Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#31 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 12:13

..............

Zobrazit příspěvek

já si tohle prošel vždy když sem na něco narazil a nevěděl jak dál,tak sem se optal Moriny..a ta mi vždy napověděla,ale nikdy neřekla nic navíc...piráti mě tenkrát stáli majetku za 200-300 tisíc.tejden sem z toho žil :)) každýmu si herně stěžoval..občas mi někdo něco jen tak dal..prostě fajn(no beru to s odstupem času tenkrát sem byl hrozně naštvanej)...když mě přepadli znova a já myslel že už si to sám seberu ejhle..odemknu ale neodpastim..tak šup poslán vzkaz s prosbou o pomoc..přijela Gabriela a pomohla mi...zase sem byl o něco chytřejší...o tom na čem sem ze začátku skilloval radši nebudu ani psát :D..a jezdil sem od 13 lvl

ono je fajn vědět vše,ale ti hráči mají ted návod a nemůže skoro nic překvapit..ví co si sebou mají vzít,ví že když skončí tam a tam že se z toho vyvlíknou bez problému,takže nástrahy ztrácí smyl :)

pokud jde o šutry ... v matematice sem nebyl nikdy dobrej..ale pokud ted místo jednoho šutru budeš mít dva nevidím rozdíl v zisku :)..navíc sice je po nich větší sháňka,ale jen po určitých :)

jinak s obchodničinou sem seknul..sice je výdělečná,ale cestovat tam a zpět mě už nebavilo:)),teda když neberu jak mě 4 krát za sebou přepadli piráti,to sem dal i lvl :))

P.S. k těm tellum...já bych jim dal jen nápovědu,rozhodně bych neposiloval konkurenci :)

ale napsal si to pěkně to jo :)
  • 0

#32 Krump

Krump

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 519 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 20:02

Mám otázku jak tu Atry (Luk3_c) Psal že vyberou piráti PÁR předmětů..... Mě jich to vyčorovalo nejmín.... no hodně vzalo mi to všechny toulce rub-líska šípů (20toulců) + asi 10 toulců verd-líska + asi 5-8batohů pastí a a dva batohy zbraní. TAkže bych chtěl vědět jestli se může i tohle stát.
  • 0

#33 Host_Nitetis_*

Host_Nitetis_*
  • Host

Odesláno 29.01.2007 20:06

může.. můžeš přijít vesele i o třetinu věcí ... :wow:
  • 0

#34 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 20:07

může.. můžeš přijít vesele i o třetinu věcí ... :wow:

Zobrazit příspěvek

I o plnej mesec, ktery zpet nedostanes...to je obzvlaste prijemne, kdyz jedes nakupovat nejake veci :grin:
  • 0

#35 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 29.01.2007 20:52

I o plnej mesec, ktery zpet nedostanes...to je obzvlaste prijemne, kdyz jedes nakupovat nejake veci :wow:

Zobrazit příspěvek

Když ti vemou peníze tak je zpět nedostaneš z truhly? huh to je moc:D
  • 0

#36 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 30.01.2007 01:05

Když ti vemou peníze tak je zpět nedostaneš z truhly? huh to je moc:D

Zobrazit příspěvek

Jo dostanes, 10 mescu, vic ani prd...
  • 0

#37 Host_Tomco_*

Host_Tomco_*
  • Host

Odesláno 06.02.2007 21:32

jezis na co sa tu vsetci stresujete a drbkate sa nad volovinami sak NWN2 je uz vonku a za par mesiacov bude aj hadam nejaky schopny server :wow:
  • 0

#38 Host_Gelina_*

Host_Gelina_*
  • Host

Odesláno 06.02.2007 22:02

jezis na co sa tu vsetci stresujete a drbkate sa nad volovinami sak NWN2 je uz vonku a za par mesiacov bude aj hadam nejaky schopny server  :wow:

Zobrazit příspěvek

jo a za pár měsíců bude léto no a?
  • 0

#39 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 06.02.2007 23:36

jezis na co sa tu vsetci stresujete a drbkate sa nad volovinami sak NWN2 je uz vonku a za par mesiacov bude aj hadam nejaky schopny server  :grin:

Zobrazit příspěvek

:wow: Jesisiii, tak to balime a jdeme na nwn2 schopny serveeer!
:grin:
  • 0

#40 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 25.02.2007 23:50

Supr změna, vrátíte mi peníze za licenci když je to ted craft pro demáky?
Tohle já dělat nebudu
  • 0

#41 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 25.02.2007 23:58

hele, popřemejšlejte nad tim, každej nadává.
Je jasný že to muselo dát dost práce aby to všechno klapalo a pak to dat do modulu,ale eh...?
  • 0

#42 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 00:00

Proste se obchodnim zbohatlikum pristrihli kridylka :cool: smir se s tim
  • 0

#43 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 00:02

Kazdej nadava?
  • 0

#44 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 00:44

Kazdej nadava?

Zobrazit příspěvek

Jo kazdej
  • 0

#45 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 01:20

Kazdej nadava?

Zobrazit příspěvek

Mluvil sem s pěti obchodníkama a všichni řikali že budto budou naštvaný dělat a nebo spíš že skončej s tim craftem.
  • 0

#46 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 01:27

To je ta chyba mluvil jsi jen s obchodníkama ... kazdy bude nadavat kdyz ted zjisti ze bude muset zacit makat a ne jen jezdit lodi tam a zpatky s plnym batohem osvícených dýk a bomb :cool:
  • 0

#47 JETR

JETR

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 436 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 01:32

treba ted je tam zakázka za kterou ti daji cca 47k ale je tam treba javorova kus + asi dalsi 4 veci ... ktere nikdy nekoupis za cenu mensi nez 50k .. jen tu javor kus ti ure neproda pod 150k :happy: tohle se podle mě doladí, nemůže fungovat všechno na 100% hned :cool:
  • 0

#48 Studan

Studan

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 736 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 01:34

To je ta chyba mluvil jsi jen s obchodníkama ... kazdy bude nadavat kdyz ted zjisti ze bude muset zacit makat a ne jen jezdit lodi tam a zpatky s plnym batohem osvícených dýk a bomb :cool:

Zobrazit příspěvek

Já osvícený dýky ani bomby neprodával.....eh já když craftil neměl jsem rad schaneni naradi a tak a zavislosti na ostatnich, obchodnik byl fajn jenze ted to pro me znamena vic starosti s craftem a s tema objednávkama je to taky dost nejisty, nevim kdo mi to vyfoukne...i když ted bude asi obchodníků mín.Proste jsem se staral jen o dostatek listků, sípů a jezdil jsem samozrejme s rizikem pirátů/opuštěnýho.
Jo asi by to chtělo změnu,ale ne tak radikální.
  • 0

#49 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 01:44

treba ted je tam zakázka za kterou ti daji cca 47k ale je tam treba javorova kus + asi dalsi 4 veci ... ktere nikdy nekoupis za cenu mensi nez 50k .. jen tu javor kus ti ure neproda pod 150k  :happy: tohle se podle mě doladí,  nemůže fungovat všechno na 100% hned  :cool:

Zobrazit příspěvek

Heh, tak to jako sory ale to melo byt odladeno jeste pred tim, nez se to vypustilo...a takovychle bot tam podle mne bude vic..
  • 0

#50 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 26.02.2007 02:16

Krok spravnym smerom, tlieskam a verim, ze to s tymi cenami pojde nejako doladit aj ked to nebude easy :cool:
  • 0

#51 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 09:44

Proste jsem se staral jen o dostatek listků, sípů a jezdil jsem samozrejme s rizikem pirátů/opuštěnýho.

Zobrazit příspěvek

Cheche, no tohle je presne vystizny. Teda jeste podotknout ze opustenej neni az takova tragedie a u piratu si s prstem v nose vemes vsechno zpatky.
  • 0

#52 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 09:44

Jo kazdej

Zobrazit příspěvek

mne sa ta nova obchodnicina celkom paci
  • 0

#53 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 26.02.2007 09:52

Cheche, no tohle je presne vystizny. Teda jeste podotknout ze opustenej neni az takova tragedie a u piratu si s prstem v nose vemes vsechno zpatky.

Zobrazit příspěvek

ty prste v nose, dolad tam ty ceny, sem zvedavej kde to obchodnik sezene za cenu licenci (coz tam tak skoro je, kecam nektery sou tam pod cenou licenci).. jo a mniske rukavice nejdou recyklovat (nevraci to nic)
  • 0

#54 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 09:54

Je treba si uvedomit, ze craft obchodnika, jak jsme ho tu meli, se vymykal uplne vsem ostatnim craftum. Clovek nakoupil sipy za hubicku s tema si pak nakej cas vystacil a vydelal balik. Ja kdyz zacal jezdit na nakym 13lvl tak sem mel za JEDNU cestu zisk vetsi, nez sem toho casu nachazel v pokladech. Kdybych si nad to sednul a realnejch deset hodin jezdil do stromoradu tam a zpatky, tak bych videlal HODNE velky penize, naprosto bez rizika a naprosto bych si vystacil sam. Zaverem bych snad podtrhnul, ze jakakoliv neexistence konkurence a kredit pridelenej pro kazdyho by mohl v konecnym dusledku vest k tomu, ze by cela demona mohla delat craft obchodnika a stacil by jim k tomu jeden jedinej sipar. A uplne vsichni by vydelavali ohromny penize. Proste uplnej nesmysl. A podivame-li se na statistiku kdo dela jakej craft, tak uvidime v poslednim pulroce rapidni narust obchodniku A rapidni narust penez v obehu.

Naproti tomu soucasnej system craftu vytvari silne konkurencni prostredi, bere jakoukoliv jistotu vydelku po prijezdu do ST a dava vydelat celemu spektru crafteru - nejenom samotnemu obchodnikovi.

Samozrejme ceny za "questovej vykup" se mohou a budou upravovat. Taktez si ale musite uvedomit, ze mate v soucasnosti vsichni skill 0 tudiz zadnej bonus k cenam.

Ja osobne ocekavam, ze dve tretiny ne-li vic obchodniku krachne/prestane jezdit a zbytek, co se prizpusobi da vydelat nejenom sobe, ale predevsim zakladnim crafterum od kterych budou muset aktivne vykupovat.
  • 0

#55 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 09:56

Mno, dale, jestli nekdo ma predstavu, ze se skillem 0 budou "questovy" ceny rovny trznim, nedej boze cenam v bazaru, tak je na hodne velkym omylu.

Jestli nekdo nedovede vysvetlit kovari, ze je pro nej vyhodne prodat obchodniku zlatej mec za 150% ceny licence (i kdyz je trzni cena treba 200%), tak by radsi obchodnicinu mel honem rychle vzdat.
  • 0

#56 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 26.02.2007 09:57

Mno, dale, jestli nekdo ma predstavu, ze se skillem 0 budou "questovy" ceny rovny trznim, nedej boze cenam v bazaru, tak je na hodne velkym omylu.

Jestli nekdo nedovede vysvetlit kovari, ze je pro nej vyhodne prodat obchodniku zlatej mec za 150% ceny licence (i kdyz je trzni cena treba 200%), tak by radsi obchodnicinu mel honem rychle vzdat.

Zobrazit příspěvek

tak si sezen purpurovou robu za 14k. kdyz za licence das vic ;)
  • 0

#57 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 09:58

tak si sezen purpurovou robu za 14k. kdyz za licence das vic ;)

Zobrazit příspěvek

Dyt rikam, ze sou tam jeste mouchy a ze se ceny budou hejbat.
  • 0

#58 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 09:59

Hmm, vypada to, ze konmecne bude nejaky herni nastroj, ktery budem schopen stanovovat skutecne ceny vyrobku.

Uvidime, uvidime ... :o)
  • 0

#59 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 26.02.2007 09:59

Dyt rikam, ze sou tam jeste mouchy a ze se ceny budou hejbat.

Zobrazit příspěvek

tak se pak ale nediv ze si lidi oteviraj hubu :cool:
  • 0

#60 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2007 10:04

Jedine co se mi nelibi, je to, ze bere prvni nejrychlejsi.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních