Skočit na obsah

Fotka

Zavazny technicky problem

• Please log in to reply
60 odpovědí na toto téma

#1 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:
  • Interests:NWN, Oblivion, Star Treky, AirSoft a mnoho dalsieho :)

Odesláno 19.05.2006 11:39

Mam velmi zvlastny technicky problem s nwmain.exe. Vzdy ked sa pokusam zapnut hru, nwmain.exe sa nacita do pamate, zlupne 13mb a viac nic nespravi. Vykon potrebny na chod aplikacie je 0%.
Popis vzniku problemu:
Vcera (18.5.) som bol nuteny preinstalovat system (WinXP Sp2, build 2600) metodou opravi systemu, nakolko mi nejaky hnusny worm napadol niektore sietove sluzby a nebolo inej cesty ako dat sysem dohromady.
Po dokonceni instalacie som sice nwmain.exe neskusal, len som nastavoval odzakladu celu siet, firewall atd. Potom som vymenil antivir AVG 7.0 pro a Avast! Home edition a nainstaloval novy forceware 84.21 pre nVidia GeForce 2. Niekedy vecer som sa chcel pripojit na demonu a vtedy som zistil tento problem. Aplikacia sa spustila ale to bolo tak vsetko na co sa zmohla.
Prve, co som spravil bol kompletny uninstall a instalacia hry nanovo + path na 1,67. NEPOMOHLO :laugh:.
Potom ma napadlo, co ak je to tym novsim forceware, tak som odinstaloval driver a nainstaloval starsi forceware 77.72 ktory som pouzival predtym. Ako by zazrakom hra vtedy isla, resp. spustil som to len do menu a potom vypol (to bolo niekedy okolo 23. hodine). Uz som bol rad ze to slape a dnes to zas nejde ale uz mi dochadza fantazia a neviem najst dalsiu moznu pricinu.
Tak ak sa niekomu stalo nieco taketo a vie ako to dat dohromady, tak pls napiste, dik.

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  nwmain.png   212.41K   81 Počet stažení

• 0

#2 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 12:33

zkus poshazovat vsechny "nepotrebne" bezici procesy, treba se to s necim bije o stejne systemove prostredky
  • 0

#3 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 12:39

zkus poshazovat vsechny "nepotrebne" bezici procesy, treba se to s necim bije o stejne systemove prostredky

Zobrazit příspěvek

Nepomaha ...
  • 0

#4 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 12:42

Ten system si preinstalovaval jak ? Zformatoval disk a znovu nainstaloval ? Nebo jen opravil system ?
Provedl jsi scanovani vsech disku proti virum ?
  • 0

#5 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 12:47

Ten system si preinstalovaval jak ? Zformatoval disk a znovu nainstaloval ? Nebo jen opravil system ?
Provedl jsi scanovani vsech disku proti virum ?

Zobrazit příspěvek

Ano, system som nechal len opravit, takze to obnovilo vsetky poskodene casti. Disk som neformatoval, no hned po instalacii som nechal preverit vsetko. Avast! nasiel 16 virov.
  • 0

#6 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

Odesláno 19.05.2006 12:49

No ja som nikdy opravam systemu neveril, proste format disku a nanovo je istota. Mysliet si , ze M$ je schopny urobit nieco take ako obnovu systemu poriadne je podla mna utopia.
  • 0

#7 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2438 Příspěvků:

Opravovat wokna je dost zajimava vec, to bych si netrouf ;) Cista instalace je cista instalace, bez toho muze byt poskozeny v podstate cokoliv ;)
  • 0

#8 Dědek

Dědek

Velmistr

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4870 Příspěvků:

Tak tak.
:laugh:
  • 0

#9 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 12:50

Doporucuji kompletni reinstal windows (tj. zformatovat systemovy disk) a projit system nejakym poradnym antivirovym programem (nod32)
  • 0

#10 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 12:53

Opravovat wokna je dost zajimava vec, to bych si netrouf ;) Cista instalace je cista instalace, bez toho muze byt poskozeny v podstate cokoliv ;)

Zobrazit příspěvek

No, zatial mi to vzdy vyslo pri oprave. Samozrejme, je tu zrejme moznost ze to sposobila oprava, pretoze predtym mi nwmain.exe pracoval korektne (teda, pouzit slovo korektne pri tomto vyplode on bioware je fakt trufale). Osobne musim povedat ze som vzivote nevidel horsi software nez je neverwinter nights (obrem windows :laugh:). Ak stroskotaju vsetky mozne teorie riesenia tohoto problemu, tak pojde cista instalacia. Ale faktom je, ze vsetky ostatne aplikacie okrem nwn funguju jak maju a lepsie nez predtym.
  • 0

#11 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 12:57

Opravdu to radsi komplet preinstaluj ;)
  • 0

#12 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Tak bud muzes cekat ze prijde nejaky Ufoun a opraviti to nebo muzes za 2 hodiny preinstalovat cele wokna a budes moc hrat. :laugh:
  • 0

#13 Mantor

Mantor

Znalec

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1109 Příspěvků:
  • Interests:RPG hry, film, bojove umenia, scifi a fantasy literatura

...ze som vzivote nevidel horsi software nez je neverwinter nights ....

Zobrazit příspěvek

to si toho software este asi moc nevidel ;-)
  • 0

#14 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:06

to si toho software este asi moc nevidel ;-)

Zobrazit příspěvek

Heh, no mozno ne :laugh: , ale ked si vezmes, ze mi ide UPLNE VSETKO okrem nwn, tak co mam poveda? Tato stara aurora je vyslovene trapna, trafena a dalej si domysli. Co sa da povedat o engine, ktory sa zruti pri kazdom pretazeni. Mne to stale pada akonahle zacne bytka a ucastnici su naboosteny tak ze s nich lietaju desiatky spriteov. To som si v starom halflife spravil mapu na testovanie particle systemu v toolkite spirit, mal som tam minimalne 1000 sprite v pohybe, nic sa nestalo, tu ich je len sto a hra padne. Zadruhe, na tejto masine som presiel kotor na strednych detailoch a to ani nesplnam minimalne poziadavky (ani raz to nepadlo). Jednoducho, nwn kod je crep, ze ja som si kupoval original ...
  • 0

#15 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:11

To ze ti to pada jeste neznamena, ze je to spatnej software ;) Uz to, ze musis opravovat wokna neco znamena ;)
  • 0

#16 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 13:11

Heh, no mozno ne  :laugh: , ale ked si vezmes, ze mi ide UPLNE VSETKO okrem nwn, tak co mam poveda? Tato stara aurora je vyslovene trapna, trafena a dalej si domysli. Co sa da povedat o engine, ktory sa zruti pri kazdom pretazeni. Mne to stale pada akonahle zacne bytka a ucastnici su naboosteny tak ze s nich lietaju desiatky spriteov. To som si v starom halflife spravil mapu na testovanie particle systemu v toolkite spirit, mal som tam minimalne 1000 sprite v pohybe, nic sa nestalo, tu ich je len sto a hra padne. Zadruhe, na tejto masine som presiel kotor na strednych detailoch a to ani nesplnam minimalne poziadavky (ani raz to nepadlo). Jednoducho, nwn kod je crep, ze ja som si kupoval original ...

Zobrazit příspěvek

To mi neco pripomelo
  • 0

#17 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:15

To ze ti to pada jeste neznamena, ze je to spatnej software ;) Uz to, ze musis opravovat wokna neco znamena ;)

Zobrazit příspěvek

Prepac ale, ked niekto nepocita s moznym pretazenim a vytvori software ktory sa zruti pri kazdej prilezitosti, tak to takto dopada ... Apropo, ono mi to padalo aj v dobe ked som nemal datace a naroky na hru boli len 450mhz. Dufam ze mi nepovies ze aj windows nie je spatny software len preto ze pada :laugh:. Keby mi siel pod linuxom ten moj skvostny dsl modem, keby som tam mal autocad na kreslenie vykresov a nejake dalsie software ktore potrebujem tak windowsi mazem a cd leti z okna do najblizsieho kontajnera ...
  • 0

#18 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 13:19

Mam rad lidi co pomlouvaji ruzny software, kdyz v zivote neudelali ani objektovou zizalu. :laugh:

Mam rad lidi co nadavaji, ze kdyby meli pod linuxem to to a to, tak windows zahodi z okna. :laugh:

Zkus se min vymlouvat na kdyby a hledat nejaka alternativni reseni. :laugh:

PS: Kdybys cas, ktery si venoval psani poslednich dvou prispevku venoval reinstalaci windows, byl by si uz v pulce. :laugh:
  • 0

#19 Wikinka

Wikinka

Tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 652 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:19

Prepac ale, ked niekto nepocita s moznym pretazenim a vytvori software ktory sa zruti pri kazdej prilezitosti, tak to takto dopada ... Apropo, ono mi to padalo aj v dobe ked som nemal datace a naroky na hru boli len 450mhz. Dufam ze mi nepovies ze aj windows nie je spatny software len preto ze pada :laugh:. Keby mi siel pod linuxom ten moj skvostny dsl modem, keby som tam mal autocad na kreslenie vykresov a nejake dalsie software ktore potrebujem tak windowsi mazem a cd leti z okna do najblizsieho kontajnera ...

Zobrazit příspěvek

mozna si zkus neco vetsiho sam naprogramovat, myslim, ze se ti trosicku posune nahled pri kvalitativnim posuzovani software :laugh: :laugh:
  • 0

#20 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:25

Mam rad lidi co pomlouvaji ruzny software, kdyz v zivote neudelali ani objektovou zizalu.  :laugh:

Mam rad lidi co nadavaji, ze kdyby meli pod linuxem to to a to, tak windows zahodi z okna.  :laugh:

Zkus se min vymlouvat na kdyby a hledat nejaka alternativni reseni.  :laugh:
PS: Kdybys cas, ktery si venoval psani poslednich dvou prispevku venoval reinstalaci windows, byl by si uz v pulce.  :laugh:

Zobrazit příspěvek

1. Ja uz som toho naprogramoval hodne ...
2. Windows sa ani neda nazvat operacnym systemom ...
3. Stale skusam ine moznosti ako to dat dohromady ...
4. Nemam naladu cely den instalovat vsetko co tu mam, to by som tu pri tom kompe este aj nocoval, a to dakujem pekne, musi byt ina cesta, ja sa nevzdam bez boja ...
  • 0

#21 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:27

Zobrazit příspěvek

Napsany to mas pekne, ale jak je mozny, ze ostatnim to nepada? ;) Oni maji lepsi nwn? ;) A lepsi wokna? ;) Nebo nebudu rikat ostatni, to je moc zavazujici, ale jestli me spadne nwn jednou za mesic, tak je to hodne, ale to pada skoro vsechno ;) A wokna mi bezi uz rok a pul bez problemu ;)
  • 0

#22 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 13:28

4. Nemam naladu cely den instalovat vsetko co tu mam, to by som tu pri tom kompe este aj nocoval, a to dakujem pekne, musi byt ina cesta, ja sa nevzdam bez boja ...

Zobrazit příspěvek

Poradim jednu radu pro priste: az nainstalujes windows a vsechny svoje oblibene programky a podprogramky, udelej si zalohu treba pomoci norton ghost. Dost to usetruje cas a praci. :laugh:
  • 0

#23 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:34

Napsany to mas pekne, ale jak je mozny, ze ostatnim to nepada? ;) Oni maji lepsi nwn? ;) A lepsi wokna? ;) Nebo nebudu rikat ostatni, to je moc zavazujici, ale jestli me spadne nwn jednou za mesic, tak je to hodne, ale to pada skoro vsechno ;) A wokna mi bezi uz rok a pul bez problemu ;)

Zobrazit příspěvek

Ehm, ono som rad ze to este trochu slape, na 600mhz co je 400mhz pod doporucenu hodnotu vykonu je to celkom slusne ze to beha. Problem vsak je v tom, ze to spadne akonahle napr. siet viac zatazi system alebo podobne. Ked si to porovnam s SW:KOTOR, ktory ma tiez aurora engine (trochu vylepseny), tak toto je crep. A KOTOR mi nikdy nepadol, nezmrzol alebo sa nespraval inak nekorektne. Takze samozrejme, ked ty fachas na 3ghz, tak ti to siet nijak neovplivni, ani ine procesy. Lenze problem je tu u mna v tom, ze ine aurora engine mi to nerobia ani ked je neunosna zataz, len tento perfektny engine nwnka. To jest, niekto tam nemyslel pri pisani kodu na mozne pretazenie systemu alebo podobne veci, a toto je vysledok ...
  • 0

#24 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:37

3GHz procesor nemam, ale to je detail, nevim kdes to vzal ;) A jestli mas komp, co to nezvlada a divis se, ze ti to neslape jak ma, tak to nechapu ;) Btw kdyz nwn zacinalo, mel sem stejnej procesor jako ty a nepadalo to taky ;)
  • 0

#25 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 13:38

A jestli mas komp, co to nezvlada a divis se, ze ti to neslape jak ma, tak to nechapu ;)

Zobrazit příspěvek

taky mi nejak unika smysl. :cool:
  • 0

#26 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:48

3GHz procesor nemam, ale to je detail, nevim kdes to vzal ;) A jestli mas komp, co to nezvlada a divis se, ze ti to neslape jak ma, tak to nechapu ;) Btw kdyz nwn zacinalo, mel sem stejnej procesor jako ty a nepadalo to taky ;)

Zobrazit příspěvek

Ten tvoj procak to bol len priklad, jasne ze neviem co mas za stroj. Ale, tento moj zvlada aj narocnejsie veci ako nwn a nepada to, neblbne to tak ano nwnko a o tom hovorim. Neboj, ja tym nechcem povedat nic proti nijakemu nwn svetu, pravidlam d&d ani nicomu inemu, len vravim, ze ta aplikacia je crep ...
  • 0

#27 Sepha

Sepha

Cechmistr

• Kronikář
  • 2438 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:50

ale jak muzes rict, ze je crep, kdyz nedodrzujes podminky dany jejim tvurcem? To jako bych jel trebantem dveste a stezoval si, ze se to rozbilo a ze tam vyrobce nedal ochranu proti spatnymu pouzivani ;)
  • 0

#28 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 13:55

Ehm co to znamena crep ???
  • 0

#29 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 13:59

ale jak muzes rict, ze je crep, kdyz nedodrzujes podminky dany jejim tvurcem? To jako bych jel trebantem dveste a stezoval si, ze se to rozbilo a ze tam vyrobce nedal ochranu proti spatnymu pouzivani ;)

Zobrazit příspěvek

No tak mi vysvetli, preco mi nespadne UT 2004, Battlefield Vietnam, KOTOR 2, Half-life 2 a pod. To je tiez kus nad moju konfiguraciu a ide to, seka to trochu ale ide to. A co robi nwn, ide to, zacnu mensie problemi, seka to, nastane vytazenie siete alebo je tam nejaka naboostena postava s efektmi pocas boja a padne to. Tak mi prosim vysvetli, ako je mozne ze v tych inych aplikaciach mali programatori dost rozumu na to aby napisali software tak, aby sa nezrutil v momente ked sa trochu zmenia naroky systemu na iny proces. Ostatne, tie podmienky urcuju, v akej konfiguracii ma ist hladko hladko, tj. nema to sekat na minimalnych detajloch.

Mala otazocka zaverom: Nema nejakou zvlastnou nahodou s takme nulovou pravdepodobnostou nwn safemode? Mozno ak ma, tak by sa cez to dal objasnit problem preco sa mi vobec nechyta.
  • 0

#30 Host_Josifek_*

Host_Josifek_*
  • Host

Odesláno 19.05.2006 14:01

Pockej HL 2 je kus nad tvoji konfiguraci a mluvis tady o 600 mhz proceosru ???
  • 0

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních