Skočit na obsah

Fotka

Sekce "papírové dnd" na foru

• Please log in to reply
55 odpovědí na toto téma

#31 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:19

.
.
.
.

jo a jeste mi to neda, proc k rasam z drd pripisujes"(neco jako ... z dnd)" kdyz je dacak tak uzasny, tak prece nemusi byt "neco jako" ne?
odpovim si sam, NE, protoze cele drd je "neco jako" jen mnohem chudci a blbejsi a stupidnejsi atd :P

Zobrazit příspěvek

No já nevim mě příde že to DnD je kvantita na ukor kvality, sice toho tam je hrozně moc, ale vidíš sám že se ani nevyznáš co tam všechno je...
A stejně tady na foru demony težko vypotřebuje možnosti DrD natož toho tvýho vynikajícího DnD...
Tak proč si to ztěžovat když si mužem zahrát krásné přehledné a nejlepší DrD :rolleyes:
  • 0

#32 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:23

No já nevim mě příde že to DnD je kvantita na ukor kvality, sice toho tam je hrozně moc, ale vidíš sám že se ani nevyznáš co tam všechno je...
A stejně tady na foru demony težko vypotřebuje možnosti DrD natož toho tvýho vynikajícího DnD...
Tak proč si to ztěžovat když si mužem zahrát krásné přehledné a nejlepší DrD  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

je toho min a je to navic mene kvalitni, jinak receno zatimco dnd disponuje jak kvalitou tak kvantitou, dračak ma jedine plus v tom že je českej a vhodnej i pro předškoláky, jinak neni ani kvalitni, ani obsahově bohatý
  • 0

#33 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:24

...

Zobrazit příspěvek

No klidně forgotten realms, ale bacha na chyby a realie, pokud je tak dobře znáš a troufneš si dělat PJ, prosím :).
Ale já, stejně jako ty odmítáš hrát DrD, protože je blbější, odmítám hrát DnD že je přemrštěné :). Mě k hraní stačí základní pravidla pro boj, pasti a pravděpodobnosti a pak fantazie. Forgotten je pro mě prostě předtvořenej svět neskýtající velké možnosti vlastní realizace postavy, stejně jako u nwn.
  • 0

#34 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:27

...

Zobrazit příspěvek

BTW: Hádáme se tu jak poslanci ve sněmovně o barvě houna. Udělejme kompromis. Dvě místnosti, jedna pro DnD další pro DrD, hrát budeme v obou a uvidíme co koho chytne víc. Nu ne? Navíc říkám že základní verze DrD má málo ras a povolání, je stovky a stovky rozšiřujícíh povolání, některé vyrobili hráči, jiné jsou přímo od Altaru.
  • 0

#35 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:27

No klidně forgotten realms, ale bacha na chyby a realie, pokud je tak dobře znáš a troufneš si dělat PJ, prosím :).
Ale já, stejně jako ty odmítáš hrát DrD, protože je blbější, odmítám hrát DnD že je přemrštěné :). Mě k hraní stačí základní pravidla pro boj, pasti a pravděpodobnosti a pak fantazie. Forgotten je pro mě prostě předtvořenej svět neskýtající velké možnosti vlastní realizace postavy, stejně jako u nwn.

Zobrazit příspěvek

Hauk
  • 0

#36 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:28

Zobrazit příspěvek

klidne pj delat budu, klidne se vykaslu na vsechno to hazeni a upravim si to dle vlastni potreby ale porad to bude dnd, s dnd zakladem ktery nema uz v samotnem konceptu paradoxy jako ze barbar je rasa

uz z podstaty conana, takoveho toho nejzamejsiho barbara je jasne ze nejde o rasu, conan je clovek, barbar je oznaceni toho ze prislusi k nejakemu divocejsimu kmeni ze severu
  • 0

#37 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:31

a upravim si to dle vlastni potreby

Zobrazit příspěvek

Vítej v systému DrD :rolleyes:
  • 0

#38 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:32

jo a jeste dodam ze forgotten realms je svet ale ne jediny svet ve kterem se dnd odehrava, jen je nejznamejsi diky hram jako bg, iwd, nwn a podobnym, pro dnd existuji i jine svety a dnd plne podporuje tvorbu vlastniho sveta, takze by tam sel hrat klidne i ten bruncvik nebo husitske valky

me jen unika smysl toho, proc od pj chcete aby vam vymyslel z fleku novy svet, ted do nej jeste novy pribeh a navic se staral o vsechno vse hazeni (ktere i v dracaku je, ne ze neni, bez kostek se hraje tak akorat na zakladce v autobuse po ceste do skoly (teda aspon my to hravali jako kluci :D )) kdyz uz tu ma hotovy svet a staci na nej naroubovat pribeh, ve kterem se muze plne projevit ta vami stale omylana fantazie, kterou pry dnd postrada

jen mi reknete jestli vic postrada fantazii neco, co vyuziva stale dokola to co uz jednou vymyslelo nebo jestli ji postrada neco, co tohle navic sproste okopirovalo
  • 0

#39 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:34

Vítej v systému DrD  :rolleyes:

Zobrazit příspěvek

ne, skutečně drd neni něco co tenhle system vymyslelo, ostatně viz výše
  • 0

#40 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:39

ne, skutečně drd neni něco co tenhle system vymyslelo, ostatně viz výše

Zobrazit příspěvek

Ale prdlajs, říkám ti že tvoje zjednodušování a upravování je to, co udělali lidi z DrD. Ano, házení v DrD je, nikde neříkám (nepíšu) že ne :rolleyes: jen je ho tam podstatně míň. Ale je mi to fuk :) tak to začni a já to rád okoštuji.
Nicméně, výzva k ostatním, že pokud by měli chuť na DrD, tak se klidně můžem dohodnout taky :)
  • 0

#41 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:46

Ale prdlajs, říkám ti že tvoje zjednodušování a upravování je to, co udělali lidi z DrD. Ano, házení v DrD je, nikde neříkám (nepíšu) že ne  :rolleyes:  jen je ho tam podstatně míň. Ale je mi to fuk :) tak to začni a já to rád okoštuji.
Nicméně, výzva k ostatním, že pokud by měli chuť na DrD, tak se klidně můžem dohodnout taky :)

Zobrazit příspěvek

tady maji vsichni chut na drd, protoze hned na zacatku nekdo napsal jak je to dobry, tak co ja se budu vnucovat s dnd zejo, ta ceska splacanina je prece lepsi, tak si ji hrajte
  • 0

#42 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:48

mno, jak lze smazat celý topic? protože to nevím tak žádám někoho kompetentního at tohle smaže, já jdu založit ty dvě místnosti a tam se dohodneme co kdo chce hrát a ak podle počtu uchazeču o hru podle jednotlivych konceptů se dohodneme co se hrat bude a co dal
  • 0

#43 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:50

Hehe Takže ve finále vubec nevim proč sme se tady tak dohadovali:) když si to uděláme po svým, jako já do toho jdu tak či onak. A pokud budeš dělat Pj budu jenom rád:)
  • 0

#44 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:55

tady maji vsichni chut na drd, protoze hned na zacatku nekdo napsal jak je to dobry, tak co ja se budu vnucovat s dnd zejo, ta ceska splacanina je prece lepsi, tak si ji hrajte

Zobrazit příspěvek

Ano DrD znam. DnD? Neznam, nikde jsem tu nevidel neco co by mi objasnilo vcem to je jasne, zadny odkaz nic a to ze Bulirek ho chtel a nejednou. Hodte linky, shledneme DnD, muzeme se pak rozhodnout.
Ale pokad neznam DnD tak jsem logicky pro DrD preci :rolleyes:
  • 0

#45 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:57

jí pána jeskyně nikdy nedělal :) ale rád si zkusím něco nového, i když v tom případě to asi pojmu ve stylu, který gobbo nazývá drd systém, tedy stanovím si vlastní pravidla tak aby co nejvíce vyhovovala hraní tady na foru, omezím hody a dám důraz hlavně na dialogy

no a ted už to tady

SMAZAT
  • 0

#46 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 16:59

Stejně bych používal i to IRC. Jakmile se začne družina dohadovat o tom, co udělá, máš tři nový stránky textu :)

Pak to tu smažu, ale tyhle věci bychom tu mohli dořešit, než to plnit jinde.
  • 0

#47 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 17:03

Stejně bych používal i to IRC. Jakmile se začne družina dohadovat o tom, co udělá, máš tři nový stránky textu :)
Pak to tu smažu, ale tyhle věci bychom tu mohli dořešit, než to plnit jinde.

Zobrazit příspěvek

no jo ale zase forum by mělo sve kouzlo v tom, že člověk bude přemýšlet a dá si záležet na tom co napíše, když bude ve všem jasno hned z irc může to dopadnout taky tak že na forum pak nebude psat nikdo, protože hraní samotné se převede na irc chat mno a ted babo rad, tohle nejak dořešit

mozna to pojmout v nejakem poradi ve kterem budou ucastnici prispivat a predbihat smeji jen v pripade, ze gm urci jinak, přičemž nějaké opravdu chaotické záležitosti se vyřeší nějakým přímějším komunikačním způsobbem než je forum
  • 0

#48 Kolemjdoucí

Kolemjdoucí

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 597 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 17:10

no jo ale zase forum by mělo sve kouzlo v tom, že člověk bude přemýšlet a dá si záležet na tom co napíše, když bude ve všem jasno hned z irc může to dopadnout taky tak že na forum pak nebude psat nikdo, protože hraní samotné se převede na irc chat mno a ted babo rad, tohle nejak dořešit

mozna to pojmout v nejakem poradi ve kterem budou ucastnici prispivat a predbihat smeji jen v pripade, ze gm urci jinak, přičemž nějaké opravdu chaotické záležitosti se vyřeší nějakým přímějším komunikačním způsobbem než je forum

Zobrazit příspěvek

Nebo se určí zase vůdce družiny, který si sám určí jak mu budou své návrhy předkládat ostatní hráči, a pak veškerá rozhodnutí a činy sepíše v nějakém ICečku, a z toho bude zase vycházet PJ, který nastíní další situaci, která se od toho odvíjí a oni e zase budou dohadovat a pak zase vůdce sepíše v jednom článku jak to probíhalo...
  • 0

#49 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 17:15

ehm no nevim jak to měli domluvený minulý aktéři, ale to jak to dělal Geralt se mi docela líbilo, každej hráč tam vždycky napsal svoje myšlenky, pocity a reakce ....mě se ten styl líbil:)
  • 0

#50 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 17:16

Nebo se určí zase vůdce družiny, který si sám určí jak mu budou své návrhy předkládat ostatní hráči, a pak veškerá rozhodnutí a činy sepíše v nějakém ICečku, a z toho bude zase vycházet PJ, který nastíní další situaci, která se od toho odvíjí a oni e zase budou dohadovat a pak zase vůdce sepíše v jednom článku jak to probíhalo...

Zobrazit příspěvek

to není vůbec špatný nápad, samotne boje a podobne "akční" činnosti by mohli probihat na irc, kde by se odehraly, pak by nejaky dobrovolnik (v nejlepsim pripade vudce druziny, v nejhorsim priopade pj) sepsal zas v podobe ic textu co se stalo

ruzne dialogy na delsi lokty by sli odmluvit pomoci pm a nebo zvlastni sekce na foru, ktera by se po kazdem shrnuti di vetsiho ic textu v hlavni sekci promazala a uvolnila tak misto dalsim dialogum
  • 0

#51 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 17:17

ehm no nevim jak to měli domluvený minulý aktéři, ale to jak to dělal Geralt se mi docela líbilo, každej hráč tam vždycky napsal svoje myšlenky,  pocity a reakce ....mě se ten styl líbil:)

Zobrazit příspěvek

no a tady pravě na to jsem naražel v te myšlence pořadniku, prostě hrači postupně sepiši tyhle svě větičky v pořadi předem určenem(pokud do toho dm nezasahne a neda třeba pmkem nebo jinak nekomu vedet ze ma pripsat jeste neco) a na konci "kola" to dm shrne, napise dalsi maly usek pribehu a hraci zas mohou reagovat
  • 0

#52 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 17:19

no a tady pravě na to jsem naražel v te myšlence pořadniku, prostě hrači postupně sepiši tyhle svě větičky v pořadi předem určenem(pokud do toho dm nezasahne a neda třeba pmkem nebo jinak nekomu vedet ze ma pripsat jeste neco) a na konci "kola" to dm shrne, napise dalsi maly usek pribehu a hraci zas mohou reagovat

Zobrazit příspěvek

To je vono to se mi líbí já jsem pro:)
  • 0

#53 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 02.11.2008 17:22

jen bych k tomu dodal aby ale hrači byli přece jen trochu aktivni a aby alespon vudce party ktery se predem urci udelal v kazdem kole nejakou cinnost ktera posoupne pribeh dal, ono pro dm nebude zrovna snadne pokracovat v pribehu po kole ktere probihalo nejak jako:

valecnik(vudce): *tupě kouká*
hraničař:*štoura se v zubech*
hobit:*prohliži si ukradenou vázu*
druid:*mazlí se s veverkou*
čarodějka:*lakuje si nehty*
kněz:*odříkává otčenáš*

-konec kola-
  • 0

#54 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 03.11.2008 13:42

System prez forum je na nic.
Je moc zdlouhavy.
Nejidealnejsi system pro takove hraji je Gurups.
A nejjednodussi bude, kdyz se na foru dohodnete, kdy budete hrat a pak si ve skypu udelate konferenci a tam budete hrat.
Hodne stesti.
  • 0

#55 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 03.11.2008 13:48

kudy chodím, tudy radím...
a ten systém je GURPS.
  • 0

#56 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 03.11.2008 19:16

kudy chodím, tudy radím...
a ten systém je GURPS.

Zobrazit příspěvek

Ano GURPS to mi uz neco rika, nekde v kompu mam snad i pravidla, a mám i bratrance co tomu dost rozumi.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních