Mám to doma a viděl jsem to, Gobbáč to chce vypálit;)
ááá! safra! Takhle bezohledne rozmetat muj argument na kusy! No jo, ale mas pravdu, to jsem byla blastne ja, kdo gobbovi rikal, at mu to vypalis...

Odesláno 13.05.2007 09:33
Odesláno 13.05.2007 10:21
Odesláno 13.05.2007 11:10
Sracky boli su a budu. A tak je to dobre. Nebudem bojkotovat Spidermana, ktoreho som ako maly dychtivo cital pod lavicou.No me tenhlencten pristup dost rozciluje. Misto abyste takovyhle filmovy sracky ignorovali, tak to vesele konzumujete a akorat tu chamrat v hollywoodu utvrzujete v tom, ze tohlete chceme.
Na druhou stranu uznavam, ze stahnout si to je mensi zlo nez jim rovnou poslat prasule ze vstupu v kine, ale stejne. Jen totalni bojkot na vsech frontach snad takovyhle hovadiny jednou vymyti.
A kradez to je. Sledujes autorsky dilo, za ktery si dotycnymu nezaplatil.
Odesláno 13.05.2007 11:20
No me tenhlencten pristup dost rozciluje. Misto abyste takovyhle filmovy sracky ignorovali, tak to vesele konzumujete a akorat tu chamrat v hollywoodu utvrzujete v tom, ze tohlete chceme.
Na druhou stranu uznavam, ze stahnout si to je mensi zlo nez jim rovnou poslat prasule ze vstupu v kine, ale stejne. Jen totalni bojkot na vsech frontach snad takovyhle hovadiny jednou vymyti.
A kradez to je. Sledujes autorsky dilo, za ktery si dotycnymu nezaplatil.
Odesláno 13.05.2007 11:46
Odesláno 13.05.2007 12:20
OK, tak inak - tradicnejsie. Nahras si pomocou VPS (tj bez reklamy) z CT1 Star Trek (robil som to tak snad 2 roky. lebo to davali od jednej do tretej rano). A potom si to pozeras. To je tiez kradez?Quixi promin, ale prirovnavat napsani prispevku bez naroku na honorar k vytvoreni filmu je trochu demagogie.
Odesláno 13.05.2007 12:25
Srovnáváš podle mě dvě nesrovnatelný věci. V tomhle případě to není nelegální. Je to veřejný dílo a ty sis udělal kopii pro svý soukromý užití, navíc platíš televizní poplatky.OK, tak inak - tradicnejsie. Nahras si pomocou VPS (tj bez reklamy) z CT1 Star Trek (robil som to tak snad 2 roky. lebo to davali od jednej do tretej rano). A potom si to pozeras. To je tiez kradez?
Odesláno 13.05.2007 12:29
Odesláno 13.05.2007 12:35
Odesláno 13.05.2007 13:08
Televizne poplatky pre CT1 urcite neplatim. S tym DC a BT suhlasim. Ale my sme sa nebavili o tom, ci je legalne p2p, ale ci je kradez si pozriet film inde ako v kine. Podla mna, tak ako je to teraz, je to +- ok. Poskytovat cudzie diela je divne. Ale pozerat sa kam chcem a na co chcem je podla mna ok. Ak je verejny Star Trek, tak je verejny aj Spiderman.Srovnáváš podle mě dvě nesrovnatelný věci. V tomhle případě to není nelegální. Je to veřejný dílo a ty sis udělal kopii pro svý soukromý užití, navíc platíš televizní poplatky.
Ale stáhnout si něco z torrentu nebo DC, kde to i zároveň sdílíš a tudíž distribuuješ ostatním podle mě nelegální je.
Četl sem o tom zatím jen pár článků takže sem to možná špatně pochopil.Dost lidí si totiž vykládá ten problematickej termín "osobní užití" tak jak se mu to hodí navíc extenzivním způsobem.
Odesláno 13.05.2007 13:57
Odesláno 13.05.2007 14:16
Odesláno 13.05.2007 14:25
Odesláno 13.05.2007 14:50
Odesláno 13.05.2007 14:59
Odesláno 13.05.2007 15:04
Hmm ano kopirovanie je zle.V idealnom pripade by nebolo ziadne ale nezijeme v idealnom svete.
A to ze sa kopiruje hudba,hry...filmy zato si mozu distributory a viete co ?? vobec ich nelutujem.Skor vyvojarov,skladatelov...
Kopirovanie vo velkej miere podporuje predrazena cena ktora moze ist kludne o dost dole ale to by sa niekdo asi tak nenabalil alebo neviem co.
Vie niekdo ake % zo zisku maju tyto ludia ?? Obrovske mnozstvo penazi z diela sa zozere cestou kazdy si z toho kuska nieco uzdibne.A niekdo aj viac ako kusok.
Keby isla cena dole predajnost by sa asi zvysila takze by sa to podla mna vyrovnalo.
Pekny priklad je s CZ lokaliz. hramy.Prelozene ..lacnejsie ako norm. original a predava sa to celkom uspesne imo.
Ked tak mozem sa opytat pana Jana Herodesa z firmy Cenega co a ako takze sem hodne nejake svoje otazky ktore vas v tejto prolematike zaujima.
Cenega sa zaobera distribuciou hier v cz/sk/pl - to len tak nahodou.
snad sa cez to preluskate ..nexe sa mi to po sebe kontrolovat pisal som to z 10min pauzou takze....
Odesláno 13.05.2007 15:32
Odesláno 13.05.2007 15:41
Odesláno 13.05.2007 15:50
Jesismarja, a ja tuhle sel na koncert a platil za nej dva a pul tisice! No to sem byl ale blbej, to sem jim mel vysvetlit, ze nebudu nic platit, kdyz tam vlastne budu jen stat a vnimat neco, z ceho nemuzu mit relevantni vysledek!!Software je podla mna uplne iny sudok. Ano, podla mna je uplne ine nieco "pouzivat" a nieco vnimat. Pretoze pouzivanie SW ma proste nejaky vysledok - je to nastroj, je to prostredok. Nie pasivne medium a nieje verejny takym sposobom ako hudba a video. Nemozes si z verejneho vysielania odniest relevantny vysledok. Preto SW nemoze byt podla mna verejne dielo.
Odesláno 13.05.2007 15:54
Odesláno 13.05.2007 15:57
Odesláno 13.05.2007 16:00
Odesláno 13.05.2007 16:03
Odesláno 13.05.2007 16:08
Si zly. Lebo naschval prekrucas moje slova tak, aby som nemal pravdu. Si super, ze si zaplatil za koncert. Chvalim ta za to. Ja to robim len parkrat za rok, ale to je skratka tym, ze mne koncerty az tak nevyhovuju vacsinou.Jesismarja, a ja tuhle sel na koncert a platil za nej dva a pul tisice! No to sem byl ale blbej, to sem jim mel vysvetlit, ze nebudu nic platit, kdyz tam vlastne budu jen stat a vnimat neco, z ceho nemuzu mit relevantni vysledek!!
Prosimtebe a moh by ses jeste rozpovidat o tom, jak se divas treba na dusevni vlastnictvi? Kdyz treba vymyslim novej typ spalovaciho motoru. Lidi si to budou kupovat, bude z toho uzitek a ja mam teda podle tebe narok na to aby me platili. Ale kdyz napisu knizku, tak uz z toho zandej uzitek neni, ne? Lidi to nebuou pouzivat ale vnimat.
No jesteze to nefunguje podle tebe, to by se prodavali jen kucharky a podobny čtivo. :)
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních