Skočit na obsah

Fotka

xDSL Internet

• Please log in to reply
97 odpovědí na toto téma

#31 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 06.12.2005 15:53

a ted mi rekni jedindej duvod pro mas internet express od telecomu... zkousels telenor? a i kdyby nesel telenor tak aspon nakyho jinyho providera proboha!!! ses vul, nevim co jinyho ti na to rict...
mozna jsi to prehlid, ale s telenorackym adsl dostanes za stejnou cenu 4x rychlejsi linku... ale proc neplatit nejhorsi cenu za nejvetsi sracku s nejhorsim pristupem a servisem...

ses asi hodne dival na reklamy co?

Zobrazit příspěvek

Takže tohle mi trošku hlo žlučí, ale budu se chovat civilizovaně.
PROTOZE MÁM ZRUŠENOU LINKU! Protože její zřízení stojí 4000,- Protože když jsem se upsal na rok mám zřízení za 100,- počítal jsem všemi směry a ty 3900,- z toho za rok nedostanu.
Protože za rok si ji pořídím (tu xkrát levnější lepší ultrasupervýkonnější). ...no a teď když nad tím, přemýšlím, tak mi došlo, že tu linku jsem mohl mít i tak za 100,- a internet někde jinde...
Škoda, že mi to nedošlo dřív.

A ano na reklamy se občas kouknu, některé jsou velmi zajímavé.

Piss :clover:

Příspěvek upravil Maslostroj: 06.12.2005 15:56

• 0

#32 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 09.12.2005 00:04

ano presne tak, ta uzasna sleva cca 3900kc trva uz asi 2 roky uplne vzdycky, at zridis jakkoliv kdykoliv jakoukoliv linku tak vzdycky te nova HTS stoji 99kc...

vydolovat z telecomu relevantni informaci je nadlidskej vykon...

takze duvod proc jsi strcil hlavu do opratky je abys usetril 3900 ktery bys usetril tak jako tak?
  • 0

#33 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 09.12.2005 15:41

Ano mohl jsem si zřídít pevnou a internet u jiného poskytovatele, ale, avšak, však jenže nýbrž leč, jsem to pominul, páč třeba ta Nextra funguje tak, že vypovíš smlouvu CT a jdeš jenom k nim, a já, jakožto špatně informovaný a lenivý se informovat, jsem neviděl tak daleko, abych si zkrátka internet pořídíl u jiného providera, čili moje chyba.
Proto jsem taky založil tenhle topic, který však mě, volovi, jak říkáš, nezprostředkoval informace, který bych byl já, vůl, schopen pochopit

Příspěvek upravil Maslostroj: 09.12.2005 15:41

• 0

#34 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 10.12.2005 01:11

tak to tu potom vsichni sapmujem uplne zbytecne...
  • 0

#35 Host_Wyvern_*

Host_Wyvern_*
  • Host

Odesláno 10.12.2005 11:16

ja sem si asi pred mesicem zrizoval adsklo taky.. v brne.. byl jsem bez linky, u telekomu jsem si ji nechal za 99czk zridit a tarif mam u skynetu, resp. telenoru... jedina nevyhoda je ta, ze telekomu se musi platit pausal za telefon a to minimalne rok... zvlast kdyz uz ted existuji tarify (u jinych poskytovatelu) na prevod linky tak, ze nemusis platit za telefon vubec nic... nicmene linku umi zrizovat pouze telekom, takze se neda nic delat.. jen cekat.....
  • 0

#36 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 10.12.2005 12:20

tady nekdo pouzil mozek i bez topicu :)

dalsi peknej for je, ze se neda adsl zridit na telecomackej tarif s nejlevnejsim pausalem (tzn jasna volba pro lidi co to chcou jen na net a nechcou volat), duvodem je pry narizeni antimonopolniho uradu, ze by telecom zvyhodnoval konkurenci :clover: ... nevite nekdo jak velkej uplatek jim telecom dal?
  • 0

#37 Černý Vlk

Černý Vlk

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 812 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 07:55

no, já mám teď ADSL od Contactelu přes Telecom...platím přes 700 Kč / měsíc a mám omezení na stažení 3GB (překročení krutě platím)...chci zkusit WoW a proto s tím asi něco udělám..vím že se tu o tom již debatovalo...jaký je teda optimální připojení? poplatek za zřízení hraje roli...nevím jak moc dat je přenášeno WoWem ale při dlouhém hraní to asi bude více jak 3GB že?
  • 0

#38 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 11:22

no, já mám teď ADSL od Contactelu přes Telecom...platím přes 700 Kč / měsíc a mám omezení na stažení 3GB (překročení krutě platím)...chci zkusit WoW a proto s tím asi něco udělám..vím že se tu o tom již debatovalo...jaký je teda optimální připojení? poplatek za zřízení hraje roli...nevím jak moc dat je přenášeno WoWem ale při dlouhém hraní to asi bude více jak 3GB že?

Zobrazit příspěvek

No, myslim ze z tohto pohladu je uplne jedno ci expis 16 hodin denne NWN alebo WoW. Rozdiel bude asi maly. V pripade WoW by som ocakaval dokonca efektivnejsi sietovy kod ako ma nwn, takze by som na tvojom mieste moc neplasil.
  • 0

#39 Černý Vlk

Černý Vlk

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 812 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 12:08

No, myslim ze z tohto pohladu je uplne jedno ci expis 16 hodin denne NWN alebo WoW. Rozdiel bude asi maly. V pripade WoW by som ocakaval dokonca efektivnejsi sietovy kod ako ma nwn, takze by som na tvojom mieste moc neplasil.

Zobrazit příspěvek

takže co se týká přenesených dat je na tom komunikace s nwn servrem stejně jako se servrem WoW? to je super...no, 16 hodin denně bych to nevydržel :cool:
  • 0

#40 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 12:27

takže co se týká přenesených dat je na tom komunikace s nwn servrem stejně jako se servrem WoW? to je super...no, 16 hodin denně bych to nevydržel  :innocent2:

Zobrazit příspěvek

Nevim jak je to u WoW a NWN, ale my ted hrajem L2. A co se tak divam na grafy a cislicka, tak prumerne zatizeni linky je 1.5 - 2 kilobajty/s.
Takze kdyz budes hrat 10 hodin denne cely mesic, ktery ma tricet dni, tak to dela 2.2 GB dat. Takze ti jeste zbyde 800 mega, coz je jeden film a nejaky to surfovani a posta. :cool:
  • 0

#41 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 13:19

Zobrazit příspěvek

Vlku jak to děláš že toho tolik proserfuješ. Přesně jak dole spočítal Brudra. Jinak od 1.2. - 1.4. se navyšuje ADSL rychlost a tím samozřejmě i ADSL limit, pak je také možnost přejít na typ z FUPem....

Takže být tebou počkám na navýšení a nic neměním, přeci jen to ADSL je lepší než WiFi (nekřičte wifaři :cool: ) no a později se dá z pevnou linkou dělat mnohem více za mnohem méně, ale nemůžu tu prozradit veřejně vše :innocent2:
  • 0

#42 Černý Vlk

Černý Vlk

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 812 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 15:29

Vlku jak to děláš že toho tolik proserfuješ. Přesně jak dole spočítal Brudra. Jinak od 1.2. - 1.4. se navyšuje ADSL rychlost a tím samozřejmě i ADSL limit, pak je také možnost přejít na typ z FUPem....

Takže být tebou počkám na navýšení a nic neměním, přeci jen to ADSL je lepší než WiFi (nekřičte wifaři :cool: ) no a později se dá z pevnou linkou dělat mnohem více za mnohem méně, ale nemůžu tu prozradit veřejně vše  :innocent2:

Zobrazit příspěvek

no, já mám 2 letou smlouvu která končí až v srpnu takže asi tak :-(..stejně na tu změnu musím počkat..ale jde mi o to že 700 na měsíc je dost...+ wow 400 na měsíc a to už nejde moc zvládat pro studenta i s jinýmy zájkmy :wink:
  • 0

#43 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 15:36

no, já mám 2 letou smlouvu která končí až v srpnu takže asi tak :-(..stejně na tu změnu musím počkat..ale jde mi o to že 700 na měsíc je dost...+ wow 400 na měsíc a to už nejde moc zvládat pro studenta i s jinýmy zájkmy  :innocent2:

Zobrazit příspěvek

no je to dost.... musíš místo expení na demoně chodit na brigády pro studenty, aspoň na mě zbyde víc ettinů :cool:
a to ještě určitě nepočítáš paušál za pevnou linku
  • 0

#44 Černý Vlk

Černý Vlk

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 812 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 15:41

Nevim jak je to u WoW a NWN, ale my ted hrajem L2. A co se tak divam na grafy a cislicka, tak prumerne zatizeni linky je 1.5 - 2 kilobajty/s.
Takze kdyz budes hrat 10 hodin denne cely mesic, ktery ma tricet dni, tak to dela 2.2 GB dat. Takze ti jeste zbyde 800 mega, coz je jeden film a nejaky to surfovani a posta.  :cool:

Zobrazit příspěvek

díkes, no snad na tom WoW není hůře...jakto že nejedeš WOWa?
  • 0

#45 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 15:44

díkes, no snad na tom WoW není hůře...jakto že nejedeš WOWa?

Zobrazit příspěvek

nemam tolik času. z práce se dom dostanu až večer a zvládnu tak 2 hodiny demony - bohužel je z toho tak 40 minut v klientu při restartech.... a hrát ještě další hru.... to by bylo asi moc a žena by nadávala :cool:
  • 0

#46 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 18.01.2006 15:49

žena by nadávala  :cool:

Zobrazit příspěvek

zeny a priatelky maju celkovo negativny postoj k tomu, ked clovek travi niekolko hodin denne pri online hrach :innocent2:
  • 0

#47 Yucht

Yucht

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 402 Příspěvků:

Odesláno 19.01.2006 11:13

:cool: tomu nerozumiem
  • 0

#48 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 22.01.2006 16:12

byt tebou si nejdriv zjistim jestli se dostanes na Telenor...
  • 0

#49 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 22.01.2006 19:48

byt tebou si nejdriv zjistim jestli se dostanes na Telenor...

Zobrazit příspěvek

:wink: Telenor :laugh: za chvíli už nebude
jinak nevím co na tom vidíte lepšího, pokud budete bydlet v dosahu kde má Telenor osazen DSLam tak vám to stejně moc nepomůže.... ta služba funguje a bude fungovat trochu jinak...
navíc ADSL zvyšuje rychlost a limit dat
  • 0

#50 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 25.01.2006 10:08

ja na tom vidim lepsi treba to, ze za stejnou cenu co ted platim, bych od telecomu mel jen 512/128 (mam 1024/256) s [kvitek medový]nim FUPem, kdy bych nestahl ani [sedmikráska], (ted mam limit 10giga a kdyz prekrocim zaplatim za 30kc dalsi jeden 1giga)

navic realny rychlosti telecom vubec negarantuje a kazdyho tak odrbe FUP a agregace, ze misto 512 je rad ze mu to jede aspon 256, a stejne kvalita je desiva, pingy dvoj- az trojnasobny...

uz vis co na tom vidim?

edit: tak jsem prave zjistil ze muj provider bude asi u vsech telenor linek rusit limity, takze nebudou vubec zadny... trochu lepsi nez FUP ne?

mimochodem libi se mi jak se telecom jeste tim FUPem chlubi, fakt sranda...
  • 0

#51 Yucht

Yucht

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 402 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2006 10:18

*spokojne hladka krabicku s chellom, ktore skutocne fici 2mbps/256mbps*
  • 0

#52 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 25.01.2006 10:20

*spokojne hladka krabicku s chellom, ktore skutocne fici 2mbps/256mbps*

Zobrazit příspěvek

nojo, kabel je kabel :)
  • 0

#53 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2006 10:37

No, sudruhovia, neviem ci je to u vas s tym DSL naozaj take zle, ale tu to fici celkom dobre. A od monopolistickych telekomunistov duplom. Mam 512ku, flatrate a naplno to ide stale. Ping jak chello.
  • 0

#54 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 25.01.2006 13:55

no u nas to je tak, ze:
- telenor je super (resp primo od telenoru to nejde, poskytuje to pres dalsi providery)
- primo pres monopol to berou jen sebevrazi
- pak jakasi jeste dobra cesta je pres jinyho providera na monopol... oni trochu prefiltrujou ty praseciny co telecom dela, ale kvalit telenoru to ani zdaleka nedosahne

- co se tyka pingu tak do prahy mam tak po CR/SR mam 10ms, cela evropa do 100ms (zhruba, jsou vyjimky)

a jeste mi to ani jednou nespadlo :)

rozdil mezi dsl pres telecom a dsl pres telenor, je asi jako mezi trabantem bez benzinu, bez zaruky za 1000000kc a ferrari s plnou nadrzi a s dozivotni zarukou a uplnym servisem za 500000kc...

dost zoufala je taky neschopnost a pomalost telecomu, vsechno jim trva neuveritelne dlouho a snaha vydolovat z nich nakou smysluplnou informaci je boj s vetrnymi mlyny....

ascayavion: vi tam nemate nejnovejsi zpusob jak buzerovat zakaznika jmenem FUP?
  • 0

#55 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2006 14:27

Co ja viem, mna nic so skratkou FUP neobtazuje. Co to je ? Mam sa bat ? :wink:
  • 0

#56 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2006 14:32

Co ja viem, mna nic so skratkou FUP neobtazuje. Co to je ? Mam sa bat ?  :wink:

Zobrazit příspěvek

Fair user policy ...
  • 0

#57 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2006 14:50

Fair user policy ...

Zobrazit příspěvek

A co sa za tymto vznesenym nazvom skryva ?
  • 0

#58 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 25.01.2006 14:52

A co sa za tymto vznesenym nazvom skryva ?

Zobrazit příspěvek

zasady spravneho sa spravania :-)
  • 0

#59 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 25.01.2006 16:01

je to zpusbom jakym telekom buzeruje zakazniky, cim vic tahas tim pomalejsi to mas... takze si zaplatis megabit, stahnes film a mas z toho 256...
  • 0

#60 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 24.02.2006 14:16

Dnes v poledne tu u me byli s tou nabidkou,jak 8krat zvysujou rychlost komancskyho adsl oproti memu UPC,tak jsme je zatim polsla neka,protoze cekam ze s tim UPC neco udela,neslysel jste nekdo o tom ze by UPC chtelo zvysovat rychlosti? protoze jeim telekom odebira skoro vsechny zakazniky a ja se jim upisovat nechci.Prej bojujou proti monopolnimu postaveni UPC :clover:
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních