Skočit na obsah

Fotka

McCroackova metoda...

• Please log in to reply
96 odpovědí na toto téma

Anketa: Kdyby jste si museli vybrat, byli by jste radši máslo nebo sádlo? (55 členů volilo)

Kdyby jste si museli vybrat, byli by jste radši máslo nebo sádlo?

1. Máslo (43 hlasů [78.18%])

Procento volících: 78.18%

2. Sádlo (12 hlasů [21.82%])

Procento volících: 21.82%

Hlas Návštěvníci nemohou hlasovat

#31 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 06:01

Hehe, tenhle typ testů je úžasnej, ať dá člověk cokoliv, psycholog si z toho stejně zvládne vyvodit nějakou tu úchylku :wink:
  • 0

#32 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 07:13

No mě by spíš zajímalo, jak na tom jsme teda my máslaři:) co z toho plyne?
  • 0

#33 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 07:15

No mě by spíš zajímalo, jak na tom jsme teda my máslaři:) co z toho plyne?

Zobrazit příspěvek

Mna by skor zaujimalo, ci "maslari" su nejakym produktom Maslostroja... :wink:
  • 0

#34 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 07:19

:wink: :yes: :clap_1: Já nevim proč, ale musím se řehňat
  • 0

#35 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 07:34

tak tomuhle řikám pěkně mastnej topic...zeptejte se svého lékaře a ten vám odpoví že ani jedno, suchej chleba se zeleninou to je ta správná odpověď! styďte se vy sádelníci a máselnící (sory máslo :) )
  • 0

#36 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 07:53

Logický součet nebo-li disjunkce plátí i když odpovím A, B, nebo A i B současně.
Na základě čeho jsi usoudil, že mám problémy s akceptováním pravidel, případně poruchy socializace?
Tol byl tvůj úsudek, nebo se to dočtu v McCroackově metodě?

Zobrazit příspěvek

Pravidla tehle zakladni vyrokove logiky znam i ja a nepochybuji, ze je znal i McCroack... Problem je vsak Freppi v tom, ze toto je normalni (sice zdanlive nesmyslna) otazka... tudiz ji lide, rekl bych dokonce i lide kovanejsi ve vyrokove logice, posuzuji dle logiky jazyka, ktera se casto s tou vyrokovou neshoduje. Odpovidas i na jine normalni otazky za pomoci vyrokove logiky? Treba kdyz rozlijes caj a rodic se te zepta "Ses blbej nebo jakej?" odpovis "Blbej a jakej."? Az na tebe bude nechapave koukat a ty mu vysvetlis, ze podle vyrokove logiky je toto platne, asi ti ani nebude oponovat.

Jiste, toto ohodnoceni tve odpovedi vychazi prisne jen a pouze z McCroackovy hlavy. Porucha socializace muze byt i chronicka neschopnost zbavit se pravidel starych, popripade nevhodnych pro zacleneni se do nove socialni skupiny. Podle drobnych (samozrejme nasledne medializovanych) uniku z nemeckych policejnich stanic (kde tuto metodu jiz delsi dobu uspesne pouzivaji) odpoved "maslo a sadlo" volila prevazna vetsina zadrzenych napriklad z tureckych etnickych skupin.

Příspěvek upravil Alwin: 04.04.2007 08:08

• 0

#37 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 08:18

Pravidla tehle zakladni vyrokove logiky znam i ja a nepochybuji, ze je znal i McCroack... Problem je vsak Freppi v tom, ze toto je normalni (sice zdanlive nesmyslna) otazka... tudiz ji lide, rekl bych dokonce i lide kovanejsi ve vyrokove logice, posuzuji dle logiky jazyka, ktera se casto s tou vyrokovou neshoduje. Odpovidas i na jine normalni otazky za pomoci vyrokove logiky? Treba kdyz rozlijes caj a rodic se te zepta "Ses blbej nebo jakej?" odpovis "Blbej a jakej."? Az na tebe bude nechapave koukat a ty mu vysvetlis, ze podle vyrokove logiky je toto platne, asi ti ani nebude oponovat.

Jiste, toto ohodnoceni tve odpovedi vychazi prisne jen a pouze z McCroackovy hlavy. Porucha socializace muze byt i chronicka neschopnost zbavit se pravidel starych, popripade nevhodnych pro zacleneni se do nove socialni skupiny. Podle drobnych (samozrejme nasledne medializovanych) uniku z nemeckych policejnich stanic (kde tuto metodu jiz delsi dobu uspesne pouzivaji) odpoved "maslo a sadlo" volila prevazna vetsina zadrzenych napriklad z tureckych etnickych skupin.

Zobrazit příspěvek

no , ale nák sem nepochopil co teda znamená , když sem dal máslo a co zas když někdo dal sádlo
  • 0

#38 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 10:24

Muzu se zeptat co Croack vyvozuje z odpovedi "ani jedno"?
  • 0

#39 Ararat

Ararat

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 470 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 10:41

A mě by zajímalo, jaké jsou další otázky téhle metody. Z jedné osamocené otázky asi nejde vyvodit o moc víc, než že člověku nechutná sádlo nebo máslo... (až na výjimky, což skvěle dokumentovala Freppi :wink: )
  • 0

#40 Winchester

Winchester

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 226 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 10:48

no nevim jestli tahle otazka neztraci smysl kdyz je samotna... z toho se nic zjistit neda, leda to co bys chtel namazat na chleba, takze u me sadlo domaci :)
  • 0

#41 Eliter_Optimus

Eliter_Optimus

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 851 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 11:08

Nojo, jak řekl jeden můj kamarád:
"Když máš něco s hlavou, di k psychiatrovi; když nemáš co dělat, jdi k psychologovi."

Plně se s tím stotožňuji a dávám si chleba s máslem a sádlem, ať trochu přiberu :wink: .
  • 0

#42 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 12:05

Zobrazit příspěvek

ja nevim proc se snazis neco frepi vysvetlovat...ona ma proste radost ze rozumi formalni logice takze musi svuj um vsude davat najevo a zaroven s tim i svou "nadrazenost" nad lidmi kteri by misto reci nepreferovali jednicky a nuly, holt kdyz je nekdo buh tak je nekdo buh a ty jako obycejnej smrtelnik bys mu nemel cokoliv vysvetlovat

edit: kdyz uz jsme u toho, porad cekam na to az mi frepi predvede dukaz nejake definice, kdyz se podle ni definice musi dokazovat
  • 0

#43 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 14:33

Na základě čeho jsi usoudil, že mám problémy s akceptováním pravidel, případně poruchy socializace?

Zobrazit příspěvek

Já bych řek, že to už jsme usoudili všichni dávno. Na základě tvejch příspěvků tady na fóru :wink:
  • 0

#44 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 14:58

Hele, teď jsem si teprv pořádně přečet to zadání ... tam je chtěli byste BÝT máslo nebo sádlo. Já furt myslel jíst.
No to je úchylný :wink:

Jo a eště k tý logice, já mám za to, že v tomhle případě se odpovědi vylučujou, ne? Takže by se nepoužila Frepina disjunkce aka logický součin, ale spíš exkluzivní disjunkce aka XOR :)
  • 0

#45 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 15:54

Otazka opravdu s konzumaci nema nic spolecneho :)

Tato otazka je jen jednim vytrzenym prvkem z velice komplexniho McCroackova testu. Sama o sobe ukazuje na miru jedincovy socialni integrace, prizpusobivost novym trendum a vubec schopnost prizpusobeni se.
  • 0

#46 Host_Tomco_*

Host_Tomco_*
  • Host

Odesláno 04.04.2007 17:09

no ja som dal sadlo.... tudiz vysledok testu je? nooooo ukaz sa Alwin
  • 0

#47 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 04.04.2007 17:27

No hele. Já to tady opět rozvířím.

Freppin komentář nebyl tak úplně od věci (ale trochu samozřejmě byl :wink: ) nicméně, můžeme klidně pominout aristotelovskou logiku a držet se pouze gramatických pravidel jazyka českého.

No a ta nám říkají, že pokud před spojkou "nebo" nepoužijeme čárku, jedná se o "nečistý" slučovací poměr.

"Koupím hrušky nebo jablka." > hrušky, jablka, ale i obojí.

Takže vyhubujeme Alwinovi za neznalost jazyka a je po problému : )

edit: Na druhou stranu, pokud na to myslel i McCroack (kterého nemůžu googlem ani na wikině najít) - na vybrání "obou možností naráz" - tak není o čem.
  • 0

#48 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 17:46

No hele. Já to tady opět rozvířím.

Freppin komentář nebyl tak úplně od věci (ale trochu samozřejmě byl  :wink: ) nicméně, můžeme klidně pominout aristotelovskou logiku a držet se pouze gramatických pravidel jazyka českého.

No a ta nám říkají, že pokud před spojkou "nebo" nepoužijeme čárku, jedná se o "nečistý" slučovací poměr.

"Koupím hrušky nebo jablka." > hrušky, jablka, ale i obojí.

Takže vyhubujeme Alwinovi za neznalost jazyka a je po problému : )

Zobrazit příspěvek

No to je sice pravda, čárka (resp. její absence) před "nebo" sice naznačuje klasickou disjunkci, tedy kde je možnost obojího. Na druhou stranu charakter otázky je podle mě jasnej. Prostě můžeš bejt to, nebo to. Máslo, nebo sádlo.
Chlap, nebo ženská (Jarka Brokešová promine :yes: )

Takže souhlasim s tim vynadáním alwinovi. Jako polehčující okolnost berme to, že uved větu i v originále a v angličtině to takhle s tou čárkou nefunguje.

EDIT: a toho McCroacka taky nikde nemůžu najít :)
  • 0

#49 Alwin

Alwin

Tovaryš

• Kronikář
  • PipPipPipPip
  • 536 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 17:53

A tak to se omlouvam. Az najdu nejaky popel, nezapomenu si ho nasypat na hlavu :) Problem vidim v prekladu z anglictiny, kde tato dvoji moznost u spojky or chybi... ale vzhledem k tomu, ze McCroack urcuje odpoved "sadlo a maslo" jako defektni, chtel by zrejme, aby tam v ceskem prekladu carka byla.
  • 0

#50 licrydis

licrydis

Starší tovaryš

• WB
  • PipPipPipPipPip
  • 980 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 17:58

McCroack (kterého nemůžu googlem ani na wikině najít)

!! ani ja, a je mi to trochu podozrive, fakt.
  • 0

#51 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 18:08

A tak to se omlouvam. Az najdu nejaky popel, nezapomenu si ho nasypat na hlavu :) Problem vidim v prekladu z anglictiny, kde tato dvoji moznost u spojky or chybi... ale vzhledem k tomu, ze McCroack urcuje odpoved "sadlo a maslo" jako defektni, chtel by zrejme, aby tam v ceskem prekladu carka byla.

Zobrazit příspěvek

Taky si myslim, že by to tak chtěl :wink:

Podle mě je to jeho druhý největší přání.

Hned po tom, aby ho jednou vyhledal Google nebo aby o něm psali na Wikipedii.
  • 0

#52 Eliter_Optimus

Eliter_Optimus

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 851 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 18:35

Vy ste na to ještě nepřišli?! Alwin JE McCroack :wink:
  • 0

#53 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 04.04.2007 18:38

Taky mám dojem, že dělá nějaký bláznivý výzkum. Ale to teda ne, holomku, pokusným králíkům se platí anebo alespoň dává čerstvá mrkev.
  • 0

#54 Conan Amra

Conan Amra

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 711 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 18:50

Ja som dal máslo ,začína mi stoho hrabať,takéto psycho testy vzdy odhalili to co nemali :wink:
  • 0

#55 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 20:12

takže co pan profesor Alwin McCroack usuzuje z vyzkumu?
  • 0

#56 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 20:14

Zobrazit příspěvek

To zřejmě bude tím, že většina lidi má ve zvyku odpovídat pouze jednu ze dvou možností. Na otázku "Jedeš do Brna nebo do Prahy?" už taková odpověd smysl dává. Narozdíl od otázky "Jseš blbej, nebo jakej" na takovou otázku jsem moc lidí odpovědět jednu ze dvou možností neslyšel.
Btw. Vidím, že zadržení z tureckých etnických skupin na policejních stanicích v Německu mají podobné smýšlení :wink:
  • 0

#57 Shahdee&Farroth

Shahdee&Farroth

Velmistr

• Kronikář
  • 3211 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 20:19

taky muze jet do Brna a vzapeti do Praglu takze to nebo je zase slucovaci spojka :)
  • 0

#58 Freppi Nerisen

Freppi Nerisen

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 708 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 20:22

edit: kdyz uz jsme u toho, porad cekam na to az mi frepi predvede dukaz nejake definice, kdyz se podle ni definice musi dokazovat

Zobrazit příspěvek

Objem těles jste se už učili?
Takže když podle tebe, někdo příjde s definicí, že objem koule je Pi*r^3, tak má samozřejmě pravdu, protože definice se nemusí dokazovat?
Je to přece definice ne?
  • 0

#59 vafliik

vafliik

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 919 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 20:51

Je to přece definice ne?

Zobrazit příspěvek

Neni, to je vzorec pro výpočet :wink:
  • 0

#60 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 04.04.2007 20:57

Neni, to je vzorec pro výpočet :yes:

Zobrazit příspěvek

Pockat pockat neni to 4/3*Pi*r^3 ? Preci jenom matematika zakladni skoly je uz daleko a ten integral se mi nechce pocitat, abych si to dokazal. :wink:
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních