Skočit na obsah

Fotka

Odposloucháno na tržišti

• Please log in to reply
158 odpovědí na toto téma

#31 Hokyně

Hokyně

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 40 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 14:35

No tak to je *spráskne ruce* ... to abych začla chodit jinam na proutí ... a tam zrovna rostou takový pěkný dlouhý větve ... tenounynký ... ale todle je vo strach! tak vodtud vítr fouká ... hmm ... a víte to určitě? dyť já ani nevim, jestlivá tam ještě vůbec někdo přebejvá, tam dole ... už sem dlouho neslyšela vo nikom tam vodtaď ... no jo, no ... ale lumpárna mu kouká z vočí, to by mohlo bejt ...
  • 0

#32 Brambůrka

Brambůrka

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 22 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 14:42

... no a ještě k tomu je prý mnich. Pche mnich? Kdeže. Copak by mnich na něco potřeboval hrad? No přemejšlejte lidi. Už jste viděli, že by ňákej mnich vlastnil hrad? Houbelec. Jen nějaká sorta loupežnická by chtěla hrad a pak se za loajální vobčany schovávala. Prý se tam na hradě dějou věci. No a hlavně prý v noci. Schází se tam nějaký temný postavy. No paninko, rozhodně bych na to proutí nelezl a sama už vubec ne. Prý se vobčas i nějaká ta ženská postrácí. No fakt.
  • 0

#33 Krugnur z Dračích hor

Krugnur z Dračích hor

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 41 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 14:52

Trpaslík se koukne na velký nápis a kroutí hlavou
Rytíř s s duší mnicha by nad tímhle jen mávl rukou.Je to ještě dítě...

promne šedivej vous a odkráčí k pultu se zeleninou
  • 0

#34 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 15:03

*Sedí u krbu, brousí motyku a s nepřítomným výrazem ve tváři, očima upřenýma na broušenou zbraň, mumlá* "Už brzy přijde tvůj čas, už brzy..." *plivne na ostří motyky a brousí dál.*
  • 0

#35 Host_Aerin_*

Host_Aerin_*
  • Host

Odesláno 13.12.2007 15:14

Co to tam píšou, cóóó? GO-ZE-RO-VI ... *slabikuje*. Júúúj, toho já znám, víííte? Móóóc hodnej elf to je, jak jááá. *Zastřihá špičatýma ouškama* Sakrýýýš, proč chce někdo udělat z Gozera mrtváka, cóóó? Já mrtváááky nerad, *zvedne prstík* ja je léééčííím, víííte? Já to umííím, páč jsem boréééc světa nejznalejší. Aerin jméno mé, víííte? Ten slavný koželužááák Lovím jeleny a tááák. Ale Bárynku nelovííím, i když vypadá jak jelééén, víííte? Páč má na hrudi kopečkýýý. Dva! *ukáže na prstech*. To holky mííívaj, ale kluci nééé. Isinka je má taky, víííte? A kámoš Skald je nemá, ten má zas ocááásek s kefou na konci. On rád papá ježky, víííte? Kde najdu ježky, abych mu ulovíííl, cóóó? Nevíííte? Tak nic, nóóó, já jdu zas lovit, papááá. *odťapoce pryč*
  • 0

#36 Hokyně

Hokyně

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 40 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 15:47

... no tady za uchem a ve spáncích .. no jako dyby mi tu protahovali jehlici ... no hrůza řeknu vám, teta ... je to děs teda ... balim ... zas zejtra ... nezloběj se ... já tady na mou duši nevydržim už ani chvíli ... a vodkaď to de, ten kravál? dyť to by mělo bejt ňák postižitelný, ne? .... pakáž jedna *zahrozí k oknu* ... dyť to je jak dyž tahá kočku za vocas! ... tak už mam všechno ... ješkovy voči ... to je den to je den ... *peláší až se jí sukně zvedají nad patama*
  • 0

#37 Host_toník_*

Host_toník_*
  • Host

Odesláno 13.12.2007 16:02

"Jo, vidle počkají, nejdřív je potřeba posilnit se...", vrazí Toník do hospody v přístavu.
  • 0

#38 Brambůrka

Brambůrka

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 22 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 16:12

Tak pane trpaslíku, tady, vidíte to? A tady taky. To byste byl moc hodnej. Já se vám s tim nadřu, dyž je to tupý, no jako pes! Vám pak udělam zelíčko, to bude! Dam tam dost kmínu a cibuli a křen a taky pár jablíček, to se rozumí. Dyť já vim, jak to máte, hoši, rádi. Vono dyž je takový to těžký ráno, to je pak zelí dobrý. Jak by ne. Tak vám to naložim na rameno. No jo, já vim, je to dost neskladný, no. Dyž já mam dost dlouhý ruce. No jo, tak si pískněte támdle na toho kluka, von vám bude řikat, kudy dete. A já myslim, že kovadlinu ňák najdete. Po čuchu. A pak sem s tim někoho pošlete. Zelíčka vam přivezu celej sud. Za pár neděl. To bude!
  • 0

#39 Hradní komorná z Elysie

Hradní komorná z Elysie

Neznalý

• Hráč
  • 5 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 17:41

Tak tahle jablíčka, ta vezmu pánovi na misku. Jsou jak malovaná.
Tady do košíčku. A pak ošatku těch mrkviček, pán je rád před spaním chroustá. Ostatní si vezme kuchařka.
Jistě. Pěkně děkuji.
A děkuji za optání, mám se moc dobře.
Náš pán není žádný nelida, jak se tu povídá. No tedy, v poslední době přeci se mi zdá, že trošku změnil své chování. Ale to jen mezi námi. *Ohlídne se* Tak třeba dnes jsem přišla setřít prach a co nevidím! Sedí před krbem, něco si mumlá a v rukou má motyku. A tu motyku brousil! No představte si to.
No pro vás je to jistě celkem normální, ale u něho mi to přišlo opravdu poněkud bizardní.
Mám o něj strach!
Pozdravila jsem a on jen zavrčel a brousil dál. A aby toho nebylo dost, tak na tu motyku plival.
Ale ne brusem, v komnatách nejsou takové věci, ale obyčejným brouskem, no, jako na kosu. Kde se mu to dostalo do rukou, to je zvláštní. No řekněte ...
Tak mi dejte ještě libru těch žlutých hrušek, třeba ho to odvede od té hrozné činnosti. Děkuji.
Vy také.
  • 0

#40 Muž v kápi

Muž v kápi

Neznalý

• Hráč
  • 9 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 18:26

"Kecy, nic jinýho!" opovržlivě zavrčí světlovlasá elfka v těžké zbroji, líně se opírající o sud s nakládaným zelím.
"Vy sedláci máte v hlavách leda tak kravince. Přežvejkat co vám kdo donese, nic jinýho se od vás, zablešenci, čekat nedá! Stejně jako od těch vašich volků. O skandálu na dražbě jste, hnojaři, už slyšeli? Gozer se tam dostal do sporu s nejakym modlářem z chrámu za městem."
Elfka si instinktivne nechá spadnout vlasy přes obličej, aby zakryla jizvu, táhnoucí se po jinak hezké tváři, momentálně ozdobené i znechuceným úšklebkem.

"Tohle je přesně styl těch pambíčkářů, jenom slepej by to, vy hnojaři, nepoznal! Zákeřně za zádama někoho pomluvit, lidi na něj poštvat a sami se tvářit jak svatí! S Gozerem polibte psa pod ocas, špína je jinde a ty vaše ptačí mozky jim to sežerou i s navijákem, burani!" odplivne si znechuceně elfka.
  • 0

#41 kapitán Zlatovous

kapitán Zlatovous

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 36 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 20:01

"A to má tahle křehule zrovna recht. Tyhle pámbíčkáři to je taky pěkná cháska. Peněz maj jak hrabata, jen kolik milionů davaj za nějaký drahokamy a slušnej člověk nemá pomalu co do huby," vytáhne zuby zátku z láhve a dopřeje si štědrý doušek rumu.
"V mojí posádce sou samý bohabojný a pracovitý mládenci, ale takovejch prachů co rozhazujou tyhle fráternici nikdy neviděli. Mořskej ďas ví vodkud ty prachy berou, protože kdo kdy viděl kněžoura pracovat. Řikala to dobře moje stará máma: flanďáka při práci nikdy neuvidíš, ten se zapotí leda v bordelu. A ta stará dobračka veděla co řiká, páč celej život se dřela u Veselý Velryby a to vám byl nějakej hampejz."
  • 0

#42 Brambůrka

Brambůrka

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 22 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 20:49

Pche, já vím své. Však jsem slyšel zrovna vo tom kamenu. Zrovna vod takový, jako je tadle. Prej že tam byla a viděla to na vlastní voči. Houbelec.
Nějakej vašnosta tam prý nabízel šutrák, co prej jiného tady není. Jo houbelec. Dva už měl v kapse prej. A když se na to přišlo, tak jeden rovnou strčil do kapsy tomu rytířskýmu. A to prej zadarmo. Prej se dobře znali.

Jo, vám povídam. Nejprv se snaží z nich vypáčit majlant a pak ještě je podvedou. Už to, že takovej nějakej má u sebe po kapsách dva tak vzácný šutry, je nějaký divný, co? Však já tomu rozumim. Podvíst je chtěli. To je nad slunce jasnější.

Koukněte lidi, tadle fuchtle na nás, že jsme zablešenci. Beztak je od něj a koukněte na ty ušiska, co schovává. A prej fráterníci za všecko mužou. Takle se rouhat. No fuj. *Hodí přezrálou hrušku směrem na nápis a hnilička se rozpleskne na zdi nad jménem gozer*
  • 0

#43 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 21:39

"Tfuuuj" *Plivanec se rozmázne na ostří druhé kamy.* "Šššchhhrrrt, ššškkkchchttt" *Broušení kamy se ozývá po jindy tichých chodbách Elysijského hradu.* Hradní pán již druhý večer proseděl u krbu. V jedné ruce brousek, ve druhé zbraň. Již to nejsou ty tupé motyčky, se kterými tak rád okopával bylinky. Již to nejsou ty neforemné zahradnické nástroje, které by neublížily ani mouše. Nyní se z toho staly zbraně! Ostré! Přesné! Smrtící!

"Tak a je to! Já jim ještě ukážu, fláterníkům...." *Odhodí brousek ke krbu, rozmáchne se a ladným pohybem zabodne kamu do dřevěného krbového rámu hned vedle té první. Prohlídne obě zbraně očima a naposledy zkontroluje jejich ostrost. Chvilku stojí a zadumaně sleduje rudé plamínky ohně hořícího v krbu.
Komorné, která před chvílí přišla a zrovna mu položila večeři na stůl, si sotva povšiml. Rukou ji naznačil aby odešla. Ani se na ni nepodíval a dál v mysli spřádal své tajné plány. "Ta kdyby jen tušila..." *pomyslí si*

Komorná ještě okamžik něco poklízela a pak již chtěla jít na kutě. Ve dveřích se však ještě otočila a chtěla něco říct. Ale neřekla. Němým úžasem hleděla na hradního pána, který se díval přímo na ni. Ale nedívali se na ní ty krásné radostné modré oči, na které byla zvyklá. Jak poledním sluncem osvícené rubíny, tak na ní v přítmí pokoje zářily dvě krvavě rudé oči hradního pána.
  • 0

#44 kapitán Zlatovous

kapitán Zlatovous

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 36 Příspěvků:

Odesláno 13.12.2007 22:16

"Svý možná víš, ale akorát vo tom jak zasadit řepu," ukáže námořník hákem na zelináře. "Ale já sem na šífech vobeplul svět a viděl sem takový věci, že by vám z toho vypadaly všechny zuby a krev se uvařila! A taky vim jak to na světě chodí. Kněz anebo kníže? Na celym světe to samý, jedna a ta samá banda co žije z prachů poctivejch lidi, jako sem třeba já. Tohle mi řekněte, na co potřebujou flaňdáci takový cetky, jenom aby mohli nosit rypáky až do nebe! Akorát rozhazujou naše peníze, ale jakej z nich má bohabojnej vobčan užitek?!

A jestli je pravda že je ten nafoukanej jeliman Gozer chtěl pumpnout, tak je mi hned milejší a to ho mám rád jak voprátku na krku. Kdepák kdo šáhne na fufně těmhle pijavicím ten by zasloužil pozlatit. Se podívejte na ten jejich kostel, za takovej pálác by se nestyděl ani sultán ze Zababy a to byl pěknej previt. Topěj se ve zlatě a my za chvili pudem vo žebrácký holi!" dýchne na své zlaté prsteny na jediné ruce a přetře je o cíp pláště z drahé látky.
  • 0

#45 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 14.12.2007 00:29

css tak ma Gozer kaminek no a co takovejch mam plnej batoh...teda mel sem ja je radsi prodal nez mit nejaky opletacky. Pry ze se je ten krivonozka pomala chce dat do Kam no a co az si je da kam chce, stejnak kamy sou dobry jen na zahon. A este aby se snima naucil poradne zachazet, kdyz ten Gozer je starsi jak ja a staryho psa novym kouskum nenaucis. Uz ma ty pesti tak umlaceny ze ani tu kamu nemuze vzit. Je to chudak utracet takove krute prachy za par motycek.
  • 0

#46 Host_Galain_*

Host_Galain_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 08:01

*ve stínu budovy bárdů stojí nikým nepozorován muž a poslouchá dění kolem* Teda ti mě ale dokážou vytočit *promlouvá sám k sobě a čistí si šídlem nehty na rukou* ještě jedna narážka na špičaté uši a asi se někomu stane nějaká nehoda *zle se usměje* copak ti vokurkáři a vokopávači brambor chtějí aby to tu bylo jaku za Ingara, tak to ani omylem, kdejakej hrabal v zemi si myslí, že tu může vykřikovat a do špidlouchů prej, se navážet, no myslím, že by si měl dávat pozor kam si sedá *zakončí vlastní monologickou litanii*
  • 0

#47 Host_toník_*

Host_toník_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 08:23

Z hospody se vycloumá posílená postava a zamíří k dokum...
  • 0

#48 Hokyně

Hokyně

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 40 Příspěvků:

Odesláno 14.12.2007 09:56

... tak podívejte, sou to takový mrňky, ale sou zdravý a sladký ... ani jeden červavej sem nenašla ... sou tam na sluníčku ... no, musíte říct dětem, ať vám to rozlouskaji ... no jo, tak dyť na to maji čas ... co by celej den dělaly? ... no tak vám to řeknu teda ... kousek vod chrámu ... vyrost tam novej strom, tak sou eště malý ... jo na velký pudu taky ... ale neska mam jen tydle ... ale dobrý jádra maji, to vam řeknu, slaďounký a zdravý sou ... tak do pytlíku ... a přidam eště pár navrch, ať se pomějete ... uctivě děkuju
  • 0

#49 Host_toník_*

Host_toník_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 11:28

Kdyby uměl šutr myslet, jistě by neměl valné myšlení o kvalitě zpěvu blížícího se k němu:
"Tá mójéé frajíírka, má kráásne stehýýýnka,
tá mójééé frajírka, *škyt*, má kráásne ňadýýýrka..."
Takovejch písní by za svůj kamennej život slyšel v docích hodně. Kdyby se uměl zamyslet, tak by mu došlo, že se z doku celý život nepohl. Ale byl to šutr a tak mu to vrásky na obličeji nedělalo.
Spíš by mu lezl krkem ten šváb, co se zabydlel pod ním, ale co tam po švábu, stejně ho necítí.

Onen večer byl ovšem pro šutr pamětný. Neležel na místě, kde by o něj někdy někdo zakopl. Až doteď. Ten prokletej zpěvák, vracející se z hospody domu.
"Sakra! Děs aby to vzal! Proklatej šutr...", písnička se změnila v rachot nadávek. Šutr se počal vznášet metr nad zemí.
"Jo, Gozere! Spravedlnost tě dostane! My tě dostanem!", šutr se pořád bližil k molu.
"A až k tobě přijdu, rytířku, tvoje hlava skončí tááákhle...".

Kdyby měl šutr žaludek, z té rychlosti by se mu zvedl. A když ne z rychlosti, určitě z pohledu na metrák vážící tělo, padající do rybama páchnoucí vody. Zpěvák naprosto neměl šanci. Kus ulomeného kůlu, trčícího těsně nad hladinou, ho na krku podržíznul jak králika.

Odliv se postaral o odplavení těla mnohem dál. Ale to již šutr nevědel. Stejně jako nikdo další, protože doky byly tu noc prázdné jak kapsa žebráka.
  • 0

#50 Host_Toníkuv švagr_*

Host_Toníkuv švagr_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 11:47

V tu noc prolítne oknem na hradu Elysie kámen. Dřív než střepy dopadnou na podlahu, postava zmizí v přítmí lesu...
  • 0

#51 Brambůrka

Brambůrka

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 22 Příspěvků:

Odesláno 14.12.2007 11:51

A copakže takle po ránu, milostslečno? Aale, to nebude tak hrozný. *mne si bradu* No co vám mužu poradit, no ... támdle bába má neska voříšky, ty sou na pocuchaný nervy jako dělaný. Jo. A na tu bílou ani nečekejte. Vona se tu vobjeví jen vobčas. Věčinou je zalezlá v chrámu. Támdle vod porodní báby si pořiďte škapulíř proti uhranutí. Za pěknou slepici vám ho vymění. No jo. Vona se v tom vyzná. Moc lidem už pomohla. Taky nemusí bejt u všeho hned Olios, že jo? *zašeptá* No jo no jo. Ale bude zas líp, uvidíte. A švec je nejlepší támdle Jarda, ten vám ty kramflíčky znova podrazí. No jo, vono je to sem z Elysie štrapác, to jo. Tak dobře pořiďte.
  • 0

#52 Host_Toníkova žena_*

Host_Toníkova žena_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 12:04

Tržiště žilo, jako každé ráno. Události posledných dní se ovšem podepsali na nálade lidí. Mnoho jich bylo rozčílených, mnoho jich zuřilo.
No toníkova žena měla jiné starosti...
"Pani mámo, neviděla jste někde mýho muže?", protlačila se davem k hokyni.
  • 0

#53 Hokyně

Hokyně

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 40 Příspěvků:

Odesláno 14.12.2007 12:18

Tak dobrýtro, Mařka. Ten tvuj to je teda poděs. To je lepčí hlídat mlíko na horký plotně. Tady se rozkřikoval jako by mu šlo vo život včera ... nebo to bylo převčírem? Už nevim ... včera to bylo! tady jak byl ten nápis na zdi támdle ... nu povidam, mysli na rodinu ... vidle nech v maštali ... stál civěl na mě a pak někam letěl ... nejspíš do knajpy. No to sis vybrala, holka nešťastná! A takovejch si měla amantů ... každej by tě na rukou nosil ... a ty zrovna toho Toníka ... no jo, tak von nejni zlej, ale divokej je, to jo ... no nevim vopravdu ... se zeptej chlapů, co byli včera v hospodě
  • 0

#54 Hokyně

Hokyně

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 40 Příspěvků:

Odesláno 14.12.2007 12:38

... tak do toho malýho košíčku? tak zrovna se tam vešly, tak to bude deset zlatejch, slečno ... děkuju uctivě, no jo a pro vaší kuchařku že tu mam dvě kopy vajec, ať si pošle ... no, už sou ... ale? tak tu sem tu neviděla ani nepamatuju, vona prej furt něco študuje nebo se modlí, do by se v tom vyznal? ... k čemupak je taková zdělanost, co? ... no vy se smějete, ale já se naučila číst vod sestry, dyž sme draly jako holky v zimě peří a nikam sem nemusela chodit ... a počítat sem se naučila sama ... a to aby mě nigdo nenatah při placení, tak na to zdělanost nepotřebuju .... se mi zdá, že ta bílá při fšem tom učení zrovna na todle nejni dost chytrá ... nedavno sem slyšela, jak někomu řiká, že zaplatit má tomu votci Abramelovi, až pude na mši ... to bych ráda viděla, jak to tam nes *směje se* ... no řekněte! taková hloupost ... bych si nevydělala ani na slanou vodu, hospodařit jako vona ... tak k čemu to zdělání?
  • 0

#55 Host_Toníkova žena_*

Host_Toníkova žena_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 12:50

"Chlapú i v hospodě jsem se ptala, pani mámo. Viděli ho naposled, jak jde pozdě v noci domu."
"Pani mámo, snad se mu nic nestalo, vždyt ho tady má každej rád."
  • 0

#56 Hokyně

Hokyně

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 40 Příspěvků:

Odesláno 14.12.2007 13:18

Nenašlas ho? *spráskne ruce* No to je divný holka! Tak z hospody vodešel ... a sám? A domu nepřišel? No ženský von nemá, to ne. To je divný ... počkej, neplač ... dyť von se najde ... do by si s nim začínal, s divochem jednim ... nešel za matkou? ... no vidiš, třeba tam usnul ... eště sem jí tu neska neviděla ... to vona ho kurýruje z vopice ... no jo ... to von měl určitě nakoupeno, dyž šel domu až v noci ... no vidiš ... hned je líp ... no a až pudeš, tak se rači jen tak pro jistotu zeptej u stráží ... nejlíp toho kapitána stráží ... toho Betavce, jo ... ten co se nosí jak stovka do záložny ... tak běž
  • 0

#57 Host_Toníkuv syn_*

Host_Toníkuv syn_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 14:03

Slzy mu zalili obličej a tržište našel spíš po hmatu.
"Máámo, kde jsi? Maminkooo...", tlačil se skrz dav.
  • 0

#58 Host_Toníkova žena_*

Host_Toníkova žena_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 14:07

Hlas svého syna by poznala i mezi tisíci. Horší bylo najít ho v týhle tlačenici, ale nakonec se jí to povedlo.
"Co tady deláš, Honzo? Proč nejsi se sestrou? Co se stalo?"
Začínala v ní dřímat hrozná předtucha.
  • 0

#59 Host_Toníkuv švagr_*

Host_Toníkuv švagr_*
  • Host

Odesláno 14.12.2007 14:08

"Co se to tady deje? Proč břečíš?"
  • 0

#60 Host_Toníkuv syn_*

Host_Toníkuv syn_*
  • Host