Skočit na obsah

Fotka

Pravdive videni

• Please log in to reply
34 odpovědí na toto téma

#31 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 12.09.2007 14:20

jak jedno, pokud mam možnost hodit v celkovym počtu víckrát a neúzpěšnej hod je jenom jeden, tak čím víc okolních kombinací, tím větší šance
zkusim to nakreslit  :yes:

Zobrazit příspěvek

Aha, tak prece jen porad uvazujes spatne - jde o to, ze tady to nemuzes pocitat jako tri varianty - pokud to chces pocitat jako zavisle hody (jesli se hodi podruhe, zavisi na tom, co se hodi poprve), tak pocitas pravdepodobnost pri prvnim 50%, ale u druheho uz je pravdepodobnost, ze vubec budes hazet jen 50% a pokud budes hazet, tak dalsich 50% na to, jestli uspejes nebo ne - tzn prvni hod ma 50%, druhy 0.5 * 0.5, tzn. 0.25 - jejich pravdepodobnost se pak secte a vyjde ti 75%

Moje "jednoducha" varianta vypoctu plati jen pokud jde o rovnocenne, na sobe nezavisle vypocty
  • 0

#32 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 12.09.2007 14:23

no to prave ne, presne jak poznamenal voodoo, to ze nastane druhy hod je pouze poloviční šance, proto se to neda pocitat jako pocet priznivych vysledku ku poctu vsech vysledku

Zobrazit příspěvek

Jj, omlouvam se, ze jsem vas zmatla tim, ze jsem reagovala ciste na Garreta a jeste neuplnym popisem postupu ;)
  • 0

#33 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 12.09.2007 14:24

Aha, tak prece jen porad uvazujes spatne - jde o to, ze tady to nemuzes pocitat jako tri varianty - pokud to chces pocitat jako zavisle hody (jesli se hodi podruhe, zavisi na tom, co se hodi poprve), tak pocitas pravdepodobnost pri prvnim 50%, ale u druheho uz je pravdepodobnost, ze vubec budes hazet jen 50% a pokud budes hazet, tak dalsich 50% na to, jestli uspejes nebo ne - tzn prvni hod ma 50%, druhy 0.5 * 0.5, tzn. 0.25 - jejich pravdepodobnost se pak secte a vyjde ti 75%

Moje "jednoducha" varianta vypoctu plati jen pokud jde o rovnocenne, na sobe nezavisle vypocty

Zobrazit příspěvek

fajn chápu, ono těch 3/4 mě mátlo, že to myslíte jako házení bez ohledu na 1. hod (právě tím, že je to závislý neni první hod na stejný urovni, takže to takhle nemůžu sečíst, ok díky :yes:
a pokud sem slepý a zároveň proti skrytí, tak se BF aplikuje na oboje?
  • 0

#34 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 12.09.2007 14:25

jak jedno, pokud mam možnost hodit v celkovym počtu víckrát a neúzpěšnej hod je jenom jeden, tak čím víc okolních kombinací, tím větší šance
zkusim to nakreslit  :grin:

Zobrazit příspěvek

to si musis delat legraci vid ? z toho obrazku je jasne naopak videt, ze ta sance musi byt stejna. Pokud uz nemusis provadet dalsi hody pri uspechu, tak je to prece stejne jako kdyz si tou kostkou pri uspechu jeste hodis a vysledek klidne zahodis. :yes:
to ze stavy t/t a t/f nemuzou nastat je naopak mylna uvaha. Tyto stavy existuji a musi se s nimi pocitat, byt kostkou po uspesnem hodu jiz hazet nemusis.

ale co. i jedinci s 11 prsty na rukach mezi nam ziji...
  • 0

#35 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 12.09.2007 14:30

to si musis delat legraci vid ?  z toho obrazku je jasne naopak videt, ze ta sance musi byt stejna.  Pokud uz nemusis provadet dalsi hody pri uspechu, tak je to prece stejne jako kdyz si tou kostkou pri uspechu jeste hodis a vysledek klidne zahodis.  :yes: 
to ze stavy t/t a t/f nemuzou nastat je naopak mylna uvaha. Tyto stavy existuji a musi se s nimi pocitat, byt kostkou po uspesnem hodu jiz hazet nemusis.

ale co. i jedinci s 11 prsty na rukach mezi nam ziji...

Zobrazit příspěvek

dokazujeto to, co řekla Wiki a když jsem to "kreslil",tak jsem tímhle způsobem neuvažoval, bral jsem celkový počet ale šance mezi řády nejsou rovnocenné...
nehodlam se s tebou o čemkoli hádat, běž si otravovat jinam (klasika přijít, sprdnout a zase odejít)
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních