Sbírání Bylinek
#31 Host_Jimmy Rucka_*
Odesláno 31.12.2006 13:10
Odesláno 31.12.2006 15:35
tohle nema vubec cenu resit...protoze vzdycky se najde nakej trouba kterej akorat umi stat na trhu a kupovat byliny a prodavat lektvary desne pod cenou...a takovy tohle pekne udelany a zajimavy remeslo akorat kazi...
a kdyz uz nejakou vec tak od krejciho at maj taky naky spotrebni zbozi...
Odesláno 31.12.2006 15:50
Kdo chce bylinky at si je posbira,nikdo je nemusi kupovat.Staci pobihat po bylinkach a najde se.
Odesláno 31.12.2006 15:51
řkam vaky na vodume se zda ze tady kecaji akorat lidi kteri vubec nemaji s alchymii zadny skusenosti...takovy keci, ze bylinky za 10gb je prehnane malo? kdyz ses tak chytrej tak my vysvetli z ceho tak usuzujes a vubec kdyz je za to tak malo penez proc to sbiras? kdo te nuti? ... 10gp je prehnane moc za to kolik ty lektvary stoji!..nekteri si mysli ze alch vlitne do lesa posbira par bylin a hned navari kvantum lektvaru a hrozne se na tom namaze,to je ale omyl... alch je uz dost zavislej na tom ze nema jistotu jakou bylinku v tom kraku najde a ze vsech craftovych materialu ma nejdelsi dobu respawnu...
tohle nema vubec cenu resit...protoze vzdycky se najde nakej trouba kterej akorat umi stat na trhu a kupovat byliny a prodavat lektvary desne pod cenou...a takovy tohle pekne udelany a zajimavy remeslo akorat kazi...
a kdyz uz nejakou vec tak od krejciho at maj taky naky spotrebni zbozi...

Odesláno 31.12.2006 16:21
ee-ee alkac je vyborny craft na demone hadam zabavnejsi ako obchodnik
neviem ci to niekto iba implementoval alebo vymyslel ale je to squele
zber bylin - to iste ako krajcir - komu vadi ako to ma on ??? nikomu ! preco ?
ked sa rozbiehava krajcir cela parta beha po kvetoch a on na trhu crafti /napr./
alkac to ma podobne stretnem partaka - Ukaz ake mas byliny -
podla nich uvarim lektvary nieco si necham nieco mu dam
respawn co ja viem vadi mi ked odbehnem do lesa a byliny tam nie su ? ved je ich po celej demone kopec
recepty - no bud sa s nimi pohrate alebo sa zaobstaraju inac
a co vam este vadi ? naco speci noze ? naco speci balicky ? nestaci ze nosim truhlu ?
a vsetko dobre do noveho roka

Odesláno 31.12.2006 16:29
ne nestačí, je to moc jednouchýeste su len 4hodky a vy ste asi vozrali :)))) /nema to byt urazka/
ee-ee alkac je vyborny craft na demone hadam zabavnejsi ako obchodnik
neviem ci to niekto iba implementoval alebo vymyslel ale je to squele
zber bylin - to iste ako krajcir - komu vadi ako to ma on ??? nikomu ! preco ?
ked sa rozbiehava krajcir cela parta beha po kvetoch a on na trhu crafti /napr./
alkac to ma podobne stretnem partaka - Ukaz ake mas byliny -
podla nich uvarim lektvary nieco si necham nieco mu dam
respawn co ja viem vadi mi ked odbehnem do lesa a byliny tam nie su ? ved je ich po celej demone kopec
recepty - no bud sa s nimi pohrate alebo sa zaobstaraju inac
a co vam este vadi ? naco speci noze ? naco speci balicky ? nestaci ze nosim truhlu ?
a vsetko dobre do noveho roka

Odesláno 31.12.2006 17:07
Musim plne souhlasit ze pri soucasne cene lektvaru je 10zl za jednu bylinu az az.
At uz je ta cena degradovana alchaci typu byyliny draze koupim <->lektvar levne prodam, nebo socialnimi cenami u babulky pritomne 12h denne na trhu.
To ze si alchac rejzuje tezke prachy, to je naprosty mytus..na ktery nejde nereagovat..
Zatimco zberac obehne celou demonu parkrat denne a proda ty byliny rekneme za 20k nebo i vice.
(myslim ze jsem v jinych tematech cetl jak se lide divi ze nekdo beha po 2 tydnech ve verdu apod, tot jest odpoved). Pri tak neumernem poctu alchacu a dostupnosti receptu to fakt neni problem.
Alchac to musi svym zbusobem naskillovat(s levely postavy), byliny zpracovat a pak ty vyrobky jeste udat.
Tudiz se mu ty penize obraceji mnohem pomaleji.(a sbira li si je sam pak se ta doba jeste prodluzuje ackoliv si pak prijde na vyssi penize)
Tim chci rici ze zberac vybrusli z toho lip nez-li samoty alchac.(nazbirat <->prodat)...casove i financne.
Rozdily v marzich mezi sberacem a alchacem jsou minimalni(10 - 15% )
ba..co to pisu, nekteri jsou schopni udat jednu bylinku i za 20zl.
V takovem pripade zberaci maji rekneme za lekarny(1ks) a podobne veci dokonce i vyssi zisk nez alchymiste.
(uz pri 15zl za kus se to blizi k polovine a tedy otazce jestli se to oplati delat)
O zlatych ani nemluve...
Nedavno byli full healy VYDRAZENY(tj kolik byli lidi max ochotni zaplatit) na foru za 2500zl / kus.
Jsem trocha sondoval za jake ceny zberaci prodavaji zlate byliny...(teda pokud to neni neznaly newb), a cista marze alchace by cinila neco mezi 1200-1300. Pri spawnu nekterych zlatych...
TOHLE UZ NENI CRAFT, TOHLE JE OSTUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To si rejzuje coo ?
...ackoliv to vetsina stejne dela spise pro zabavu.
(a nebo abychom se mohli sami uchlastat)
p.s.
vykup bylin uz davno nedelam.
(a mam klid)
edit: muj dalsi prizpevek co nasledoval nekdo smazl.
aby si lide nemysleli ze zahlazuji stopy nebo co.

Odesláno 31.12.2006 17:37
.. pokud alcháč bere kytky sám, tak nemá špatnej zisk, navíc je to velice praktický povolání....
Alchac to musi svym zbusobem naskillovat, byliny zpracovat a pak ty vyrobky jeste udat. Tudiz se mu ty penize obraceji mnohem pomaleji.
to co sem z tvýho textu vyříz je absolutní hovadina, alcháč udělal solidní lvl (to ale musí každej člověk), proběhne se po lese, popřípadě vykoupí od newbieků a přátel kytky, zajde do slatu, nakoupí skill (rozhodně ne draho, řek bych za podpůměrnou útratu) a může kraftit, když nepočítam expení, tak je na mistrovský úrovni kraftu do 5 minut (když sou lagy

Odesláno 31.12.2006 17:45
ty bylinky tam sou, nikdo ti nebrání, to neni jako težba vysokejch kovů nebo sehnat jilm na šípy, fakta mluví jasně, ten kraft je založenej na ooc znalostech, pokud je máš ,seš v suchu a to ej chyba, zkus si to probrat v hlavěWulfgare udelej mi laskavost...
pro mne i pro sebe.
Udelej si toho alchace...
or
protoze nevim jestli toho blbyho jenom hrajes abys to trocha zde ozivil nebo...

PS: nutí tě někdo to kupovat? sme snad lidi ne, tak se nenechej okrádat, já bych byl rád, žě mi někdo ušetří čast, že tolik nevydělam? no a co? když mě to baví, kčemu mi stejně jsou virtuální peníze... pochup alcháč je pro mě takovej phoda kraft pro zábavu, žádny ryto ale z mýho pohledu rozhodně nejzajímavější a extrémně praktickej, už tak jsou wis based charaktery dost silný, nemyslíš?

Odesláno 31.12.2006 17:48
ty bylinky tam sou, nikdo ti nebrání, to neni jako težba vysokejch kovů nebo sehnat jilm na šípy, fakta mluví jasně, ten kraft je založenej na ooc znalostech, pokud je máš ,seš v suchu a to ej chyba, zkus si to probrat v hlavě
Jo to je pravda OOC znalosti hraji velkou roli, stejnou i u zberacu. Jelikoz vi ktera bylina k cemu slouzi a tedy si chteji ukrojit co nejvetrsi podil.
Dokud nejsi na zlatych(tzn. lvl 22 a namaxovany skill na urovni 25, + nejaka pekna moudrost), tak na tom urcite nejsi lepe nez zberaci a i pak to je docela otazne. (proto jsem ti taky radil ten zber v jinem topicu ;) )
Odesláno 31.12.2006 17:51
viz moje PSko, buď drzej, hádej se, nenech se vydírat, on to chce prodat ne? a když budeš dost přesvědčivej a dohodneš se na spolupráci, tak to usmlouváš plácnu na 7zl za základní, takhle to berJo to je pravda OOC znalosti hraji velkou roli, stejnou i u zberacu. Jelikoz vi ktera bylina k cemu slouzi a tedy si chteji ukrojit co nejvetrsi podil.
Dokud nejsi na zlatych(tzn. lvl 22 a namaxovany skill na urovni 25, + nejaka pekna moudrost), tak na tom urcite nejsi lepe nez zberaci a i pak to je docela otazne. (proto jsem ti taky radil ten zber v jinem topicu ;) )

*zahajuje silvestrovskou solo party koštováním filmu Silent hill*
Odesláno 31.12.2006 17:56
viz moje PSko, buď drzej, hádej se, nenech se vydírat, on to chce prodat ne? a když budeš dost přesvědčivej a dohodneš se na spolupráci, tak to usmlouváš plácnu na 7zl za základní, takhle to ber
No ja uz nevykupuji...dam si tu praci to cele obehat a i vice me to bavi jak jsem jednou rikal...
Pri tak vysokem poctu alchacu..hadal bych ze jich je nejvic...ty recepty jsou uz docela proflaknuty..
si myslim ze se 7zl bys moc neuspel...spise ojedinele.
Velky problem je uz i s 10zl. "10 zl ? si delas prdel ne ? tamten plati 15 a utece se smichem pryc"
Nejednou se mi to kdysi stavalo.
ale kdo vi... :)
Odesláno 31.12.2006 18:05
no tak se domluf s Geraldem a na to alchymstickym dohodněta maxmilní výkupní ceny, to vám pomůže a zatrhnete to, alcháčuje dost ale to je tim, že je dost asi vsech krafterů, hraje tu víc lidí a přibívá postav, vyhejbá se jenom těžkejm kraftům, zejména hornikovy že... (viz muj začáteka konec, sem srab a nemam na to vůliNo ja uz nevykupuji...dam si tu praci to cele obehat a i vice me to bavi jak jsem jednou rikal...
Pri tak vysokem poctu alchacu..hadal bych ze jich je nejvic...ty recepty jsou uz docela proflaknuty..
si myslim ze se 7zl bys moc neuspel...spise ojedinele.
Velky problem je uz i s 10zl. "10 zl ? si delas prdel ne ? tamten plati 15 a utece se smichem pryc"
Nejednou se mi to kdysi stavalo.
ale kdo vi... :)

a když porovnam stav Bábinky před 2 měsícema, tak nikdy sem jí neviděl tak často vyprodanou, jako teď, s předělávkou orků je řek bych větší poptávka po lahvích... teda bych to očekával...
jak řikam, dohodnout se na max výkupní cenně, když to usmlouváš na míň, dobře pro tebe, nenech se těma chuligánama ze základky, co sou v 12 hodin doma a pařej až do noci okrádat

Odesláno 31.12.2006 18:51
Jednoduchy je to pro nekoho komu kamos rekne vsechny recepty a ostatni kamosi mu nosi bylinky. Paklize chces zjistit recepty sam tak se z toho podelas
Howgh
Odesláno 31.12.2006 18:56
Já se připojuju k Paldymu. Navrhuju udělat sběr bylin jenom pro ženské, jako to dělaly čarodějky. Každá bylinka bude závislá na nějaké externí podmínce (úplněk, první květnové úterý), budou muset mít posvěcený srp a bosé nohy.
Jo a zmínil jsem, že musí chodit nahé?
Jo, tak s tim bych souhlasil, to je dobré...

Odesláno 31.12.2006 19:07
jeste bych tak podotkl, zkus bejt poctivej, ty recepty nekupuj, nenech si je říct a zkus na ne sam prijit a pak mi povidej neco o tom ze to je jednoduchy.
Jednoduchy je to pro nekoho komu kamos rekne vsechny recepty a ostatni kamosi mu nosi bylinky. Paklize chces zjistit recepty sam tak se z toho podelas
Howgh
Tak tak.Sam si na to prijit.Nebo zkusit nejake hezke RP za namireni k necemu.Ony ale jsou dost podnetne i knizky z knihovny.Staci premyslet.Ne zas tak davno by cloveka ukamenovali jen by nekdo slysel prozrazeni receptu a dneska?Samy ooc.
Treba ja si hodil hezky ooc kdyz sem chtel vedet kde vezmu jilm.Nebo kdyz jsem chtel vedet kde je nejaka kytka pro krejcika...Dneska si to mezi sebou pulka rekne a ty co si dali praci s tim nato prijit ostrouhaj...
Odesláno 31.12.2006 19:43
já neřikam, že to nemůže bejt těžký, ale poukazuju na to, že můžeš bejt zkušenej kovář,ale stejně se budeš muset úachtit se skillováním, tady je to tímdle usnadněný a anineni alch závislej na jinym kraftu, což mi připadá moc usnadňující, už mě konečně chápete? Jako kdybych to už nepsal...jeste bych tak podotkl, zkus bejt poctivej, ty recepty nekupuj, nenech si je říct a zkus na ne sam prijit a pak mi povidej neco o tom ze to je jednoduchy.
Howgh

Odesláno 31.12.2006 21:03
Košíček z rubu ste se zbláznily ne?měl by to dělat lukař z lísky atd. ne?Od kdy sou košíčky z kovu?
Copak mluvim arabsky nebo jak? Kde jsem řekl že by košíčky měli bejt z rubu? A kde jsem neřekl, že by to mohl dělat lukař? Znovu opakuji, Košícky by byli od lukaře a kovář by je vyztužil kovem! Copak fakt mluvim arabsky nebo co???
Jinak, dozvěděl jsem se zajímavý věcičky, hlavně o zlatejch bylinkách

Přesto si nemůžu pomoct, ale odchýlili jsme se trochu od tématu...
Happy new year!!!
#50 Host_Ariadna_*
Odesláno 31.12.2006 23:55
Copak mluvim arabsky nebo jak? Kde jsem řekl že by košíčky měli bejt z rubu? A kde jsem neřekl, že by to mohl dělat lukař? Znovu opakuji, Košícky by byli od lukaře a kovář by je vyztužil kovem! Copak fakt mluvim arabsky nebo co???
presne. neni kvalitnejsiho kosicku, nez kdyz se do nej naleje ,po jeho upleteni z lisky, rozhaveny rubicit. To tomu drevu zvlaste prospiva a bylinky, co se do nej ulozi, pak skoro nic nevazi.
Dalsi mozny postup vystuzovani liskoveho kosicku je natluceni rubicitovych ostnu kladivem do jeho sten. Pak se da soucasne pouzivat i jako ucinna zbran. Tento kosicek jiz natolik pronikl mezi verejnost, ze lide odhazuji batohy, magovy kapsy a jine zastarale prostredky na uskladneni veci a do kosicku si davaji i halapartny, sekere, mece a dalsi zbrane.
Stastny to pohled se mi naskytl na trpaslika, muze pokroku, ktery z Alycii odplul kutat verdicit s rubicitovym kosickem z nejz mu couhala sada 10 krumpacu. Udivenemu dobrodruhovi vysvetlil, ze kdyz je kosicek dobry pro bylinky, urcite bude dobry i pro vzacnou rudu.
Stale se sice ozyvaji zpatecnicke hlasy, ze rubicitovy kosicek nema prazadny ucinek na bylinky v nem nesene. Ale temito rouhacskymi recmi se nenechme odradit. Navic noseni bylinek v kosicku vystuzenem rubicitem ma priznivy vliv na celkove hospodarstvi Alycie. Tak napriklad jsme zaznamenali prudky narust kosickarskeho prumyslu . Zaroven neuveritelne poklesl pocet vandalstvi a niceni porostu v okoli Alycie.
Lid, udiven timto dokonalym vynalezem , nasledne odhlasoval, ze odted se bude vse nosit v rubicitovem kosicku. A i Olyosovi knezi, nechtic byt za lidem pozadu, se prejmenovali na bratrstvo kosicku ....

Odesláno 01.01.2007 00:27
Odesláno 01.01.2007 00:40

Myslím, že diskuzi o sbírání bylinek můžeme uzavřít, WB se k tomu nevyjádřili, a myslim že to ani neudělají, jak tu někteří řekli, kraft asi těžko předělaj... Do toho asi nebudou šahat vůbec, i když kdo ví...

Odesláno 01.01.2007 14:24
Jak pod cenou? A kdo je nuti je sbirat? At si delaji neco co vynasi vic, kdyz se jim to zda malo. Ono i 10gp za kus je az prehnane moc. Ja bych jim za to nedal nic jenom par ran karabacem, a voni by si to rozmysleli priste to voskubavat poctivym alchacum
No já už nesbírám nevyplatí se to čas vs. výnos.
Odesláno 01.01.2007 15:37
jeste bych tak podotkl, zkus bejt poctivej, ty recepty nekupuj, nenech si je říct a zkus na ne sam prijit a pak mi povidej neco o tom ze to je jednoduchy.
Howgh
No, taky že to dělám, jen ze začátku když jsem tápal, koupil jsem si dva recepty, jinak na vše přicházím sám, za prvé je to lepší, zajímavější a za druhé nejsou peníze na to, abych si kupoval recepty

Odesláno 01.01.2007 16:21
A neni ot jednoduche,ja jsem popravde mnoho receptu ziskal, koupil a nektery jsem udelal sam.Ale koumat to sam da zabrat a je to i nakladne.Bylinky mi take obcas prinesou kamosi,ale to je naproste minimum.Njevetsi problem je spise kam ty bylinky ukladat a tak kamaradi spise funguji jako skladnice/skladnici.
Co se tyce ceny vykupu,tak ta je tak akorat unosna,rpi dnesni cene lektvaru,ktere i ja drzim nizko(pro dobro vsech

Odesláno 01.01.2007 16:28
...tak to ses na tom jeste dobre s tou babkou(a ostatnima zlatyma bylinkama)250 za babku je myslim solidni.
..vyjimkou nejsou ani ceny 2x tak vysoke.(diky ooc znalostem)
Odesláno 01.01.2007 16:34
Jinak dalsi problem vidim v netopyrniku,ktereho mam azaz,pouziva s ena zajimave lektvary,ale en tolik zadane,je ho podle me az prilis(a to znam vsechny recepty)
#58 Host_Seraph_*
Odesláno 02.01.2007 08:24
No anich bychs e nedivil,ale pak muzou fully opet stat treba 5k,protze i s mymi cenami je vyrobni cena tohoto lektvaru 700 az 900 zlatyh,za babku za 500 zlatych,tak o 500 jeste vejs.mandragoru sjem standartne vykupoval za 100 zaltych,ale amm ji ted dost..no a tech ostatnich nabidnu 80,kdyz protejsek uz nema svoji nabidku cen,ale domluvim se i vejs,ale vic jak sto,kdyz lektary s nima prodavam za 300 zlatych ybch musle ceny zvysit zase,to je potreba si uvedomit..
Jinak dalsi problem vidim v netopyrniku,ktereho mam azaz,pouziva s ena zajimave lektvary,ale en tolik zadane,je ho podle me az prilis(a to znam vsechny recepty)
znas i silnejsi obnovu ?
jo a k ematu abych nebyl uplne offtop, no novej craft se skillovanim atd to je asi kravina pac nejde moc zjistit jaka bylinka rozvna vyrostla a pobihat na zacatku a hledat nejakou kterou zvladnu oskubat se me zda ptakovina a hlavne to nascriptovat je asi tak na masi bych rek, ale novej craft proc by ne, jen asi spis formou ze se to staci naucit a mit na to nejakou vec a jde skubat vse bez skillu ale uz nemuzu delat jinej craft vyjma alchymie. To by snad ani nebylo tak desne slozity udelat, i kdyz nevim mozna jo, urcite by se me to libilo, ale mozna to je fakt temer nerealne protoze je to moc slozite udelat, dobre by bylo aby se k tomu vyjadril i nekdo kdo ma predstavu o tom jak je to slozite.
Odesláno 02.01.2007 08:29
mno omhlo by to bit jako na DH tam kazda bylina roste jinde a taky se trha :)znas i silnejsi obnovu ?
jo a k ematu abych nebyl uplne offtop, no novej craft se skillovanim atd to je asi kravina pac nejde moc zjistit jaka bylinka rozvna vyrostla a pobihat na zacatku a hledat nejakou kterou zvladnu oskubat se me zda ptakovina, ale novej craft proc by ne, jen asi spis formou ze se to staci anucit a mit na to nejakou vec a jde skubat vse bez skillu ale uz nemuzu delat jinej craft vyjma alchymie. To by snad ani nebylo tak desne slozity udelat, i kdyz nevim mozna jo, urcite by se me to libilo, ale mozna to je fakt temer nerealne protoze je to moc slozite udelat.
jinak silnejsi obnova aby si nekdo nemyslel tu jinou
#60 Host_Seraph_*
Odesláno 02.01.2007 08:33
mno omhlo by to bit jako na DH tam kazda bylina roste jinde a taky se trha :)
jinak silnejsi obnova aby si nekdo nemyslel tu jinou
akorat by tohle znamenalo presazet vsechny byliny na demone prolizt hafo mapek atd to asi nebude ochotnej nikdo delat, alespon co mam zkusenost

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních