Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#331 Host_jummad_*

Host_jummad_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 13:13

1. ano, nebavi mne mackat jednicku (koho to bavi necht se mi ozve, rad bych vedet kdo to bude)
    - delam to proto, protoze sem to chtel zkusit

Zobrazit příspěvek

Beham po Demone a trham kvety, potom dotiahnem batoh k singrovke, nakuzlim obratnost na seba, vytahujem noziky a zacinam vyrabat farbu. Tesim sa, ze som nazbieral tolko kvetin a ze tam mozem dlho stat a vyrabat. S napetim sledujem pri kazdom pokuse, ci nahodou nepribudol skill bodik. Aka obrovska radost, ked sa nahodou podaria 2 skill body pri 2 pokusoch. A nakoniec si pozriem, co uz som sa zase naucil sit a pre radost si to usijem aj ked viem, ze to potom casto hodim do kosa.

Chcem len povedat, ze pre mna to nie je len stlacanie jednotky. Nepozeram pri tom telku ani nemam spustenych viac aplikacii. Proste sa tesim z toho ako pribudaju bodiky a ako sa sa stale zlepsujem.

A ako povedal Sepha da sa pri tom aj hrat. :cool:
  • 0

#332 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:16

Nechce se mi uz nejak moc hadat. Je ocividne, ze tu jsou dve skupiny, pricemz te vetsi se soucasny system nelibi.

Mam na obhajce ci tvurce jednu otazku. Vzdycky se tu rikalo, ze se nikomu nic neurcuje. Proc nam tedy ted URCUJETE presny interval ceny vyrobku???

Jinak. Timto zahazuju sve obchodnicke remeslo u slecny Alessandry a nabizim komukoliv sluzby najemneho vraha. Specializuji se jen na ty, kteri budou prodavat sve vyrobky vyrazne pod cenou.
Poslete mi posla.
Vase Sampionka. Alessandra de Witt.

Edited: Vyndejte z questu top craft (realne dosazitelny, prodavany) a budu spokojeny.
Priklad : Bila, Shadow/Mithril, Perly
  • 0

#333 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:18

já neci nic dokazovat  :cool:  jen upozorňuji na pravidla a tu na foru na veřejné nabádání k jeho porušování....

Zobrazit příspěvek

No, ja nikoho nenabadam aby to delal, ani sem to nemel v umyslu, i kdyz to tak nekteri pochopili. Spis to bylo jako rejpnuti do ostatnich. A ano, pravidlo 6.3. o necem takovem hovori.
  • 0

#334 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:26

Ano vim. Jinak ja pri tom skilovani vetsinou cucim na televizi.

Ale ted si mi vnukla napad, napisu si programek, kterej mi tu jednicku jednou za 6 sekund zmackne, at se s tim nemusim otravovat. Ma nekdo o nej zajem?

Zobrazit příspěvek

No, ja nikoho nenabadam aby to delal, ani sem to nemel v umyslu, i kdyz to tak nekteri pochopili. Spis to bylo jako rejpnuti do ostatnich. A ano, pravidlo 6.3. o necem takovem hovori.

Zobrazit příspěvek

no nebudu se dohadovat jen poukážu na pravdivost tvých slov, nejsem soudce ani kat....

nenabádáš? - jen píšeš že to budeš dělat a nabízíš jej ostatním :cool:

pravidla:

6.3. Veškeré externí programy nebo útoky na server jsou zakázány, včetně maker.

to jen malá vsuvka od CS :happy:
  • 0

#335 atilla

atilla

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:29

Geralt
este si do toho zoznamu zabudol dat dost dolezity bod a to nakupnu silu obyvatelstva
pripadne este 2-u vec a to modne trendy

Dědek
1. zaimplementoval si do ceny aj fakt ze ta dana vec sa nemusi podarit ? a tie koze a ignoty su tym padom fuc ?
beries do uvahy aj fakt ze vyroba meca sa nerovna 2ignoty a 2 licencie (presne cisla nepoznam) ale aj fakt ze na ten mitril bolo treba nakupit mnozstvo ignotov aby sa ten mitril dal vyrobit ? (med,...zelezo...rub...) urcite si to tam zaratal len si to tam zabudol dopisat
2. preco sa s tebou hadaju len kovaci ? sipari, svadlenky, lukari, zlatnici (pardon 1zlatnicka) su spokojni ?
ako je to mozne ze oni su a kovaci nie ?
3. predpokladam ze alchymisticke lektvary su len pre ludi z alicie a nebude sa s tym pocitat
(len ma to zaujima)
4. ako by si sa citil kebyze podpises pracovnu zmluvu ako programator a sef ta necha odhrabavat sneh a cistit okna ?

jediny craft co robim je alchymista cize problemy obchodnikov a kovacov sa ma na 1.pohlad netykaju
  • 0

#336 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:33

Vety "Ale ted si mi vnukla napad, napisu si programek, kterej mi tu jednicku jednou za 6 sekund zmackne, at se s tim nemusim otravovat. Ma nekdo o nej zajem?" byly one rypnuti. Chces-li v tom videt nabadani, muzes. Chces-li v tom videt fakt, ze jsem to sel hnedka delat, muzes. Ja ti to brat nehodlam. Ostatne, kazdy ma k tomu svuj nazor.

Alessandra de Witt...mam pro tebe prvni zakazku ;)
  • 0

#337 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:36

Geralt
este si do toho zoznamu zabudol dat dost dolezity bod a to nakupnu silu obyvatelstva
pripadne este 2-u vec a to modne trendy

Zobrazit příspěvek

a co vše by tedy mělo tvořit cenu TOP materiálu:
- určitě TRH
- určitě prestižní pozice materiálu - modní trend :-) no jistě ano, ale víš jak je to na Demoně s modou, moda je mít co nejdřív top equip takže to vztahuji do tohoto bodu
- nepochybně cena licence a vstupní investice
- pak jistě nálada craftmena
- ale myslím že i stav peněz v modulu - máš pravdu nákupní síla obyvatelstva je důležitý parametr, ale bral jsem to tak že je obsažen v tomto..... co jednou je drahé za 500k může být jindy stejně drahé při ceně 1 mil

modní trend :-) no jistě ano, ale víš jak je to na Demoně s modou, moda je mít co nejdřív top equip takže to vztahuji do tohoto bodu
  • 0

#338 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:38

Alessandra de Witt...mam pro tebe prvni zakazku ;)

Zobrazit příspěvek

Posli na PM. Vcetne popisu situace o co se jednalo.
  • 0

#339 atilla

atilla

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 295 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:51

to ze je v module vela penazi neznamena ze je vysoka kupna sila obyvatelstva
rusko za cias cara malo tiez vela penazi ale ludia boli chudobni
ale kedze kazdy hrac ma svoju dojnu kravu tak ano ludia na demone sa maju dobre

modne trendy ano top vybava je modny trend aj ked modny trend ruzovu koselu si moze dovolit viac ludi ako ruzovu koselu od versaceho :)

inak suhlasim
  • 0

#340 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:51

Posli na PM. Vcetne popisu situace o co se jednalo.

Zobrazit příspěvek

No doufam ze tohle je jen nevinná sranda.
  • 0

#341 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:55

No doufam ze tohle je jen nevinná sranda.

Zobrazit příspěvek

Ne, to je porusovani pravidel :o))
  • 0

#342 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:57

to ze je v module vela penazi neznamena ze je vysoka kupna sila obyvatelstva
rusko za cias cara malo tiez vela penazi ale ludia boli chudobni
ale kedze kazdy hrac ma svoju dojnu kravu tak ano ludia na demone sa maju dobre

modne trendy ano top vybava je modny trend aj ked modny trend ruzovu koselu si moze dovolit viac ludi ako ruzovu koselu od versaceho :)

inak suhlasim

Zobrazit příspěvek

jasně máš pravdu s kupní silou obyvatelstva, se nehádám, jen jsem to přitáh na obraz Démony.... sice jsou tu také chudáci - bezdomovci - ale maj reálnou šanci na výdělek....
¨

no a modni trendy..... dnes je takovej spěch člověče že než by si zajel obarvit to žabí brnění do ST tak už kupuje šedivé nové brnčo, ale jasně jinak máš pravdu...

:cool:
  • 0

#343 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:57

Zatim ano.

Upresnim svou nabidku noveho remesla.

V zadnem pripade nechci ublizovat obchodnikum.
Ti at si klidne obchoduji, je to jejich remeslo.

Chci jen pomoci Remeslnikum s jejich na hlavu padlou konkurenci (rozumej ty, kteri prodavaji top craft vyrobky za pakatel).

A dodatkem. Je mi lito, ze Demona ztraci asi ten nejpritazlivejsi prvek ktery ma. Svobodu. "Dekuji" vedeni za regulace. Mam jich pokrk v realnem zivote.
  • 0

#344 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 28.02.2007 14:01

A dodatkem. Je mi lito, ze Demona ztraci asi ten nejpritazlivejsi prvek ktery ma. Svobodu. "Dekuji" vedeni za regulace. Mam jich pokrk v realnem zivote.

Zobrazit příspěvek

Najcastejsi hrac kto tu neustale chce neustale regulovat ceny konkurencie, robit kartely a donucovat silou k ich dodrziavaniu si ty :cool:
  • 0

#345 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:04

Systém licencí se zaváděl proto, aby se navýšily náklady a lidi nerozdávaly výrobky zadarmo. Toto řešení bylo polovičaté, neboť se rozdávalo později jen za licence a tržní ceny výrobků to ovlivnilo, jen do té míry, že se trochu zvýšila. Licence byly částečným řešením, které bylo potřeba podpořit i změnou obchodníka. Tím, že jsou nyní stanovené náklady a zároveň i výkupní ceny předmětů je možnost ovlivnění ceny výrobků jen v mezích daných právě těmito dvěma  hodnotami a šikovností obchodníka. Je jen otázkou času, kdy crafteni budou prodávat výrobky za ceny Stromořádské všem bez výjimky. Jestli to nebude teď, tak rozhodně po wipu rozhodně všichni uvidí, že to byl krok správným směrem pro všechny craftmany. Do jisté míry nový systém obchodníka nahrazuje systém durability. Poptávka po předmětech je prakticky nevyčerpatelná a navíc to nepřináší nepříznivý fakt ničení věcí pro hráče.

Koncepce obchodníka v nynější podobě je správná. Hlavně systém licencí a obchodníka umožňuje třebas v souvislosti s nastavením lootu a poklady nastavit odpovídající rozpětí cen u kraftu.

Je jen otázkou odladění optimální rozpětí a obě hranice.

Zobrazit příspěvek

Este jedna vec ma napadla...
Skusal som odhadnut ceny predmetov v Stromorade... Kedze sa vypocitavaju z ceny licencie a na zaklade toho ake ceny som videl, som usidil ze to je zhruba 2xcena licencii potrebnych na vyrobu predmetu. takze zisk by mal byt rovny zhruba cene licencii n jedneho predmetu. Tento zisk sa musi rozdelit medzi dodavatelov materialu, remeselnika. (Predpokladam ze obchodnik by mal zarabat az ked bude mat nejaky ten skill, takze som ho do tejto zakladnej ceny nezaradil) Pri vyrobkoch z lepsich kovov je ten zisk celkom slusny, ale pri nizsich mi vychadzaju dost cudne cisla.

Napriklad zelezna helma: potrebujem na nu jednu licenciu a 12 ingotov zeleza. za tu helmu by som podla mojej uvahy mal v Stromorade dostat 500 zlatych. licencia stoji 250, takze zisk bude 250. Dajme tomu ze polovica zisku pojde hornikovi za material. Takze ja na tom zarobim 125 zlatych.

Povedzme si na rovinu, ak je to pravda tak sa mi neoplati vyrabat veci zo zeleza.
  • 0

#346 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:05

Najcastejsi hrac kto tu neustale chce neustale regulovat ceny konkurencie, robit kartely a donucovat silou k ich dodrziavaniu si ty  :cool:

Zobrazit příspěvek

Ano. Vpodtstate mas pravdu, jenze ja to chci delat ve hre. V konkurencni prostredi. Kde si to hraci udelaji tak nejak mezi sebou se vsemi dusledky a nasledky.

Kdezto oni to ted udelali umele a systemove. Doufam ze vidis ten rozdil.
  • 0

#347 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:06

Pokud se nekdo hodla stavet proti zamerum tvurcu modulu opakovanym zabijenim a zastrasovanim hracu, jsem hotov si taky poridit nove remeslo. Neco jako odtahova sluzba k vyklizeni parkovist.
  • 0

#348 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:07

Napriklad zelezna helma: potrebujem na nu jednu licenciu a 12 ingotov zeleza. za tu helmu by som podla mojej uvahy mal v Stromorade dostat 500 zlatych. licencia stoji 250, takze zisk bude 250. Dajme tomu ze polovica zisku pojde hornikovi za material. Takze ja na tom zarobim 125 zlatych.

Povedzme si na rovinu, ak je to pravda tak sa mi neoplati vyrabat veci zo zeleza.

Zobrazit příspěvek

myslím že jsi postupoval velmi logicky a snad i správně.... a jen jsi vyzdvihl rozdíl mezi top craftem pro top obchodníky a prostě tím haraburdím které ti již vážení obchodníci nechají skilujícím kolegům.. jak obchodním tak kovářským....
  • 0

#349 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:09

Pokud se nekdo hodla stavet proti zamerum tvurcu modulu opakovanym zabijenim a zastrasovanim hracu, jsem  hotov si taky poridit nove remeslo. Neco jako odtahova sluzba k vyklizeni parkovist.

Zobrazit příspěvek

To ma byt zastrasovani?

Nevim proc by ve fantasy svete nemohl existovat vrah. Klidne to zvladnu odehrat v ramci RP. To mi problemy nedela.
Konkurencni boj byl vzdycky spinavy.
Ale dekuju za upozorneni. Budu si delat screeny a presne popisky akci, kdyby jsi nahodou chtel trestat.
  • 0

#350 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:10

Ano. Vpodtstae mas pravdu, jenze ja to chci delat ve hre. V konkurencni prostredi. Kde si to hraci udelaji tak nejak mezi sebou.

Kdezto oni to ted udelali umele a systemove. Doufam ze vidis ten rozdil.

Zobrazit příspěvek

Nevidim ty to chces vynucovat nasilim, vedenie urcuje iba ramec a moznosti,ked niekto za tu cenu predavat nebude chciet tak proste obchodnik nekupi. Len tak mimochodom , ono aj pred zmenou siel predavat kompletny craft, nie len sipy, v ST. Ceny boli nizsie ako trhove, to znamena , ze vedenie urcilo nejaky strop a ceny sa pohybovali v tychto rozmedziach? :cool: Alebo to ze obchodnici v ST vykupuje sutriky za urcite sumy znamena ze cena obrovskeho cierneho sa pohybuje na tej urovni?
  • 0

#351 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:14

Zopakuji to tedy naposled. O co mi jde, protoze se to mozna v tom balastu tady uz ztratilo.

1. budu spokojeny, pokud nebude v questech top prave vyrabeny material (mithril/shadow, perly, bila)
2. NEBO budou vsechny materialy, ale obchodnik si item oznackuje a script pohlida ze nepujde nikomu equipnout, vypise se hlaska ze je urcen na vyvoz do ST.
  • 0

#352 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:16

Este jedna vec ma napadla...
Skusal som odhadnut ceny predmetov v Stromorade... Kedze sa vypocitavaju z ceny licencie a na zaklade toho ake ceny som videl, som usidil ze to je zhruba 2xcena licencii potrebnych na vyrobu predmetu. takze zisk by mal byt rovny zhruba cene licencii n jedneho predmetu. Tento zisk sa musi rozdelit medzi dodavatelov materialu, remeselnika. (Predpokladam ze obchodnik by mal zarabat az ked bude mat nejaky ten skill, takze som ho do tejto zakladnej ceny nezaradil) Pri vyrobkoch z lepsich kovov je ten zisk celkom slusny, ale pri nizsich mi vychadzaju dost cudne cisla.

Zobrazit příspěvek

Pravdu povediac by sa mi tie cisla zali v poriadku, keby som predtym ako zacnem vyrabat vyrobky z nejakeho materialu nemusel kupit 1500 ingotov aby som sa vyucil. Zda sa mi ze by bolo vhodnejsie keby sa zrusili skillovacie predmety a remeselnik mohol skillovat na realnych predmetoch.
Hhned ako by sa dostal na zelezo by mal moznost vyrabat z neho vsetky vyrobky (zo zaciatku by boli cervene), az by sa blizil ku koncu materialu zacali by sa stavat zelenymi.
Odburala by sa tak nutnost mackat 1 do zblbnutia, clovek by sa zlepsoval popri tom ako by sa naozaj venoval remeslu. Na dosiahnutie majstrovsta by nestacil velky ucet v banke na nakup dostatocne velkeho mnozstva materialu, ale naozaj plnohodnotne venovanie sa remeslu.
  • 0

#353 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:18

To ma byt zastrasovani?

Nevim proc by ve fantasy svete nemohl existovat vrah. Klidne to zvladnu odehrat v ramci RP. To mi problemy nedela.
Konkurencni boj byl vzdycky spinavy.
Ale dekuju za upozorneni. Budu si delat screeny a presne popisky akci, kdyby jsi nahodou chtel trestat.

Zobrazit příspěvek

Nikoliv, je to konstatovani.
Myslim ze za tu dobu na Demone jsi mohl pochytit, ze se tu vetsinou neudeluji zadne tresty bez pokusu o domluvu.
  • 0

#354 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:28

Nikoliv, je to konstatovani.
Myslim ze za tu dobu na Demone jsi mohl pochytit, ze se tu vetsinou neudeluji zadne tresty bez pokusu o domluvu.

Zobrazit příspěvek

Samozrejme.
Ja jen doufam, ze existuje take nejaka domluva. I kdyz vim ze s Lopykem prevazne zadna neni :cool:
Myslim si ze by cely problem jednoduse vyresil bod 2 v mem predchazejicim sumari. At se Lopyk vyjadri, jaky je duvod proc to takhle neudelat.

Zjednodusene - systemove zajistit, aby zbozi urcene k prodeji do ST se dalo opravdu prodat jen tam.
Ale co, jdu se ho zeptat osobne.
  • 0

#355 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:38

Ano tie specialne predmety budu uplne skvele , hlavne ked zostane jeden globalny vykupny quest a obchodnikov co ho nestihnu bude viac. Ti teda budu krochkat blahom a cakat kym sa nahodou objavi znovu :cool:
To urcite vyriesi "problem" , otazka znie , aky je to vlastne problem?
  • 0

#356 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:45

To jsou spojene nadoby. Ale na to jsem upozornoval asi o 5 stranek drive v tomhle topiku.
Tak dejme tomu, ze vyrobce by to pozdeji dokazal podepsat a tak by se to aspon dalo sesrotovat, kdyby nahodou obchodnik nebyl prvni.
Samozrejme by se mi libila vice varianta, ze ten quest proste plati 2 real dny pro VSECHNY obchodniky s tim, ze by se snizovala cena o nejake to % podle poradi.
  • 0

#357 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:54

V com je teda ten "problem"? V tom , ze vlastne crafter by rad zarobil predajom obchodnikovi a vyhovuje mu cena aku mu ponuka a prinasa mu zisk, ale nechce prist o zakaznika realneho hraca, ktoremu to chudakovi preda 3x drahsie? Cize nie sa rozhodnut ci uprednostni momentalny mensi zisk pred potencionalnym buducim , ale tvrde rozsirenie jeho trhu a odbytu? Nemam dojem ze to by malo by cielom tejto upravy obchodnika.
  • 0

#358 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 14:57

Mantor hovori velmi pekne.
  • 0

#359 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 15:00

Zjednodusene - systemove zajistit, aby zbozi urcene k prodeji do ST se dalo opravdu prodat jen tam.
Ale co, jdu se ho zeptat osobne.

Zobrazit příspěvek

Tím by ale nedošlo k onomu kýženému snížení cen. :cool:
  • 0

#360 Chuanetta

Chuanetta

Cechmistr

• Hráč
  • 2072 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 15:00

Ale ten trh je velmi deformovan poctem zakazniku a poctem remeslniku.
Kdyby tu hralo 5000+ hracu tak to mozna bude jine, popripade durabilita.

Opravdu se moc tesim na wipe.
Chci potom videt nekoho kdo to vyskiluje a vydela si na dalsi materialy. Ani sem to nejak presne nepocital, ale podle me je to nerealne.
Ted ten system mozna bude fungovat, ale po wipe urcite ne.

To Skald: To je mi jasne. Ale PROC mi nekdo bude diktovat, za kolik mam prodavat? Respektive, proc mi system presne rika kde je strop.
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních