prohresek proti hracom
Odesláno 15.01.2008 01:41
Odesláno 15.01.2008 02:51
Teda ja umim vyblejt kde jake zvraceni, ale tohle si nemyslel vazne ze ne ?Muzes namitnout, ze v podobny situaci jsou i lukari, krejci a alchymisti, ale nejsou. Ti potrebuji znat aj recepty, musi si vyrobit dalsi komponenty, pripadne se "jejich" volne tezitelnej material nachazi mimo hlavni ostrov.
Vzhledem k tomu ze je pozdni nocni hodina tak to tady nechci fakt rozebirat, ale takovyhle blitinky ala Lopyk a gGeroge jsem od tebe nikdy necekal .
God Luck Mistr Dworsky ...
PS: detaily sem sdelil jinemu wb, kdyz budete mit chut na wb foru spolu mluvit, muzes se ho na ne zeptat, ale pochybuji ... vzhledem k tomu, ze delas veci despoticky bez bezne konverzace, pochybuji ze nejaka bude, vzhledem k tomu ze neprobehla ani pred tim ...

Odesláno 15.01.2008 07:08
Kytku může škubat každej, sekat dříví taky, sbírat bylinky taky a v žádnym případě se nejedná přímo o craft...
Chjo chjo a já už myslel, že se děda poučil a zavádí jen dobrý věci...
Odesláno 15.01.2008 07:30
Odesláno 15.01.2008 07:44
Hraju... a myslim, ze 106 skill v craftu.. a dost velkou měrou za to vděčim lidem, co mi nosej kůže, jelikož spawn meděvdů je ubohej na to, že se z nich dělá všechno a ještě to skoro ani nejde ušít...Hrály jste někdo tady z vás kdo voláte potom ,že je to nespravidlivý koželuha ?
Odesláno 15.01.2008 08:14
Odesláno 15.01.2008 08:17
A ty taky zastáváš absolutismus? Dobře fajn, jsem nejom obyčejnej hráč, [sedmikráska] a lůzr a neznamenám nic, vyšší kasta jste vy...Tohle je fakt hláška dne, a rovnou takhle po ránu. Možná bys mohl dělat kontrolora a zkoumat jestli daná změna je dobrá nebo ne, co ty na to?
Odesláno 15.01.2008 08:27
prohřešek přehodnocen a myslím, že místo křiku na foru byste měli dát více možností projevu této změny ve hřeDemona 4.9.1
- kůže z mrtvé zvěře může stahovat jen Koželuh
Ziadam o prehodnotenie prehresku voci hracom ktori si zobrali body do UMD za ucelom pouzitia stahovacich
...jestli bude kůží dostatek či nedostatek ukáže čas...zda stoupne cena krejčířských výrobků též.... jestli bude koželuhů pomálu či se jich nyní vyrojí ohromná kvanta také...
pak se dá zpětně vyhodnotit a případně dále/jinak upravit.
//přesun do Návrhů
Odesláno 15.01.2008 08:33
Napsat: "jsem si myslel že děda se už naučil zavádět jen dobré nápady" to může napsat někdo, kdo snad ani nemá tušení, že na každou věc existuje jiný názor, a že nikdy se nezavděčíš každému. Koželuhové můžou být jen rádi, všiví krejčíci co snižovaly náklady tím že si lovily kůže mají prostě utrum.
Rudu si taky nenakope kde kdo, bylinky sicce může sbírat každej, ale vzhledem k tomu že jich alchymista nasbírá sm mnohem víc, tak se vyplatí je sbírat spíš s craftem alchymisty. A když jde o květy, klidně se může zavést že někdo kdo neumí craft krejčího, ten místo 15 květů nasbírá jen třeba 5. Chceš to takhle? Ono je totiž trochu rozdíl lovit kůže v hlubokým lese, a sbírat kdytku ve zlatém dole, případně cieneges či přizraku.
Odesláno 15.01.2008 08:38
Ano bylinky můžou trhat naprosto všichni, ale taky se zamyslete nad tím, kolik jich je v porovnání s kůžemi.
Nebyl potřeba na nožíky jen jeden bodík UMD? To je to opravdu tak citelná ztráta?
Jestli krejčíkům opravdu tak vadí, že někdo trhá kytku, tak snad není problém požádat WB, aby mohli krejčovský nožík používat jen oni.
Mě osobně dost překvapilo, že to prošlo, protože se to navrhovalo už vícekrát. Musím ale říct, že to je příjemné překvapení.
Odesláno 15.01.2008 09:39
dedku kedze si zmenil pravidla pocas hry PROSIM VRAT MI 1bod co som si dal do UMD a zaplat mi 5K ktore som dal za modre rukavice
MENIT PRAVIDLA POCAS ROZBEHNUTEJ HRY JE CHRAPUNSTVO
ukazte mi pravidlo ktore to zakazuje
a este toto --->
s velkou mocou ide velka zodpovednost
*pridane
po stiahnuti sa stiahne len maso koze nie
Odesláno 15.01.2008 09:47
Proto se mi líbila úprava u alchymisty a nelíbí se mi tahle.
Odesláno 15.01.2008 09:58
Predchozi stav:
- nozik mohl pouzivat bud hranicar nebo kdokoliv s UMD. Vsichni pouzitim noziku ziskali kuzi a maso. To krom jiste degradace kraftu kozeluha vedlo k tomu, ze si lidi vzali jeden level hranicare, vyucili se remeslem a pak si ten level hranicare zrusili a nahodili boda do UMD. To se da povazovat uplne s klidem za obchazeni pravidel (to ze se to driv prehlizelo je vec nepodstatna a rozhodne nezaklada zadnej narok na nahradu)
Soucasny stav:
- nozik muze pouzivat bud hranicar nebo kdokoliv s UMD. Hranicar (vyuceny) ziska kuzi a maso. Ostatni ziskaji pouze maso. Degradace kozeluha vyresena, obchazeni podminky hranicare taky.
Odesláno 15.01.2008 10:00
Odesláno 15.01.2008 10:02

Odesláno 15.01.2008 10:02
Jestli je zvere malo, neni problem to nahlasit na foru a spawn se upravi. Ale kdyz to doted nikdo nehlasil...Kolik koželuhů baví čekat na spawn medvědů? Kolik jich to baví i po počátečním úžasu z craftu? Nebylo by lepší nějakým způsobem udělat, aby se v případě koželuha spawnovali (vystopoval je) na více místech než to zakázat ostatním? Takový změny jsou vždycky lepší než něco ploštně zakazovat.
Proto se mi líbila úprava u alchymisty a nelíbí se mi tahle.
Odesláno 15.01.2008 10:06
Nebol to nijak zasadny bug a dlhy cas sa to nechalo tak. Pravdepodobne preto ze sa nikomu koli tomu nechcelo system otvarat a zistovat co a ako.
Dovod preco sa to upravovalo prave teraz je ten, ze sa prislo na hracmi (niekorymi) zneuzivany bug umoznujuci stahovat jedno zvierata viac krat. Toto ma viedlo k otvoreni prislusnych scriptov a zisteni ako system funguje. Vzhladom na to, ze uz dlhsi cas som zastancom toho, aby koze stahoval len kozeluh, urobil som po porade s Dedkom prislusnu upravu.
* Porovnavat koze s drevom nieje koser, pretoze na demone neexistuje remeslo drevorubac a adrevo je surovinov do vacsiny remesiel. Ak by remeslo drevorubaca existovalo, sytuacia by bola ina.
* Porovnavat koze s lachymistickymi bylinkami sa mi tiez nezda koser. Alchymia produkuje spotrebny tovar po ktorom je neustaly dopyt. Takze aj ked bylinky moze zbierat kazdy, nedokaze svojou cinnostou nasytit trh. Respektive ak ma alchymista dost zakaznikov, tak sa mu bylinky stale oplati nakupovat. U kozi to neplati, mnozstvo kozi, ktore si dokaze krajcir sam nazbiarat dokaze jeho potrebu uplne pokryt, takze nema dovod dalej nakupovat od nejakeho kozeluha. To ze na opracovani kozi treba kozeluha, nehra rolu. Zohnat kamarata co to spravi za nakaldy nieje problem.
* Porovnavat to so zberom kvetov mi tiez nepride OK. Na zber kvetov neexistuje remeslo, ak by existovalo, situacia by bola ina. Nastroj tiez nieje obmedzeny, takze autor to limitovt nechcel.
Na jednej strane tu citam staznosti, ze ceny v krafte klesaju. Na druhej strane sa na tom podielaju hlavne hraci. Co ma robit kozeluh, ked vidi ze nema sancu predat koze koli tomu ze si krajcir nalovi sam? Nuz moze sa na remeslo vykaslat, alebo znizit ceny.
Tiez som v nejednom prispevku cital, ako zle je byt krajcirom, ako henten a tamten tlacia ceny dolu. Preco tomu tak je? Pretoze je tam velka konkurencia. Nerobil som prieskum, ale z toho ako hram na demone mi pride remeslo krajcira ako jedno z najzastupenejsich. Dovod je podla mna ten, ze si skoro vsetko co k remeslu potrebuje zaobstara sam.
PS: povodny zamer bol obmedzit remeslo na hraniciara, ale povedal som si, ze pokial moze na demone existovat kozeluh bez urovni hraniciara, tak aj stahovat by mal kazdy.
PPS: System remeslie na demone ma taku koncepciu, ze remeselnici sa navzajom potrebuju. Pokial toto plati, tak nevidim dovod preco by cinnost urcenu pre kozeluha mal vykonvat niekto iny.
PPPS: Ak to este nieje jasne, tak Dedek za prevedenie upravy nemoze. Ak mate pocit ze som deposta...
Odesláno 15.01.2008 10:08
*masti si ruky ako jeho kozeluh zarobi v blizkej dobe*
Odesláno 15.01.2008 10:44
Nejde o to to mít levnější, jde o to, že když potřebuju 100 velkých kůží, tak hraničáři jsou strašní lenoši a na 100 kůží tu musím čekat xx týdnů. Proto!!kolik kovaru si jde natezit rudu?
zadnej protoze to je craft
kolik krejcich si slo nalovit kuze?
kazdej aby to mel levnejsi
Odesláno 15.01.2008 10:47
Dědku, nezlob se na mně, ale pro alchymistu platí úplně to samé co pro koželuha. Kytka je také pouze surový materiál, ze kterého se vyrábí hotové výrobky. To samé platí pro kůže. Vysvětli mi rozdíl, jaký mezi tím je?Do doby nez se ozval Dalamar me ani ve snu nenapadlo, ze tu kuzi muze stahnout kdokoliv. Nevidim jedinej duvod proc by to mel delat nekdo jinej nez k tomu urcenej crafter? Co mu pak zbejva? Stat u pece a susit? No hergot, tak to je teda cuprdupr craft. To je jako by moh kdokoliv tezir rudu a hornik byl jen odsouzenej k taveni. Muzes namitnout, ze v podobny situaci jsou i lukari, krejci a alchymisti, ale nejsou. Ti potrebuji znat aj recepty, musi si vyrobit dalsi komponenty, pripadne se "jejich" volne tezitelnej material nachazi mimo hlavni ostrov.
Odesláno 15.01.2008 10:52
Např. v tom že lektvary se pijou po destíkách zatímco trh pro krejčovské výrobky je omezený počtem postav jenž něco potřebují? Postava na 30 lvl s top kraftem pořád potřebuje lektvary, kdežto 3 bílou róbu si do sbírky nekoupí. A protože se šije z kůží které by měli lovit koželuhové, potažmo hraničáři, tak je omezen i počet kůží které na trhu najdou uplatnění. Co z toho plyne dál? Krejčí který si naloví kůže sám tím ukrajuje podíl z už tak poměrně malého koželuhova chleba.Dědku, nezlob se na mně, ale pro alchymistu platí úplně to samé co pro koželuha. Kytka je také pouze surový materiál, ze kterého se vyrábí hotové výrobky. To samé platí pro kůže. Vysvětli mi rozdíl, jaký mezi tím je?
Odesláno 15.01.2008 10:56
Nejde o to to mít levnější, jde o to, že když potřebuju 100 velkých kůží, tak hraničáři jsou strašní lenoši a na 100 kůží tu musím čekat xx týdnů. Proto!!
kde sou ty doby kdy sem měl na skladě 400 velkých kůží a nikdo je ode mě nechtěl koupit že prej sem moc drahej :D
btw..kdyby krejčí nelovili medvědy sami tak by tu byli správný koželuzi jako je Hiosu :)..páč jako sušička za mrský peníz nikomu vydělávat kůže nebudu :)
Odesláno 15.01.2008 10:58
Např. v tom že lektvary se pijou po destíkách zatímco trh pro krejčovské výrobky je omezený počtem postav jenž něco potřebují? Postava na 30 lvl s top kraftem pořád potřebuje lektvary, kdežto 3 bílou róbu si do sbírky nekoupí. A protože se šije z kůží které by měli lovit koželuhové, potažmo hraničáři, tak je omezen i počet kůží které na trhu najdou uplatnění. Co z toho plyne dál? Krejčí který si naloví kůže sám tím ukrajuje podíl z už tak poměrně malého koželuhova chleba.
nesouhlasim..po té co jsem pravidělně s Nanou krmil železa můžu říct že patery bílé rukavice,troje stříbrné a dvoje rudé se u mě ztratili jako nic...to že je maj ve sbírce železa a ne já je věc jiná no :D
Odesláno 15.01.2008 11:00
Tohle je normální praktika... Zvykej si...MENIT PRAVIDLA POCAS ROZBEHNUTEJ HRY JE CHRAPUNSTVO
Chápu, že šlo o odstranění jakýhosi bugu, že má bejt koželuh jen hranda, ale toho já nezneužíval a koželuha hrandu mám... Prostě jde o to, že XY let bylo v pohodě tolerovaný, známý a leckdy od DM's doporučovaný stahovat kůže přes body v UMD, zaběhlo se to a mnoha lidem to usnadnilo život (nebyl to bug?)... Halt evoluce.
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních