Kazdej rika ze je monk "slabej"
#1 Host_Aristo_*
Odesláno 03.04.2006 09:04
Kdyz je tak silnej tak mi reknete nejakej Build.
Ja jel Monk, kler, fight - neni spatny ale nic moc na maga to nestaci
Monk, zaklinac, rdd - velky dmg taky neni spatny opet maga neda
takze mi vysvetlete cim je monk silnej popr. nabidnete nejaky Build (c;
Odesláno 03.04.2006 11:16
Mag je proste mag a toho das dobre jen druhym magem, nebo devastem nebo cimkoli, cim ho prekvapis.
Monk je sam o sobe slaby, ale to kazde povolani ktere neni nicim mixnute ... teda az na par vyjimek, ale jinak neni monk vubec slaby. To tady jen nekdo kecnul nejakou ptakovinu (Tusim ze Ran) a ono se to chytlo.
Monk s klerikem (A jeste taky monk/ranger) je jedno z nejsilnejsich povolani vubec a tezko se mu nekdo v boji tvari v tvar vyrovna.
Teda za predpokladu ze to nestavi nejakej n00b :)
#3 Host_Aristo_*
Odesláno 03.04.2006 11:56
Odesláno 03.04.2006 12:45
Uf ... noo ... hehe ne :-)Takze Monk/klerik/ranger jo ?(c;
Za prve ti tam chybi uncanny dodge (zahadne uskoceni) coz je dulezite, pokud by ten mnich mel byt pres obratnost ... jakoze jinak si to ani nedovedu predstavit :)
Za druhe klerika tam vubec netahej. Myslela jsem Monk/ranger/sd 9/26/5 vytahnes z toho slusne AC a AB taky, za predpokladu, ze toho hranicare pojedes do 20 lvlu. Je to sice fuska to vyexpit (Teda nevim jestli to ma byt na PvP nebo do PW) ale nakonec to stoji za to. Budes mit Bane of Enemy (+2 ab a 2k6 dmg) + za kazdych 5 lvlu hranicare si vyberes Favored Enemy, coz ti prida taky bodik zraneni takze to je dalich +5 dmg za 25 lvlu hranicare. Nepotrebujes ani zakerne utoky a protivnik to pekne pociti (Teda za predpokladu ze ho mas vybraneho jako oblibeneho nepritele. Tady je ale videt, ze se tenhle build hodi spise do PvP protoze si vyberes nejfrekventovanejsi rasy jako clovek, pulcik, elf, pulork a trpaslik a jsi za vodou.) No a k tomu HIPS, epic dodge, uncanny dodge a par kouzel hranicare jako bonus, ktere ti pomuzou se solidne ukryvat do stinu.
EDIT: Ale kdyz se proti tobe postavi klerik/monk tak ma porad navrch on :-)
Odesláno 03.04.2006 14:54
samozrejme zalezi na prostredi, upravach, itemech, na tom jak moc chces bejt zavislej na boostech, ale jako takovou sablonu pro dobryho monka bych videl treba tohle:Kdyz je tak silnej tak mi reknete nejakej Build.
Monk/Cleric-Paladin-Ranger/Rogue-SD
ten ranger/sd (vitez posledniho BoW BCBC

jeste abych nezapomel tak je tu treba slabej monk/bard/aa

btw. kdyz uz sme u toho BoW tak tam je v posledni dobe tak premonkovano ze se tam skoro nic jinyho hrat neda a dokonce se ted celkem zhave diskutuje o zruseni monkspeedu

Příspěvek upravil Rah bin Salam.: 03.04.2006 15:07
Odesláno 03.04.2006 16:52

Odesláno 04.04.2006 09:22
Příspěvek upravil Dědek: 04.04.2006 14:06
Odesláno 04.04.2006 11:21
Ohledne tech kam porad, pred casem tu behal kuprikladu Asciho build monka, klerika a slabyho harpera s rapirem, co mel na testu ac 75 a ab 58 tusim, tak co furt kamy. Navic to byl akuratni healer i s implozi a v podminkach Demony kde si alchymista nadela flasek jak Dumgar harantu je o to vic v pohode.
JJ to je pekne,ale ja chtel mnicha pres obratniost,jak se slusi a patri,krom toho ted mam druida alchymistu,takze bych rad i jinej craft,nebudu se porad opakovat

Odesláno 04.04.2006 13:07
Sak ja to neradim tobe, ptal se Aristo a navic tu Vlk porad breci ze bez kam to nejde, aniz by zapojil invenci a kreativitu a pohlednul trochu dal nez na co nejvic utoku za kolo :)JJ to je pekne,ale ja chtel mnicha pres obratniost,jak se slusi a patri,krom toho ted mam druida alchymistu,takze bych rad i jinej craft,nebudu se porad opakovat
Odesláno 04.04.2006 13:18
Sak ja to neradim tobe, ptal se Aristo a navic tu Vlk porad breci ze bez kam to nejde, aniz by zapojil invenci a kreativitu a pohlednul trochu dal nez na co nejvic utoku za kolo :)
hehe,to jo no,bez kam to jde,jenom to byly dobre secne zbrane,ted clovek aby na obratmost musel slozite premejslet,kdyz nechce rukavicky...no la eja rad premajslim

Odesláno 04.04.2006 13:44
V podmínkách Demony s pingem 2500 ms bez uncanny dodge je ten build nehratelný...Ohledne tech kam porad, pred casem tu behal kuprikladu Asciho build monka, klerika a slabyho harpera s rapirem, co mel na testu ac 75 a ab 58 tusim, tak co furt kamy. Navic to byl akuratni healer i s implozi a v podminkach Demony kde si alchymista nadela flasek jak *CENZUROVANO* harantu je o to vic v pohode.
Odesláno 04.04.2006 14:57
já brečím že bez kam to nejde? aha a proto jsem si udělal hned jako první postavu mnicha na rukavice a doexpil hoSak ja to neradim tobe, ptal se Aristo a navic tu Vlk porad breci ze bez kam to nejde, aniz by zapojil invenci a kreativitu a pohlednul trochu dal nez na co nejvic utoku za kolo :)

Odesláno 04.04.2006 16:35
Boze, kamy sou naprosto naprd secne zbrane pokud pomines mnichuv bonus k utokum, je tolik zbrani pres dex
ja vim,ze jsou,problem je ze mnich je neumi pouzivat,coz znamena,ze bud ze zacatku vyplejtvas odbornost na smrtelny zbrane,kter s nejvetsi pravdepodobnosti ziskas u dalsich povolani,ktere se ti hodi do buildu(kdyz ne tak je to jasny,ze si je das hned ze zacatku) a nebo si proste pockach,ale to te do te doby musi nekdo expit..no ale mozna to ani nebude potreb,uvidim...

Odesláno 04.04.2006 17:39
ja vim,ze jsou,problem je ze mnich je neumi pouzivat,coz znamena,ze bud ze zacatku vyplejtvas odbornost na smrtelny zbrane,kter s nejvetsi pravdepodobnosti ziskas u dalsich povolani,ktere se ti hodi do buildu(kdyz ne tak je to jasny,ze si je das hned ze zacatku) a nebo si proste pockach,ale to te do te doby musi nekdo expit..no ale mozna to ani nebude potreb,uvidim...
Rikam ti potreti a naposled, ze muzes zatim pouzivat jako mnich handaxe, klidne i pres finty

Odesláno 04.04.2006 18:02
Rikam ti potreti a naposled, ze muzes zatim pouzivat jako mnich handaxe, klidne i pres finty
JJ ted jsme se v tom rejpal a taky jsme na to prisel,otazkou je jestli u nich nezustanu,i kdyz osobne mam radsi mece,na ty vzdycky muzu prestoupit...ale i tak diky za opakovane upozorneni

Odesláno 04.04.2006 19:38
JJ ted jsme se v tom rejpal a taky jsme na to prisel,otazkou je jestli u nich nezustanu,i kdyz osobne mam radsi mece,na ty vzdycky muzu prestoupit...ale i tak diky za opakovane upozorneni
![]()
a abych nezapomnel opakove upozornit

Kdyz si vezmes rasu elf, tak se ti k tomu prida jeste rapir

Odesláno 04.04.2006 20:48
a abych nezapomnel opakove upozornit
![]()
Kdyz si vezmes rasu elf, tak se ti k tomu prida jeste rapir
Jo diky,ted si jen nemuzu vybavit jak rapir vypada a jaky je rozdil s klasik kratkym mecem,ale ja vzdycky hraju za muzske pohlavi cloveci rasy...v tomhle ohledu jsme jaksi nacionalni

Odesláno 04.04.2006 21:20
![]()
Ja jestli budu jeste neco hrat v budoucnu na demone (coza si jo) tak to bude mnich prez rukavice a nebo taky je luxusni s kukrama a teda kazdopadne prez dexku.
Odesláno 05.04.2006 08:56
Martial
Base damage: 1d6
Damage type: Piercing
Critical: 18 - 20 x2
Size: Medium ( nicmene se na rapir i pro medium postavy vztahuje Weapon Finesse, myslim, ze jako ja jedinou medium zbran ? )
Je to vlastne obdoba Scimitaru, ale lisi se v typu zraneni.
Kukri ( vypada jako takova zahnuta dyka )
Exotic
Base damage: 1d4
Damage type: Slashing
Critical: 18 - 20 x2
Size: Tiny
Odesláno 05.04.2006 10:50

Odesláno 05.04.2006 11:14
Odesláno 05.04.2006 11:30
Když má třeba halapartna bodné/sečné (piercing/slashing) tak se to ve vztahu k imunitam na ty druhy zranění bere ako?
Jako obojí zaraz, nebo jednou sekne jednou bodne?
Odesláno 05.04.2006 11:36
Exoticke zbrane asi tezko bude mit nejake povolani defaultne. Nicmene porad mi to nesedi ... ty chces jet uplne cisteho monka ?
Jo uz taky vim,ze je to exotixka.
Ne nechci uplne cisteho,jeste uvidim ,jak ho nakombinuju,si nejdriv zkusim vymyslet neco sam.Samozrejme ,ze ostatni jina povolani,maji treba smrtici zbrane(kratky mec mam hlavne na mysli),ale takova povolani si muzu dat az v dost pozdejsich lvlech(trab Thorm),no a do te doby musim cekat,coz bud znamena,ze se hned zamerim na sekyrky a nebo je budu docasne pouzivat...
Odesláno 05.04.2006 11:39
Jo uz taky vim,ze je to exotixka.
Ne nechci uplne cisteho,jeste uvidim ,jak ho nakombinuju,si nejdriv zkusim vymyslet neco sam.Samozrejme ,ze ostatni jina povolani,maji treba smrtici zbrane(kratky mec mam hlavne na mysli),ale takova povolani si muzu dat az v dost pozdejsich lvlech(trab Thorm),no a do te doby musim cekat,coz bud znamena,ze se hned zamerim na sekyrky a nebo je budu docasne pouzivat...
Jo, třeba takového Torma si nedáš dokud nemáš zaměření na zbraň zblízka...ale jelikož má featy jako bojovník (víceméně) tak nejni problém na zaměření na sekyrky jeden obětovat
Odesláno 05.04.2006 11:42
Jo, třeba takového Torma si nedáš dokud nemáš zaměření na zbraň zblízka...ale jelikož má featy jako bojovník (víceméně) tak nejni problém na zaměření na sekyrky jeden obětovat
Presne to rikam,otazkou je pro co se rozhodnu,jestli pro mece,tak si na ne dam zamereni a bud cekat a zatim pouzivat sekyrky a nebo si dam rovnou zamereni bna sekyrky a na mece se vyprdnu...no a ted uz m,usim do skoly na anglictinu

Odesláno 05.04.2006 11:49
Presne to rikam,otazkou je pro co se rozhodnu,jestli pro mece,tak si na ne dam zamereni a bud cekat a zatim pouzivat sekyrky a nebo si dam rovnou zamereni bna sekyrky a na mece se vyprdnu...no a ted uz m,usim do skoly na anglictinu
..no treba nam odpadne jako minule
Já sem věděl, že to bude chtít víc rozepsat

Takže dáš si s monkem zaměření na sekyrky, dáš si Torma, a pak máš s Tormem každý druhý lvl bonusový feat, no a tam si můžeš dát zaměření na nějakou smrtící zbraň.
Ale osobně moc rozdíl mezi sekyrkama a kratkým mečem nevidím.
Ale jestli se někdy dostaneš do Doupě Zla tak sekyrky budou lepší, kvůli imunitám na piercing zranění (bodné)
edit: No když už budeš mít toho Torma, tak jsou kukri jasná volba
1 uživatelů si čte toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních