Skočit na obsah

Fotka

Exp zbroje od krejciho

• Please log in to reply
129 odpovědí na toto téma

#31 Razfallow

Razfallow

Starší mistr

• Cech Obsidiánových holí
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1693 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 20:02

je pravda,že kdyby se dala šance na úspěch jen 20% hráči by byli podezřívavější..tedy minimálně já.... jak bych si mohl jistý že mi někdo nelže a bude chtít peníze za to že se mu to nepovedlo ale přitom bude mít věc v invu ukovanou ? ano i takové potvory se najdou....jenže při 20% šanci by tu běhali postavičky nahé....

Tery,a vůbec ostatní, někdo přijde : já chci exc...třeba jako já :smile: nepovede se...vemu teda neexc a pokud mám peníze zaplatím další pokus...jenže když peníze nemám...myslíš že i ti co hrají relax RP že je bude bavit pořád běhat jak idiot dokolečka někde po dungeonech jen aby mohli své postavičce koupit meč aby vůbec zranila banditu v lese ?

dědo ejstli tě štve že kovář vyrábí na několik pokusů nějakou zbraň,tak to chce vytvořit něco co napíše : jednu zbraň stejného kovu ve svém inventáři již máš......mno a další mu udělat nepůjde....tímhle bys donutil kováře zbraně přetavovat,popřípadě prodávat obchodníkům....jenže zase najdou se lidi,co budou zneužívat chyb a jednoduše zbraň položí na zem a ukovou ji znova....v takovém případě hráč buger= permanentka do banáno landu :biggrin:
  • -3

#32 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 21:05

No tak vida. Jenom doufám, že těch 20% jsi, Dědo, uvedl jenom jako příklad. Jinak se mi to jako myšlenka líbí (a pochopitelně by se to mohlo vztáhnout i na krejčí :devil: )
  • -1

#33 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 21:20

Se mi líbí jak tady o tom diskutujou samí "crafteři", to spíš za zamyšlení nad změnou stojí jasanové dřevo, než hlouposti jako 20% šance že se povede/nepovede výrobek
  • 1

#34 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 21:21

Co máš s Jasanovým dřevem, "craftere"?
  • -1

#35 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 21:24

Založ si lukaře a uvidíš
  • 1

#36 wooh

wooh

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 178 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 21:25

No tak vida. Jenom doufám, že těch 20% jsi, Dědo, uvedl jenom jako příklad. Jinak se mi to jako myšlenka líbí (a pochopitelně by se to mohlo vztáhnout i na krejčí :devil: )

Jako kdyby nebylo :) nechci si tipovat jaká je šance na červenej výrobek, ale asi to moc není.
  • 0

#37 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 21:28

Založ si lukaře a uvidíš

Založ si WBčko a oprav si to sám
  • 0

#38 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 21:31

Ale tam na opravování nic není :-)

Příspěvek upravil M4rSX: 10.11.2011 21:33

• 1

#39 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 22:26

...za zamyšlení nad změnou stojí jasanové dřevo...

Ale tam na opravování nic není :-)

No nebudu se hádat s někým, kdo je schopný popřít svá vlastní slova v intervalu deseti minut :)

Mě by spíš zajímalo, jestli Dědek doopravdy uvažuje o realizaci zrušení neexc věcí.
  • 0

#40 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 22:36

Já nic nepopřel v prvním příspěvku řikám, že by to chtělo změnu a ne opravu. K opravení tam nic není všechno funguje tak jak asi má.
  • 1

#41 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 22:40

Když to funguje a nepotřebuje to opravu, tak co je na tom potřeba měnit?
  • 0

#42 M4rSX

M4rSX

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1259 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2011 22:48

Na to jste si asi už odpověděli, když tu řešíte změnění ex/neex systému ne?
  • 0

#43 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 05:24

fascinujici jak deda zatvrzele vsem cpe jak sou neex neužitečne a na nic pritom s neex zbraněma beha lidí ... neex ada vyjde levneji než ex mithril chceme referendum btw pac de
i kdyby to nosil jediný človek nedá se řic že sou k ničemu ale když je nosí vetšina lidi s nižšim - střednim eq ? a to beru ada u low zbrani je lidem fuk jaká je změna je malá ( leda tak u zlata pac by jim neex sock nesvitil :P )
to je prostě jak placnou bila + nebeska je nanic nikdo to nepouživa maji jit do cerne :P
jestli je něco " nnepoužitelne" tak copper ,bronze , iron , syenit zbraně a ne exky

prostě dědo kdy nam uvedeš jediný smysluplný duvod pro ? stále čekáme páč řeči o nevyužitelnosti sou kravina osobně vim minimalně o 5 + lidi s neex a bude jich mnohem vic
  • 0

#44 wooh

wooh

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 178 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 06:56

( leda tak u zlata pac by jim neex sock nesvitil :P )

Ne-ex socket zlata určo svítí :tongue:
  • 0

#45 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 08:05

okud tu neexc zrecykluje, tak v tom problem nevidim. Jen mi pak prijde ZBYTECNY neco takovyho v modulu mit, kdyz se to zahazuje? Jakoze to co je za zabavu vyrabet neco, co pak hodim do kose?

To ze nekdo nema na lepsi zbran je samozrejme uplne legitimni a v poradku, proc ale kvuli tomu musi bejt v modulu takova ptakovina jako exc/neexc.? Na odliseni kvality/ceny tu prece mame jednotlivy rady, kdyz teda nemam na adamantin, tak si na nej bud budu setrit a nebo si koupim horsi, teda mithril, ne? Tenhle princip furt zustane i po zruseni dvou variant a porad se to ta
k bude delat. Ted, kdyz ses socka kupujes neexc., po novu, kdyz budes socka, koupis o jeden material horsi.

první mýtus : zneex zbraně se vyhazuji = ani [sedmikráska] bežně se nosí jak tu psalo už par lidí ;) a nikdy neni problem ji strelit a to i se ziskem nad cenu licenci a stale levně oproti pokusu na vyrobu

Jesisi ja nemam problem se dohodnout s nikym. To ze pisu v prvni osobe "kdyz prijdu na trh, tak to a to" neznamena, ze preci chodim na trh se svym hernim pandulakem a delam to a to! Ja si to tady nezvelebuju pro to, aby mi se hralo lip me, ale vam. Kdyz bych cthel benefity pro sebe, tak si to klidne hodim do inventare a nikdo nemuze rict ani popel. Takze prosimtebe se odprosti od toho ze "deda neco neumi", "dedovi neco nejde" atd. Toto me totiz skutecne netrapi.

pak nevim co řešíš jak jiste vis sem tu kv ideni s pauzama par let a NIKDY nebyl problem se dohodnout s kovařem navíc naprostá vetššina kovařu dělá rovnou pevný ceník s garanci a bez kde neni absolutně co řešit

Ano, ale zaroven sem si nevsimnul, ze bych prisel do obchodu, chtel si koupit televizi a oni me rekli, "tak podivejte se, pane Dedo, bud vam vyrobime a dodame funkcni televizi za padesat tisic anebo nam dejte tisic dvacet a uvidime, co z toho vyleze. Pravdepodobne se nam to nepovede, ale aj tak vam to dame, sice budete mit cernobilej vobraz, ale tak co uz, zejo. A navic, jestli ste drsnej, tak ji muzete zahodit a dat nam dalsich dvacet tisic - a treba se nam na podruhy uz konecne povede televize barevna!"

a mame tu dalši fail ty prijdes real odo elektra zaplatíš televizi a necháš si jina zakazku udělat ??? :megalol:
prodej demony nemužeš takhle srovnavat už je proto že v realu dela naprosta vetsina vyrobcu výrobky do zasoby zmetky rovnou recykluje / nabidne za sniženou cenu a čeká co bude

což na demoně možné není kvuli nedostatečnemu odbytu

¨btw když si koupis boty od vietnamce tak mas taky sanci že budou " neex" a druhý den se rozpadnou pokud chceš jistotu sahnes po vvyšší cenove kategorii kd eje mas s garanci (zarukou)

.. clovek nepotrebuje logovat za dm aby vedel co jeho znamosti maji za zbraně ale ty si zjevne v presvedceni že neex nikdo nepouživá takže bys par invu prolezt měl ;)

Ne-ex socket zlata určo svítí ../../../public/style_emoticons/default/tongue.png

jistej si být nemužu patrim k zastancum rubu a ne sock zlata .. ale imho efekt by měli mít zbraně s 1k6 elementem a víc (krasne videt u zlata jednorucek ex k6 sviti neex k4 nesviti)
do neex narves stredni sutr který by snad neměl :d

dědek: este dodam uvedomujes si že ted maji využiti male / stredni sutry do ex /eex zbrani kdežto po zruseni ex by jedny z nich byly vhodne tak akorat na zrušeni ?

naopak by mezi ex / neex měl být vetší rozdíl
zamyslet se nad tim jestli je zlatu vhodne umožnit socket ( nebo zvednout cenu pac ted sock zlato opravdu vyrovná lepsi zbraně )
a zamyslet se nad statama syenitu jelikož je aktualně zlata zbran lepší než syen

Příspěvek upravil Drax: 11.11.2011 08:11

• 0

#46 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 08:46

Mě by spíš zajímalo, jestli Dědek doopravdy uvažuje o realizaci zrušení neexc věcí.

A predstav si, ze nejen Dedek, ale i cely WB tym, ktery se teto problematice nedavno venoval. Coz je pro tebe stejne nezajimava informace, protoze podle tebe se stara jen Dedek :biggrin: . Navic vedeni Demony se za zruseni exceptionally vyrobku shodlo uz roku 2006 (lidi jako Lopyk, Mantor, Chuanetta, Deekin, Sepha). Za 5 let to jen nikdo nerealizoval. A ze soucasny tym dosel ke stejnemu zaveru? Je to divne? Mozna, ale jaka je sance, ze to soucasny tym dokaze realizovat behem nasledujicich peti let? :biggrin:
  • 2

#47 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 09:14

Ano, pokud dojde na upravu craftu, zrusi se nesmyslnost toho, ze jediny povolani vyrabi dve varianty tehoz vyrobku - horsi a lepsi. Bude proste jen jedna, jako u kazdyho slusnyho craftera (ta lepsi).

Duvody pro:
- neznam hrace, kterej by chtel dobrovolne horsi variantu, kdyz by mohl mit za stejnou cenu variantu lepsi (pokud je tu preci jen nejakej sebemrskac, necht se mi prihlasi)
- pri vyrabeni lepsi varianty nebudou vznikat 'odpadni' vyrobky horsich vlastnosti
- uz tak mame zbytecne moc materialu na tech 30 levelu, dve varianty to jeste vice rozsiruji
- narovna se konzistentnost/spravedlnost vuci ostatnim craftum, ktere dve varianty nemaji
- vyresi se problem s obchodnikem, ktery nedokaze jednu z variant prodavat ve stromoradu

Duvody proti:
- v soucasnem systemu by doslo ke snizeni vyuzitelnosti jednoho druhu kaminku (male anebo stredni). Toto je vsak tez v planu upravit/rozsirit tak, aby byly kaminky vyuzitelnejsi, tedy odpada i tato jedina vytka.
  • 2

#48 Palko

Palko

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 339 Příspěvků:
  • Interests:Glorius Pivkus, Manfréd Timonen, Timo Timonen, Pepan z Josefova, Kara Steel, John Mešuge, Marcus, Samuel, Erik

Odesláno 11.11.2011 09:31

ale jaka je sance, ze to soucasny tym dokaze realizovat behem nasledujicich peti let? :biggrin:

No jaká ?
  • 0

#49 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 09:52

No jaká ?

No tak to kdybysme vedeli, tak bysme mozna ani nemuseli venovat cas pilovani toho navrhu - bysme to rovnou smetli ze stolu :)
  • 0

#50 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 12:50

k využítí kamínků
dle mého usouzení by se malé kamínky mohly stát lehce silnější?( pokud, tak jen kosmeticky nic velkého ) a mohly by se vkládat pouze do malých věcí ( helma, rukavice, ...štít? ..opasek ? ..boty? )
střední kamínky by se vkládaly zase do všeho ostatního craft velkého ( velké zbraně, štíty, brnění, roby, pláště ?...)
a velké kamínky by se daly vkládat jen do soket věcí.

spíš mě ( a myslím že nejen mě, abych věděl zda vůbec má smyslu se zajímat dále ) zajímá jedna věc, daleko pro mě důležitější otázka, taková změna v craftu by se provedla on-the-fly , nebo post-wipe ?

Příspěvek upravil Lord Mate: 11.11.2011 12:51

• 0

#51 koragz

koragz

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 245 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 13:13

.... otázka, taková změna v craftu by se provedla on-the-fly , nebo post-wipe ?

post-mortem
;)
  • 0

#52 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 13:31

spíš mě ( a myslím že nejen mě, abych věděl zda vůbec má smyslu se zajímat dále ) zajímá jedna věc, daleko pro mě důležitější otázka, taková změna v craftu by se provedla on-the-fly , nebo post-wipe ?

Tak to vas muzu ubezpecit, ze tohoto se nikdo z vas obavat nemusi :) Urcite se nikdy nestane (minimalne pokud tu na to bude dohlizet Tery), aby nova uprava nekomu s existujici postavickou uskodila. Muze se stat, ze se treba nejaky item zrusi a jiz nebude k dispozici - v takovem pripade zustane vsem co ho jiz maji, prinejhorsim se bude nejakym zpusobem kompenzovat (napriklad financne). Pokud se nekteremu itemu treba jen zmeni vlastnosti, bude bud dobrovolne na hracich aby si jej vymenili za novy/lepsi, anebo bude proveden automaticky update vsech postav - tedy nikdo nebude zvyhodnen.
  • 0

#53 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 13:34

k využítí kamínků
dle mého usouzení by se malé kamínky mohly stát lehce silnější?( pokud, tak jen kosmeticky nic velkého ) a mohly by se vkládat pouze do malých věcí ( helma, rukavice, ...štít? ..opasek ? ..boty? )
střední kamínky by se vkládaly zase do všeho ostatního craft velkého ( velké zbraně, štíty, brnění, roby, pláště ?...)
a velké kamínky by se daly vkládat jen do soket věcí.

Toto navrhujes tak nejak pouze 'pocitove' anebo to ma nejaky hlubsi smysl? Proc by mohla mit plechovka moznost vkladat stredni kaminek do svejch 4 vecich (zbran, stit, zbroj, plast) a takovej monk anebo strelec jen do dvou (roba, plast)?
  • 0

#54 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 14:10

A predstav si, ze nejen Dedek, ale i cely WB tym, ktery se teto problematice nedavno venoval. Coz je pro tebe stejne nezajimava informace, protoze podle tebe se stara jen Dedek :biggrin: . Navic vedeni Demony se za zruseni exceptionally vyrobku shodlo uz roku 2006 (lidi jako Lopyk, Mantor, Chuanetta, Deekin, Sepha). Za 5 let to jen nikdo nerealizoval. A ze soucasny tym dosel ke stejnemu zaveru? Je to divne? Mozna, ale jaka je sance, ze to soucasny tym dokaze realizovat behem nasledujicich peti let? :biggrin:

Těžko mi můžeš vyčítat, že se v mých očích o Demonu stará jenom Dědek a Paul, když je celé vedení transparentní asi jako severokorejská vláda. A je moc hezký, že se na tom shodl celý WB team, ale pokud se proto reálně udělá stejné kulové, jako v předchozí pětiletce (a to si klidně tipnu, že ano), pak se v mých očích i nadále bude o demonu starat jenom Dědek a Paul :wink:
  • 0

#55 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 14:23

Dejte uz pokoj s tim staranim se. Ja se taky o Demonu nestaram, ja se staram akorat tak o svoje gule. Pac az se sem jednou vrati Lopyk, tak aby me do nich nenakopal za nektery ty zverstva, co tu dnes vidim.
:tongue:
  • 0

#56 Aelipse

Aelipse

Severský král žumpy !

• Rebel
  • 2420 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 14:29

On se Lop plánuje vrátit? :devil:
  • 0

#57 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 15:00

On se Lop plánuje vrátit? :devil:

Vtipne by to bolo, ale pocitat sa s tym asi neda :)
  • 0

#58 Lord Mate

Lord Mate

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 390 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2011 20:19

Toto navrhujes tak nejak pouze 'pocitove' anebo to ma nejaky hlubsi smysl? Proc by mohla mit plechovka moznost vkladat stredni kaminek do svejch 4 vecich (zbran, stit, zbroj, plast) a takovej monk anebo strelec jen do dvou (roba, plast)?

no, mám takový dojem že i střelci používají zbraň ( luk ) a rukavice používá každé povolání, takže pokud si odmyslíme štít , a ruku na srdce, ani doteď v systému není řešeno že monkové a střelci si štít neosoketují, tak situace zůstane stejná jak je teď. a vyváženost buildů zůstane taky stejná, neboť s tím že když stavím střelce/mnicha tak něco budu moct osoketovat nebo nebudu počítám jak teď tak i po mnou navrhovaném využití kamínků. navíc nehledě na to že mnichové si nemůžou osoketovat je kompenzováno již na damage / AB rukavic samotných.

můj návrh tedy neřeší situaci soketovatelnosti jednotlicývh povolání ( což není řešeno ani teď) , ale reší soketovatelnost craft výrobků / soket věcí / spektrem krystalů kdy po zrušení ne-exc věcí by malé krystaly byly tak leda (krom luku a helmy ) k ničemu., a přidáním možnosti osoketovat opasek a boty ( které taky nosí všechny povolání ) malými krystaly by se našlo jejich uplatnění.

a vubec...jen reaguji na nejaky prispevek co tu psal, ze po zruseni neexc budou kaminky k nicemu, ...nebudou, staci pro ne najit nejake rozumne vyuziti, klizde zcela odlisne jaky mam napad ja, ale ktere muze vzniknout prave z takovehoto brainstormingu...

Příspěvek upravil Lord Mate: 11.11.2011 20:27

• 0

#59 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 12:03

no, mám takový dojem že i střelci používají zbraň ( luk ) a rukavice používá každé povolání, takže pokud si odmyslíme štít , a ruku na srdce, ani doteď v systému není řešeno že monkové a střelci si štít neosoketují, tak situace zůstane stejná jak je teď.

No, tak to mi ale neprijde jako stastna uvaha. "Vymysleme novej system, kterej bude stejne nespravedlivej jako ted" se mi proste nelibi, to to muzeme nechat rovnou tak jak je.

a vubec...jen reaguji na nejaky prispevek co tu psal, ze po zruseni neexc budou kaminky k nicemu, ...nebudou, staci pro ne najit nejake rozumne vyuziti, klizde zcela odlisne jaky mam napad ja, ale ktere muze vzniknout prave z takovehoto brainstormingu...

No sak se ale nedrzme pri zemi, proc by po zruseni exc rady meli stale existovat tri druhy kaminku? Nestacily by pak jen dve (maly do craftu, velky do stromoradu)? Anebo trebars deset? Anebo jedna? Me by se napriklad libila jen jedna rada a to dokonce jeste 'mensi', nez sou ted (+1dmg). A takovejch kaminku by sis mohl do zbrane nasoukat postupne trebars deset, hm?
  • 0

#60 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 12.11.2011 13:27

babčo takže to že si monci nemužou nacpat sterk do stitu ti prijde nefer ale to že maji magic dmg a +10 a zbytek jen +6 a zvuk dmg který pohlti jak sutr tak feat tak jakakoliv rezistence na elementy at už u hrace nebo npc ti prijde ok jo ?
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních