Skočit na obsah

Fotka

Nový šípař

• Please log in to reply
113 odpovědí na toto téma

#31 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 13:19

Nojo, tak aspon to AA zůstává :D, ale prostě furt ted platí, že luk má mnohem větší dmg jak ostatní střelný zbraně a myslím si, že slabší by určitě neměli být, nějaký "neomezený střelivo" vypadá zajímavě, ale to určitě nikdo dělat nebude když je stávající šípař takhle a větší otrava bych řekl že je nasazovat znovu vrhací sekerky, šipky,atp.. u kterých se to nedělá automaticky co vím :)
  • 0

#32 Anonymus11

Anonymus11

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 516 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 13:20

Jenže si vente, že s lukem nevezmete do druhe pracky stit, kdezto se sipkami a dalsima tema blbostma ano.
  • 0

#33 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 13:31

Hele, nechci nijak utinat diskuzi ale:
- sipy a luky (resp. sipky, kuse) jsou nadsazeny tak jak sou a menit to nebudeme (pac sem slibil, ze nikomu nezhorsim bez jeho souhlasu vybavu)
- ostatni strelivo ma stejny vlastnosti jak rucni zbrane a menit to taky nebudeme, rozhodne ne z duvodu, ze 'sipy jsou ujety, tak udelejme ujety aj ostatni strelivo'
- pokud bych mohl lusknout prstem a vsechno zmenit, tak maj uplne vsechny vyrobky stejny pocet rad a stejny bonusy do utoku/obrany/ke zraneni uplne bez rozdilu
  • 0

#34 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 13:49

Hehe, keby bolo po mojom, tak hned zrusim javorove a jasanove luky a zvysok zrovnam s ostatnymi obojrucnymi zbranami. To by sa vam urcite pacilo :)
  • 0

#35 Mirra

Mirra

Neznalý

• Hráč
  • 14 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 13:50

To se tu opravdu řeší, že luk v ruce AA je silnější, než sekera? Není to náhodou tak trochu správně, když postava s AA tím objetuje 2. i 3. povolání a většinou tak 14-20 lvlů jen pro to vylepšení šípů?
Pokud jde o to +12 u luku, tak to je u "slabé" verze, která nepočítá žádný bonus ze síly k dmg. Pokud vím, tak třeba pro prostřelení rezistu dmg se ten bonus k AB z luku dělí dvěmi, tím je luk +12 AB ekvivalentem zbraně +6. Že AA má šípy až +10 je trochu jiná věc, protože přece jen jde o unikátní povolání.

Vrhací sekery a ostatní vrhací zbraně vylepšit jdou... úplně stejně jako ostatní zbraně - weapon focus, u bojovníka weapon spec. a improved crit. Navíc počítají plně bonus ze síly, pokud bude někdo běhat se silou 50, normálním a epic focusem, dostane se i například verdicit sekera na 1d6 +25 +6 +5 +1d8 acid = 38-50 dmg. Pokud vím, tak rapid shot s vrhacími zbraněmi funguje, takže 5x za kolo... Pravěpodobně tam nebude nějak závratné AB, ale vrhací zbraně přece jen nebudou myšleny jako hlavní zbraň.
  • 0

#36 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 14:10

Nojo, škoda, že zbraně v NWN jsou tak nevyrovnaný a využívat se vyplatí stejně jen těch několik a nějaká úprava není chtěná, protože kdo chce může hrát s horší zbraní dobrovolně :)

Ta verdicit sekerka se dostane na 38-50 protože RDD se sílou 50 ( +20 dmg ) , to je celkem terno no :)
  • 0

#37 Víl Amál

Víl Amál

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 228 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 14:16

Se silou 27 dávam s paladinem s Verdiciovou sekyrou cca 25-35dmg což celkem odkouři dost kouzličů jelikož nehoději koncentračku. Ne že by se mi to nelíbilo, ale myslím, že např Šamani v DO2 dohráli.
  • 0

#38 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 14:46

Nojo, škoda, že zbraně v NWN jsou tak nevyrovnaný a využívat se vyplatí stejně jen těch několik a nějaká úprava není chtěná, protože kdo chce může hrát s horší zbraní dobrovolně :)

Jeti najít klacka tak s tím řezat
  • 0

#39 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 14:54

Ja by som nechala v crafte iba tie "lepsie" moznosti a vyrazne horsie vynechala uplne, ale to sa nestane, pretoze nebudeme uberat moznosti - postava moze mat aj ine nez PG dovody na vyber zbrane. Okrem toho v tych typoch zbrani nie je praziadny system, ktoreho by sa dalo chytit. Nejaky zaviest (t.j. spravit nove sady typov zbrani) je mozno aj nerealne, neviem.
  • 0

#40 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 15:19

Ja by som nechala v crafte iba tie "lepsie" moznosti a vyrazne horsie vynechala uplne, ale to sa nestane, pretoze nebudeme uberat moznosti - postava moze mat aj ine nez PG dovody na vyber zbrane. Okrem toho v tych typoch zbrani nie je praziadny system, ktoreho by sa dalo chytit. Nejaky zaviest (t.j. spravit nove sady typov zbrani) je mozno aj nerealne, neviem.

já myslím že by to nebylo tak těžký...když začnu na asi nejejdnoduším příkladu..oboustrané zbran...proč maj každá jiný rozsah a dmg..dal bych všem stejný a vzheldem k NPC demony je tma zásadní rozdíl v typu zranění...určitě by to šlo i na ostatní.....pokud by to bylo tedy reálně proveditelné..vymyslet to bych řekl nebude nějak obtížné...kdybych vzal velký zbraně tak velká sekera,kopí,težkej cep ..opět tři zbraně který maj každá jiný parametry..přičemž opět zásadní vidím v typu zranení....... jedinej problém vidím v rozdělení simple,martial,exotic ...ale tahle diskuze na tohle téma by mě hodně bavila :) některý zbraně by se dali dobře sjednotit .. 1 typ zranění a velikost zbraně = stejný dmg + rozsah jen jiný typ zranění....

sem se zakecal..snad to je k pochopení :) opravovat to nebudu
  • 0

#41 -james-

-james-

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 20 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 16:06

Podle me by melo smysl, aby se clovek mnohem dyl skilloval na tom danym materialu, aby to trvalo proste realne dlouho se vyskillovat. Na zacatku by to mel cerveny, teda teoreticka sance by na vykovani byla a na konci by to mel zeleny - teda kdyz uz nekdo bude tak drsnej, ze ten material vyskilluje, tak uz je v nem fakt mistr a bude z neho vyrabet jedna basen.

Tam je bohuzel ale problem v tom, ze dalsi material muze clovek delat az po proskillovani toho predchoziho - teda by se skillovani az k maximalnimu materialu neumerne protahlo a byla by to akorat tak opruz.

Mozna by se mi libilo, ze na to, abych mohl jit na dalsi material by stacilo trebars 20 bodu v predchozim (s tim ze tech 20 bodu by trvalo vyskillovat stejne jako ted tech 100). Pak by se crafter rozhodnul, jestli se mu oplati dal skillovat danej material, nebo jit na dalsi, lepci. Pripadne by se pak mohl pozdeji k tem horsim materialum vracet a dodelat je postupne na 100. Kdo by pak dokazal dat vsechny materialy do zeleny, tak by byl za nejvetsiho mistra.

Podle mě, je výborný nápad, nějak oživit craft, ale na tento nápad mě napadá jedna připomínka. Vemte si například, krejčího. Pokud by stačilo a jednu baru vyskilovat jenom 20 bodů a pak dál již nemusel, tak by se nějaké barvy rychle přeskočili. Například aby se mohl vyrobil zelený plášt, tak by se potřebovalo vyskilovat barvu asi na 70 bodů. Jenže, kdo chce zelený plášť? Pro krejčího by bylo snažší, rychle si odbýt zelenou baru aby se co nejdříve dostal na zlatou, kde chce mít plášt každý. A ještě lépe, proč dávat zlatou, když můžu rychle se dostat na tmavozelenou. Plášt je stejný, ale kytka je dobře dostupná. Řešením by bylo, například, že by zlatý plášt, vyrobený na skilu 70 a vyrobený na skilu 80 měl jiné vlastnosti. Například že by dával mimo dmg reduction (kvůli, kterému si to každý kupuje) i třeba bonus k záchraným hodům, nebo bonus k nějakému skilu. Ještě mě napadá, že by mistr krejčí si ty vlastnosti mohl do toho výrobku vybírat. Například do zlatého pláště na 100 bodech, který by měl pevně "zabudované" dmg reduction by si mohl krejčík při výrobě vybrat, zda tám dá navíc bonus na savy, nebo bonus k nějakému skilu, ap. Takto by se dali dělat poměrně unikátní předměty, které by se mohli i vzájemně kombinovat. (například zlatý plášt, zlatá zbroj, zlatá zbran) by dávali ještě další bonusy.
Bohužel nejsem WB, takže nevím jak by se na to tvářily lagy :(.
  • 0

#42 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 16:18

Založte si svý témata a tam si spamujte o jiných změnách ......
  • 0

#43 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 16:18

já myslím že by to nebylo tak těžký...když začnu na asi nejejdnoduším příkladu..oboustrané zbran...proč maj každá jiný rozsah a dmg..dal bych všem stejný a vzheldem k NPC demony je tma zásadní rozdíl v typu zranění...určitě by to šlo i na ostatní.....pokud by to bylo tedy reálně proveditelné..vymyslet to bych řekl nebude nějak obtížné...kdybych vzal velký zbraně tak velká sekera,kopí,težkej cep ..opět tři zbraně který maj každá jiný parametry..přičemž opět zásadní vidím v typu zranení....... jedinej problém vidím v rozdělení simple,martial,exotic ...ale tahle diskuze na tohle téma by mě hodně bavila :) některý zbraně by se dali dobře sjednotit .. 1 typ zranění a velikost zbraně = stejný dmg + rozsah jen jiný typ zranění....

Věřím, že nějaký smysluplný systém na tohle téma by se dal vymyslet, ale spíš jde o to, že si myslím, že Dědek něco takovýho dělat nebude, aspon co si pamatuju podobný témata :)
  • 0

#44 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 16:20

LíBí. udělat jen pár skupin zbraní které budou prakticky mít stejné vlastnosti jen jinak vypadat. tím pádem by tady vyjimečně běhali trpaslíci s šavlema, ale třeba sekerama( sečné zranění ) který by měly stejnej rozsah na kritikaly jako ty šavle ( a nebo kladivama , které by měly tupé dmg a logicky nižší rozsh, s lepším násobičem) , a zbraně jako kopí, trojzubec, ...apod by měly smysl

druhá věc by byla zda by se tohle nedalo ošetřit tím že by např trpaslíci dostávali jako racial bonus např +2 ab +3 dmg k kladivu a trpasličí sekerce, klerikové k palcátu, paladini k dlouhému meči , obouručáku...apod...
čímž by se srovnala síla méně používaných zbraní a 95% rdd by tu neběhalo s šavličkama / rapierama
  • 0

#45 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 16:23

Udělat několik skupin zbraní mi přijde ideální a asi nejjednodušší, exotiky bych neviděl jako problém zůstalo by to podstatě stejně jako teď např. dýka s horším rozsahem oproti kukry (exotik) lepší rozsah, atp..
To druhý mi přijde určitě zajímavej nápad, ale asi moc složitý na provedení a celkově to zase "nutí" brát zbran na kterou dostávám bonus.
  • 0

#46 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 21:09

Ano presnto toto. A ako pises, vymysliet by sa to dalo krasne, realizaciou si vsak nie som ista - do coho by sa muselo zasahovat a pod. Technicka realizacia sa mi zda problematicka, preto sme zatial o tom ani neuvazovali (nie preto, ze by sme povazovali default nwn za logicke v tomto smere).
  • 0

#47 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 21:27

No tak muzu te ubezpecit, ze nikdy uz nic novyho nebude mit +12 jako ted luky ;]

udelat +12 vsechny zbrane je jedina cesta jak vybalancovat nesmyslne ab na luku bez poruseni tveho tvrzeni " nikdo nebude upravou ztratový " :D§

mirra : nic se nedělí +12 luk prostreli x/+12 a AA do toho netahej AA ziskabvva ab , dmg , je fullbab class , muze jako jeden z mala brat epic featy na dex a být zadarmo šípy tak je solidne op
sparta : cž by dedlo k tomu ze bodnou zbran neveme bvvubec nikdo , zbrane s dvojitým zraneným budou stale nej z pestrost zbrani pude do riti sjednocení zbraní absolutne ruší rozdíly mezi nima to uz rovnou muzes nechat 3 zbrane a npc na volbu vzhledu

Příspěvek upravil Drax: 31.01.2012 21:34

• 0

#48 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 22:03

A neni to tak, ze kdyz vemu dve zbrane, obe stejny velikosti a typu zraneni... a jedna z nich ma evidentne lepsi dmg.... ze je to proste zamer. Protoze ty zbrane maj jeste jeden faktor, kterej opomijite - a to cenu. Ano, jisteze halapartna byla vzdycky v historii hrozivejsi a lepsi zbran nez cep na obili - ale vyrobni naklady byly taky uplne nekde jinde.

Kdyz teda vymejslet korektni system, tak do toho zahrnout aj cenu. Kazdej by si potom mohl vybrat, jestli radsi pojede na scimitar s tim, ze sice bude mit jednu z nejlepsich zbrani, ale trebars rubicit jej bude stat 100 tisic anebo si postavi pandulaka na club, bude mit vlasnosti o dost horsi, ale ten samej rubicit by ho stal trebars jen 60k.
  • 0

#49 Sir Hrouda

Sir Hrouda

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1199 Příspěvků:
  • Interests:Eleanessa,Lister
    Raina Hroudová
    Sir Hrouda II.
    Excelentissima(Tissi)
    Lajka,Sirius
    Pomsta, Myta

Odesláno 31.01.2012 22:16

A neni to tak, ze kdyz vemu dve zbrane, obe stejny velikosti a typu zraneni... a jedna z nich ma evidentne lepsi dmg.... ze je to proste zamer. Protoze ty zbrane maj jeste jeden faktor, kterej opomijite - a to cenu. Ano, jisteze halapartna byla vzdycky v historii hrozivejsi a lepsi zbran nez cep na obili - ale vyrobni naklady byly taky uplne nekde jinde.

Kdyz teda vymejslet korektni system, tak do toho zahrnout aj cenu. Kazdej by si potom mohl vybrat, jestli radsi pojede na scimitar s tim, ze sice bude mit jednu z nejlepsich zbrani, ale trebars rubicit jej bude stat 100 tisic anebo si postavi pandulaka na club, bude mit vlasnosti o dost horsi, ale ten samej rubicit by ho stal trebars jen 60k.

Rozlišit druhy zbraní dle potřebných licek?

jednoduché 1licka
smrtící 2licky
exotické 3licky
Stejně by se dalo postupovat u luků, praky 1licka, kuše+luky 2licky a luky pro AAcka(ty specialní s featem navíc) 3licky třeba
  • 0

#50 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 22:21

draxi zase melše hovadiny a ještě v hrozný formě..pestrost tu není žádná ted..kolik is v životě jel ty zbraní?? 4? rukávky,kosa,scim a kukra?..nevím proč by nidko nebral bodný zbraně,který sou na určitých místech výhodný..co sem psal byl hrubej návrh tak se vyjadřuj pořádně..

chceš mi říct že kdyby velká sekera,těžkej cep a oštěp ...měli stejný vlastnosti jen ruznej typ zranění..všichni by si pořád brali sekeru?
  • 0

#51 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2012 23:09

To rozdělení podle ceny se mi vůbec nelíbí, nemyslím si, že by to něco totiž změnilo, peníze až takovou hodnotu nemaj prostě.

Ono třeba proč je kosa exotická a nejsmrtelnější zbran ze všech ? ( rozsah /x4 ) a neřekl bych, že je složitá na výrobu, nebo i zacházení :)

Speciální luky pro AA jsou slabší jak obyč silný :)
  • 0

#52 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 06:25

dedek : mnot o nic neresi raci docela myslí na top :) a v zaveru by sbyl s ub scimem za 100k stejne silnejsi nez s mith clubem ve stejne ceně možnáá kdyby slabe zbrane meli vetsi element = lepsi dmg do crit immune ale slabsi do necritnutelných

sparta : bastard, rukavky, warhammer ,shortsword , luk , trpaslička,bitev sekera, oboustranka meč

nevis prc by nikdo nebral bodne zbrane ? co ti to trochu osvetlit npc ktere redukuji bodné je mnohem víc než tech ktere chytaji secne a tech je zas mnohem min nez tech s bodnou redukci ( v podstate trmrř jen gm 1p )
ale neni problem videt postavy s cepem , longswordem, řemdihem, malou sekerkou ,kdosi tu behal i s tim kopím :) takze dko chce rp zbran tak si ji veme navdory horsim statům

jinak pekne ze zminujijes cep protoze ho nosis .. ale cep je stejně silný jako treba sekera uz ted

jerry : kosa je OP od zacatku :) crity za 400+ s 20% sanci zrovna OK nejsou ale cokoliv by se zx ni udelalo zpusobi vlnu remcani od tech co maji kosu ted ( a ze jich neni malo ) rp pohledy nezminujic:D s kosou uz behaji elfove i trposi

Příspěvek upravil Drax: 01.02.2012 08:37

• 0

#53 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 08:21

drax: nojo ale to nesmíš chodit jenom DZ :) to je mi apk jasný že ti bodný nesedí...řekni mi kde jinde?
  • 0

#54 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 08:36

bodne ?:D k4 treba ? gm 1 to taky neni zadne terno
btw co mas furt s tim dz :D to je pro postavy s ed + odmykanim tak lehke ze tam nema ani cenu lezt :D

Příspěvek upravil Drax: 01.02.2012 08:37

• 0

#55 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 10:18

no to si toho řekl :D
K4 - umlátíš i se sekundární zbraní a i tou bodnou..nerelevantní
gm1 - na vrhače je bodný a sečný ideální..tupý zranění je naopak pižlá..na elitáky co si pamtuju luk nejelpší co může bejt..takže bodný
- na ty zblízka je naopka tupý zranění výborný...sečný tuším horší..bodný nevím.

v GM2 bodný luxus stejně jako tupý

jaký to je když ti dáva na prdel někdo kdo nemá vo mechanice ani ánung?:D
  • 2

#56 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 13:45

v cem mi davas na prdel ?:D

v k4 ma skoro vsechno bodne ( lichaci tusim i secne ) na tupe nemaji nic
tady dokonce nevim jestli nemaji 50% imku secne / bodne

gm1
hazejici secne bodne bez redukce tupe redukujou
elitky redukuji bodne a tupe (a obe celkem brutalni :D bodným jim s 16 rog davam sneakem temer jen element tupe totez ) secne ne
ti nablizko 75% bodne secne a tupe bez redukce
knez tupe nemá secne bodne redukce

gm2 žoldaci tupe , bodne bonus secne redukce
zaloznice bez redukce
katapulty tupe bonus jinak bez redukce
magove bodné redukce secne nvm tupe nic
obranci secne ano bodne ano ( ne tak razantni jako nahore mno) tupe nemaji

DZ tupe - nic secne - neco tusim jo ale nejsem si jistý jestli ho ada weap neruší bodne - s tim tam ani nelez

vlci - tupe ne secne ano? bodne ano
monstrum - to ma snad na vse vc magic

Příspěvek upravil Drax: 01.02.2012 13:45

• -1

#57 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 13:47

chlapci, ja uz vam nestiham, secne, bodne, tupe, vubec netusim co si z toho mam vzti? :)))
  • 0

#58 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 13:50

no hlavně to bylo téma o nové úpravě lukaře a oni mi tu z toho udělají takovej bordel
  • 0

#59 Paldy

Paldy

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 472 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 14:24

Mě to přijde jako naprostá ignorance, vzhleem k tomu, že si je vyzval ať si o tom svém píšou jinde, popřípadě založí nový topic.
Btw Marsko: já myslel že o šípařovi a ne lukařovi :laugh:
  • 0

#60 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2012 14:25

chlapci, ja uz vam nestiham, secne, bodne, tupe, vubec netusim co si z toho mam vzti? :)))

vicemene nic spartan se hada ze je bodný dmg stejne dobrý jako tupý a odmítá ze v situaci kdy sou 3 stejne zbrane s ruzným typem dmg ( nedejboze dvema jako treba palcát) tak se stejne bude brát vetsinou ta nejsilnejsi s tim ze pestrost pude jeste dolu

Příspěvek upravil Drax: 01.02.2012 14:26

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních