Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#421 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 10:59

no asi mysli RDDcko

Zobrazit příspěvek

aha..to nikdy nepojedu :cool:
  • 0

#422 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 01.03.2007 11:08

Chuan a co je na tom rozhovore o nejakej idealnej uprave , ktora nikoho nenastve a nikomu neuskodi, s Lopykom take tajne, ze to nechces hodit do tejto pomerne sirokej diskusie? :cool:
  • 0

#423 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 11:16

Tajne neni nic. Ale lopyk nechtel, abych jej tady citoval (po mem dotazu, jestli muzu nasi rozmluvu zverejnit v tomto topicu). Ze si to musi promyslet. Nic vic nic min.
Mozna jsem udelal i chybu, ze jsem tu vubec neco takoveho naznacil.
  • 0

#424 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 11:21

No ok, ved ja som sice zvedavy na kazdu upravu , ale zase kludne si pockam kym to bude :cool:
  • 0

#425 voodoo

voodoo

Admin

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1579 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 11:33

Tipnem si: Podpisovanie veci urcenych do Stromoradu alebo nastavenie top materialu. :cool:
Tak ci onak, Dedkovi to plany pokazi, takze bude minimalne jeden, komu sa to pacit nebude. :happy:
  • 0

#426 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 01.03.2007 11:48

Tipnem si: Podpisovanie veci urcenych do Stromoradu

nejak mi uchazi smysl tohoto navrhu, protoze

za a ) kovar je ochoten vyrabet za ceny , za ktere se to bude prodavat ve stromoradu a obchodnikovi a hracum to proda a bude na tom vydelavat
za b ) kovar neni ochoten vyrabet za ceny pro stromorad a hracum ani obchodnikovi nic vyrabet nebude

a nebo je tu jeste moznost za c) kovar bude prodavat vyrobek, k jehoz vyrobe potrebuje UPLNE stejne usili, obchodnikum za cenu stromoradskou a hrace odirat svoji bajecnou vymyslenou "trzni" cenou ( ktere uz se pote ovsem nebude moci v zadnem pripade rikat trzni) . V tom pripade bych se na takoveho kovare pekne vykaslala a nekoupila od nej uz ani dlatka....
  • 0

#427 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 12:03

Tipnem si: Podpisovanie veci urcenych do Stromoradu alebo nastavenie top materialu.  :cool:
Tak ci onak, Dedkovi to plany pokazi, takze bude minimalne jeden, komu sa to pacit nebude.  :happy:

Zobrazit příspěvek

Obchodni plany mu to asi nepokazi ne? Bude mu to v necem branit?
  • 0

#428 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 01.03.2007 12:03

...

Zobrazit příspěvek

vis co bych ti dopurocoval, zkus si nekdy po wipe bejt ten uplne prvni top crafter, at vidis jakou to ma skrytou hodnotu, usili a pot nejen na cele

ad chuan: este tu navrhoval ze pro kazdeho by byl osobni kvest, nebo ze by ho mohli vyridit viceri, ale s postupnou srazkou. navic obnoveni kvestu az za delsi dobu..
  • 0

#429 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 12:25

Tipnem si: Podpisovanie veci urcenych do Stromoradu alebo nastavenie top materialu.  :cool:
Tak ci onak, Dedkovi to plany pokazi, takze bude minimalne jeden, komu sa to pacit nebude.  :happy:

Zobrazit příspěvek

Tak snad to nebudu tieto dve hluposti :laugh:
  • 0

#430 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 01.03.2007 13:00

vis co bych ti dopurocoval, zkus si nekdy po wipe bejt ten uplne prvni top crafter, at vidis jakou to ma skrytou hodnotu, usili a pot nejen na cele

a nynejsi stav stale radis do "doby tesne po wipu" ?? To jen abych si umela predstavit tu "hodnotu" mackani jednicky pro obchodnika a "hodnotu" mackani jednicky pro hrace...
  • 0

#431 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 01.03.2007 13:02

a nynejsi stav stale radis do "doby tesne po wipu" ?? To jen abych si umela predstavit tu "hodnotu" mackani jednicky pro obchodnika a "hodnotu" mackani jednicky pro hrace...

Zobrazit příspěvek

ses dobrej joukar :cool:
  • 0

#432 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:10

Zobrazit příspěvek

čistě filosofická otázka - jak dlouho tu hraješ? kolik už jsi zažila wipů? já jen abych věděl, mám totiž chaos ve stáří postaviček ve hře a podle data registrace to zas tak přesně určit nejde, to vím podle sebe, protože mě hezkejch pár tejdnů trvalo, než jsem objevil že je :cool:
  • 0

#433 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 01.03.2007 13:13

čistě filosofická otázka - jak dlouho tu hraješ? kolik už jsi zažila wipů?

zadny wipe jsem zde nezazila. Proto sem se ptala, jestli tato doba se stale radi do "doby tesne po wipu" , nebo uz ne. Protoze mi opravdu unika rozdil mezi stlacenim jednicky pro obchodnika a pro hrace. Mozna ze ty mi ho vysvetlit dokazes.
  • 0

#434 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:15

Myslim, ze jedincu, co zazili vice jak jedno wipe, je tu dost poskromnu. A vetsina prispivajich a ruzne se navazejicich do te skupiny patri. :o))
  • 0

#435 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:17

Myslim, ze jedincu, co zazili vice jak jedno wipe, je tu dost poskromnu. A vetsina prispivajich a ruzne se navazejicich do te skupiny patri. :o))

Zobrazit příspěvek

uf oddychne si ještě že mám na kontě stejný počet wipů jako ctihodný brudra :cool:
  • 0

#436 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:21

uf oddychne si ještě že mám na kontě stejný počet wipů jako ctihodný brudra  :laugh:

Zobrazit příspěvek

Kdyz me tahle otazka dycky hrozne pobavi. :cool: :happy:
  • 0

#437 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:23

No ja uz taky nejaky videl. Ostatne to uz rika muj titul no ne :cool:
A tech lidi zase nebude tak malo.
  • 0

#438 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:24

zadny wipe jsem zde nezazila. Proto sem se ptala, jestli tato doba se stale radi do "doby tesne po wipu" , nebo uz ne.  Protoze mi opravdu unika rozdil mezi stlacenim jednicky pro obchodnika a pro hrace. Mozna ze ty mi ho vysvetlit dokazes.

Zobrazit příspěvek

no tato doba se jistě do doby těsně po wipe jistě neřadí... tedy aspoň pro ostatní :happy: chudáci obchodníci jsou na tom trošku jinak..... ale zažil jsem něco podobného s alchymistou, kterému se také během hrací doby změnily recepty - k lepšímu!!!!!! samozřejmě, ale nebyla tu taková diskuze :laugh:

no jestli jsem pochopil správně Jeffovu poznámku, tak myslí ten pocit toho jednoho jediného, který první a jediný je schopen vykovat zbraň z kovu, jež ostatní neumí, myslím že jedno jestli syen čí mithril, pro tu danou dobu je to vždy Pan craftman.....

a víc jsem to nepochopil :cool:
  • 0

#439 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:25

Kdyz me tahle otazka dycky hrozne pobavi.  :cool:  :happy:

Zobrazit příspěvek

:blink: no já jsem zas zvyklý, když něco nevím a zajímá mě to tak se zeptám, lépe se pak chápe postup myšlení daného člověka..... :laugh:
  • 0

#440 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:25

No ja uz taky nejaky videl. Ostatne to uz rika muj titul no ne  :happy:
A tech lidi zase nebude tak malo.

Zobrazit příspěvek

ježišmarja, on mě chce odrovnat! :laugh: :blink: :grin: :cool:
  • 0

#441 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:26

Geralde. Ale Ariadne je to fuk. Je to syen mec jako ten kazdy jiny, kterych ted vyrobi pro vsechny v Alicii za babku. Ted uz i odveze plne bedny do zamori. To ze ten prvni mec ma nejakou hodnotu nevycislitelnou penezi ona jako nijak nebere.
  • 0

#442 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:27

ježišmarja, on mě chce odrovnat! :laugh:  :blink:  :grin:  :cool:

Zobrazit příspěvek

Ale no tak. Kliid nebo ti praskne cevka a jeste bych si to musel vycitat :happy:
  • 0

#443 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:31

Geralde. Ale Ariadne je to fuk. Je to syen mec jako ten kazdy jiny, kterych ted vyrobi pro vsechny v Alicii za babku. Ted uz i odveze plne bedny do zamori. To ze ten prvni mec ma nejakou hodnotu nevycislitelnou penezi ona jako nijak nebere.

Zobrazit příspěvek

ale prdlajs, Ariadna je chytrá holka a prostě jen neměla tu čest srovnání.... každý potřebuje svůj čas, aby přišel na cenu věci..... já si vzpomínám, jak můj první Gerald miloval svůj zlatej meč a zlatou přilbu co měl, přilbu sice dostal, meč koupil..... ale co na víc neměl a pro něj to byly super věci..... co s tím, že nějaká zbohatlická trubka dumgar si už dávno bydlel va svém vlastním domečku :cool:
  • 0

#444 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 01.03.2007 13:32

To ze ten prvni mec ma nejakou hodnotu nevycislitelnou penezi ona jako nijak nebere.

tak bych byla maximalne pro navrh, aby se vyrabeli dva druhy zbrani. Na jednech bude napsano jmeno slovutneho vyrobce, ktery ji jako prvni pred trictvrte rokem zacal vyrabet a druhe budou bez jmena vyrobce. Ty prvni bude moci prodavat klidne za tech 500k a ty druhe za trzni cenu stromoradu. Schvalne by me zajimalo, kolik lidi si koupi zbran prvniho typu ...

jinak se mi libi, jak kovari porad i v dobe "NE tesne po wipu" vyrabeji "prvotiny nevycislitelne ceny" jak na bezicim pasu. A porad ste mi nevysvetlili rozdil hodnot zmacknuti jednicky pro obchodnika a pro hrace. :cool:

A propoooo. Prave me napadla skvela myslenka, ze ve stromoradu by z veci, ktere jsou vykoupeny z questu, si mohli dat NPC obchodnici nejakou malou(vetsi) prirazku a dale je nabizet k prodeji obycejnym hracum. koneckoncu jsou to take obchodnici a ne skladiste. :happy:
  • 0

#445 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:43

Dokazes pochopit ze kazdy neni takovy jako ty.
Uvedu priklad a verim ze jsem nebyl jediny, co to rikam, ja to dokonce vim.

Pred wipem, kdyz byla zlatnicina celkem v plenkach jsem mel monopol (prez pul roku se hucelo, aby se opravilo skilovani na perlach). Ta radost kdyz jsem si udelal prvni sperky. A samozrejme ze jsem je hnedka nezacal prodavat. Uzival jsem si je a to dokonce ani nejdou na postavicce videt. U zbrani a brneni je to jeste silnejsi, protoze to ma i vizualni efekt.
Postupem casu jsem zacal delat pratelum sperky. A az po nejake dobe jsem zacal prodavat vsem. Samozrejme za draho, protoze jsem si proste sve prace a svych vyrobku vazil (moje postava si jich vazila), presto, ze v tu chvili me tostalo par kliknuti do "1". Kdo chtel si koupil, kdo nechtel nekoupil. Jeden sperk jsem dokonce nakonec neprodaval vubec. Tedy aspon ne nejak verejne. V nejake nabidce treba na foru. Zakaznik me musel sam zkontaktovat a navrhnout neco co by mne uspokojilo. (takhle sem jich nakonec prodala tusim 3ks)

Editet: Pamatuju si, ze v jednom obdobi prodavala Rydiss Mithrill za 2M. Myslim ze by to Ariadna nezvladla a rovnou by ji kleplo (mam dojem ze to jeste ani licence nebyli). Pak to tusim kleslo na 1M, protoze zacal delat i Keltar.
A i presto se prodavalo a lide ve meste se za nekym kdo mel Mithril otaceli a povidali si o nich v hospode.
  • 0

#446 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:44

tak bych byla maximalne pro navrh, aby se vyrabeli dva druhy zbrani. Na jednech bude napsano jmeno slovutneho vyrobce, ktery ji jako prvni pred trictvrte rokem zacal vyrabet a druhe budou bez jmena vyrobce. Ty prvni bude moci prodavat klidne za tech 500k a ty druhe za trzni cenu stromoradu. Schvalne by me zajimalo, kolik lidi si koupi zbran prvniho typu ...

jinak se mi libi, jak kovari porad i v dobe "NE tesne po wipu"  vyrabeji "prvotiny nevycislitelne ceny" jak na bezicim pasu.  A porad ste mi nevysvetlili rozdil hodnot zmacknuti jednicky pro obchodnika a pro hrace. :cool:

A propoooo. Prave me napadla skvela myslenka, ze ve stromoradu by z veci, ktere jsou vykoupeny z questu, si mohli dat NPC obchodnici nejakou malou(vetsi) prirazku a dale je nabizet k prodeji obycejnym hracum. koneckoncu jsou to take obchodnici a ne skladiste.  :happy:

Zobrazit příspěvek

to 1 - Gerald by jistě nechtěl žádnej standartní meč pochybné kvality, ale vždy jen zbraň prvotřídní kvality a jména... proto všem doporučuji Mistra kováře Jeffa

to 2 - no zkus je pochopit, oni sice už nevyráběj prvotiny, ale jen si cení kvality, v čemž je chápu, u Alchymie jsem vždy dělal to samé - co na to že full už umí každej, že při něm nemám žádné ztráty, povede se mi každý a hravě ze svých zásob bych jich moh nasekat dvě stovky na počkání.... ale je to lektvar, který uživatele plně uzdraví a pro mě má cenu, co naplat, že to samé umím jedním kouzlem.... nehoním se za ziskem za každou cenu....

to 3 - no dej pozor aby tě tu 80% hráčů (co nemaj obchodníky - snad jsem se moc nesek) nehnali vedle Vrtikola na pranýř :laugh:
  • 0

#447 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 01.03.2007 13:48

dobra. Prace si cenis, sperky nevyrabis jen tak pro nekoho. Ale PORAD si mi jaksi nepopsala rozdil mezi stisknutim jednicky pro obchodnika za 70k a pro hrace za 400k. Podle me na to "prace", casu, "umu" ,materialu , "vehlasu" ci buhviceho jeste spotrebujes UPLNE stejne ......
  • 0

#448 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:48

Dokazes pochopit ze kazdy neni takovy jako ty.
Uvedu priklad a verim ze jsem nebyl jediny, co to rikam, ja to dokonce vim.

Pred wipem, kdyz byla zlatnicina celkem v plenkach jsem mel monopol
... bla bla bla bla bla bla ...

Zobrazit příspěvek

Jsem netusil, ze si hral i za Freppi. :cool: :laugh: :happy:

Prosim te, privaz se k topeni, abys nam svou nabubrelosti neuletel a my prisli o tuhle skvelou zabavu. :blink:
  • 0

#449 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:52

Jsem netusil, ze si hral i za Freppi.  :cool:  :laugh:  :happy:

Prosim te, privaz se k topeni, abys nam svou nabubrelosti neuletel a my prisli o tuhle skvelou zabavu.  :blink:

Zobrazit příspěvek

Jsem rad ze se bavis. Pokud to nevis, Freppi to dodelane nemela, protoze nemela matros.
Presne to bylo tak, ze slo skillovat jen na cernych safirech a ja to na nich naskilloval. Freppi je nemela a Valda to myslim tehdy nejak do dolu netahlo. Pak se to po nejake uz kratsi dobe opravilo a skillovalo se uz na perlach a freppi to dohonila.
Takze mluvis o vecech o kterych nic nevis.
Ale nepopiram, vyrabela ty sperky take. Ovsem je take neprodavala. Take je meli lide kolem ni.

A jeste tedy k tomu monopolu. Pak totiz Freppi prestala hrat a zustal sem jediny a to se pokud se nahodou nemylim nazyva monopolem.

Editet : Kolegyne mi zrovna pujcila pouta, tak uz sem prikurtovany. *jen nechapu proc mi dala i ten roubik?*
  • 0

#450 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 01.03.2007 13:54

dobra. Prace si cenis, sperky nevyrabis jen tak pro nekoho. Ale PORAD si mi jaksi nepopsala rozdil mezi stisknutim jednicky pro obchodnika za 70k a pro hrace za 400k. Podle me na to "prace", casu, "umu" ,materialu , "vehlasu" ci buhviceho jeste spotrebujes UPLNE stejne ......

Zobrazit příspěvek

1. Hracu je omezeny pocet. Obchodnik vykupuje do nekonecna.
2. Hrac vyuziva kvalitu toho daneho predmetu, jeho silu. Obchodnikovi je to putna.
3. Hrac se muze ve hre predvest s peknym efektem. Obchodnikem to mizi z modulu.

Staci tyhle 3 rozdily?
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních