Skočit na obsah

Fotka

Devast po druhé

• Please log in to reply
140 odpovědí na toto téma

Anketa: chcete devast na démoně ? (60 členů volilo)

chcete devast na démoně ?

1. Ano v nezměněné podobě (15 hlasů [25.00%])

Procento volících: 25.00%

2. Ano ale pouze na velké obouruční zbraně bez kosy (15 hlasů [25.00%])

Procento volících: 25.00%

3. Ano ale pouze na velké obouruční zbraně i s kosou (9 hlasů [15.00%])

Procento volících: 15.00%

4. Ne v žádném případě (17 hlasů [28.33%])

Procento volících: 28.33%

5. Nevím, zržuji se hlasování (4 hlasů [6.67%])

Procento volících: 6.67%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#31 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 19.05.2008 14:00

Nezažil sem to, to je pravda, ale umím počítat a dokážu si to docela dobře představit. Takový greatsword, který ve spojení s WM má rozsah kriťáku 15-20 (což procentuelně vychází, že každé kolo dáš kritický zásah) a s AB 54, které můžeš vcelku jednoduše dosáhnout, tak to mi přijde jako instant kill, to mi prostě nevymluvíš.
To že ty to stavíš s AB 45, za to já ti nemůžu, žejo...

Zobrazit příspěvek

Instant kill = smrt po nějaké - jediné - útočné akci. I kdyby trvalo 10 kol, než padne devast, tak to instant kill je, to si vymluvit nedej.

Nicméně s těmi procenty počítáš i s klesajícím AB dalších útoků, že?
  • 0

#32 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 14:02

pravě v tom je ta má pointa, dostat do modulu nepoužívané zbrane, a tím je zpopulárnit. Nejsem zastáncem devastu co tady mel kazdy pred rokem a pul.
Kosa je i ted docela používaná zbraň tak bych ji neměnil :shout:

Zobrazit příspěvek

ale já sem rád že sem jedne z mála co je používaj :)..jelikož is nedokážu postavit originál build tak mám aspon tohle :D
  • 0

#33 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 14:03

Nezažil sem to, to je pravda, ale umím počítat a dokážu si to docela dobře představit. Takový greatsword, který ve spojení s WM má rozsah kriťáku 15-20 (což procentuelně vychází, že každé kolo dáš kritický zásah) a s AB 54, které můžeš vcelku jednoduše dosáhnout, tak to mi přijde jako instant kill, to mi prostě nevymluvíš.

Zobrazit příspěvek

Ano jenže ten tvuj nepůjde postavit protože to bude podmíněno třeba 21 ti levely fajtra nebo 15ti levely WMka (sílou 25 a vsemy featy ktere devast normalne chtel)... míchačky s klerdou bych zakázal :shout: ale to je spíše už téma navazující pokud se někdo rozhodne opravdu ten devast pridat.

ps:nemysli si že ty čísla co jsem psal jsou mé čísla ...
a vyprošuji si osočování mě ja tě nijak nenapadl :smile:
  • 0

#34 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

pravě v tom je ta má pointa, dostat do modulu nepoužívané zbrane, a tím je zpopulárnit. Nejsem zastáncem devastu co tady mel kazdy pred rokem a pul.

Zobrazit příspěvek

No jistě, každý si vezme zpopulárněný palcát s kritikem 20/*2 :smile:

Vcelku sranda topik dneska :grin:
  • 0

#35 Kerolus

Kerolus

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 160 Příspěvků:

Zobrazit příspěvek

No pokud ti šlo o tohle pak - a teď mě prosím nekamenujte že sem tahám něco od jinud - je nasnadě zvýšit u obouruček DMG, na Thalii to třeba provedli takto .... obouručný meč 2k6, tak mu k základu přišoupli ještě jednou 1K6, nevím jak by to bylo na demoně, ale tam to pomohlo a obouruček je ve hře celkem dost ... pravdou rovněž je, že hodně lidí tam dá na to jak postava vypadá, zapadá do světa a svého popisu či příběhu, ale posun k používání obouruček na úkor jednoručky a štítu tam je.
  • 0

#36 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 14:10

Zaujimavy hura system :shout:

Pripada mi to ako jedna rozpravka "Ako psicek a macicka piekli tortu". Styl zaplata cez zaplatu, vsak to uz hadam nejak dopatlame nikdy nefungoval a fungovat nebude.
  • 0

#37 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 14:13

Ano jenže ten tvuj nepůjde postavit protože to bude podmíněno třeba 21 ti levely fajtra nebo 15ti levely WMka (sílou 25 a vsemy featy ktere devast normalne chtel)... míchačky s klerdou bych zakázal :shout: ale to je spíše už téma navazující pokud se někdo rozhodne opravdu ten devast pridat.

ps:nemysli si že ty čísla co jsem psal jsou mé čísla ...
a vyprošuji si osočování mě ja tě nijak nenapadl :smile:

Zobrazit příspěvek

Mno tak nějak si to nikde nenapsal, že bys to podmínil xx levly nečeho, tak se nediv, že píšu o jakémkoliv možném buildu (kromě toho já psal o buildu 12 fighter/16 WM/2rogue s konečnou silou 26, což tvé požadavky splňuje :grin: ). Že bys zakázal míchačky s klerdou píšeš taky až teď... ( to je sice utopie, ale co už..)

Jinak já se do tebe nenavážím, prostě sem chtěl poukázat na to, že postavit lepší build než máš ty Lorzuba prostě jde...a pro takový build by byl devast prostě ultimátní.
  • 0

#38 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 14:26

Ale abych přišel i se svou trochou do mlýna.

Na Antiworldu, což je PvP svět (aréna) a tam si na vyvažování potrpí a mají s ním dlouhodobé zkušenosti, je devast zrušený.

Jistě se dokážeme shodnout na tom, že devast ve své původní podobě je nevyhovující.

Naším záměrem je polepšit silovým buildům. Nemusíme nutně myslet jen na obouruční zbraně, ty se dají zvýhodnit jako itemy - nejjednoduší a několikrát navrhovaná změna by bylo přidání socketů na vlastnosti.

Jaké jsou tedy možnosti úpravy devastu? (něco padlo, něco možná zatím ne)

1) Snížení DC.
2) Omezené použití za den/lvl.
3) Změna efektu na zvýšené dmg, omráčení, etc.
4) Podmíněnost určitými lvly povolání.
5) Podmíněnost BABem.

4) a 5) jsou spíše doplňky a samy o sobě podle mě nestačí.
------------------------------------------------------------------
Na asistentském fóru se to řešilo, nepamatuju si už, k čemu jsme došli. Ale k tomu, aby se nad tím začlo uvažovat a diskutovat, by to chtělo ujištění, že tady vůle něco takového zavést vůbec je.
  • 0

#39 gravianus

gravianus

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1046 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 14:46

offtoppic 2

1 "Já mám lepší build..."
2 "Ne nemáš..."
1 "A proč bys jinak říkal tohle?"
2 "Vždycky hraju RP!"
1 "Já taky"
2 "Jsi hnusný buildař a kompenzuješ si tím své ego.."
1 "Není to pravda, všechno to dělám jen pro svou postavu!"
2 "Lháři!"
1 "Máš mnohem lepší build než já! Já hraju RP, nikdy jsem to tak nechtěl postavit..."
2 "Lžeš znova, všechno jsi to ode mne okopíroval!"
1 ...
2 ..
1 .

atd...
  • 0

#40 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 15:31

Já jsem pro devast především u NPC panáků. Třeba Dag s devastem by se mi líbil.
  • 0

#41 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 15:32

Zobrazit příspěvek

:shout: :smile:
  • 0

#42 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 15:43

Zobrazit příspěvek

Prima napad, tu by vule byla.
  • 0

#43 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 15:50

Prima napad, tu by vule byla.

Zobrazit příspěvek

Jojo klidně, od té doby, co je to zavřený, tak sem tam stejně nebyl, tak coo ;)
  • 0

#44 kom10

kom10

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 353 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 16:59

Tak, předem bych rád podotkl, že od mého prvního PvP, kdy mě Taha zabil jednou ranou devastem, nejsem zastánce takovéto příšernosti.

Po přečtení topiku jsem zjistil, že hlavním problémem devastu (tak jak na něj někteří z vás pohlížejí) spočívá v snadné a neomezené likvidaci NPC a snadné eliminaci hráčů. Nevyváženost devastu v PvP by snad mohla odstranit úprava se snížením TO. Neomezená likvidace NPC by se dala upravit změnou efektu devastu. V základu tam je smrt při neuspěšném hodu na výdrž. Mohlo by tam být zkamenění při neuspěšném hodu na výdrž. Lepší NPC by dostali imku na zkamenění (stejně je směšné, aby se mohl Alomar sundat jedním kouzlem 6urovně)
Bohužel jsem se ve skriptech NWN ještě nehrabal, takže nevím jak moc je tato uprava realizovatelná.

P.S. Pokud by se Brudrovi zdálo, že si protiřečím tak ne. Můj postoj k devastu je negativní. Pouze se snažím vymyslet řešení, které by mohlo ostatním vyhovovat.
  • 0

#45 Eowarin

Eowarin

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 71 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 17:42

Můj názor, devast pro obouruční zbraně včetně kosy(nechápu co proti ní). Hlavně ne u šavlí, kukri apod. -> nechutnost (nebo u jednoručních zbraní snížit TO devastu). Otázka zda-li je to technicky možné.
  • 0

#46 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 17:52

3) Změna efektu na zvýšené dmg, omráčení, etc.

Zobrazit příspěvek

To se mi zda jako dobre reseni.
  • 0

#47 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 18:00

Tak, předem bych rád podotkl, že od mého prvního PvP, kdy mě Taha zabil jednou ranou devastem, nejsem zastánce takovéto příšernosti.

Po přečtení topiku jsem zjistil, že hlavním problémem devastu (tak jak na něj někteří z vás pohlížejí) spočívá v snadné a neomezené likvidaci NPC a snadné eliminaci hráčů. Nevyváženost devastu v PvP by snad mohla odstranit úprava se snížením TO. Neomezená likvidace NPC by se dala upravit změnou efektu devastu. V základu tam je smrt při neuspěšném hodu na výdrž. Mohlo by tam být zkamenění při neuspěšném hodu na výdrž. Lepší NPC by dostali imku na zkamenění (stejně je směšné, aby se mohl Alomar sundat jedním kouzlem 6urovně)
Bohužel jsem se ve skriptech NWN ještě nehrabal, takže nevím jak moc je tato uprava realizovatelná.
P.S. Pokud by se Brudrovi zdálo, že si protiřečím tak ne. Můj postoj k devastu je negativní. Pouze se snažím vymyslet řešení, které by mohlo ostatním vyhovovat.

Zobrazit příspěvek

Jojo, taky ybch nějak specifikoval druh zbraně na devast a možná ho upravil podle druhu zbraně,a by to nebylo jedny maj a druhý ne. Ale je jasný že devast s rozsahem 15-20 s dvouma kukrama je nepřiměřený.
Jinak zas tak jako eliminace hráčů to neni, v tý době jsem dost hrál a aspon byla šance silovejch buildů že sundá prskavku. Když se stavěl build tak si dal každej pozor na výdrž a spousta lidí počítala epickou vydrz atd. jako základní feat jako je pancerova kuze...no a tak spousta postav měla cca 35 min. vydrz.
A aspon by se zas začlo hrát PMko, taková Drathir to byl parádní build.
  • 0

#48 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 18:02

Me napadlo ze by treba devast mohl bejt delanej jako normal kritik, kterej ovsem nejde redukovat (dmg napr magickym) a omraci
  • 0

#49 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 18:31

Zobrazit příspěvek

Che che, tohle je vazne legracni den.
Podle rozsahu kritickeho zasahu urcit, jak casto dam kriticky zasah je skutecne komicke. Sice se potom objevi i dalsi dulezita informace o velikosti AB, avsak ta nejdulezitejsi se tam nejak nevyskytuje.

Aneb maly test:
Jaka je pravdepodobnost ze pri max(AB)=AC provede utocnik kriticky zasah ?

Nevim jak to vidi teda Dedek, ale me prijde devast jako oskliva vec pro WB. Preci jenom, kdyz by mi nekdo kosil muj vyladeny dung, tak bych z toho nebyl moc nadsenej.

Co se tyka nejakeho PvP ci CvC, tak pri soucasne mode dexovych buildu s epickym uhybanim a AC daleko za AB tech devastatoru je to spis vec na okrasu :o)
  • 0

#50 Darion

Darion

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 367 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 19:21

uz to tu nekdo napsal, proc napriklad devast neokorenit nejakou paralyzou nebo jako kombinaci Crippling strike, Called shot /slow....../ podobnych vychytavek, kdy je cil otresenej po extra uderu.Pak by snad nemusel davat ani zadnej dmg. Protoze by daval utocnikovi vyhody ve snizene sile, obratnosti, rychlosti, AC a ja nevim co vsechno.
  • 0

#51 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 20:59

uz to tu nekdo napsal, proc napriklad devast neokorenit nejakou paralyzou nebo jako kombinaci Crippling strike, Called shot /slow....../ podobnych vychytavek, kdy je cil otresenej po extra uderu.Pak by snad nemusel davat ani zadnej dmg. Protoze by daval utocnikovi vyhody ve snizene sile, obratnosti, rychlosti, AC a ja nevim co vsechno.

Zobrazit příspěvek

a kdo to nascriptuje?
  • 0

#52 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 21:34

Seto
  • 0

#53 Dalamar

Dalamar

Starš

• Hráč
  • 1997 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 21:40

Seto

Zobrazit příspěvek

jeste jsi zapomel rict ze to je tvoje druhý jméno ;)
  • 0

#54 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 22:02

Nahodou, co si pamatuju, tak Lop se Sephakem tohohle chlapika znali. Jeste mel tusim aj brachu... Kuci sikovny.
  • 0

#55 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 19.05.2008 22:05

necetl sem celej topik.

Ja dal ano ve vsech pripadech, jelikoz dexterky se mi zdaj uz dost silni a Devast by je trosku prokropil.

Devast a kosa nevim jestly by to slo nastavit, ale mozna vy slo aby hod na devast u kosy byl kazdy 5 kolo trebas. Takze 1 kolo devast prehodis maltis dal a 5 kolo opet devat(pokud tam dojdes). ROzhodne bych asi nebral devast kose. Jelikoz stejnej je i scimitar ten ma taky hodne dobrej rosah tak by to chtelo mozna zrusit i u neho, a pak jina zbran a pak zas jina. A nemusime devast vubec zavadet. Pak tu mame mnichy s RDD kteri maj taky slusny hody na kritiky a navic 6 utoku do kola fajn....
  • 0

#56 Pexaton

Pexaton

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 194 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 23:18

Teď mě napad ulet co ho povolit až na 30lvl a jen postavám co maji 30lvl bojovníka, barbara ,paladina nebo hraničáře? :shout:
(povolit ho jen bojovnym singleclassum)
  • 0

#57 krieg

krieg

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 108 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2008 23:22

No mě by jenom zajímalo jestli ste vůbec hrali něhoko s devastem, až zase taková výhra to nebyla stejně mělo každé druhé NPC imku na kriťák takže to byl svátek když se to vůbec na něco dal použít. Ale ten pocit když se povedl a nepřítel se hroutil k zemi po jedné ráně ten je k nezaplacení :-)
  • 0

#58 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 20.05.2008 00:30

necetl sem celej topik.

Ja dal ano ve vsech pripadech, jelikoz dexterky se mi zdaj uz dost silni a Devast by je trosku prokropil.

Devast a kosa nevim jestly by to slo nastavit, ale mozna vy slo aby hod na devast u kosy byl kazdy 5 kolo trebas. Takze 1 kolo devast prehodis maltis dal a 5 kolo opet devat(pokud tam dojdes). ROzhodne bych asi nebral devast kose. Jelikoz stejnej je i scimitar ten ma taky hodne dobrej rosah tak by to chtelo mozna zrusit i u neho, a pak jina zbran a pak zas jina. A nemusime devast vubec zavadet. Pak tu mame mnichy s RDD kteri maj taky slusny hody na kritiky a navic 6 utoku do kola fajn....

Zobrazit příspěvek

No...já bych zrovna moc nesrovnával kosu se scimem....a nějak si to asi pleteš...scimitar má velkej rozsah, ale kosa zrovna ani ne, ta má jen vysokej násobitel kritiku. A kdyby byl ten devast tak stačí mít fajn DC se scimem kdy dáš ten kritik častějš než ho mít na kose, tam se projeví ten násobitel jen když devast cíl přehodí...
A pravda, kdo ti v dungu pro high lvly nepřehodí devast celkem v klidu?....máme tu Vlkodlaky, skřety, elitáky, duergany, krypta s imkou, poušt...? -nevim kolik maj přesně, ale vim že je to většinou 40...40+
To se na tom lvlu vyplatí tak možná na ettiny...a hráče?..to třeba jo, pokud se nezačnou stavět buildy proti tomu, ale hlavně to PvP neni zas tak extra častý a když má klérik implozku třeba s DC 42 tak proč by nemoh mít fighter devast a to DC bude srovnatelný....
  • 0

#59 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 20.05.2008 07:03

No mě by jenom zajímalo jestli ste vůbec hrali něhoko s devastem, až zase taková výhra to nebyla stejně mělo každé druhé NPC imku na kriťák takže to byl svátek když se to vůbec na něco dal použít. Ale ten pocit když se povedl a nepřítel se hroutil k zemi po jedné ráně ten je k nezaplacení :-)

Zobrazit příspěvek

Me to prislo skoro naprd. Jediny, kde to fungovalo bylo na slabsi NPC, ktery sem tak misto na dve rany dal na jednu. Je teda fakt, ze sem nemel nijak olbrimi AB, ale stejne...
  • 0

#60 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 20.05.2008 07:36

heh devast jedna z výhod demony je že tu není jee blbost aby at už npc nebo hrac chytl kritik a zkoncil nebo proste cekal až se hodí 1 lepší je pekne postaru umlatit (npc ho klidne dejte) :) by to dopadlo jak na dh at už v jakemkoliv boji vsichni serou na kritiki dmg cokolivv boji s devastem jde jen o to kdy hodí kritik tim to vetšinou končí nebo tu budou npc s mega hodama kerepudou na 1 a magove pudou zas kus dolů s kouzlama s hodama?
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních