Skočit na obsah

Fotka

Druid-proměny- magie zmizela

• Please log in to reply
40 odpovědí na toto téma

#31 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 27.11.2015 20:34

rád bych tě viděl projít DZtko v drakovi alespoň k bossovi a zpět ,dále chci vidět druida na 30lvl,který odemče 100 (v jedné osobě samozřejmě). Děkuji

Vzhledem k tomu že nemám na takové věci čas, nemám postavu na lvl 30 a vlastně nikdo nechce aby hráči uměli ten nesmírný potenciál druida využít (je imba jako prase ale dokaď to nikdo neumí použít je to fuk) se vzdávám - máš samozřejmě pravdu a nejde to a já ti to ukázat nedokážu. Samozřejmě ty zámky 100 jsou problém který jsem nedomyslel, bral jsem to tak že jsem viděl co tam je a věděl bych jak to tam s druidem celý vymlátit, např. ty drsné démonky strachu + to oko se kterým mají všichni tak enormní problémy, ale je fakt že takový build by neměl ty zámky no. Takže to samozřejmě "nejde".

neduhy ve vyvoji jsou OK, zmeny funkcnosti kouzel se kteryma pocitame jak fungovali do ted uz zase moc ne, s tou plazivkou je to jako by treba kvilivka zabijela i partaky a castera a to by se vam taky asi nelibilo.

No jenže tady se bavíme o nezdokumentované demoně-specifické změně která je naprosto ale naprosto nesmyslná a přestřelená a která opravdu není potřeba. Já mám jiný přirovnání - je to jako kdyby tady byla změna imploze která tu byla změněná tak že by nezraňovala parťáky, zdokumentované by to nebylo, a následně vzhledem k tomu že jsem se hrabal v kouzlech a tato změna vypadla si na to Sir Hrouda stěžoval že bez toho se nedá klerik hrát a že byl hratelný jen a jen proto že to nefungovalo na sebe a parťáky a tak si to mohl prskat pod nohy.

Osobně bych tu úpravu plazivky komplet zrušil, je to nejsilnější kouzlo z celého nwn a žádný buff to nepotřebuje, nahaž jich 10 a máš 25k dmg čistýho pokud si počkáš.

Mimochodem tyto problémy se změnou funkčnosti kouzel se staly proto že se v rámci přechodu na 1.71 dělaly úpravy kouzel znova. A já vycházel z informací na fóru jelikož jsem tu nehrál tak jsem nevěděl že plazivka nefungovala na druida a na fóru to napsaný nebylo - ztráta kouzel proměň se zase stala proto že kvůli tomu bylo upravené kouzlo druida ale na ve změnách to nebylo. Proto když se kouzlo smazalo přestalo to fungovat.

PS. tím že se plazivka přepsala na systém kouzel z 1.71 se opravil problém s nespolehlivým zraňováním ala bouře odplaty - Surik hlásil že to občas zraňuje 1x za 3kola - no to je teď opravené takže v podstatě buff.

Příspěvek upravil shadooow: 27.11.2015 20:39

• 0

#32 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 27.11.2015 20:58

klidek shadowe, co pisu pisu proto ze se to snazim testovat.

plazivku si klidne zrus kdyz jsi se rozhodl ze je to bug a udela ti radost odstranit ji z pouzitelnych kouzel, me osobne jde spis o to, ze jednim kouzlem se zacne a pak uz se nikdy neprestane.

priste to bude omezeni mass healu pac zlikviduje v K4 nemrtve a tak to ma klerik jednoduche, pak imploze pac s tou ma zas jednoduche DZ pac na ni ma imku v opasku tak si ji muze hazet pod nohy, pak kvilivka pac zabiji moc nepratel najednou tak rekneme strop na 5 za cast, pak dame lichum imku na ohen nebo vylepseny unik aby nesly vyzabijet fireballama... pak samo trpaslikum na elektrinu aby nesli bleskem a tak dal a porad az do buhvikam.

• 0

#33 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 27.11.2015 22:48

Vzhledem k tomu že nemám na takové věci čas, nemám postavu na lvl 30 a vlastně nikdo nechce aby hráči uměli ten nesmírný potenciál druida využít (je imba jako prase ale dokaď to nikdo neumí použít je to fuk) se vzdávám - máš samozřejmě pravdu a nejde to a já ti to ukázat nedokážu. Samozřejmě ty zámky 100 jsou problém který jsem nedomyslel, bral jsem to tak že jsem viděl co tam je a věděl bych jak to tam s druidem celý vymlátit, např. ty drsné démonky strachu + to oko se kterým mají všichni tak enormní problémy, ale je fakt že takový build by neměl ty zámky no. Takže to samozřejmě "nejde".

//ještě bych rád dodal,že npc mají nesmírně velké sejvy,což je další mínus pro castera ( ne všude využiješ blesky,utopení,a ten prach co tě zkamení) -ti na 30lvl mají např 20+d20 nebo klidně i 40+d20 sejvy ( neříkám,že všichni mají takové sejvy,samozřejmě je tu možnost jak npc zničit) jen říkám,že je to dost nepříjemné ,což ano,s drakem dosáhneš na DC40 (možná i víc (?) netestoval jsem to,jen srovnávám 36int mage s epickým spec 9okruh )

No jenže tady se bavíme o nezdokumentované demoně-specifické změně která je naprosto ale naprosto nesmyslná a přestřelená a která opravdu není potřeba. Já mám jiný přirovnání - je to jako kdyby tady byla změna imploze která tu byla změněná tak že by nezraňovala parťáky, zdokumentované by to nebylo, a následně vzhledem k tomu že jsem se hrabal v kouzlech a tato změna vypadla si na to Sir Hrouda stěžoval že bez toho se nedá klerik hrát a že byl hratelný jen a jen proto že to nefungovalo na sebe a parťáky a tak si to mohl prskat pod nohy.

Osobně bych tu úpravu plazivky komplet zrušil, je to nejsilnější kouzlo z celého nwn a žádný buff to nepotřebuje, nahaž jich 10 a máš 25k dmg čistýho pokud si počkáš.

Mimochodem tyto problémy se změnou funkčnosti kouzel se staly proto že se v rámci přechodu na 1.71 dělaly úpravy kouzel znova. A já vycházel z informací na fóru jelikož jsem tu nehrál tak jsem nevěděl že plazivka nefungovala na druida a na fóru to napsaný nebylo - ztráta kouzel proměň se zase stala proto že kvůli tomu bylo upravené kouzlo druida ale na ve změnách to nebylo. Proto když se kouzlo smazalo přestalo to fungovat.

PS. tím že se plazivka přepsala na systém kouzel z 1.71 se opravil problém s nespolehlivým zraňováním ala bouře odplaty - Surik hlásil že to občas zraňuje 1x za 3kola - no to je teď opravené takže v podstatě buff.

což když už sme u toho,hrozně moc by se mi líbilo,kdyby se všechna DC spellů nebrala jen podle DC=10+spell  lvl+ability lvl+ feat modifier
ale podle DC=10+(maximální aktuální spell level tzn 15mág s 8okruhem má +8 , 17lvl s 9okruhem +9 u všech kouzel všechn okruhů)+ability lvl+featmodifier  

ptáš se proč ? jak už jsem psal kdysi dávno kdesi: mág tu využije velice malou část svých kouzel a je škoda,že například jen kvůli DC plamenných šípů,ball lightining etc nevyužijete spoustu spellů ( neřeší to sice využitelnost zhlediska dmg u některých spellů- ne vážně člověk nezabije npc s 5d6*8(kouzel)  dungeon s 50npc,kde navíc ještě mají různé redukce,ale určitě je to něco,co pomůže dorazit npc ,když do něj zrovna naletěla maxnutá bouře isácovec a člověk tak nemusí házet další.

- Co si o tom myslíš ?

a ohledně druida a jeho úpravy:  http://demona.cz/for...rwinter-nights/ úplně dole

Příspěvek upravil Razfallow: 27.11.2015 22:50

• 0

#34 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 27.11.2015 22:51

což když už sme u toho,hrozně moc by se mi líbilo,kdyby se všechna DC spellů nebrala jen podle DC=10+spell  lvl+ability lvl+ feat modifier
ale podle DC=10+(maximální aktuální spell level tzn 15mág s 8okruhem má +8 , 17lvl s 9okruhem +9 u všech kouzel všechn okruhů)+ability lvl+featmodifier  

ptáš se proč ? jak už jsem psal kdysi dávno kdesi: mág tu využije velice malou část svých kouzel a je škoda,že například jen kvůli DC plamenných šípů,ball lightining etc nevyužijete spoustu spellů ( neřeší to sice využitelnost zhlediska dmg u některých spellů- ne vážně člověk nezabije npc s 5d6*8(kouzel)  dungeon s 50npc,kde navíc ještě mají různé redukce,ale určitě je to něco,co pomůže dorazit npc ,když do něj zrovna naletěla maxnutá bouře isácovec a člověk tak nemusí házet další.

- Co si o tom myslíš ?

a ohledně druida a jeho úpravy:  http://demona.cz/for...rwinter-nights/ úplně dole

ze s magem spamujes blbej topic, opet

• 0

#35 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 27.11.2015 22:56

Sorry hroudo, ale nemuzu nereagovat, protoze tu vidim jeden podstatny rozdil: upravena plazivka je nezdokumentovana vec mimo obvykla pravidla nwn, co jsem pochopil, zatimco chovani napr mass healu je dle pravidel tak, ze zabiji nemrtve. Jaky duvod by pak byl menit dalsi kouzla z tveho prikladu, kdyz jsou podle mechaniky v poradku? Taky tady slo stackovat shadow verze MA, po patchi uz nejde. Nici to ted hru sorckam? Nehodnotim, jak moc se uprava plazivky dotkne hry druidu, jen to proste neni to same jako ty dalsi kouzla, co udavas.
  • 0

#36 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 27.11.2015 23:01

Sorry hroudo, ale nemuzu nereagovat, protoze tu vidim jeden podstatny rozdil: upravena plazivka je nezdokumentovana vec mimo obvykla pravidla nwn, co jsem pochopil, zatimco chovani napr mass healu je dle pravidel tak, ze zabiji nemrtve. Jaky duvod by pak byl menit dalsi kouzla z tveho prikladu, kdyz jsou podle mechaniky v poradku? Taky tady slo stackovat shadow verze MA, po patchi uz nejde. Nici to ted hru sorckam? Nehodnotim, jak moc se uprava plazivky dotkne hry druidu, jen to proste neni to same jako ty dalsi kouzla, co udavas.

ničí :D -11AC docela zabolí

Příspěvek upravil Razfallow: 27.11.2015 23:01

• 0

#37 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 27.11.2015 23:06

ze s magem spamujes blbej topic, opet

zmiňuju kouzla,uvádím příklad mága...
ano,to s tím 5d6 byl už konkrétní úkaz na fireball,a např tu vybuchující sféru...tak si za to dosaď například...oh moment..call lightining má zvýšený dmg..oh to vlastně většina útočných kouzel u druida jen to DC pokulhává(nehrál jsme to jako castera, ale předpokládám,že DC nebude taky někde na výši-tím pádem i využitelnost)-každopádně má toho pořád větší množství na stejném okruhu než mage,navíc 3/4BAB ....

• 0

#38 MrKure

MrKure

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 110 Příspěvků:

Odesláno 27.11.2015 23:21

Především tu jsou jen dvě možnosti

1. Hráči bugovali a zneužívali kouzla Plazivka a shadow mage armor a nyní si toho někdo všiml, provedl opravu a hráče je tedy třeba potrestat za bugování.

2. Plazivka a shadow mage armor tu fungovaly tak jak bylo zamýšleno ( chyba byla v tom, že jejich úpravy nebyly uvedeny na webu ) a v tom případě nyní rozhodně nedošlo k opravě bugu, ale k úpravě pravidel.  :devil:  

• 0

#39 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 28.11.2015 03:42

- Co si o tom myslíš ?

Souhlas. Sejvy npcček byly na demoně vždycky mimo mísu, prskavky se skoro nedaj hrát přes kouzla ale jezdí se přes tensera a přes štíty nebo jako "mageswordi". Takže je jasný že to samý postihuje i druida což je primárně taky caster.

A právě taková plošná změna DC by teď šla udělat protože se všechny kouzla přepsaly na systém z 1.71 (opět,pro úplnost, zavedení 1.71 nezpůsobilo problémy ohlášené v tomto topicu, to až pozdější manuální předělání všech upravených kouzel mnou a Paulem na systém z 1.71), takže není problém změnit DC kouzel ať už globálně všem, lokálně pouze těm co budou mít 20+lvl (třeba +1/2 epické lvl castera) nebo přes item ala iounský kámen na DC jako má Arkhalie nebo hůl z craftu.

Každopádně mnohem raději bych DCčka nechal beze změny a spíše upravil jednotlivé NPC. Osobně se totiž snažím nevymýšlet svoje vlastní úpravy a držet se původního nwn nebo alespoň pravidel DnD ze kterých nwn vychází. No o tomhle se pobavím s Paulem uvidíme jaký je jeho názor. Kdyžtak na to DC založ nové téma v nápadech.

Sorry hroudo, ale nemuzu nereagovat, protoze tu vidim jeden podstatny rozdil: upravena plazivka je nezdokumentovana vec mimo obvykla pravidla nwn, co jsem pochopil, zatimco chovani napr mass healu je dle pravidel tak, ze zabiji nemrtve.

asi tak, úpravy nezměněných kouzel které jsou na demoně využitelné nemám v plánu

Příspěvek upravil shadooow: 28.11.2015 05:53

• 0

#40 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• 1693 Příspěvků:

Odesláno 28.11.2015 18:04

Souhlas. Sejvy npcček byly na demoně vždycky mimo mísu, prskavky se skoro nedaj hrát přes kouzla ale jezdí se přes tensera a přes štíty nebo jako "mageswordi". Takže je jasný že to samý postihuje i druida což je primárně taky caster.

A právě taková plošná změna DC by teď šla udělat protože se všechny kouzla přepsaly na systém z 1.71 (opět,pro úplnost, zavedení 1.71 nezpůsobilo problémy ohlášené v tomto topicu, to až pozdější manuální předělání všech upravených kouzel mnou a Paulem na systém z 1.71), takže není problém změnit DC kouzel ať už globálně všem, lokálně pouze těm co budou mít 20+lvl (třeba +1/2 epické lvl castera) nebo přes item ala iounský kámen na DC jako má Arkhalie nebo hůl z craftu.

Každopádně mnohem raději bych DCčka nechal beze změny a spíše upravil jednotlivé NPC. Osobně se totiž snažím nevymýšlet svoje vlastní úpravy a držet se původního nwn nebo alespoň pravidel DnD ze kterých nwn vychází. No o tomhle se pobavím s Paulem uvidíme jaký je jeho názor. Kdyžtak na to DC založ nové téma v nápadech.

asi tak, úpravy nezměněných kouzel které jsou na demoně využitelné nemám v plánu

ohledně toho DC..... beru že do pvp by mohlo být posílení DC poněkud nevyvážené(myslel jsem si,že upravit DC spellů bude jednodušší,než všechna npc). Vezmeme-li v potaz,že tu magická hůl dává spellcraft ( od 20lvl dává 13spellcraft,předpokládám,že rubínová dává +15) tj dává 3sejvy proti spellům, ale nezvedá DC a pak tu máme Amulet +5všechny sejvy, je již z tohoto zřetelné,že craft pro mága mnoho nepřináší  (kromě tedy těch slotů 1-8okruhu po jednom v každém z magické hole a magické boty pro 1-4 okruh-což zase kvůli DC moc nevyužiješ)- druid tu ani hůl nemá,takže teoreticky 3 zaměření-featy ti vyruší item za 250k (+5sejvy vs +6DC).

ohledně DC topic zakládat nebudu, jestli máš v plánu upravit právě jednotlivé npc, počkám si na to :)

chci se zrovna zeptat,zda se hrabeš i v craftu,či nikoliv ? jelikož je tu pak DD a redukce,ale o tom jiná

Příspěvek upravil Razfallow: 28.11.2015 18:05

• 0

#41 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 29.11.2015 11:29

kouzlo inferno nedela nic

kouzlo stena ohne - v popisku je ubere tomu kdo se pres ni pokusi projit, ubira pouze tomu kdo v ni stoji, prebehnout jde bez jakekoli ujmy (nez neco udela trva to cca cele kolo), 27 CL ubira kouzlem cca 15-20 dmg (ma byt 2d6/5lvl)

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 29.11.2015 11:36

• 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních