jsem nejake katastroficke scenare spatne naklibrovanych bateri, kdy baterka po kalibraci mela znatelne mensi vydrz.

Dozvedet si opravdu spravne informace je temer nemozne.. doporucuju si z toho co zjistis udelat nejaky trosku logicky vycuc a tim se ridit . hehe
  • 0

#47 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 10.10.2006 18:44

Baterky baterky, ...

No ja jsem na jedne vcelarske konfernci pochytil asi tohle:

V podstate kazdy novy dobijeci akumulator(akum) se musi naformatovat. Jak se tohle provadi zalezi dost na pristrojich a inteligenci nabijecky.
Probiha to v podstate tak, ze se pokusime nejaky zpusobem akum co nejvice vybit (napr napojenim zarovky), nebo to int nabijecky delaji za nas.

Takze pro nejlepsi zivostnost akumulatoru je ho nekolikrat po sobe (asi 3x) nechat vybit a zpetne nabit, aniz by jsme ji mezi tim pouzivali. Moderni baterie (Li-on, Li-Pol) nemaji pametovy efekt, tudiz jim temer nevadi dobijeni pri neplnem stavu.
POZOR: akum pri dodani od vyrobce je v blize neurcitem stavu proto je velice vhodne akum formatovat, abysme se dostali do urciteho stavu. Nerad bych zachazel do nejakych detailu proc (je to dost chemie, ruznejch jinech okultnich ved a magie)

Jinak co se tyka akum (i v notebooku). Tam se prepoklada ponekud chytrejsi reseni napajeni, tudiz pri zapojeni externiho zdroje se akum odpoji a pocitac bezi na zdroj. Bohuzel i v tomto stadiu se akum mirne vybiji. Tudiz se nekdy zacne trosku dobijet. Nema to vliv na zivotnost akum (pokud je to akum bez pametoveho efektu).

Akum bych v zadnem pripade pri delsim nepouzivani nevyndaval, zvlast u chytreho zarizeni jako je napajeni noteboku, nebot nam logika nabijeni (takove ty ruzne ikonky co obcas sviti o akum a tak) porad udrzuji ve stavu co nejvyssiho nabiti, coz je pro zivotnost akum nejlepsi stav.

No nejak tak jsem to chtel napsat no ...
  • 0

#48 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 11.10.2006 08:56

Hmm. Me prislo taky divny vytahovat baterku kdyz frcim ze site.
Ale zas doporucovali cas od casu, nechat baterii vybit, proste na notasu delat dokud se nevzbije a pak plne nabit. To predpokladam je hlavne kvuli udrzovani stavu dle kalibrace. Otazka je jak casto (mam dojem ze tam psali kazdy tyden coz me prijde uhozene, ale tak jednou za 3 tydny proc ne).
Me slo hlavne o to prebijeni. Me take napadlo, ze tam je logika a pokud jede NB ze site tak se baterie nenabiji. Doufam ze to tak je.
  • 0

#49 Host_Galadhrim_*

Host_Galadhrim_*
  • Host

Odesláno 20.10.2006 18:05

jestli si budete vybirat notebok, nebo i stolni komp tak jednoznacne intel core 2.

AMD je ted trosku pozadu...i kdyz do stolniho se delaji za tu cenu vyborny procesory
  • 0

#50 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.12.2006 17:15

já bych zas doporučil Pentium M, má to perfektní jádro, 2MB L2 cache a suprově se to taktuje
http://www.czechcomp...4D0026D4DF.html
  • 0

#51 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 26.01.2007 20:10

jak se vám líbí tenhle? (jen tak předběžně, za rok bude levnější :laugh: )
http://www.czechcomp...jsp?artno=43080
má někdo z váš zkušenost s Pentium M?když čtu statistiky Core 2 Duo, tak mě překvapuje, jak může bejt Mko nejsilnější NB procák... ale jinak všechna čest :laugh:
dochází místo na disku a já budu muset asi sáhnout vo DVD vypalovačce, byla mi doporučena značka LG, mátě někdo nějaký postřehy? díky :laugh:
  • 0

#52 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 15.03.2007 19:53

Ale mozna si o lepsi neco zjisti. Cet jsem nejake katastroficke scenare spatne naklibrovanych bateri, kdy baterka po kalibraci mela znatelne mensi vydrz.

Zobrazit příspěvek

Tak uz zacinam premyslet ze na tomhle neco bude. Mam notebook neco pres rok, celou dobu baterie v pohode... pak jsem si rekl ze bych teda tu baterii mohl zkusit zkalibrovat, kdyz uz k tomu vyzivaji i v tom navodu. A ted me ta bestie nevydrzi ani hodinku pri normalnim provozu. Kdyz snizim podsvetleni LCD tak se to dostane na takovou hodinku a dvacet minut. Driv to vydrzelo dobre 2 hodiny, snad i vic. Takze jsem dost nakrklej, pac na baterii je zaruka jen jeden rok, a svete div se, ty baterie jsou drahy jako potvora.

:tongue:

Jinak tu kalibraci jsem nedavno zkousel znova, a nejaky pozitivni vliv to nema, ba mozna naopak.
  • 0

#53 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2007 16:30

znalci co říkáte na tento model?

http://www.alza.cz/n...6690-d81085.htm

Potřebuju domů druhej comp, na stolní není místo.
  • 0

#54 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2007 17:43

par lidi u nas ho myslim ma a jsou s nim tezce spokojeni

jen teda nevim co ta váha a baterie
  • 0

#55 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2007 18:20

Ja mam tiez dv6000 radu a vyborna masinka, vrelo odporucam :devil:
  • 0

#56 Host_blackamel_*

Host_blackamel_*
  • Host

Odesláno 03.11.2007 10:26

Když jsme u toho, nemáte někdo lapík MSI popř. nějaké osobní reference? Koukal jsem na vánoce na totok.

Tak jestli to není křáp, tak bych počkal na 8800M GT verzi a bude :) ... soused má MSI s Athlonem a ATInou a je navýsost spokojený, ale nevím, jak ten intel.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních