žena v domácnosti
Odesláno 26.10.2007 13:04
Vracím se z práce o 1,5h později. Tzn. cca 19:00
Odesláno 26.10.2007 13:14
já se v tom nechci pitvat, ale ono to dneska ani jinak moc nejde, když lidi se vrací různě.. společné jídlo je pro mě maximálně oběd o výkendu.. a přes týden si prostě něco udělám (ne, kyj neWulfgar:
Vracím se z práce o 1,5h později. Tzn. cca 19:00

#33 Host_Ammazonca_*
Odesláno 26.10.2007 13:14
Tak jasně, to záleží na místě a situaci, ono taky jiný je to od dospělýho, jiný od děcka, prostě nedá se to takhle jednoduše definovat.Když to máte těžký, většina "dospěláků" vyžaduje vykání a vysloveně se urazí, když jim začnete tykat... takže většinou volím jistotu, tj. vykání... a když dotyčný chce, abych mu tykala, tak neni nic jednoduššího, než to říct ;) ale kdybych začala tykat rovnou, atk mě maj za nevychovanýho, arogantního parchanta, kterej si myslí, že je pupek světa ;) (nebo s mym zjevem za nebezpečný individuum, od kterýho je lapší držet sebe a své děti dál ;) )

Odesláno 26.10.2007 13:18
Tak jasně, to záleží na místě a situaci, ono taky jiný je to od dospělýho, jiný od děcka, prostě nedá se to takhle jednoduše definovat.
Nj, je to hlavně o tom, že většina "staršíchů lidí se považuje za něco víc, než je mládež a je pro ně nesmírně ponižující, když jim někdo takovej tyká ;) berou se moc vážně :)))
Každopádně, když jsme u toho vaření, tak dneska se starám o domácnost já a nemám nejmenší tušení, co uvařim, asi to skončí krupicovou kaší, protože můj nápad se špagetama a omáčkou byl násilně zamítnut... uznávám, mé kuchařské umění je chabé :D
Odesláno 26.10.2007 13:24
Je spousta opravdu jednoduchých receptů ... třeba brambory syrové nakrájené na něco menšího třeba kolečka nasypat do vymazaného pekáčku, osolit, třeba okořenit kari, přidat třeba kousky šunky a polít sladkou smetanou (pro dva ne celou)... strčí se to do troby a pak už se to jen hlídá, až se brambory upečou a smetana skoro odpaří ... k tomu něco živého ... třeba salát

Odesláno 26.10.2007 13:29
právě, jsem rád, že nemusim moc vařit, protože je u toho dřina na hodiny a pak to člověk za 10 minut zblajzne
pááááni... no, mně byl právě popsán recept na krupicovou kaši... přijde mi to složitější než sestrojení atomový bomby :D no, jdu na to... když to zvorám a zničim hrnec, tak mě čeká krutý trest :D ale já to zvládnu!!!

Odesláno 26.10.2007 13:29
#38 Host_Ammazonca_*
Odesláno 26.10.2007 13:34

Odesláno 26.10.2007 13:40
Odesláno 26.10.2007 13:41
...Wikinko, já razím zásadu, mít doma vždycky na mražáku kuřecí prsa nebo krabí tyčinky, to je na akutku ideální, jen to okoreníš a flákneš na pánev, brambory, rýže, těstoviny a je to. Teď jsem si oblíbila cous cous, to je uvařený raz dva a dá se to jíst snad se vším, co je po ruce. My to někdy tlačíme i samotný s dresingem
Ano, taky obvykle mame v mrazaku kureci prsa, krabi tycinky, mrazenou zeleninu, filety, rybi prsty...veceri mivame vetsinou teplou ;))
Odesláno 26.10.2007 13:51
Videl jsem tam to co jsem cekal.
Jedna horcice, dve vajicka, pul palicky cesneku a nedopita flaska vina.
V mrazku je vodka a led no ni.
Premyslim, proc ta lednicka vlastne bezi ? Aspon by se i uvolnila dalsi zasuvka vedle serveru.
Odesláno 26.10.2007 14:05
Nene, to by som najprv rukavicu musel v tom neporiadku najst...ty ses z tech, co po prichodu domu ojizdeji bilou rukavickou skrine, parapety, dvere a lustry? :o)

A k tomu veku, o ktorom pisete. Celkom dobre sa bavime, ked nam kamarat fotiaci na roznych parties a disco rozprava, ze za nim chodia ludia a vravia: "Ujo, mozete nas odfotit?"
Holt, cas nezastavis, esteze ja vypadam tak mlado.

Odesláno 26.10.2007 14:57
Nicmene jsem se na to konto zamyslel a zjistil ze bych podobnej elaborat napsat nemoh. Teda ne ze bych nechtel, ale proste nemam co :) Clovek by rek ze po desetiletym manzelstvi tech veci bude dost, ale cert vi, nic me nenapada.
I kdyz, mozna to bude jak s vojnou, kdyz uz je po tom, clovek zapomene ty veci co nestaly za moc a pamatuje si ty druhy. Ale urcite to neni jenom tim :)
Jasne, takovy momenty jako spleteni prave a leve strany pri navigaci po Italii a tim asi 150-ti kilometrova zajizdka, nebo nalez dobre uschovane tisicikoruny, schovane na horsi casy tak dobre, ze byla nalezena asi dva roky pote co prestala platit se jednomu vybavi, ale to jsou spis drobny roztomilosti nez material pro psani :)
Nebo ze by me pro cteni tveho dilka jenom prepadla jista nostalgie? :)
Odesláno 26.10.2007 15:05

Odesláno 26.10.2007 15:21
Odesláno 26.10.2007 15:34
Že to je strašně dlouho??? No já sem se taky divila, ale ta mrcha ne a ne zhoustnout a to jsem ji míchala jak divá :D
jsi dala malo krupice...ale z toho si nic nedelej, zadny uceny z nebe nespad a ono st aci, kdyz neco varis tak jednou za pet let a uz muze byt zle - ja krupici bezne taky nevarim, takze kdyz vyjimecne ano, tak posledne jsem ji mela pro zmenu hustou tak, ze mi v ni stala varecka :D
Odesláno 26.10.2007 15:36
jsi dala malo krupice...ale z toho si nic nedelej, zadny uceny z nebe nespad a ono st aci, kdyz neco varis tak jednou za pet let a uz muze byt zle - ja krupici bezne taky nevarim, takze kdyz vyjimecne ano, tak posledne jsem ji mela pro zmenu hustou tak, ze mi v ni stala varecka :D

Odesláno 26.10.2007 19:14
Odesláno 26.10.2007 20:36
No to nevadí .... jestli si to vůbec přečte, tak nemůže říct ani slovo ... nemám dost fantazie, abych si tyhle situace vymýšlela
... to je lež, jako věž. Než jsem odjel, tak jsem jim vytáhl nabíječku, posadil ji ven na lavičku. K tomu připravil nabíjecí kabely. Upozornil, že musí plus na plus a minus na minus (aby je náhodou nenapadlo vše spojit do jednoho uzlu). Ukázal jim, jak se odšroubuje baterka a vysvětlil, v kterých místech domácnosti se tak dá najít adekvátní klíč. Pro jistotu, že by nepochopili, že montáž je jen obrácený úkon demontáže, jim naznačil, jak vyndanou baterku mají znovu zabezpečit.(těžko bych asi unesl večerní vysvětlování, že někde cestou tu baterku ztratili a že rozhodně neví kde, poněvadž si ničeho nevšimli)
A časovou prodlevu mezi vyjmutím a následnou montáží samozřejmě zdělenou měly. Jen ji nedostali písemně.

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních