Odesláno 23.02.2007 01:06
Demona sice nie je realny svet, no bohuzial hovorte si co chcete, ekonomicky system v nej je velmy blizky realnej trhovej ekonomike. Ale tomuto systemu na demone chyba regulacny organ. Takze bohuzial ked sa to dostane do hospodarskej krizi, mozeme sa tu dohodovat o cenach kolko chceme, budu krasne, pekne, platit dva, povedzme tri tyzdne, az pride niekto, koho to presnate bavit, bachne ceny pod cenovu hladinu a ma zisky, lebo nie je blby a vie ze sa mu nic nestane a nejake ocistce ho netrapia. Demona je vlastne jeden pekny mestsky stat, ktory snad okrem zakonov zakotvenych v module o nenoseni zbrani v meste a nevodeni henchmanov, familiarov a priatelickov do mesta nema ziadne ine vytvorene a kontrolovane zakony. Tak co chcete? Kde nie je zakon, nie je poriadok. Preto by som navrhol, vytvorit so vsetkych remesiel regulacny organ, kde by bol z kazdeho druhu remesla jeden zastupca a organ by bol pod vedenim lady. Tento organ by mal na starosti udrzovat dohodnute cenove hladiny, pricom male kolisanie cien by mohlo byt tolerovane, prevynilcom, teraz uz previnilcom voci zakonu, by udeloval tresty, pokuty, vezenie, poprava a pod. Este by sa mohol vytvorit kontrolny trojclenny organ, ktory by dohliadl na cinnost regulacneho organu, ale to je uz asi prilis.
Tak teraz ocakavam nejaku konstruktivnu kritiku, resp. zvrieskanie za to co som to zas navrhol, ze.