Skočit na obsah

Fotka

Ochrana PC

• Please log in to reply
63 odpovědí na toto téma

#31 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 14.09.2006 20:38

Pokud to nekoho hodne zajima doporucuji precist nejakou tu literaturu, nainstalovat nejaky mirne agresivni OS (linux/unix), vyzkouset si par veci, prodiskutovat na forech k tomu urcenych, precist dalsi literaturu, vyzkouset si dalsich par veci, atd ...

Tahleta cela tematika a problematika opravdu neni na prispevky na foru o RPG serveru. :console:

Mlady vcelar bez lesniho medu.
  • 0

#32 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 14.09.2006 20:47

To mas pravdu,ale vlasten i kvuli otmuhle pokecu,sjme toto tema zalozil,nepredpokladam tu ale kompletni manualy a profesionalni definice.Jen rposte hledam novy FW a tak posledni dva dny projizdim ruzna fora a ptam a sleduji.Jinak vim ,ze mi jednou ten nvidia fungoval a to bylo,kdy jsme poprve instaloval Sw na tento pocitac,ale protoze sjme nevedel,ze je to FW a nainstaloval sjme Zonealarm,tak to blblo,tak jsme to dal pryc.Zrejme se to se zonem nemelo rado.mozna,ze az budu nekdy znova instalovat cely system,tak to vyzkousim a pohrabu se v nastaveni,ale ted to nema vyznam.
  • 0

#33 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 14.09.2006 22:28

...

Zobrazit příspěvek

Mnoooo

takze to na co si se ptal jsem bral jako vtip, tak jsem vtipne odpovedel.

Co se tyce tve otazky na Valda.

Neni to tak davno co jsi tady Garretovi doporucoval nejake switche s wifi podporou ...

Pokud mas vsechny porty presmerovane primo (tj. pri zachovani IP ) na svuj komp neni problem tam vlozit vlastni Unix router na kterem by ti pekne bezeli vsechny sluzby co chces.

A ano lama status je pekny termin. Zkus vic hledat, cist a zkouset, nez psat a ptat se Lopyka, co je dobre a co ne.
Ted budu trosku ostrejsi, ale
kdyz si mel poprve soulozit, tak si taky nechal na dojmy kamarada nebo sis to vyzkousel a udelal si vlastni nazor ?
  • 0

#34 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 14.09.2006 22:39

Mno ked silou mocou chces HW firewall, tak si medzi providera a svoju siet vloz nejaky router, ktory aspon zakladne veci dokaze ale ma to pravdaze aj nevyhody.

Len tak na priklad, ak sa chces ochranit pred trajanmi alebo DDoS utokmi vedeneho nevedomky z tvojho kompu, musis blokovat porty aj z vnutra - ale co ak by si chcel neco hrat? Musel by si neustale na firewalle otvarat porty -> toto riesia SW FW ovela pritulnejsie a aj bezpecnejsie kedze porty otvaraju len pre tvoje aplikacie.

Na druhu stranu, pri SW firewalle riskujes, ze ti trojan/vir vypne beziaci firewall, alebo ze pocas bootovania windowsov bude chvilu system nechraneny, ale ak netrpis paranoiou, tak je to urcite znesitelnejsie, ako kupovat hw firewall
  • 0

#35 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 15.09.2006 00:07

Ja bych opravdu vsem rypalum doporucil precist aspon zakladni literu co se tyce sitove bezpecnosti. Oni pak znacne prehodnoti sve otazky ( pokud si neco odnesou) a pak jsem ochoten probirat nejake specificke problemy.

Nechci se tady stavet na nejakeho mistra, co pobral rozum vesmiru. Me ICQ je verejne zname a jsem ochoten resit jakekoliv dotazy pokud budou mit hlavu a patu.

Ale opravdu je dobre si precist nejakou literaturu ( kniha, manual, howto, ...) nez zacnu neco resit.

====================================================================

Cim vice si toho prectes,nez to zkusis, tim vetsi mas strach a ve finalni fazi to vzdy totalne zkazis.
  • 0

#36 Host_zpirit_*

Host_zpirit_*
  • Host

Odesláno 15.09.2006 01:14

Zajimalo by me co pouzivate na prijimani mejlu outlook asi nebude nejlepsi reseni a prohlizeni primo v prohlizeci neni o moc lepsi a navic je to neprakticky takze co misto outlooku?
  • 0

#37 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 15.09.2006 07:02

takze co misto outlooku?

Zobrazit příspěvek

TB :)

a s netovou paranojou bezte nekam, osoba doma na kompu pracujici si ciste postaci s placebem FW. pokud neni user de*il, tak se s kompem nemuze nic stat, ale znam taky cloveka, kteremu rikam uz asi 5 let, na tohle neklikej, on jasne jasne, a pak tam stejne clovek musi aby to cely zpravoval :console:
  • 0

#38 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 08:38

Skvele tema. Takze ted pro ty co se ptali. Tusim Magnat. Poprosime odborniky - jednou vetou.

Otazka : Jaky doporucite SW FW pro bezne uzivatele?
  • 0

#39 Yucht

Yucht

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 402 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 08:41

mne par rokov fici toto a po problemoch s pociatocnou hw/sw konfiguraciou v pohode, ale guru ako scout a magnat nemozu mat problemy ;P

http://www.coyotelin...?Product=coyote
  • 0

#40 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 09:22

TB :)

a s netovou paranojou bezte nekam, osoba doma na kompu pracujici si ciste postaci s placebem FW. pokud neni user de*il, tak se s kompem nemuze nic stat, ale znam taky cloveka, kteremu rikam uz asi 5 let, na tohle neklikej, on jasne jasne, a pak tam stejne clovek musi aby to cely zpravoval  :yes:

Zobrazit příspěvek

No porotze ja klikam vsude...musim mit taky dobrou ochranu :devil: ,i ja obcas jdu na astalavistu a tam se mi moje ochrana osvedcila...zatim,zde uz sama Opera dost udela.
A ted na Zpirita,proc posta na webu je neprakticka? ja si vystacim mailem na seznamu +oznamovac,driv jsme nastavoval outlok,dokonce se m iot povedlo :devil: ,ale mel omezeni,ze sthoval snad jen prijatou a ne odeslanou postu,nebo nejak tak,vsechno umi jinej porgram,no uz si to nepamatuju,jsme se na to ptal i na seznamu.
EDIT:Ted to ctu..poroc jsem GUru? :ermm: a ja nerikal ze mam problemy,spis me to jen tak zajima kdo jaky ma zkusenosti:Jinak Josifku rad bych si neco precetl,ale knizku nemam,do knihovny nechodim,nerad ctu knizky ,na ktery sahalo 1M lidi,radsi si je koupim,ale knizky tohohle tipu jsou az na konci meho dlouheho seznamu :console: a jsou nejdrazsi
  • 0

#41 Host_zpirit_*

Host_zpirit_*
  • Host

Odesláno 15.09.2006 09:46

No porotze ja klikam vsude...musim mit taky dobrou ochranu :devil: ,i ja obcas jdu na astalavistu a tam se mi moje ochrana osvedcila...zatim,zde uz sama Opera dost udela.
A ted na Zpirita,proc posta na webu je neprakticka? ja si vystacim mailem na seznamu +oznamovac,driv jsme nastavoval outlok,dokonce se m iot povedlo :console: ,ale mel omezeni,ze sthoval snad jen prijatou a ne odeslanou postu,nebo nejak tak,vsechno umi jinej porgram,no uz si to nepamatuju,jsme se na to ptal i na seznamu.
EDIT:Ted to ctu..poroc jsem GUru?  :yes: a ja nerikal ze mam problemy,spis me to jen tak zajima kdo jaky ma zkusenosti:Jinak Josifku rad bych si neco precetl,ale knizku nemam,do knihovny nechodim,nerad ctu knizky ,na ktery sahalo 1M lidi,radsi si je koupim,ale knizky tohohle tipu jsou az na konci meho dlouheho seznamu :ermm: a jsou nejdrazsi

Zobrazit příspěvek

co treba kdyz mas 6 emailovych schranek u ruznych poskytovatelu? prijdes na stranky jednoho prohlidnes si mejly prijdes na stranyk druhyho atd atd zatimco v outlooku se ti vsechno stahne v pohode samo jen to musis nastavit.

TB? to je celej nazev

tohle myslis? http://www.slunecnic...roduct/The-Bat/
  • 0

#42 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 09:57

skor asi toto: http://www.slunecnic...la-Thunderbird/
  • 0

#43 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 10:00

Ted te chapu Zpirite,v tomto pripade ano,to se ti pak program tohohle charakteru velmi vyplati,ale ten tvuj odkaz mi nejka zatim nenajizdi...

EDIT: Proc mit tolik schranek? popripade vzdycky se daji ty ostatni presmerovat na jednu...dobry uz najelo :console: ,vypada zajimave
  • 0

#44 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 10:07

Zobrazit příspěvek

A jake jsou tve zkusenosti? Rad zkousim nove veci,takze bych si to taky vyzkousel :console:
To je sranda..si rikam ze si prevedu postu z centrum na seznam,ale seznam podporuje jen odesilani posty ze seznamu jinam a centrum zase stahuje postu od ostatnich....dobrej pristup
  • 0

#45 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 10:36

A jake jsou tve zkusenosti? Rad zkousim nove veci,takze bych si to taky vyzkousel  :console:
To je sranda..si rikam ze si prevedu postu z centrum na seznam,ale seznam podporuje jen odesilani posty ze seznamu jinam a centrum zase stahuje postu od ostatnich....dobrej pristup

Zobrazit příspěvek

Mno tak neviem co k tomu dodat .. proste to funguje, je to zadarmo, neni to tak zaplacane blbostami ako Outlook, je tam moznost doinstalovania roznych pluginov, podpora RSS feedov, newsgroups, lahko sa daju naimportovat kontakty a emaily z Outlookov.
Co sa tyka bezpecnosti, tak to tazko posudit, ci je ten program dokonalejsi ako Outlook, alebo len vyuziva toho, ze viry sa zameriavaju hlavne na MS produkty.
  • 0

#46 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 11:48

A mam dalsi otazku.MAm nainstalovany a pouzivam Norton system works 2006 premium.Ted jsme si vsiml starsiho clanku od Chuanety,ktera tam resila problem s Ghostem v dosovskem prostredi.To znamena ze System works je na cd bootovatelny? Jestli jo,da se soubor bin stahly z DC prekopirovat na cd jako boot? Tedy v podtsate jako original? Nikdy jsme to nedelal,proto se ptam.
EDIT: Ted me napada.Je otazkou jestli Nero umi biny,ale jestli ne slo by prekopirovat cd z virtualni mechaniky deamon tools? ne?,ale aby bylo pak bootovatelny...
  • 0

#47 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 15.09.2006 12:45

TB? to je celej nazev
tohle myslis? http://www.slunecnic...roduct/The-Bat/

NO!

Zobrazit příspěvek

YES!
  • 0

#48 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 17:15

No tak,urcite nejsem jedinej kdo pouziva system works :yes: ,poradte,nechci zbytecne plytvat s cd,abych zjistil jestl ijsou bootovatelny :ermm:
  • 0

#49 Valdo

Valdo

Nacheatovano

• Kronikář
  • PipPipPipPipPip
  • 877 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 17:22

No tak,urcite nejsem jedinej kdo pouziva system works :yes: ,poradte,nechci zbytecne plytvat s cd,abych zjistil jestl ijsou bootovatelny  :ermm:

Zobrazit příspěvek

Stiahni si nejaky ISO editor - napr. UltraISO , otvor nim ten binarny obraz napalovaneho cd a nekde by tam mala byt informacia o com ci je to CD bootovatelne. Pravdepodobne aj Nero to niekde zobrazi pred tym ako zacnes napalovat - inac to nezistis, zavisi to jedine od vytvorenia .bin suboru - ak to niekto vytvoril ako nebootovatelne tak z toho lahko bootovatelne nespravis a naopak.
  • 0

#50 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 19:00

Tak jsem to stahl,ale nikde jsme tam nenasel,ze by se tam psalo,jestli je boot nebo ne,v Neru to psalo ze jen pro cteni,takze je to asi jasne.Ale potom nechapu co psal Chuaneta o tom,jat to spoustel v dosovskem rezimu a dokonce vypaloval image.To me prave zaskocilo,protoze v takovem pripade by mohl mit tento program opravne vychytavky pri crasi kompu jako jsou Ultimate boot cd,ty mam dve verze a docela dobry vecicky.V takovem pripade bych si ot vypalil a Nero ma schopnost vypalovat i boot,ale to asi neplati pro obrazy,v takovem úpripade by vypalil asi bud jen obraz a nebo boot cd s obrazovym souborem.
Samozrejme veskere nazory ,namitky a napady dale prijimam :ermm:
  • 0

#51 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 15.09.2006 22:48

Mam dalsi otazku :yes: .Byl mi doporucen program Getright kvuli segmentovemu stahovani.Ted o tenhle program nejde,ale jde o jeho plugin pro operu,stahl jsme a naisntaloval do opery.CO to ted znamena? musim mit jeste celej ten program pro pouziti a nebo staci jen ten plugin,jestli ne jak se ta podpora opery tohoto programu ted projevi.Dnes byl prvni den,kdy jsem se tim zabyval,takze jsme out of problem :ermm: .Osobne si myslim,ze je jeste potreba program nainstalovat,ale pak me tedy hlavne zajima jak se projevi podpora.U napr videa mi je to jasny,to pouzivam denne,ale tady ne...
  • 0

#52 Twet

Twet

Nováček

• Rebel
  • Pip
  • 91 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2008 19:44

Našel jsem tohle téma a napadlo mě se zeptat, co je lepší? Avira antivir Personal nebo Avast Home?
  • 0

#53 Tom

Tom

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2008 20:01

Našel jsem tohle téma a napadlo mě se zeptat, co je lepší? Avira antivir Personal nebo Avast Home?

Zobrazit příspěvek

NOD32 ci Kaspersky
  • 0

#54 jmeno

jmeno

Znalec

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1253 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2008 20:11

Ja pouzivam Avast Home a zatim to funguje :yes:
NOD32 sem jednu dobu mel, az dokud sem nezjistil ze sekani vseho mi zpusobuje prave NOD, pak sel rychle z kompu pryc.
  • 0

#55 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2008 20:14

s AVG a Avastem mam takové zkušenosti, že nic nenajdou, a když už něco najdou, tak se toho neumí zbavit. :yes:
teď požívám NOD32, jinak nej si myslim je Norton, ale to je taky žrout a zaměstnavatel počítače... na druhou stranu mazal skvěle..
  • 0

#56 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2008 20:20

Pokad mas pamet tak Norton neni problem, ja ho mam a jsem s nim velice spokojen. Zatim vse nasel a spravne procistil.
  • 0

#57 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 30.11.2008 20:38

Já teda nevím,ale zkoušel jsem nějakou zkušební verzi Nortonu z chipu ,nejen ,že mi nic nenašel,ale ještě žral hrozně paměti a nakonec mi ani nešel smazat ,takže jsem kvůli němu musel přienstlaovat windousy...jinak já používám nod32 a doporučuju
  • 0

#58 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 01.12.2008 10:03

Juj by mne nenapadlo, že se toto téma vyhrabe, ale chválím, že nezakládáš nový topic. Co je lepší těžko říct. Jestli chceš free verzi a nechceš nic crackovat, tak je to na tobě, možná že krapek vede Avira. Jinak Avast už také dost pokročil, integrovaný spyware a rootkit v antiviru, už nemá tolik falešných poplachů a je český včetně podpory. Ostatní zde zmiňované jsou také supr, ale ne zadarmo. Jinak Nortona jsme také nemíval rád, hrozný žrout všeho možného a zbavit se ho bylo téměř nemožné ( a těch pozůstatků v registrech!). Ale teď na rok 2009 vyšla nová verze a podle zkoušení v CHIPU skvělé překvapení, hodně vylepšili, předevšímn pak tu rychlost a náročnost.
  • 0

#59 ScOuT

ScOuT

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 900 Příspěvků:

Odesláno 01.12.2008 11:18

Pokud se jako uzivatel radite do prihradky "pirat" tak NOD32
Pokud jste normalni uzivatel kteremu staci soft zdarma tak AVAST, home edice jest zdarma... A hlasky ze je na nic... Sam jsem si vyzkousel 5 antiviru a AVAST na to byl velmi dobre na to ze je to free.
Nortona nemam rad a nejnovejsi verzi jsem nezkousel. Dozatimni veci jsou presne jak tu jsou popsany, nenazrana pomala obluda. Ani kdyby mi platily.

Takze pokud free tak AVAST, pokud placeny tak NOD32.

A rada na zaver, nejlepsi antivir je ROZUM. :yes: (tim neminim nabadat k tomu aby jste tam nemeli vubec nic :) )
  • 0

#60 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 01.12.2008 14:28

Já používám legálně NOD32. Akorát je potřeba jednou za měsíc přeinstalovat :-) Jinak spokojenost.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních