Odposloucháno na tržišti
Odesláno 13.12.2007 14:35
Odesláno 13.12.2007 14:42
Odesláno 13.12.2007 14:52
Rytíř s s duší mnicha by nad tímhle jen mávl rukou.Je to ještě dítě...
promne šedivej vous a odkráčí k pultu se zeleninou
Odesláno 13.12.2007 15:03
#35 Host_Aerin_*
Odesláno 13.12.2007 15:14
Odesláno 13.12.2007 15:47
#37 Host_toník_*
Odesláno 13.12.2007 16:02
Odesláno 13.12.2007 16:12
Odesláno 13.12.2007 17:41
Tady do košíčku. A pak ošatku těch mrkviček, pán je rád před spaním chroustá. Ostatní si vezme kuchařka.
Jistě. Pěkně děkuji.
A děkuji za optání, mám se moc dobře.
Náš pán není žádný nelida, jak se tu povídá. No tedy, v poslední době přeci se mi zdá, že trošku změnil své chování. Ale to jen mezi námi. *Ohlídne se* Tak třeba dnes jsem přišla setřít prach a co nevidím! Sedí před krbem, něco si mumlá a v rukou má motyku. A tu motyku brousil! No představte si to.
No pro vás je to jistě celkem normální, ale u něho mi to přišlo opravdu poněkud bizardní.
Mám o něj strach!
Pozdravila jsem a on jen zavrčel a brousil dál. A aby toho nebylo dost, tak na tu motyku plival.
Ale ne brusem, v komnatách nejsou takové věci, ale obyčejným brouskem, no, jako na kosu. Kde se mu to dostalo do rukou, to je zvláštní. No řekněte ...
Tak mi dejte ještě libru těch žlutých hrušek, třeba ho to odvede od té hrozné činnosti. Děkuji.
Vy také.
Odesláno 13.12.2007 18:26
"Vy sedláci máte v hlavách leda tak kravince. Přežvejkat co vám kdo donese, nic jinýho se od vás, zablešenci, čekat nedá! Stejně jako od těch vašich volků. O skandálu na dražbě jste, hnojaři, už slyšeli? Gozer se tam dostal do sporu s nejakym modlářem z chrámu za městem."
Elfka si instinktivne nechá spadnout vlasy přes obličej, aby zakryla jizvu, táhnoucí se po jinak hezké tváři, momentálně ozdobené i znechuceným úšklebkem.
"Tohle je přesně styl těch pambíčkářů, jenom slepej by to, vy hnojaři, nepoznal! Zákeřně za zádama někoho pomluvit, lidi na něj poštvat a sami se tvářit jak svatí! S Gozerem polibte psa pod ocas, špína je jinde a ty vaše ptačí mozky jim to sežerou i s navijákem, burani!" odplivne si znechuceně elfka.
Odesláno 13.12.2007 20:01
"V mojí posádce sou samý bohabojný a pracovitý mládenci, ale takovejch prachů co rozhazujou tyhle fráternici nikdy neviděli. Mořskej ďas ví vodkud ty prachy berou, protože kdo kdy viděl kněžoura pracovat. Řikala to dobře moje stará máma: flanďáka při práci nikdy neuvidíš, ten se zapotí leda v bordelu. A ta stará dobračka veděla co řiká, páč celej život se dřela u Veselý Velryby a to vám byl nějakej hampejz."
Odesláno 13.12.2007 20:49
Nějakej vašnosta tam prý nabízel šutrák, co prej jiného tady není. Jo houbelec. Dva už měl v kapse prej. A když se na to přišlo, tak jeden rovnou strčil do kapsy tomu rytířskýmu. A to prej zadarmo. Prej se dobře znali.
Jo, vám povídam. Nejprv se snaží z nich vypáčit majlant a pak ještě je podvedou. Už to, že takovej nějakej má u sebe po kapsách dva tak vzácný šutry, je nějaký divný, co? Však já tomu rozumim. Podvíst je chtěli. To je nad slunce jasnější.
Koukněte lidi, tadle fuchtle na nás, že jsme zablešenci. Beztak je od něj a koukněte na ty ušiska, co schovává. A prej fráterníci za všecko mužou. Takle se rouhat. No fuj. *Hodí přezrálou hrušku směrem na nápis a hnilička se rozpleskne na zdi nad jménem gozer*
Odesláno 13.12.2007 21:39
"Tak a je to! Já jim ještě ukážu, fláterníkům...." *Odhodí brousek ke krbu, rozmáchne se a ladným pohybem zabodne kamu do dřevěného krbového rámu hned vedle té první. Prohlídne obě zbraně očima a naposledy zkontroluje jejich ostrost. Chvilku stojí a zadumaně sleduje rudé plamínky ohně hořícího v krbu.
Komorné, která před chvílí přišla a zrovna mu položila večeři na stůl, si sotva povšiml. Rukou ji naznačil aby odešla. Ani se na ni nepodíval a dál v mysli spřádal své tajné plány. "Ta kdyby jen tušila..." *pomyslí si*
Komorná ještě okamžik něco poklízela a pak již chtěla jít na kutě. Ve dveřích se však ještě otočila a chtěla něco říct. Ale neřekla. Němým úžasem hleděla na hradního pána, který se díval přímo na ni. Ale nedívali se na ní ty krásné radostné modré oči, na které byla zvyklá. Jak poledním sluncem osvícené rubíny, tak na ní v přítmí pokoje zářily dvě krvavě rudé oči hradního pána.
Odesláno 13.12.2007 22:16
A jestli je pravda že je ten nafoukanej jeliman Gozer chtěl pumpnout, tak je mi hned milejší a to ho mám rád jak voprátku na krku. Kdepák kdo šáhne na fufně těmhle pijavicím ten by zasloužil pozlatit. Se podívejte na ten jejich kostel, za takovej pálác by se nestyděl ani sultán ze Zababy a to byl pěknej previt. Topěj se ve zlatě a my za chvili pudem vo žebrácký holi!" dýchne na své zlaté prsteny na jediné ruce a přetře je o cíp pláště z drahé látky.
Odesláno 14.12.2007 00:29
#46 Host_Galain_*
Odesláno 14.12.2007 08:01
#47 Host_toník_*
Odesláno 14.12.2007 08:23
Odesláno 14.12.2007 09:56
#49 Host_toník_*
Odesláno 14.12.2007 11:28
"Tá mójéé frajíírka, má kráásne stehýýýnka,
tá mójééé frajírka, *škyt*, má kráásne ňadýýýrka..."
Takovejch písní by za svůj kamennej život slyšel v docích hodně. Kdyby se uměl zamyslet, tak by mu došlo, že se z doku celý život nepohl. Ale byl to šutr a tak mu to vrásky na obličeji nedělalo.
Spíš by mu lezl krkem ten šváb, co se zabydlel pod ním, ale co tam po švábu, stejně ho necítí.
Onen večer byl ovšem pro šutr pamětný. Neležel na místě, kde by o něj někdy někdo zakopl. Až doteď. Ten prokletej zpěvák, vracející se z hospody domu.
"Sakra! Děs aby to vzal! Proklatej šutr...", písnička se změnila v rachot nadávek. Šutr se počal vznášet metr nad zemí.
"Jo, Gozere! Spravedlnost tě dostane! My tě dostanem!", šutr se pořád bližil k molu.
"A až k tobě přijdu, rytířku, tvoje hlava skončí tááákhle...".
Kdyby měl šutr žaludek, z té rychlosti by se mu zvedl. A když ne z rychlosti, určitě z pohledu na metrák vážící tělo, padající do rybama páchnoucí vody. Zpěvák naprosto neměl šanci. Kus ulomeného kůlu, trčícího těsně nad hladinou, ho na krku podržíznul jak králika.
Odliv se postaral o odplavení těla mnohem dál. Ale to již šutr nevědel. Stejně jako nikdo další, protože doky byly tu noc prázdné jak kapsa žebráka.
#50 Host_Toníkuv švagr_*
Odesláno 14.12.2007 11:47
Odesláno 14.12.2007 11:51
#52 Host_Toníkova žena_*
Odesláno 14.12.2007 12:04
No toníkova žena měla jiné starosti...
"Pani mámo, neviděla jste někde mýho muže?", protlačila se davem k hokyni.
Odesláno 14.12.2007 12:18
Odesláno 14.12.2007 12:38
#55 Host_Toníkova žena_*
Odesláno 14.12.2007 12:50
"Pani mámo, snad se mu nic nestalo, vždyt ho tady má každej rád."
Odesláno 14.12.2007 13:18
#57 Host_Toníkuv syn_*
Odesláno 14.12.2007 14:03
"Máámo, kde jsi? Maminkooo...", tlačil se skrz dav.
#58 Host_Toníkova žena_*
Odesláno 14.12.2007 14:07
"Co tady deláš, Honzo? Proč nejsi se sestrou? Co se stalo?"
Začínala v ní dřímat hrozná předtucha.
#59 Host_Toníkuv švagr_*
Odesláno 14.12.2007 14:08
#60 Host_Toníkuv syn_*
Odesláno 14.12.2007 14:12
"Tatínek. Je v přístavu...", popotáhl.
"Je mr...", polykal slovo, které nemohl vyslovit, "..tvej."
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních