Skočit na obsah

Fotka

Sci-fi

• Please log in to reply
354 odpovědí na toto téma

#301 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 07.12.2008 13:41

A jeste si vzpominam na nejaky serial, ale nevzpomenu si na jmeno. Melo to v nazvu cislovku a bylo to o tom, ze lidi, kteri byli davno uneseni se nahle vratili a meli zvlastni schopnosti.

Zobrazit příspěvek

4400

Videl som dva diely a absolutne ma to nebavilo.
  • 0

#302 Tom

Tom

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 07.12.2008 16:28

4400

Videl som dva diely a absolutne ma to nebavilo.

Zobrazit příspěvek

to je ono. Akorat se mi nikdy nepodarilo videt cele dily, jen utrzky. Takze vlastni nazor nemam, ale v USA to ma byt hit.
  • 0

#303 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
  • Interests:Pcdlo
    Litani
    .-( skola

Odesláno 07.12.2008 18:37

par dilu jsem 4400 videl ani neublizil ani nenadchl
  • 0

#304 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 07.12.2008 21:42

pokud chcete UFOřinu, tak Uneseni (Taken) :yes:
  • 0

#305 Tom

Tom

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 08.12.2008 16:06

Taken mi tez neco rika, ale nevzpomenu si.

Ale vratim se k novemu Star Treku (predelavka). Nehraje Spocka nahodou herec, co hraje padoucha v Heroes? Ci se mi to jen zda?
  • 0

#306 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 08.12.2008 17:33

jo hraje, dost mě tam vyděsil, protože spock teda moc krásou nehýřil a byl to takovej absolutně tuhej intoš, kdežto Zachary Quinto je až příliš šíleneckej.. ale možná to je účel, protože na tom traileru dělá nějakou neplechu mi přijde :yes:
  • 0

#307 Tom

Tom

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 200 Příspěvků:

Odesláno 08.12.2008 17:43

jinak do kin se vyda film "Den, kdy se zastavila zeme". I to muze byt zajimave.
  • 0

#308 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 15:44

OT: blbne mi avatar, snad se to srovná
Sice mě prvních pár dílů Babylonu 5 vyděsilou svou nudností a amatérností, ale nenechal jsem se odradit a řítím se do 4. série smile: . Jednotlivé díly mají podprůměrný dějový základ, bojové scény lehce nad úrovní starého Star Treku s Kirkem (tzn. přežitelné, ikdyž hodně nesmyslné a neohrabané). Proč to ale sleduji, no má to skvělou kontinuitu, celkový "global quest" je chytlavý, pěkný rozvoj postav. Celistvost je velice dobrá a narozdíl od současných seriálů, B5 začíná pozvolna a po celou dobu stoupá nahoru s napětím a zábavou (až na propady typu návrat Artuše...), hravě strčí do kapsy Star Trek, který je tak akorát na občasnou nudu, ale celkově nemá žádný vyšší cíl...
  • 0

#309 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 15.02.2009 18:21

Mě ten Babylon 5 právě na začátku odradil, ale zkusim mu dát někdy v budoucnu ještě šanci :)

Doporučuju seriál Sanctuary s Amandou Tapping (Sam z SG) - má tam sídlo, kde přechovává různý mutanty a případně chodí lovit ty nebezpečný. Původně to měly bejt jen miniepizody pouštěný přes internet, ale nakonec z toho je plnohodnotnej seriál. Je jako první seriál zcela natočen spešl RED kamerou s vysokým rozlišením a má celkem chytlavou atmosféru (nevím proč, ale vzpomněl jsem si na Gorky17). Zatím je toho teda jen 1. serie o 13ti epizodách, ale stojí podle mě za zkouknutí ;)

Sanctuary trailer
  • 0

#310 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 09:12

No mě zezačátku také zastrašily ty první díly, ale když jsem na ně koukal podruhé ( teď potřetí), tak i ty mne dost baví. v B5 je totiž skvělý humor, káždá postava ho má krapek jiný. Je to jako u Oneilla a Tyelka v SG. Prostě nezapomenutelné hlášky. Ano boje jsou průměrné, ale ten seriál je dost starý, každopádné každou sérii se to lepší. Poslední film z roku 2006 má velmi pěknou grafiku a krátký záznam boje je super. Že by byly nelogické, to se mi nezdá , spíše naopak, v B5 se hodně dává na reálnost, veškeré lodě mají svou logiku, pořádný pancíř, žádné titěrné zbraně, pořádné zdroje, velké flotily lodí. Dokonce vyspělé rasy už ani nepoužívají raketový pohon (to se v scifi až tak nevidí).
  • 0

#311 jachym

jachym

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 106 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 12:04

Ahoj - no kluci já viděl kdysi ten Babylon-5 na Slovákách a kde vy se na něj díváte????
oni jsou ty serialy s kosmickými základnami či stanicemi celkem hodně zajímavé. A kde na čem se díváte na to Sanctuarum?? Poraďte.
  • 0

#312 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 15:36

Ahoj - no kluci já viděl kdysi ten Babylon-5 na Slovákách  a kde vy se na něj díváte????
oni jsou ty serialy s kosmickými základnami či stanicemi celkem hodně zajímavé. A kde na čem se díváte na to Sanctuarum?? Poraďte.

Zobrazit příspěvek

Sanctuary šel tuhle na AXN Sci-fi :)
Jinak jsem odkázanej na stahování - stahuju např. přes torrenty (program se dá stáhnout třeba tady http://www.sosej.cz/Utorrent.html a potom třeba na http://www.mininova.org/ si najdu, co chci stáhnout, otevřu torrent a stahuju.

Dá se taky stahovat třeba na www.ulozto.cz akorát se tam musí vychytat doba, kdy je volnej slot.
  • 0

#313 Jerry

Jerry

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1518 Příspěvků:

Odesláno 21.02.2009 17:22

Sanctuary šel tuhle na AXN Sci-fi :)
Jinak jsem odkázanej na stahování - stahuju např. přes torrenty (program se dá stáhnout třeba tady http://www.sosej.cz/Utorrent.html a potom třeba na http://www.mininova.org/ si najdu, co chci stáhnout, otevřu torrent a stahuju.

Dá se taky stahovat třeba na www.ulozto.cz akorát se tam musí vychytat doba, kdy je volnej slot.

Zobrazit příspěvek

Než Torrenty mi přijdou lepší různý warezy a tam případně přes RS, nebo CZshare,atp..., to mi přijde takový jistější,bezpečnější a nezávyslej na tom kolik lidí seeduje ,)
  • 0

#314 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 22.02.2009 09:04

To ano, ale torenty jsou zase ideální na stahování celých sérii a discografií, pro jednotlivé "kousky" chodím samo na douwnloud servery, jinak ulozto uz jede jak má, takže free slotů je dost. CZshare nějak nemohu přijít na chuť, krom toho tam nemají vlastní vyhledávač souborů.
  • 0

#315 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2009 20:58

tak na tohle se tesim jak babka na duchod
http://film.moviezon...railery/#Teaser
do Vánoc dávam větší bacha na silnicích a všude :)

schvalne jestli poznate, co zní v pozadí ;)

EDIT: celkem zajímavý je i obsazení: http://www.imdb.com/title/tt0796366/

Zobrazit příspěvek

No tak už to vidělo dost lidí a zatim to vypadá dost dobře. 7.5. v kině, jen nevim kde, v Pardubicích je akorát Cinestar a ten nemá ani program od 7.5. k dispozici.
Jinak původně jsem chtěl jít na Wolverina, ale nakonec asi nepůjdu, protože u mě velkou část dojmu z filmu (známý workprint) dělala právě pracovní hudba vzatá z The Transformers a Batman Beggins, třeba jen úvodní titulky s touhle písní

to je náááádhera, ale netusim, jak by se mi to líbílo s originální hudbou, která vůbec nemusí být tak dobrá.... + dějová linie pokulhává, Gambita si představuji dost jinak (co nabitá karta, to síla schopná zničit tank, a né tyhle prskavky) a pár dalších věcí...
  • 0

#316 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 09.05.2009 09:33

No tak už to vidělo dost lidí a zatim to vypadá dost dobře. 7.5. v kině, jen nevim kde, v Pardubicích je akorát Cinestar a ten nemá ani program od 7.5. k dispozici.
Jinak původně jsem chtěl jít na Wolverina, ale nakonec asi nepůjdu, protože u mě velkou část dojmu z filmu (známý workprint) dělala právě pracovní hudba vzatá z The Transformers a Batman Beggins, třeba jen úvodní titulky s touhle písní

to je náááádhera, ale netusim, jak by se mi to líbílo s originální hudbou, která vůbec nemusí být tak dobrá.... + dějová linie pokulhává, Gambita si představuji dost jinak (co nabitá karta, to síla schopná zničit tank, a né tyhle prskavky) a pár dalších věcí...

Zobrazit příspěvek

du na to až zítra 10.5. ... to jsou mukaaaa :blink:

a trailer nevypadá vůbec špatně :smile:
http://film.moviezon...-trek/trailery/

S Wolverinem bohužel neporadim, páč sem ho neviděl, ale mám ho v záloze. Je fakt, že u mě velkou část dojmu z filmu (snad většinu) dělá hudba...
jinak hudba fakt pěkná :laugh:
  • 0

#317 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 09.05.2009 22:25

Wolverine je celkem sranda, i když takovej průměr, ale stravitelný a je to sranda:)

Star Trek se mi líbil, ale furt jsem nějak čekal víc, i když možné moje naprostá spokojenost nebyla na místě asi díky tomu, že nejsem "treký" :smile:
  • 0

#318 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 10.05.2009 11:43

No, od čtvrtka už je to pěkně uležené, takže jestli chcete, tady bych měl pro a proti - výrazné spoilery!
http://www.postimage...5566cb7baf3.jpg
Vyvození (žádné spoilery):
Pokud toho o ST moc nevíte, případně víte, ale do kina půjdete s vědomostí, že děj se nebude shodovat s ST kontinuem, pak to může být opravdu pěkná podívaná, v průměru snad i 8 z 10. Pokud vám ale odchylky od ST kontinua vadí, může vám to film dost zkazit (jako třeba mě :laugh:, plus kopance typu šerm, nelogičnost, kamera...).
Pokud bych byl ST kontinuem posedlý, tak bych si asi pustil jen prvních 10 minut až to bude na DVD a do kina bych nechodil, v rámci ochrany mého zdraví. Posedlý ale nejsem, navíc už je to dlouho, co jsem knihy s Kirkem četl, takže jsem to tak nějak vydržel.
Za mě tedy jakž takž 6 z 10, dojem mohl být lepší, kdyby film nějak výrazně avizoval, že se jedná o alternativní dějovou linii.
PS: Natočit v tomto duchu nějakou větší bitvu (něco né tak hyperkrátkého), strčilo by to dynamikou úvod SW3 do kapsy a možná i konec Serenity :smile: .
  • 0

#319 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 10.05.2009 12:28

plne s vama kluci souhlasim jako Scifi podivana byla pekna ale startrek to nebyl :-( stvali me tam nelogicnosti historicke a hlavne :-) ty zabery do vnutra lodi co vypadaly jak z chemicky fabriky :-/. Takze rozporuplny pocity z toho mam.
  • 0

#320 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 10.05.2009 14:44

Tak já jsem docela toleratní trekkie :) Je vůbec fajn, že se novej Sta Trek točí, páč podobnejch scifi je podle mě málo. Bylo mi jasný, že to nebude klasickej Star Trek, jak z informací na netu, tak z traileru. Nu, nebudu se v tom štourat a hledat moc chyby - prostě na to pudu, abych si to užil a uvidim co uvidim :smile:
  • 0

#321 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 10.05.2009 20:17

Já teda Star Trek nikdy moc nemusel a jejich trošku gay oblečky atd. (nic proti homosexualitě), ale co mě uzemnilo byl ten boj, ono útočit na hroutící se loď umí každej, představoval jsem si, že tam někde bude pořádnej boj několika lodí, nějaký ty štíty, manévry, přestřelky.....bha, nic
  • 0

#322 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 01:14

Tak film mám zkouknutý a přestože nebyl dokonalý, tak musim říct, že narozdíl od vás, rouhačů, se mi líbil :)
-interiéry mi nevadily - právě naopak
-historické nelogičnosti se daly vysvětlit, pokud se nemýlím
-no a ten "boj" byl fakt jen na efekt, tam šlo spíš o o ten boj předtim - tohle už nebyl boj ale jen dodělávka, což bylo samozřejmě jasný. Ale je pravda že náká kvalitní závěrečná delší přestřelka lodí by tomu neuškodila a třeba taková Nemesis v tonhle byla asi lepší. I tak tam ale bylo akce až až a třeba moment, kdy Enterprise zachranovala Spocka mi přišel hodně povedený

Asi se mnou nebudete souhlasit ale já v tom takovou tu "startrekovost" cejtil, sice v novym hábitu ale cejtil (tohle nevím jak vysvětlit - jde prostě o pocit). No, přestože tenhle film toho star treku asi hodně vzal (no jak se to veme), tak mu toho zase taky hodně dal a docela bych rád zkouknul pokračování (v některých ohledech trochu chytřejší) :)

Za mě 9/10
  • 0

#323 Ascayavion

Ascayavion

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1120 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 09:01

V podstate suhlasim s Marwinom, film ma pobavil a to je to najhlavnejsie. Trosku mi vadili niektore logicke nedotiahnutosti, ale tie pri oddychovom filme, akym Star Trek urcite je, lahsie prepacim. Naopak mi absolutne nevadilo, ze sa pribeh nezhodoval so "Star Trek historiou". Strojovna Enterprise konecne vypadala ako ozajstna strojovna a nie ako interier obyvacky s velkym svietiacim cudom, takze najdu sa aj napravy nelogickosti z filmov. Co ma pobavilo navyse je zopar vydarenych vtipov. U mna 7/10, co je v sukromnom rebricku relativne vysoka znamka.
  • 0

#324 Godzilla1

Godzilla1

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1013 Příspěvků:
    Litani
    .-( skola

Odesláno 11.05.2009 16:33

Tak jelikoz tu kazdy ma predstavu jak vypada prava a nefalsovana strojovna vesmirneho korabu tak tomu se oponovat neda, co me vadilo treba vekovy rozdil kirk vs chekov, konstrukce ty romulansky lodi si snad nezaslouzi ani komentar, sulu a katana ach jo, max warp 4 u constitution, lodni doky na zemi booze, orionci na zemi hmm to me nejak nesedi, potvurky jak od Hutta :-)

naopak pohled na vulkan to beru jako plus, zeme taky nevypadala spatne, zabava jo

a stejne se me to PARAMO a Semtin co ma byt strojovna nelibi, co treba to vodni potrubi s tim mixerem to bylo co? Turbina na vyrobu elektriny ? :-)
  • 0

#325 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 17:45

Tak dobře, jdeme štourat :)

a bacha spoilerujem :)

- No je fakt, že Kirkovi by muselo být ke konci filmu 29 pokud se Chekov narodil v alternativní linii stejně. Ale zas autorům nezazlívám, že od děje tuhle celkem sympatickou postavičku dosadili :)

- konstrukce nového typu Romulanské lodi z budoucnosti může vypadat myslím všelijak,

- nikde není psáno, že Sulu moch mít v oblibě i katanu i když mi to přišlo spíš jak meč (že nevytáhl radši faser je věc druhá ale zas meč/katana se dá použít i tam kde faser ne - výbušná oblast, nepřehledná situace, nevyžaduje energii (může uniknout pozornosti nepřátel, když je složený), osobní štíty (aleto už sem asi u SG :D ))

- max warp 4 mi nějak uniknul - nebylo to v době, kdy ta lod byla poškozená?

- myslím že lodní doky můžou být i na Zemi - může to mít pár praktických výhod

- ta Orionka se na zem mohla taky klidně dostat...holt nějaká osvobozená otrokyně

- a ten mixer k čemu byl nevím. Je fakt, že si nevzpomínám, že bych něco podobnýho u lodí Federace viděl (vzpomněl jsem si přitom na Galaxy Quest, jak Sigourney Weaver nadávala na scenaristy, když měli projít těma bucharama :)) ). Ale zas ani nevím, jestli to byla blbost nebo ne...co já vim...recyklace, chlazení (a ten mixer pak byl prostě čerpadlo) atd...
  • 0

#326 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 17:59

Lodě na povrchu jsou kravina, viz. tahle stránka
http://www.stardestr...yths/index.html
V technických datech lodí si lze povšimnout, že tvůrci neměli dost filipa na to, aby při vymýšlení podvarpových rychlostí vzali v potaz minimální rychlost potřebnou k překonání druhé kosmické rychlosti, což často vidíme porušeno v dílech/filmech, kdy loď vletí do atmosféry a pak si v klidu zase odletí :smile:
No mam těch "proti" docela dost, ale nechtěl jsem spoilovat, proto jsem to hodil jako link....
  • 0

#327 Marwin

Marwin

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 264 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 19:56

Tak ty lodě si snad ve všech sci-fi neustále vesele přistávaj na planetách, že mi ani nepřišlo chybou, když se třeba nalodí rovnou z pevniny nebo na pevnině provedou pár oprav. Ale nemužu to tam na ty stránce zatím nějak najít.
Zatím jsem to teda jentak projel (anglicky čtu pořád docela pomalu), ale přijde mi, že ten, co to dělal je bud notorickej štoura nebo fakt nemá rád trekýsáky :) Ale muže to bejt clekem zajímavý - v některejch věcech se trefil ale semtam mi přišlo, že si odporuje a semtam je myslím i trochu mimo.

Sci-fi je prostě scifi - science fiction - tj. vždycky tam bude něco, co odporuje realitě, aby se mohl kvalitně odvijet příběh...jde jen o to aby to nebilo do očí příliš a aby si ta vymyšlená "fyzika" příliš nějak neodporovala.

A k té druhé kosmické rychlosti. To je rychlost, kterou kdyby se hodil kámen, tak opustí Zemi (nebo jiné příslušné gravitační pole - prostě taková rychlost, aby kinetická energie stačila překonat energii potenciální). Ale lod má vlastní pohon, vlastní motor - pokud je zapnutý, tak se únikovou rychlostí nemusí zabývat. Nebo se pletu?

Ale nadtim mužem asi debatovat donekočna :)
  • 0

#328 Tomi the Nightkiller

Tomi the Nightkiller

Velmistr

• Hráč
  • 3824 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 21:20

hele Trekies jděte si klábosit někam jinam a neznečišťujte tu vzduch! :smile:
  • 0

#329 Wulfgar

Wulfgar

Cechmistr

• Hráč
  • 2215 Příspěvků:

Odesláno 11.05.2009 21:32

Jo, teď jsem se do toho celkem zamotal. :smile: Je fakt, že s tou rychlostí tam má chybu, ale pravdu má v tom, že většinu lodí lze vidět opouštět planetu během několika minut, což by muselo současně znamenat, že dosahují obrovských rychlostí. K tomu nevim, kde viděl udávané rychlosti ve stovkách m/s, když impuls je až o.8 warpu a to je zas asi okolo 100 000 km/s, šíleně moc... a pokud už jsme v řádech tisíců km/s, pak je blbost psát, že impuls má maximální rychlost, protože chtě nechtě se budem blížit rychlosti světla...

No, začíná se to komplikovat špatnou datovou základnou (jakou má vlastně co základnu, impuls, proč má maximální, proč je v těch tabulkách zmatek)..
tak bych chtěl spíš obecně říct, že to co mi na ST vždycky vadilo bylo to, že se schovávají za vymyšlené fyzykální zákony. Respektive, potřebujeme něco, dobře, tak tady máme přístroj, který to něco dokáže zařídit, a prostě ho máme :smile: .
Pak tu je schopnost netrefit se ručním phaserem, Generování štítových polí a jejich schopnost rozptýlit bodový paprsek o neskutečné energi...
Za mě je lepší, když se něco neřeší, prostě to funguje, a né když to postavy začnou vysvětlovat všeljakými teoriemi a zákony :laugh: .

Docela by mě zajímalo, při jakých rychlostech a vzdálenost "mají" bojovat.
  • 0

#330 Magnát

Magnát

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1121 Příspěvků:

Odesláno 13.05.2009 21:03

No mě se film jako takový líbil, podle mě těch klišé tam až tolik nebylo. Ale pořád mě štvě na takovýchto scifi jedna věc, že mají všecí slabé armory, zlaty torpédoborec z B5, který si kliďánko prolítl asteroidovým polem, tady se lodě otřou a pancíř je ta tam, spoléhat na štíty jako základní obranu je blbost. Dost zjímavých vět o technologiích se dá najít i zde http://www.babylon5.sk/ .
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních