Skočit na obsah

Fotka

Wipe...

• Please log in to reply
143 odpovědí na toto téma

Anketa: Ak by k nemu malo dojst vo vopred stanovenu dobu ( napr. 31.12. 2005 ) zmieril by sa s tym ? (59 členů volilo)

Ak by k nemu malo dojst vo vopred stanovenu dobu ( napr. 31.12. 2005 ) zmieril by sa s tym ?

1. Ano, nevidim v tom problem. (32 hlasů [54.24%])

Procento volících: 54.24%

2. A prijst tak o usmev trolla ?!? NIE ! (18 hlasů [30.51%])

Procento volících: 30.51%

3. Ak by sa to tykalo napr. len itemov, tak Ano. (4 hlasů [6.78%])

Procento volících: 6.78%

4. Ehm, wipe ? WTF ?!? (5 hlasů [8.47%])

Procento volících: 8.47%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#31 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 11:57

Nad niektorymi odpovedami sa mozem skutocne len z chuti zasmiat ... niektori autori by sa skutocne mohli najprv 2x ( radsej hned 3x ) dopredu zamysliet a az potom sem nieco napisat. :laugh:

Mimochodom je to len anketa, vobec necakam ze to bude mat nejaku odozvu u kompetentnych .. zaujimali ma len nazory.

Podla mojho skromneho nazoru je totiz situacia tu na demone, co sa tyka ekonomiky proste katastrofalna. Existuje tu niekolko jednicov, ktory maju postavy na vysokej urovni maju prostriedky ( a skill ) k tomu aby zasobovali svojich kamosov vecami. ( co sa deje v 99 % bezodplatne alebo aby sa nepovedalo za par babek ) ...

Otvorene sa priznam ... moja postava Linnah ma celu rubicidovu vybavu darovanu. Je to dar od kovaca, ktoreho som poznal s Ilidionom ... ano nie je to vobec o RP a urcite to nie je fer voci postavam ktore tuto moznost nemaju ale s usmevom si povedzme takto to tu chodi.

Je to ok ?

Ekonomika vobec nefunguje tak ako ma ... trh je presyteny vyrobkami ... ak chcete odborne ponuka uz davno ( niekolkonasobne ) prevysuje dopyt ...

A low lvl postavy ... hm odkial asi tak ziskaju peniaze .. ano su tu predsa poklady ! az do lvlu 10 ! ... tie 3 poklady v DO bez lvlu zlodeja myslim ani otvorit nejdu ... a ten v starej jaskyni je aj tak vecne vybraty ( iste mozete pri nom zacampit, ale po tom to je o tom kto sa logne skor :laugh: )

Remesla ... ehm, ak budeme uvazovat ze je tu dokonala konkurencia ( co by skor odpovedalo Sci - Fi zanru ) dajme si priklad kovaca, resp hornika ... med a bronz ... pre hornika uplne neziskova ... zelezo ( je dobre skutocne len na nastroje, striebro :laugh: moje oblubene ... stare doly ... pomerne nebezpecne NPC ... skutocne poriadne daleko od Alicie ( iste mame kamene navratu teraz v akcii len za 18 k ) s sirokym vyuzitim proti nemrtvym !

Zlato ! - duergarsky zoldaci patria k tym slabsim NPC ( mozno preto sa tam da ist v pohode expit aj po lvl 20 vsak ? ) no neviem s AC pod 45 by som tam neliezol ... kde vsak vziat prachy na tu vybavu hm ?

Uff... skutocne som uz velmi podrazdeny a mierne deprimovany z tohto vsetkeho .. iste hovoria zo mne emocie a nechut ... ale je to moj pohlad a mam pocit ze odraza realitu. Dufam, ze som sa svojou satirou nikoho nedotkol :laugh:

Mrzi ma ale to ze problem ktory som nacrtol sa zrejme wipom nevyriesi ...

A pre mudrlantov, ktori mi chcu davat rady tipu : ak ta to nebavi nehraj.

Tak mna hranie na demone bavi velmi, mam to tu velmi rad aj ludi, s ktorymi hravam ale myslim ze by malo byt v zaujme kazdeho z nas aby prostredie a system modulu napredoval a zlepsoval sa ... snad nie som jediny kto si vsimol ze tudy cesta nevede... Thx !
  • 0

#32 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 12:04

Ja tomu cos napsal nerozumim. Nechapu co jsi tim chtel rict.
  • 0

#33 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 12:08

Asi to, ze ekonomika je v riti, ale sam ma vybavu zadarmo. Nebo ja nevim :laugh:
  • 0

#34 Calvin

Calvin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 247 Příspěvků:
  • Interests:NWN :-)

Odesláno 23.08.2005 12:10

gr zrovna sem si udelal novou postavu abych moh hrat za rebely a nemam zadny stary veci z craftu ani damy ani daslich pitomosti... takze o ni rozhodne nechci prijit

:laugh: NE :laugh:
  • 0

#35 Twisterko

Twisterko

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 498 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 12:14

Ja tomu cos napsal nerozumim. Nechapu co jsi tim chtel rict.

Zobrazit příspěvek

skus si to precitat este raz :laugh:
  • 0

#36 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 12:25

Nad niektorymi odpovedami sa mozem skutocne len z chuti zasmiat ... niektori autori by sa skutocne mohli najprv 2x ( radsej hned 3x ) dopredu  zamysliet a az potom sem nieco napisat.  :laugh:

Mimochodom je to len anketa, vobec necakam ze to bude mat nejaku odozvu u kompetentnych .. zaujimali ma len nazory.

Podla mojho skromneho nazoru je totiz situacia tu na demone, co sa tyka ekonomiky proste katastrofalna. Existuje tu niekolko jednicov, ktory maju postavy na vysokej urovni maju prostriedky ( a skill ) k tomu aby zasobovali svojich kamosov vecami. ( co sa deje v 99 % bezodplatne alebo aby sa nepovedalo za par babek ) ...

Otvorene sa priznam ... moja postava Linnah ma celu rubicidovu vybavu darovanu. Je to dar od kovaca, ktoreho som poznal  s Ilidionom ... ano nie je to vobec o RP a  urcite to nie je fer voci postavam ktore tuto moznost nemaju ale s usmevom si povedzme takto to tu chodi.

Je to ok ?

Ekonomika vobec nefunguje tak ako ma ... trh je presyteny vyrobkami ... ak chcete odborne ponuka uz davno ( niekolkonasobne ) prevysuje dopyt ...

A low lvl postavy ... hm odkial asi tak ziskaju peniaze .. ano su tu predsa poklady ! az do lvlu 10 ! ... tie 3 poklady v DO bez lvlu zlodeja myslim ani otvorit nejdu ... a ten v starej jaskyni je aj tak vecne vybraty ( iste mozete pri nom zacampit, ale po tom to je o tom kto sa logne skor  :laugh: )

Remesla ... ehm, ak budeme uvazovat ze je tu dokonala konkurencia ( co by skor odpovedalo Sci - Fi zanru ) dajme si priklad kovaca, resp hornika ... med a bronz ... pre hornika uplne neziskova ... zelezo ( je dobre skutocne len na nastroje, striebro  :laugh:  moje oblubene ... stare doly ... pomerne nebezpecne NPC ... skutocne poriadne daleko od Alicie ( iste mame kamene navratu teraz v akcii len za 18 k ) s sirokym vyuzitim proti nemrtvym !

Zlato ! - duergarsky zoldaci patria k tym slabsim NPC ( mozno preto sa tam da ist v pohode expit aj po lvl 20 vsak ? ) no neviem s AC pod 45 by som tam neliezol ... kde vsak vziat prachy na tu vybavu hm ?
Uff... skutocne som uz velmi podrazdeny a mierne deprimovany z tohto vsetkeho .. iste hovoria zo mne emocie a nechut ... ale je to moj pohlad a mam pocit ze odraza realitu. Dufam, ze som sa svojou satirou nikoho nedotkol  :laugh:

Tak mna hranie na demone bavi velmi, mam to tu velmi rad aj ludi, s ktorymi hravam ale myslim ze by malo byt v zaujme kazdeho z nas aby prostredie a system modulu napredoval a zlepsoval sa ... snad nie som jediny kto si vsimol ze tudy cesta nevede... Thx !

Zobrazit příspěvek

Ale toto wipe nevyriesi ..alebo chces wipovatkazdy mesiac? alebo sa zrusi perzistencia itemov .. po kazdom restarte budu vsetci bez itemov a ekonomika bude slapat?

Wipe bez oprav chyb ktore sposobili wipe je zbytocny. - tu treba pisat napr. do noristerovych topicov a ked bude riesenie ekonomiky, ked to niekto spravi tak pak moze byt zmyselny wipe
  • 0

#37 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 12:38

Sakra.. právě jsem tady psal sáhodlouhej článek jenže nějakou mou pitominou se to smázlo a podruhé to psát nebudu.

Zkráceně... ekonomika je ted na tom špatne, neni to tim že by byl craft spatne vyresen i kdyz vzdy je co opravovat. Jako Syw si uz kuzema nevydelam nikdo je nechce. Jako Deynor bych bez pomoci pratel craft nikdy nedelal protoze je potreba silena investice a do ted jsem si zlatnikem vydelal asi tak 2 mesce. Lide pohrdaji vyrobky kterem mam k dispozici, a nikdo to nechce. Zduraznuji, neni to spatnym kraftem ale presycenosti trhu lepsimy vyrobky.

Urcite tomu neprospiva prehazovani veci mezi postavama, kdyby se kazda nova postava zapojila do ekonomiky modulu, vypadalo by to jinak. Jenze tak se nedeje...

A jedno je dulezite si uvedomit, wipe tomu nepomuze. Je to na lidech a pokud by byl wipe nastane obdobi kdy modul co se tyce ekonomiky bude slapat jako hodinky, ale pozdeji to zase spadne do stejnych koleji jako je to ted.

PS: Takze wipe je zbytecny a byl bych pro za po tom co by se provedly nejake velke zmeny. Ted by jeho dusledkem bylo pouhe vymazani veci, nehlede na postavy, a po 4 - 5 mesicich to tady mam zase.

Příspěvek upravil Garret: 23.08.2005 12:39

• 0

#38 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 13:03

Urcite tomu neprospiva prehazovani veci mezi postavama, kdyby se kazda nova postava zapojila do ekonomiky modulu, vypadalo by to jinak. Jenze tak se nedeje...

Zobrazit příspěvek

mozno este horsie ako prehadzovanie starych uz nevyrobitelnych/nekupitelnych veci je Twisterkom spominane robenie craftovych veci zadarmo... tieto postavy potom nie su nutene zarabat si craftom a potom tu mate za 3 tyzdne postavu vyexpenu na lvl30 s verdicitovou vybavou...

viem, ze malokoho bavi zdlhave craftenie a setrenie penazi na vybavu, mozno aj preto sa mi nechce zacat novu postavu... ako tu spominali, toto wipe nevyriesi a pochybujem, ze sa niekedy niekomu da trest za to, ze robi svojim starym znamym veci zadarmo, ale je to v podstate jedno, ludia si cestu vzdy najdu a je to len jedna v mala veci, ktore rozijaju ekonomiku...

Ako pise Garret, dnes je pre zacinajuceho remeselnika tazke predat veci, pretoze ti, ktori tu nemaju "kamaratov" na ne tazko setria a nechcu minut peniaze na vec, ktoru casom aj tak vymenia.... ti co "kamaratov" maju, veci dostanu od nich zadarmo...

A teraz sa do mna mozete pustit, pretoze chapem, ze vetsina ludi, co chodia na forum, su tu uz dlhsie a nenajde sa tu asi nikto, komu nikto nic neurobil zadarmo...
  • 0

#39 Pomeranč

Pomeranč

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:
  • Interests:fotbal

Odesláno 23.08.2005 13:06

nenajde sa tu asi nikto, komu nikto nic neurobil zadarmo...

Zobrazit příspěvek

:laugh: .... ale najde.....
  • 0

#40 Host_Shadow Masak_*

Host_Shadow Masak_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 13:34

Nad niektorymi odpovedami sa mozem skutocne len z chuti zasmiat ... niektori autori by sa skutocne mohli najprv 2x ( radsej hned 3x ) dopredu  zamysliet a az potom sem nieco napisat.  :laugh:

Otvorene sa priznam ... moja postava Linnah ma celu rubicidovu vybavu darovanu. Je to dar od kovaca, ktoreho som poznal  s Ilidionom ... ano nie je to vobec o RP a  urcite to nie je fer voci postavam ktore tuto moznost nemaju ale s usmevom si povedzme takto to tu chodi.

Je to ok ?

A low lvl postavy ... hm odkial asi tak ziskaju peniaze .. ano su tu predsa poklady ! az do lvlu 10 ! ... tie 3 poklady v DO bez lvlu zlodeja myslim ani otvorit nejdu ... a ten v starej jaskyni je aj tak vecne vybraty ( iste mozete pri nom zacampit, ale po tom to je o tom kto sa logne skor  :laugh: )

Remesla ... ehm, ak budeme uvazovat ze je tu dokonala konkurencia ( co by skor odpovedalo Sci - Fi zanru ) dajme si priklad kovaca, resp hornika ... med a bronz ... pre hornika uplne neziskova ... zelezo ( je dobre skutocne len na nastroje, striebro  :laugh:  moje oblubene ... stare doly ... pomerne nebezpecne NPC ... skutocne poriadne daleko od Alicie ( iste mame kamene navratu teraz v akcii len za 18 k ) s sirokym vyuzitim proti nemrtvym !

Uff... skutocne som uz velmi podrazdeny a mierne deprimovany z tohto vsetkeho .. iste hovoria zo mne emocie a nechut ... ale je to moj pohlad a mam pocit ze odraza realitu. Dufam, ze som sa svojou satirou nikoho nedotkol  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Wipe by to vyresilo na par tydnu mozna mesicu, pak by se to vratilo do starych kolejí :laugh:
  • 0

#41 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 13:35

Wipe by to vyresilo na par tydnu mozna mesicu, pak by se to vratilo do starych kolejí  :laugh:

Zobrazit příspěvek

nechces vymazat to quote?
  • 0

#42 Calvin

Calvin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 247 Příspěvků:
  • Interests:NWN :-)

Odesláno 23.08.2005 13:43

Prehlceni itemu... atd

vono jde o to ze Syenit, rubicid atd... je lehce pristupny (ne tak moc lehce) .. pak se tu da koupit rubicid zbran za 44k tak proc kupovat nejaky blby zlato ?
  • 0

#43 Host_Sillativ_*

Host_Sillativ_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 13:57

mozno by si hraci vazili viac penazi, keby za ne mohli dostat nejaku protihodnutu, ako mole trefne poznamenal.
chuderka sillativa nema co kupit, tak sa bavi tym, ze na trhu rozdava kraft a prachy. v realnom zivote to nespravim nikdy, pac je stale kam ist.
je kam pokrocit na demone ?

wipe sposobi to, ze par mesiacov bude kam ist ... teraz uz nie je.
  • 0

#44 Host_Mole_*

Host_Mole_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 14:17

Nezapominejte, ze Demona je furt ve vyvoji. Nektere veci potrebuji pro svoje otestovani vice casu, nektere mene. Spousta veci se zmeni, spousta prida a ubere. To je to, proc je nwn tak krasne.
Nelibi se mi myslenka wipe tak, jako se mi libila zhruba pred rokem nebo dvema. Wipe by se mel delat, pokud to zmeny modulu vyzaduji. Ne ze zavisti nebo kvuli tomu, ze se par hracu nudi.
Vetsina zmen udelala Demonu lepsi. Pokud nekteri hraci vidi ekonomiku Demony jako spatnou (zaznela i horsi slova), troufnu si rict, ze 90% z nich nikdy nehralo jiny modul mimo singlu. Jestli nekomu chybi Dama, tak je pouze netrpelivy. A tak dale.
Neni snadne delat svoje napady, napady hracu, opravy chyb a jeste k tomu hlidat vas, vy parchanti, aby jste nepodvadeli.
Wipe toho vyresi malo, ale krasne se posloucha, jak se jim spousta lidi ohani pri sebemensi kravine.
  • 0

#45 Host_MRI_*

Host_MRI_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 14:20

CHYBA HRACU!

CHYBA HRACE!

Je to ok ?

CHYBA HRACU!

CHYBA HRACU!
Reseni: poklady, loot, mrtvoly hrdinu, dary, almuzna, remeslo, stesti, prekvapeni, mini-questy, questy, mega-questy

Vyznam ostatnich vet nechapu. Je to HRA a o hrani, nebo o politice a tomu hrabat, podvadet, obchazet ... ? Kdyz si tu hru znicite sami, tak ji budete mit znicenou. Za 14 dni level 30, vsechno umim, nudim se nemam co delat, chci wipe nebo podobnou blbost. Aby nebyla nuda? Ted nikoho konkretne nenapadam, mluvim obecne!

EDIT: Tohle je na me moc velika diskuze. Takze to spis brat jako momentalni nazor mene zkuseneho hrace. Dekuji.

Zobrazit příspěvek

Příspěvek upravil MRI: 23.08.2005 16:50

• 0

#46 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 14:27

Ak Wipe, tak iba po vyriseni zasadneho problemu - do modulu priteka ovela viac penazi ako odteka tie sa neustale hromadia a pribudaju. Ako by to niekto vyriesil si celkom predstavit neviem.

Zobrazit příspěvek

Tak proto nejsou k dostání věci z palety...
  • 0

#47 Host_gGeorg_*

Host_gGeorg_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 14:57

Zobrazit příspěvek

Oprav me esli se pletu. Veci z palety jsou asi lepsi nez kraft, nektery urcite jo. Nedavno sem koukal do palety a byla tam treba roba s haste nebo true see, trvaly imky na vsecko mozny atp. S Takovymi itemi budou dobrodruzi opet silnejsi a vybirani pokladu opet jednodussi a mene nakladne na svitky a lektvary. Tim padem pritece do modulu jeste vice penez. Navic si tyto skvele predmety budou moci dovolit jen nekolik malo jedincu, kteri uz ted vyberou libovolny poklad kdy si spomenou.
  • 0

#48 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 15:29

skus si to precitat este raz  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Cetl jsem to trikrat a porad nechapu, promin bulharske delegaci. I pri plnem zapojeni svych zavitu a ocesani prispevku o nutny balast prichazim na par zakladnich tvrzeni, doufam ze spravne, ktera mi ovsem nedavaji smysl.

1. Soucasny stav je spatny.
2. Wipe ho nevyresi.
3. Proto bylo potreba udelat anketu o wipe.

Ne... porad mi to unika... pomoz prosim :laugh:
  • 0

#49 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 15:34

Oprav me esli se pletu. Veci z palety jsou asi lepsi nez kraft, nektery urcite jo. Nedavno sem koukal do palety a byla tam treba roba s haste nebo true see, trvaly imky na vsecko mozny atp. S Takovymi itemi budou dobrodruzi opet silnejsi a vybirani pokladu opet jednodussi a mene nakladne na svitky a lektvary. Tim padem pritece do modulu jeste vice penez. Navic si tyto skvele predmety budou moci dovolit jen nekolik malo jedincu, kteri uz ted vyberou libovolny poklad kdy si spomenou.

Zobrazit příspěvek

Nemyslím všechny věci, ale třeba zaklínačovi by se hodíl plášť nynfy, protože se mu nehodí do výbavy prsteny s + charisma, čarodějovi by se zas hodila helma na inteligenci,někomu helma s imkou na death magic, někomu prsten s freedom atd.
Btw většina zbraní z palety je horší než craft, ale některé mají keen jiné on hit efekt, vamp. regeneration atd.
  • 0

#50 Host_Norister_*

Host_Norister_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 15:36

Co napsal MRI je dost nesmysl a nejde tu o nudici se 30 lvl hrace ale o ekonomiku ktere musi fungovat sama o sobe a ne doufat ze hraci proste zavrou oci usi a zatnou zuby a za kazdou cenu si ohlidaji kdejakou vec aby nahodou neco nepokazili.
Sam se tomuhle tematu na demone venuju skoro od okamziku co sem priplul a zacal se rozkoukavat. Zkusim sem nejak souhrne napsat co asi tak vidim jako problem a mozne reseni a muzem o tom debatit. Ilidion ma v mnohem pravdu i kdyz je zbytecne rozcilenej :laugh:
Co se tyce craftu tak podle me je resenim to aby si proste kazdej kdo si to usmysli ten craft nemohl rozjed . Valdo sice psal ze vidi craft spis jkao zabavu ale nemyslim ze je duvod aby kazdej zlodej byl zaroven krejci nebo kazdy RDD hornik apod.

Takze ztizit vstupni podminky pro remesla ( vlastnosti , penize , quest atd atd)

Dale je sice krasne trvat na tom aby se ve vsem jednalo jen hrac vz hrac ale podle me je tady potreba vytvorit urcity okruh toku vyrobku a penez mimo interakci mezi hracema ktery by nejakym zpusobem stanovoval minimalni ceny.

Dale je treba vyresit nejak odliv vyrobku z modulu. Tyhle veci by mohl castecne zajistit dobre udelanej obchodnik.

Propocitat nakladovost a materialovou narocnost na jednotlive vyrobky a udelat to tak aby se do modulu mohlo dostat jen omezene mnozstvi vyrobku za urcity cas. Nic hrozneho jen aby nabidka neprevysovala 1000x poptavku. Na demone je omezeny pocet lidi tak ze pocitat i s tim.

Tady jsem navrhoval system licenci ( Brudrova karticka ) popr zmena u vyrobnich nastroju nejakou ingredienci nakupovanou u NPC atd.

Na druhou stranu je potreba rovnomerne rozdelit tok penez mezi hrace jak nove tak stare jak low lvl tak hight lvl. Nevim kdo napsal ze do modulu priteka mnohem vice penez nez odteka ale problem je spis ten ze male mnozstvi lidi dokaze "dojit" modul a neustale bohatnou zaztim co zbytek je na suchu. I proto rozdavaji crafti vyrobky protoze ti co na ne maji uz je nepotrebuji a ti co na ne nemaji penize sezenou dost tezce. Nerikam ze se nedaji sehnat ale kdyz sezene jeden 20 dalsich utre.

Tady sem navrhoval random na poklady, mrtvolky, bylinky ci dalsi ( otvirane predmety ) taky aby nebyli jen pro nekoho ale mel sanci kazdy kdo se k tomu pokladu dokaze dostat a nejaky lot na pokryti beznych nakladu. Sem klidne proto aby byli poklady bohatsi a cesta trnitejsi kdyz bude mozno vydelat na bezne naklady lotem. Odliv penez zajistit tim ze budou k dostani za smysluplne ceny itemy bezne spotreby tak trreba za nesmyslne ceny itemy unikatni ale aby byly.

Je toho urcite vic co sem kdy navrhoval ale detaily bych neresil v sytuaci ktera vyzaduje systemove reseni. Docela by me potesilo kdyby se odpovedni vyjadrili jestli neco z toho c otu popisujem a navrhujem ma hlavu a patu a jak to vidi oni.
  • 0

#51 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 16:20

jediny co spolehlive zaruci odliv predmetu a stalost ekonomiky je durabilita predmetu, ale jak uz se probiralo, je to tezka vec, ktera na demone ani nebude, takze zbyva se jen smirit se soucasnym stavem. :laugh:
  • 0

#52 Host_Sillativ_*

Host_Sillativ_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 16:33

chces ekonomiku ? chod hrat ... jak sa to volalo ... project entropia. jo. tam je pekna ekonomika.
nemyslim si, ze ekonomika moze fungovat podla vasich predstav v 100 hracoch.

vlastne ona celkom funguje. presne ako v realnom svete. mas nejakeho gatesa a par indov. rozdiel medzi nimi taky, ako medzi postavami na demone newb a bohaty crafter. Ind nebude mat umelecke diela (nieco ako stary kraft), ale gates si ich moze nakupit kolko chce(aj take, ktore nikto iny nebude mat ... a moze ich vyuzivat, ryzovat z nich peniaze).
Rovnost, bratstvo, to ze kazdy bude mat rovnake veci, aby s nimi nemohol machrovat pred lowlvl a podobne srandy su utopia, zabudnite na nu.

ti sikovnejsi, ti ktori do toho daju viac energie a casu a vychcanosti, maju viac. to plati na demone aj vsade inde.

PS : ja stale nechapem, preco je ta ekonomika na tom zle. lebo je par bohatych postav ? lebo ponuka prevysuje dopyt ? lebo je na demone fyzicky niekolko desiatok/stovak milionov ?

Příspěvek upravil Sillativ: 23.08.2005 16:38

• 0

#53 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 17:16

PS : ja stale nechapem, preco je ta ekonomika na tom zle. lebo je par bohatych postav ? lebo ponuka prevysuje dopyt ? lebo je na demone fyzicky niekolko desiatok/stovak milionov ?

Zobrazit příspěvek

lebo i v dnesnim svete se muze objevit novy bohac kdezto na demone je to uz skoro nemozny
  • 0

#54 Host_Sillativ_*

Host_Sillativ_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 17:18

lebo i v dnesnim svete se muze objevit novy bohac kdezto na demone je to uz skoro nemozny

Zobrazit příspěvek

hlupost. ak vies ako to chodi, mas odhodlanie a chut to spravit, nic ti nestoji v ceste. ale nebude to zo dna na den, to je ti dufam jasne.
  • 0

#55 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 17:22

Me to pripada jako zly sen, starej kraft se predelaval aby vsichni nebehali v nej cernejch hadrech, ale to bude vzdycky platit ze z craftu a jinych zdroju si nakonec kazdy poridi to nej. Jedine co se melo podle me zmenit aby neslo ty super veci delat kamosum za hubycku. To by resila potreba specialniho naradi, nebo suroviny dostupne u NPC a nikde jinde, ti mby byla dana i minimalni cena vyrobku.
Ze bohatej remeslnik neco venuje za par zlatek i tak je pravda ale uz en takovemu mnozstvi lidi.
A ze nekteri maji nejake veic co jsou unikatni? Ale o tom to snad je, snazit se takove veci ziskat. Nebo my chce nekdo namluvit ze kdyz by takovou vec mohl ziskat z eji odmitne se slovy " ne dekuji tohle by neprispelo vyvazenosti modulu. "?
Ekonomika by byla v haji kdyby nebylo za co nakupovat, ne kdyz jsoui lidi co maji penize. Jedinej nedostatek je ze za ne nemohou koupit neco oc by je tesilo.

Příspěvek upravil Shini: 23.08.2005 17:23

• 0

#56 Host_Norister_*

Host_Norister_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 17:23

Nechci real ekonomiku o to tu nejde jde o to aby se svet nastavil tak aby nebyl potreba wipe kazdeho pul roku.

Ty si drobet pletes pojmy s dojmy nejde o to ze je nekdo bohaty a nekdo chudy ze nekdo ma takove a nekdo makove itemy jde o to dat stejnou sanci vsem jak vydelat tak utratit.

A proc je na tom ekonomika zle?

Jeden jedinej craft kterej bude mit chut muze zasobyt modul vyrobkama pro vsecky krome nekolika malo ktere zase dneska nedoda nikdo.

Hodnota vyrobku pro Wiliema ironfista je pro nej cena materilalu nic vic nic min.

Muze vyrobyt kolik chce neproda prakticky nic. Hodne sem ted menil vyrobek za vyrobek penize bud nikdo nema nebo je nema za co utratit.

Roderick vydelava lotem a pokladama staci to tak max na to aby si koupil co lvl novou alch. bednu.

Sarah s STR 10 si za 14 dni udelal hornika az na verdicite.

Obchodnikum do ST misto sipu ted delam dyky pro craft zmena 0 pro obchodnika 0,1 akorad sipari sou nasrani proc zrovna oni.

Mohl bych asi pokracovat dal...........
  • 0

#57 Host_Shini_*

Host_Shini_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 17:32

Rovne sance? Ty nikdy nebyly a nebudou.
Ze nemuzes nic prodat se nedivim, ber to tak ze kdyz shanim zelezne naradi je to problem, ono se zkusenejsim kovarum az na vyjimky nechce. Kdyz nebudu mit naradi kdy potrebuji nebudu mit chut dotahnout sve remeslo na lepsi uroven, to znamena ze nebudu mit dobre zbozi naprodej. Z toho plyne ze nebudu mit dost zlatek na to abych si koupila verdicitovej mec.
Tuhle vec se kdysi zkouselo resit NPC obchodnikama pro craftmeny, tehdejsi zpusob nebyl idealni ale kdyby byli a fungovali podobne jako babule pro alchymysty bylo by to super. Treba jen na prodej naradi.
  • 0

#58 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 23.08.2005 17:37

Hodnota vyrobku pro Wiliema ironfista je pro nej cena materilalu nic vic nic min.

Zobrazit příspěvek

Najhorsie je ak si craftman nevazi ani cas, ktory tomu venoval. V takomto pripade nie je ziadna pomoc.
  • 0

#59 Host_Quixote_*

Host_Quixote_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 17:38

Zobrazit příspěvek

Vobec sa tomu necuduj je to uplne normalne. Mozes sa popozerat po okolitych moduloch a ak pouzivaju veci z default palety, tak iba niektore a iba vynimocne. Vacsinou dokonca panuje nazor ze trvale imunity v itemoch su do perzistentneho sveta nevhodne.
  • 0

#60 Host_Norister_*

Host_Norister_*
  • Host

Odesláno 23.08.2005 17:39

ze neseznes naradi v dobe kdy je na demone tuna kovaru nen tvoje moc dobra vizuitka :laugh: a i linej a otravenej ironfist naradi dela a kupuje kvuli nemu zelezo. Mozna ze ostatni kovari co se domluvili s hornikem uz je nedelaji protoze sli nejkratsi moznou cestou k hight vyrobkam.

Ze si vydelas craftem je dost velkej optimizmus :laugh:

Verdicitove emce davam za pakatel takze si je muzu dovolit uz skoro kazdej

Naradi bych vytahnul z craftu a dal k NPC
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních