Skočit na obsah

Fotka

Obchodničina

• Please log in to reply
995 odpovědí na toto téma

#301 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:00

U ostatnich craftu krome alchymisty a hornika to mackani 1 zabava neni...teda alespon pro vetsinu lidi. Kdyby to bylo neco na zpusob sehnani nejakych x veci (kuze, barva, kaminek...blebleble... ruznych kombinaci), ktere sehnat by zabralo 20-30 minut, potom jednou macknout do jednicky a misto 1 bodu jich dostat 30, to uz by bylo o necem jinem, to by mne i bavilo.

Zobrazit příspěvek

Sakra cim to je ze ta vetsina lidi dela to co je nebavi? Proc neni nedostatek crafteru s vyjimkou horniku a alchymistu, kdyz to vetsina lidi vlastne nechce delat?
  • 0

#302 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 12:00

Reaguju na kraviny a vymysly a asistenci pri jejich vyberu zatim nepotrebuju :)
K tomu co je tam dal, totiz ze jsi vizionar co vsechno vedel uz pul roku dopredu se nemam potrebu vyjadrovat, rikej si o sobe cokoliv te napadne :)

Zobrazit příspěvek

vona to zas takova kravina a vymysl neni ;)
a s tim vizionarstvim, ani toto zas tak vizionarske neni. ja kdyz nemel prachy, usiloval jsem o to aby byli mensi ceny. kdezto ti co meli prachy a byli mistri v kraftu usilovali o to aby ty predmety meli nakou hodnotu a nelital v tom dejakej kobold ;). ted se karty obratili, nejsou mistri kraftu, prachy lezej jinde, tak tahaj za nite tak aby ceny sli dolu.. teda aspon tak me to ted prijde :).
  • 0

#303 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:05

Systém licencí se zaváděl proto, aby se navýšily náklady a lidi nerozdávaly výrobky zadarmo. Toto řešení bylo polovičaté, neboť se rozdávalo později jen za licence a tržní ceny výrobků to ovlivnilo, jen do té míry, že se trochu zvýšila. Licence byly částečným řešením, které bylo potřeba podpořit i změnou obchodníka. Tím, že jsou nyní stanovené náklady a zároveň i výkupní ceny předmětů je možnost ovlivnění ceny výrobků jen v mezích daných právě těmito dvěma hodnotami a šikovností obchodníka. Je jen otázkou času, kdy crafteni budou prodávat výrobky za ceny Stromořádské všem bez výjimky. Jestli to nebude teď, tak rozhodně po wipu rozhodně všichni uvidí, že to byl krok správným směrem pro všechny craftmany. Do jisté míry nový systém obchodníka nahrazuje systém durability. Poptávka po předmětech je prakticky nevyčerpatelná a navíc to nepřináší nepříznivý fakt ničení věcí pro hráče.

Koncepce obchodníka v nynější podobě je správná. Hlavně systém licencí a obchodníka umožňuje třebas v souvislosti s nastavením lootu a poklady nastavit odpovídající rozpětí cen u kraftu.

Je jen otázkou odladění optimální rozpětí a obě hranice.
  • 0

#304 Skald

Skald

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 161 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:06

Vy dva jste evidentne necetli, co Dedek napsal ...

Z toho vam snad musi byt jasne, ze umistenim teto veci na bazar jen sam dela to, co vyse napsal ... zacina snizovat ceny.

Zobrazit příspěvek

Ja nevim me to pripadne jasne jako slunce. Dejme tomu ze neco ma vyrobni naklady 10 000 zlatek. Ve strmoradu je tohle zbozi ocenene na 15 000 zlatek. Mame tu 5 000 zlatek rozmezi pro zisk craftera a obchodnika. Dejme tomu ze obchodnik nabidne crafterovi za tu vec 13 000 zlatek, jeho zisk je teda 2 000 zlatek (pomineme urcite naklady na cestu atd.) Vec tedy bude mit trzni cenu, tedy cenu za kterou se bude nabizet v Alicii kolem 15 000.Co ale kdyz obchodnik proste tu vec neproda, a pokud je to skutecnej obchodnik tak se bude snazit minimalizovat svoje ztraty. Co udela? no jiste, proda tu vec za nakupni cenu, nebo dokonce pod ni, jen aby zmensil svoji ztratu. Pro nej je to v tu chvili zbytecne zbozi ktereho se bude chtit zbavit, at uz kvuli mistu v inventari nebo jen pro to aby v nich nemel utopene svoje penize.

Tou druhou vetou proste opakujes jen to co tady tvrdi kazdy. Vime ze se budou snizovat ceny, ale na jakou uroven? Temer na naklady? Vsak co? obchodnik si bude prodavat veci ktere proda ve strmoradu, a ty ktere budou zbytecne proda s minimalnim ziskem jinym hracum. Nerikam ze proda vsechny veci, ono ne vsechnycraftove veci jsou totiz potrebne. Ale je tu jiste riziko z bezohledni obchodnici budou snizovat ceny na takovou mez az se crafterum nevyplati prodavat primo hracum, ale budou zit jen z tech par zlutacku co jim da obchodnik.
  • 0

#305 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:06

Nemluv prosim za vetsinu, rekni proste ze tebe nebavit mackat tu jednicku. Pak te ale nikdo nenuti to delat ;)
A ano, mozna by takovy zpusob co tu popisujes byl zajimavy, ale dokazes predelat celej craft system takhle?!

Zobrazit příspěvek

1. ano, nebavi mne mackat jednicku (koho to bavi necht se mi ozve, rad bych vedet kdo to bude)
- delam to proto, protoze sem to chtel zkusit
2. ano, dokazal bych takto predelat celej craft system, je to jen otazka casu a chuti

Příspěvek upravil Altharian: 28.02.2007 12:10

• 0

#306 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 12:08

U ostatnich craftu krome alchymisty a hornika to mackani 1 zabava neni...teda alespon pro vetsinu lidi.

proboha, proc to ti chudacci delaji ? :cool: Se dobrovolne u relax RP serveru tyraji nebo co ? Me kdyby nekdo rek, ze ve svem volnem case mam delat neco, co me nebavi, tak se mu vysmeju a poslu ho nekam.
To jste vsichni masochisti, ze si tak libujete v cinnosti, ktera vas nebavi, kdyz podle vasich vlastnich slov " sezenete top vybavu lootenim skretu " ?
Proste to nedokazu pochopit. Chapu, ze existuji jedinci, kteri si jednoho milostiveho zmacknuti jednicky jejich posvatnym prstem cenni na 400k, ale nedokazu pochopit, jak nekdo muze delat ve svem volnem case neco, co ho nebavi.

edit: neee, Deeekin byl rychlejsi

edit2:

1. ano, nebavi mne mackat jednicku (koho to bavi necht se mi ozve, rad bych vedet kdo to bude)

Ja craft a mackani 1cky delam proto, protoze me to BAVI. Jinak bych se na to pochopitelne vybodla.
  • 0

#307 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:09

2. ano, dokazal bych takto predelat celej craft system, je to jen otazka casu a chuti

Zobrazit příspěvek

Takže to uděláš?
  • 0

#308 Deekin

Deekin

Velmistr

• Kronikář
  • 3228 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:09

vona to zas takova kravina a vymysl neni ;)

Zobrazit příspěvek

Neni? Tak mi pripomen prosim obdobi demony kdy mel kazdej po chvili na to aby si koupil barak, ja si fakt ty haldy domacich rezidenci nepamatuju :)

a s tim vizionarstvim, ani toto zas tak vizionarske neni. ja kdyz nemel prachy, usiloval jsem o to aby byli mensi ceny. kdezto ti co meli prachy a byli mistri v kraftu usilovali o to aby ty predmety meli nakou hodnotu a nelital v tom dejakej kobold ;). ted se karty obratili, nejsou mistri kraftu, prachy lezej jinde, tak tahaj za nite tak aby ceny sli dolu.. teda aspon tak me to ted prijde :).

Zobrazit příspěvek

Spiknuti! Kdo taha za ty nitky Lopykovi a Dedkovi? Jestli to vis, ses mrtvej, Oni si te najdou :)
Porad nevim kde je zakopanej pes, kdyz jsi byl chudej chtel jsi aby ceny byly nizsi, ted kdyz jsi bohatej chces aby neklesaly, to se da pochopit z osobniho hlediska. Nicmene pokud se podivas na vyhled modulu ve vysledny fazi, me osobne se ten pohled libi, dostupnejsi craft, drahy veci ze stromoradu a sockety... porad na ty vizi nemuzu najit nic co by se mi nelibilo :)
  • 0

#309 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:12

Takže to uděláš?

Zobrazit příspěvek

Ne neudelam, protoze na to nemam ani cas, ani chut.
  • 0

#310 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:13

Zobrazit příspěvek

Me to bavilo. Staci? ;)
  • 0

#311 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:13

Zobrazit příspěvek

Tak mlc :cool: A nestezuj si ze te to nebavi.
  • 0

#312 beeboow

beeboow

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1307 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:16

Zobrazit příspěvek

Tak proč se tady chvástáš, že bys to byl schopnej udělat?
  • 0

#313 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:19

proboha, proc to ti chudacci delaji ?  :cool:  Se dobrovolne u relax RP serveru tyraji nebo co ? Me kdyby nekdo rek, ze ve svem volnem case mam delat neco, co me nebavi, tak se mu vysmeju a poslu ho nekam.
To jste vsichni masochisti, ze si tak libujete v cinnosti, ktera vas nebavi, kdyz podle vasich vlastnich slov " sezenete  top vybavu lootenim skretu " ?
Proste to nedokazu pochopit. Chapu, ze existuji jedinci, kteri si jednoho milostiveho zmacknuti jednicky jejich posvatnym prstem cenni na 400k, ale nedokazu pochopit, jak nekdo muze delat ve svem volnem case neco, co ho nebavi.

edit: neee, Deeekin byl rychlejsi

edit2: Ja craft a mackani 1cky delam proto, protoze me to BAVI. Jinak bych se na to pochopitelne vybodla.

Zobrazit příspěvek

Mno ja ti to neberu, tak te to mackani jednicky bavi. Spletl sem se, existuji jedinci ktere bavi pul hodiny i vic cucet do monitoru a mackat 1.
Mne to nebavi. Zacal sem to delat, protoze sem to chtel zkusit. Tedka to delam proto, abych se dostal na vyssi stupne v craftu a mohl zacit vyrabet veci, ktere by se prodali. A prebihat k jinemu kraftu nehodlam, jednak proto, ze uz sem v pulce a zadruhe proto, protoze na hornika ta postava nema skilly a alchymistu mam jineho. A u ostatnich je to opet ta jednicka.
  • 0

#314 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:21

Tak proč se tady chvástáš, že bys to byl schopnej udělat?

Zobrazit příspěvek

Sepha se ptal, zda-li bych to dokazal. Ja sem mu jen odpovedel, chvastani v tom zadne nebylo.
  • 0

#315 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 12:22

Porad nevim kde je zakopanej pes, kdyz jsi byl chudej chtel jsi aby ceny byly nizsi, ted kdyz jsi bohatej chces aby neklesaly, to se da pochopit z osobniho hlediska. Nicmene pokud se podivas na vyhled modulu ve vysledny fazi, me osobne se ten pohled libi, dostupnejsi craft, drahy veci ze stromoradu a sockety... porad na ty vizi nemuzu najit nic co by se mi nelibilo :)

Zobrazit příspěvek

ja nejsem proti tomu aby klesaly ceny, ja tu jen virim vodu ze to nechapu proc nekteri jenz byli proti tomu aby kazdej mel jakejsi ten nej kraft na sobe, najednou otocili a je jim to jedno. ja se na tech cenovejch hladinach akorat vozim. se divim ze to tvemu pozornemu oku takovej kontext utek ;).
a navic respektuju ostatni hrace a jejich usili. viz jetruv cenik, co mu to dalo prace toto ucinit, ma to muj obdiv, a proto ho respektuji
  • 0

#316 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 12:23

Spletl sem se, existuji jedinci ktere bavi pul hodiny i vic cucet do monitoru a mackat 1.

vis o tom, ze existuje neco jako spusteni vice apikaci v okne? :cool:
  • 0

#317 Altharian

Altharian

Mistr

• WB
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1494 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:27

vis o tom, ze existuje neco jako spusteni vice apikaci v okne? :cool:

Zobrazit příspěvek

Ano vim. Jinak ja pri tom skilovani vetsinou cucim na televizi.

Ale ted si mi vnukla napad, napisu si programek, kterej mi tu jednicku jednou za 6 sekund zmackne, at se s tim nemusim otravovat. Ma nekdo o nej zajem?
  • 0

#318 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:30

Uzasny reseni. A vis taky, ze i u toho mackani jednicky se da hrat?! Ale to se vlastne ted nedela, komunikace mezi postavami je vlastne opruz a zdrzovani.
  • 0

#319 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 12:30

Ale ted si mi vnukla napad, napisu si programek, kterej mi tu jednicku jednou za 6 sekund zmackne, at se s tim nemusim otravovat. Ma nekdo o nej zajem?

hehe, typicky programator. A normalni clovek pouziva obycejny metronom. :cool:
  • 0

#320 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:31

Zobrazit příspěvek

Neni nad to vynalezat 3x kolo. :cool:
  • 0

#321 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:34

Zobrazit příspěvek

Nahodny cisla na tebe :cool: to by pak bylo o necem jinym 1 8 3 8 9 5 4 1 7 2 a ne jen 1 1 1 1 1 1 1 ......
  • 0

#322 Host_Ariadna_*

Host_Ariadna_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 12:36

Nahodny cisla na tebe  :cool: to by pak bylo o necem jinym 1 8 3 8 9 5 4 1 7 2 a ne jen 1 1 1 1 1 1 1 ......

Zobrazit příspěvek

to je slaby, chce to dvojciferny, aby se muselo klikat mysi . :happy:
  • 0

#323 mkov

mkov

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 761 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:37

to je slaby, chce to dvojciferny, aby se muselo klikat mysi . :happy:

Zobrazit příspěvek

Pravda pak uz by klikaly vsichni a bylo by to vyrovnany. :cool:
  • 0

#324 Mytko

Mytko

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1112 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:40

Systém licencí se zaváděl proto, aby se navýšily náklady a lidi nerozdávaly výrobky zadarmo. Toto řešení bylo polovičaté, neboť se rozdávalo později jen za licence a tržní ceny výrobků to ovlivnilo, jen do té míry, že se trochu zvýšila. Licence byly částečným řešením, které bylo potřeba podpořit i změnou obchodníka. Tím, že jsou nyní stanovené náklady a zároveň i výkupní ceny předmětů je možnost ovlivnění ceny výrobků jen v mezích daných právě těmito dvěma  hodnotami a šikovností obchodníka. Je jen otázkou času, kdy crafteni budou prodávat výrobky za ceny Stromořádské všem bez výjimky. Jestli to nebude teď, tak rozhodně po wipu rozhodně všichni uvidí, že to byl krok správným směrem pro všechny craftmany. Do jisté míry nový systém obchodníka nahrazuje systém durability. Poptávka po předmětech je prakticky nevyčerpatelná a navíc to nepřináší nepříznivý fakt ničení věcí pro hráče.

Koncepce obchodníka v nynější podobě je správná. Hlavně systém licencí a obchodníka umožňuje třebas v souvislosti s nastavením lootu a poklady nastavit odpovídající rozpětí cen u kraftu.

Je jen otázkou odladění optimální rozpětí a obě hranice.

Zobrazit příspěvek

Na to aby sa vsetky vyrobky predavali za Stromoradske ceny, treba este poladit recepty predmetov v krafte tak aby cena materialu zhruba korespondovala s cenou licencii. Napriklad na taky zelezny fullplate potrebujem licencie za 500 zlatych, predpokladam ze jeho stromoradska cena by teda mala byt do 1500 zlatych (skor menej). Bohuzial nan potrebujem aj dve velke cierne tvrdene koze, ktore len tazko zozniem pod 1k za kus... Takze cena zelezneho fullplate sa asi zdaleka nebude blizit cene fullplate v Stromorade.

(Ak je to s tymi cenami inak ako predpokladam budem rad ked ma niekto opravi)
  • 0

#325 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • 4870 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:42

Samozrejme, takovehle drobnosti se, mytko, poladi za chodu. Ovsem samozrejme nesmis zapominat, ze je tam treba ten zeleznej full plate, ale zaroven jsou tam i jiny polozky, tudiz ochodnik muze na tom brnku prodelat a zisk nahnat treba na verdicit zbrani.
  • 0

#326 Ter Leeloo II

Ter Leeloo II

Cechmistr

• Admin
  • 2528 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 12:56

...

Zobrazit příspěvek

U veci, ktera neni pomerne k uzitku to asi bude tak jak rikas, no spis jeste hur. Nicmene nevidim duvod, proc by mel uzitecnou vec prodavat obchodnik hracovi za cenu rovnou ci mensi nez nakupni, okradal by tak sam sebe. Pravdou je, ze pokud se bude venovat plneni zakazek presprilis obchodniku, tak jich hodne dodavku nesplni prvni, budou se hromadit u nich predmety, coz muze vyustit v presyceni trhu a k dalsimu poklesu cen. Ale take to vyusti k tomu, ze proste to nekteri obchodnici budou muset vzdat, jinak protoze to proste pro ne bude jednoduse neperspektivni. Hmm nazval bych to autoregulace.

Pokles cen sice bude, ale v praxi bych to prirovnal ke konkurencnimu boji, kdyz crafteri mezi sebou bojuji snizovanim cen, kdy realna cena je limita blizici se k cene licence.

Zobrazit příspěvek

Me nebavi mackat [1], ale bavi me skillovat ... stejne tak me nebavi mackat porad [W], ale libi se mi, kdyz postavicka chodi dopredu :cool:
  • 0

#327 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:02

Zobrazit příspěvek

jseš si jist že je to v souladu s pravidly?
  • 0

#328 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:05

Me nebavi mackat [1], ale bavi me skillovat ... stejne tak me nebavi mackat porad [W], ale libi se mi, kdyz postavicka chodi dopredu  :happy:

Zobrazit příspěvek

počítá se i klikání myší? ta 1 je na klávesnici hrozně daleko :cool:
  • 0

#329 Host_Jeff Brawo_*

Host_Jeff Brawo_*
  • Host

Odesláno 28.02.2007 13:06

jseš si jist že je to v souladu s pravidly?

Zobrazit příspěvek

bohuzel jak to chces dokazat? v UO se to trochu korigovalo, co si pamatuju :)
a jak vidno nebyl by sam co by to pachal
  • 0

#330 Geralt

Geralt

Cechmistr

• Hráč
  • 2645 Příspěvků:

Odesláno 28.02.2007 13:07

bohuzel jak to chces dokazat? v UO se to trochu korigovalo, co si pamatuju :)
a jak vidno nebyl by sam co by to pachal

Zobrazit příspěvek

já neci nic dokazovat :cool: jen upozorňuji na pravidla a tu na foru na veřejné nabádání k jeho porušování....
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních