předseda obchodního cechu ve Stromořadu
pan Quixote
t.č. Věž bardů, AliciaVážený příteli,
možná jsi udiven že Tě tak nazývám i po nedávných událostech na hřbitově, ale nechovám k Tobě ani k těm co se pokoušeli zabránit obřadu žádnou zášť. Upřímně řečeno, Tvoje nadšení pro Dumgarův návrat mi bylo podezřelé už zpočátku při našem prvním setkání. Znám Tě příliš dlouho na to aby jsi mě oklamal tak průhlednou přetvářkou. Nepopírám, že mi to bylo po chuti a že jsem uvítala Tvoji nabídku půjčení knihy, kterou jsem z knihvny otce Abramela nestačila ukrást.
Nepochybně se zeptáš proč. Proč jsem se zrovna já účastnila temného obřadu, jednala proti vůli představeného Oliosova chrámu, vykradla chrámovou knihovnu a pomohla tak přivést na svět neco, co je nad vší pochybnost dílem zla? Zkušenost, milý příteli a možná můj výcvik mnicha z kláštera Tančícího draka mi umožnily vidět věci jinak a tak se podílet na věci, jejíž dosah nemůže dnes vidět nikdo z nás.
Když mě úplně na začátku oslovila Rydiss, byla jsem na vážkách a obracela se v modlitbách ke svému bohu Oliosovi, Pánu života a smrti. A vize, kterou jsem měla, se týkala mého dětství a příchodu na svět. Rozhodla jsem se tak jak jsem se rozhodla z mnoha důvodů. Jak víš, kdysi jsem spolu s tehdejšími Ochránci Alicie stála pod velením lorda Glorfindela proti hrozbě pevnosti Rudého draka. Mým úkolem bylo zabránit v obřadu a proměně v licha stokráte prokleté čarodějce Sylvanas Deathand. Když tenkrát rebelové z pevnosti unesli lady Seraph, ukázal mi lord Glorfindel dopis, ve kterém ho Sylvanas vydírala a požadovala svatý artefakt, ostatky Daria Gerhwina, zakladatele Alicie. Kdyz se pak lady Seraph podařilo z pevnosti utéct, měla Sylvanas odkryté karty. Navrhla jsem Abramelovi plán, jak Sylvanas zastavit, ale tenkrát mě přesvěčil, že by se jednalo o znesvěcení svatých ostatků.
Co přišlo pak asi víš... přepadení v kryptě a krádež ostatků... a proměna Sylvanas, její řádění a spousta zmařených životů. Pokaždé, když jsem pak slyšela o jejích zločinech, pálila mě v mysli vzpomínka že stačilo málo... nahradit ostatky nebo jejich část včas a zlo by nezískalo takovou moc.
Já se poučila příteli. A vize, kterou jsem měla mi potvrdila že mé úmysly jsou správné. Moje jméno je Tinwe, Jiskra v elfštině. Moje a Tvá přítomnost na obřadu způsobila, že to co vzniklo, co odsálo životní esenci z těch kteří tam byli, není jen čiročiré zlo. Nyni to obsahuje i moji a Tvoji esenci, mozná v malé míře, ale je v něm. Možná malá, ale hořící jiskra naděje v temnotách.
Mnozí nepochopí proč jsem to udělala, ale to mě netrápí. Až ti co přijdou po nás, ti rozsoudí. Zůstávej ve zdraví příteli a možná někdy při úplňku pohlédni na měsíc. V horách kde teď žiju bývá krásný a možná, když budeme mít štěstí, se na něm naše oči setkají.
bývalá archivářka cirkve Alicijské a emeritní dvorní klerička lorda Glorfindela,
Tinwe
Příspěvek upravil Tinwe: 07.07.2005 19:46