Olios, bůh života a smrti
Odesláno 25.11.2006 21:16
No, do města přiběh nějaký muž a říkal, že ten trpaslík, ten Tanur, jak jste říkal, že urazil Oliose, tak prý má v žaláři v pevnosti tu Lady, tu jak ji máte tak rád, usměje se potutelně.Ale no tak chlapče, nebuď škodolibý, tady máš zlaťák a jdi zpět na trh. Zajímalo by mě jaký to bude mít ohlas.
Poškrábal jsem se na bradě a usedl ke stolu. Nalil sklenici vína a přemýšlel. Trpaslík urazil Oliose, Morina urazila Oliose, drowy štvala proti městu, daně zvedá a nevěřím že je kdo by ji měl rád... možná je tu možnost jak se zbavit jednoho zla a neztratit při tom ani muže, či nevyzradit mnohé z tajemství.... Možná bych mohl poslat Tanurovi dopis.... snad 400 měšců by jej přesvědčilo, aby její oči již nikdy světlo světa nevyděly... poradím se s Mistry....
Odesláno 27.11.2006 16:09
Deset, dvanáct... možná i více.... ukryl jsem se zpět za skálu a počal sesílat ochrané modlitby. Posílen a ukryt jsem se vydal zjistit co se děje, proč ty davy temnejch elfů vylezly z lesa.... snad se také doslechli, že ta jejich lordská drowka je zavřená v pevnosti a připravovali se ji vyrazit na pomoc....
...to se mi však vůbec nehodí.... přemýšlím... musím je zastavit... ale sám proti takové přesile.... jsem kousek od tábora a počítám.... snad 20 bojovníků, klerici a mágové.... naštěstí neprohlédli mou ochranu.... jak si jsou jisti sami sebou.....
...rachot z jihu... snad Olios přispěl s řešením situace.... od jihu se blíží trosky armády v čele se svým generálem Dragem....
...boj nastal... lidé umírali.... drowové, alicijští.... stojím v povzdálí... bitva spěje ke konci.... drowové značně vyhrávají, bylo jich tak 5 na jednoho... a alicijští byli zaskočeni.... již stojí jen ten jejich generál a jeden muž, ne však v barvách armády... kolik času jim zbývá... z ran teče krev, mnoho dalších ran tvoří rychle meče a šípy drowů.... mágové a klerici rozhodli tento boj... armáda bez magické podpory nemá žádnou šanci....
...dost bylo umírání.... Ustupte temní! Vraťte se zpět do lesa! na má slova mi odpovídají jen dva mágové, kteří mým směrem počali sesílat útočná kouzla....
...je po boji... těla mrtvých drowů vystlaly okolní zem... jejich černá krev skrápí krásu okolní zeleně...
Počkejte pane, jmenuji se Atrey. Díky za pomoc
Mé jméno je Gerald, patříte k této ehm.. armádě?
Ne jen jsem doprovázel kamaráda, byli jsme na jihu u pevnosti.....
Slova společně pronesená mě potěšila..... a ještě pozdější setkání s tou malou trpaslicí... sice bez koně Perlíka, velmi rozumná slova však pronášela... musím její moudrost opětovat, až se setkám s králem Orfem...
Odesláno 28.11.2006 14:28
Drazí "rebelové",
doslechl jsem se, že se do vaší podzemní kobky nějakým omylem ze svých luxusních komnat zatoulala Morina. V poslední době jsem na jihu potkal různá individua a nejsem si jist, zda je ve vašich pokojích v bezpečí. Proto bych Vám velmi rád nabídl její výměnu. Myslím, že ve městě není nikdo, kdo by chtěl za ni vysypat na stůl tolik žluťásků. Proto můj návrh je následující. V zájmu událostí minulosti i budoucnosti ve jménu Oliose navrhuji:
- ponecháte si dva prsty, o které prý nešťastnou náhodou již Lady přišla a cenný prsten, jež na jednom z nich byl, jako zástavu, oproti které Vám později lady jistě vyplatí dohodnutou částku
- předáte nám lady i s podpisem níže uvedeného dokumentu
Já lady Morina, lordka města Alicie, věnuji z městské pokladny Oliosovu řádu úměrnou částku na obnovu Oliosova kostela za vynikající služby městu. tato částka je splatná do 7 dní po opuštění pevnosti Rudého draka.
Myslím, že tento návrh nelze odmítnout a velmi rádi opět malého pána uvidíme na pravidelných mších v kostele, kde se mu dostane bezpečné modlitby.
S Oliosovým jménem na rtech
Gerald, Velmistr Oliosova řádu
Odesláno 28.11.2006 15:42
Drahý králi,
rád bych navázal na náš včerejší rozhovor na tržišti, kde však bylo spousty pozorných uší a Vaše ctěná žena, jež samozřejmě vyžadovala Vaši plnou pozornost. Musím pochválit Váš vytříbený vkus při výběru šperku!
Velmi rád bych se s Vámi setkal co nejdříve. Věřím, že si společně najdem hodinu času, kde proberem naši možnou a doufám že i velmi plodnou budoucí spolupráci.
Odesláno 02.12.2006 21:16
...nepochopili, škoda vše mohlo být snažší a rychlejší.. ale nevadí, u Oliose, co je čas.... máme ho spoustu a můžeme i čekat... není spěch, náš čas však nadejde....
....o pár dní později mě u jezera překvapila podivná postava v sedle.... obklopena silnými magickými hradbami, která jsem ani já nedokázal prohlédnout... skoro nehmotná avšak přítomná... rozhovor byl jen krátký, ale vzpoměla Urnu... dlouho již o ni nepadlo slovo... prý budu litovat, že jsem neřekl více.. hledat tu postavu.... prosit aby se vrátila..... pche.... Olios je mocný a vševidoucí....
....ti hlupáci z města opět zaútočili na ty na jihu... byl to masakr.... dostal jsem informaci po krásném bílém holubu, avšak přišel jsem pozdě, již bylo po boji.... nedokázal jsem odvrátit škody jež byly napáchány na životech, Otec však při své moudrosti a dobrotě vdechl, využívaje mou moc, životy těm nebožákům..... kdy už si uvědomí, že tahle strategie je.....
Odesláno 06.12.2006 10:32
Odesláno 07.12.2006 09:58
Ehm.. tady mám jeden ušmudlaný kapesník, pane, Orf povídal, že Vám mám voči zavázat... odvětila malá trpaslice.
Žertuješ že? Chtěl se snad pochlubit svým doupětem nebo mě jen vodit po lese? s odporem a nechutí hledím na ušmudlaný kapesník.
No von říkal, že jen tak a ne jinak....
Dobrá, tedy mu vyřiď, že k takovéto schůzce rozhodně nedojde! na patě jsem se otočil a své tělo ukryl v ochranou magii...
Odesláno 07.12.2006 16:59
Musím si to promyslet.
Odesláno 10.12.2006 21:31
Malý muž souhlasně přikývl a pomalu odkráčel. Osaměl jsem. Pohled sklouzl na knihu, jež objevil Mistrl ukrytou v hlouby pod hřbitovními zdmi. Nikdy jsem ji vlastně nepročetl celou, možná teď nadešel ten čas. Opatrně jsem ji uchopil, vazba je stará, nepevná..... pomalu ji otvírám a nořím se do prvních slov....
Balada o Oliosovi a Loneře
Jsou prý věci, o kterých stojí za to snít,
bojovat, trpět, umírat a žít.
Jsou prý příběhy, které stojí za to znát,
poselství, za kterými můžeme se hnát.
I já dnes vyprávět bych chtěl,
o spalující lásce, již každý by prožít měl.
Příběh, jež dávno odvál čas,
písní svou dnes připomenu zas.
...........
....mnoho dalších řádek, jako by mě vtáhly do sebe... přestal jsem číst a příběh jako by znovu ožil...
Odesláno 12.12.2006 10:42
Děkuji ti za vyřízení vzkazu. Určitě Orfa vyhledám...
Jistě se dá mnohé využít. Nové události, jenž opět potvrdí, že jen jeden Otec je ten pravý.... budu se muset co nejdřívě vypravit do té říše, jen tam dojde k doplnění mých informací a snad správnému pochopení dalších minulých i budoucích událostí....
Odesláno 19.12.2006 08:25
Vzhlédl jsem od právě vyřizovaných lejster. To je nádhera, rád se pujdu hned podívat!
Opravdu pěkně. Skvostné! Ach ty mé nové komnaty. Vidím, že je tu skoro vše, jak jsme se dohodli. Jsem s Vaší prací spokojen.
Děkuji, pane. Jsem rád, že se Vám to líbí.
Myslím, že to za to čekání a peníze stálo. Ještě jednou díky a pozdravujte ode mě všechny dělníky, které se na stavbě podíleli!
Odesláno 19.12.2006 10:40
ač co je mi do nějakých rebelů? nebo snad svobodných občanů, jež je lepší název, myslím, že by se o své ovečky z města starala lady a její slavní ochránci.... to ne ne ne... jen vybrat prachy za daně a šupky dupky do postele bůh ví s kým....
Asi pět elitních gardistů mlátí do malého trpaslíka na koni, chudák odolává ale je tak sám.... a kousek od něj tělo bez ducha... poznávám jej je to ten mág Wertin... zmateně se rozhlížím a hledám byť jen jediného vojáka, velitele, Lady, prapor Ochránců... nic... nic jako vždy.... jen huba plná keců... to jo na tržišti mlátit slabé občany, v base mučit bezbrané odsouzence.... vydávat rozhodnutí a pak se krčit za městskými branami.....
gardisté se vydali pronásledovat trpaslíka na koni....
u těla se shromažďují lidé, je jich mnoho, náhle se přiřítí jakási postava, bez jediného hlesu, otázky či výzvy oživí mrtvolu a už zas pádí někam pryč.... budu se muset Otce zeptat, zda je dobré dávat tuto moc lidem, jež s ní zacházejí takovým to způsobem! nu a ještě snad více mě svým jednáním překvapil ten mág.... na nic nečekal, nic neřekl a počal sesílat kouzla.... nechápajíc jsme ho všichni pozorovali... a pak náhle, bez jakékoli výstrahy, upozornění či čeho dalšího počal sesílat omračující kouzla na všechny kolem..... nebyl jsem připraven, tak i mě náhlé kouzlo srazilo k zemi, dříve se vždy choval přátelsky a tak jsem na něj svá kouzla použít nemohl, ale do budoucnosti si to jistě budu pamatovat a budu muset asi vážně přehodnotit svůj postoj k "svobodným" lidem na jihu
Odesláno 23.12.2006 14:50
Poslední runa umístěna, z dálky mě sleduje ten elf.... procházím portálem a......
Dlouhá cesta, dlouhý pochod, vše okolo stejné. každá cesta vede tam a hned zpět.... divné, že zde nepociťuji moc svého Otce.... v skrytu procházím okolo beztvarých a nehmotných velkých okřídlených příšer..... schody nahoru a dolu.... tráva stromy a spousty mrtvol.... živá duše zde však není.... a pak, pak... pak jsem nalezl tu zprávu....
Vše co jsem znal, mi zmizelo:
líbezné tvary stromů,
moře i nebe, zeleň polí k tomu;
jen velké, mocné věci, které žijí
jinak než lidé, táhly mojí myslí
a rozsívaly neklid do mých snů.
a kousek dál snad pokračování.....
Po věku věk a po něm jiný
nesou hluk jazyků a chrabré činy,
jako prach vrství vlády, víry viny.
pod věží pak slova další nalezl jsem....
A té noci nastala na planině vřava jako
za veliké bitvy a přeskakovali ohňové,
jichž nikdo nemohl vysvětliti,
a zázrakové různí na nebi.....
vystoupal jsem po schodech do velké věže, hlavou mi stále vířila ta slova.... poslední dveře, poslední sál a uvnitř....
Odesláno 26.12.2006 19:13
Ten Vám dal Otče, v takovémhle stavu jsem Vás ještě neviděl, máchal ve vědru hadr.
Byl silný. Ani pevné mříže jej nezastavili! Musím je dát znovu vysvětit a lépe zpevnit! celé tělo mě bolelo od těch ran, ještě že Olios opět držel ochranou ruku velmi blízko.
Otče, nesu Vám list, přiškobrtal další ministrant.
Děkuji ti.
poznávám pečeť, rychle rozlamuji..... a vydechuji úlevou.....
Děti Oliosovi dnes je nádherný den. Pospěšte do města na tržiště a užijte dnešního volného dne!
Ale Otče, oba ministranti mě pozorují ve vyděšeném úžasu, dnes není neděle.
Rozhodl jsem. Dnes je krásný den plný krásných zpráv. Máte volno. A už jděte, sic si to rozmyslím....
Dveře se zavřeli, znovu jsem pohlédl na dopis..... nezklamal, vše jde podle plánu..... pohladil jsem dlouhou čerstvou řeznou ránu na prsou, právě sešitou, s pocitem vítězství a Oliosovi spravedlnosti budiž to jako výstraha všem kdo by se chtěli postavit Boží moci
Odesláno 27.12.2006 13:21
Hej chlapče, pergamen a brk, rychle.
Ve známost budiž důrazně dáno, že každý, kdož bude chycen či viděn páchajíc v chrámu nepravosti bude po zásluze potrestán! Trest peněžitý, žalářový či za velké prohřešky až hrdelní bude vykonán neprodleně! Chrám Oliose je místem klidu a míru, nikdo zde nebude umírat na nastražených pastech, či pod noži různých lapků, se kterými si černota z hradu nedokáže poradit!
Každý nechť zví, že v Chrámu Oliose a přilehlých chrámových zahradách platí práva a zákony moci duchovní!
Jdi chapče a tento dokument nech několikráte rozmnožit našimi písaři a po městě jej rozvěsit! Spěchej. Jestli chytím toho lumpa co klade pasti po chrámu, bude se modlit, aby ........
Odesláno 04.01.2007 10:33
Odesláno 04.01.2007 11:08
Proč se rozčilujete králi?
Vidíte to? Támhle, ukazuje.
Kousek od kovadliny stojí v klidu přivázaný kůň.
Vidíte to? Když sem moje milá paní Pindruše dojela na svém poníkovi, tak hned šup s ní do basy a tam ji linčovali jako by snad někoho zavraždila.
A čípak je ten kůň? otázal jsem se zvědavě.
Ale támhle toho oficíra, toho v tom červeném brnění, co se tam tak předvádí před tou svou..... no prostě zase má každý jiný práva, to je k vzteku takovýhle město....
Odesláno 05.01.2007 11:27
Buď zdráv převozníku, stále tvrdý chleba máš? chlapec jen přikývl a dál bloumal po okolí, duchem jako by nepřítomen. Usedl jsem na lavici, abych ulevil starým nožkám.
... studený pot mě polil, u srdce mě píchlo...... Rovnováha byla narušena..... Adrenalin zaplavil mé tělo, krev vzkypěla...... a pak, opodál udeřil do země třikrát blesk..... a tři předměty se objevily..... tři, jeden jako druhý, přesto odlišný.... a pak...... Rovnováha byla opět vyrovnána.....
....nevěděl jsem co si myslet a oddal jsem se modlitbě na svatém místě, jež mi poskytuje ohromnou moc.......
Odesláno 07.01.2007 13:34
V chrámu je plno lidí Velmistře, turnaj prý nskončil příliš šťastně a nyní rebelové oslavují příchod svého pána....
udivěně hledím na ministranta
Dnes byl ten turnaj, aha již si vzpomínám, ještě si budu muset jít promluvit na hrad o tom nenahlášeném použití Chrámových zahrad! Budem ještě muset prodiskutovat náhradu za stav jenž se odehrál.
další záchvěv zla mě srazil na kolena....ministrant se tvrdě udeřil hlavou o zem.... hlavu již nepozvedl....
Křik mnoha hlasů se ozýval ze spodních pater.... zlo plynulo i touto vysvěcenou místností... poklekl jsem o počal se modlit....další kněži poklekali kolem mě... naše modlitby se spojily v jednu..... Zlo vstoupilo.... fyzická bolest byla jednou z mnoha.... naše duchovní síla byla tísněna stále více... těla kleriků, modlících se kolem mě se počala hroutit..... jeden po druhém.....poslední tři.... dva......
jas, světlo..... záře Jeho těla.....pocit radosti z dalšího shledání.....
a opodál rudě žhnoucí tvor...... hrozivá hora masa a ohně... ničíc vše kolem sebe...
a On pronesl Slovo moci....
procitl jsem, okolo ležící bratři se počali pomalu probírat...... rovnováha byla opět nastolena....
Odesláno 09.01.2007 11:15
#51 Host_Člen řádu_*
Odesláno 09.01.2007 15:36
No jo, ale přestalo to, tak jsem spal dál.
Hrozné výkřiky. Byl jsem zrovna na chodbě. Lek jsem se a pak jsem měl co dělat, abych se schoval.
Schoval?
No jo schoval. Vybelhal se z pokoje a prošel jen pár stop ode mě. Musel bejt hodně zamyšlenej, ale ještě že tak! To by zas bylo křiku.
Kdo? A kam šel?
Tys to ještě neslyšel? Od tý doby co tu byl ten poprask, je to noc co noc stejný. křik v noci a pak cesta do.....pšš.... slyšíš... někdo jde
Odesláno 12.01.2007 16:38
Ale, mávnul jsem rukou, od toho okamžiku, kdy Alomar vstoupil do chrámu.....
Asi vím o čem mluvíte. V ten okamžik jako by se něco pohnulo, změnilo, nevím jak přesně to popsat...
Rovnováha byla narušena. Mocné magické ochrany byly prolomeny a nebýt našeho společného úsilí a zásahu samotného Otce, nevím zda bychom nyní spolu ještě mluvili.
Ano, to je pravda. Moc dobře si vzpomínám na ten okamžik, právě jsem vedl polední mši, když dveře chrámu, jako by v prach obráceny byly a zjevil se samotný generál demonů. Spousty věřících umíralo pod mocnými údery jeho zbraně..... otřásl se farář
A to je důvod, proč jsem nyní tu. Každou z předešlých nocí mě budí noční můry, nemohu zamouřit oči a ani poselství Otce nejsou tak jasná, ale tu by měl být klíč... jen jej najít.... pohlédl jsem na rozsáhlé řady uskladněných knih a svitků...
Odesláno 15.01.2007 09:27
Hledím na starou listinu. Pomalu čtu její řádky. Po prvé, po druhé i po třetí...... To je snad jen vzpomínka na nějakou událost, minulou bitvu, nevím zda je to přesně to co hledám, tázavě jsem pohlédl na Abramela.
Farář zakroutil hlavou. Pátrej. Myslím, že s tímto jsi na dobrém začátku. Mnohé bylo mocné a mnohé bylo skryto a možná bude znovu objeveno. Každá věc má svůj osud, cíl či směr, ve špatnou dobu na špatném místě k užitku jistě nebude, pokýval hlavou a pomalým krokem opouštěl knihovnu.
Osaměl jsem. Znovu jsem pohlédl na pergamen a v duchu si opakoval slova, jež vyryta na něj byla....
A byla tma. Muži se pomalým krokem trousili z chrámové kaple. Už dlouho nezažili ten pocit z vítězství a zároveň prohry. Letmý dotek pána zla a vše skončilo jinak. Ej to byl boj, posteskli si mnozí mniši. Tisíce monster valících se po pláni za zurčení velkých vodopádů. Svit blyštících se mečů prorážel těžkou tmu. Vůdce kleriků třímal ohromný palcát, kterým drtil obří tvory. Ebenová těla nepřátel se valila stále vpřed s ukrutnou silou. Ten, jež svíral relikvii vztyčil ruku. Leskem ozářená pláň, tisíce netvorů padá k zemi, tma je na ústupu a pak.... se zjevil Alomar.
#54 Host_Člen řádu_*
Odesláno 15.01.2007 20:48
Nevím, ale včera v noci si dlouho povídal.
Zase ve sklepě? To je hrozný, kdy spí?
Už snad odpočívá jen při modlitbách. Hele pojď se podívat, tady na stole, něco tu nechal jak pospíchal.
Oba ministranti se sklonili nad starým listem.
Přiložené soubory
Odesláno 15.01.2007 21:15
Mágu, potřebuji Vaši radu, netrpělivě jsem vyřkl jakmile se zavřely dveře za malým mužem.
Povídej Velmistře, usedl mág do svého křesla a poslouchal.
Vyprávěl jsem mu události posledních několika dní. Text z pergamenu již znám z paměti.
Zvláštní. Podivné. Hm.... myslím, že to bude nějaké sdělení, které nemá poskytnout nezvanému čitateli nic víc než prostý text... velmistře zkus požádat učence a lid z města ať ti pomohou nalézt co hledáš, vždyť i v jejich zájmu to je....
Z věže jsem neodcházel o nic moudřejší. Hned jak se vrátím požádám ministranty a ostatní členy řádu, aby po městě roznesli zprávu, že Velmistr řádu hledá skupiny učenců a dobrodruhů, které mu pomohou s řešením nelehkého úkolu. Úspěšní budou odměněni.
Odesláno 18.01.2007 15:48
Ano Velmistře, slyšel jsem to, jak spolu ti dva hovořili.
Víš že poslouchat se nemá, zahrozil jsem na malého chlapce. Ale i tak ti děkuji za informaci. Mohu tedy činit kroky dříve než oni.... uvidíme v budoucnu, kde bude vůle Oliose....
Drazí věrní členové řádu i vy ostatní,
dnešním dnem jsme se rozhodl abdikovat na svůj post Velmistra řádu. Okolnosti, které mě k tomuto činu přiměli není třeba více komentovat ani o nich spekulovat. Všem, jež i nadále budou potřebovat pravou víru v Oliose, velmi rád uvítám a poskytnu jim své skromné služby. Budu se nyní dále věnovat bádání na podporu věčné slávy a uznání Oliose na tomto světě.
Odesláno 22.01.2007 11:37
...vše je na svém místě, přesně tak, jak jsem před lety zanechal....
...teď již jen objevit vše co je potřeba....
Odesláno 22.01.2007 14:54
...trojice jest potřeba..... trojice s mocí.....
Odesláno 23.01.2007 09:04
Odesláno 23.01.2007 10:43
....opatrně jsem otevřel váček.... vysypal jeho obsah do dlaně.... tolik zářivých kamínků... tolik těžkých chvil potřebných pro jejich získání... ale co je to ve srovnání s tím.... jak mi chybí... celých 14 let tomu již je co jsem ji naposledy spatřil.... a pak ten osudný okamžik a já tam nebyl...... co je to bohatství, peníze, drahé kameny ve srovnání s tou možností..... nic...vše obětuji.... vše, ale najdu cestu..... a nic se mi nemůže do cesty postavit..... NIC...... obrázek v mysli se rozplynul a já povzbuzen novou energií vydal se pátrat dále....
0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních