Skočit na obsah

Fotka

Socketování zbraní

• Please log in to reply
200 odpovědí na toto téma

Anketa: Chcete zrušit socketování craftu a ponechat ho jak byl před úpravou? (71 členů volilo)

Chcete zrušit socketování craftu a ponechat ho jak byl před úpravou?

1. ANO (27 hlasů [38.03%])

Procento volících: 38.03%

2. NE (40 hlasů [56.34%])

Procento volících: 56.34%

3. Nevím - je mi to jedno, nezajímá mě to (4 hlasů [5.63%])

Procento volících: 5.63%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#31 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 30.03.2008 14:55

No já jen čekám jestli tady navrhovatel a zřizovatel ankety odpoví alespoň částečně na Jachymovi otázky , no mne by nějaké ty odpovědi také zajímali.
  • 0

#32 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 15:25

Jsem rozumu mdlého, na Demoně poměrně nový, neznám mechaniku hry, takže to nějak nechápu.
Můžete mi prosím vysvětlit v čem spočívala větší nevyváženost efektivity panáků?
Jak nedělá soketovej kraft dobrotu?
Kdo říkal už když se to zavedlo, že to je chyba, Nikdy jsem to od nikoho neslyšel...nečetl.
Prosím konkrétní odpovědi. Za kladné vyřízení žádosti předem zdvořile děkuji.

Zobrazit příspěvek

1. Zvýhodňuje to dex buildy oproti silovým buildům tím, že soketnutá zbraň zvedne dexerovi dmg procentuelně o víc procent než silovému buildu
2. Zvýhodňuje to jednoručkaře se štítem oproti obouručce (např. rozdíl mezi 1ruční a 2ruční sekerou je díky soketu zanedbatelný)
  • 0

#33 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 30.03.2008 15:39

+ nutí to k vývoji NPC s velkou dávkou životů, což dělá z čarodějových kouzel 20d6 dmg pouťové atrakce.
  • 0

#34 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 16:17

Takže přesto,že tu nehraju mám tu jednu postavu co má osocketovaný právě monkovky a vložila sem do toho nemálo peněz a i když mi o ně zase tak moc nejde poměrně by mě naštvalo kdybychom jen proto,že se to některým lidem nelíbí já i ten zbytek přišly o něco co stálo spoustu ůsilí a peněz.Volím jednoznačně NE protože si myslím,že to zase jen odradí další hráče,ale je to volba DMs a záleží jen na nich jestli to tu chtěj nebo nechtěj zahrabat dalším a dalším omezováním a rušením věcí...ostatně hráče přece nikdo nenutí hrát tu či onu postavu...je to jen jeho rozhodnutí.A co se týká vyváženosti buildů.....můžete se třeba postavit na hlavu,ale nikdy nedosáhnete vyváženosti mezi postavami což je jen dobře,protože ani lidé nejsou všichni stejní. :wink:
  • 0

#35 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 16:26

kdybychom jen proto,že se to některým lidem nelíbí

Zobrazit příspěvek

No, ono to není o libosti, já myslím, že všem (kromě zmíněných čaryfuků) je to naopak velmi libé. Přirovnal bych to k nulovým daním. Komu by se to nelíbilo? Akorát že někteří si vidí dál než na špičku nosu a dokáží si uvědomit, že to je věc systémově špatná, ústící v děravé silnice, nefunkční veřejné osvětlení, případně nespravedlivě vyvážené poplatky za další dílčí veřejné statky.

Ale jeden návrh, který by vyřešil problém síla x dex a zároveň by byl přidáním tu je: devást!
  • 0

#36 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 17:09

Ale jeden návrh, který by vyřešil problém síla x dex a zároveň by byl přidáním tu je: devást!

Zobrazit příspěvek

To neni špatnej nápad, když už ne socket tak aspon ten devast :wink: já sem pro devast všema deseti
  • 0

#37 Werewolf

Werewolf

Starší mistr

• DM
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 17:15

Jistě a pak tu budou pobíhat 2 buildy war WM zloděj s devastem a kombinace s PM s imkou na kritik....pokud tohle chcete tak hurá do toho chci věřit,že za pár měsíců nebudete řvát,aby se devast zrušil.
  • 0

#38 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 17:22

Jistě a pak tu budou pobíhat 2 buildy war WM zloděj s devastem a kombinace s PM s imkou na kritik....pokud tohle chcete tak hurá do toho chci věřit,že za pár měsíců nebudete řvát,aby se devast zrušil.

Zobrazit příspěvek

Ještě jsi zapomněla na RDD. A ten předpoklad zakládáš na čem? Na ostatních světech, kde devast nezrušili?
  • 0

#39 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 17:32

Zobrazit příspěvek

Kdyz ti prijde v pohode aby NPC umrelo v druhem kole na jednicku ...
  • 0

#40 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 18:04

tak na dh je devast i a že by tam behalli stejne buildi se říct nedá pač tam ma skoro každej nakej jinej a pak je bpar klerik bard rdd nebo kleik mnich zlodej a pmka tam nejsou skoro žadné ale stejne je to rozdelene na devastery a otroky :cry: a pak devastery pm (jako sem byl já) ale ti by u lvl 30 nebyli a s tema 1 to tak strašné není a aspon by to trosku odbouralo dexterky tu
  • 0

#41 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 18:54

Devast by byl pěknej, víte on je to tak trochu začarovanej kruh, když bude devast budou řvát ti co ho nemaj že je to nefér, když se zruší socket , dexaři přijdou o výraznej DMG
a mnoho dalších a furt a furt dokola. Ono to neni jednoduchy vymyslet to tak aby to vyhovovalo všem. Já si myslim že to ani nejde no.
A k tomu že tu budou behat jen určitý buildy: A neběhaj tu snad ted? já bych řekl jo. Ale na demoně je to specifický, pač jakmile se tu vždycky ukaže nějakej novej build co se osvědčí tak frrr a staví to všichni, pak přijde zas něco novýho co párkát rozkrájí toho starýho a frrr a zas všichni jedou tohle...Posledni dobou bych řekl že se tu hodně množej Mniši:)
Ale je to jen má doměnka a doufam že mě ted všichni co jedou mnicha zlinčujou :cry:
  • 0

#42 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 19:03

Devast by byl pěknej, víte on je to tak trochu začarovanej kruh, když bude devast budou řvát ti co ho nemaj že je to nefér, když se zruší socket , dexaři přijdou o výraznej DMG
a mnoho dalších a furt a furt dokola. Ono to neni jednoduchy vymyslet to tak aby to vyhovovalo všem. Já si myslim že to ani nejde no.
A k tomu že tu budou behat jen určitý buildy: A neběhaj tu snad ted? já bych řekl jo. Ale na demoně je to specifický, pač jakmile se tu vždycky ukaže nějakej novej build co se osvědčí tak frrr a staví to všichni, pak přijde zas něco novýho co párkát rozkrájí toho starýho a frrr a zas všichni jedou tohle...Posledni dobou bych řekl že se tu hodně množej Mniši:)
Ale je to jen má doměnka a doufam že mě ted všichni co jedou mnicha zlinčujou  :cry:

Zobrazit příspěvek

Se podivej mnich dexař běhá po DZ a dává DMG 20-40, pak tam vběhne třeba zloděj decař a raní se soketem 9-20 DMG a to že 20 padne jen tak za celeh dung 4x...
..a podivej na ty jejich černý rukavice, osoketovat a přijdou mi jsko nejlepší zbraň na demoně

Proč se asi množej? :cry:
  • 0

#43 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 30.03.2008 20:17

Toto není můj první příspěvek k mnichům, bohužel, ale už např stříbrné rukavice pro 22 lvl mnicha jsou nástroj přímo ďáblův,
nedávno jsem je šila, kromě tuším negativního a dalšího poškození umí i zpomalit zasaženeho soupeře což v praxi znamená já ti vrazím osm potlamě než ty mi dáš jednu - no fůůj styďte se takhle umlátit nebohé NPC potvůrky a sólovat si DZ.
No že to neporadíte těm tibetskejm mnichům , by se jim vyhýbali Číňani obloukem.
Co se týče zkušeností ze zahraničí doporučuji odborníka a experta na uplatnění mnichů v jiných světech doufám
že AYKO mne nezklame a popíše Vám své nadšení a údiv z omezování
výkonosti mnicha na jiných serverech.
Jinak mám samozřejmě všechny mnichy velmi ráda a ráda jim cokoli ušiji (omluva za skrytou reklamu) :cry:
  • 0

#44 Ayko

Ayko

Velmistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3405 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 20:23

.........že AYKO mne nezklame a popíše Vám své nadšení a údiv z omezování
výkonosti mnicha na jiných serverech.     
Jinak mám samozřejmě všechny mnichy velmi ráda a ráda jim cokoli ušiji (omluva za skrytou reklamu)  :cry:

Zobrazit příspěvek

no zas... obmedzenie uz tam radsej nehram :cry:
  • 0

#45 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 21:53

Mno tak pak když tu bude takovýto soked (viz obr.) tak si zrušte třeba celej kraft, to už mi pak bude jedno (:
Ten oheň tam má hozený ode mě páč tam tyhle kouzla neničí zbraň.
A ten stínový amulet ostrosti co tam má je taky pěkná věc, ten tam de dat navíc ke třem šutrům(vložení stínového amuletu ale muže zničit zbraň, je tam nějaký hod) :cry:

Na démoně je ten soked udělaný naprd...kolika lidem se podaří mít obrovský černý krystal aby se to vyplatilo? To bude jen pro pár vyvolených.

Edit: Tak si představte WMko s kosou +7/3, keen amuletem... to by celkem nebylo špatný co? :cry:

Přiložené soubory

• 0

#46 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 22:08

Zrušíme Setnutí.
Zrušíme řezání hlav............nezrušíme NPC??

Socketové zbraňe tady pak bude nosit nejakých 5 V.I.P. co si můžou dovolit koupit obrovský černý.
Normální postava ma reálnou šanci ho najít v případě, že bude 3x deně lotit půl roku bossy.
Na velky černý se každý leda vykašle a i ten se najde jen opravdu zřídkakdy.

Ja mám tak trošku pocit, že tady už to nejde od 10 ku 5, ale od 5 k 1....rozhodně proti.

*kroutí neveřícně hlavou*
  • 0

#47 Forsaken

Forsaken

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 191 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 22:19

Se podivej mnich dexař běhá po DZ a dává DMG 20-40, pak tam vběhne třeba zloděj decař a raní se soketem 9-20 DMG a to že 20 padne jen tak za celeh dung 4x...
..a podivej na ty jejich černý rukavice, osoketovat a přijdou mi jsko nejlepší zbraň na demoně

Proč se asi množej?  :cry:

Zobrazit příspěvek

Třeba proto, že craftem si tady neviděláš. Tak kde vzít peníze a nekrást.....lotit.
Slušné AC ucházející AB + kouzla........................jasna volba.
  • 0

#48 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 22:22

Zrušíme Setnutí.
Zrušíme řezání hlav............nezrušíme NPC??

Socketové zbraňe tady pak bude nosit nejakých 5 V.I.P. co si můžou dovolit koupit obrovský černý.
Normální postava ma reálnou šanci ho najít v případě, že bude 3x deně lotit půl roku bossy.
Na velky černý se každý leda vykašle a i ten se najde jen opravdu zřídkakdy.
Ja mám tak trošku pocit, že tady už to nejde od 10 ku 5, ale od 5 k 1....rozhodně proti.

*kroutí neveřícně hlavou*

Zobrazit příspěvek

Si si ale vedomy toho, ze argumentujes za? :cry:
  • 0

#49 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 22:23

Zobrazit příspěvek

Devast nebrat, já osobně považuju za plus rozmáhající se trend, že jdou npc zabít kouzlama jinýma než igms a pokud by se opět zavedl devast, tak by se hnedle zvýšily záchranné hody u NPC a kouzelníci by zase ostrouhali. Kdyby se devast upravil, aby místo instant killu bylo např. dalších 10d10 dmg nebo se změnil výpočet DC devastu, tak už by to mohlo být přijatelnější, ale to je na jinou, velmi dlouhou debatu.
  • 0

#50 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 22:50

Si si ale vedomy toho, ze argumentujes za?  :cry:

Zobrazit příspěvek

No najednu stranu je to argument pro zruseni soketovani kraftu, na druhou stranu je to taky argument na zachovani, páč se s tim ten kraft taknejak podpori zejo.
  • 0

#51 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 30.03.2008 23:08

Hmm, tak uz jsem se taky rozmyslela - nebudu hlasovat. Podle mne je otazka spatne polozena. Zrusit socketovani u craftovych veci ano, argumenty proc uz tu padly. Ale urcite neponechavat ve stavu pred upravou. Minimalne by to chtelo upravit (oslabit) vybocujici vyrobky, ale nejlip cely system prepracovat.
  • 0

#52 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 05:24

Zmena receptu vyroby monkovych rukavic
Bozi a jina spasa
Soketovani craftu
Brousene kameny
Adam dul + cerna barva
Obrovsky Kamen
Jasanove drevo
Ceny soketu a soketovani
4 derove sokety
Ceny licenci
  • 0

#53 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 08:28

To Pee : Ja jeste pridam neco malo. Proc argumentujeme tim, aby se osoketovani craftu zrusilo.
Zakladni dmg zbrane - vem si rozdil mezi 1d4 a 2d6. Slusny rozdil ze? Ted si ke kazdemu pridej +5 +2d8 za soket. Rozdil se ztraci.
Vem si treba dva war featy - specky dohromady +6dmg. Pri zbranich s vysokym celkovym dmg se tento bonus procentualne snizuje.
Carodejove a jejich kouzla uz bylo zminena. (NPC maj hafo zivotu)

Celkove jsou zbrane na demone moc silne. Cerne mnichovske rukavice - ulet.
Jsem zastance navratu Devastu.

I kdyz ten system zbrani by chtel asi uplne cely predelat. (celkem vazne se o tom diskutovalo na asistentske foru, uz na to seda prach)
Strop nekde na +5/1d6 (jednorucni) x 2soket (+6/1d8) max
obourucni +5/1d10 x 3soket (+6/2d8) max
Navrh od boku, chtelo by to asi udelat tabulku s narustem dmg vzhledem k AC.
  • 0

#54 Neon

Neon

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1027 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 17:19

To Pee : Ja jeste pridam neco malo. Proc argumentujeme tim, aby se osoketovani craftu zrusilo.
Zakladni dmg zbrane - vem si rozdil mezi 1d4 a 2d6. Slusny rozdil ze? Ted si ke kazdemu pridej +5 +2d8 za soket. Rozdil se ztraci.
Vem si treba dva war featy - specky dohromady +6dmg. Pri zbranich s vysokym celkovym dmg se tento bonus procentualne snizuje.
Carodejove a jejich kouzla uz bylo zminena. (NPC maj hafo zivotu)

Celkove jsou zbrane na demone moc silne. Cerne mnichovske rukavice - ulet.
Jsem zastance navratu Devastu.

I kdyz ten system zbrani by chtel asi uplne cely predelat. (celkem vazne se o tom diskutovalo na asistentske foru, uz na to seda prach)
Strop nekde na +5/1d6 (jednorucni) x 2soket (+6/1d8) max
obourucni +5/1d10 x 3soket (+6/2d8) max
Navrh od boku, chtelo by to asi udelat tabulku s narustem dmg vzhledem k AC.

Zobrazit příspěvek

Hele ale zruší se to, a vem si kolik lidí bude ječet o navrácení peněz za soket..(já bych byl jeden z nich)
Vem si, že hráči kteří nejsou mafiání, pánbíčkáři nebo bůhvíco ještě za spolek si na ten soket šetří strašně moc dlouho, třeba já sem na ten soket šetřil těch 375k děsně moc dlouho a o tejden pozdějš, když sem si tu díru do kukriny udělal tak to chcete zrušit, já bych to nechal jak to je, mě se to takhle líbí... :cry:
  • 0

#55 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 17:44

Zdá se mi, že chcete snižovat dmg, což se mi vůbec nelíbí...to už je lepší přidat životy nějakým NPC než ubírát dmg-čím větší rána, tím lepší pocit.

Skutečně to jde od desíti k pěti.

S čím souhlasím jsou akorát černý mnichovský rukavice...úlet.
  • 0

#56 Fade Bílý Proutek

Fade Bílý Proutek

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 35 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 19:22

Zdá se mi, že chcete snižovat dmg, což se mi vůbec nelíbí...to už je lepší přidat životy nějakým NPC než ubírát dmg-čím větší rána, tím lepší pocit.

Skutečně to jde od desíti k pěti.

S čím souhlasím jsou akorát černý mnichovský rukavice...úlet.

Zobrazit příspěvek

Už se to tu někde zmiňovalo: čím více HP u NPC, tím budou kouzla pro srandu králíkům.

K tomu: "čím větší šlupka, tím lepší pocit" - to je dost relativní tvrzení, kdyby se dmg snížila, přehodnotil bys své "tabulky pro ucházející rány" a za půl roku by tě critical 50 zvedal ze židle...

... jak už bylo řečeno, když si lidé na něco zvyknou, je obtížné je toho zbavit :)
  • 0

#57 Erkwinn

Erkwinn

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 211 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 20:11

Už se to tu někde zmiňovalo: čím více HP u NPC, tím budou kouzla pro srandu králíkům.

K tomu: "čím větší šlupka, tím lepší pocit" - to je dost relativní tvrzení, kdyby se dmg snížila, přehodnotil bys své "tabulky pro ucházející rány" a za půl roku by tě critical 50 zvedal ze židle...

... jak už bylo řečeno, když si lidé na něco zvyknou, je obtížné je toho zbavit :)

Zobrazit příspěvek

Na takový pižlání bych se vykašlal.
Naopak bych udělal např tu magickou zbran myrkendit nebo jak se to píše, aby byla nová motivace a zas lepší dmg...

Rozhodně bych nic nebral ani neomezoval.
  • 0

#58 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 21:09

Naopak bych udělal např tu magickou zbran myrkendit nebo jak se to píše, aby byla nová motivace a zas lepší dmg...

Zobrazit příspěvek

A jak by jsi vykompenzoval dmg pro kouzelníky?
  • 0

#59 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 31.03.2008 21:10

Zobrazit příspěvek

Kdyz se odstrani nesmyslne navyseni DMG pomoci kamenu, budou se moct ubrat HP potvoram. Takze de facto o zadne vetsi pizlani nepujde. Chapu, ze psychologicky efekt na hrace nejaky bude, kdyz budou najednou davat o par bodu dmg min, ale procentualni dmg NPCcku se tim "zachova". Navic, jak uz tu parkrat padlo, se prestane ubirat na efektivite kouzlicich a silovych buildu.

Edited: kvalita postavy opravdu neni dana co nejvetsim cislem dmg
  • 0

#60 Drax

Drax

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1230 Příspěvků:

Odesláno 01.04.2008 05:23

nebo nechte sockety a zvednete dmg kouzlum :cry:

a premýšleli jste že rproti magu, by pri klesnut í dmg meli ostatni este mensi sanci?(už ted minimalni)
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních