Otázka zněla, proč drtivá většina změn směřuje k větší obtížnosti. Já si s duergarama poradím, ale sem lvl 30, výbavu sice ne top, ale ve zlatě tam taky neběhám.Tak jak to tak čtu, tak přemýšlím jestli vážně nebyl lepší stav zakonzervované Demony. Všichni byly zvyklý na to jak to tu chodí, každý věděl co může očekávat, každý se tak trochu nudil a bezcílně bloumal po dungeonech které už několik let pořád vypadají stejně a NPCčka co tam jsou, zažily Rana který s dudlíkem v puse objevoval tajemství Demony.
Asi je třeba se smířit s tím že každá změna bude sáhodlouze komentována, jak je to teď těžký atd. To že veškeré změny se dají zase změnit a vyladit tak aby to vyhovovalo požadavkům všech, to asi moc lidí neakceptuje.
Takže prosím vas, nepropadejte hned panice, vše má svůj řád a průběh.

Proč?
Odesláno 23.08.2007 11:34
Odesláno 23.08.2007 11:36
vykašli se na heslo každá změna=dobrá změna, 70% pohlcení a nutnost úniku + reflexů nepodporuje partu, protože dexaře to nehasáhne tolik, pochopil bych katapulty a pak něco na dexaře, ale tohle je dvojitá rána pod pás...Tak jak to tak čtu, tak přemýšlím jestli vážně nebyl lepší stav zakonzervované Demony. Všichni byly zvyklý na to jak to tu chodí, každý věděl co může očekávat, každý se tak trochu nudil a bezcílně bloumal po dungeonech které už několik let pořád vypadají stejně a NPCčka co tam jsou, zažily Rana který s dudlíkem v puse objevoval tajemství Demony.
Asi je třeba se smířit s tím že každá změna bude sáhodlouze komentována, jak je to teď těžký atd. To že veškeré změny se dají zase změnit a vyladit tak aby to vyhovovalo požadavkům všech, to asi moc lidí neakceptuje.
Odesláno 23.08.2007 11:36
Nebo jak se definuje unosna mira obtiznosti? Treba Shugo by to mohl definovat.
Zni tu hodne toho, ze ztezovani = protezovani PG = diskriminace RP ... proc teda treba v topicu o EQ se rika, ze maly krabik zabije 5lvl valecnika?
Mozna je uz na case, si pripustit, ze PG se nevylucuje s RP. Navzajem se ovlivnuji, ale nevylucuji.
To, ze si nekdo chce zahrat postavicku vyberace odpadku jeste neznamena, ze by ta postavicka mela byt schopna chodit na boss poklady. Proc?
Nevim jak vy, ale ja podstatu bosspokladu porad chapu jako nebezpecnou vyzvu pro ty, kteri o vyzvy s rizikem stoji = MUSI byt nebezpecny, MUSI se umirat (jinak by to nebyla vyzva).
Prochazkovou vypravu s peknym RP si muzu udelat s partou tricitek i po ceste na skrety ...
Je to vytahnute do extremu ... ale doufam, ze mi nekdo vysvetli tu "unosnou miru obtiznosti". Tomi, Shugo?
Spis to vypada, ze ta unosna mira je totiz ta, na kterou jste si proste zvykli ...
Odesláno 23.08.2007 11:39
chtěl bych vidět jak srazíš katapult a obránce ,.. jinak záložník má 30% ukrytí takže taky nejde nejlíp srazit
Blind fight

Možná by nebylo od věci napsat AB, a jaký používáš knockdown, místo neustáleho opakování, že je nesrazíšElitu a žoldáky (ty dole) nesrazím. Ted sem tam byl s Nanou, co jim dřív schazovala sekyry jako na běžícím pásu a taky si neprdla.
Jinak včerejší noční nová verze - zvýšení obtížnosti, jak jinak.

Odesláno 23.08.2007 11:41
Beres to moc namireny proti zmenam. Myslim ze lidi jsou radi za zmeny ale je zmena a zmena.Tak jak to tak čtu, tak přemýšlím jestli vážně nebyl lepší stav zakonzervované Demony. Všichni byly zvyklý na to jak to tu chodí, každý věděl co může očekávat, každý se tak trochu nudil a bezcílně bloumal po dungeonech které už několik let pořád vypadají stejně a NPCčka co tam jsou, zažily Rana který s dudlíkem v puse objevoval tajemství Demony.
Kdyz se podivame na plot, tka sme odstranili super nebezpecny bug ale na ukor vzhledu lokace a potulovanim zombiku vsude po okoli diky cemuz se neda poradne spat. Zaroven to posililo zase postaveni tech co tu maji kamarady pac ty se nechaji akorat boostnout a vklidu muzou postavat dal. Nic moc zmena teda.
Co se tyce zlataku tak si nemyslim ze by to byla naka drasticka zmena pac pro naky postavy se zhorsil a pro naky zase zlehcil. Chce mozna doupravit to srazeni a pohlcovani ale jinak fajn zmena.
Svatyne mi prijde jako ujetost omezovat na 29 pac se akorat lidi budou dosavat na 29 kuli pokladu.
Zaverem sem rad za zmeny ale myslim ze by bylo dobry je jeste vic promyslet a dat trosku vic na nazor hracu.
Odesláno 23.08.2007 11:44
Neříkám, že se RP a PG vzájemně vylučuje, ale když už ztížení, tak ne na úkor toho, že když si někdo neudělá nejprovařenější a nejsilnější build, prostě neprojde, a ač bude lvl 30 s nadprůměrnou výbavou, sůprdůprznalíbuildeři si ho pravděpodobně k sobě do party na boss nevemou (nebo na nějakou těžší výpravu).
Odesláno 23.08.2007 11:46

Odesláno 23.08.2007 11:46
Ja sem jen chtel poukazat na ten druhej extrem. A to ze ztizeni nevyvola nic nez ztizeni az casem pak uz nebudes mit na vyber. Proste si bud vemes ten super ultra build nebo si akorat tak sednes na trhu. Kde je ta unosna mira ti nepovim a myslim ze ani ty me ne nebo se pletu?No, mozna by vsechny NPC mohly byt jen fackovaci panaci na hrbitove, kteri by vubec neutocili?
Nebo jak se definuje unosna mira obtiznosti? Treba Shugo by to mohl definovat.
Zni tu hodne toho, ze ztezovani = protezovani PG = diskriminace RP ... proc teda treba v topicu o EQ se rika, ze maly krabik zabije 5lvl valecnika?
Mozna je uz na case, si pripustit, ze PG se nevylucuje s RP. Navzajem se ovlivnuji, ale nevylucuji.
To, ze si nekdo chce zahrat postavicku vyberace odpadku jeste neznamena, ze by ta postavicka mela byt schopna chodit na boss poklady. Proc?
Nevim jak vy, ale ja podstatu bosspokladu porad chapu jako nebezpecnou vyzvu pro ty, kteri o vyzvy s rizikem stoji = MUSI byt nebezpecny, MUSI se umirat (jinak by to nebyla vyzva).
Prochazkovou vypravu s peknym RP si muzu udelat s partou tricitek i po ceste na skrety ...
Je to vytahnute do extremu ... ale doufam, ze mi nekdo vysvetli tu "unosnou miru obtiznosti". Tomi, Shugo?
Spis to vypada, ze ta unosna mira je totiz ta, na kterou jste si proste zvykli ...
Odesláno 23.08.2007 11:48
já se třeba snažím brát dost hráčů na bossy i když nejsou PG a nemaj super výbavu myslím ,že to dost lidí může potvrditPro mě dycky boss znamenal výzvu, to jo, ale taky samo to chtělo něco mezi 26-30.lvl a mít minimálně něco málo nadprůměrnou výbavu (nebo si dávat sakra pozor!)...teď jak koukám dostat se někam je o hubu ještě víc, ano, je to výzva, ale hráči, kteří nebudou mít ten či onen feat a nebudou vědět, jaký build potřebují na to, aby prošli dál, budou ve skupince směřující na ono místo nežádaní, protože budou častěji umírat a častěji připravovat kleriky o omezené kouzlo "oživení"
Neříkám, že se RP a PG vzájemně vylučuje, ale když už ztížení, tak ne na úkor toho, že když si někdo neudělá nejprovařenější a nejsilnější build, prostě neprojde, a ač bude lvl 30 s nadprůměrnou výbavou, sůprdůprznalíbuildeři si ho pravděpodobně k sobě do party na boss nevemou (nebo na nějakou těžší výpravu).
Odesláno 23.08.2007 11:52
ESF hide, ESF MS, SF hide, SF ms, Stealthy máš?já mám vylepšený sražení , AB 44-46 ( + zákěřák občas , celkem často mě vidí i přes tichej pohyb asi 58 a skrývání 56 ) a boj poslepu mám a nesrázím záložníka tak často
Umíš kouzlit Camouflage,One with the land a Mass camouflage?
Tak se nediv, že tě trpoší co mají pár bodů ve spotu nebo listen vidí

Odesláno 23.08.2007 11:54
trpaslík x duergar , vylepšené sražení, AB 50 blind fight mám,(nejsem buldař, relevel ale blbý staty na začátku, novou postavu nebudu zakládat, tahle má už v Alicii určitý jméno))Blind fight
![]()
Možná by nebylo od věci napsat AB, a jaký používáš knockdown, místo neustáleho opakování, že je nesrazíš
Já tu ale spíš řeším to, že dříve to šlo a ted ne, tedy zvýšení obtížnosti. Ještě jednou zopakuji otázku, proč jsou veškeré změny ve stávajících lokacích prováděny za účelem zvýšení obtížnosti.
Zkouším si třeba představit, jak tam po wipe jdou horníci navlečení v železe s železnýma zbraněma.
Odesláno 23.08.2007 11:58
Zalezi jak vnimas pojmy "drtiva vetsina zmen". Tu NPC, tam NPC, delany solo, s tim ze se porad ladi, i ted za chodu modulu - jak bylo videt z onoho rychorestartu.Otázka zněla, proč drtivá většina změn směřuje k větší obtížnosti. Já si s duergarama poradím, ale sem lvl 30, výbavu sice ne top, ale ve zlatě tam taky neběhám.
Uplne pomijis plosny zmeny, zlehceni, ktery se zavedly minimalne dve jeste pred WB boomem, snizeni obtiznosti Demony globalnim nastavenim monster a zvyseni - samo o sobe nestastne svou koncepci, ale pres to provedene - ucinnosti zbrani socketovanim craftu.
Jak to tu ctu, ziskavam z toho dojem ze se Demona od zacatku kontinualne ztezuje, pricemz to tak neni.
Krome toho by nebylo uplne od veci, krome toho ze se z tohoto topicu dozvidame jak situaci neresit, kdyby se tu a tam vyskytl navrh jak situaci resit :)
Odesláno 23.08.2007 12:01

Odesláno 23.08.2007 12:05
Ano, ukazovat to na extremu je hezky, ale co treba misto toho rict v cem byl konkretne nynejsi stav tak neunosny, ze bylo potreba provest tyhle zmeny?To je jednoduchý. Nastavit Démonu globálně jako very easy, nevím přesně jak se to nastavení nazývá. Tím zmizí potřeba stavět jakejkoliv build protože i hraničář 30 v trenkách rozseká všechno stejně jako kdejakej PG build v adamtinu. A všichni budou spokojený. Nebo ne?
Odesláno 23.08.2007 12:06
p.s.1. chcu videt jake casy nastanou po wipe.
p.s.2. : buildu jsou tri druhy.. PG-normalne hratelne, RP-vystihuji charakter postavy, ZMRŠENÉ-často se zaměnujou s RP buildy :-)
Odesláno 23.08.2007 12:11
upravu pokladů bych do toho netahal , protože skus si jít na poklad sám , nebo třeba ve 2 lidech a pořád budeš mít víc než třeba ve 4 lidech , jinak DZ jsem moc před upravou nechodil = neměl jsem admatit helmu , k4 moc taky ne = nebyla jiná výbava a svatyně se musí jtí ve 3 a více lidechJe to čistě nezjištné nebo to souvisí s nedávnou úpravou pokladů?
ps : a zlaták se podstatě nechodí jak říkal gerald asi 15 lidí....
Odesláno 23.08.2007 12:15
šmarja, shugo, tobě naprosto ale naprosto chybí cit pro ironii. Druhý příspěvěk z něhož přetéká ironie, a ty jsi ho zase vzal vážně.Ano, ukazovat to na extremu je hezky, ale co treba misto toho rict v cem byl konkretne nynejsi stav tak neunosny, ze bylo potreba provest tyhle zmeny?
A nebo jsi hustej, a vážně umíš dobře hrát že jsi to nepochopil.

Odesláno 23.08.2007 12:22
Ne, akorat uz mam ty ironie asi dost. Pac od vedeni tu padaji akorat ironicky hlasky misto toho aby se nad necim taky zamyseli a rozumne odpovedeli.šmarja, shugo, tobě naprosto ale naprosto chybí cit pro ironii. Druhý příspěvěk z něhož přetéká ironie, a ty jsi ho zase vzal vážně.
A nebo jsi hustej, a vážně umíš dobře hrát že jsi to nepochopil.
Kdyz se podivas tak konkretne na zlatak si ja nestezuju, ale i tak diky. A myslis ze timhle se ten problem vyresi nebo tu za cas zase budou behat lidi pro ktery budou k smichu?Že byli duergaři vážně k smíchu? Že tam lidi běhali hodiny aniž by je trpaslíci byť jen zasáhli?
Odesláno 23.08.2007 12:25
Že byli duergaři vážně k smíchu? Že tam lidi běhali hodiny aniž by je trpaslíci byť jen zasáhli?
A jó, už tomu rozumím ty myslíš ty 3/10 co tam běhali aniž by je něco škráblo tak to jo. Tak vy holoto co za to může ruce nahoru ať si to s váma můžeme vyřídit .... aha nemůžeme páč i kdyby nás bylo deset na vás tři tak stejně mi budeme ti co čuchaj ke kytkám .... to přece bylo vždy, ale proč by se pro ty tři z 10 neudělala nějaká výzva, že jo.
Odesláno 23.08.2007 12:25
jo, ale kdo? je to důvod po pohlcení ze 70%?! tohle je kadinální šílenost, stejně tak, jako katapulty uvnitř štoly...Že byli duergaři vážně k smíchu? Že tam lidi běhali hodiny aniž by je trpaslíci byť jen zasáhli?
měly by bejt pasti na sílu, ne všechno na obratnost
PS: že má někdo blbý kecy, jak je to lehký, viz Bruda?! SERTE NA NĚJ, hraje tady snad sám?!
PS2: proč se absolutně správnej krok ohledně šípů řeší na šesti listech, jako kdyby snad měl godzák pravdu a tady, kde ste to docela přehnali se jako nebudete bavit o důsledcích?!
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních