Skočit na obsah

Fotka

Armadny dennik

• Please log in to reply
52 odpovědí na toto téma

#1 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:
  • Interests:NWN, Oblivion, Star Treky, AirSoft a mnoho dalsieho :)

Odesláno 08.04.2006 22:36

Zapis prvy, kadet Dragoo de Kordan II.

V oblasti Alicie sa poneviera skupina, ktora zrejme bezdovodne napada elfov. Pocul som zvesti o utokoch v meste aj mimo mesto. Calisia lesní ochránce elfů mi zdelila mozne spojenectvo orkov a ciganov, co by malo mat vraj suvislost. Tak isto mi ukazala podivny letak s obrazkom zabiteho elfa a spravou "TERAZ JE RAD NA TEBA". Zvolal som niekolko dalsich kadetov, Lazara, Haldetha a Hiosua, a spolocne sme preverili orkov a ciganov. Vysledok vsak bol negativny, nenasla sa ziadna stopa.

Zapis druhy, kadet Dragoo de Kordan II.

Vratil som sa do mesta spolu s kadetom Lazarom. Na trhu sme stretli Vlčicu, ktora histericky vykrikovala, ze ju ktosi zabil. Obvinovala Tomiho the Reavera, dalej uviedla, ze tam bol Orf, Saph, Haldeth Bevier a Annia. Z jej zmatenej vypovede som zistil, ze ju vraj zabil Tomi kvoli nejakym sipkam, potom ju vzkriesil Haldeth Bevier, ktory odisiel. Vlcica vraj opat napadla Tomiho, ked ho zabila, prisla Annia, ktora ho vzkriesila. Viac som sa nedozvedel, len som bol svedkom, ako Vlcica zacala nadavat vsetkym elfom na okolo a obvinovat ich zo spolcenia sa z udajnym vrahom Tomim the Reaverom. Poslal som teda postoveho holuba so spravou Orfovi, ktori o nejaky cas prisiel do mesta a povedal mi svoj pribeh. Vravel nasledovne: On a Tomi boli spolu v provincii Morlag, videli nejaku zenu, ako bojuje z stromovim obrom. Tato zena vraj zoslala mocne kuzlo, ktorim zabila stromoveho obra a nechtiac aj Orfa. Ked bol Orf vzkrieseny, boli tam Vlcica a Saph (tak ho pomenovala Vlcica). Vtedy ich vraj napadla dalsia skupina stromovich obrov. Po boji Tomi zistil, ze mu chybaju sipky, jeden tulec. Obvinili Vlcicu a Sapha z kradeze. Vlcica vraj nasla nejaku sipku v trave a podala ju Tomimu. Nasledne vypukla bytka, v nej Tomi a Vlcica umreli. Prave vtedy vraj prisiel Haldeth Bevier a tychto dvoch vzkriesil, no potom uz musel odist. Podla Orfa sa opat zacali Tomi s Vlcicou hadat. To vyustilo do dalsieho utoku. Tomi bol zabity Vlcicou. Vtedy vraj prisla Annia a dalsi elfi. Annia vzkriesila Tomiho a Vlcica ju zacala obvinovat. Viac som sa nedozvedel, ale stacilo to na usudenie, ze neslo o vrazdu ale o nedorozumenie, pripadne kradez zo strany Vlcice a Sapha. Nasledne som s Ofrom isiel a zaplatil kauciu za Tomiho, ktory sa dostal medzicasom do veznice. Prepustil som ho, pretoze som usudil, ze nie je vrahom, ale vsetci boli obetou bud Vlcice alebo nejakeho zahadneho zlodeja. Spolu s Tomim som prepustil aj dvoch muzov, ktori sedeli za nosenie zbrane v meste. Dufam, ze boli pouceni a viackrat to nespravia.
  • 0

#2 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 11.04.2006 19:10

Zapis treti, kadet Dragoo de Kordan II.

Podivne udalosti.

Co sa to v Alicii deje? Ked som sa z Martym vydal do lesa na lov, zrazu sa ozvaly trubaci, kvoli nejakym nepokojom v meste. Museli sme nechat lovu a vratit sa nazad, zistit co sa to tam zas robi. Cestou som v myslienkach dufal, aby neslo o dalsiu vrazdu nejakeho elfa. No, ked sme prisli na mestsky hrbitov, padol na nas des. Na mieste bol zastup ludi, zhromazdenych okolo podivneho pekelneho znamenia obohnaneho sviecami. Nevedel som co sa deje, az kym sa zem neotriasla, zo symbolu vyslahli plamene a objavil sa nejaky demon. Ten zacal hovorit s knazkou, no pochvily ho nejaky hobit zabil a zacal vykrikovat, ze je hrdina a zabil demona. Naivne recicky. Dalo sa cakat, ze sa demon postavy zo zeme a len oprasi hlinu so svojich siat. Neviem preco, ale potom tento demon odisiel, myslim niekam do mesta. Vydal som sa za nim, no stratil som stopu.

Vydali sme sa z Martym uvarit do lesa jedlo, narubal som nejake drevo na ohen, Marty rozlozil pahrebu a pripravil maso. Aspon trocha oddychu po tazkom dni. No, dlho netrval. Tak sme sa rozhodli ist pozriet, co sa deje u obrov nedaleko v lese. Cestou sme stretli kadetku Pindusu, ktora sa k nam pridala. Tak sme vosli spolocne dnu. Ettini nas samozrejme nevytali, len sa na nas vrhli. Ale co, vsak nam nerobili problemy. Tak sme isli, stale hlbsie a hlbsie. Prisli sme az k vchodu do nizsie polozenej casti tejto "obrovskej" jaskyne. Lenze, tu sa stalo nieco zvlastne, bolo tu nieco, co sa v tejto jaskyni len tak nevidi. Pred nami sa nahle objavili obry s velkymi horiacimi mecmi. Pomyslel som si, ze tu nieco nehra, tyto tu predsa neziju. Nedalo sa vahat, zautocili a museli sme ich odrazit. Bol to ale vcelku lahky boj, ved boli len traja. Tusil som uz, ze dolu nas caka nieco ovela horsie, ako tam vecsinou je. Ked sme chceli vojst dnu, stretli sme Lisaja. Ten sa k nam pridal a vosli sme do hlbin. Samozrejme, moje obavy sa potvrdili, dolu bolo obrov a obrov. Ani neviem preco, mozem si len mysliet preco ich tam bolo tolko. Ale povedal by som, ze tie mrchy nieco planuju, preco inak by ich tam bolo tolko? Snad sa nechystaju zautocit na mesto. V takom pocte, kolko ich tam bolo, by to mohol byt velmi takzy boj. Dolu sme stravili hodnu chvilu, samozrejme ze nie v klude. Tie zbabele potvori na nas utocili so zalohy a este na nas pustali aj svoje krvilacne psyska. No, dolu sme nemohli ostat vecne. Museli sme ist nahor. To by vsak clovek neveril, ake su tie potvori mazane. Zhromazdili sa na jednom mieste asi dvadsiati obry, s horiacimi mecmi a niektory po nas vrhali velke skaly. Bola to vyzva, tvrdy boj, no obstali sme a mierili sme k vychodu. Cestou sme stretli Mantora a jeho spolocnika, ktory sa k nam pridali. Niektori isli von, niektori sme ostali vnutri, aby sme zabranili obrom opustit jaskynu. Ved kto vie co by bolo. Pockali sme chvilku na ostatnych a potom sme sa vydali zatlacit obrov do jaskyne. V terajsom velkom pocte, nam tie vysokanske potvori uz nerobili vobec ziadne problemi...

• 0

#3 Host_lazar_*

Host_lazar_*
  • Host

Odesláno 12.04.2006 12:30

Zápis čtvrtý, kadet Lazar

Kadetu Lazarovi nezačal den vůbec dobře a to ještě netušil, že ho čeká nejtěžší den od doby, kdy prvně prošel alicijskými branami.
Ráno na tržišti potkal dva známé elfy z řad ochránců, kteří se mu pošklebovali, že armáda je jen pro smích. To Lazara trochu překvapilo, protože si myslel, že elfové ted mají jiné problémy než se někomu posmívat natož pak armádě. Mírně rozladěný Lazar odešel do blízké orčí jeskyně na pravidelnou obchůzku a zde potkal své dva známé tieflinga Skalda a elfku Laru Dorren. Ti mu zdělili, že své bratrance navštívily mnohem silnější orci ze severu. Lazar se rozhodl že to s nimi prošetří a přidal se k nepočetné družině. Společnými silami pak orky rozehnali. Po cestě ven potkali pozoruhodného mladíka jménem Gorthiss. Vypadalo to, že jsou ze Skaldem dobří známí. Tenhle manekýn a vonavka jim prozradil, že z jednoho orka vyloudil cár mapy, na které že je ukrytý obrovský poklad, který by chtěl dát elfům když prý sou ted v tak zlé situaci. Stejně jako Lazar nedokázal však mapu rozluštit. Ne tak ovšem Skald, bystrým okem okamžitě poznal místo, kde se skupina vydala hledat. Ještě větší překvapení než to že místo pokladu je kousek od alicijského kostela,bylo to že je to tábor cikánů a morlagových žoldáků, kteří za poslední dobu způsobili takový rozruh v Alicii, hlavně pak v řadách elfů.
Taktika byla jasná, co nejtěsněji se přiblížit a pak s plnou silou napadnout nepřipraveného nepřítele. A tak započala velká bitva. Koutkem oka Lazar viděl, jak Skald mrštný jako kočka obratně uskakuje před přesilou nepřátel a sám přesnými zásahy svých dvou mečů snižuje stavy protivníků. Lara smrtícími šípy ze svého zvláštního luku nacházela srdce cikánů a Lazar? Kam máchl mečem tam ulička, kam máchl dvakrát tam ulice a netrvalo do jednoho pobili a postřileli všechny ty ničemy. Lazarovi se zdálo že jeden z nepřátel unikl přes jezírko,ale nechali ho být.....objevili poklad. Po otevření se všem třem zatajil dech. V truhle bylo hotové jmění, celých 400 měšců alicijskych zlatáků spousta kamínků ruzných kamínků a dalších serepetiček. Radost však netrvala dlouho, uniknuvší cikán přivedl čerstvé posily a boj začal na novo. S vypjetím všech sil se těm třem podřilo vyhrát i tuhle bitvu. U kostela pak potkali znovu Gorthisse, který byl evidentně nadšený z toho co se povedlo, a že se za ty penízečky nakoupí spousta důležitoučkých věciček těm nebohoučkým elfíčkům, kteří prožívají ted tak těžké období. Z toho ale nebyli tak nadšeni Skald a Lara. Lazarovi to bylo jedno, cítil jen obrovské zadostiučinění, za to co mu ráno řekli dva předáci ochránců elfů, protože vědělže nepříteli zasadili tvrdý uder, čímž už tak elfům hodně pomohli. Po chvilce handrkování předali peníze Gorthovi a chtěli se vydat do města vyhledat noclech. V tom se ale na scéně objevil někdo koho Lazar už potkal a kdo se mu představil jako Ingar. K překvapéní všech se ukázalo, že je to Gorthissův bratr. Rozhodně však nebyl tak milý a přívětivý jako Gorth sám. Ihned se začal nevybíravým zbůsobem navážet do Lary skrze její elfí původ. Po chvíli hádek a oboustraných výhružek oba bratři zmizeli. Objevil se ale někdo jiný, muž v helmě z rohama a pár cikánů. Trojice je začala pronásledovat, tak se dělo až do slatu kde jednoho cikána chytli, zajali a začali vyslíchat, Než stačil chlap cokoliv říct proklál mu srdce jedovatý šíp, lazar jen zahlédl siluetu muže v rohaté přilbě, který však zmizel beze stopy.
Vyčerpaná trojika se vydala přenocovat do Maugrimovy krčmy, ale nepřítelje zřejmě stále sledoval a zanedlouho začalo v pokoji kde se ubytovali hořet. Se štěstím se vyhli plamenům a ohen uhasily. Lazar zabručel že by měli jit někam kam si ti špinavci netroufnou a Skald prozíravě navrhl koupelnu. Nakonec šli přespat do chrámu kde si rozdělily i zbytek pokladu a vyčerpáním usnuli.
  • 0

#4 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 18.04.2006 21:19

Zapis piaty, serzant Dragoo de Kordan II.

Po prvom vycviku

Dnes bol dobry den. Stretli sme sa vsetci pred Maugrimovou krcmou s kapitanom Jozikom, kadetmi a novimi adeptmi na vstup do armady. Prehodilo sa par slov a cele zhromazdenie sa zdvihlo na kapitanov povel. Smer pochodu, juh, Jazero Mintarn, tabor legie. Cesta bola dlha, ved je to aj dost daleko od mesta. Prisli sme trochu vycerpany, no my, kadeti sme dostali na zaciatku rozchod, mali sme sa trochu zoznamit s nasim novim taborom. Pobehali sme, kde sa dalo, pozreli sme kazdy kut a po chvilke sme sa museli vsetci hlasit v Principii. Kapitan zavelil k nastupu a vyvcik zacal. Uz sa ho zucastnili aj novy kadeti. Cvicili sme hlavne formacie, utocne a obranne. Potom sme nastupili do radu a kapitan nas, ktory sme mali uniformu uz dlhsi cas menoval vojakmi. Na moje a Haldethove prekvapenie, nas menoval do hodnosti serzantov, co nas potesilo. Po skonceni vycviku sme nafasovali poddostojnicke uniformi a nasledne, sa to skoncilo. Uz sa tesim na dalsi vycvik, ale dufam, ze bude v hojnejsom pocte ...
  • 0

#5 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 25.04.2006 00:14

Zapis sesty, serzant Hiosu.

Den dalsiho vycviku

Den nezacal vubec pekne, prselo a nakoho sem narazil tak si jen stezoval. Jediny kdo nehudroval byli vojaci co se sesli na trhu, aby se spolecne vydali na vycvik do tabora.Kdyz sme dorazili do tabora Kapitan nas uz netrpelive ocekaval.Vyslechli jsme si par peprnych nadavek a po ukonceni naboru novacku jsme se rozdelily do cet. Kapitan si vzal nas lukostrelce a pechotu si rozebrali serzant Dragoo a Haldeth. Na cvicisti jsme potili krev , kdyz prisla sprava ze pred branami je naky Tanur a dozaduje se jednani s kapitanem.Po dlouhe debate si nas vsechny kapitan zavolal do jednaci sine.TAm nam oznamil ze na jihu se nam rozsiruje armada demonu.Proto bylo nacase nas trochu proverit.Prity prilezitosti take jemnoval nove vojaky a kadety.A k memu prekvapeni me jmenoval serzantem.
Po techto udalostech nastala chvile pravdy. Vysli jsme za kapitanem smer Udoli stinu . Hned po vstupu do udoli stinu nas prepadly demoni a nake okridlene potvory.Pobili sme jich dost ,ale bylo jich vic a porad pribyvali. Nase rady pomalu slably,a taktyka boje silne vazla.Budeme muset este hodne trenovat.
Demoni nas donutily dat se na ustup a zatlacili nas az do tabora.Kapitan zavelel novy utok a ten byl zdarnejsi , nepritele jsme zatlacili spatky , ale jen za hranice tabora.
Kapitan si me zavolal a dal mi instrkce k predani vskazu kapitanu Artovy. Mohl sem si vybrat jednoho vojaka k sobe.Sapphire se prihlasila dobrovolne a dobre sem udelal ze sem sni sel.Luk ovladala skvele.Zadnej z nepratel co jsme potkali se knam nepriblizil blis jak na dva kroky. Samozdrejme taky diky sekere Tanura, ktery sel take snama.
Po chvily behu a cvalu Tanurovyho Suda jsme dorazily do mesta a ovsem informovaly Kapitana Arta.Ten musel informace probrat s radou mesta a rozmyslet co bude dal.a jake kroky Alicie podnikdne.
Nez jsme se stacili vratit tak jsem dostal zpravu ze vse se uklidnilo a vycvik i valceni pro dnesek konci. Jen par jedincu zustalo v tabore a drzelo este dlouho do noci hlidku.Uvidime co prinese zitrek.
  • 0

#6 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 27.04.2006 15:52

Zapis siedmy, serzant Dragoo de Kordan II.

Podivne suvislosti

Tento den ostane ciernou skvrnou v dejinach naseho mesta ... a aj ... nasej armady. Mestsky trubac vyhlasil opat mimoriadny vycvik v tabore. Nemohol som inak nez prist, rovnako ako Haldeth Bevier, Hiosu a Pindrusa. Do tabora som dorazil ako posledny, ved som mal aj najdlhsiu cestu ... Otvoril som branu ... a vosiel dnu. Posledny krat ... Na jednej z vezi stal novopeceny general Ingar. Vlastne o jeho menovani som sa dozvedel az na mieste. Tak zacal posledny vycvik, velmi podivny vycvik. Prvy rozkaz, ist trenovat na figurinach. General pri vydavani rozkazov vyzeral dost nervozne. Isli sme teda mlatit do drevenych figurin. Co to ma za zmysel ale ... ked sme trenovali utocne a obranne formacie predtym. Dalsi rozkaz bol este zahadnejsi, strielat do tych figurin lukom, akoby sme nemali strelnicu. Vtedy sa general nachviklu vzdialil, ked sa vratil, tak sa zacal rodit koniec nasel protidemonej pevnosti. Zavolal nas pred Principiu a tam bol nejaky posol, general mu dal instrukcie, aby uvedomil mestsku radu o nejakom utoku. Nikto z nas vtedy asi este nemal tusenia co sa stane. Potom sme sa vsetci styria aj s generalom presunuli k juznej brane, odkial uz bol pocut krik ciganov. General zavelil k utoku, rychlo sme otvorili branu a vybehli na nepriatela. Spociatku ich pocty neboli velke a darilo sa nam ich odrazit, no potom prisli dalsi zo zalohy a to uz zacal byt problem. Vtedy ma napadlo, kde sa flaka general, schovaval sa za bezpecim hradby zatial co sa jeho vojaci branili novej presile a boli odsudeny k nauspechu. Vtedy uz ale prisli dvaja magovia a aj sam Sef. Ty dvaja magovia nieco zakuzlili, a potom ... sa nieco stalo ... neviem co to bolo no v momente bola Pindrusa mrtva a ja zraneny. A o chvilku na to ... sa to stalo opat ... ale potom si uz pamatam len ako vstavam niekde juzne od mesta a predomnou stoji Haldeth Bevier. Mestsky trubac zacal vyhlasovat, ze armadny tabor padol, bol spaleny na uhol ale general Ingar sa zachranil. Ako je ale mozne ze sa general zachranil, ked cigani obklucili cely tabor? Mam pocit, ze tu nieco nehra ...
  • 0

#7 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 28.04.2006 15:26

Zapis osmy, serzant Dragoo de Kordan II.

Morlagsky masaker.

Situacia uz zacina byt vazna. Zda sa ze vojna s ciganmi je neodvratna. Vcerajsok toho bol jasnym dokazom. Na volanie trubacov sme sa dostavili juzne od mesta, kde general Ingar zvolal armadu a dobrovolnikov. Nasa nova uloha vyzerala spociatku jednoducho, vyrazit na sever, do provincie Morlag a stretnut sa v boji s tunajsimi zoldniermi, ktory sluzia Lige slobodnych. Vyrazili dve oddieli dobrovolnikov vedene armadnymi serzatmi, mnou a serzantom Haldethom Bevierom. Hned po prichode k hraniciam provincie nam zacalo byt jasne, ze toto nebude len taky jednoduchy boj. Zacal sa kruty masaker, zoldaci nas uz ocakavali, este pred samotnou provinciou, tak daleko od svojho hlavneho stanu. To mi uz bolo velmi podivne. Niekolky zraneny sa v bolestiach zvijali na zemi, az kym im nasi liecitelia nepomohli. Cim dalej sme boli v provincii, tym horsy bol odpor zoldnierov. Ibaze, na upati hory na nas necakali len zoldaci, ale aj niekto, koho som videl prvi krat na instruktazi. Bola to nejaka zena v cervenej zbroji, ocividne spriahnuta z Ligou. Tu sme padli k zemi skoro vsetci, taky odpor sa skoro nedal ustat. Dostal som zasah mecom, uz ani neviem ako, viem len ze som lezal na zemi v bolestiach a sledoval ako Haldeth Bevier a Morina prenasledovali a nakoniec zabili tu podivnu zensku. Potom nam vsetkym mocnymi kuzlami pomohli vstat opat na nohy. Oprasili sme sa a vydali sme sa konecne do tabora zoldakov. Nepriatel vnutri tabora vsak bol na nas prichod pripraveny ale aj tak sme v mimoriadne krutom boji zvitazili. Nakoniec ostal nazive len ich vodca. Ked sme sa na neho vsetci vrhli, rozhodol sa, ze sa vzda. Vtedy k nam dorazil aj general Ingar. To mi je tiez divne, kde sa cely cas schovaval, nikde nikdy pri boji nebol. Ale co bolo este zaujimavejsie, ten zoldniersky vodca ho spoznal a oto viac sa zacal bat. Zda sa ze mu uz bolo vsetko jedno a chcel nam povedat co sa stalo, len aby nemusel umriet, ale vtom general rozhodol, aby sme ho ihned zabili. Ale to by bola chyba, velka chyba ... Serzant Haldeth Bevier otvorene protestoval proti tomuto rozkazu, k jeho protestu sa pridala aj Morina a postupne vsetci. Ja som vahal co spravit, na jednej strane priami rozkaz, na druhej ... jedna velka nejasnost tykajuca sa Ingarovej osoby. Nakoniec som zlozil zbran aj ja, vtedy sa general nahneval a odisiel do mesta. Tak sme zacali toho muza vypocuvat. Bohuzial, nez sme sa dozvedeli co sa naozaj deje, bol tento muz zakerne zabity, zrejme odbornikom, ani sme nevideli odkial utok prisiel a zrazu bolo po zoldakovi. Potom sa uz zacala situacia rutit rychlim padom. Jedine co sme sa dozvedeli od zoldnierskeho vodcu bolo, ze Sef odisiel len pred nedavnom, este pred samotnym utokom na tabor, nejakym zvlastnym portalom prec. To ale uz prisiel straznik z mesta, hladal mna a Haldetha, nastastie ze nas nepoznal. Vsetci sme ho oklamali, ze ja a Haldeth sme padli v boji, to ho zda sa uspokojilo a odisiel. My sme potom presli portalom, ktory viedol do stredu Hlbokeho lesa. Tu by Sefa nenasiel len tak lahko nikto, ani keby presiel tesne pred nami portalom. Zazneli trubaci a bola vytrubena sprava o nasej zrade a smrti. S Haldethom sme sa rozhodli vratit sa do mesta, nemalo by zmysel sa schovavat. Pred hradom Vulkan nas uz cakali s lavicami a vojenskym sudom. O tom co sa dialo tam, je zbytocne aj pisat. Ingar predlozil obvinenia, ja a Haldeth a aj iny sa snazili nasemu mestskemu spravcovi vysvetlit ze z Ingarovou osobou nie je podla nas nieco v poriadku, ale on zaslepeny vierou v neho nic neakceptoval. Nakoniec padol rozsudok, Haldetha zbicovali a prepustili z armady, mne strhli dva zoldy, dostal som desat ran a ... medailu za odvahu v boji. Ale na Ingara si este dam pozor ... zistim, co sa tu naozaj deje, a dam krk na to, ze Ingar je nejak s Ligou spolceny.
  • 0

#8 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 01.05.2006 00:13

Zapis deviaty, serzant Dragoo de Kordan II.

Stret s nepriatelom.

General Ingar zvolal dnesny den armadnu legiu k hradu Vulkan. Prisli sme tak rychlo ako sa dalo, s polu s nami aj nejaky zvedavci, ktori chceli vediet co sa deje. Tych general pochvily vykazal spred hradu.
Dostali sme rozkaz presunut sa k juhu, k Jazeru Mintarn, kde sme sa mali stretnut s nepriatelom, ciganmi s Ligi slobodnych. Na cestu sa k nam pridal knaz Gerald s Oliosovho radu a jeden dobrovolnik, ktory sa neskor zapisal do armady ako kadet. Pocas cesty Temnym lesom nas napadla skupinka drowov, ktory vsak neboli pre nas nijakym zvlastnym problemom. Zvladli sme ich lahko a uz zachvilku sme boli na mieste bitky.
Po prichode sme ihned zbadali nepriatela, bolo to asi tak 50 az 60 ciganov, zoldakov a magov z Ligy. General prikazal zautocit. Zpociatku to slo lahko, potom sa vsak nepriatel preskupil a po stratach dvoch muzov sme museli zaujat formaciu kruhovej obrany. Dalsie straty vsak neboli a nepriatela sme zvladli. Ked uz sa zdalo byt vsetko v poriadku, vojak Lania Banset nahlasila po prieskume nieco divne na severe odnas. Vtedy sa zatriasla zem a na nas zautocili zelezny golemi. Neviem co vtedy robil Gerald, ale musi byt dobry knaz, pretoze sam Olios nam bleskami z neba pomahal.
Utok skoncil, vytazstvo bolo nase. Dalsi rozkaz, dostat sa bezpecne do mesta. Isli sme zas Temnym lesom, kde si na nas drowi pripravili pascu. Dvaja nasi muzi padli a ostatny sa snazili s velkymi zraneniami potlacit nepriatela, co sa nakoniec podarilo. Knaz Gerald nam uzdravil s pomocou nasho pana Oliosa rany a moznou modlitbou vzkriesil oboch nasich padlich. Dalej sme uz nechceli riskovat a tak som vyslal Laniu na prieskum. Cela cesta sa zdala byt volna, az uplne na severe na nas cihalo par dalsich nepriatelov. Dvoch z nich Lania zabila sama, dalsich dvoch sme zabili my, ked Lania robila prieskum juznej cesty od mesta. Toto bola vsak uz posledna prekazka a legia sa bezpecne vratila do mesta podla rozkazu ...

• 0

#9 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2006 17:10

Zapis desiaty, serzant Dragoo de Kordan II

Vycvik ... alebo nieco podobne

Vycvik zacal v rannych hodinach, vsetci vojaci, kadeti a serzanti sa v kratkom case dostavili k hradu Vulkan. Prvim bodom vycviku bolo rozdanie zoldu vojakom, ktory este v tomto obdobi zold nedostali. V momente ako sa spomenuli peniaze, vyrazne klesla moralka, ludia sa doslova predbiehali len aby dostali prvy a aby dostali co najskor doplatok za minule obdobie. Na vyplatenie som dostal 50 tisic zlatych z alicijskej pokladnice. Po rozdani som si podrobne zapisal, kto kolko dostal.

Podrobnosti o vyplate:
20 tisic zlatych pre Lazara, Rionu, Doniu, Sapphire a Tima,
4500 zlatych pre serzanta Hiosu,
4 tisic zlatych pre vojaka Jetr,
4 tisic zlatych pre vojaka Tima (doplatok za minule obdobie),
8 tisic zlatych pre vojakov Lazar a Donia (doplatok za minule obdobie),
4500 zlatych pre serzanta Lenta Lu,
zostatok cini 5 tisic zlatych.

Po rozdani zoldu sme sa vsetci presunuli dalej od mesta, k hradu Elisia. Cely trening prebehol v podhradi. Ihned po prichode na miesto prisiel posol z mesta, ktory nam oznami, ze sam lord Ingar sa pride na vycvik pozret. Nechal som vojakov nastupit na cestu pod hradom do dvojradu a povedal som im co nas dnes caka. Mali sme na plane trenovat utokv ciarovej formacii. Vysvetlil som vojakom ako sa maju v tomto utoku spravat a nedaleko oproti nim som rozmiestnil tri magicke kamene. Z nich zakratko vyskocili na svetlo bozie niekolky pani zombii, idealne ciele na trening utoku. Kedze vojaci uz vedeli, co maju v tejto formacii robit, zavelil som k cvicnemu utoku. Pochopitelne sa kazdy pohol neskor a miesto utocnej ciary to vyzeralo ako let stahovavych vtakov, ale to sa dalo este prekusnut. Druhym cvicnym cielom boly vlkovlaky. Nieco taketo sa neda podcenit, preto dostali vojaci rozkaz utocit len na povel. Bohuzial nas armadny zbor je este mlady a stalo sa to najhorsie. Jeden s vojakov zrejme nevydrzal to napatie a vystrelil na vlkodlaka sip. K nemu sa pridali aj dalsi a katastrofa na seba nenechala dlho cakat. Vlkodlaci nas pri tej nekoordinovanosti utoku doslova roztrhali. Nebit pana Geralda s oliosovho radu, tak by sme tam snad lezali dodnes. Vtedy lord Ingar stopol cely vycvik a hladal vinnika, ktoreho sme nakoniec nasli. Napokon lord Ingar povedal, ze mame prejst k slavnostnej prisahe jemu ako novemu mestskemu lordovi. To bol vsak posledny kliniec do rakvy. Vojaci boli tak nedisciplinovany ako by sa cloveku snad ani nesnivalo. Pomaly nikto nereagoval na priamy rozkaz predstupit pred lorda a prisahat mu vernost. Netrvalo uz dlho a lord Ingar celu tu frasku stopol a zavolal si ma k sebe na hrad, kde som si to za vsetkych vojakov zlizol ja. Dostal som prikaz byt pri vycviku tvrdsi a v pripade neuposluchnutia rozkazu znizit alebo odobrat zold. Ja len dufam, ze nieco take nebudem musiet nikdy urobit ...
  • 0

#10 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 03.05.2006 20:21

Zapis jedenacty, serzant Hiosu

Vycvik a prisaha

Vycvik byla katastrofa. Vojaci se prinem prekrikovali , meli neustaly dotazi a pripominky.Zvlaste ti mladi.
Nase rozkazi staly taky za starou backoru. Bez durazu, a s vahanim jsme zesebe dostavaly povely.Pri utoku na vlkodlaky dokonce jednomu z mich vojaku vyletel sip bez rozkazu k palbe.Ale neni se cemu divit ,vzdyt se porad ucime. Jak vojaci tak mi serzanti.Samozdrejme ze nas vlkodlaci rozcupovaly na kousky.No snad to bude den ode dene lepsi.
Vycviku prihlizel nove jmenovany Lord Ingar,zena v rude zbroji jmenem Valentyna , pan Gerald , a nakonec i Tomi mag ktereho jsme pribraly do armady jako podporu , ale hned pri vycviku oznamyl ze odmita slouzit v takove armade.
Nakonec sme mely prisahat vernost mestu i novemu lordu.Prisahal jsem pouze ja a po cetnych narazkach vojaku a nekazni dal Ingar rozchod.
Dragoo musel jit na koberecek a tam si vyslechnout jak sme neschopny.
Vsichni se rozprchli jen ja sem zustal pred hradem a cekal na Draga. Furt mi neslo do hlavy jakto ze se Ingar stal tak rychle Lordem a co delala ta zenska na vycviku.Mrzelo me ze od utoku na zakladnu sem se nestihl zucastnit ani jedne vypravy na cikany a Ingara poznat blis , ale jen co onem vim mi staci abych se mel na pozoru.Je mnohootazek kolem jeho osoby , ktere je treba zodpovedet.
Dragoo byl po prichodu z hradu dost zklaman , ale zlost na vojaky nemel.
Schodli jsme se ze musime pritvrdit ve veleni a ze to pudem probrat este s druhym serzantem Lentem.
U Maugrima bylo prazdno tak sme mely klid si promluvit ovsem co nas trapilo.Po rozprave jak ty vojaky zvladnout Lent odesel a ja mel este par otazek na Draga.
Co si mysli o novem lordu a co rika na tu zenu co se tak lisala k Ingarovi.
Odpovedi byly dost znepokojive , ale dokud je Ingar Lordem a nasim velitelem musime poslouchat.

Sice sem mu prisahal vernost, ale hlavne vernost Alicii a ze ji budu branit pred neprateli z venci i ZEVNITR.

Nuze nechme se prekvapit co prinese zitrek

• 0

#11 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 07.05.2006 10:16

Zapis dvanacty, serzant Hiosu

Vycvik, sklamani

Tak to bylo zase sileny.Takhle to dal nejde.Vycvik byl hrozny.Seslo se nas jen par a pokus o vycvik byl jen horka komedie.Jedine co sem zjistil bylo ze v nasich radach mame vybornyho spiona a vraha. Lania bude perfektni pruzkumnik a zabijak,ale jen aby se nekdy neobratila proti nam.
Chce to aby se vratil Jozik ,nebo jinehi velitele ,ktery by nam poradne velel.Nic proti Dragoovi, veli dobre ,ale preci jen je na nas videt ze sme zacatecnici. Chce to proste poradnyho velitele ktery si nas srovna.

• 0

#12 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 12.05.2006 17:13

Zapis trinacty, serzant Hiosu

Vycvik pod velenim kapitana z Letohradu

Konecne poradny velitel. Dalsi vycvik ,ktery byl svolan dost rychle, vedl kapitan z Letohradu. Moc se nas tam neseslo ale pribyly naci dva kadeti.Mena jsem zapomel musim si je napsat. Kapitan nas peroval hned od zacatku, nikoho nesetril. Musely jsme projit skouskou kterou pronas prichystalo mesto.Nevim teda kde nato vzalo penize.
Mely jsme vejit do portalu, najit v lokaci bednu a prinyst to co kazdy z nas potrebuje , v casovem limitu a pokud mozno bez boje.Kadet s velkym brichem a jiste s orcimi predky se z portalu nevratil. Dalsi kadet ktereho kapitan nazival seredou byl zpet hned a prinesl nejaky hudebni nastroj.Bracha Tim se vratil v casovem limitu a s mapou.Ja sem vbehl dovnitr a zastavil u dveri male mistnosti.Uprostred vedla ulicka lemovana mrizemi a zanimy bylo dost potvor ktere by me s radosti zabily.Ukryl jsem se do stinu a prosel ulickou hledaje bednu. Na kazdy strane ulicky byly dvere.Chtel sem se dat k jednem z nich ale ouha. Zmercil me lih a hned ponem Yuanti zena a zacalo peklo.Zasah sipem, lih vykouzlil naky smrduty mrak a naka dalsi potvora mi znemoznila myslet. Pochvily jsem se probral z mrakot napul mrtvy, ale diky tomu mraku se nekteri nepratele zneskodnili sami, takze sem se mohl rychle presunout ke dverim. Zanimi jsem mel chvily cas se dat do kupy a z bedny tam nalezene jsem vzal chleba. Bylo tam vycero veci ale chleba se mi zdal nejvhodnejsi.Cestou zpet me jen zdrzelo par sipu a nakej sliz na podlaze.Cely udychany sem se vratil ale necekalo me nic jineho nez sprska nadavek ze jsem tam byl celou vecnost.Posledni sel Dragoo,ktery se taktez nevratil.Sli jsme je tedy ozivit a vyslechnout si jaky jsme zabari.
Kapitan byl nasim vykonem zklaman, *ale nic jineho necekal* jak rekl.Sice jsem jako jediny prines to co pozadoval ,ale trvalo mi to 5krat dele nez ocekaval.Na konec vycviku nam dal jeste radne do tela. Museli jsme na povel zalehnout a vstat. To se opakovalo nejmin 30krat. Priste nas pry ceka kruhova obrana tak jsem zvedav kolik se nas sejde.
Velice zrizen ale spokojen jsem odchazel z vycviku.Konecne zas velitel jak ma byt.
Mame se s Dragem este hodne co ucit nez budem umet velet jak on.

• 0

#13 Ertai

Ertai

Mistr

• Vedoucí CS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1393 Příspěvků:

Odesláno 19.05.2006 21:39

Zapis ctrnacty, Tim

Vycvik pod velenim kapitana z Letohradu

Hned na počátku výcviku přestalo bejt do smíchu, poté co generál snížil Pindruši žold za to, že neříkala dost důrazně PANE, a naopak chválil kadeta, kterého sám nazývá Špekoun. Poté vypravil záchranou jednotku pro mou matku(Spahirre), aby ji vysekaly ze spárů smrti. Poté za nimy vylsal mého bratra aby jim řekl, že jsme se přesunuly na cvičiště. Na cvičišti nejrpce zkoušel nějakého adetpa do armády a poté nás rozdělil na dvě (ne)stejně silná družstva. Jedno bránilo pozice, druhé jji mělo dobýt. O výsledku se nebudu zminovat, nestojí my za to. Zajímavé bylo když na nás vypustil suopersilného nemrtvého, který nás postupně odeslal na onen svět. Poté nám generál vynadal, že nemáme stříbrné zbraně. A kde na ně máme vzít? no to už nám neřekl, nicméně je na nás vyžaduje.
Upřímně my ten nový velitel není sympatický, nicméně jeho schopnosti velet se nedají zapřít, doufám ,že se konečne přiučím něčemu užitečnému

• 0

#14 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 23.05.2006 23:34

Zapis patnasty, kapitan Dragoo de Kordan II

Na pokraji obcianskej vojny ...

Dnes sa stalo to, coho som sa obaval uz dlhe mesiace. Lord Ingar nas povolal do sluzby s rozkazom najst Geralda, predstaveneho radu oliosovho, a akymkolvek sposobom ziskat prastary artefakt, nejaku zvlastnu urnu. Hladali sme ho po lesoch, v okoli mesta a aj v meste. Nakoniec mi postovy holub dorucil rozkaz, obklucit kostol a prehladat. Pri prehliadke sme vsak nic nenasli. Vtedy k nam prisiel letohradsky kapitan a objavila sa tam aj nejaka podivna zena, myslim, ze to bola elfka. Cely cas nas tam otravoval jej pes. Nakoniec to prislo, Gerald a dvaja dalsi vstupili do armadou blokovanej oblasti. Najprv som sa pokusal ist na neho tvrdo, slovne, rovno ho zatknut a dostat od neho urnu. To vsak nepomohlo, tak som skusal inu taktiku, navrhol som aby vsetci zlozili zbrane, no nikim to nepohlo. Vtedy zacal gerald a este jedna clenka radu zosielat nejake kuzla. Letohradsky kapitan v momente zautocil, ja som nevahal a zautocil som tiez na Geralda, ktory neskor padol, no nie mojou rukov. Boli to jatka, padli skoro vsetci vojaci az na Hiosu a LeNicce. Ta podivna zena so psom ma musela asi vzkriesit, lebo bola to pre co som videl ked som otvoril oci. To uz do oblasti prisiel kapitan Arto a vyjednaval s utocnikmi. Ty ho napadli ale to nebola zrovna ich najstastnejsia volba. Kapitan s nimi nemal vela prace a polahky ich oboch poslal k zemi. Potom zacala debata, kapitan vzal urnu a isli sme k hradu, kde nas cakal lord Ingar. Kapitan Arto mu uz povedal o udalosti okolo serzanta Hiosu ktory ignoroval utok a nebojoval. Zato ho Ingar degradoval az na kadeta. Potom dal rozchod a my sme sa este rozpravali o tom, co sa vsetko pokazilo a co asi bude nasledovat. No, jedine co s toho vyplynulo, je tento strasny zaver: BLIZI SA OBCIANSKA VOJNA ...
  • 0

#15 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 24.05.2006 01:31

Zapis sestnacti, kadet Hiosou

Spatny den

Den nezacal vubec pekne. Jen co jsem priplul z pevniny tak sek se dozvedel ze na Reservu , Haldetha a Morinu je vypsana odmena. Nechtel sem uverit ze by Reserva mela byt za neco stihana.Jen sem se modlil aby nas Lord Ingar nane neposla.A hned sem to take konzultoval s kapitanem a nekterymi vojaky kterim verim.JA blahovi sem si myslel ze nemuze prijit nic horsiho. Po poledni trubadur vyrvaval ze armada ma urychlene nastup pred hradem. Pln ocekavani sem na vyzvu prisel. K memu prekvapeni nas Ingar poveril jinym ukolem. Zadrzet predstaveneho Oliosova radu Geralda.Ale to nejhorsi teprv prislo. Meli jsme ziskat urnu.Hned sem tusil ocem je rec. Ale chtel sem splnit rozkaz , ikdyz sem byl presvedcen ze to skonci domluvou a ne bojem. Pri hledani nas neustale sledoval naky pes a pres vizvi k odchodu i naka elfka jmenem Meri. Na toho psa sem mel policeno neb sem byl presvedecen ze je to urcite vyzvedac nebo dokonce nase kontrola.Lordu Ingarovi sem neveril ani slovo otom ze urna je v rukou radu nebezpecna a ze on ji preveza na ostrov Stromorad do bespeci.Ale zase sem bez jakehokoliv dukazu o spatnosti Lorda.Nakonec sme opsadily kostel a Gerald prisel sam. Sam s Elli a Zokem.Ja jsem slozil zbran ale kapitan se nechal unest kapitanem z letohradu a strhla se bitka.Nakonec prisel Arto a urnu ziskal. I pres moje protesty ze v urne je velke zlo a nemelo by prijit do Ingarovich rukou Arto splnil svou povinost. /poznamka slabimpismem /myslim si ze Arto je dobry clovek ale netusi komu slouzi./
Bylo po boji a nastal cas celit nasledkum meho rozhodnuti.Ingar me sesadil na kadeta./no jeste to nejmensi co se mohlo stat, muzu byt jeste rad/Kvuli me ani vojaci nedostali odmenu.Ikdyz bojovali stali prime jak sem se rozhod. Chteli jsme to vse probrad v hospode a cestou tam sem konecne sejmul toho psa co nas furt spicloval.Mari ktera to videla me okrikla proc sem to udelal a sla si posvich.
V hospode nas cekalo dalsi prekvapeni ve forme hledaneho Tarsema.Zautocil nanas a zmizel. Mysleli sme ze je pric ale neco mi furt rikalo ze je poblis. Taky ze jo ale diy kouzlum se mu zase povedlo utect. Ten pes byl urcite jeho.
Po rospusteni armady sem mel este dlouhou deba tu s kapitanem. Hlavne sem mu rek co vim a bylo videt ze hoto moc nepotesilo.
V ty urne totis jsou ostatky obavaneho nekromanta.

Olios nam pomahej jestli se dostane do nespravnych rukou./ jako ze se dostala/
No doufam, ze as pride ten spravny cas ,tak armada pzna na jakou stranu se postavit.
  • 0

#16 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2006 05:06

Zapis sedmnacty, kadet Hiosu

Balancovani

Veci nabyraji necekany spad. S kapitanem sme se dozvedeli pravy duvod nahaneni tech tri.Kapitan se musel rychle rozhodnout co udela. Samozdrejme se rozhod spravne.Musim se spojit s nekym z radu a vysvetlit jake ma armada umysly a ze budem potrebovat pomoc az nadejde ten spravny cas.Doufam ze lid bude stat taky na nasi strane a vse se podari bez komplkaci.
Boze dej at vse dobre dopadne.

• 0

#17 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2006 08:59

Zapis osemnasty, kapitan Dragoo de Kordan II

Siahanie po meci, ale v spravny cas ...

Mam svoje rozkazy, od Ingara. Avsak, on aj ja vieme, ze ich nehodlam splnit presne ako prikazal. Nemozem zradit priatelov ... ktory si aj tak myslia ze stojim na nespravnej strane, ale v pravy cas ... dufam ... vsetko pochopia. Najhorsie je to s Haldethom, ktory so mnou nehovoril od doby, ked ho spravca Blake vyhodi z armady bez podsty. Skoda toho, keby mali viac rozumu, mohla sa debata vyvyjat inym smerom. Ved som pred nimi stal len v robe, bez zbrane, sam, bez akehokolvek krytia. Ale chapem ich, len tak lahko sa verit neda, len preco nie priatelom ... alebo ... byvalim priatelom. Boh vie, ze ta vec s urnou ... ten rozkaz splnil len preto, lebo je skutocne velmi nebezpecna a treba ju dostat z ostrova. Ved ide po nej sam Tarsem a faktom zostava, ze ked ju Rad neubranil pred armadou, tak pred nim by ju neubranil nikdy ... Teraz je aspon v bezpeci, na ceste do Stromoradu a vezie ju osobne kapitan Arto. A ten si s Tarsemom poradi, keby nieco ... Zatial najviac ma trapi Tim, ktory poslal tak zbrklo dopis hladanej trojici. Dalo sa cakat ze rozviedka zachyti tento dopis a ja mam teraz len dalsie VELKE rozhodovanie, ako by toho nebolo uz dost. Jedno je iste, Tim to poslal ale Ingar sa to nemoze dozvediet, a ak ano, tak ... preboha je to este dieta ...
Nasou ulohou je teraz vydrzat na ten pravy cas, nic sa nesmie uponahlat. V prvom rade, je treba zastavit Tarsema. Ingar nema zaujem na jeho dolapeni, co zavana velmi podivnymi lordovimi umyslami. Ignorovat vraha je ako podporovat ho v jeho protimestskej cinnosti ... A to sa musi zarazit ...
Ingar ma vsak obavy, ze teraz po mne a niekolkych inych osobach pojdu vrahovia. Len neviem ci su to obavy ... skor to je plan. Poslat nas proti Radu a caka ze nas Rad vyhladi, jedneho po druhom. Dobry plan ... A nase snahy kontaktovat Rad su zatial marne. Kto vie co mozeme cakat v nasledujucich dnoch. O istom planovani tejto skutocnosti svedci aj fakt, ze Ingar planuje vytvorit alebo uz vytvara Zoldniersku gadgu, ktorou chce v pripade mojej eliminacie nahradit armadu. Preto mi predal uplne velenie nad armadou (samozrejme, ze musim podliehat jemu) a on bude velit zoldnierom, ktory do mojej kompetencie nespadaju.
Myslim ze nastal ten spravny cas, reformovat nase ozbrojene sily. Spravit s platenej armady dobrovolnu armadu. A viac sa od Ingara odputat, avsak zostavat mu stale blizko a drzat si jeho doveru, ktoru este budeme potrebovat, inac sa mozeme obesit hned a nemusime cakat na fiasko revolucie.
Vlastne, tento vyvoj, spravit armadu dobrovolnikov, bude mat dost pozitivne efekt v nasej veci. Zistime tak, kto je verny slobodnemu mestu a kto ma ochotu bojovat proti zlu v akejkolvek podobe ... Dnes o tomto poviem mojim najvernejsim ...

• 0

#18 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 26.05.2006 19:42

Zapis devatenacty, vojak Hiosu

Stin nad armadou

Tak tet mi kevsemu pudou po brachovi.Sakra pokom ten dopis posilal ze ho ziskali.Doufam ze si Tim nevratil spet na svuj Ostrov, bude ho tu brzo potreba a to kazdyho schopnyho vojaka verny Alisii .Myslim si ze to nepotrva dlouho a bude se moct vratit.Ingar presne nevi kdo to byl, ale s Timiho prchlivou povahou ""by to nemuselo dopadnout dobre""A ingar se pry onas tet moc nestara kdyz ma vlastni zoldaky.To sem zvedav kdo zustene verny armade bez zoldu.A pritom kryminalita v Alicii den ode dne stoupa.Neni dne aby nekoho neokradli ci nezabili.
Ohledne radu sem dostal nove instrukce od kapitana. Vse se to zacina pekne zamotavat.Museli jsme otom s Dragem dost dlouho diskutovat. Drago mi osvetlil mnoho veci ale stejne jsem z toho mel jen boleni hlavy.Nakonec jsme se usnesli natom ze se o vse postara Dragoo osobne.Jen doufam ze vi co cini , protoze ja bych to nezvlad.
Jedine co Draga trapi nejvic je ta URNA a ten boj s Radem - Porad si to vicita co se tam stalo.No doufejme ze se Arto o urnu postaral tak, aby zmizela jednou provzdy.Dragoo mu duveruje a ja verim Dragovi. Nase cile jsou spolecne.
Mir a poradek

• 0

#19 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 27.05.2006 15:08

Zapis dvadsiaty, kapitan Dragoo de Kordan II

Vycitky a rozhodnutia ...

Dnes v noci som sa tak ako kazdu noc zobudil zo sna, strasneho sna. Sna o tom ako sme zmasakrovali nevinnych veriacich, clenov Oliosovho radu. Musim sa s Radom stretnut, poziadat o odpustenie a ponuknut pomoc v ich snazeni, nech uz je akekolvek. Inac uz nikdy nebudem moct pokojne spat. Ale teraz je to este horsie. Moj otec, Hektor de Kordan IV., kral Kordelskeho hralovstva je tazko chory. Musim sa za nim vydat, hoci v Kordelii ma uz nic nedrzi, je to moj otec a musim byt pri nom. Keby doslo k najhorsiemu, moj starsi brat, princ Roland de Kordan VII. nastupi na tron. Lepsieho panovnika moja stara zem mat ani nemoze. Ale este nez odidem, musim zariadit vela veci v Alicii. Vyziada si to urcit mojhozastupcu. Je vsak len jedna osoba, ktorej mozem naprosto doverovat, ze sa o vsetky veci postara a udrzi moralku a disciplinu ... Hiosu. Prve co spravim je jeho menovanie na porucika ...
  • 0

#20 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 28.05.2006 06:56

Zapis dvacaty prvni, porucik Hiosu

Hrozne casy

Tak jsme meli sraz vojaku vernym Alicii. Neseslo se nas u Maugrima moc ale porad to jde.
Kapitan Dragoo nam oznamil ze se musi vydat do sve domoviny. Je to neodkladne i presto ze zde je ho nyni potreba.Elfska kryze, rad Oliose, urna, Ingar to vse si zada neodkladne reseni.
K memu prekvapeni me kapitan jmenoval Porucikem a v dobe jeho nepritomnosti se mam postarat o nasi Armadu.
Prijal sem s vyhradami, protoze udrzet rozpadajici se armadu bude teske, natoz vyresit naky stech problemu.
Kapitan este jmenoval Tima, ktery se vratil s azilu a hned pomahal elfum pri kryzi, desatnikem. Poveril ho aby se teto zalezitostii dal zabyval.
Pokouseli jsme se take spojit s oliosovim radem ale beznadejne.
Nakonec jsme se vsichni s Kapitanem rozloucily v pocte vojenske.
Ja sem sel kapitana doprovodit as k lodi a prohodili jsme este par slov ohledne instrukci.
Dragoo odplul a ja chvili bloumal v pristavu. Snazil jsem se usporadat si myslenky.Vtom desna bolest hlavy.
Probudil jsem se az rano nazemi a bez penez.S tim se take bude muset neco udelat. Lid nam musi zacit verit a pokud neukazem ze sme na jejich strane tak nas budou odsuzovat.
Ale horsi nez bolest hlavy, byla zprava ze Rad se vratil z daleke cesty a privezl tela Arta a Lorda ze Stromoradu.
Tet uz kral Ingar nema sobe rovneho a mi vudce ktery by spojil vsechny odpurce Ingara v jeden celek.
A co urna kterou mel Arto v drzeni.Co stou se stalo.Musim se co nejrychleji spojit s radem, omluvit se a nabydnout pomoc armady.
Teske casy nam nastaly.

• 0

#21 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 28.05.2006 16:18

Zapis 22. porucik Hiosu

Hledani reseni

Zatim se mi nepodarilo s radem uspesne domluvit. Byl jsem odkazan na Elli s kterou jsem jiz hovoril hned po incidentu.Gerald k nam citi zast, snad ho presvedcime ze nejsme na Ingarove strane.Sice furt spadame pod Ingara a jeho veleni, ale mnoho znas s nim vubec nesouhlasi.A pokud by doslo k nejhorsimu - vspoure - Bylo by dobre zasadit Ingarovi ranu z vlastnich rad.
Kazdy mluvi o jeho svrhnuti ,ale nikdo co bude dal.Kdo ohlida mesto, kdo udrzi poradek.
Snad mi na tyto otazky da odpoved schuska na kterou sem byl prizvan.
Vse se moc konplikuje, vsechny odpurce by mel sjednotit jeden vudce a dat vsemu rad.
Ja sem rad ze udrzim armadu v chodu, Orfa sem slisel ze ma svich starosti taky as nad hlavu a Haldeth ten je zas dost prchlivi.Resserva *slunicko* ty verim nejvic.Arto, chyby tu muz jako byl Arto nebo nas velitel Jozik.
Chce to vudce ktereho by nasledovali vsichni bez reci a mohl dustojne zaujmout Ingarovo misto.

*Jen aby to vse neskoncilo driv nez to zacne*

• 0

#22 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 29.05.2006 14:55

Zapis dvadsiatytreti, kapitan Dragoo de Kordan II

Smutok v srdci, nadej na obzore ...

Dorazil som do mojej rodnej zeme, Kralovstvo Kordelia. Hned po nristani a zakotveni v juznych pristavoch som sa vydal do hlavneho mesta, Kordanu. Moj tazko chory otec Hektor de Kordan IV. uz bol na tom zdravotne velmy zle. Aspon som sa s nim naposledy porozpraval. Zomrel pocas noci ... Pohreb sa konal vcera, pride na neho snad cely narod ... Korunny princ Roland de Kordan VII. sa musi pripravit na korunovanie, no uz pred jeho nastupom na tron, sme spolu hovorili o situacii na Demone. Prislubil mi, ak bude treba posle nam na pomoc Kordelske elitne jednotky. Ale velmi sa na to spolahnut neda, pretoze toto by mohlo byt len nudzove riesenie, v opacnom pripade by to mohlo znamenat vojnu medzi Aliciou a Kordeliou. A to sa nemoze riskovat ...
  • 0

#23 Ertai

Ertai

Mistr

• Vedoucí CS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1393 Příspěvků:

Odesláno 29.05.2006 16:24

Tápis čtyřiadvacátý, desátník Tim

Pomoc?

Dnes my přišel dopis z Dominárie, přinesl my ho můj věrný přítel Vojta. Je to list od správce Varrina. Můj původní návrh, povolat celou armádní hotovost Dominárie a s rozvinutým praporem pochodovat až před brány Alície my byl rozmluven mím bratrem. Ale správce slíbil, že v případě nouze pošle malý oddíl vycvičených vojáků aby nám pomohl v boji. Slyšel jsem nějaké znepokojivé zprávy a nevím kde je Hiosu. Doufám, že se brzy vrátí kapitán, protože jinak nevím, kdo povede rozpadající se armádu. Kde jen ten Hiosu může být? Snad je jen na lovu a dělám si zbytečné starosti
  • 0

#24 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 29.05.2006 22:20

Zapis 25. porucik Hiosu

Uz to zacina

S radem se mi podarilo konecne domluvit. Elli me ujistila ze nas vojensky akt byl odpusten. Avsak Gerald nam to jiste bude dlouho vycitat..Slib co jsem dal Dragoovi jsem nedodrzel.Neudrzel jsem armadu pohromade. Nejsme jednotni jak se zdalo.
Pri schuzce, kterou svolali odpurci Ingara, nas napadla Lania. Ta Lania, o ktere jsem se zminoval ze bych nebyl rad, kdyby se nekdy postavila proti nam.Sice byla zneskodnena, ale pri shcuzce jsem citil jak se na me ostatni koukaji uz s vetsi neduverou. Radsi jsem proto do debaty moc nezasahoval.
Jsem potesen vysledkem nasi schuzky, protoze se ukazalo ze i my mame eso v rukavu.Tim esem je Lord MacLier.
Lord je ten pravi vudce ktereho jsme potrebovali.Potom co nam nastinil reseni celeho problemu jmenem Ingar, vsichni souhlasne prikyvovali a nikdo nemel namitek.

• 0

#25 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 04.06.2006 02:27

Zapis 26.porucik Hiosu

Smrt

Stalose to ceho jsem se nejvic obaval.Chytili Reservu a popravili ji.Chtel jsem neco udelat , dostat ji z toho ,ale nic me nenapadlo. Ukryl jsem se do stinu a v poslednich minutach jsem ze zoufalstvi vystrelil na kata.Byl jsem tak rozruseny ze jsem minul.V tu chvily, kdy Ingar dal povel k setnuti hlavy , sem jen zoufale prihlizel.
Je mrtva. Uz nikdy ji neuvidim. Uz nikdy sni nepromluvim. Uz nikdy neucitim jeji polibek na tvari a neuvidim jeji zarici usmev. Tohle se nemelo stat.
Potom vsem sem se priblizil zahalen stinem k davu prihlizejicich . Napeti bylo silne. Jeden z strazcu se zacal navazet do Pindruse a ostatnich. To nemel delat. Najednou vsem dosla trpelivost a jeden podruhem zacali tasit zbrane. Strhla se hrozna rez. Ja pln nenavisti jsem se pridal.Tak tak jsem se vyhnul smrti. Skoro vsehny nas tam pobili.Po tomto masakru sem se do dalsich boju nezapojil. Mnoho Aliciiskych este skouselo vyrazit na Ingara ,ale ten mel dobrou ochranu strazi.Vsechen odpor byl nasilne potlacen.
Ja sem jen sedel u gilotiny a po tvari se mi rinuly slzy.Srdce mi chtelo prasknout.
Kdy nadejde ten tizeny den kdy dostanem pokyn k utoku. Kdy se konecne ukaze pravy Lord.
Az tet pri psani do deniku mi dochazi co jsem provedl za hloupost.Doufam ze pri strelbe po katovi me nikdo nevidel.Nerad bych privodil Armade vetsi problemy.
Uz aby nastal tizeny okamzik Ingarova skonu.

• 0

#26 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 05.06.2006 10:07

Zapis 27., kapitan Dragoo de Kordan II

Revolucia ...

Uz je to ze nami, vlada krala Ingara bola zvrhnuta ale samotny Ingar utiekol. Dufam, ze s Lordom Eramanom bude nase mesto len prosperovat.
Boj o mesto bol ukrutny a nebezpecny. Ingarovi zoldaci kladli velky odpor a obsadili skoro cele mesto, no boli potlaceny. Najvacsie problemi sposoboval ich velitel. Nakoniec sme sa dostali do hradu, ale Ingar tam uz nebol. Samotny hlavny vchod bol zvnutra zabarikadovany. Chvilu sme to tam prehladavali, ale za niektore dvere sa dostat nedalo. Dolezite vsak je, ze moc v meste ma opat spravodlivy a cestny clovek, akym je Lord Eraman.
Bezprostredne po skonceni revolucie bol sud s Ingarovou pravou rukou, Valentynou. Spolocne s Orfom, Elli, Callisiou a Haldethom som bol v porote, obcanom sme povedali co vsetko obvinena bardka spachala. Rozsudok bol jasny ... skoro od zaciaku, SMRT! A tak sa aj stalo. Hned po sude pred zrakmi davu bola Valentyne odseknuta hlava, ktora bude nabodnuta na drevenu tyc pred mestskymi branami.
Skoncila sa jedna era krutovlady, nastupuje mier. Straty v bojoch a aj mimo bojov su strasne. Padlo vela nevinnych, ludia, trpaslici, elfi ... Najhorsia je strata Reservy. Urcite pojdem na jej poslednu rozlucku.
Avsak, este stale behaju na slobode ti, ktori sposobili vsetko toto zlo. Sam Ingar a Tarsem. Snad ich niekedy chytime a dostanu co si poprave zasluzia. Nemozu sa schovavat vecne ...

• 0

#27 Ertai

Ertai

Mistr

• Vedoucí CS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1393 Příspěvků:

Odesláno 07.06.2006 05:31

Zápis 28. seržant Tim

Všechno co má začátek, má i konec

Ingar je svrhnutý, a na Vulkáně opět sedí někdo kdo má v hlavě rozum. Bitva je dobojována, ale je dobojována i válka? Valentýna je mtrvá ale co je s Ingarem a Tarsemem? Nesmíme se ukolébat vlastním úspěchem a musíme zůstat ostražití! Jsem ale rád, že armáda sehrála svou úlohu při svržení krutovládce. Stejně jako vévoda Dominárský. Myslím, že dokud zůstanou občané Alície spolu a budou táhnout za jeden provaz, Alície nemůže padnout. Nicméně při svržení Ingara nás tam z armády bylo jen pár, a ke byli ostatní? To ví jen sám Olios. Myslím že by se mělo něco udělat s docházkou.
  • 0

#28 Hiosu

Hiosu

Starší tovaryš

• Hráč
  • PipPipPipPipPip
  • 796 Příspěvků:

Odesláno 08.06.2006 18:54

Zapis 29, nadporucik Hiosu

Zivot de dal

Je povsem.Ingar svrhnut, Valentyna popravena.
Mel bych se radovat ,ale duvod k radosti kazi vspominky na popravu Reservy.
Ochranci usporadali rozlouceni. Prisel jsem akorat na zahajeni.Seslo se nas tam dost. I Lord prisel.
Byl jsem zabran do vlastniho smutku a zlosti na sebe ze jsem opomel vyjadrit soustrast sestre Reservi.Poradne sem nevnimal ani ostatni a proto sem neomalene skocil do proslovu nove vudkyni elfich ochrancu.Proto jsem radsi az do konce obradu mlcel.Nakonec se objevilo nake bozi stvoreni ktere si vzalo jedinou vec ktera po reserve zbyla a to perla z popela Reservy.Oslnil nas nadherny vybuch svetla a perla s tim stvorenim zmizela.
Jeji duse urcite nasla klid.
Ale duse mnohych z nas klid nenajde dokud Reservu nepomstime.
Zivot de dl a mi se musime poucit z nasich chyb.Uz se nesmi opakovat to co jsme si prozili.Proto musime byt neustale ostraziti, neb zlo na Demone nereklo posledni slovo.

Kapitan Dragoo me zanedlouho po rozlucce informoval o znepokojujicich udalostech okolo Tarsema.Ten zlosyn nestraci cas a neustale se snazi skodit.Nejhorsi je ze asi nema zadnou pevnou zakladnu.Vzdy to je jen otazkou nahody kde se objevi.A mi nestacime dost rychle zareagovat.Chce to vyzvat vsechny stopare aby se meli na pozoru a hlasily jeho pohyb.Treba se nam pak podari odhadnout kde se zas obevi ,nebo dokonce odhalit kde ma zakladnu.
Nejvic me znepokojilo ze byl viden ve spolecnosti dvou zen.Pokud ma spojence v radach Alicie je nemozne ho dostat aniz by otom predem nevedel.
Olios but prinas a zlo at zhyne.

• 0

#29 Ertai

Ertai

Mistr

• Vedoucí CS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1393 Příspěvků:

Odesláno 12.06.2006 15:35

kulatý 30 zápis, seržant Tim

Invaze obřího hmyzu

Včera byl trénink. Velice zajímavý trénink. Nejprve sme se sešly před hradem. Vrátil se k nám plukovník z Neverwinteru, ano ta děsná vojenská guma. Nejprve vyhodil Artemise za to, že splnil rozkaz, potom se pohádal se Sonym a mnou kvůli nějakým blbostem. Mno prostě děsná guma. Nejlepší byl můj souboj s desátníkem Avillem. TO byl mega souboj prostě úžasnej. Poté jsme se já kapitán Dragoo a tuším že Lazar vydaly ke hradu Elisia řešit frčky. Měl jsem divný pocit. Proto jsem se šel podívat dolů a viděl jsem obrovskej hmyz. Co bylo horší viděl jsem celé mužstvo na zemi. Vrhly jsme se na něj a zatlačily ho zpět. Mocný Olios pomohl našim mužům na nohy a vrhly jsme se na navou várku hmyzu. Naštěstí si NĚKDO uvědomil, že hmyz má namířeno do města. Ještě že jsem tam byl. Probíjely sme se k městu. Myslím, že jseme s Lazarem byli jediný kdo zůstaly na nohou po celou dobu bojů. Měly jsme štěstí, dorazily jsme dřív než hmyz a před branamy na hřbitově se odehrála veliká bitva. Myslínm, že takový masakr jsem dlouho nezažil. Jedinej problém je v tom, že moje zbroj je namaděru a pravděpodobně neopravitelná. Jo a bombonek nakonec. Opět dostáváme žold.
  • 0

#30 Lord Dragoo

Lord Dragoo

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 359 Příspěvků:

Odesláno 15.06.2006 23:01

Zapis 31., kapitan Dragoo de Kordan II

Dolapenie nepolapitelneho ...

Dnesny den bude istotne velkym dnom. Podarilo sa dopadnut toho najobavanejsieho zlocinca na ostrove. Cloveka, ktory ohrozoval a vrazdil nevynnych ludi, otvorene bojoval proti Alicii a dokonca sa vydaval za knaza Oliosovho radu. Tarsem, je teraz sputany v alicijskej veznici, pod dohladom vo dne v noci. Uz ho caka len sud, kde sa rozhodne, co s nim. Ale pri jeho zlocinoch ... Spravil dnes velku chybu, ze podcenil zhromazdenie okolo vatri na alicijskom hrbitove. Klan trpaslikov Hromove kladiva, carodej Tomi the Reaver a dalsi. Tarsem sa zacal vyhrazat, dokonca zmlatil jedneho trpaslika, co pochopitelne Orf neuniesol a zautocil na Tarsema. A spolu s nim sme sa pustili do boja vsetci. Tarsem strhol kona a snazil sa ujst, uz znacne zraneny, ale Tomi the Reaver ho dorazil akymsi kuzlom desiatok magickych modrych guli. Popisal by som to lepsie, keby som sa vyznal v magii ... Potom ako Tarsem padol, zacali sa zbiehat ludia. Niektory knazi mu chceli pomoct, ale potom co sme ich zahriakli, tak si to rozmysleli. Len jedina zena, elfka, mu chcela pomoct. S nou sa strhla tiez mensia potycka, padla k zemi no nakoniec sa postavila a uz si snad svoj umysel rozmyslela. Kazdopadne, Tarsema som nalozil na chrbat a osobne sputaneho som ho dotiahol az do vezenskej cely, kde teraz caka na svoj spravodlivy sud.

Přiložené soubory

• 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních