Skočit na obsah

Fotka

stížnost na porušováni pravidel

• Zamčené téma Téma je zamčeno
56 odpovědí na toto téma

#31 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 10:11

takovou žumpu jsem nečekal teda

Nechtel jsem tady nic psat ale uz to fakt nevydrzim .

Takze Mate zalozil nove tema aby se diskutovalo pripadne i s DM jestli je ODLAKAVANI trestne nebo ne ! jestli je to zneuziti mechaniky nebo ne . !
Ale 80% lidi co tady napsalo tak spise resi tu osobu a jeho kamarada (Mate , Havran) BOZE vy jste tak jednoduší lide ze to az neni mozne. Mluvi z vas jen ZAVIST nebo konkurenčni BOJ. Vsadim se ze kdyby tohe tema zalozil nekdo jinej tak tady tech 80% lidi nic nenapise.
Silvaner-Jestli chces nekoho obvinovat ze porusuje pravidla a obchazi mechaniku tak si prvne najdi dukazy tak to uz v normalni spolecnosti chodi vis , bez dukazu neni zadny trest ,ale asi jsi jeste nedospel v cloveka aby to pochopil.

já napsal k tématu, od Mateho a tebe přišli jenom urážky tak si to přeber ;-) jinak screeny bych našel :-)
  • 0

#32 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 10:22

- Odlakani a zavreni NPC z duvodu, aby se znovu nespawnuli je ale situace jina, to kdyz uvidim, tak trestam (takhle se driv zamykali zelezozrouti - ne proto, ze se nedaj zabit, ale proto, aby se znova nespawnovali). Doufam, ze kazdej vidi ten rozdil oproti prvnimu bodu - zavrit npc v mistnosti, kde maj spawn, je OK, jinde nikoliv.

V tomhle není problém, ale ať jsou ty respawny odpovídající k času, který stojí vymlácení a ať ty respawny nepadají hráči přímo na hlavu, nebo jak si to představuješ v praxi třeba to DZ, pro slabší hráče, případně hráče pro které je výbava cenná a nejsou v TOP10 nejbohatších. Při mlácení ti spadnou železa na hlavu, hodíš příležitostnej a máš po zbrani. V k4 taky, ne každej má partu 3 kleriků na topu, pokud neodlákáváš, tak ti zase klidně ta 5 lich mistrů spadne na hlavu a ty respawny jsou všude dost krátký na to o jaký se jedná NPC a není to přece o tom, že to máš vymlacovat 10x jednu skupinku.

PS: Já přišel lehce po wipe a v tu dobu se mi to nestalo a ani sem o tom neslyšel, že by za to DM někomu strhlo levely, třeba ty NPC pustilo, nebo je zabilo, aby ten spawn proběhl, ale určitě ne levely dolů. A v k4 a DZ se to dělalo/dělá běžně.

Příspěvek upravil Jerry: 10.02.2012 10:25

• 2

#33 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 10:30

V tomhle není problém, ale ať jsou ty respawny odpovídající k času, který stojí vymlácení a ať ty respawny nepadají hráči přímo na hlavu, nebo jak si to představuješ v praxi třeba to DZ, pro slabší hráče, případně hráče pro které je výbava cenná a nejsou v TOP10 nejbohatších. Při mlácení ti spadnou železa na hlavu, hodíš příležitostnej a máš po zbrani. V k4 taky, ne každej má partu 3 kleriků na topu, pokud neodlákáváš, tak ti zase klidně ta 5 lich mistrů spadne na hlavu a ty respawny jsou všude dost krátký na to o jaký se jedná NPC a není to přece o tom, že to máš vymlacovat 10x jednu skupinku.

S timhle nemuzu nez souhlasit, spawn padajici za krk je podle myho zrudnost a nechapu, proc se to tak driv delavalo. V pulce pripadu na tom trati NPC (kouzelnik se ani nerozkouka a uz do nej hrac reze), v druhy pulce hrac (tebou jmenovany zeleza) a snad nikdy to nema zadnej pozitivni prinos. Zastavam nazor, ze hrac by mel dopredu NPC videt, nez se s nima pusti do krizku. Nebo by mel aspon mit sanci sithnout na sucho polknout, nez jeho pandulak umre. A ne ze spawn na hlavu, pic bum a je po vsem.

Treba takovyhle kravsky spawny proste hlasit, ja se postupne snazim kde co najdu predelavat. Ale do bossu se moc nepoustim, pac tam jako hrac nechodim a pak dostanu tutaj podrbano, ze je ten boss jinak nez driv (obvykle lehci, no bodejt by ne, kdyz mi nic nepadne na hlavu), atd... Teda takovej impulz by mel prijit asi od vas, hracu.
  • 1

#34 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 10.02.2012 10:55

Havrane nevim co je na offtopic napsat tomu kdo si stezuje na porusovani pravidel (a že tohle je stížnost spojená s vyhrůžkama) aby si tedy zažádal o post CSka a mohl na dodržování pravidel dohlížet když mu to tak leze krkem?

Ten konkretni spawn v DZ o ktery se tady jedna (a nejedna se o žadnej jinej to je vsem jasny) je presne ten padajici na hlavu Dědo a když nemas 5 implozi nebo monka nebo barbara tak jsi v prd. když se tam na tebe sesypou.

V konečném důsledku jsi ty sám Dědo ted posvetil to co mě leze na nervy vic nez odlakanych 10NPC, probehnu cele DZ az k bossu a za sebou pozaviram dvere (necham tak spawnutych cca +-70NPC v mistě jejich spawnu), vymlatím jen ty u bossu a stejným zpusobem odejdu pryč...

Příspěvek upravil Sir Hrouda: 10.02.2012 10:56

• 0

#35 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:29

jerry, napadlo tě ,třeba někdy , když se konkretně budeme bavit o K4 , že když tam jde více lidí než je jeden,
tak tu skupinku 5 lich mistrů pobít až na jednoho, toho zahnat na konec chodby do kouta a tam se s ním jeden z party mydlit , než ostatní tedy odemnknou několikrát dveře a nakouzlí tam ty balory / meče, apod ?
napadlo tě to třeba že není nutné toho liche odlákávat a zavírat ho za dveře ?
jasně je to takhle pohodlnější ho tam zamknout, ale je to správně vůči mechanice hry ? to stejný jde udělat s erinkama v chodbičce u DZ.
další možnost erinky jdou třeba odzbrojit když ti vadí tak rychlej spawn.
další možnost, je možné pozvat více hráčů do party aby se to vybilo rychleji než nový spawn tě zastihne.

je spousta možností jak to zvládnout aniž by se ti spawnovalo cokoliv na hlavu.
a tyhle možnosti dokonce, možná se tomu budeš divit, existovaly i předtím než se z DZ ostranily železa.
  • 0

#36 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:37

můj imaginární přítel se mlátí s těma erinkama pokaždý co je zavřu za dveře :biggrin:
  • 0

#37 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:38

musím namítnout protiargument ohledně rychlosti spawnu u pokladů. asi tvůrce když to dělal tak to udělal schválně proto tak rychlé, aby to nebylo tak jednoduché pro 1 hráče solo si jednu po druhé ty obránce pokladu upižlat. asi tam tvůrce zamýšlel aby bylo nutné mít více lidí v partě aby to rychle vymlátili a zdrhli ještě před tím než je něco ohrozí opět na životě, a v případě že tam pujde hráč to solovat, tak prostě riskuje to že to vymlátit nestihne a dostane na budku... jsou to moje logické doměnky jak to asi tvůrce zamýšlel a proč to udělal tak jak to udělal...možná se mýlím a tvůrce to neodhadl, a chtěl i tu variantu pomalého spawnu pro možnost to ukousat jednu npc v chodbičce po druhé...
  • 0

#38 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:39

přestaň marsko prosím spamovat hloupýma kecama. děkuji.
  • 0

#39 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:40

No dobre, to ale mohl tvurce vyresit urcite lepe, nez ze nahazi nekomu NPC na hlavu.
  • 0

#40 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:43

no je vtipný to slyšet od Mateho kterej jim tam hodí jednu implozku a sejme to všechny erinky. To tvůrce asi taky nepředpokládal, tak proč nebojuješ za to aby jim zvýšili hody nebo aby jim dali imku na všechno a musel jsi to pižlat jako všichni ostatní?
  • 2

#41 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:46

když nemas 5 implozi nebo monka nebo barbara tak jsi v prd. když se tam na tebe sesypou.

když nemáš monka, nebo barbara nebo imploze, nebo banshee, nebo barda, nebo PDK, nebo neviditelnost, nebo ED, .... vyjmenoval jsi cca pulku demony...

pořád počítáš s variantou že tam lezeš sám, v pořádku loz si tam sám, ale pak musíš počítat s tím ( pokud němáš výše uvedené classy / kouzla / atributy ) že to prostě nestihneš vybít a jak ty píšeš jseš v pr...pokud neutečeš. od toho je to boss poklad, který má mít určitou obtížnost. a ta obtížnost by se neměla snižovat zneužíváním mechaniky hry.

proč je tak moc težké prostě si uvědomit že buď na to mám a lezu tam sám, s rizikem spawnu za krk, a nebo na to nemám a musím si sehnat někoho kdo tam se mnou pujde ?
  • 1

#42 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:47

No dobre, to ale mohl tvurce vyresit urcite lepe, nez ze nahazi nekomu NPC na hlavu.

jo s tim se dá souhlasit.
  • 0

#43 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:52

no je vtipný to slyšet od Mateho kterej jim tam hodí jednu implozku a sejme to všechny erinky. To tvůrce asi taky nepředpokládal, tak proč nebojuješ za to aby jim zvýšili hody nebo aby jim dali imku na všechno a musel jsi to pižlat jako všichni ostatní?

tohle jsou hloupé argumenty. já mám 7 implozí a ty jak vyplýtvám tak musím pižlat taky. prostě takový můj build je.
to stejný bych mohl zas požadovat já, aby například balor měl takovej regen že ty jako pižlatel ho nikdy neupižláš a jediný co by na něj platilo by byla imploze.
zcela mluvíš uplně o jiných věcech něž k tematu. mluvíš o určitých buildech kde někomu jde líp to jinýmu zas jinde tamto.
od toho chodí lidé v partách aby se vzájemně doplňovali, co na tom stále nechápeš. ?
budeš li dále psát mimo tema zneužívání mechanismu hry, budu tvoje přízpěvky ignorovat.
  • 0

#44 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 11:59

tak co chcete za to že mi chválíte barbara? :)
  • 2

#45 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 12:00

jasan
  • 1

#46 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 13:17

Mate:
"jerry, napadlo tě ,třeba někdy , když se konkretně budeme bavit o K4 , že když tam jde více lidí než je jeden,
tak tu skupinku 5 lich mistrů pobít až na jednoho, toho zahnat na konec chodby do kouta a tam se s ním jeden z party mydlit , než ostatní tedy odemnknou několikrát dveře a nakouzlí tam ty balory / meče, apod ?
napadlo tě to třeba že není nutné toho liche odlákávat a zavírat ho za dveře ?
jasně je to takhle pohodlnější ho tam zamknout, ale je to správně vůči mechanice hry ? to stejný jde udělat s erinkama v chodbičce u DZ.
další možnost erinky jdou třeba odzbrojit když ti vadí tak rychlej spawn.
další možnost, je možné pozvat více hráčů do party aby se to vybilo rychleji než nový spawn tě zastihne.

je spousta možností jak to zvládnout aniž by se ti spawnovalo cokoliv na hlavu.
a tyhle možnosti dokonce, možná se tomu budeš divit, existovaly i předtím než se z DZ ostranily železa."

Tak za prvé, jen se mi nelíbí že někdo zamkne téma předtím než se stihnu vyjádřit když tam na mě reaguje.

To ti přijde opravdu tak velký rozdíl jestli do něj jeden buší pěstma, nebo jestli je za dveřmi ? Ano napadlo a taky jsme to třeba dali, ale proto musíš splněný nějaký podmínky buildově/výbavově. Ano je to správné, když jsou okolní věci jako spawn a systém toho bossu udělány takhle. Erinky to samý, nepříměřeně rychlý respawn padající přímo na hlavu, ozbrojení vyžaduje postavu která dokáže ozbrojit a mě osobně se ani nelíbí běhat tam s erinkou za sebou jen aby se nespawnuli další, to mi nepřijde taková změna, snažíš se o stejný výsledek jenom jiným způsobem provedení.Ano pozvat více hráčů, dělal jsem to vždycky, kdokoliv byl v okolí, ale světe se div se, za prvé je lidí mnohem méně, za druhé mnoho lokací a celkově NWN má problém zvládat víc jak 6-8lidí takže občasné lagy a ne každý má superbuild,supervýbavu,superherní schopnosti. Ano, já můžu koordinovat je nějak a všechno, ale co se stane když z nebe přiletí 10 erinek, nebo 5 lichmistrů. Ten spawn je všude tak rychlý, že ten boss se prostě nedá vymlátit tak rychle (moje zkušenosti). Možná vy, když běháte parta 3 klerici, co je jako povolání dost přesílené, ať to uznáš, nebo ne. A erinky metete implozema, tak ok. Ale nikdy nemůžeš srovnvát úroven z nejvyšší možné výbavy, nejsilnějšího možného buildu.

PS: Nepiš věci typu "Tvůrce to takhle zamýšlel", nemůžeš vědět. Ty respawny ti napsal i Dědek že vidí jako špatné.

Příspěvek upravil Jerry: 10.02.2012 13:19

• 3

#47 Ziro

Ziro

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 455 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 14:50

na DZ jsi stezovalo uz hodne hracu uz pred 2 roky ale nikdo stim nic nedelal , to tam nemuzete dat treba 2 mechanizmi jako u daga + jednoho bosse treba jako golemka , atd? to je takovy problem stoho udelat fajn boss? , myslim ze jako solo k4 male poklady + vlkousi staci nebo snad ne? tohle neni loot server

Příspěvek upravil Ziro: 10.02.2012 14:50

• 0

#48 Auditor

Auditor

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 14:57

Cože? v k4 se dají lákat lichové? Zavírat za dveře? Vymlacovat hlavní místnost na víckrát? Házet za dveře balory? Za to býval v Sephovské době DMkill. A dnes?

...Jo tak to je ta herní evoluce.
  • 3

#49 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 15:02

No tak to, to neni o tom, ze by se sesli DM na pivu a odsouhlasily se body, v cem vsem se polevi. Spis je to o tom, ze tu neni ta Sepha, resp. kdyz se kouknu na to, kolik do hry loguje DM, tak je myslim jasny, odkud vitr vane.
  • 0

#50 Auditor

Auditor

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 24 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 15:02

Nééé, vlastně kecám. DMkill byl v mraveništi, když tam bylo méně než 4 lidi. V DZku na zloděje při odemykání zaútočilo železo a v k4 se najednou nějakým omylem spadlo 5pánů co házeli pracky a řezali hlavy.
  • -1

#51 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 15:12

S timhle nemuzu nez souhlasit, spawn padajici za krk je podle myho zrudnost a nechapu, proc se to tak driv delavalo. V pulce pripadu na tom trati NPC (kouzelnik se ani nerozkouka a uz do nej hrac reze), v druhy pulce hrac (tebou jmenovany zeleza) a snad nikdy to nema zadnej pozitivni prinos. Zastavam nazor, ze hrac by mel dopredu NPC videt, nez se s nima pusti do krizku. Nebo by mel aspon mit sanci sithnout na sucho polknout, nez jeho pandulak umre. A ne ze spawn na hlavu, pic bum a je po vsem.

Treba takovyhle kravsky spawny proste hlasit, ja se postupne snazim kde co najdu predelavat. Ale do bossu se moc nepoustim, pac tam jako hrac nechodim a pak dostanu tutaj podrbano, ze je ten boss jinak nez driv (obvykle lehci, no bodejt by ne, kdyz mi nic nepadne na hlavu), atd... Teda takovej impulz by mel prijit asi od vas, hracu.

na jižní cestě k drowům se spawnuje v noci tuším kozelník- procházející poblíž ho mají problém sundat(alespon tehdy jak jsme u něj pochcípali) =-D takže tam by bylo dobré ten spawn posunout popřípadě odstranit...
  • 0

#52 Xelis

Xelis

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 302 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 16:39

Usměvné, celé ty roky co tu hraju každej na DZ doraží, ale vlastně všichni chodí nejvíc jenom tam. Podle mě, by se tam ten boss měl zrušit, nechat jen ty malí loot poklady a boss udělat jako samostaný druhý patro a bylo by to vyřešený ... dveře sem dveře tam ... :blush:
  • 2

#53 Xanos

Xanos

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 52 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 17:17

takovou žumpu jsem nečekal teda

já napsal k tématu, od Mateho a tebe přišli jenom urážky tak si to přeber ;-) jinak screeny bych našel :-)

Tak za 1, Jmenoval jsem tebe ?
za 2, Tim ze jsi na to reagoval ses sam priznal ze jsi rejpal ........a rejpej dale ... protoze to je to jedinne co umis. A nechapu ze te to porad bavi kdyz uz te stejne vetsina lidi ignoruje a vi co jsi zač :D asi si honíš triko no na foru :D:D

Příspěvek upravil Xanos: 10.02.2012 17:20

• -2

#54 Anonymus11

Anonymus11

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 516 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 17:18

na jižní cestě k drowům se spawnuje v noci tuším kozelník- procházející poblíž ho mají problém sundat(alespon tehdy jak jsme u něj pochcípali) =-D takže tam by bylo dobré ten spawn posunout popřípadě odstranit...

Ten drow se spawnuje jen, kdyz se priblizis k lesu.

Takze moznosti:
1) Nechod tam a bez okolo.
2) Stejne si prvne hazi predtuchu a invisku tak proste bez drow nedrow. Nikdy za mnou nesel, kdyz probiham kolem nej a zabijet ho je zdlouhave a zbytecne + te to stoji 1 full.
  • 0

#55 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 17:27

Ono asi se jedná spíš o možnost typu "Někdo jiný proběhnul kolem a nechal za sebou drowa s předtuchou a v invisce"..toho dalšího kdo běží už čeká jen banshee.
  • 0

#56 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 17:49

Tak za 1, Jmenoval jsem tebe ?
za 2, Tim ze jsi na to reagoval ses sam priznal ze jsi rejpal ........a rejpej dale ... protoze to je to jedinne co umis. A nechapu ze te to porad bavi kdyz uz te stejne vetsina lidi ignoruje a vi co jsi zač :D asi si honíš triko no na foru :D:D

žblepty žblept a teď něco k tématu?
  • 0

#57 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 10.02.2012 22:28

zamknul jsem to proto, protože 80% lidí tu mluví mimo téma, ne že bych nechtěl dát někomu šanci reagovat na obranu
- masrka si honí přízpěvky, triko a buhví co ještě,
- pár přízpěvků tady pláče jakej mám uber build přesílenýho klerika ( nechápu když je tak super duper uber, proč si ho na demoně ještě teda nikdo ode mě nezkopíroval )
- pár hráčů co pravidla dodržuje a neodlákává se snaží něco napsat jako že to opravdu jde i bez toho, že stačí myslet, nemusíte na to mít ani top ani build,
- a vedení píše že vlastně mu vadí že hráči odlákávaj, no ale že to vlastně je způsobeno tím že je to celý špatně nastavený že hráči odlákávaj proto že jsou to chudáčci kterejm padaj spawny na hlavu.

pozoruju že to opět spadlo k úplně jiným věcem než jsem psal na začátku a že tady víceméně nikoho nezajímá že se vesele porušují pravidla odlákáváním a zamykáním spawnu.
dřív jsem nadával na DMka jako byl Sepha, Deekin, OneIceOne, Chuanetta....ale s odstupem času s nimi musím souhlasit že dělali svoji práci dobře, protože mě(asi i nejen mě) vychovaly tím že mě párkrát klepli přes prsty a tím mi dali najevo tak takhle ne kamarade, jako hovado se tady chovat nebudeš.

mám takový dojem z toho co tady čtu, že v součastnosti te vedení modulu ( moc jich už nezbylo pravda ) se namísto vychování hráčů k dodržování pravidel spíše kloní k cestě rešít věci stylem že se raději snaží vymýšlet anti-ochcávací obrany a systémy

vzhledem k tomu že si nemyslím že z této diskuze , krom urážek, vzejde něco smysluplného , tak to opět zamykám.
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních