Skočit na obsah

Fotka

Neverwinter Nights: Enhanced Edition

Nwn: EE

• Please log in to reply
57 odpovědí na toto téma

#31 Ramon

Ramon

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 158 Příspěvků:

Odesláno 12.02.2018 10:27

Pro zajímavost jedno před/po srovnání.

https://www.facebook...3&theater&ifg=1

• 2

#32 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:
  • Interests:The last of the immortals !

Odesláno 12.02.2018 13:18

Pro zajímavost jedno před/po srovnání.

https://www.facebook...3&theater&ifg=1

Moc pěkné.

• 0

#33 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:
  • Interests:Divotvurstvi

Odesláno 19.02.2018 10:15

wooow, to bude supa

• 0

#34 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 19.02.2018 12:43

wooow, to bude supa

otázkou je kdy to bude

Dělají už na tom 2 roky, a teď když už to vypadalo že to vydají začali přidávat nové featury, z nichž prakticky každou jsem na jejich feature-tracker zadával já už v private-betě před rokem ale tehdy na to nějak neměli čas. Teď teda zvládají každý týden přidat 2 nové featury které pak další týden musí opravit a pořád to nefunguje tak jak by mělo. Naposled když jsem chtěl něco tvořit a pak spustit server se mi nešlo na ten server připojit. Teď se zdá že bude nová verze každé 2 týdny ale těžko říct.

Co se nové Aribeth týče, tak prej chtějí takhle vylepšit všechny charaktery a snad i zbraně ale postupně. Takže si počkáme a aktuálně mi ta Aribeth přijde jako project Q kde polovina věcí graficky nepasuje s těma co změněné nejsou.

Příspěvek upravil shadooow: 19.02.2018 12:45

• 2

#35 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2018 17:51

Narazil jsem na tohle na internetu. Dá se to užít i na démonu nějak? Děkuji za odpověď.

Here's how to improve your experience with this classic game with a few simple steps. You can simply override any standard graphics of either Official campaign or any modules you want to play. Click below for more info. To make it happen, we need two modules Project Q https://neverwinterv...org/project/... We are interested in a file called "Q v2.2 Full release" After downloading it, just extract the folder named "hak" (anywhere for now), we don't need the rest. Another great module we need is Facelift haks by Zwerkules. https://neverwinterv...org/project/... With this one, we need to download all the files that are available for download there. Lets extract them in to one folder for now. Now, in main directory of the game (where nwn.exe is) we must create "patch" folder. In to this folder goes all previously extracted hak files from the Project Q and Facelift project. We don't want any additional folders in the patch folder, only files wit the .hak extension. When our "patch" folder is filled in and happy, we need to edit our nwnpatch.ini To make things easier, you can download my file: https://www.dropbox..../y2p14ltmgbz... I merged all the lines for both of modules to make them work. After downloading it just drop "nwnpatch.ini" file in to your nwn main directory and override existing one. It may happen that you don't have this file at all so there wil be no allert from windows (about replacing stuff). You can enjoy now slightly refreshed graphics with more detailed creatures that crawl in the dark. Thanks for reading, sorry for my English and happy 2017 ;p

Příspěvek upravil Aved: 01.03.2018 10:28

• 0

#36 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2018 18:21

ak to ide im preco by to neslo aj u nas ? otazkou su uz len technicke moznosti, kto by to a ci by bol zaujem

podla mna

• 0

#37 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2018 22:01

Project Q nedoporučuju. Asi je to můj vkus ale mě se jeho vylepšená grafika nelíbí. Já mám rád klasického trolla, klasické gobliny apod. ty nové modely z Q nemají žádnou podobnost a jsou až moc graficky dokonalé, To má dva problémy: když máš polovinu monster vyměněnou a druhou ne a někde se setkáš s oběma, ten rozdíl pak bije do očí. Zadruhé některé modely pak můžou dělat lagy při větších spawnech. Nové modely a ikonky věcí se mi taky nelíbí. Je tam pár dobrých věcí ale za přidání 15 haků ve velikosti kolik, 2 giga?, to podle mě nestojí.

No a není to override. Tedy, nelze jen tak přidat haky k hakům demony a očekávat že vše bude samo lepší. Ne, někdo by musel všechny lokace předělat. Což nikdo už dělat nebude...

• 1

#38 Ice

Ice

Starší tovaryš

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPip
  • 718 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 09:19

Dneska mi přišel mail že NWN: EE je už v prodeji ;)

• 0

#39 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 13:32

Project Q nedoporučuju. Asi je to můj vkus ale mě se jeho vylepšená grafika nelíbí. Já mám rád klasického trolla, klasické gobliny apod. ty nové modely z Q nemají žádnou podobnost a jsou až moc graficky dokonalé, To má dva problémy: když máš polovinu monster vyměněnou a druhou ne a někde se setkáš s oběma, ten rozdíl pak bije do očí. Zadruhé některé modely pak můžou dělat lagy při větších spawnech. Nové modely a ikonky věcí se mi taky nelíbí. Je tam pár dobrých věcí ale za přidání 15 haků ve velikosti kolik, 2 giga?, to podle mě nestojí.

No a není to override. Tedy, nelze jen tak přidat haky k hakům demony a očekávat že vše bude samo lepší. Ne, někdo by musel všechny lokace předělat. Což nikdo už dělat nebude...

Ok diky za info.
  • 0

#40 Krásný Neznámý

Krásný Neznámý

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 331 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 18:06

Vážení a milí,

jdu vám poreferovat o svých stručných dojmech z Enhanced Edition. Byl jsem nucen si tuto věc koupit, protože server, kde jsem doteď hrál, se rozhodl na EE přejít, a tím bez milosti všechny své hráče donutil k placenému upgradu.

Na Steamu momentálně EE stojí 20 euro. Graficky se žádné zázraky nekonají - barvy trochu více kontrastní, textury mi naopak přišly znatelně rozmazanější (tady možná byla chyba na staně mého nastavení - ale už jen skutečnost, že by hráč musel procházet a měnit vizuální nastavení, když u 1.69 nebylo potřeba měnit nic a textury byly hned po instalaci pěkně ostré, je o něčem vypovídající).

Grafické "zlepšení" ale zato postřehla moje grafická karta, jejíž jádro se hned po spuštění NWN EE ohřálo o celých 10 °C více než u předchozí verze! Přitom ovladače grafické karty bych měl mít aktuální a detaily jsem měl stažené na minimum.

Z pročítání diskusního fora onoho serveru vyplynulo, že některým hráčům nyní hra zamrzává, seká se, padá. Stejně byla nahlášena celá plejáda bugů, které se, pravda, povětšinou týkala vnitřních pravidel tohoto serveru - kdyby to někoho zajímalo, tak například:

- Batohy s natěženým materiálem se jim nastackovaly na sebe a všechen jejich obsah byl ztracen (Yay pro horníky adamantinu! :D )

- Postava ve hře objevuje portály, do kterých se později může teleportovat. Přechodem na EE všechny portály z databáze postavy vymazány.

- Katany a hole tam mohou mít ab z dexy, vztahuje se na ně totiž weapon finesse. Tedy, vztahovala. Po upgradu mají hráči dexových postav s těmito zbraněmi smůlu.

- Neomezeně sesilatelná kouzla najednou nefungují. 

- Systém skrývání identity postavy, který tam byl unikátní, po přechodu totálně klekl.

- Některé typy plášťů levitují nad postavou.

- Všechny itemy vytvořené postavami (zprávy na papíře, knihy a další) jsou ztraceny.

Beamdog (vývojář Enhanced Edition) navíc podle všeho začal prodávat portréty postav do hry jako DLC s cenou $3 za 10 portrétů.

A nejhorší na tom všem je, že já se tam nevím proč do hry ani nelognu, a na jejich foru vznést dotaz nemůžu, protože účet na forum si tam člověk může vytvořit jen přes hru *facepalm*. Takže jim tam ani nemůžu vyblinkat, jak moc jsem na ně nasranej.

V tuto chvíli čekám na vrácení peněz ze Steamu a už o Enhanced Edition nechci nikdy slyšet. To jen, kdyby někoho tady na Demoně napadlo na EE přejít, tak ať vidí, do čeho jde.

Elipsák.

Příspěvek upravil Krásný Neznámý: 30.03.2018 18:42

• 3

#41 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 19:59

to je akoby si opisoval Arelith

• 1

#42 Krásný Neznámý

Krásný Neznámý

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 331 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 21:26

Neříkej, že jsi tam taky hrál. :P

• 0

#43 Yakut

Yakut

Starš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 21:29

pridu mi drbnuty... to len tak bez testov natvrdo presli na verziu EE? hral som hej...

• 0

#44 Krásný Neznámý

Krásný Neznámý

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 331 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 21:34

No zkrátka ryc pic bum a najednou nelognu do hry... a na foru mi to píše, že si musím koupit EE.

• 0

#45 Ice

Ice

Starší tovaryš

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPip
  • 718 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2018 23:40

tak to šéf modulu musí bejt vyloženě inteligent :biggrin:

• 0

#46 Krásný Neznámý

Krásný Neznámý

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 331 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2018 00:39

No ona byla možná částečně moje chyba v tom, že jsem na to jejich forum moc nelezl (mají ho nepřehledné až hrůza!). Každopádně nějaká uživatelská podpora je tam v podstatě neexistující. Když se nedostanete do hry, nedostanete se ani na forum. Když se nedostanete na forum, nikdo vám neporadí, jak se dostat do hry.

Po asi dvou hodinách gůglení jsem našel hlavní problém a podařilo se mi lognout. Moje postavy, které jsem expil skoro dva měsíce, jsou pryč a já nemám tušení, jak se k nim dostat. Na jejich foru o tom není ani slovo - jen samá chvála od hráčů, jak jsou ti admini šikovní, jak ten přechod na EE zvládli krásně.  :blink:

Každopádně jsem se v tom večer ještě trochu šťoural. EE jsem si stáhl pro potřeby testování z torrenta. Do hry už se mi teda zase podařilo lognout, byť s novou postavou. A taky jsem našel způsob, jak vypnout všechny ty grafické ptákoviny, které tolik zahlcovaly moji grafiku, takže teplota spadla zpátky na původní úroveň. Možná jsem se v prvotních dojmech trochu unáhlil a až se opraví všechny ty bugy, které to přineslo, tak by to mohlo být možná i hratelné. Tak uvidíme.

• 1

#47 porkac

porkac

Správce serveru

• Vedoucí DM
  • PipPipPipPipPip
  • 911 Příspěvků:
  • Interests:Je pouze jedina pravda vesmir je nekonecny..

Odesláno 01.04.2018 06:29

takze potvrzeno enchanted server se neslucuje  s ne-ench hrou ... ok to bude prca *kouka po enchanted edici*

ale osobne si nemyslim ze to bude nejaka vyhra kord ted po vydani dokud to neopatchujou do stavu jako byla aspon 1,69 nema to smysl pomalu hrat  ten kdo myslel ze bugy budou opravy sak jen vylepsily kabatek tak to se seredne spletl .. schvalne to nekde sezenu a nahodim na tom bokem server co to provede .. ;)

• 1

#48 Ramon

Ramon

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 158 Příspěvků:

Odesláno 02.04.2018 10:27

takze potvrzeno enchanted server se neslucuje  s ne-ench hrou ... ok to bude prca *kouka po enchanted edici*

ale osobne si nemyslim ze to bude nejaka vyhra kord ted po vydani dokud to neopatchujou do stavu jako byla aspon 1,69 nema to smysl pomalu hrat  ten kdo myslel ze bugy budou opravy sak jen vylepsily kabatek tak to se seredne spletl .. schvalne to nekde sezenu a nahodim na tom bokem server co to provede .. ;)

Určitě dej vědět, co experimenty přinesly.

Já v to vkládám, přes očekávané negativní první dojmy, stále naději.

• 0

#49 Krásný Neznámý

Krásný Neznámý

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 331 Příspěvků:

Odesláno 03.04.2018 14:16

Tak jo, už přes Enhanced Edici hraju čtvrtým dnem, a zatím dobrý. Povypínal jsem všechny ty vizuální novinky, které EE přinesla, aby to běželo plynule, a je to pohoda. Za ty čtyři dny mi hra padla třikrát (dříve nepadala vůbec) a na serveru, kde hraju, se rozsypalo pár scriptů (viz můj příspěvek výše), ale je to hratelnější, než jsem čekal. Potencionální výhody jako hráč vidím dvě. Jednak by se na NWN mohlo zase chvíli pracovat (beamdog by měl určitě opravit některé bugy, které tam vznikly, a třeba přitom přidá i nějaké novinky) a druhak byl už teď o víkendu cítit příval nových hráčů, kteří to zřejmě postřehli na steamu a chtěli si to vyzkoušet. V neděli večer bylo na Arelithu přes 150 lidí. :)

• 1

#50 BaIthus

BaIthus

Starší učeň

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPip
  • 380 Příspěvků:

Odesláno 06.04.2018 13:58

Už jsem si EE verzi pořídil taky, takže se rád testování EE verze Demony zúčastním :-) Aelipsák to popisuje jak kdyby to mělo nároky jako KC:D :-D 

• 2

#51 Krásný Neznámý

Krásný Neznámý

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 331 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2018 11:15

Jaké to má nároky, nevím. Ale se všema fičurama mi to drželo teplotu GPU stabilně na 80 °C, což se mi u tak staré hry nelíbí. 

• 0

#52 porkac

porkac

Správce serveru

• Vedoucí DM
  • PipPipPipPipPip
  • 911 Příspěvků:
  • Interests:Je pouze jedina pravda vesmir je nekonecny..

Odesláno 07.04.2018 11:28

Jaké to má nároky, nevím. Ale se všema fičurama mi to drželo teplotu GPU stabilně na 80 °C, což se mi u tak staré hry nelíbí. 

hm Ovale.. stare hry?... sak to vyslo nedavno ne ? :D museli upravt cely engine hry  takze to je nova hra :)

• 0

#53 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 07.04.2018 12:21

hm Ovale.. stare hry?... sak to vyslo nedavno ne ? :D museli upravt cely engine hry takze to je nova hra :)

Dyť to jede na nějakém DirectX 4,5, to z podstaty nemůže být vůbec náročné. Co máš za komp Elipso? :-P

Příspěvek upravil gravianus: 07.04.2018 12:21

• 0

#54 Krásný Neznámý

Krásný Neznámý

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 331 Příspěvků:

Odesláno 08.04.2018 08:46

Mám notes. Tak si to stáhnětě, zapněte všechno na max, a napište sem, na jaké teplotě vám běží jádro. :) Jsem zvědav.

Porky: Původní NWN vydání 2001, pokud se nepletu. To bych se dost divil, kdyby překopali celý engine. Ale i kdyby tomu tak bylo, pořád to graficky vypadá jako hra z roku 2001. Nebo mi chce někdo říct, že NWN EE se vizuálem vyrovná nejnovějšímu Far Cry nebo Kingdom Come? Zkrátka a dobře si nehodlám nechat usmažit základovku odpadním teplem z grafiky na hře, jejíž vzhled je 15+ let starý. Když hrajete 8 hodin denně, tak na ostatních komponentách (nejen na grafice) se to odpadní teplo podepíše, a to můžete mít herní notebook za 40k. :)

• 0

#55 BaIthus

BaIthus

Starší učeň

• Rod Agrach Dyrr
  • PipPipPip
  • 380 Příspěvků:

Odesláno 09.04.2018 14:42

Mě přijde Beamdog strašně vychcanej. Co se grafiky týče, tak přidali jen pár fíčur, jinak čekají, že veškeré modely a úpravy ať už kampaně nebo PW nechají jen a pouze na komunitě. Sami udělali jen pár modýlků, viz Aribeth a Hall of Justice, které si lze stáhnout na steam workshop, aby ukázali, že to jde, ale sami jen rejžujou 20eur jen za nový loading screen a MP podporu.

• 0

#56 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 11.04.2018 18:55

Nevím jestli to funguje ale vyšel plugin pro 1.69 který by měl umožnit připojit se hráčům co mají EE.

Je to jen pro linux ale jestli to funguje tak to je docela dost dobrá věc. Nakonec z EE budou profitovat všichni.
  • 1

#57 Nich

Nich

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 29 Příspěvků:

Odesláno 31.10.2020 12:58

Ahoj, nastal nějaký posun s možností připojení s NWN:EE na Démonu?

Je nějaké oficiální vyjádření případně plán? Nic jsem totiž kromě tohoto vlákna nenašel.

Co je největší blocker? A je potřeba s něčím pomoct? 

• 0

#58 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 31.10.2020 13:41

Ahoj, vic informaci, pripadne vetsi moznosti diskuze na toto tema jsou na discordu. Vsichni hraci, wbs a dms jsou aktivni hlavne tam.
  • 1

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních