Skočit na obsah

Fotka

prohresek proti hracom

• Please log in to reply
372 odpovědí na toto téma

#331 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 14:36

...spíš mi to přišlo nesmyslné přilákat k nezáživnému kraftu hráče tak, že jiný kraft ztížím

Zobrazit příspěvek

Naprosto presne a trefne receno. A mirne, protoze hodnotit to enem jako nesmyslne muze jen dobra duse :biggrin:
Skoda ze tu zatim nepad zadny napad jak ten craft vylepsit sama o sobe, napriklad vyrobou jinych polotovaru nebo hotovych vyrobku.
  • 0

#332 Terezz

Terezz

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 769 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 14:52

co takto pokracovat ?  :biggrin:

uz sme si povedali ze craft je cierna krabicka kde neni mudre prilis zasahovat
ale

co takto to krajcirom trocha stazit
koniec koncov vyrabaju najsirsi sortiment itemov pre postavu

takze -->

ked xce nieco vyrobit kovac da zarobit hornikovi
ked xce nieco vyrobit sipar da zarobit kovacovi a ten zas hornikovi
zlatnik zasa kovac a hornik
lukar no toho by som nerobil ani kebyze som vezen a dostanem dozivotie
kozeluh no nosi koze pre kovaca a krajcira

a mame tu krajcira hmmm ten potrebuje len seba a hmmm tych par kozi na vyrobu beznych veci
(dufam ze nexcete sem ratat tych par sutrov co potrebuje na niektore veci)

co takto mu pridat okrem skillovania na kvetoch este skilovanie na koziach
kozeluh by bol happy ze konecne bude xciet niekto koze vo vacsom mnozstve ako 10-20ks

tak isto ako to ma zlatnik ten musi nakupit sutre a skilovat na nich (brusenie)
a este musi kupit zlato a skillovat na nom  (zlatnictvo)
a nepocul som zeby sa nejaky stazoval

a tym ktorym ste uplne bez rozmyslu slohli 1dovednost by ju mohli o5 mat
potom je uz na kozeluhovi ci bude ako alchymista ktory si byliny pozbiera a vyrobi z nich lektvare
alebo bude stat na trhu a vykupovat koze

alchymistu a obchodnika som sem nedal - su trocha ine profesie ako tie hore

Zobrazit příspěvek

No musím říci za zlatníka sám osobně že co se týče financí tak je to dost náročné, enviděl jsem tak finančně náročný kraft ještě.. Protože pokad zlatník chce vyskilovat tak potřebuje tři batohy kamínků, což není nejlevnější záležitost že? K tomu pak nějaké zlato ještě aby to měl kam vůbec vložit, no nsátroje ani nepočítám ty potřebuje každé řemeslo.. Cos e týče toho zlata, tak to není tak drahé zas, ale ty kamínky jsou velice drahé..
  • 0

#333 koragz

koragz

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 245 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 15:01

Naprosto presne a trefne receno. A mirne, protoze hodnotit to enem jako nesmyslne muze jen dobra duse  :biggrin:
Skoda ze tu zatim nepad zadny napad jak ten craft vylepsit sama o sobe, napriklad vyrobou jinych polotovaru nebo hotovych vyrobku.

Zobrazit příspěvek

Preniest vyrobu batohov na kozeluha ??? :devil:
Respektive nemusela by to byt presna obdoba batohu, iba nejake kozene vrece :grin: proste kontajner na veci - obdoba batohu alebo debny od trpaslika.
(+ dat chudakom rangerom konecne tie haste botky ! :grin: )
  • 0

#334 Ocelov

Ocelov

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 385 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 15:18

Na jakékoli vylepšováni či změny v kraftu se vyprdněte. Nově začínajíci řemeslník si stejně nevidělá ani prd, protože někteří mamlasové stejně prodávají téměř za licence. Takže jestli nějaké změny, tak po wipu ;)
  • 0

#335 koragz

koragz

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 245 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 15:26

a to se nezmiňuji o přidruženém chovu ondater, norků a křečků  :biggrin:

Todle se mi nahodou libi.
Kozeluh a lovec by mohl umet krome loveni zvere a prodeje kozesin taky prodavat skrocene mazlicky. :grin:
Rozumej item s = treba medvedem http://nwn.wikia.com...mmon_creature_V, nebo tigry a tak dale :devil:

Sice nevim jestli by nekdo o mazlicka mel zajem, ale mozna nekouzlici postavy na nizsich leveloch jo.
  • 0

#336 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 15:35

(+ dat chudakom rangerom konecne tie haste botky !  :biggrin: )

Zobrazit příspěvek

kdyz sezenes par dalsich lidi tak by se nam konecne mohlo podarit prosadit aby ranger mel obdobu monk speed, kdyz putuje volnou krajinou :devil:
  • 0

#337 Dona Atreid

Dona Atreid

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 222 Příspěvků:
  • Interests:Dona Atreid - mladá alicijská krejčí

Odesláno 31.01.2008 15:47

Na jakékoli vylepšováni či změny v kraftu se vyprdněte. Nově začínajíci řemeslník si stejně nevidělá ani prd, protože někteří mamlasové stejně prodávají téměř za licence. Takže jestli nějaké změny, tak po wipu ;)

Zobrazit příspěvek

Naproste přesně , tady je to tak že borci mají 6-16 postav a děsně se nudí a dokážou všechno vymlátit sami , mají spousty kamošů i mezi DM (asi) a vlastně ve všech craftech mají postavu. No co on by se vůbec unavoval braním peněz za něco,
v klídku daruje treba 20 kůží protože ten dotyčný mu to pak vrátí jinde.
No a pak tu musím číst jak nejací naivové mluví o trhu, tržní ekonomice a craftu a podobně - obdivuju lidi kteří dnes začínají craft.
Co se týče Wipe - tak to by byla tkzv. Velká Demonická katastrofa- a to proto že nemáte hřbitov a na něm za plotem zombii a vůbec vše se ztížilo a o dost a nic by jste neměli , vše by jste měli jen zakladní. Zase by jste neviděli mnicha ani tam ani tudle protože by neměli ty úžasné zvýhodnující rukavice atd atd.
prostě Wipe také není řešení - snad jen tkzv. Malé wipe - kdy si může každý ponechat jen jednu postavu, aby se dostali nové postavy k slušnějším věcem.
  • 0

#338 koragz

koragz

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 245 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 15:48

Jeste ma kazdej (lovici)kozeluh tuny masa.
Mohl by umet susit maso :biggrin: (v susicce na kuze)
Susene maso by bylo treba lehci a stacila by ho i jedna porce misto 3 porci bezneho proviantu.
  • 0

#339 atilla

atilla

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 15:50

skor sa zamyslite preco tu nikto nehra barbara, druida, rangera atd ...

ked som za starych cias skemral o nejake povzbudzujuce itemy pre menavca - nist
toto je klerikomonko server preto mam 21/6/3 a som spokojny

o co ide ? no o to ze sa postava vytiahne na 30lvl a potom ak je priemerna moze to zabalit paaaac
je k nicomu
nekukne sa do podniku na juhu k jezeru kde obsluhuju sporo odene slecny a barman nema rad
hosti
nepozve ju na navstevu pan Dag ktory ma rad hostiny ale hosti u seba drzi niekedy az pridlho

trpaslici tiez nemaju radi slabe postavy bez mena su to tvrdasi obcas sa tam strhne mela

a krypta kde ozivaju mrtvoly hrdinov si tiez ziada obete

o vlkodlakoch ani nehovorim

proste toho kozeluha mate len preto lebo...

ani kebyze robi haste botky tak si ho nikto ako hlavnu postavu neda paaac by skoncil ako tonda na trhu

howgh :biggrin:
  • 0

#340 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 15:56

ani kebyze robi haste botky tak si ho nikto ako hlavnu postavu neda paaac by skoncil ako tonda na trhu

Zobrazit příspěvek

jsem si nevšiml že by můj skald stál vedle Tondy na trhu... kdo chce hrát za tyhle postavy, ten hraje, kdo nechce, hledá důvody proč tomu tak není. Tím neříkám že nejsou trochu v nevýhodě oproti ostatním povolaním.
  • 0

#341 Elli

Elli

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 510 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 16:54

... není vůbec pravda, že se slabá 30tka nikam nepodívá. Nepodívá se sama a to je dost velký rozdíl.
  • 0

#342 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 19:29

Smarja tyhle debaty o povolanich to mam tak rad. Rozhodne nehodlam delat nejake systemove veci k zvyhodneni toho ci onoho buildu ci classu. To je podle me cesta do pekel (viz omezovani kouzel, ruseni devastu, atd.), nikdy nedokazeme nwn vyvazit tak, aby byli spokojeni vsichni.

Drobne ulevy a vyhody typu nastroju "najdi zlo" "stopovaci hulka" atp samozrejme vitam, rozhodne to ale nema nic spolecneho s vyvazovanim. Jak rekl vyjimecne rozumne Garret - kdo chce, hraje na co ma chut. Ostatni se drzi sveho jisteho a pro Demonu typickeho "buildiho stada". Me to zily netrha.

Takze jestli chcete nad necim diskutovat, tak bych uvital diskuzi na tema "jak z kozeluha udelat opravdicky craft"... Jedinej Svetla prisel aspon s necim.
:)
  • 0

#343 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 31.01.2008 19:47

Takze jestli chcete nad necim diskutovat, tak bych uvital diskuzi na tema "jak z kozeluha udelat opravdicky craft"... Jedinej Svetla prisel aspon s necim.
:)

Zobrazit příspěvek

Cheche, kdyby ti upekla koláč, tak bys uvěřil? :biggrin:
  • 0

#344 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 31.01.2008 20:35

Jak rekl vyjimecne rozumne Garret

Zobrazit příspěvek

no tak ti teda pěkně děkuju! :biggrin:
  • 0

#345 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 08:41

kdyz sezenes par dalsich lidi tak by se nam konecne mohlo podarit prosadit aby ranger mel obdobu monk speed, kdyz putuje volnou krajinou :biggrin:

Zobrazit příspěvek

hlasuji pro každé vylepšení hraničáře co jen pujde :)
  • 0

#346 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 08:43

howgh  :biggrin:

Zobrazit příspěvek

barbar: mám
druid: mám
ranger: mám

co dál?? :)
  • 0

#347 koragz

koragz

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 245 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 08:59

barbar: mám
druid: mám
ranger: mám

co dál?? :)

Zobrazit příspěvek

A co Harper Scout s Assassineem , to mas taky ? :)
  • 0

#348 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 09:07

Zobrazit příspěvek

ano

teda vraha už ne,ale měl sem
  • 0

#349 Tom

Tom

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 09:38

Zobrazit příspěvek

Otázka, zda má či nemá není na místě. Spíše jakého levelu dosáhl a jakou kombinaci měl.
  • 0

#350 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 09:44

Zobrazit příspěvek

na to mám teorii.... protože nikdo originální nezačal build a neukázal v čem je dobrej a jaké má výhody, proto se v sekci buildy na to ještě nikdo neptal....

použiji Dědkova slova o stádu buildařů, doplním o slovo slepé stádo, které se žene jen za tím, co jim někdo ukáže a napíše

pokud se nepletu, druida a vcelku schopnýho má poutnice, velmi schopnýho barbara hrál svého času parťák se kterým jsem začínal - Torra

hned jak se přestanou tupě kopírovat buildy, budou i jiná povolání běhat po ostrově....

ale jalikož nejsem žádnej buildař, dám prostor starým kapacitám, kteří jistě dokáží říci, že to a to povolání není k zahození, jen se musí použít mozek a znalosti...
  • 0

#351 jachym

jachym

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 106 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 10:29

Barbara tu měl kamoš a myslím se mu vůbec dobže nedařilo, měl jen ten hrozivý křik , který způsoboval zděšení , ale především u těch slabších potvor a lidí , ale ty trochu silní s magii s ním byli hotovi hned.

Ano jinak souhlasím s Garetem (Skaldem) že hraničář by měl mít schopnost rychleho pohybu v terenu.
Jinak viděl jsem pár mnichů v reale a byli teda dost tlustí tak nevím s tím haste s tím rychlím pohybem u nich, a když u nich proč ne u hraničářů.
Je pravda že na jiných serverech hraničáři mají více výhod jak tu - to je fakt např: na DH na ně nikde neutočí divoká zvěř.
Na DH hraničář a druid jsou v lese páni , tam kde se musí jiní probíjet tam hraničář proběhne a ještě může zmamit jakehokoli medvěda a pod.
  • 0

#352 Garret

Garret

Spammistr

• Hráč
  • 2219 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 10:51

na DH na ně nikde neutočí divoká zvěř.
Na DH hraničář a druid jsou v lese páni , tam kde se musí jiní probíjet tam hraničář proběhne a ještě může zmamit jakehokoli medvěda a pod.

Zobrazit příspěvek

tak s utokem zvirat na hranicare druida by snad neco dalo delat. jen to chce vymyslet kloudny system - nemuzeme zavest ze ten kdo ma 1 lvl hranicare bude panem v lese.
Co se týče ovládání zvířat - i na Demoně můžeš s klidem ovládat, před wipem jsem si častokrát skočil pro medvědici Kodiaka. Dokonce i Orlega (pokud se nepletu) lze omámit, slušný druid i hraničář to určitě zvládnou a takovje Orleg musí být dost šikovnej pomocník.

edit: ještě k tomu rychlemu pohybu... nechtel jsem nejak vyrazne posilit hranicare, ale je opravdu smesne, kdyz si to hranicar sine pres les stejnou rychlosti jako tlustej trpos. Chtel jsem tim navrhem vyzvednout jeho roli v lese a otevrene krajine, kdy by to mel byt vazne pan lesa. V soucasny dobe si muze leda pro zlepseni image vyvolat pritelicka, dokud nenarazi na prvni silnejsi NPC (tim myslim i prasiveho loupeznika) a je po pritelickovi. To je prave problem hranicare jako classu, v papirovem D&D je jeho zvire platnym pomocnikem, kdezto v multiplayeru NWN je to naprosta zbyytecnost - a z toho plynou jeho "slabsi" schopnosti. V kombinaci s 30 lvl omezenim na Demone a pozadavky na bane of enemies z toho plyne jeho nizke vyuziti... a tomu jsem vlastne i rad, aspon ho tady nema kazdej nouma :biggrin:
  • 0

#353 bratrXana

bratrXana

Velmistr

• Rebel
  • 3142 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 10:56

Otázka, zda má či nemá není na místě. Spíše jakého levelu dosáhl a jakou kombinaci měl.

Zobrazit příspěvek

tak harpra mám zatím na 17 lvlu-nejsem si jistej jak to mám páč už tejden sem bez domácího netu ale myslím bard torm harper..nebo možná bez torma

a toho vraha už si nepamatuju přesně,je to rok a půl nazpátek..ale byl asi 23 lvl když sem se rozhodl nepokračovat Monk6/BG10/vrah14( tuším..ale jistej si tím fakt už nejsem) v jaký podobě byl když sem ho smáznul taky nevím
  • 0

#354 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 11:03

Orleg musí být dost šikovnej pomocník.

Zobrazit příspěvek

Já teda co jel tak měl TO50 na ovládnutí - To , aby si dal epickej feet na porozumění a vynechal epickýho draka .
  • 0

#355 Jarin_I

Jarin_I

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 324 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 12:14

Podle mne si spousta lidiček musí uvědomit, že Demona je lvl cup 30 a že pro lvl cup 30 jsou prostě nějaké classy nevhodné. Ne nepřístupné, ale nevhodné. A taky si myslím, že ti lidé jsou velice rozmlsaný. Vraťte se zpět do dob kdy jste si pustili Single playera. Kolik jste tam udělali lvl? Tam jste byli rádi když jste například ten BoE dostali.
V persistentním světě se nám zdá, že nějaký postavy mají obrovské výhody. Klerik se vyléčí, mnich si zasololuje DZ atd. Ale proč by se ten kelrik nevylecil? vždyť od toho je to klerik. Proč by si ten mnich nezasoloval DZ, když je k tomu vlastně přispůsoben.

Takže buď si člověk udělá Rangera nebo barbara a bude ho hrát tak jak je a nebo za něj hrát nebude. Nebo si může pustit Singla a zahrát si ho tam :biggrin:

Mám taky druida a nezdá se mi tak špatný, je velice dobrý, jen mne zmzí, že se nepomýšlí na výšku dveří dungeonů, takže na 30lvl bude na nic. Ale nevadí mi to, jsem s tím smířen.

Věci, který by se měli řešit jsou Demona-bugy jako fungující TS na skryté postavy. Nebo když zaběhnu zaroh a skryji se tak příslušná NPC mne stejně vidí, i když vím, že mne v životě nemůžou spotnout. A jiné.
  • 0

#356 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 12:17

Věci, který by se měli řešit jsou Demona-bugy jako fungující TS na skryté postavy. Nebo když zaběhnu zaroh a skryji se tak příslušná NPC mne stejně vidí, i když vím, že mne v životě nemůžou spotnout. A jiné.

Zobrazit příspěvek

Az na to, ze tohle jsou BioWare bugy
  • 0

#357 Anar

Anar

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 31 Příspěvků:
  • Interests:Sledování nekonečného seriálu "Neschopní"

Odesláno 01.02.2008 12:23

na to mám teorii.... protože nikdo originální nezačal build a neukázal v čem je dobrej a jaké má výhody, proto se v sekci buildy na to ještě nikdo neptal....

použiji Dědkova slova o stádu buildařů, doplním o slovo slepé stádo, které se žene jen za tím, co jim někdo ukáže a napíše

pokud se nepletu, druida a vcelku schopnýho má poutnice, velmi schopnýho barbara hrál svého času parťák se kterým jsem začínal - Torra

hned jak se přestanou tupě kopírovat buildy, budou i jiná povolání běhat po ostrově....

ale jalikož nejsem žádnej buildař, dám prostor starým kapacitám, kteří jistě dokáží říci, že to a to povolání není k zahození, jen se musí použít mozek a znalosti...

Zobrazit příspěvek

Na to mám vlastní teorii... jedná se o selhání wb teamu zatraktivnit tyhle clasy.
Ranger má smůlu, protože funguje hips a ts.
Barbar, bg bez devastu ještě víc k ničemu.
Assassin je dobrý akorat pro uncanny dodge na 2.lvl.
V pvp proti něčemu co si nahodí +15 ab a zvládne se fullhealnout 2x za kolo, bych jim dal šanci tak 1 :50 :biggrin:
Btw ať dědek napíše schopný build barbara, bg, assasina atd. ,že by se pak slépe stádo hnalo za těmito buildy? :devil:
  • 0

#358 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 01.02.2008 12:43

zvládne se fullhealnout 2x za kolo, bych jim dal šanci tak 1 :50  :biggrin:

Zobrazit příspěvek

Kdepak, na to udělal náš WB team úpravu :devil:
  • 0

#359 Ca5per

Ca5per

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 853 Příspěvků:

Odesláno 01.02.2008 12:55

tak s utokem zvirat na hranicare druida by snad neco dalo delat. jen to chce vymyslet kloudny system - nemuzeme zavest ze ten kdo ma 1 lvl hranicare bude panem v lese.....

Zobrazit příspěvek

To neútočení zvířat bych klidně nechal už od prvního lvlu. Vzledem k změnám koželuha si myslím, že když už někdo bude mít rangera, tak těch lvlů bude více.

Ta rychlost není vůbec špatný nápad. Například na 15. lvlu by mohl ranger dostat podobný feat, jaký má třeba barbar.

/edit: Orleg ovládnout jde a je více než platným pomocníkem :-) (jen je škoda, že při přechodu mezi lokacemi někdy zmizne)
  • 0

#360 Anar

Anar

Nováček

• Hráč
  • Pip
  • 31 Příspěvků:
  • Interests:Sledování nekonečného seriálu "Neschopní"

Odesláno 01.02.2008 13:03

Kdepak, na to udělal náš WB team úpravu  :biggrin:

Zobrazit příspěvek

Aji na greater resto a mass heal ? no nevím :devil: