Skočit na obsah

Fotka

úprava hlušiny

• Please log in to reply
72 odpovědí na toto téma

#31 HattoriHansa

HattoriHansa

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 150 Příspěvků:
  • Interests:Je mi líto lidí kteří nepijí. Ti jak se ráno probudí tak stejně mizerně se budou cítit celý den....Frank Sinatra

Odesláno 26.06.2016 13:32

Hele Razzi  netusim cim bouráš hlusiny ale ani dlouhym mecem to netrva nijak dlouho. O kosakovi se nebavim to je jasna věc.

Opruz je jak psal Silvos kopat kaminky pro zlatnika ze syenit dolu. Když si vezmes ze z jedny skaly ti jich padne ccb 20 ks a na crafteni se jich kope 3-4 batohy. Tak tohle je SKUTECNEJ OPRUZ.

Nekde sem mnel presnou statistiku když sem nedavno ty kaminky kopal ale tusim sem to nekomu predal a nasledne vyhodil. Mozna to ma Porky ale nejsem si jistej

Tech par hlusin co najdes když kopes temner jakejkoliv kov není zas tak hrozny.

Ale co se tyka ruseni hlusin myslim ze u medi a bronzu by to za úvahu stalo ale o tom necht rozhodnou jini

• 0

#32 Wewet

Wewet

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 354 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 14:31

těch pár hlušin u mědi a bronzu nikoho nežere..že jo :biggrin:

• 0

#33 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 14:55

ono poměrově tuším padaj kameny pro zlatníka trochu víc jak kovy , ale stejnak spawn je pomalej ....

• 0

#34 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 15:12

No já ti nevím....u verdu jsou snad jen v jedný skalce a tam padá i ruda a samo i hlušiny. O perlách se nebavím:D tam je snad víc perel ve skalách než mitrilu.

• 0

#35 Paul325

Paul325

Nevrlej

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3551 Příspěvků:
  • Interests:Which part of "I'm a genius" aren't you getting?

Odesláno 26.06.2016 20:25

Takže pro začátek zkrátit rapidně dobu respawnu jakékoliv skály? myslím si že pokud horník dokáže vymlátit ty příšery teď. vymlátí je i za hodinu své práce. Takže nemusí tam místo dne být tejden ..

Jak se tato změna projeví, uvidíme a přidáme tímpádem něco dál ?Nebo to upravíme jinak.

• 0

#36 HattoriHansa

HattoriHansa

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 150 Příspěvků:
  • Interests:Je mi líto lidí kteří nepijí. Ti jak se ráno probudí tak stejně mizerně se budou cítit celý den....Frank Sinatra

Odesláno 26.06.2016 20:28

Tentokrát si kamarade dost vedle s těma kamínkama pro zlatníka versus výskytem rud pro kovy. Ony ty rudy se daj kopat v ramci ruznych konkretnich dolu na vice mistech. Ale třeba syenit je jen jedno místo a rubicit tez jedno s výjimkou nahodneho vyskytu kaminku pro zlatnika v 1 p . Zlatak mas taky kaminky az dole v 2p oproti masivne rozsirene rude nahore v 1p.  U verdu je to jasny tam je to nahodne v jendom chumlu tech skal a co se tyka mitrilu a perel tak musim souhlasit ze tam je mozna vic tech perel jak mitrilu. Ale zase zaplatpanbuh za pomer hlusin proti tezitelnym skalam at je to perla nebo mitril.

• 0

#37 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 26.06.2016 20:34

zkratit dobu respawnu skal při zachovani sance hlusina/dobra skala = tedy rozbijes skalu obevi se další a tluces dal, nemusíš jako trouba cumet a cekat az se za 10min obevi další skala/hlusina.

pomer cena (práce=kopani+rubani hlusin) / vykon (nakopana surovina) zustane stejna ale potrebny cas který dlouhe spawny neumerne navysuji se zkrati

co se tyce samotnych hlusin a jejich HP a pod na ty za me nesahat at si razz mele co chce ale kosak (nebo třeba RDD s obourucakem) ma vyhodu při jejich niceni za cenu soketu a AC a to je v top dolech velice vyrazna vyhoda

edit: spawn skal pokud jde nastavit na XY sec po opusteni určitého okruhu (aby se dala vyzbirat ruda na zemi nebo po rerkneme 3min)

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 26.06.2016 20:36

• 1

#38 HattoriHansa

HattoriHansa

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 150 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 20:36

Hroudo absolutni souhlas !! ....za mne osobne největší opruz nebylo ani to bourani  hlusin ale  to cekani na spawn

• 0

#39 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 20:38

takze jsme s touhle zmenou zase na zacatku, hornika delat jedine s WM a kosou :-)

• 0

#40 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 26.06.2016 20:39

je tu jeden co ma scim a tri utoky a taky to vyskilloval tak neprud marxi

• 0

#41 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 20:44

tak ale touhle zmenou, nedocilis niceho jinyho nez ze zvyhodnis kosaky jeste vic, to neni prudeni. :-)

• 2

#42 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 26.06.2016 21:02

rekni mi marxi, proc by char s AC 50-52 a nejbidnejsimi savy na mysl nemel mit vyhodu proti třeba tvému rdd pala se soket pavezou se savy 2x většími, imkou na ohen, paralýzu bonus HP a ac kolik 65?

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 26.06.2016 21:02

• 0

#43 Rodrigo

Rodrigo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 265 Příspěvků:
  • Interests:Rodrygo Adresa důl.
    Arna trpalice co má pocit že má malí meč
    Irana Hobitodrak, specializace na mláceni do rozkroků, Děsné třeštidlo.

Odesláno 26.06.2016 21:12

Ano a kolik dáš DMG s WM na kosu z 100 ran a kolik dá to RDD dmg za 100 ran.

A kolik máš bonus do BAB z koáska. A kolik featu máš oproti RDD. kde každý feat je vzácnost.

A když scheš fnukat že Kosáci jsou chudinky tak si vem takový Klerdy/monk a uvidíš že ty jsou na tom dalko lip něž nějaký RDD:

• 0

#44 Wewet

Wewet

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 354 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 21:21

SirHrouda:protože ten kosák stejně naexpí věci na imky a vydělá 2x dřív jak ten pala/war/rdd ?:)

a protože v dungu je steně v závěru víc využitelnej a svou roli už má? ...eh zapomínám že máte všici co to nechcete kosu..ah já jelito :laugh:

Rodrigo: líbí se mě jak píšeš vždy k věci :smile:

• 0

#45 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 21:54

lol a už se to zas mele :tongue: když už z toho něco jde vytřískat pro všechny a paul napíše že by se mohla zkrátit doba respawnu skal 

ať už jakejchkoli, tak se měří péra kdo má jakýho horníka , co ustojí , kolik vydělá a za jak dlouho :devil:

volové máte napsat to co hruda - paule super nápad , zkrať respawn a budem vděční za všechny horníky , i za ty který

si tady každej staví hubou :wink:

• 0

#46 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2016 22:37

lol a už se to zas mele :tongue: když už z toho něco jde vytřískat pro všechny a paul napíše že by se mohla zkrátit doba respawnu skal 

ať už jakejchkoli, tak se měří péra kdo má jakýho horníka , co ustojí , kolik vydělá a za jak dlouho :devil:

volové máte napsat to co hruda - paule super nápad , zkrať respawn a budem vděční za všechny horníky , i za ty který

si tady každej staví hubou :wink:

Ámen......mám RDD pala kopáče a fakt nemám problém skalku rozbít  relativně rychle a ne nemám ji na obouručku. :devil:

Příspěvek upravil Werewolf: 26.06.2016 22:40

• 0

#47 Wewet

Wewet

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 354 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 06:23

Silvaner: takže když se mě něco nelíbí měřím si péro? ať žije věcnej argument ...vyhrál jsi! :wink:

• 0

#48 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 12:42

Silvaner: takže když se mě něco nelíbí měřím si péro? ať žije věcnej argument ...vyhrál jsi! :wink:

no já to myslel spíš obrazně , ale znáš to o tý potrefený huse :devil:

argumentů v tomhle vlákně padlo málo , nesmyslů o dost víc , nicméně paul to vzal s rozumem za správnej konec

a jestli projde aspoň zkrácenej spawn skal , tak můžem být jenom rádi :wink:

Příspěvek upravil Silvaner: 27.06.2016 12:43

• 0

#49 Wewet

Wewet

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 354 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 14:27

takže , vemem si to popořadě..kosák je vysmátej a bude ještě víc, silasce a dalším hráčům co mají onehanded nebo nonwm aktuální stav vlastně nevadí,

úprava se moc nepřibližuje původnímu návrhu nebo žádosti a ani moc ne představám lidem kterým stávající stav vadí, takže vlastně ta úprava bude úplně smysluplná a máme se těšit :rolleyes:

Příspěvek upravil Wewet: 27.06.2016 14:27

• 0

#50 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:
  • Interests:The last of the immortals !

Odesláno 27.06.2016 14:44

Pokud se nepocita s novyma hracema/kopacema  a budou reagovat kopaci co maji top vybavy i od damy a maji " know how ", tak to bude znit jako vec zbytecna. Pokud se bude pocitat s  novyma hracema. Ti budou kopat bez poradnych vybav a " know how ". Bude pro ne uz jen setrvani v dole syenit+ dost obtizne pri ubirani elementem za kolo. Natoz souboje s NPC. Pak upravy vyzni zajimave a uzitecne.   

Příspěvek upravil Aved: 27.06.2016 14:46

• 0

#51 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 14:46

Pokud se nepocita s novyma hracema a budou reagovat kopaci co maji top vybavy i od damy a maji " know how ", tak to bude znit jako vec zbytecna. Pokud se bude pocitat s  novyma hracema. Ti budou kopat bez poradnych vybav a " know how ". Bude pro ne uz jen setrvani v dole syenit+ dost obtizne pri ubirani elementem za kolo. Natoz souboje s NPC. Pak upravy vyzni zajimave a uzitecne.   

taky si myslím že by stálo za to upravit ty skály tak aby je ničil každý stejně rychle bez ohledu na to kolik má útoků jakou má zbraň

stejně mlátit skálu kosou je fakt hrozně erpé :biggrin:

• 1

#52 stajner

stajner

Tovaryš

• Rebel
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 14:59

souhlasím

• 0

#53 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 15:13

taky si myslím že by stálo za to upravit ty skály tak aby je ničil každý stejně rychle bez ohledu na to kolik má útoků jakou má zbraň

stejně mlátit skálu kosou je fakt hrozně erpé :biggrin:

( nevím jestli jsem to tu už někde psal) 
ono v ATS kraftu mají skály nastavené
1)cca 4k HP
protože na 40lvl můžeš mít max 60STR= ( 20začátek+8za rdd+10greatstr+10(level 40) +12boost ) to máš 37,5dmg+(12 má maximálku krump ?) to máš za kritik  150dmg * 20ran     3k dmg + nějaké drobné za boosty od klerika etc ( někdo prostě počítal s možností 20x kritik za sebou)
2) rozbití na 20 ran krumpáčem ( a rozbíjení je stejně otravné jako trhání kytek,kopání skal, sekání dřeva (přerušované) )

na demoně rozbíjení hlušin krumpáčem zrušili a nechali ty HP, proto jsem navrhoval tu úpravu,která by se vrátila k původní myšlence ATS horníka tj.: rozbití hlušiny pouze krumpáčem na 20ran (a to nemluvím o stackovatelnosti rudy ) 
a jsem rád,že to někteří vidí taky s tím rozbíjením stejně/podobně/ jako já

Příspěvek upravil Razfallow: 27.06.2016 15:15

• 0

#54 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 21:37

takže , vemem si to popořadě..kosák je vysmátej a bude ještě víc,

nějak netuším, proč je na tom kosák podle tebe tak dobře ? jak psal hrouda, dostává dobře naloženo a pokud mu nepadaj kritiky tak umře 3x dřív jak jakejkoli jinej build na horníka s palem , nebo RDD .... tak o jakým vysmátí se tu bavíme ? že rozbije skálu 3x dřív jak ostatní aby si mohl držet od těla spawn NPC kterej jinýmu skoro neublíží?  když kopem s marxovým palachem , tak moji kosu to stojí 3x víc fh a léčení než jeho Pala/RDD ..takže vlastně o jakejch úpravách se tu bavíme ? AB versus AC versus savy versus Dmg ? myslím že v tomhle rozložení to zas taková pohoda není ...

silasce a dalším hráčům co mají onehanded nebo nonwm aktuální stav vlastně nevadí,

úprava se moc nepřibližuje původnímu návrhu nebo žádosti a ani moc ne představám lidem kterým stávající stav vadí, takže vlastně ta úprava bude úplně smysluplná a máme se těšit :rolleyes:

kterejm lidem stávající stav vadí?

je lehký postavit horníka a kolem pulky skillu kolem začít házet moudra jaký to má nevýhody...

nějak tu nevidím žádný požadavky od lidí, co ty horníky mají na adamu /asi proto, že ví vocogou/,  zas jen  hráči,

co nedotáhnou postavu nahoru a protože je to moc těžký, nebo moc opruz a tak všechno chtějí předělávat už pomalu od zlata ...

• 2

#55 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 21:45

Pokud se nepocita s novyma hracema/kopacema  a budou reagovat kopaci co maji top vybavy i od damy a maji " know how ", tak to bude znit jako vec zbytecna. Pokud se bude pocitat s  novyma hracema. Ti budou kopat bez poradnych vybav a " know how ". Bude pro ne uz jen setrvani v dole syenit+ dost obtizne pri ubirani elementem za kolo. Natoz souboje s NPC. Pak upravy vyzni zajimave a uzitecne.   

tohle mi hlava trochu nebere , takže on je někdo nutí aby kopali bez té Top výbavy a bez *know how*

není to náhodou tak, že maj uplně stejnou startovní čáru jako ostatní ?

tím nechci říct že bych nesouhlasil s nějakým rozbíjecím zařízením , at to maj všichni stejný, jak píše porky nebo shadoow,..

jenom mi pokulhávaj ty argumenty, proč to měnit , nebo upravovat :wink:

• 0

#56 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 22:54

tohle mi hlava trochu nebere , takže on je někdo nutí aby kopali bez té Top výbavy a bez *know how*

tím nechci říct že bych nesouhlasil s nějakým rozbíjecím zařízením , at to maj všichni stejný, jak píše porky nebo shadoow,..

jenom mi pokulhávaj ty argumenty, proč to měnit , nebo upravovat :wink:

vyvážení a rozšíření možností

je pár určitých povolání,které se jedou dokola aby to byl fajný horník,což je dle mě škoda. 
Koukni se, když se upravilo PM ( přidaly se caster level 1/2 lvl pm) tak kolik buildů s pm se tu objevilo a ne jen ten profláklý tank s ED na adam.
Pokud se upraví hlušiny a hlavně to rozbíjení/spawn, věřím tomu,že se tu objeví vícero buildů, které budou těžit a ne jen 20/7/3 , 18/2/10 , 19,1,10 a jim podobní a hlavně vícero hráčů,které bude lákat horničina

Příspěvek upravil Razfallow: 27.06.2016 22:55

• 0

#57 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 27.06.2016 23:10

vyvážení a rozšíření možností

je pár určitých povolání,které se jedou dokola aby to byl fajný horník,což je dle mě škoda. 
Koukni se, když se upravilo PM ( přidaly se caster level 1/2 lvl pm) tak kolik buildů s pm se tu objevilo a ne jen ten profláklý tank s ED na adam.
Pokud se upraví hlušiny a hlavně to rozbíjení/spawn, věřím tomu,že se tu objeví vícero buildů, které budou těžit a ne jen 20/7/3 , 18/2/10 , 19,1,10 a jim podobní a hlavně vícero hráčů,které bude lákat horničina

neříkám že nemáš částečně pravdu , ale tak napiš rozšíření možností, ale ne vyvážení , protože jak píšeš

upravilo se Pmko , takže to bude kopat a nebude si všímat NPC , protože ho netrefí , na rozdíl třeba od kosy

která to musí napřed vymlátit aby mohla kopat :wink:

ono každá mince má dvě strany ...

• 0

#58 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 28.06.2016 10:25

kdyby ten dotyčný chtěl s pm chtěl kopat dlouhodobě, tak se 3útoky by musel klikat 2x tolik , s tím přerušováním to máš v podstatě dvojnásobek času
ono hlavně proto tam bylo omezení 18STR pro horníka+kováře ,  18dex pro krejčíka,šípaře, 18 dex/int pro lukaře a 18cha pro zlatníka, aby se přesně nestalo to co říkáš : PM ED těžící rudu , a ty ostatní čarodějo buildy s pm nejsou zas takové terno ( jakmile jim spadne EMA a vlastnosti nachlastané, to AC jde pak rapidně dolů)

když konkrétně zůstaneme u toho PM :   
na 4 útoky šáhne v případě že je to čoroděj a dá 12fullbab povolání 
tzn 
12lvlů fuč
pokud chce vzít pm,musí vzít aspoň 3wize, to máš -2bab  ,3bardi ( 4pro ten bab) barda -1bab
15lvlů fuč 
16lvlů fuč
a 4PM 
jsi na 17bab
pokud by bral z nějkého důvodu 8bardů tak má teda 18BAB,ale pak veme jen 10PM = 6AC
tzn šáhneš max na 22(23)bab při 12-14lvl PM , to máš 8ac za PM,ale co ta postava pak umí,kromě toho že je to plechový/dexový tank ? A když raději upřednostní 8AC před tím kritikem za 350, proč mu to brat/neumožnit ?

Příspěvek upravil Razfallow: 28.06.2016 10:41

• 0

#59 Aved

Aved

Tovaryš

• Discord
  • PipPipPipPip
  • 415 Příspěvků:
  • Interests:The last of the immortals !

Odesláno 28.06.2016 14:36

Je to smutne ze ti to hlava nebere. Ikdyz v tvem pokrocilem veku to byva normalni :)) 

Příspěvek upravil Aved: 28.06.2016 18:59

• 0

#60 HattoriHansa

HattoriHansa

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 150 Příspěvků:

Odesláno 28.06.2016 17:58

Mno ....az do verdu vcetne zadna parta není potřeba a dokonce i mitril se da kopnout solo. Ze je to tezky jo je ...ze je na to potřeba poradna vybava jo to taky ...a ze to nemas sanci udelat bez spasy a top vybavy tak to  nebudes mit stejne i kdyby tam bylo NULA hlusin. Pokud se Razzi a tobe podobni dostanete do vyssich dolu tak zjistite ze hlusiny sou FAK ten nejmensi problém. A jestli si stěžujete na to nemate "KNOW HOW"  nic vám nebrani se tam rozjet a ty doly si prohlednout a zjistit si oc jde.

I když si troufnu odhadnout že puvodni zamer byl ze kopat pojede parta to ze se to da solnout temner az do mitrilu mi prijde az skoro jako bug.

EDIT : však si spočítej cenu 70 batohu verd nebo mitril  rudy. Staci si projit nabídky kopacu urcite se jich na foru ještě par najde. Ta vybava holt něco stoji a to jak zlatky tak cas ve hre na esence. Ona jen ta spasa za 40 esneci je slusna zalezitost na expeni atp. atp.

Příspěvek upravil HattoriHansa: 28.06.2016 18:07

• 1

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních