Skočit na obsah

Fotka

Úvaha o tom co vidím a slyším

• Please log in to reply
154 odpovědí na toto téma

#31 Noirdin

Noirdin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 251 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 16:04

Takze tvrdis, ze pokud nemam marzi 300 % a vice na jedinem kusu vyrobku tak nejsem schopen postupovat v craftu ???

Zobrazit příspěvek

No na tvou otázku odpovím v odpovědi Mytkovi a Deekovi doufám, že tě tento postup nikterak neurazí. Je taková věc od čeho odpočítáváš marži, od ceny licence nebo od celkových nákladů na povedené/nepovedené kousky. Ono to totiž není to samé vem si třebas takový tlustý aqua pásek který mám rád a nechávám si ho dělat náklady na licenci prakticky 0 ... tedy spíše 10gp. nebo tak něco ... velká kůže dnes myslím 1k - 1,5k no a odkud počítat cenu nebo marži když to uděláš na 2 pokus protože jsi gramla?

Zajimalo by me kdo stanovi minimalni zakonny zisk a predevsim kdo na nej bude dohlizet. Nechces to doufam po DMs, aby smirovali lidi a overovali si za kolik kdo co prodava?

Kdo? Tvůrce craftu a zohlední v ni i cenu materiálu a možných nepovedených pokusů.

Pripadne mi to ze tu ve spouste ruznych navrhu a vizi tak trochu hodne pokulhava zakladni aristotelovska logika. Dona tu vychvaluje Slzy Lonery jako skvelou vec a jednim dechem nadava, ze teda jako Babule ma porad plno lektvaru a at mi nikdo nerika ze pred pul rokem to bylo taky tak.
Ne, nebylo. Pred pul rokem zadny slzy nedropovaly a tudiz meli alchaci o neco snadnejsi zivot a nemuseli se snazit prodat vyrobky pres Babuli, kde bylo permanentne velky kulovy. Holt je vzdycky neco za neco.

To se zeptej Dony jak to myslela to nevím.

Ono je pekny ze nekde neco funguje, ale byva dobrym zvykem craft integrovat do modulu kde pak ma spoustu navaznosti. Ono se samozrejme da posbirat neco od tam neco od tamhle a vysledek pak bude vypadat jako kdyz pejsek a kocicka varili dort.

O kočičce a pejskovi jsem nic nepsal ani o tom, že nejlepší je udělat slátaninu a tu připlácnout k servru doslova jsem napsal "no a pak už jen stačí experimentovat co by v jaké kombinaci bylo pro Demonu nejvhodnější. No pokud i ty si myslíš, že tak jak je to teď je to v pořádku pak není nutno hledat jiné řešení.

Zobrazit příspěvek

Rad by som, aby si mi objasnil, co si mam pod tymto predstavit...

Mytko to byla spíše narážka na osobní zkušenost a na to že top crafterům je fuk že někomu se něco nepovede a nepřemýšlí nad tím jaké to bylo když oni začínali ... jednalo se tehdy o výrobu zlaté trpasličí sekery, s klientem jsme se tehdy dohodli na 6k zlatých a to i z toho důvodu, že vím jak neobtížné pro něj těch 6000 sehnat, když přišlo na rp obchodování přitočil se jedem top kovář se slovy bacha bere tě na hůl a nakonec mu to udělal za 4000 zlatých, jasně na první pokus a ještě k tomu exc. ... takže jsem byl za zloděje, mizernýho kováře a hajzlíka, zůstala mi trpasličí neex zlatá sekera a tlata vypotřebovaného na 4 pokusy které se nepovedly ... s tím že jsem si samo zašel na dřevo a trávil tím tak čas ve hře. To jsem myslel chováním jak prasátko bóží.

Boli casy, ked som predaval verdicitovu helmu za 80k. Velmi som sa rozculoval, ze si niekto moze dovolit ju predavat za 60k. Potom som si sadol a zacal pocitat. Zistil som ze naklady na jej vyrobu mam 20k licencia a 3,6k material (platim 300 za ingot verdu a nemyslim si ze by bol hornik pri tejto cene stratovy). Celkovo ma stoji vyroba 23,6k a predavam za 40k => cisty zisk 16,4k. Som spokojny a predavam. Ked niekto pride a ponukne mi stredne tvrdene koze za 700, tak sa nan milo usmejem a ponuknem mu 400...
Naklady na vyskilovanie som si platil sam (teda okrem asi tak 800 ingotov rubicitu).

Jak píšeš zisk 16,4k je moc pěkný, ale co když začínáš a čtyřikrát se mineš až popáté se ti povede .. pouze opět příklad to už je zisk pouze 2k a to je jak ty píšeš na ani ne 7 ingotů vericitu nebo jsi zastánce toho nejdřív vymlátit tuny materiálu na knoflíkách a pak začít něco dělat, to je pak vážně majlant no nevím kdo z nováčků to ustojí. Já netvrdím, že by měl každý být top crafterem , ale nelíbí se mi, že na tom zkrachuješ a nehneš se z místa to je obrázek současného stavu a já ho s Noirdinem zažil.

Pokial ide o podporu kraftu. Snazim sa, aby hraci vedeli ziskat viac penazi (ktore mozu minut za vyzbroj) a vedeli ich ziskavat na kazdej urovni. Snazim sa aby NPC boli nastavene tak, aby hraci potrebovali neustale kupovat novu vyzbroj (top kraft, alebo skoro top kraft na prislusnej urovni). Dufam, ze tato idea privedie k remeselnikom viac zakaznikov. Chcem aby sa napriklad zbroje nepredavali z 80% zo zlata a verdicitu a ostatne kovy ostali na ocot. To se mi moc líbí a těším se na to jak se to povede ... no vlastně už se trošku i povedlo, dostal jsem bronz a byl bych si ho i koupil.
Ci budem uspesny neviem, realizacia mojej predstavy je len v zarodku. Robim prve kroky. Držím palce.
------------
PS: Kraft ako je nepovazujem za idealny a ani zdaleka za dobry. Bohuzial zacinajuci remeselnik sa musi zmierit tym, ze skilovanie bude financovat z ineho zdroja. Remeslo mu na zaciatku moc nepomoze a konkretne v tomto je taky krajcir na tom daleko lepsie ako kovac (platner, zlatnik), ktory za material plati hornikovi. Krajcir si vacsinu kytek natrha sam. (Mozno preto je tam taka velka konkurencia).

Rad by som na nom popracoval, ale je to praca na dlho (a nie pre jedneho cloveka) a ani tak nemusi byt uspesna. Upravy co som zatial v remesle robil boli skor symbolicke a mali za ucel doplnit predemty co v krafte neboli (vrhacie sekery), alebo dat realne vyuzitie predmetom, ktore boli nepouzitelne (chranice bojovnika). Kazdopadne spodna hranica ceny predmetov na demone je urcena, je to cena licencii. Ak niekto predava pod touto cenou, tak vyrobok plati zo svojho => plati "pokutu"...

No jo, ale vůbec jim to nevadí, mají nahrabáno, žádný postih je za to nečeká a jen se ti vysmějí do ksichtu to to co mě zlobí. Nikdo s tim nic neudělá a pokud se o tom debatuje pak to vyznívá spíše tak, že je vše v absolutním pořádku. Prostě tento názor nesdílím a šmytec.

Zobrazit příspěvek

P.S.pokud tu bude něco na co se bude dát reagovat mrknu na to zítra dnes už toho mám dost a padla mějte se snad večer ve hře.
  • 0

#32 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 16:17

Reaguješ jak kdyby jsi se bál že už někteří nebudou mít monopol, trochu si to srovnej ...
A nebo ty si vážně myslíš, že nynější nastavení je v pořádku a ideální?

Zobrazit příspěvek

Monopol? A ja prave myslel, ze je moc crafteru, kteri si tlaci vzajemne cenu dolu.
Ne, nemyslim si, ze je to v poradku ... tedy jinak, neni to tak, jak bych si predstavoval, ale bohuzel me doted nenapadlo reseni, ktere by bylo rozumne a dalo to nejak do poradku.

A kdyz uz jsi ty prosel temi jinymi svety, proc nam ten system, ktery by pomohl, nepopises? Ja se nebranim novemu poznani, jen neverim, ze takovy idealni system existuje, tot vse. Stanoveni povinneho minimalniho zisku je prakticky neuhlidatelne (nehlede na to, jak omezujici). Muze se prodavat i skrze NPC, ale to ma zas sve mouchy a stejne to nic nevyresi. Rad se necham presvedcit, jen smele do toho ...
  • 0

#33 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 16:27

s tím že jsem si samo zašel na dřevo a trávil tím tak čas ve hře.

Jak píšeš zisk 16,4k je moc pěkný, ale co když začínáš a čtyřikrát se mineš až popáté se ti povede .. pouze opět příklad to už je zisk pouze 2k a to je jak ty píšeš na ani ne 7 ingotů vericitu nebo jsi zastánce toho nejdřív vymlátit tuny materiálu na knoflíkách a pak začít něco dělat, to je pak vážně majlant no nevím kdo z nováčků to ustojí. Já netvrdím, že by měl každý být top crafterem , ale nelíbí se mi, že na tom zkrachuješ a nehneš se z místa to je obrázek současného stavu a já ho s Noirdinem zažil.

Zobrazit příspěvek

Jak rikam komunismu je proti tomu slabe slovo.
Idelane kdyby veskery material si kazdej prinesl svuj i s licenci na vsechny tvoje povedene i nepovedene pokusy, ty si jen zmacknul jednicku. Samozrejme cely craft by se vyskiloval sam a mel by si stejnou sanci na vyrobek jako mistr remesla.
Ale hlavne aby si shrabnul nehorazne penize za tu "drinu".

A promin ten vyraz, ktery ted pouziju, ale snazit se vydelavat na top materialu, ktery neumim, jeste na tech nejcervenejsich vyrobcich a brecet jak na tom hrozne prodelavam, protoze s tim proste neumim, takhle neuvazovali ani neandrtalci.
  • 0

#34 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 16:42

Mytko to byla spíše narážka na osobní zkušenost a na to že top crafterům je fuk že někomu se něco nepovede a nepřemýšlí nad tím jaké to bylo když oni začínali ... jednalo se tehdy o výrobu zlaté trpasličí sekery, s klientem jsme se tehdy dohodli na 6k zlatých a to i z toho důvodu, že vím jak neobtížné pro něj těch 6000 sehnat, když přišlo na rp obchodování přitočil se jedem top kovář se slovy bacha bere tě na hůl a nakonec mu to udělal za 4000 zlatých, jasně na první pokus a ještě k tomu exc. ... takže jsem byl za zloděje, mizernýho kováře a hajzlíka, zůstala mi trpasličí neex zlatá sekera a tlata vypotřebovaného na 4 pokusy které se nepovedly ... s tím že jsem si samo zašel na dřevo a trávil tím tak čas ve hře. To jsem myslel chováním jak prasátko bóží.

Ha, odporucam vyberat poplatok na povolenia dopredu. Mas istotu ze aj ked zakaznik zmeni remeselnika, tak strata nebude velka a ak predmet potom predas niekomu inemu, tak zisk bude o to lepsi.

Tiez mam skusenost ze u platnera sa neoplati kut vyrobky z materialu, ktory akurat skilujes. V tomto je krajcir na tom horsie ako kovac/platner. Ma vacsiu kazivost pri vyrobe.
  • 0

#35 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 16:52

no tak dovolím si také menší zamyšlení

nejdřív z pohledu craftu, který je mi nejbližší a to alchymie, i když leckdo může namítnout, že je srovnávání nesrovnatelného...

byly vytvořeny nové recepty a bylo je třeba získat. Jiná cesta než pokus omyl a doplňkové studium Herbářů nebylo. Začal masivní výkup bylin, který rostl do nekřesťanských cen za kus u mocnějších kytiček a zvesela se testovalo. Mohu říci, že jsem pro jistotu, abych žádný recept nepropás zkoušel každou variantu 2x ve všech možných kombinacích a přesto mi jeden recept unikl (Ochrana před elementy). To množství bejlí, které na to padlo je neuvěřitelné, pokud bych jej měl sbírat sám, ještě teď testuju.... peněz na to padlo také velmi mnoho, naštěstí jsem měl v té době i velmi aktivního učně, který vydatně pomáhal se zajišťováním dostatečného množství bylin.

a teď trocha matematiky - za kolik bych měl prodat lektvar přeměna, který se skládá ze 3 bylin, abych byl ziskový? za kolik bych měl poté prodat full heal, na který je potřeba bylin mnohem více? jaké vlastně byli mé náklady na craft?

Asi od konce. Náklady na craft - celková suma za počet bylin, vložený čas, cena truhly, cena dalších komponent.... suma sumárům - HODNĚ.

a cena jednotlivých lektvarů? - no musí být tržní a mě jakož to Velmistra řemesla odpovídající. tudíž levnější kritik prodám klidně za 80-90 zlatek, stejně jako proměnu, ale s Fullem bych pod 5k nešel - že je neprodám? - no a co.... natolik si vážím své práce do toho vložené a velmistrovských kousků řemesla.

a teď se podívám na většinu ostatních (těch pár co šli stejnou cestou jako já, mi snad prominou) - koupili si většinu receptů za pár zlatek - i kdyby to bylo 10k za recept v průměru jsou mnohem níže než jsem dal já jen za byliny, nepočítaje čas a energii. Ale co mě to bavilo, jen si něco koupit, na 26 lvl si doběhnout pro namaxovanou truhlu a pak začít machrovat s fullem za 1k... no když to někoho baví, můj styl to není...

a teď pár myšlenek k jiným craftům - lidé tu brečí, že ceny jsou hrozně nízko, že nejsou ziskoví, že ty co se vyskilovali dřív kazí trh svoji nízkou cenou....

ale vážení - co je vlastně vaším nákladem na craft? co vše počítáte do ceny výrobku, abyste byli ziskoví? - licence, ruda, tovar....

ale laskavě si uvědomte, že ty na které nadáváte - ti co už jsou velmistři řemesel, a teď kazí trh, i oni se museli vyskilovat a oni - převážná většina se jich datuje do dob počátku hned po wipu - neměli svou cestu vůbec růžovou. Oni nekupovali rudu za hubičku, neměli na výběr xxx horníků... všichni skilovali postupně, za mnohem větší vstupní náklady, horníci, když chtěli kutat neměli top výbavu, každá cesta byla velmi nákladná, někdy se i velmi často opakující s jediným závěrem... SMRT.... horník jednotlivec s dostupnou výbavou neměl jako jedinec moc šancí....

vymýšlet si jakýkoli další tržní (spíše regulační) prostředek na to aby cena byla minimálně taková.... sorry to je dávno překonaná historie...

vstupní náklad - čas craftmana, potřebné polotovary, licence
výnos - prodejní cena, dobrý pocit
hrubý zisk - rozdíl mezi výnosem a nákladem
čistý zisk - započtený úmor všech nákladů na skillování potřebné odečtený od hrubého zisku....

ale hlavně stále je to hra.... pokud někomu chybí diktování za kolik musí prodat, za kolik musí koupit atd.... vraťte se o pár let zpět.....
  • 0

#36 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 16:58

všechno beru, ale tam kde nejsou pravidla, musí fungovat morálka... a pokud vyskilovanej člověk takhle přebere kšeft někomu.. jenom pro to, že si to už může dovolit a že mu příjde 6 tisíc za zlato moc...
prostě tyhle konflikty tu budou pořád, proto bych navrhoval počáteční infuzi licencí, další pak dražší (u vyšších kovů se lidem vyplatí víc prodat je jako zbraň, než jako hroty.. takhle budou skillovat na hrotech a pak s rovahou vyrábět zbraně a podobně...)
  • 0

#37 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 13.11.2007 17:24

Nemyslim, si ze obmedzovanie je uplne na skodu, mozno by skutocne nejake to obmadzenie , ze crafter si moze nakupit len obmadzeny pocet licencii (bez ohladu na material) na mesiac herneho casu, prinieslo urcitu zmenu. Ak by to bolo nastavene dobre , tak kazdy crafter by sa snazil predat veci ktore su pre neho top a nizsie materialy by zostali skor pre menej skusenych.
Samozrejme taka zmena by zase zasiahla ine veci, ako napr. nakupovanie licencii obchodnikom zo zlavou, ci vyrabanie pre obchodnika na zakazky.
  • 0

#38 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 17:35

Kdo? Tvůrce craftu a zohlední v ni i cenu materiálu a možných nepovedených pokusů.

Zobrazit příspěvek

Porad to prosim pekne nechapu, jak by to v realu melo podle tebe fungovat. Dobre tvurce craftu stanovi minimalni prodejni cenu vyrobku. Jak? Napise to na forum? Shoutne to ve hre? Jak se bude toto narizeni konkretne vymahat, kdo konkretne bude za nedodrzeni postavy postihovat?
  • 0

#39 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 13.11.2007 17:47

Ekonomika jde vždycky do kytek po nějaký době. Rozdíl mezi dobou dřívější a dneškem je, že dřív ekonomika modulu naprosto zkolabovala a mělo to vliv na modul jako takovej, teď je možná ekonomika v háji, ale zároveň není nutný dělat wipe.
Pokud chcete mít ekonomiku v cajku tak to wipněte. :wink: Chvíli budou "rejpalové" snad spokojený.
  • 0

#40 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2007 16:19

no zase to sklouzlo ke kraftu...
třeba takovou vychytávku bych bral, že bonus na cha u paladina je do maxima, který se rovná jeho lvlu- aby se nestavěli buildy se sorckou a podobně..
  • 0

#41 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2007 16:21

no zase to sklouzlo ke kraftu...
třeba takovou vychytávku bych bral, že bonus na cha u paladina je do maxima, který se rovná jeho lvlu- aby se nestavěli buildy se sorckou a podobně..

Zobrazit příspěvek

Ja myslel ze tohle tema je predevsim o craftu ... :devil:
  • 0

#42 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2007 22:52

Nemyslim, si ze obmedzovanie je uplne na skodu, mozno by skutocne nejake to obmadzenie , ze crafter si moze nakupit len obmadzeny pocet licencii (bez ohladu na material) na mesiac herneho casu, prinieslo urcitu zmenu. Ak by to bolo nastavene dobre , tak kazdy crafter by sa snazil predat veci ktore su pre neho top a nizsie materialy by zostali skor pre menej skusenych.
Samozrejme taka zmena by zase zasiahla ine veci, ako napr. nakupovanie licencii obchodnikom zo zlavou, ci vyrabanie pre obchodnika na zakazky.

Zobrazit příspěvek

Tohle by fungovat mohlo. Kdybysme tu meli kolem petistovky hracu ve hre. Me prijde uz ted skoro nemozny prekecat "top craftera" aby me ukoval neco ze zlata. A kde mam proboha hledat kovare, kterej je zrovna ochotnej/umi delat zlato? Frustrujici.

Podle me, kdyz tu lidi nadavaj na to, ze top crafteri prodavaj za smesny ceny, tak je to vetsinou pro nejaky jejich kamose. A nevidim nic smysluplnyho, co by tomu mohlo zabranit. S omezenejma licencema by si je tuplem setril na ty kamose a novacek, nekamos, by platil jeste vic.

Za me nevidim sanci, jak zabranit nekomu vyrobit jakejkoliv vyrobek a prodat(darovat) ho za jakoukoliv cenu. Jak psal Teri, je to hra a neni zpusob, jak ucinit zlataky bytostne potrebnymi a pritom se jeste drzet hratelnosti.
  • 0

#43 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 14.11.2007 23:16

Za me nevidim sanci, jak zabranit nekomu vyrobit jakejkoliv vyrobek a prodat(darovat) ho za jakoukoliv cenu. Jak psal Teri, je to hra a neni zpusob, jak ucinit zlataky bytostne potrebnymi a pritom se jeste drzet hratelnosti.

Zobrazit příspěvek

Mozna kdyby se penize mezi lidi zacali dostavat nejakym rozumnejsim zpusobem ...

Nemuzu si pomoct, ale system kdy v pokladech nachazim takove sumy, ze par vyberu low level pokladu ci stejny pocet vyberu boss pokladu, dela pro hrace penize smesnou vec, asi nebude ten spravny ...

PS: Dokavad tady nebude neco co bude odsavat penize z "bohatych" hracu, tak vzdy nastane doba, kdy penize prestanou mit hodnotu. Soucasny stav je udelany tak ze po dosazeni vybavy kterou si hrac muze koupit za penize veskere dalsi dalsi vydaje v penezich jsou pro nej jen smich. A prodavanim domecku se ten stav nikdy nezlepsi.
Opet se se dostavame do doby, kdy penize uz nejsou nic. Zrovna dneska vecer jsem si vzpomel na Yuchtaka, jak se postavil na trh a proste sil lidem veci na prani ...
  • 0

#44 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 14.11.2007 23:53

tak ja smim mnichem taky nemam co s prachama delat...takze kupuju kuze od zacinajich kozeluhu za vysoke ceny...siju za smesne ceny..proste uz prachy nepotrebuju a kdyz jo tak neni problem poskladat partu a jit na par pokladu vidte :devil:
  • 0

#45 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 00:19

Klement Gottwald na to prisel uz v sestactyricatym, milionarska dan!
A navic by mel Godzilak konecne duvod nadavat vedeni modulu do bolseviku :)
  • 0

#46 Hejkal

Hejkal

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1041 Příspěvků:
  • Location:vsichni Hejkalove ve hre sou mi(a zadnej znich neodemkne boss)
  • Interests:Sem z plzne..a mam rad Sprite

Odesláno 15.11.2007 00:33

no este jak dona rikala ty ceny...to se da vyresit jednoduse sejit se vsichni krejci a dohodnou ceny pod ktery nepujdeme :devil:
  • 0

#47 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 06:38

Klement Gottwald na to prisel uz v sestactyricatym, milionarska dan!
A navic by mel Godzilak konecne duvod nadavat vedeni modulu do bolseviku :)

Zobrazit příspěvek

Myslim ze silne zvysene ceny licenci by udelalo svoje :o)

Preci jenom, kdyz licence na cernou stoji 50k a adamantit 100k, a po jednom pruchodu doupete zla parta vynasi 130k ... sakra :o))
  • 0

#48 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 08:34

Special Dung pro high lvly.
Vstup rekneme 30k na hlavu.
Tezky dung, nijak slozity na premysleni, spise tuhy v boji.
Na konci Boss -> specialni mince
Za urcity pocet minci NPC (napriklad Garibald) vytvori port do NEPROSTORU (sance na 50% smrt) -> port vedl do nikam.
V neprostoru specialni vecicky - siroky vyber, veci i z palety, customy, opet za ty specialni mince. (napriklad 200 veci a vuber pro nakupujiciho max 8 kousku)
Nabidka se nacte jednou a NPC se respawne s novou nabidkou az je lokace cista.
V lokaci se neda odlognout, po relogu je postava zpatky u Garibalda.
  • 0

#49 jachym

jachym

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 106 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 08:57

zajimae - bile prodavam za 1k a male kdyz se mi podari prodat za 200 tak je to malej svatek.

Zobrazit příspěvek

Výborně děkuji:
Podle Dalamarových REALNÝCH cen , - pokud se nemýlím tak náklady na rukavice mnicha jsou:
4x1000 +2x200 + 1x500 = 4900 myslím si že cena 3000 za které to tuším ušil Hejky nepřináší velké zisky
a to tam nezapočítávám faktor rizika že se nepovedou ! ! !

Naprosto frustrující byl ale pro mě rozhovor s hráčem Martin, který to tento rozhovor jasně ukazuje jak došlo k poměrně velké devastaci v myšlení hráčů . (podotýkám že tohoto mladého hráče znám asi rok) Nechal si od Dony ušít aqua batohy 10 kusů , ušila mu je , ale jednu kůži zkazila. Cenu si řekla 600 zl (náklady jsou 460zl na jednu + zkažení + alespon jeden nožík) No co ten si dovolil : - "no jak to tam chcu hrát ? Takhle drahé ceny ještě neviděl" . Tak mu říkám" měl jsi si donést 11-12 kůží a licence a já bych ti to ušila za 100 zl jeden". "je no coo tak draho??" "A za kolik by jsi to ušil ty kdybys byl ny mém místě ? No ZADARMO přece nééé". No neměla Dona slov a "proč bych se zadarmo vůbec unavovala,".
Dámy a pánové zapomeňte na ziskovost a jiné věci, tady se prej má dělat pod a nebo max za náklady, a to tu prosazují
lidi kteří u žádného craftu nevydrželi a nikam ho ani nedotahli - protože nemají trpělivost.

Jinak Terry tady přece nejde o reálný život ale o hru - Demona jako modul disponuje pochopitelně omezeným prostorem a možnostmi a proto šikovně autor postavil Demonu na dvě nohy expení a skilování, bohužel Demona dnes na jednu nohu kulhá . Možností jak jí pomoci je mnoho , ale ono stačí možná zřídit cechy a každý od staršího mistra nahoru by v něm měl být, ono tady zase těch dobrejch krejčí tak často nechodí. A nebo jak jsem četl ani neshání kůže jak Dona. On ten craft totiž ovlivnuje i to expení - podívejte dnes chce každý všechno hned rychle vyexpit rychle zbohatnout a rychle z Demony odejít.
Když jsem v březnu 2006 začal hrát Demonu tak jsem to trochu zkoušei na DH, ale kdepak tam se mi moc nelíbilo.
Dnes bych řekl bohužel že u Démony se vyskytují ty jevy jako kdysi u DH a DH se dost spravilo-hlavně přístupem DM, který tam byl dřív pro mě dost uděsný.. Jako by se to začalo přehazovat!
A to je bohužel pravda.
  • 0

#50 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 15.11.2007 09:17

Mozna kdyby se penize mezi lidi zacali dostavat nejakym rozumnejsim zpusobem ...

Nemuzu si pomoct, ale system kdy v pokladech nachazim takove sumy, ze par vyberu low level pokladu ci stejny pocet vyberu boss pokladu, dela pro hrace penize smesnou vec, asi nebude ten spravny ...

PS: Dokavad tady nebude neco co bude odsavat penize z "bohatych" hracu, tak vzdy nastane doba, kdy penize prestanou mit hodnotu. Soucasny stav je udelany tak ze po dosazeni vybavy kterou si hrac muze koupit za penize veskere dalsi dalsi vydaje v penezich jsou pro nej jen smich. A prodavanim domecku se ten stav nikdy nezlepsi.
Opet se se dostavame do doby, kdy penize uz nejsou nic. Zrovna dneska vecer jsem si vzpomel na Yuchtaka, jak se postavil na trh a proste sil lidem veci na prani ...

Zobrazit příspěvek

Ono je to všechno asi relativní. Někdo se vyzná a topí se v prachách, někdo má kulový. Takže například já: hraju s jednou postavou skoro 2 roky a myslím si že ne úplně nejmíň. Za tu dobu díky mé a potažmo její neschopnosti nastřádala prachy "pouze" na mitril sekeru s kamínkem, verdicit komplet a bílé rukavice. Ze stromořadu nemá nic. No a když se kouknu na ceny věcí, které bych pro ni chtěl (plášt bojovníka 450k, prsten bojovníka 450k, adam sekeru s vsazeným kamínkem 1 000k?, adam helma 400k, černé rukavice?k, kožené vojenské boty 4 000???k, pořádný luk 750k.....), tak mám tímhle mým tempem o zábavu postaráno nejméně na 8 let real. Z toho pro mne plyne, že zřejmě nikdy top výbavy nedosáhnu. Jednak kdoví kde bude Demona za 8 roků, za druhé mě bude v té době přes 50 let a možná dostanu rozum a přestanu to hrát. Takže pro mne osobně nejsou výdaje za top výbavu rozhodně pro smích a myslím, že nejsem úplně jedinej, kdo to holt neumí či nechce hrát za postavu schopnou dávat bosy s jedním prstem vraženým hluboko do nozdry.
  • 0

#51 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 09:45

Takže pro mne osobně nejsou výdaje za top výbavu rozhodně pro smích a myslím, že nejsem úplně jedinej, kdo to holt neumí či nechce hrát za postavu schopnou dávat bosy s jedním prstem vraženým hluboko do nozdry.

Zobrazit příspěvek

Ze neumis vybrat boss nebo nechces hrat za postavu co to umi, ti porad nebranit jit s partou lidi co to umi vybrat a vydelat si nejakou tu kramli. Cekat ze penize mi napadaji do invetare sami je vice nez naivni. Clovek pro to musi neco delat. At se jedna o craft, vybirani bossu ci DMboost.

A uprimne v tvem pripade, kdy mas silovou trposku s poradnou ranou, tak tebe lidi co chodi na bossy uvitaj v parte velmi radi ... Ale je to jenom o tom chtit.
  • 0

#52 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:01

Brudro, mam rypavu otazku... Preco, ked nevies, co s peniazmi, uz niekolko tyzdnov mas postavu na lvl29? Na jednu stranu nevies co s peniazmi, na druhu stranu poklady lootujes dokola. :devil:
  • 0

#53 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:01

Jak to tak posloucham nevidim cestu ven :) Chuanino pripomenuti Jindrova zameru nic neresi, (mimochodem Neprostor to nebude, Murgo si nepral vyuziti tohoto jeho napadu na Demone) jen posunuje onu hranici kdy je postava "top" a nema po cem dal jit. Krome toho, cim silnejsi ekvip po dosazeni top craftu postava ziska, tim vic se bude nudit nebot pro postavu vybavenou nadstandartne nad craftem nejsou v modulu adekvatni lokace.

Obecne by penez v modulu mel byt stale mirny nedostatek. Co takhle zrusit prachy v bossech uplne a nahradit je pocitem z dobre provedne akce? :) Pocit by byl stackovatelny po padesati kusech a postava by si s nim mohla tapetovat dum, zakoupeny z vynosu lootu a craftu :)
  • 0

#54 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:08

Brudro, mam rypavu otazku... Preco, ked nevies, co s peniazmi, uz niekolko tyzdnov mas postavu na lvl29? Na jednu stranu nevies co s peniazmi, na druhu stranu poklady lootujes dokola.  :devil:

Zobrazit příspěvek

Treba proto ze bych si rad udelal 4 soketovou zbran ?

Ze bysme udelali do modulu takove prepinaci NPC. Postava by za nim zasla a rekla by ze penez uz ma dost a nechce je nachazet v pokladech. Mno a pak by postava v pokladu misto penez nachazela brambory a kdyz by tam byl sutr nebo treba item tak by ho nasla.
Akorat se obavam ze ja uz bych mel velkosklad brambor.

A proc jsem na levelu 29 ? Protoze 4 > 3 ? :devil: :devil:
  • 0

#55 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:16

Jinak Terry tady přece nejde o reálný život ale o hru

Zobrazit příspěvek

Vsak to je to, o cem jsem mluvil ... nebo minimalne jsem se snazil.

Jinak jen zopakuju, porad jsem tu nevidel zpusob, jak donutit hrace (pokud mozno nenasilnou cestou) prodavat veci minimalne s uchazejicim ziskem. Technicky to moc realizovatelne neni. A delat na to pravidla? Na neco, co nejde hlidat? Takze jak na to?

Treba system, kdy crafter vyrobi produkt, ktery si musi jit nakupujici teprve nechat schvalit, aby ho mohl obleci, k NPC, ktere od nej vybere poplatek a podepise mu predmet. Vybrany poplatek pak pripise tvurci predmetu na ucet v bance. Celkem pekne, ze? Ale kdo zabrani crafterovi snizit cenu vyrobku pri prodavani jiz o ten poplatek, ktery vybere schvalovaci NPC? Jiste, nema zadnou jistotu, ze nakupuji k tomu NPC dorazi. Mozna by to mohlo byt zajimave v kombinaci s obchodnikem, ktery by nepotreboval predmet schvalit, takze by crafter prodaval min. za naklady, aby nenasypal penize falesnemu obchodnikovi do kapsy. Ale ale ... ti kamaradi, ze :devil:

Nebo system, kdy se nebude dat vubec obchodovat craftem (uz vidim ty jasajici davy lidi) a slo by to pouze "nejakym zpusobem" pres NPC, ktere by opet zajistilo minimalni cenu. Ale jak a kdo zabrani tomu, ze crafter si vybere penize z uctu / od NPC a vrati jejich cast nad naklady nakupujicimu?

Takzeee ... ja proste nevidim reseni. Je to prave jen ta hra a lidi maji k tem virtualnim penezum jiny vztah, proto to funguje ... jinak.
  • 0

#56 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:28

Myslim ze silne zvysene ceny licenci by udelalo svoje :o)

Preci jenom, kdyz licence na cernou stoji 50k a adamantit 100k, a po jednom pruchodu doupete zla parta vynasi 130k ... sakra :o))

Zobrazit příspěvek

Ses zase vedle jak ta jedle...aby si parta vynesla z DZ 130k, tak jich musi byt tak 4-5, a to jim to jeste nikdo nesmi vybrat ty mensi poklady. A tech 130 / 5 = 26k zhruba...to uz zase neni tolik, co?
  • 0

#57 Pee

Pee

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 501 Příspěvků:
  • Interests:Bike, AOE

Odesláno 15.11.2007 10:33

Ze neumis vybrat boss nebo nechces hrat za postavu co to umi, ti porad nebranit jit s partou lidi co to umi vybrat a vydelat si nejakou tu kramli. Cekat ze penize mi napadaji do invetare sami je vice nez naivni. Clovek pro to musi neco delat. At se jedna o craft, vybirani bossu ci DMboost.

A uprimne v tvem pripade, kdy mas silovou trposku s poradnou ranou, tak tebe lidi co chodi na bossy uvitaj v parte velmi radi ... Ale je to jenom o tom chtit.

Zobrazit příspěvek

No až tak moc nepočítám s tím, že by mi něco napadalo samo do inventáře. A že mě lidi chodící na bossy uvítají? Jak kteří. Nejednou se mi stalo, že mne odmítli se slovy "Je nás akorát, museli bychom se dělit". Je to tím, že oni toho bojovníka až tak nepotřebují, odpastí si, odemknou, a potvory taky vymlátí, i když je holt pižlají o něco déle. Zatím co ona zloděje či někoho kdo ustojí ránu, popřípadě ji poskytně nějaké imunity či ochrany potřebuje. No a pak tihle lidé, kteří by se museli nedejbože podělit mají všechno a začnou si vymýšlet něco o tom, že tu peníze nemají cenu. No a já jen říkám, jak pro koho.
Říkáš, že jde jen o to chtít. To je pravda. Když budu hodně chtít, postavím si jinou postavu. Ale já holt tak nějak srostl s touhle a chci to pro ní a na druhou stranu sezase nechci vnucovat každýmu kdo jde na nějakej poklad (abych zase nekřivdil, tak jsou lidé, kteří mne berou ale co já mám zkušenost, tak mi víc jak 20k na osobu nikdy nekáplo a při cenách za věci který bych chtěl je to udělat ten boss tak 300x a to já mám opravdu na těch 8 let).
  • 0

#58 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:36

Ses zase vedle jak ta jedle...aby si parta vynesla z DZ 130k, tak jich musi byt tak 4-5, a to jim to jeste nikdo nesmi vybrat ty mensi poklady.

Nechapu v cem sem vedle. Mluvil jsem tam ja nekde o poctu lidi ?

A tech 130 / 5 = 26k zhruba...to uz zase neni tolik, co?

Zobrazit příspěvek

No a o rozdelovani penez v ruznych "klanovych" partach a v "kamaradsoftech" o tom by se dali vypravet dlouhe bachorky u vecernich taboraku.
  • 0

#59 OndarenkO

OndarenkO

Starš

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:43

Zobrazit příspěvek

Nesouhlasim. Kdo me zna, vy ze jsem hodne lootil se vsema postavam co jsem mel od wipe. Ale jen u te prvni jsem mel silu vylooti z z lowlvl pokldu a hlavne z K3 +- 1 mega.
Jinak je to pakarna.. takz nejde vubec pocitat s tim ze kazdy, kdo si zalozi dalsi postavu je schopny se zahojit z low lvl pokladu na tolik aby si mohl dopřát komplet ST vybavu "po par vyberech lowlvl pokladu". To je docela k smichu. Neni to nemozne, ale stoji to opravdu dost casu a nejen jej.. Furt je to ale rychlejsi nez si vydelat craftem.
Jinak co vim tak tvoje Flavii, nema nebo aspon pred tydnem nemela adam helmu, takze asi tak moc zalovena taky neni.
To ze pro jiste hrace nemaji prachy cenu, vychazi bud z toho, ze byli kdysi obchodnici, uspesni crafteri,looteri, nebo uz hrajou proste tak dlouho, ze postupne koupili vsechno koupitelne. Ale pro bezne hrace je ST nebo socket lepsich kraftovych veci z rise snu.

Nechal si od Dony ušít aqua batohy 10 kusů , ušila mu je , ale jednu kůži zkazila. Cenu si řekla 600 zl (náklady jsou 460zl na jednu + zkažení + alespon jeden nožík)  No co ten si dovolil : - "no jak to tam chcu hrát ? Takhle drahé ceny ještě neviděl"

Zobrazit příspěvek

Bych ho hnal hned. Drahe? Neber! Pyskovat na takoveho krejciho jako je Dona. Se divim zi stoji za to sit..
Stejne tak nechapu Hejkal po te co tu rekl ze ho prachy nezajimaj.. Co ho vede k tomu veřejně šít (musis shanet kuze, zapasit se stolem) a nic z toho nemit. To zavani ohromnou nudou..

Na druhou stranu mi soucasny stavy vyhovuje, pac craft vybava je ted smesne levna, takze neni problem zalozit postavu a zajistit ji obstojny zivotni styl. To se mi zas libi..

autor postavil Demonu na dvě nohy expení a skilování

Zobrazit příspěvek

Tenhle slovni obrat se mi moc líbí.
  • 0

#60 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 15.11.2007 10:43

Nechapu v cem sem vedle. Mluvil jsem tam ja nekde o poctu lidi ?

Zobrazit příspěvek

O počtu lidí sem mluvil já, a snažil se ti vysvětlit, že aby si parta odnesla tolik peněz, tak by jich tam muselo jít několik a potom už to na osobu nevychází tak růžově, jak si přestavuješ.

No a o rozdelovani penez v ruznych "klanovych" partach a v "kamaradsoftech" o tom by se dali vypravet dlouhe bachorky u vecernich taboraku.

Zobrazit příspěvek

Nevím jak ty, ale lidi, se kterými chodím já na bossy, tak s nimi sem se dělil vždycky rovnoměrně a vždy to tak bude. Že ty to děláš jinak je jen a pouze tvůj problém.
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních