NWN 2
Odesláno 20.11.2006 18:34

Odesláno 20.11.2006 19:18
a, Z čeho se ti konkrétně udělalo špatně?Tak jak me NWN 1 uchvatilo a zachvatilo nadseni tak presne tak se mi udelalo z 2 spatne a zklamalo..Podotykam ze jsem si to poustel na dost vykonym stroji u jednoho manika na LANce,a jeho upgrady kompu jsou pravidelne
b, Co je podle tebe "dost výkonný stroj"?
Nějak se mi informační hodnota tvýho příspěvku limitně blíží nule

Zkus třeba napsat jak dlouho jsi to hrál, co tě na tom štvalo apod. Takovýdle příspěvky "je to hnus, zkoušel jsem to na výkonym stroji" jsou o ničem. Fakt.

Odesláno 20.11.2006 19:24
Napriklad grafickeho enginu? O tom jsem ale vubec nemluvil. Mluvil jsem prave o te technice. .) Snad kazdy vi, ze patche se sprasenym enginem nic nenadelaji. Leda, ze by ho komplet prekopali, coz je samozrejme nesmysl a nikdo to nikdy neudela. :)No pokud si vezmes jako priklad NWN1 tak odladeni napriklad grafickyho enginu se konat nebude, musi to dohnat technika.
Odesláno 20.11.2006 19:32
Třeba to něco udělá, když je na to třeba 6GBNapriklad grafickeho enginu? O tom jsem ale vubec nemluvil. Mluvil jsem prave o te technice. .) Snad kazdy vi, ze patche se sprasenym enginem nic nenadelaji. Leda, ze by ho komplet prekopali, coz je samozrejme nesmysl a nikdo to nikdy neudela. :)

#336 Host_zpirit_*
Odesláno 20.11.2006 20:05
Videli jste nekdo Dm klienta? je to normalni klient akorat postava dostava s lognutim haste a kdyz chcete hru ukoncit nahlasi to chybu a hra spadne. to ma byt betaverze dm klienta? me to neprijde ani jako alfa.
V toolsetu nefunguje import nebo mozna export tezko rict co zpusobuje chybu nastaveni osvetleni lokace
To je par chyb an ktery sem narazil.
Odesláno 20.11.2006 20:41
Hele jeste pri bete sem tu opozornoval na to ze elfum lezou prakticky ve vsech helmach usi ven a co myslite opravili to v ostry verzi? ne neopravili!
Videli jste nekdo Dm klienta? je to normalni klient akorat postava dostava s lognutim haste a kdyz chcete hru ukoncit nahlasi to chybu a hra spadne. to ma byt betaverze dm klienta? me to neprijde ani jako alfa.
V toolsetu nefunguje import nebo mozna export tezko rict co zpusobuje chybu nastaveni osvetleni lokace
To je par chyb an ktery sem narazil.
No tak ten DM klient je jen sucha beta verze snad to par dalsich patchu trochu doladi a prida funkce

#338 Host_zpirit_*
Odesláno 20.11.2006 21:09
jinak s tim buglim chat oknem uz neoc udelat mohli
Odesláno 20.11.2006 22:24

Odesláno 20.11.2006 23:54
Odesláno 21.11.2006 01:29

#342 Host_zpirit_*
Odesláno 21.11.2006 02:00
#343 Host_SilverLady_*
Odesláno 21.11.2006 14:42
#345 Host_SilverLady_*
Odesláno 21.11.2006 14:51

#346 Host_zpirit_*
Odesláno 21.11.2006 16:09
Odesláno 21.11.2006 17:14
Odesláno 22.11.2006 23:47
#350 Host_zpirit_*
Odesláno 23.11.2006 01:53
No jako jestli pribude 3. tak uz Obsidianum napisu maila at se daj kua do kupy sami novy bugy co tam kua delaj
podle me premyslej jak vytvorit nej bug
Tak za tohle se musim Obsidianum omluvit to vubec neni jejich chyba to dela crack ted mam originalni verzi na 1.02 stejne jako predtim palenou a chat blok zmizel.
#352 Host_SilverLady_*
Odesláno 23.11.2006 12:27
Odesláno 23.11.2006 16:56

1, první ošahání mě moc nepotěšilo. Jednak jsem starej krabicofil, prostě když už hru, tak pěkně zabalenou. V pořádný papírový krabici s hezkym vobrázkem. Do DVD obalů patřej filmy, hry do krabic. None? Co asi tak v DVD obalu může bejt za překvapení? V tomhle jednoznačně vedou Guildwars a jejich napěchovaná krabice.
Noo, ale nakonec mě přeci jen čekalo nějaké překvapení uvnitř - nebylo tam nic krom DVD. Onen manuál, kvůli jehož překladu se vydání hry zdrželo tam prostě není. Přidal jsem se tak do klubu všech bezmanuálistů.
2, první zasunutí DVD do mechaniky a následné instalování mi taky moc nepřidalo. Hra schramstla 7GB na disku, při instalaci .NET frameworku jsem nevedel, jestli se mi nekous počítač, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a hra byla úspěšně nainstalována.
3, patchování Ach jaj. Radši vyhořet než patchovat NWN2. OK OK, vim, updater potřebuje hodně místa. Uvolnil jsem teda 5 GB (stálo mě to Žhavé blondýnky 13) a updatuju. Updater si stáhnul 80MB patch, začal updatovat a v 74% se přerušil, že nemá místo na disku. Kua, to nemoh poznat dřív?? No nic, uvolňuju mu další 2 GB (čtrnáctka už taky nestála za nic) a znova patchujeme. Updater ZNOVU stahuje 80MB soubor aznovu ud nuly patchuje.
Tentokrát mi to kixlo na 96%.
4, hrajeeem Tvorba postavičky. Ach, moje láska. Mně by to možná i stačilo. Prostě klasika, přidělujete featy, dáváte bodíky do skillů, krása.
Jako správný PGčko jsem použil tlačítko Recommend jen 2x a vrhám se do hry. Pochopitelně cítím obavy jak mi to bude běhat a taky jak bude vypadat tolik diskutovaná grafika.
Mňo.
Ale jo.
Běhá to v pohodě, necuká se to. Ostatně mám poměrně zánovní grafiku (gf 7600GT 256MB), takže tam by problém být neměl. Horší je to s generátorem náhodných hodnot FPS, NWN2 asi potřebuje nějaký silnější, tenhle mi házel občas moc nízký hodnoty, hlavně ve městě.

Ale jinak to fakt jde. Rozhodně mi to sedlo. Jsem rád, že eště pořád někdo dělá takovýdle hry (kdyby to bylo na mě tak zrušim i to 3D zobrazení, vždyť starý Infinity engine měly všechno - přehlednost, nenáročnost... ).
Prostě už mě nudily bezduchý MMO, ani ten Oblivion mě nijak nechyt - někdy moc volnosti prostě škodí.
Takže ... ale jo, doporučil bych to. Rozhodně jo. Zatim teda jako singl, vážně povedenej singl řek bych. A rozhodně je tady potenciál do budoucnosti. Možná bych teda eště s koupí počkal (minimálně než je napadne dát do těch krabic manuály).
I když fakt grafika neni dechberoucí, optimalizace nulová a krabička placatá. Je v tom něco, co vás prostě chytne a nepustí. Nevim, nedokážu to moc popsat. I když na tu hru budete nadávat, budete jí mít rádi, fakt.
Když ne, zkuste si to zahrát s klobásou v ruce

Odesláno 23.11.2006 18:47
Co je skutecne pozitivni je, ze oproti jednicce je obsah na jednom DVD, takze clovek nemusi menit cdcka v mechanice. Hmmm... grafika... je pekna, ale cekal jsem vic. Hlavne od postav. Drow vypada jako Glum z Pana prstenu. Je zvlastni ze dal od kamery stromy mizi, ale bezne stava ze jsou 3/4 monitoru zaplacly nejakym listem nebo tramem, kterej se, v pozici tesne pred kamerou, nejak zpruhlednit zapomel.
Ovladani je oproti jednicce hodne slaby. Je videt ze multiplayer skutecne nebyl prioritou tvurcu.
Celkove mam z toho smisene pocity. To jsou takove jako kdyz se cloveku tchyne zabije v jeho novym aute, to jsou smisene pocity.
Ale s klobasou to jde :)
Odesláno 23.11.2006 18:55

Odesláno 23.11.2006 19:35
Par mojich poznamok k hre, teda hlavne to co by som hre vytkol:
1. Otrasna bojova choreografia, iba tam machaju mecmi, sekerami a inymi zbranickami ale poriadne to ani nevyzera ze by sa kryli a bojovali postavy medzi sebou.
2. Absencia roznych animacii ako tasenie zbrani a podobne, nechapem preco tam take nie je (alebo zeby tym ze som tak otrasne musel skosit grafiku sa to vyplo???).
3. Nejak som este nenasiel moznost ako nektore veci ako pouzitelne featy, ktore nie su zaradene do modov, dostat do quickslotov. Ide mi o hracky typu: zrazenie, odzbrojenie, dychova zbran a dalsie. Ak viete ako na to pls. poradte :).
4. Absolutne "divny" interface, hlavne to klikanie pravim tlacitkom, co si musim stale nastavovat na 0,19 vzdy jak zapnem hru, lebo ja neviem preco ale ono si to snad nezapise nastavenie.
5. Emocie, je ich tam sotva 9, 10. Ako v singleplayer je to skoro nanic, ale do multiplayeru je toho zalostne malo. Tak isto ma celkom nahnevali tym, ze v dvojke nie je verbalni chat ("V" klavesa). V jednicke sa ces to da celkom sikovne komandovat henchmanov, zvieracich spolocnikov a familiarov ci summonov.
6. Zatial sa mi nepodarilo najst nejake tlacidlo, co by malo funkciu ako v jednicke tabulator (nasvietenie vsetkych pouzitelnych objektov). Bud som proste prehladal vsetko a jedno tlacidlo vynechal alebo je pravdepodobnejsie ze v dvojke ani nic take nie je.
7. DM klient, dufam ze to vylepsia, ked som ho testoval, chcel som sa presunut z lokacie do lokacie cez select, ako v jednicke, ale vobec neslo vybrat inu lokaciu vo vyberovom dialogu.
8. Najdem toho viac :).
Teraz nejake to pozitivum:
1. Kuzlenie je pekne, hlavne ma potesilo, ze si staci vybrat ciel a potom uz len klikat na kuzielka v quickcaste.
2. Potesilo ma ovladanie pohybu panaka podobnym sposobom ako v KotOR 1 a 2, pomocou mysky, kde staci kliknut a drzat prave talcitko a uz sa len myskou otacat. Ale jednu vec tomu vytknut musim, a to sice fakt, ze ked postacivka stoji a kamera je natocena inym smerom ako na pohlad na postavu od chrpta a vtedy ked sa pohnem, tak postava proste doslova skoci do spravnej orientacie, absolutna absencia nejakeho realneho otacania.
3. Mozno je toho viac ... ale uz som toho popisal tak akurat dost.
Celkovo by som to zhodnotil tak, ze som si kupil betatest hry za tazke prachy :(.
PS: Mam tam update 1.02 (za to updatovanie by som ich tiez najradsej zabil, 3 hodiny kym som to konecne updatol a to vypratavanie disku k tomu ... )
Odesláno 23.11.2006 19:40
Teda kromě toho, že na slovensku maj krabice a manuály

0 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních