Skočit na obsah

Fotka

Alchymista - nové recepty

• Please log in to reply
52 odpovědí na toto téma

#31 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 02.01.2016 23:59

pro ty co nebaví obíhat les , at prodává babka bylinky , když už je dokáže měnit tak by to asi takovej problém nebyl a cenu nastavit tak, aby se z toho protáčely panenky a každej by si radši šel do lesa :wink:

něco jako ceny pití co měla ta achounka po cestě do dzka ....

• 0

#32 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 09:22

Jak tady ctu o casove narocnosti obihani HL, delali jste nekdy kozeluha? Nalovit na zakazku o 150 velkych hnedych, z toho by vam narostly sediny, jak tak vidim :-)
  • 0

#33 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 10:55

Noo tedky už ne. :laugh:  Ted je horší nalovit medvědy na velký černý.

• 0

#34 Modrin

Modrin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 315 Příspěvků:
  • Interests:Narden - Lovec a stopař
    Žiži Sršáň - Příslušník nižšího kléru, ozbrojená pěst řádu
    Jorg Drogunov - jeden z posledních žoldnéřů legie Jih

Odesláno 03.01.2016 11:38

ha ha ha , možná by bylo pak co kupovat  :w00t:

A což takhle nechat fungovat ekonomiku? Nebo jí malinko pobídnout zvýšením cen u Babule? Možností je celkem dost....

Příspěvek upravil Modrin: 03.01.2016 11:39

• 0

#35 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 13:01

kdyžtak kdo je alchymista tak ať mi pošle SZ nebo mi tellne ve hře co by ho motivovalo k tomu dávat lektvary na bazar/za jakých podmínek by to dělal ať nechodíme kolem horký kaše, pak možná nějaká úprava bude

• 0

#36 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 03.01.2016 13:12

jedine co by mozna motivovalo by bylo navysovani alch skillu ("sber bylin")  podobne jako ma obchodnik svůj skill

prodej flasky přes babuli - vyssi skill = vetsi sance na tm.zelene/zlate bylinky

k tomu uplny zakaz prodeje sam sobe přes babku(skriptem?) a postupny drop tohoto skillu aby udrzovani jeho vyse bylo vynucene aktivnosti alcha

edit:  kazdej alch ma 10 magovek a v 9ti seno k nicemu, tedy aktivny alch by mohl mit pote 5 magovek použitelných a ještě prodávat (pro priklad)

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 03.01.2016 13:13

• 2

#37 Wewet

Wewet

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 354 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 13:47

to co říká hroudák je zní zajímavě..čím víc člověk oběhně a navaří, tím víc se mu hromadí bledě zelené byliny které mu vždy zůstávají ve větším a větším počtu..

• 0

#38 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 13:57

S dropem skillu nesouhlasím, proč by měl ztrácet alch skill , nikdo jiný ho neaktivností neztrácí. Ale pokud myslíš,že by se dostavil dočasný boost třeba při prodeji 100flašek,který by po nějaké době vyprchal, pak ano, to zní zajímavě a líbí se mi to (y)

• 0

#39 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 14:05

to co říká hroudák je zní zajímavě..čím víc člověk oběhně a navaří, tím víc se mu hromadí bledě zelené byliny které mu vždy zůstávají ve větším a větším počtu..

aha, takže myslím že to chápu... problém alch craftu je to že top crafter nedokáže využít ty low bylinky

tedy buď jsou blbě nastavené recepty, že se toho nezbaví nebo je blbě vymyšlený ten sběr kdy se sbírají "neznámé" bylinky a alch z toho dostane náhodný druhy podle toho jaký má skill

jako mě celkem udivilo já tu hrál naposled když se sbíraly jednotlivý bylinky, kvůli tomu jsem nedostal klíč od DO... mno je to hloupý že v podstatě stačí oběhnout okolí města a mám stejnou šanci na zisk nej bylinky jako kdybych šel někam do dračích hor (kde mimochodem skoro žádný byliny nerostou lol)... nevím proč se to měnilo a přijde mi to dost blbý a teď vznikají tyto problémy...

podle mě by bylo lepší kdyby byly bylinky nastavený podle lokací, takže na dračí šupinky by byla nej šance v dračích horách, něco zase jenom v bažinách a něco jen v temným lese, ale obávám se že tohle nepůjde protože je obrovská spotřeba lektvarů a v těchto lokacích není dostatek stromečků na to aby to alch vystačilo, čili ten problém by se stejně asi nevyřešil...

každopádně Hroudův návrh je docela složitej a přidává možnosti na zneužití což není ideální...

Příspěvek upravil shadooow: 03.01.2016 14:06

• 0

#40 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 03.01.2016 14:17

je to tak no, většina alchu ty lektvary sama potřebuje, trikrat obehnes les a mas tak pro vlastní spotřebu a 2/3 bordelu na vyhozeni

• 0

#41 A-I

A-I

Starší učeň

• Rebel
  • PipPipPip
  • 232 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 14:30

jestli budete stourat do alcha, tak prosim zvazte/zapnete moznost vareni s katalyzatorem, co psal Ali ( http://demona.cz/for...ty/#entry312038 )

Ad nevyužité byliny --  nepomohlo by smeneni i mezi lepsima/horsima bylinkama u babky?

• 0

#42 Modrin

Modrin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 315 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 15:24

Takové zásadní změny ještě raději zvažte. Doprasit se dají věci velice snadno a vrátit je zpět do původního stavu mnohdy už bohužel nepomůže. Možná by stálo za zvážení proč jsou ostatni NWN servery mrtvé a Demona stále žije navzdory dozajista dobře míněným snahám všech zlepšovatelů (mě nevyjímaje).
  • 3

#43 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 15:42

Takové zásadní změny ještě raději zvažte. Doprasit se dají věci velice snadno a vrátit je zpět do původního stavu mnohdy už bohužel nepomůže. Možná by stálo za zvážení proč jsou ostatni NWN servery mrtvé a Demona stále žije navzdory dozajista dobře míněným snahám všech zlepšovatelů (mě nevyjímaje).

úžasný názor, sehnat craftera skoro nejde, babule má prázdno už minimálně týden, na bazaru se točí jen prsteny pro lowíky a zbroj, možná nějaký craft suroviny ale to je asi tak vše

ale jo hraje tu hodně hráčů, víc než jinde tak to nevadí hlavně to neřešit a neměnit [smajlík co naráží hlavou do zdi]

Příspěvek upravil shadooow: 03.01.2016 15:43

• 0

#44 Modrin

Modrin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 315 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 16:01

úžasný názor, sehnat craftera skoro nejde, babule má prázdno už minimálně týden, na bazaru se točí jen prsteny pro lowíky a zbroj, možná nějaký craft suroviny ale to je asi tak vše

ale jo hraje tu hodně hráčů, víc než jinde tak to nevadí hlavně to neřešit a neměnit [smajlík co naráží hlavou do zdi]

A zamyslel ses:

1: Proč má Babule prázdno poslední týden, měsíc, rok .... a jak to bylo před tím?

2: Proč je v bazaru to, co tam je?

Dále:

3: Prubni si nejdříve odpovědět na otázku proč, než začneš řešit jak.

4: Ano všechny názory zde se dají považovat za úžasné. Dokonce i ten tvůj. Proto se tomu říká fórum.

Závěrem:

5: Opravil jsi zde spoustu ne dobře fungujících věcí z mechaniky NWN. A je mi naprosto jasné, že to stálo minimálně spoustu tvého volného času. Spoustě členů této komunity jsi udělal radost. Pustil ses do toho a bylo to dobré. Za to ti patří můj dík.

6: Ale uražená ješitnost skolila už nejednoho frajera. Bohužel se často stává, že tito neumírají sami. 

• 2

#45 porkac

porkac

Správce serveru

• Vedoucí DM
  • PipPipPipPipPip
  • 911 Příspěvků:
  • Interests:Je pouze jedina pravda vesmir je nekonecny..

Odesláno 03.01.2016 16:51

ja osobne bych dal fakt babuli na trhu  at bere na bazar klidne 200 flasek ... hned by se mi tam cpalo lip nez ted po 50 ono to je sice dost si reknete 50 flasek ale neni ja se snazim davat nez du spat babce na bazar naky flasky a druhy den sou pokazde vyprodane a ten prekup pres babku bych ponechal je nekdy vazne velice tezke sehnat ochotneho alchu .. :( vim o cem mluvim mam jich 5 ;) ta moznost kupovat neurcene bylinky od babky za 50gp/ks se mi taky libi celkem a co se tyce bazaru ? .... no coment tech 8k bylo vazne streleno od boku kdyz se to zavedlo a to tu bylo drobet vic hracu to ze muzu dat na bazar max zlate veci je fakt opruz ..  at se klidne predela system a to do 0-10k veme bazarnik 10% 10k-20k-20%,20k-30k-25% a za vic at muzou jen obchodnici ale u tech by byla cena za dani na bazar 15% stabilne a vlastne by se to ani zavadet nemuselo tech 10% je docela v poho ..

edit :

a nebo misto aby baba prodavala 50 bylinek za 2500zl at je vykupuje od hracu za nevim 20gp/ks (to by se muselo promyslet za kolik) a nakup od ni by byl  za 50 nebo 40 gp 100% marze vykupu..  znamenalobyto take odliv penez z modulu lowici maji dalsi prima kseft jak si vydelat a dextaci by uz nemuseli tahat se svou muši nosnostu stacky bylinek ;)

Příspěvek upravil porkac: 03.01.2016 17:32

• 2

#46 Modrin

Modrin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 315 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 16:58

ja osobne bych dal fakt babuli na tr  at bere na bazar klidne 200 flasek ... hned by se mi tam cpalo lip nez ted po 50 ono to je sice dost si reknete 50 flasek ale neni ja se snazim davat nez du spat babce na bazar naky flasky a druhy den sou pokazde vyprodane a ten prekup pres babku bych ponechal je nekdy vazne velice tezke sehnat ochotneho alchu .. :( vim o cem mluvim mam jich 5 ;) ta moznost kupovat neurcene bylinky od babky za 50gp/ks se mi taky libi celkem a co se tyce bazaru ? .... no coment tech 8k bylo vazne streleno od boku kdyz se to zavedlo a to tu bylo drobet vic hracu to ze muzu dat na bazar max zlate veci je fakt opruz ..  at se klidne predela system a to do 0-10k veme bazarnik 10% 10k-20k-20%,20k-30k-25% a za vic at muzou jen obchodnici ale u tech by byla cena za dani na bazar 15% stabilne a vlastne by se to ani zavadet nemuselo tech 10% je docela v poho ..

Jop, tohle se mi zdá jako dobrý nápad. Popřemýšlejme o něm.

PS: toto je projev mé svobodné a upřímné vůle. Nic tím nesleduji a nikomu nikam nelezu :)

• 0

#47 shadooow

shadooow

Starší učeň

• Community patch
  • PipPipPip
  • 314 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 17:00

A zamyslel ses:

1: Proč má Babule prázdno poslední týden, měsíc, rok .... a jak to bylo před tím?

2: Proč je v bazaru to, co tam je?

Hmmm, ne? Nejsem nováček, DM/WB dělám už dlouho, nejsem rychlokvaška, vím že abys něco mohl změnit je potřeba pochopit co taková změna přinese, proč to vůbec je jak to je a případně proč to předtím někdo změnil do aktuální podoby.

U bazaru jde především o limit, který tam je kvůli technickému řešení a to aby to nelagovalo. U babky je limit 50ks flašek víceméně ze stejného důvodu.

• 0

#48 Modrin

Modrin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 315 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 17:05

Hmmm, ne? Nejsem nováček, DM/WB dělám už dlouho, nejsem rychlokvaška, vím že abys něco mohl změnit je potřeba pochopit co taková změna přinese, proč to vůbec je jak to je a případně proč to předtím někdo změnil do aktuální podoby.

U bazaru jde především o limit, který tam je kvůli technickému řešení a to aby to nelagovalo. U babky je limit 50ks flašek víceméně ze stejného důvodu.

Takhle mi to stačí. Díky za odpověď.

• 0

#49 sedd

sedd

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 256 Příspěvků:
  • Interests:Isendir, Wu, Juwi, Max, Trenny, Loo, Goog

Odesláno 03.01.2016 17:21

Můj názor na alchymii, co změnit:

1) Zvýšit u babule počet lektvarů na jednoho alcha, z 50ti klidně na 200.

2) Zvýšit výkupní ceny u babule, nejsem si uplně jist, ale ty ceny za lektvary nejsou uplně doceněný a nemá to smysl vařit, když se mi tu u babky nevyplatí pěněžitě prodat -> zvýšit výkupní ceny u babky

3) Nyní využitelnost půlky bylin, ostatní jsou jen bordel -> vymyslet nějaký směňovací poměr bordelu za užitečné byliny

• 0

#50 Ali

Ali

Starší mistr

• Rebel
  • 1709 Příspěvků:
  • Interests:.p

Odesláno 03.01.2016 18:09

kdyz se u babule zvednou ceny o 50% tak se dostanou po strhnuti poplatku za sluzby babule na cenu prijatelnou pro alchace.... a samozrejme zvetsit kapacitu...

jeste bych trochu ulidstil cenu vojenskych lekarnicek, jsou prestreleny...

jako alch jsem vzdycky radsi vykupoval nez obihal, takze bych nealch chary zase tak neznevyhodnoval... ale posilil bych pocet sklizenych bylin...

a asi by bylo vhodne udelal byliny lehci, precejen trava skoro nic nevazi, a u vetsiny charu jsem nesbiral, protoze to proste neunesu (ach ty moje dexovky...) a kdyz ma clovek uz magovku tak ho drobaky za byliny nezajimaji...

a osobne bych zkratil dobu trhani te kytky, koukat jak se postava krci 5s na zemi mi neprijde zabavna, ale otravna...

• 0

#51 Silvaner

Silvaner

Starší mistr

• Hráč
  • 1830 Příspěvků:

Odesláno 03.01.2016 18:09

tak pustte bazar limit cenově výš a limitujte počet výrobků od jedný postavy, nebo účtu, ne?

takhle tam nas...e každej 100 blbostí a pak to tam zavazí .....

u babule lehce zvýšit překup flašek řekněme na dvojnásobek, pokud shadow píše že je tam prd, tak se nemusíte bát,

že to bude zaflákaný kvůli lagování ....

a to měnění bylinek u babule rozšířit i na zlatý , třeba v šíleným poměru 10 zelenejch , nebo tých druhých za jednu zlatou,

ale i tak by to alchové využívali ....

• 0

#52 sedd

sedd

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 256 Příspěvků:
  • Interests:Isendir, Wu, Juwi, Max, Trenny, Loo, Goog

Odesláno 03.01.2016 18:36

a to měnění bylinek u babule rozšířit i na zlatý , třeba v šíleným poměru 10 zelenejch , nebo tých druhých za jednu zlatou,

ale i tak by to alchové využívali ....

S tímto plně souhlasím

• 0

#53 KrutorMortalus

KrutorMortalus

Starší učeň

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPip
  • 399 Příspěvků:
  • Interests:Mort

Odesláno 16.01.2016 20:42

1. Zvednout kapacitu 100 položek na osobu.

2. Zvýšit prodejní cenu o 25%

3. Umožnit směnění světlých za tmavé V poměru 4:1

4. Umožnit směnění tmavých za zlaté v poměru 10:1

Tohle by myslím pomohlo zatraktivnit alch na tolik, aby se alchovi vyplatilo dávat na bazar.

Příspěvek upravil Kira Punchalot: 16.01.2016 20:43

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních