Skočit na obsah

Fotka

Windows Vista

• Please log in to reply
43 odpovědí na toto téma

#31 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2007 15:05

Nebo ma dedek special edici kde instalace pokracuje na pozadi a system mezitim bezi z pameti :wow:
  • 0

#32 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2007 18:15

Akorat hloupe melete, podle me je kvalitativni rozdil oproti XP jasnej na prvni pohled. Za cenu 2900CZK mam operacni system o kterej se vubec nemusim starat, kterej mi jedinkrat nespadnul a na kterym mi fici uplne vsechno co potrebuju. Navic ma v sobe nekolik vice ci mene povedenych avsak uzitecnych programu, ktere usteri dalsi investice. Prictu-li, ze minimalne dalsi ctyri roky budu dostavat kazdej mesic aktualizace a zakaznickou podporu 24/7, tak fakt netusim, proc bych mel chtit neco jinyho?

Jestli me nekdo ukaze lepci alternativu v pomeru vykon/cena, rad prejdu jinam. Nejsem zadnej fanatik MS, jen jdu tam, kde je tenhle pomer v danou chvili nejvyhodnejsi. Jenze to je ted takova moda, kdyby se MS stavel na hlavu, tak stejne na nej budou vsichni nadavat a chlapacky pokyvovat, jak to Billovi natreli.

A pritom na tech voknech vsichni ficite.
  • 0

#33 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2007 18:32

Zobrazit příspěvek

Nic proti tobe dedo ale ja sem byl spokojenej s 98SE (spadly jen jednou za 3 roky)
win xp spadly mozna dvakrat za stejnou dobu. Aktualizace mam taktez pravidelne a podpora? K cemu? aspon ja nepotrebuju. A aspon mi to nezere pulku systemovych prostredku. Pro me jednoznacne lepci jak vista.

A s tim vsichni opatrne... Nekdo to strida nekdo pouziva neco jineho. Ackoli podle poslednich zvesti i ten jeden snad zkusil neco jineho nez doposud :wow:
  • 0

#34 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2007 18:32

"Technická podpora

Technickou podporu k OEM produktům zajišťuje zákazníkovi výhradně dodavatel kompletně sestaveného počítače, případně ten, kdo instaluje OEM software do počítače."

Takze se podporujes sam? To je velka vyhoda ;)
  • 0

#35 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2007 21:04

Akorat hloupe melete, podle me je kvalitativni rozdil oproti XP jasnej na prvni pohled. Za cenu 2900CZK mam operacni system o kterej se vubec nemusim starat, kterej mi jedinkrat nespadnul a na kterym mi fici uplne vsechno co potrebuju. Navic ma v sobe nekolik vice ci mene povedenych avsak uzitecnych programu, ktere usteri dalsi investice. Prictu-li, ze minimalne dalsi ctyri roky budu dostavat kazdej mesic aktualizace a zakaznickou podporu 24/7, tak fakt netusim, proc bych mel chtit neco jinyho?

Jestli me nekdo ukaze lepci alternativu v pomeru vykon/cena, rad prejdu jinam. Nejsem zadnej fanatik MS, jen jdu tam, kde je tenhle pomer v danou chvili nejvyhodnejsi. Jenze to je ted takova moda, kdyby se MS stavel na hlavu, tak stejne na nej budou vsichni nadavat a chlapacky pokyvovat, jak to Billovi natreli.

A pritom na tech voknech vsichni ficite.

Zobrazit příspěvek

No tak tedy porovnavat ty windowsXP SP2 a windows Vista.

Poridil jsem si pomerne slusny novy pocitac.
Ani v jeden OS nenasel pro muj novy HW ovladace. Dokonce ovladace pro Visty jsou na samostatnych CD.
Visty nejdou nainstalovat jinam nez na prvni partition na disku. Visty absolutne nepodporuji vice jak 3 GB rami. Co ze tyka aktualizaci, tak ohejbak na narovnavak necoho co jsem pred tim ohnul v jine "bezpecnostni zaplate" nepovazuji za aktualizaci. :o) Service pack 3 pro XP vyjde v roce 2008. Kdy vysel posledni SP2 ? To uz nejakej ten patek bude.
S tou zakaznickou podporou jak uz tu nekdo zminoval to take neni tak horke.

Oba dva OS nabihaji na stejnem HW prakticky stejne. To, ze jeden ma o par GB vic, to at vezme cert.

Kdyz to porovnam s posledni instalaci Ubuntu.
Trvala zhruba 30 minut i s rozdelenim partion, veskery HW mi to sparvne nadetekovalo, nativni podpora 4 GB ram (bez ohybanni v biosu), vsechno melo sve spravne ovaldace a desktop byl ihned v opengl.

Ale nebudem tady rozvadet vasnive diskuze, ktery OS je lepsi. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Bohuzel jen maloktery vyvojar her si uvedomuje, ze jsou zde i jine, stejne kvalitni systemy.
  • 0

#36 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 25.06.2007 21:34

Ale nebudem tady rozvadet vasnive diskuze, ktery OS je lepsi. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Bohuzel jen maloktery vyvojar her si uvedomuje, ze jsou zde i jine, stejne kvalitni systemy.

Zobrazit příspěvek

Kde bohuzel neni direct-x ci hry udelane v open-gl :wow:
  • 0

#37 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2007 07:37

No me jenom bavi to vase "jedna baba povidala".

Moje zkusenost je proste takova, ze instalace trvala neuveritelne kratkou dobu a nemusel sem nainstalovat sam dodatecne jedinej ovladac na HW. Vsechno si to samo stahlo v tichosti.

Jinak Ubunt je sice mozna pekna vec, ale nechapu na co je mi system, kde mi pulka programu/her nefunguje? Takovej nepotrebuju. Kdyby vokna staly radove desitky tisic v nejlevnejsi verzi, tak by se o tom dalo uvazovat, ale takhle proste zaplatim par susni a mam svatej klid a kupodivu aj slusnou kvalitu.
  • 0

#38 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2007 07:57

No me jenom bavi to vase "jedna baba povidala".

Zobrazit příspěvek

Tak to uz je jedno, jestli povida baba nebo dedek ne? :wow:
  • 0

#39 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2007 08:03

Ja by som tie aktualizacie az za taku vyhodu nepovazoval. Uprimne, dost ma stve, ked mi system mesacne stiahne stovku(y) MB bordelu, o vacsine ktorej ani neviem na co je a co obsahuje.

A o tej podpore tu uz par slov padlo... :wow:
  • 0

#40 Iome

Iome

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 799 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2007 08:13

Visticky maju nato aby to bol dobry OS. Postupne aj tak vytlacia XP takze ich bude mat skoro kazdy.

Chce si to len pockat na nejaky ten SP.

Dedku odobne po testovani visty ti mozem povedat ze som maval horsie FPS ako v XP.
Na vine su asi drivers ale zato si moze microsoft sam.Chvalovaci proces je na[sedmikráska] ;)
Ziadne Omega drivre alebo ine vytuningovane(alternativne) ovladace bohuzial do Vist nedas co ma dost stve.

A najde sa dost dalsich prkotin DRM atd...

Buducnost je neuprosna Vista nas rozvalcuje ci chceme alebo nechceme :wow:
  • 0

#41 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2007 08:20

Nezmenil Dedek zase zamestnani? :wow:
  • 0

#42 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 26.06.2007 08:22

Dedku tak schvalne, ktore programy , ktore ti vo woknach funguju, mas aj legalne kupene? Photoshop? Office? Uprava videa? To uz tie susne poriadne naskakuju , ze?

M$ je svina, jeho strategia je , vedomy si toho , ze ziskal neuveritelne velky segment trhu domacich OS, pretlacat svoje vlastne uzavrete standarty , to su vsetky tie directx , .doc a podobne. Na tom je zalozena ich obchodna taktika, a ked raz uz pretlacia svoj standart a vyrobcovia ineho software zacnu vyvyjat iba v tom, tak maju vyhrane. Je fuk, ze ten ich "OS" je hrozne obmadzeny, malo bezpecny,"chrani" uzivatela pred nelegalnym obsahom aj napriek jeho voli, drzo si prepisuje prvu particiu, posiela data o pocitaci kade tade atd. , ludia su prinuteny ho pouzivat a niektori mu este aj tlieskaju.
Kde su tie casy ked Opengl bol daleko pred Directx.
Keby som sa nehral, tak by wokna na mojom disku neboli vobec, nebol by ziadny dovod.
  • 0

#43 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2007 09:15

Jinak Ubunt je sice mozna pekna vec, ale nechapu na co je mi system, kde mi pulka programu/her nefunguje? Takovej nepotrebuju. Kdyby vokna staly radove desitky tisic v nejlevnejsi verzi, tak by se o tom dalo uvazovat, ale takhle proste zaplatim par susni a mam svatej klid a kupodivu aj slusnou kvalitu.

Zobrazit příspěvek

Predpokladam ze Total Commander mas koupenej vid :o))
  • 0

#44 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 26.06.2007 18:48

Zobrazit příspěvek

Me v tom jede vsechno co hraju..Teda krom CC3. Nestezuju si (na linux obecne)

Predpokladam ze Total Commander mas koupenej vid :o))

Zobrazit příspěvek

Nevim jak dedek ale tohle je soft kterej sem si proste koupil :wow:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních