Skočit na obsah

Fotka

Kronika klanu Hromová kovadlina

• Please log in to reply
125 odpovědí na toto téma

#1 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
  • Interests:Tanur z klanu Hromová kovadlina
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 23.02.2006 19:53

V hospode U Maugrima bylo nezvykle plno.Krom stalych stamgastu se zde u velkeho stolu seslo vice trpasliku nez v jakykoliv bezny den.Hlasite se bavili a popijeli jak se na spravne trpasliky slusi a patri.Servirka mela plne ruce prace.Zrovna ve chvili kdy polozila plne korbele na stul,otevreli se opet dvere a do mistnosti vesel dalsi trpaslik.
„Ja si dam take,"rekl kdyz uvidel servirku
„Orfe,vitej mezi nami,"pozdravil ho trpaslik s hnedym vousem
„Rad vas vidim bratri," odpovedel Orf
Trpaslik oprel svuj cestovni batoh o stenu a posadil ke stolu.
„Orfe mas to u sebe?" Optal se ho hned trpaslik s hnedym vousem
„Jo,neboj Tanure,je v bezpeci"
Tanur si odkaslal a obratil zrak smerem k ostatnim u stolu.

„Ehm,ehm,ticho prosim"
Pockal az vsichni ztichnou a pokracoval.
„Takze,zacnu tim,proc jsme se zde sesli.Nebudu to nejak protahovat.Duvod je ten,ze potrebujem vasi pomoc.Myslime si,ze se to netyka jen me a Orfa ale nas vsech".nachvilku se Odmlcel.
„Tady Orf nasel za zvlastnich okolnostech pergamen.Je psan nasim pismem,nikdo jinej nez trpaslik ho nedokaze precist".stim se obratil na Orfa.

„Nu je to tak,ale nejzajimavejsi je obsah",odvetil Orf.
Zalovil v kapse a vytahl do latky zabalenou rolicku pergamenu.
„vsichni se na to podivejte.S Tanurem jsme se shodli,ze misto ktere je tam popsane,musi byt jedine stary dul v dracich horach"
V tu chvili se u stolu rosprostrelo hrobove ticho.Kazdy vi,jak je tento dul nebezpecny.Jen opravdu odvazni hornici se mohou postavit nestvuram,kteri hlidaji cenne stribro tohoto dolu.

„To jeste nejni vse" prolomil ticho Tanur
„O par dni pozdeji jsem shodou nahod objevil prsten.Na prvni pohled zcela obycejny,neopliva zadnou magickou silou.Skoro bych ho levne prodal nejakemu zlatnikovi,kdyz bych si nevsiml drobnych znaku na obvode."
Hrabnul do kapsicky a na stul polozil lesknouci se prsten.
„Je na nem napsana hadanka.Dlouho jsme nad ni uvazovali a snazili se ji rozlustit.Podle nas tyto dve nalezene veci patri k sobe.Prvni pergamen.Ten nas ma zavest na jiz zminovane misto.Pak je tu prsten.V hadance se zrejme mluvi o nejakem nemrtvem,ktereho mame najit.Nu,sami vite,ze ve starem dole jich je pozehnane."

Trpaslik podal prsten at si ho vsichni prohlednou.Po reci mu vyschlo v hrdle,capnul plny korbel piva a rychle ho do puloviny vyprazdnil.Ve tvari bylo videt,ze je cim dal vice nervozni.Polozil korbel,pritom pohledem sledoval ostatni jak se dohaduji a premysleji o hadance.

Jeste nejakou dobu tam popijeli a sirili mezi sebou sva moudra.
„Myslim,ze by jsme se meli vydat na cestu",rekl trpaslik s holou hlavou a na brade se mu pritom pohupovali dva male copanky spletene z vousu.
„Na miste jsme se preci vsichni shodli.Pojdme co nejdrive at nemusime prenocovat v lese.Na hadanku urcite kapnem cestou" pravil jeden znich

Přiložené soubory

• 0

#2 Gobbo

Gobbo

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1341 Příspěvků:

Odesláno 24.02.2006 05:30

Obloha jako vždy byla pokryta rudými sazemi a všudypřítomná horkost a pach síry by odradil kdejakého odvážlivce. Gaugnus stála na vyvýšenině jednoho z osiřelých útesů, ani kousek trávy nerostl kolem a žádný strom nebyl v dohledu. A dokud tu budeo na, ani v dohledu nebude.
Udeřil blesk a za jejími zády se ozvaly kroky, neotočila se, věděla kdo přišel.

" Má paní." poklonil se Alex Romanov a v jeho obličeji bylo něco co tam dřív nebylo, něco co se u něj nikdy nevidělo. Alex naučený jednat s ledovým klidem, který se mnohdy střídal s bezednou krutostí se vytratil a v jeho hlase teď zněly náznaky obav, strachu či snad nervozity?

" Co neseš můj drahý?" zahalekala čarodějka svým nadřirozeným hlasem a konečně se otočila.
" Kde je kněžka?"
" Vše je zařízeno má paní, ale..." načnul větu a zarazil se, nechtěl jí říct že se vše komplikuje, nechtěl... ale musel.
" Před pár dny, vyrazili trpaslíci do hor a..."
Zvedla ruku a dala tak na jevo ať mlčí.
" Ano, já vím. Vypadáto že je to zoufalý pokud štvanců o záchranu." usmála se ale oči planuly čirým zlem, kterému nedokázal vzdorovat snad nikdo. Alex odvrátil pohled.
" Ale našli to, proč tam šli. Jestli najdou zbytek." sledoval svou vládkyni jak se šklebí čím dál víc. Nechápal.
" Máš strach že ano? Už jednou tě ten kdo nesl ty věci málem zabil." Kývnul, nebylo tomu mnoho věků co se střetl s trpaslíky, kteří byli sto po démoních hlavách.
" Proč je nezabiješ?" zeptala se lehce Gaugnus a nahodila výraz, kterým mluví chůvi k malým dětem.
" Magie kolem nich je silná a má vlastní moc nepronikne skrze tu bariéru, jejich zprachantělý bohové je chrání! Myslel sem že byste možná mohla."
" Ne, ty trpaslíci nejsou prioritou, hraj si s nimi ty sám. Já se musím soustředit jiným směrem."

Když Alex odešel čarodějka jen chvíli zůstala na svém místě, poté se otočila na podpatku a rozplynula se v černý mrak. Ten mrak se pak snesl u temnotou pokroucené věže prostřed obřího kráteru.
  • 1

#3 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 25.02.2006 13:03

Cesta byla úmorná, naštěstí však klidná a když konečně trpaslici došli ke Starému dolu stále neznali odpověď na tajemnou hádanku, padalo spoustu návrhů ale žádný se jim dostatečně nepozdával, tudíž se rozhodli že to risknou a snad odpověď najdou přímo v dole.
Hned u vstupu na ně čekal tak tuhý odpor nemrtvých, že jen s vypětím všech sil a s Moradinovu pomocí se jim podařilo zachránit holé životy a prchnout.
„Sakra? takle to nepude ogaři, musíme to co nejdřiv rozlousknout, vokaž ještě ten prsten, Tanure“
A opět se rozhořela diskuse, jeden návrh střídal druhy, trpaslici se zamyšleně tahali za dlouhé vousy, nakrucovali kníry, škrabali se na helmicích. Zkrátka se pekelně soustředili, ale kýžená odpověď stále nikde. Když tu:
„A co takle víra, he? to by mohlo bejt vono. Srdcem víry sou duše a krví naše životy“
„To není špatný, Orfe,“ souhlasně pokývne Khagor. A další trpaslici se přidávají souhlasným mručením.
„No jo,“ vzal si slovo Gefnir. „Ale tu se píše: komu popis sluši, ne čemu.“
„Hmm, no to je fakt, sakra…ale od víry je jen krok k Moradinovi. Co myslíte bratři?“
„Ano, to je vono“ volali trpaslici jako jeden. Mohla to být náhoda, ale také znamení když oblohu proťal z nenadáni blesk.
S Moradinem v mysli, již nebyli upíři takovou překážkou, Muhdy svojí sekerou rozrážel voje krvesajů, Noirin sesílal mocná trpasličí kouzla, kněz Orik léčil rány a dodával svým bratřím odvahy i ostatní trpaslíci se činili a společnými silami pomalu, ale jistě procházeli jednu šachtu za druhou až dorazili k podivným dveřím. Kouzla, páčidla ni ostré sekery nesvedli s dveřmi zhola nic, všem bylo jasné že bez klíče se dále nedostanou. Ku štěstí Tanura napadla spásná myšlenka, vylovil z kapsáře tajemný prsten a přiložil ke dveřím, ty se s uširvnoucím zaúpěním odsunuly.
Trpaslicí se ocitli v podivné jeskyni, v jejímž středu se skvělo podivné sousoší, tři hrozivý démoni a silueta schouleného člověka. Když si braši podivné skulptury prohlíželi, za jejich zády se ozval hromový hlas.
„Dobře jste si vedli synové hor, ale vaše cesta není u konce.“ ukáže sekerou k sochám Moradin. „Toto je Argod, kovář z dávných časů, to on zkul moji první zbroj a byl to on kdo se stal jejím prvním ochráncem. Avšak po pádu Argosu…, byla zbroj rozdělena ve tři části. Přilbu, pancíř a sekyru. Byly skryty po celém ostrově aby nepadly do pařátů démonů. Zde Argod se obětaval a v podobě kamene střeží mocnou helmu. Mí synové čeká vás teď těžká zkouška, musíte se ubránit těmto třem nestvůrám a tak získat přilbici, vytrvejte synové…“

A to už začala praskat první socha, až nakonec před skupinou vousáčů stál první démon. Svým plameným mečem se chápal po trpaslících, ti mu to opláceli svými zbraněmi, jakmile byl první na zemi již další čertchman se po nich sápal až nakonec i třetí netvor se s hlomozem zřítil k zemi. Již nebylo pekelných strážců a tak byl Argod osvobozen, jeho duch se vydal do říše za závojem, na místě kde stávaly sochy, se zaskvěla mistrovsky zdělaná helmice.

„Výborně, již máte první část té zbroje, avšak mějte na patrnosti, že nesmí být žádná její část nošena dokud nebude sjednocena, neboť by zemřel a to nenávratně.
Tuto relikvii svěřuji do opatrovnictví Orfovi.“
„Dě..děkuji, Kováři duší…je to čest“
„A také velká odpovědnost, démoni budou jistě o ni usilovat, mějte se na pozoru.
Nyní slyšte má slova, další vaše cesta je ukryta. Kámen ledu, v kamení ledu. Najděte význam těchto slov a najdete další kus zbroje. Vytrvejte ve svém úkolu, synové hor“
  • 0

#4 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 25.02.2006 19:06

Gefnir zrovna dokoval poslední hřebík když z blízké důlní chodby uslyšel Tanurův hlas :
,, Pomoooc , pomoooc je tu déémoon" Všichni trpaslíci kteří byli se mnou ukovadlin a něco dělali upustily své nářadí a spěchali Tanurovi na pomoc. Když sme tam dorazily Tanur se již rozmachoval svou sekerou a bránil se před útoky plameny obaleného démona.
,,Drž se Tanure, dem ti na pomoc" zvolali sme když sme se dostali do chodby... démon padl. Otřes.
,,Co to ?" ohlídl jsem se. Další démon vylezl z plamenů a vrhl se na nás. Byli jsme již připraveni na další napadení a i tenhle démon padl. V tom se před námi zjevila sukuba a spustila. Jenže ještě než stačila něco vyslovit moje sekera ji pochroumala křídlo ,ale mí bratři mě chytili ,,Počkej nech ji mluvit"
Sukuba pokračovala ,, Tohle bylo jen varování ! Jestli ta přilba s jejím držitelem nebude u jezera Mintarn tak.."
Skočil sem jí do řeči ,, Tak co ?! Hm ?!"
,,To poznáte" odpověděla a zmizela.

Chvíli sme čekali jestli se nebude zas něco dít ale byl klid , odložili sme zbraně a pustili se do debaty.
,,Co to mělo bejt ?" zeptal se trpaslík který zrovna vstával ze země po těžkém otřesu.
,,Démoni po těch věcech touží až nějak moc" odpověděl Tanur a pomohl mu vstát.
,,Nic jim nedáme" vykřl jsem.
,,Třeba si myslí že si Orf Tanure"
,,To ne jejich vůdkyně je určitě dost inteligentí na to aby věděla kdo je patronem té přilby" řekl Tanur a já pokračoval
"Tak proč zaútočila na nás?"
,,No asi chtěla takhle abysme Orfovi vzkázali tu zprávu o Mintarnu" Odpověděl Tanur a šáhl na zem pro svůj krumpáč.
,,No vypadá to že je zas klid tak se můžem vrátit do práce" zavelel a šel roztavit natěženou měděnou rudu. Všichni sme se vrátily na svá stanoviště a pokračovali v práci.

Přiložený soubor  alicijskydul.jpg   359.85K   244 Počet stažení
  • 0

#5 Drakon Ash'han

Drakon Ash'han

Mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1331 Příspěvků:

Odesláno 26.02.2006 19:02

,,Kde to vázne ?! No tak Callisto... pospěš si těma pivkama."
,,Už du už se to nese." zvolala servírka hostince U Maugrima na nedočkavé trpaslíky.
,,Tak tady to máte" Rozložila z tácu na dva spojené stoly šest korbelů piv. Udělala si menší poznámky na nějaký papírek a pak se zas vrátila za pult. Trpaslíci si rozebrali korbely s velice chutným světlým pivem a poslouchali Tanura ,který si tiše připravoval proslov." Povstal.
,,Tak bratři... sem rád že se nás tu sešlo tolik neboť musíme projednat jednu pro nás důležitou věc."
,,Je nás tu hodně sme silní ,ale sami nic nezmůžem proto sme se rozhodli že spojíme naše síly prostřednictvím klanu jménem Hromová kovadlina." Mezi trpaslíka projela radostné zašuškání a Tanur pokračoval;
,,Elfové už pro nás nejsou hrozbou, stáhli ty svoje ušiska ,ale teď musíme chránit naše nalezené artefakty před démony a hlavně Nás Bratry."
,,Je tedy důležité ,abysme zvolily silného a moudrého vůdce , jeho zástupce tím myslím levou a pravou ruku" Trpaslíci začli přemejšlet o tom koho zvolit do určité funkce.
,,Tak vezmem to popořádku" Zavelel Tanur ,kterému už od toho mluvení vyschlo v hrdle a chtěl se napít ,ale veděl že to bude až nakonec. Povstal Gefnir.
,,Tak jako vůdce bych navrhl Orfa a jako zástupce Tanura a Muhdyho" poté se znova posadil. Povstal Orik.
,,Já jsem se rozhodl stejně jako Gefnir" posadil se. Stoupnul si Khadgar.
,,Já bych jako vůdce zvolil Tanura a jako zástupce Muhdyho a Orfa." prošel se k pultu a něco řekl Callisto a pak se vrátil na své místo.
,,Mno já jako vůdce bych dal Tanura a jako jeho zástupce bych zvolil Muhdyho a Khagora" Řekl Orf a projel si prsty vousem. Poslední si stoupnul Tanur.
,,Takže má rozhodnutí jsou vůdce Orf a zástupci Orik a Muhdy" pokračoval ,,Ale hlasování sme nezúčastnili všichni proto nemůžem vyhlásit konečné výsledky, až se optáme všech trpaslíků ,kteří se chtěli stát členy našeho klanu , budou vyhlášeny výsledky" Pozvedl korbel ,,Připíjim na klan a na mé Bratry" začal pít z korbele. Ostatní trpaslíci se připojili.

O tři dny později...
Tanur dopsal poslední dopis s výsledkama hlasování týkající se klanu a přivolal k sobě posla a dal mu dopisy.
,,Tady máš 50 zlatých *podal mu je* a tyhle dopisy rozdáš všem trpaslíkům."
,,Jistě Pane" Slíbil posel a odběhnul.

V dopisech stálo :
,,Zdravím bratře, tak se mi konečně dostalo odpovědí od všech trpaslíků a můžu tedy uveřejnit výsledky hlasování. Vůdcem klanu se tedy stal Orf a jeho zástupci sou já Tanur a Muhdy. Zlom vas.¨

Přiložený soubor  nwmain_2006_02_25_11_20_47_59.JPG   64.31K   227 Počet stažení
  • 0

#6 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 27.02.2006 15:28

A opět byli na cestě, události posledních dnů nabrali moc velké obrátky, démoni již vystrkují růžky a již několikrát se pokusili získat, to po čem tak baží. Kámen ledu, v kamení ledu, tahle slova trpaslíkům stále zněla v uších, mohlo to být cokoliv, důl v dalekém Morlagu, nebo vrcholky Rudých hor. Rudé hory byly však nejblíže a neskýtali takové nebezpečí jako divočina Morlagu.
Vystoupali po vysokých schodech nad železný důl a za pár okamžiků stanuli před zasněženou jeskyní. Před svým obydlím je přivítal mohutný obr s kůži bílou jako čerství sníh.
„Hur? lidičkové opět přijít zabít má bratra a sestra, už ne, já zabít je!“

Trpaslíci se snažili velikána ubezpečit, že přišli v míru bez myšlenek na boj, že se jen potřebuji porozhlédnout v jeskyni. Ale obr nechtěl nic slyšet a stále si vedl svou, myšlenka na jejich zabití se mu nejspíše velice zalíbila a nehodlal jí jen tak opustit. Nakonec se ho zeptali zdali by průchod horou za něco nesměnil.
„Dobrá, možná vás nechat projít, ale bude vás to něco stát. V údolí být medvěd, on žrát naše špajs. Prťousové přinést hlava já pustit“
Tanur si vzpomněl, že slyšel o jeskyní, která je pelechem medvědů, na nic nečekali a vydali se ulovit nenažraného medvěda. V doupěti objevil největšího a nejhrozivějšího medvěda s jakým měli kdy čest, ale ani on neměl proti pěti ostrým sekerám velkou šanci a tak se jeho hlava brzy ocitla v batohu jednoho z trpaslíků. Cestou na čerstvý vzduch narazili na další medvědy a protože jistota je jistota, přidali se jejich hlavy k té první.
Obr neskrýval potěšení že nevítaný žrout už nebude plundrovat zásoby a trpaslíkům dovolit vstoupit do jeskyně.
V prvním patře jeskyně nic nenasvědčovalo že by zde měl být ukryt tak mocný artefakt, v druhém jakbysmet, ovšem při bližším pozorováni je upoutalo několik podivných kamenů, sestavených do kruhu. To nemohlo být dílem přírody či náhody, ten kruh musel mít nějaký účel, došlo trpaslíkům. A tak začali kameny o klepávat, pokoušeli se je zatlačit, nebo hledat nějaké značka. Avšak nic se nedělo, když už to chtěli vousáči vzdát, jeden z kamenů počal pomalu měnit tvar až ze proměnil ve velikého golema. Trpaslici zůstali v úžasu stát a jejich úžas se znásobil jakmile kamenná masa promluvila.
„Jsem strážce Tela Avataru, co zde pohledávate?“
Trpaslici mu vysvětli co je na toto místo zavedlo a jak je důležité najit další část zbroje.
„Zbroj je ukryta v těchto zdech, avšak bude velice nebezpečné ji získat“
Neměli mnoho času přemítat o jeho slovech, neboť jakmile se Strážce opět změnil v kámen začal se z dalšího kamene vyloupávat další golem, tentokrát celý železný a ihned se pustil do trpaslíků, ti se bili ze všech sil a útočníka rychle zničili, a pak se začali objevovat další a další golemové a jiné potvory. Když i poslední z nich byl poražen zjevil se opět Strážce.
„Vydej nám tu zbroj,“ zvolal jeden z trpaslíků
„Nemohu, přisahal sem že ji budu střežit, přisahal jsem bohům“
„Ale my tu sme z vůle boha, Moradin nás vyslal aby sme ji uchránili před démony“
„NE! přisahal jsem, dokud žiji nesmím zbroj vydat.“
Svojí kamennou pěstí tupil ostří a drtil plechy trpaslíků. Ač utržili nejedno zranění, nakonec i Strážce se sesul k zemi, a v hromadě suti se objevila prastará zbroj.
Už máji dvě části ze tří, ale kde hledat poslední, nejdůležitější?
Zničehonic se na pár okamžiku v jeskyni zhmotnili dvě podivné bytosti, okřídlená žena s mečem a veliký beholder. Mohlo to být znamení, ale i varováni. To ukáží události nejbližších dnů.

Přiložené soubory

• 0

#7 Host_dagoth_*

Host_dagoth_*
  • Host

Odesláno 27.02.2006 19:46

Myslím že bylo odpoledne. právě jsem rozmlátil posledních pár železných hřebíků a spolu se zlomeným kladivem jsem vše hodil do kýblu. Svlíknul jsem kovářskou zástěru a vydal se do Maugrimovy krčmy za svými bratry. Tanur s Orfem posedávali na svých oblíbených místech a popíjeli pivo. A páčili moudra z nového bratra Adara. Protáhl jsem se mezi obvyklými štamgasty a přidal se k bratrům.

Calisto mi nestihla donést ani první korbel řezanýho když se začala otřásat celá hospoda. Rázem jsme v lokále stáli jen čtyři. Nejdříve se mihnul jen jako stín a pak v záblesku rudého světla se objevil poprvé. Malý hnusný skřehotavý rudý mephit.

Chvíli jen bláznivě poletoval po lokále a pomocí temné magie nám v myslích zjevoval ty nejstrašnější věci. Když se trochu uklidnil vyzval nás ať předstoupí náš vůdce. Orf bezelstně vykročil vpřed. Rarach jej vyzval ať na něj pohlédne a on to udělal. Nikdo z nás již Orfa nestihl zastavit. Pak rarach zmizel. Nevím co přesně se stalo, ale Orf nám začal chřadnout před očima. Když slabosti ani po několik minutách neodezněli okamžitě jsme vyrazili do chrámu Pohody vyhledat pomoc.

Věštkyně se snažila ze všech sil, dokázala odstranit jen tělesné oslabení. Co hůř, jako mor se šířila v Orfovi šílenost. Věštkyně to dočasně potlačila svými čáry, jak sama řekla je to jen dočasné. Poradila nám ať vyhledáme elfí čarodějnici v Morlagu, že ta je jediná o které ví, že by nám mohla pomoci.

Vyrazili jsme okamžitě do přístavu. Orf navrhoval abychom jej raději svázali, kdyby propadl šílenství, ale lano jsem rezolutně zamítl a navrhl aby svou sekeru předal Tanurovi, že to postačí bohatě.

U lodě jsme ještě čekali na tři slečny ze vznešeného lidu. Mezitím Orf nakonec raději předal svou sekeru. Pak už jsme jen společně nastoupili na loď. Cesta na jižní hranici Moralgu netrvala dlouho. Přivítala nás bouře. Liják nás bičoval a vichřice nám podrážela nohy. Vyrazil jsem poklusem vpřed obhlídnout terén.

Netrvalo příliš dlouho, a narazili jsme na první odpor. Čekal bych snad něco jiného ale byl tu zas. Ten zatracenej rarach si na nás počkal. On a jeho přisluhovači ze sféry. Nedali jsme jim ani okamžik na rozmyšlení. Rychle kroky, chřestění těžkých zbrojí a řinčení seker čas od času proťalo smrtonosné hvízdnutí šípu. To že sme celou dobu šlapali po nastražených pastech jme zjistili až když bylo po boji.

Letmým pohledem jsem kontroloval ostatní zda jsou v pořádku. Když dozněla poslední léčivá modlitba a zabaléné zbytky lékárničky stalo se to poprvé. Orf zcela propadl šílenství. Řval a kopal kolem sebe jako lítá bestie. Chvilku nám trvalo než se nám jej povedlo šetrně pacifikovat.

Po nějaké době jsme všichni stáli na hranici Morlagské. Cesta vypadala, že bude v pohodě, ale jen do okamžiku, kdy se první stromy daly do pohybu. Přidali jsme do kroku. Zrovna když jsme míjely dalšího enta tak to Orfa zase popadlo. Nejdřív bušil do enta a pak se pustil do Tanura, kterej se vrhnul vše urovnat. Pamatuji si přesně kolikrát mě ten ent praštil, sám sem se divil že zbroj ještě drží pohromadě.

Tentokrát bez servítek sme Orfa popadli a táhli pryč bez ohledů na následky. Enti ale toužili po naší krvi. Vytrvale se za námi prodírali lesem. Z ničeho nic se Adaro otočil a vrhl se entům vstříc a řval že nás dožene. Nechtělo se mi ho nechat samotného, ale na výběr jsem nedostal. Smečka hladových wrků padla na zem v krvavé tříšti kostí dřív než poprvé kousli.

Dorazili jsme upocení na rozcestí. Tanur koukal na nedalekou elfí ves a já vyhlížel Adara. netrvalo mu to zas tak dlouho. Se slovy „Jsem je zaměstnal“ pokračoval v běhu a udal věci zase pohyb. Běžel v čele skupiny. Když jsme se blížili k vesnici nezůstali jsme bez povšimnutí. Adaro poté co přeběhl lávku se velmi rychle zase vrátil, když mu vstříc vyběhl elfí strážce.

Nastala patová situace. My chtěli do vsi, strážce nás nechtěl pustit. Naštěstí se do věci vložili slečny ze vznešeného lidu které byly na výpravě s námi. Chvilku tam něco šprechtili elfsky, pak se byl vyjádřit i Tanur. Nakonec ze strážce vypadlo, že když za každýho trpaslíka bude zaplaceno 100 žlutejch, že nás pustí. Tanur bez váhání vytáhl měšec a zaplatil.

Nacpal jsem sekeru za opasek a hodil si pavézu na rameno. Když jsme míjel první elfu, optal jsem se jí kde bychom mohli najít místní čarodějku. Chvíli něco nechápavě blábolila o tom co tu dělá trpaslík ale nakonec mě odkázala na protější ostrůvek se slovy: „ usvětel zvolejte jméno Alexandra“ . Neváhal jsme a v čele výpravy došel až ke světlům. Ostatní zřejmě některé slova přeslechli a tak se snažili marně doklepat u nějakých dvěří.

Stoupl jsme si před světelné sloupoví a vyzval Alexandru aby se objevila. A objevila. Byla snad ještě víc nepříjemná než stráž u lávky. Hned se do nás pustila a co si to jako dovolujeme atd. Její arogantní výstup poněkud přistřihly slečny které nás doprovázely. Ted sem tomu konečně porozuměl proč to vše dělají. Byly našemu klanu zavázány vlastními životy.

Nastalo další nekonečné dohadování. Čarodějka už nevěděla coby, tak si vymejšlela že chce aby jsme jí nakopali nějaké kovy a tak podobně. Nakonec řekla, že když přineseme lektvar, může provést rituál očištění. Lektvarem měla být krev z fontánky, kterou mají ve svatyni ještěři z Morlagu. Jiné cesty nezbylo tak jsme souhlasili. Následně tomu Orf propadl dalšímu záchvatu. Tentokrát poslal Adara na zem. A to tak, že jsme si mysleli že nadobro. Jedna ze sličných elfek které nás doprovázeli si jej vzala do parády a po pár hojivých modlitbách byl Adaro jako novej.

Na nic jsme nečekali a vyrazili jsme k jeskyním. Hradbu kamenů, kterou se ještěři opevnili, rozbil Tanur během pár minut krumpáčem kterej sem mu dopoledne vykoval. Držel spolehlivě. Byl jsem na sebe chvilku natolik pyšnej, že sem ani nezaregistroval, že už Orf sedí pod starým stromem a přivázanej.

Do jeskyně jsme nakročili všichni. První útok jsme odrazili bez větších komplikací. Smrtící údery tanurovy sekery a svištící šípy byli zkázou hlídky u vchodu. Akorát jsem dorážel jednoho z ještěrů kterej měl tendence se zvednout, když se Tanur ptal kdo je s Orfem. Adaro jako nejmladší z nás se jako na povel otočil na patě a vrátil se hlídat Orfa.

Další skupinka ještěrů už nebyla vůbec překvapená. Zvuky boje je varovaly že se blíží jejich zkáza a tak se patřičně nachystali. Tanur zavelel. Boj měl proběhnout na lávce, na nejužším místě ale možná proto že je Tanur zvyklej velet v kamenemluvě tak boj bral rychlé zvraty. Okamžitě jsme museli do chodby kde jedna z elfek dostávala na čumák. Tanur toho chlípnýho ještěra poslal jedinou ranou na zem kde si ho vzal pořádně do parády. Vrhl jsem se vstříc dvěma dalším kteří se na nás řítili.

Bylo to jako v plném sprintu narazit do skály. Seknul jsme možná dvakrát, než se mi zatmělo před očima.

Svět okamžitě ztichnul. Zvuky boje se ztratily v hluboké tmě. Jen odkud si z dáli jsme slyšel Moradinův hlas. „Vstávej synu hor“ a pak ? Pak jen vidím Tanura jak nade mnou stojí a ptá se mě co hledám na tý zemi. Věděl jsem že na tohle nemám. Přiznal jsem to nahlas. Navrhl jsem, že by místo měl jít spíše Adaro, který je sice mladší ale v boji mu sekera sedla do ruky lépe.

Adaro jen hlesl, že se nic zvláštního nestalo a jeskyně jej pozřela.

Orf seděl pod stromem jak jej uvázali. Nebylo mu příliš do řeči. Bylo vidět jak bojuje s neviditelnou silou které se jej snaží uchvátit. Postavil jsem se na stráž na kamenný val. Povídal jsem si s Orfem a snažil se je psychicky podpořit když tu najednou zas ten rarach. Reflexivně jsme po něm několikrát švihl i když sem věděl že mu nemůžu ublížit. A pak to začalo.

Začal se mě pokoušet jako správnej pekelník. Proč prý chráním toho trpaslíka, kterej je už vlastně mrtvej, kterej už svůj boj prohrál a když to nezabíralo tak přede mnou začal sypat na zem zlato. Zkušeným pohledem trpaslíka jsme odhadl že na zemi leží asi 5 miliónů žluťásků. Otřásl jsem se. To prokletí mého rodu, tu touhu po zlatě jsme potlačil jen s velkým vypětím a myšlenkami na své bratry. Dopomohl jsem si myšlenkou na Moradina a poslal jsem raracha i s pěti melounama ke všem čertům. Zaskřehotal něco a se slovy „ Já Qwadrax Nesmrtelný se vrátím“ zmizel.

Poněkud psychicky vyčerpán sem si sedl na kamenný val a vyslechl Orfa a to jak je na mě hrdej. Dodalo mi to zase sílu kterou Orf sám neměl. Začal jsem být poněkud nervózní, trvalo to nějak moc dlouho. Když sem se rozhodl že aspoň nakouknu za roh tak se z jeskyně začaly ozývat další zvuky boje doprovázené bojovým pokřikem a skřehotáním umírajících ještěrů.

Okamžik na to se z jeskyně vyřítily elfky a hned za nimi trpaslíci. Všichni byli potlučení ale živý. Tanur vítězoslavně třímal v ruce láhev plnou rudé kapaliny. Pochyboval jsem že obsah odpovídá zašmudlané a orvané etiketě. Odvázal jsem Orfa od stromu a bez dalšího otálení jsme vyrazili zpět do elfí vsi.

Menší problémy s enty jsem si vzal tentokráte na starosti já. Chvilku jsem se s nimi „honil“ a pak jsem využil nestřeženého okamžiku a zdejchul se. Čekali na mě u rozcestí. Společně jsme přichvátali ke světelnému sloupoví, kde nás již očekávala čarodějka Alexandra.

Orf si dle jejích pokynů lehl v prostřed mezi sloupy a mi kolem něj utvořili kruh. Jedna elfa se však otočila a utekla stranou. Čarodějka jen řekla že musí se účastnit všichni jinak se nezdaří rituál. Okamžitě na to se další slečna vydala pro svou kamarádku. Něco tam štěbetali že to asi nepůjde že je očarovaná, ale než si kdokoliv stihl slova urovnat rituál započal. Drželi jsme se za ruce v kruhu kolem Orfa. Z energie která začala vířit kolem se mi nedělalo zrovna nejlíp. A když to vše bylo někde v půli tak se ta jedna elfa zase utrhla a utekla z kruhu. Náhle všechna energie zmizela a rituál vzal za své.

Tanura popadl amok a v první chvíli jí snad chtěl zabít ale naštěstí to neudělal. Chvíli jsme se dohadovali a přemýšleli proč si Ell nic nepamatuje. Když nás zase vyrušil ten rarach, qwadrax. Chvilku se zas jen hihňal a pak drapsnul Ell za ramena a zmizel s ní ve víru černého dýmu.

Pak jsme řešili už dva problémy. Co s chudákem Orfem který nám chřadl před očima a co s Ell která zmizela. Qwadrax nám poslal své přisluhovače aby jsme se nenudili. A když už už jsme měli vymyšleno co dál tak a vyráželi na cestu tak za mohutné ohnivé exploze se objevila Ell. Rozhlížela se kolem sebe jako by nic. Zase si nic nepamatovala.

Všichni jsme byli utahaní a hladový. Vyhrál tedy nakonec názor vyrazit do města.

Před alicijskou bránou nás slečny opustily a popřáli nám dobrého pořízení. My jsme se ještě zastavili u Emila jestli nemá nějakou radu. Vypadlo z něj jako že Tery s Mantorem, moji kolegové od řemeskla kovářského, že prej našli nějakou knihu. Že prej hned potom včerejšim útoku démonů. Na nic jsme nečekali unaveně se zvedli z podlahy a klusali k městu.

Terka i se svým kolegou postávala na trhu a něco tam zrovna řešily jestli tak či onak. Hned sem na ně spustil : „ prý jste našli knihu? Terka jen hlesla, že ano. Pak jme se zeptali zda nedokáže rozptýlit prokletí. Terka zkusila něco málo ze svých darů ale nepodařilo se a odkázala nás na místního faráře.

Zrovna si četl něco ve své knihovně, když jsme jej „přepadli“. Vyšel nám samozřejmě vstříc a šel se na Orfa podívat. Chvilka dohad a farář usoudil že nedokáže pomoci ale jen dočasně odstavit prokletí. Co hůř, Adaro byl prý taky prokletý. Využili jsme nabídky a farář použil své dary od boha Olisose na dočasné potlačení prokletí a vyrazili za Terkou která dle slov faráře nejen knihu našla, ale dokonce jí má stále při sobě.

Jak vypadá? kde je ? kde jste jí našli ?“ Tery nechápavě vylovila ohořelí deník a podala mi jej.

Přiložený soubor  ohořelý_deník.jpg   162.61K   228 Počet stažení

Všichni trpaslíci jsme se do něj koukli a jen nechápavě přemýšleli na slovy. Když se někdo ptal, jak muže jediná zbraň zraňovat čtyřmi elementy napadla mě jen jediná věc. Hlesl jsem nahlas: „ braši co když ta sekera co hledáme je touto zbraní ? konec konců démoni se jí bojí a chtějí ji získat ? myslím že ona by mohla být tou zbraní která pošle Qwadraxe na věčnost “ . Tanur do mě dloubnul loktem a zavrtěl hlavou a řka „ jdeme na pivo , u piva se líp myslí “ jsme se sborově otočili na padě a vyrazili k Maugrimovy.

Do hospody jsme nedošli. Opět se rozezněli mithrilové zvony alicijské. Všichni jsme tam stáli, sekery připravené. Démoni nás nenechali čekat ...
  • 0

#8 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 08.03.2006 11:36

Posledni cast zbroje byla pro trpasliky doslova nocni murou.Zjeveni demonickych stvoreni
kazdemu vrtalo hlavou.Co to muze znamenat,kde mame hledat?Rikal si snad kazdy znich.Kdo by ukryval tak vzacnou vec primo u nosu nepratel,u demonu?
Vydali se tedy hledat stripky informaci doufajic,ze se dopidi toho,kde se sekera naleza.
Navstivili maga Garibalda.S myslenkou,ze on preci musi vedet neco o prvni moradinove zbroji.
Moc neuspeli,mag o te zbroji nevedel nic.To trpasliky dosti zarazilo.
„Kdyz o te zbroji nevi ani tento mocny mag,ktery se vyrovna silou i samotnemu Zorathusovi,kdo tedy?" rekl pred magovou vezi Tanur
Orf se zamyslel a pohledl do druziny.
„zkusime se podivat do knihovny,treba budem mit vetsi stesti nez dosud"
Patrani pokracovalo neuspesne,trpaslici prolezli celou knihovnu v dome bardu a ani tam nenalezli jedinou zminku o zbroji.
„Co navstivit Mrzouta?"ozvalo se z druziny
„trpaslik,mistr kovar...klidne dam ruku do ohne jestli se od nej neco nedozvime!"

Mrzout zrovna na necem makal,ale kdyz videl takhle pocetnou druzinu trpasliku,jen prilozil
do vyhne aby nevyhasla a sel se jim venovat.

„Tak s cimpak vam mohu pomoci"?
„Ahoj Mrzoute,prisli jsme zeptat,jestli nahodou neco nevis o jedne vzacne sekere"
„tech je,jakou mate na mysli?"
„tu z Moradinovi prvni zbroje"
„panecku,to je dlouhy pribeh,nevypravel jsem ho uz asi 15 let"
„radi si ho poslechnem" prikyvli ostatni
Tanur mu podal pivo
„tak at ti nevyschne hrdlo"
„jo dik,to si dam" dvouma velkejma lokama upil z lahve

Mistr Mrzout jim povedel dlouhy pribeh o Moradinovi a o zbroji jeste v dobe,kdyz byl Moradin
kralem trpasliku.Vsichni pozorne naslouchali a hlatali kazde slovo.
„....zbroj kterou Argod skul byla obdarena nepatrnou moci a musela byt ukryta pred dychtivci
a demony.A tak...Argod,ten ktery se toulal po dalekych horach za znamymi hranicemi...vzal
jednu z casti...prilbu a ukryl ju kdesi na ostrove.Pancir nechal strazit sam Olios a Moradin
stvoril pekelne sluzebniky aby chranili sekeru"
Pri teto vete vsichni zpozorneli,Tanur vykulil oci a Khagorovi spadla celist.
„Podle povesti se objevuji kazdou pulnoc na mistech zapadlic na temnych,odlehlych a
smrticich"
Timto se nekterym potvrzovala ta nejhorsi myslenka..hledat sekyru primo v samotnem doupeti
zla!
Trpaslici kovari podekovali za krasny pribeh a odebrali se k odchodu.Kdyz uz byli ve dverich,mrzout je zastavil svim hlasem.
„pockat,jeste jsem si na neco vzpomnel.Nejaky Cipisek se ji vydal hledat smerem k bazinam...ale nevratil se."

Pri ceste do hospody jeste dali rec s Kallarem,ten jen utvrdil slova mistra Ariho mrzouta.
„Chlapi ja nevim,nesmite verit vsemu co se napovida,ale mozna by se mohla nachazet pobliz
toho doupete,treba ve vypalene vesnici,nebo v bazinach.Ale pamatujte,bez silne viry ji najit
nedokazete.

U Maugrima vse probrali,nikomu se nechtelo jit do tak nebezpecnejch mist naslepo.
„musime to risknout,po te sekere nepatrame jen my,nekteri lide se dozvedeli o nalezeni dvou
relikvii a chteji nam vyfouknout pred nosem tu posledni"
„uz nemame cas shanet dalsi voditka,stejnak by jsme se nedozvedeli o moc vice.S trochou
stesti a s virou v srdci se nam to jiste podari a dokoncime tak nase poslani!"

Rano se vsichni sesli na jihu pred mestem.V plne zbroji postavali a hovorili o taktice.Jako
posledni prisel Orf,nic nerekl,otocil se smerem k horam,poklekl a zacal odrikavat modlitbu k
Moradinovi.Ostatni ho s uctou v ocich nasledovali.

Cesta na jih byla nezvykle poklidna.Na kraji temneho lesa Tanur zavelel.
„mejte oci otevrene,v tomhle lese se pokazde nekdo diva,kdyz projdem v poklidu,nic se nam
nestane"
Druzina drzela pri sobe a za celou cestu nebylo slyset nic jineho nez cinkani zbroje.Kdyz
vysli z lesa a uvideli hladinu jezera,vsem se ulevilo.Setkani s drowny na jejich uzemi by
nedopadlo nejlepe.
Pokracovali dale kolem jezera az k mistu,kde se rozdeluji dva skalni masivy a mezi nimi je
neco jako cesta.

„Tak jsme tu,tudy se dostnem do bazin" ukazal Muhdy na cestu mezi skalami
Vytahl z batohu provaz.
„drzte se provazu,pokud se nekdo zacne propadat,vytahnem ho"
Muhdy sel vepredu a kontroloval znale promacenou pudu.Podle jistoty s kterou to delal,bylo
videt,ze uz baziny nekdy navstivil.
Obcas se ozval urputny rev a řinčení zbraní jak z bazin a ukrytu vylezaly domorody
jesterky.Stejne rychle jak vylezaly,tak take padaly k zemi.Ostre sekery krajely vzduch a vse
co se jim postavilo do cesty.
Orf se rozhledl,nekolikrat dupl do travy aby se ujistil,zda je zem pevna.
„slunce uz skoro zapadlo,utaborime se na tomhle suchem kusu zeme.Uvidime co se bude dit"
Netrvalo dlouho a pred trpasliky stala okridlena zena s cervene zaricim mecem,presna
ta,kterou zahledli ve svem videni tesne po ziskani pancire.

„co tu pohledavate?" rekla demonickym hlasem
„prisli jsme dokonat nase poslani,sam Moradin nas sem vyslal"
„to rikaj vsichni,uvidime jak si poradite s mazlickem"

Mavla rukou a pred ni ze zhmotnila obrovska levitujici koule s velkym okem.
Muhdy na nic necekal,pevne sevrel svou sekeru a rozebehl se na tu odpornou kouli.Ostatni ho
nasledovali a s revem „Za Moradinaaaa" bezeli za nim.Byl to urputny boj.Nekteri temer
nestacili hltat lecive lektvary pod naporem ran,ktere prichazeli od okridlene demonky.Padla
posledni rana a demonka se s upenim odporoucela k zemi.Vsichni udelali krok dozadu a
pozorovali jeji telo.To vzplalo a behem chvilky z nej nezbylo nic jineho nez cerny popel.
Trpaslici ztezka oddychovali a sotva se drzeli na nohou.
„No,tak to me z toho stitu od Kallara moc nezbylo" pohledl Adaro na prepulenou pavezu
„teda,mel sem stesti,jeste kousek a mel bych po ruce...uz by to chtelo neco lepsiho"

Najednou se Orf zahledel do hromadky popela.
„vidite to?neco tam je"
Odhrnul popel a pred jeho zrakem se objevila prekrasna sekera.Poklekl,vzal ji do obou rukou
a pozvedl ji nad hlavu.
„Maaame ji!"

Nahle cernou noc prolomilo pronakeve modre svetlo,ve kterem byl videt obrys statnho
trpaslika.
„Dobře jste si vedli synové hor, máte již všechny díly. Nyní mne vyslyšte, strežte zbroj
dokud nenanejde čas k jejimu použití.Byla vytvořena jen pro jeden učel a o něm budute mit
brzy přiležitost se dozvěděti...Od teto chvile jsem zas s vami a drzim nad vami ruku.
  • 0

#9 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2006 11:51

Ta nemoc, ta zatracená nemoc už to tu bylo zase, slabost a chvilky šílenství, musí s tím něco udělat dokud zbývá nějaký čas. Bohužel farář z Oliosova chrámu už nemohl pomoci, kletba je moc silná, ale spoň jim poradil aby opět požádali o pomoc čarodějku z elfí vesnice v Morlagu.
„Ale po tom minulim fiasku nám asi nepomůže,“ nesouhlasí Tanur
„Máte snad jinou možnost? A když ji přinesete nějaký dar, snad vám pomůže.“
„Dar, jakej dar by sme měli přinýst elfský bosorce?“ nechápavě se podivá na faráře Orf.
„Krvavý dar,“ poškrábe se na holé lebce, když vidí že trpaslici stále tápají a ztiší hlas. „Srdce, lidské srdce ji přineste, ta žena ovládá temnou magii, to jediné ji snad může obměkčit.“
„Sakra lidský srdce? Sme snad nějaký zatracený hrdlořezové?!“
Kněz rychle přejede pohledem zjizvené tváře trpaslíků a jejich ostré sekery za pasem a raději nechá poslední otázku nezodpovězenou. „No, jinou možnost asi nemáte, teď mne omluvte musím se připravit na dnešní kázání.“

„Hele, Tanure,“ promluví Orf po chvilce přemýšlení. „Co se voptat v tom magickym kšeftě u hradu? Na tohle si mágové přece potrpěj, místo svícnu lebka, černý kohouti a nakládaný dračí jazyky, to by bylo aby tam neměli nějaký to srdce.“
„No, nevím. Ale zkusit musíme všechno.“

„Cože? Tohle je slušný podnik, zavolám na vás stráže,“ rozčilovala se čarodějka v obchodě. „A na co takovou odpornost vůbec potřebujete?“
Když trpaslíci vysvětlili o co jde, nakonec jim poradila. „Pokud hledáte lidské srdce, tak vězte že srdce licha by vám posloužilo stejně, a teď zmizte.“

A tak se Orf, Tanur a Torradan, kterého potkali před obchůdkem, vydali směr krypta na hřbitově. Zde se střetli s kněžkou Morinou, která trpaslíkům přislíbila pomoci. Tanur a Morina, se tedy vydali do hlubin krypty. Orf prohlásil že by v jeho stavu byl pro výpravu přítěží a usedl pod strom ve snaze nabrat nových sil, Torradan se nabídl že na Orfa dohlédne.
Zatímco Orf vyprávěl Torradanovi účel dnešní výpravy, Morina s Tunarem sváděli ukrutné boje s nemrtvými.

Když už se zdálo, že oba jsou v kryptě přespříliš dlouho, objevili se drowka a trpaslík v prorezlých dveřích krypty, oba plni šrámů a s výrazem v tvářích jako by snad prošli samotným peklem. „Máme to, srdce licha je naše!“
Ovšem nadšeni netrvalo dlouho, na scéně se opět objevil rudý mephit a s ním i bláznovství, slintání, šílený smích a nesouvislé blekotání. Ovšem tentokrát amoku nepopadl jen Orf, ale i Tanur a Torradan se ocitli v osidlech šílenství, a začali utočit jak na sebe tak i na nic netušící poutníky. Mephit Qwadrax byl očividně potěšen obrazem zkázy a opět zmizel v oblaku dýmu.

Následná cesta do eflí vesnice nebylo z nejjednodušších, impové a mephiti utočili bez přestání a Morina měla hodně práce uchránit tři blouznící trpaslíky před nepřáteli i před sebou samými. Za nějaký čas dorazili všichni do vesnice a vydali se za čarodějkou, od minule věděli kde ji hledat, na pozdravy a voláni byla však odpovědí jen ozvěna, až nakonec jeden z trpaslíků zvolal že máji pro ni dar.
„Jaký dar?“ ozvalo se odnikud
„Srdce licha, madam Alexandro“
v záblesku světla se zjevila postava eflí čarodějky. „To jste zase vy? Zmizte už vás nechci vidět, hlupáci.“
„Máme pro vás srdce licha, když nám pomůžete je vaše.“
„Ukažte to..hmm, ano je pravé, dobrá pomůžu vám, ale tohle je už naposledy.“ Jistě netušila že její slova se již brzy vyplní.
Trpaslici, jeden po druhém předstupovali před čarodějku, ta zběsila máchala rukama a mumlala něco v efštině.
„Vy dva jste vyléčeni.“ prohlásila po chvilce. „Ale tamtomu,“ ukázala směrem k Tanurovi. „Tomu nemohu pomoci, je moc sesláblí“
než stačil Tanur, jakkoli zareagovat, byl tu další roj impů, ač se všichni snažili sebevíc a bili se jako lvi, čarodějku se nepodařilo ubránit.
„Tak dopadne každý, kdo mi bude odporovat,“ zaskřehotal Qwadrax a odletěl neznámo kam.
Všem bylo jasné, že jediný způsob jak pomoci Tanurovi je smrt proradného mephita.
  • 0

#10 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2006 19:05

„Zatracenejch rarach, za tohle bude trpět! Musíme sehnat tu zbraň, jak sme vo ní četli v deníku. S tou už mu zatnem tipec a pak už nebude nikoho proklínat! Snad nám Mrzout dokáže poradit, jak takovej neřád získat, za mnou pánové.“ Orf vyrazil rázným krokem ke kovářově dílně, za ním Torradan a lidský čaroděj Tomi.
„Jo, mládenci vzpomínám si jak ste vo tej zbraně minule hudrali. Třem z těch elementůch vodpovídaj tři kove, ale ta země tož to nevím co to má bejt. Ale totok vám povidám, bez nějakého plánu to těžko vykovéte, musáte znať přesnej poměr všech těch kovůch, jináč to bude těžko držat pohromadě.“
Mistr dále pokračoval ve vyprávění, naznačil i v jakých podmínkách takovou zbraň vykovat.
„Tož, to asi tak všecko, co bech vám moch poudat, slyšáte zvonce na věži bijó fůru hodin. A já musám také někdy spať, hodně štěstí junáci.“

Tu noc toho Orf mnoho nenaspal, kromě toho že v hostinci v kterém byl ubytován byla jakási bujará oslava, stále nemohl přestat myslet na plánek k výrobě zbraně. Nakonec se zazdálo že na něco přišel a tak si ukradl aspoň pár hodin spánku.
„Knihovna, knihovna,“ prozpěvoval si trpaslík když sestupoval po schodech krčmy a vyrazal na rynk.
Na trhu potkal Tomiho, který už několikrát prokázal že je dobrým přítelem trpaslíků a Bogdara, klanového felčara. Rychle oběma vysvětlil o co jde a všichni tři se vydali do knihovny v Domě Bardů.
„Takovejch knih, ale k čemu je to dobrý? Nic kloudnýho se v žádny nepíše, sakra!“ Rozčiluji se trpaslici, zatímco Tomi se jim snaží naznačit aby se trochu utišili.
„Ech, pánové mohu nějak pomoci,“ vyruší je elf. „To vaše láteřeni nejde přeslechnout.“
„A vy ste tu knihovník? na to odpoví Bogdar.
„Ne, ale rád vás k němu zavedu, jen už nechte ty knihy na pokoji, prosím.“

Když vešli do místnosti, uvítal je starý muž sedící za stolem. „Jen se posaďte, prý hledáte nějakou knihu?
„Jo, zajímalo by nás zda nemáte nějakou knihu, svitek nebo tak něco, kde bysme se dozvěděli o jedný zbrani,“ vysoukal ze sebe Orf.
„Aha, máte zájem o rytířské romány,“ usmál se stařík. „Ty najdete v odděleni…“
„Ale ne, jedná se o zbraň, co dokáže čtyřma elementama zranit. A právě potřebujem zistit jestli tu nemáte o ni nějakou zmínku.“
„No, ano, myslím že tu máme jednu knihu, ale nějak se pokazil zámek na dveřích, to víte léta tam nikdo nechodil a darebák kapánek zrezl.“
„Není problém takový starý vrata vyrazit….“
„Probůh, jen to ne je to umělecká práce…leda že byste nám přispěli na nové. 500 zlatek by mohlo stačit.“
Orf dosti neochotně odsypal ze svého váčku požadovanou sumu. „Tak kde sou ty vrata?“
Stačilo pár nárazů dvou trpasličích ramen a dveře vylétli z pantů. Stařík jim předal požadovanou knihu, a s viditelnou úlevou trojici vyprovodil z dosahu vzácných knih.

Před budovou se dali ihned do čteni, ale zdálo se že kniha nedává smysl, že je to jen výplod nějakého šílence. Ale po chvilce přemýšlení, se začalo zdát že slova dávají jistý smyl, jen chybějí nějaká písmena. Všichni tři přemýšleli, hádali se o každé písmenko, ale nakonec se zdálo že šifra je vyluštěna. Není pochyb kniha je návodem jak smíchat jednotlivé kovy, zase byli o krůček blíže ke skutí kýžené zbraně.
  • 0

#11 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 08.03.2006 19:08

Zrovna se dohadovali kde seženou potřebný materiál, když je vyrušil kněz Abramel.
„Zdravím pánové, kde je Tanur? Pročítal sem staré spisky a myslím že vím jak mu pomoci.“
Tři páry oči se k němu tázavě otočily.
„Ano, vypadá to že kdybych uvařil odvar z ruky a lebky licha…ano to by mohlo vašemu příteli pomoci. Ale, a to je důležité, musí je z mrtvého licha vzít vlastnoručně Tanur, jinak to nebude mít dostatečného účinku.“
Dva trpaslíci a člověk mu poděkovali a vydali se najit Tanura a další kdo by pomohli, přidali se k nim Muhdy a Adaro. Bogdar prohlásil že slyšel zkazky o tom jak v městské kostnici řádil lich a tak se vydali ho vyhledat.
Kněz Bogdar a čaroděj Tomi, zásobili skupinku ochranými kouzly a vydali se do nižších pater kostnice. Po cestě se jim dokázali postavit jen slabší skupinky nemrtvých přisluhovačů a tak za chvíli stanuli před podivným trůnem. A na něm seděl prastarý lich, když viděl že jeho služebníci nedokázali zastavit postup vetřelců, dal se na zbabělí úprk do vedlejší místnosti, naši hrdinové ihned za ním. Avšak uvítala je ta největší banda nemrtvých jakou kdy viděli, mumie, kostlivci, upíři a další potvory jejichž jména ani neznali, než se stačili prodrat zástupem unikl lich se smíchem v jakémsi kuželu světla.
Jak to bylo jen trochu možné, vydala se skupinka dobrodruhů za lichem do portálu, jím byli přeneseni do dalšího podivného trůnního sálu, lich rozdával rozkazy svým pohůnkům a podporoval je svoji temnou magii. Boj byl krutý ale ostrým sekerám a magii nedokázali umrlci dlouho vzdorovat, nakonec i lich padl po údery ostrých čepelí.
Tanur se napřáhl a dvěma seky odejmul lichovu hlavu a paži.
„Máme to,pro co sme přišli, rychle za knězem.“

Když dorazili do chrámových zahrad, zastihli faráře při pilné přípravě pro uvařeni odvaru.
„Máte to? dobře, hoďte paži a lebku do kotle.“
Za chvilku, byla voda ve varu a z kotle se linul odporný puch.
„Vypadá to, že se povedlo.“nabere při tom lžíci brečky.“Musíte to vypít mistře trpaslíku.“
Tanur sice chvilku protestoval že takovou odpornost nebude jist, ale věděl že jinak to nepůjde, a tak nakonec vypil několik loků dryáku.
„Aaa, co se to se mnou….“Tanur se zapotácel a padl jak podťatý na zem.
„Tanure co ti je?“
„Co ste mu to uvařil?“
Rána, oheň, prach a tam kde ještě před chvíli stál kněz se nad zemi vznášel rudý mephit
„Ha ha ha, naletěli jste mi,“pochechtával se Qwadrax.“Vy smrtelníci jste tak hloupí.“ několikrát se smíchem obletěl skupinku a opět zmizel neznámo kam.

„Co je to zde za rámus na svaté půdě,“ to se objevil ve dveřích kostela skutečný Abramel.
Ihned mu vyjevili co se stalo, spráskl ruce. „U Oliose, co jste to vyvedli, nechali jste ho vypít silný jed, rychle s nich do chrámu.“
„Tady pomohou jen bohové, položte ho zde, musím uvařit odvar z bylinek, zatím proste bohy o pomoc.“
Trpaslíci a lidský čaroděj poklekli na kolena a prosili své bohy o záchranu přítele. Za chvilku byl Abralám zpátky, dal napít Tanurovi lektvaru a též poklekl k modlitbě. Po nějaké chvíli se ze stropu sneslo modré světlo a trpaslík opět nabýval smyslů. „Díky otče, jsem tedy už zdravej? díky.“
„Bohužel Tanure, byli sme podvedeni, to nebyl kněz, ale mephit, to on nás poslal zabit licha…“
„Cože, co to plácáte, otče řekněte.“
„Mají pravdu synu, vypil si silný jed..“
Tanur stále nemohl uvěřit co mu vykládají, ale postupně přijímal smutnou pravdu za svou, jedno bylo ale jisté, teď když věděli že Qwadrax umí měnit podobu, musejí jednat s největší opatrností…
  • 0

#12 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 12.03.2006 17:04

Do hostince se pritrmaci znacne otrhany trpaslik.Casti platove zbroje zohybane,konecky vousu
pripalene a v kroku vic nez unaven.
„Ahoj Callisto" mavne na servirku
„priprav me korbel tmaveho a neco k veceri.Jen se upravim a hned jsem tu"
servirka prikyvne zirajic udivene na trpaslika,ten se odebere smerem k pokojum hostu.
„zatracenej Qwadrax,uz aby to skoncilo,uz aby se valel na zemi ve vlastni krvi!" mrmla si

O chvilku pozdeji se vraci a useda ke stolu.Tam ho uz ceka Khagor,jeho klanovej bratr.
„tak jak to slo?vyrazili jste opravdu casne rano,skoda ze jsem nemoh jit svama"
„nojo,museli jsme jeste obehnout par znamejch,zeptat se alchymisty ve slatu kde hledat,pak u
Buma vyzvednout trhavinu,zajit pro klic do dolu a tak.Teda reknu ti,nebylo to snadny.
„taak tady mas jedno tmave a solene veprove s chlebem,tve oblibene" usmala se servirka
„dik,vypada to dobre" hned popadl korbel aby zahnal zizen
„Takze jste sli do zelezneho dolu?"
„*Grk*,no jo,zkusili sme to,je to docela dobre pristupnej dul a jeho spodni patra jsou o
dost nize nez Alicijsky doly.Dorazili jsme kolem poledne,ja,Orf a Bogdar.Dost dlouho nam
trvalo najit vhodne misto na odstrel,precejenom byla mala sance,ze se vubec nejaka takova
trhlina najde.Po snad nekoncicim hledani jsem okem zaznamenal male mnozstvi cervene pary
unikajici ze sterbinky ve skale.Popadl jsem krumpac a zacal odkopavat zeminu kolem.Rekl jsem si,jestli to ma bejt nekde v tomhle dole,tak prave tady.Jako spravny hornik jsem vykopal
uzkou diru pro trhavinu,nejvic co to slo.Dal uz si to moc nepamatuju,Orf me pak rek,ze jsem
opatrne pokladal trhavinu a najendou to zniceho nic bouchlo,odletel jsem skoro pres celou
chodbu!Potom co me proplesky a Bogdar me vylecil dost trznych ran na tele jsem se vratil a
zjistil situaci.
Polovina trhaviny nevybuchla,stesti i nestesti,vybuch s trhlinou skoro nehnul.Trosku jsem to prekopal,do casti skaly vysekal diry pro traskavinu a jeste s vetsi opatrnosti pokladal naloze.Nu a co se nestalo,pri polozeni posledni naloze jsem zaslechl slabe zasiceni,to jak se vznal spagat u prvni naloze.Ze spary slo velke horko a Bum ty trhaviny asi nedal pro pouziti do takovich teplot.Na nic jsem necekal a bezel od toho.Zamnou to jen bouchalo,po tom co sem se svalil za roh kolem me proslehl obrovskej plamen,mel sem teda stesti.
Khagor se pousmeje.
„teda,kdyz bych vedel jakej si umelec,tak bych te radsi pro matros neposilal"
„trpaslik ho zmeri pohledem"
„tak promin,to byl jen vtip"
„No proto".pousmeje se.„Tak po tom vejbuchu,jen co opadl prach,tak sme se sli
podivat.Trhlina se dost rozsirilaa,vedla daleko do cerveneho mracna,klikatila se,zuzovala a
rozsirovala.To vedro se nedalo skoro vydrzet,Bogdar na nas seslal nejake cary ale moc to
nepomahalo.Postupne jsme zmizeli v trhline,Orf me obcas problem procpat bricho,ale povedlo
se.Vylezli jsme v jakesi jeskyni,nebylo tam skoro videt,strasne dusno,kolem protekala lava a
vsude jako by horelo!Vedel jsem,ze tam dlouho nevydrzime,vzal jsem krumpac a zacal ohledavat steny.Najednou Orf zarval „Co tady?".Sel jsem se tam podivat.Orf je dobrej kovar,taky rozezna rudu a jine od obycejne hliny,nebo skaly.Bylo to ono,nekolikrat jsem trisknul do toho obrovskeho kamene,z mnoha sutru to na nas nakonec vykouklo.Nasli jsme ji!Esenci
zeme,jednu z prisad na vyrobu zbrane co znici Qwadraxe!"
„Skoda,ze jsem tam nebyl svama.Jaka byla cesta zpet?"
„To bylo horsi,procpat se smerem nahoru kdyz pri tom vypotis pomalu sud piva...dalo nam to
zabrat,ale jsem tu.Jdu si pro nake pivo at doplnim hladinu,das si taky?"
„Jo Tanure,vem me taky jeden korbel"

Přiložené soubory

• 0

#13 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 22.03.2006 21:07

„Je to, to co ste potřebovali?“
„Ano, mistře Lorzube,“ odpoví Orf a škrtá olůvkem položky na svém seznamu. „díky, tyhle kovy se dneska těžko sháněj… co sme vlastně dlužný?“
„Ále,“ podrbe se mohutný půlork na bradě. „To snad ani nestojí za řeč, těch pár ingotů mě nezruinuje, kupte si u mě novou sekeru a budem vyrovnaný.“
Půlork a trpaslík si potřesou rukou.“Ste férovej chlap kováři, náš klan je vám zavázanej.“

„Tak chlapi, naložte to na furverk, už to máme všecko po kupě,“ a pro sebe dodal. „Již brzo se vokáže, jak moc seš nesmrtelnej Qwadraxi…“
  • 0

#14 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 31.03.2006 17:49

Z ledoveho dolu vyjde trpaslik s napechovanym baglem na zadech.
„tam je ale pekna klendra",vymete si snih z vousu
„uz abych byl ve meste"
Nadhodi si batoh na zadech a vyda se hlubokym snehem dolu z hor Morlagu.
„snad z toho neco vytavim,byla by to skoda vsechno spalit...celej den v dole,zmrzlej jak kus
hovna" mruci si pod vousy
Zastavi se pred mostem aby nabral sil,sedne si na kamen a pozoruje krajinu.
„tak a neco na posilnenou",lokne si koralky
Zacina se stmivat a tak se zvedne a pokracuje v ceste.Kraci si to tak po moste,kdyz v tom se
prudce zvedne vitr a primo uprostred mostu se v plamenech objevi obrovsky demon.
„Sakra",vytresti oci na demona
„Hezky den preji",promluvi na nej demon
„Co po me chces?"
„Doufam,ze nerusim",zasklebi se pekelnou tlamou
„Veru nic velkeho...jen tebe samotneho si na hodnou chvili dopreji"
„Na to zapomen,s takovejhlema pekelnikama se nebavim"
Popadne sekeru a vrhne se na demona.Vymeni si par ran,ale demon je silnejsi a jeho obrovska
zbran odhodi trpaslika na kraj mostu.Prijde dalsi rana ktera ho omraci.

Trpaslik se probudi ve vesnici,uz to ale nejni vesnice...spise spaleniste ci masovej
hrob.Vsude kolem domy v plamenech,lide napichnuty na kuly.Pach smrti vsude kolem.
„Co po me chces?",zmatene se podiva na demona
„Doufam,ze jsem nebyl prilis hruby",rozesmeje se Demon a pokracuje
„Protoze mam svuj ukol,ktery plnim...a ted...tvou zbroj",ukaze na nej
„Rhaaaarhg,zabiju tee",vrhne se na nej
Trpaslik je ale zeslablej,demon ho lehce odhodi a serve z nej pancir.
„a co to je za znacku tady",podiva se zbliska
„hmmm,Tanur...tak mam spravneho skrcka",rozesmeje se.

Přiložené soubory

• 0

#15 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 03.04.2006 20:00

Orf se rozhodl že zajde navštívit nedalekou léčitelku aby dokoupil léčivé masti a lektvary. Ušel sotva pár metrů od městských hradeb a s hlomozem se začaly kolem něj zhmotňovat rozličné pekelné stvůry, jenž se na Orfa ihned vrhli.
„Na mě si jen tak nepřídete, čerchmanti,“ rozkročil se sekerou v ruce a začal rozdávat rány napravo i nalevo. „Ho ho, jako bych vám to neřikal,“usmál se když poslední démon padl jako podtatý a počal otírat z ostři krev, nebo co to koluje v žilách pekelníku.
„Snad sis nemyslel že je to všechno?“ před Orfem se objevil ten největší démon jakého kdy viděl, černá křídla, rudě žhnoucí halapartna a na tváři bestiální škleb. „Vydej mi to co střežíš pro svého ubohého boha a já tě nechám žít.“
„Ničeho nevydám, nezradím Moradinovu vůli.“
„Pche, před paní Gaugnus poklekne i tvůj bůžek, není nikdo mocnější a nyní máš poslední možnost, vydej Argodovu zbroj!“
Místo odpovědi Orf pevněji sevřel svoji sekeru a rozhodně pravil „Ne!“
„Nedáváš mi jinou možnost smrtelníku,“ démon napřáhl svoji zbraň a připravil se k útoku. „Grr jsi chráněn, nemohu na tebe, ale věz že tví přátele nemají přede mnou ochrany,“ ďábelsky se zasmál a ve sloupci ohně zmizel kdesi v hlubinách pekel.
Orf na nic nečekaje běžel co nejrychleji do města aby mohl varovat své přátele. Když ubíhal po rynku srazil se s trpaslíkem Gefnirem, než mu stačil cokoli vypovědět, stál před nimi pekelný přisluhovač a zvířecí hlasem k nim promluvil. „Můj pán si vás dovoluje pozvat na malou schůzku ve vesnici která již neproudí životem, bude tam na vás čekat i jeden váš známy,“ položil před nimi pancíř a opět zmizel.
„Sakra, tohle je přece Tanurova zbroj, vidíš tady má svůj znak, Orfe.“
„Zpropadený démoni, to nedají nikdy pokoj? Musíme jít Tanurovi na pomoc.“
„Démoni? Tanur? co se to děje páni trpaslíci?,“ oba vousáči se otočili a za nimi stály Morina a elfský hraničář Anárion. Když všem Orf vysvětlil co a jak, ihned souhlasili že v tom nebohého Tanura nemohou nechat.
Anárion jim vyprávěl o vesnici poblíž močálů, která byla nedáno vypálena démony, ano to muselo být to místo kde je držen Tanur. Cestou se k nim ještě přidal Efebus který byl zrovna na lovu.
Několik metrů před vískou je uvítal skupinka nižších démonů, když se s nimi pětice dobrodruhů vypořádala, počala krajinu zahalovat temnota a neúprosně je hnala až na místo kde ještě donedávna stála prosperující osada. Celé místo bylo nasákle krví a spáleninou, Tanur byl upoután ke kameni a kolem něho se kroutili všelijací netvorové a samozřejmě zde nechyběl onen arciďábel s kterým se Orf již ráno setkal.
„Vítejte, přišli jste mi odevzdat to co patří mé paní…“
„Jediný co ti nesem je smrt, ty rudej neřáde.“
„Když je to tak budou se vám věnovat moji služebníci.“ Démon zavelel do útoku a jeho fámulové se vrhli do boje. Dobrodruhové se bili udatně, ale bylo to málo platné. Za každého mrtvého démona povolal jejich velitel dva další.
„Musime dostat toho velkýho parchanta!“ a tak se dýky, meče, sekery a šípy začali zabodávat do arcidémonovi kůže, avšak i to se minulo účinkem. „Ha ha ha,“ rozchechtal se démon. „Vaše ubohé zbraně mě nemohou zranit, odevzdejte mi Argodovu zbroj a já vás možná ušetřím,“ a začal se po nich ohánět obří halapartnou, podařilo se mu odmrštit Orf několik metrů od sebe. Když začal přicházet k sobě, viděl že jeho spolubojovníci začínají být vyčerpaní bojem a spousta z nich utržela vážná poranění. Něco mu blesklo hlavou a začal šátrat ve svém vaku, po chvilce vylovil z batohu podlouhlý předmět zabalený v kůžích.
„Moradine!“ vyhrkl Orf. „Dej mi znamení, nastal Čas?“ oblohu z nenadání proťal blesk.
„Démone! dám ti to po čem toužíš!“ arciďábel se otočil za hlasem a spatřil Orfa kterak v rukou třímá sekeru jejíž bílé ostří prosvětluje temnotu. „Ochutnáš Argodovo ostří!“
Démon zoufale zařval a dal se na ustup, ovšem trpaslík již neznal slitovaní. Sekal a ťal, jeho sekera procházela démonovým tělem bez sebemenšího odporu. Bestie se zmohla na poslední ryk a s hlomozen se zřítila k zemi.
Orf ztěžka oddechoval a stále nemohl uvěřit tomu co se jen před pár okamžiky stalo, i ostatní členové výpravy odpočívali jen Morina pilně ošetřovala raněné druhy.
„Opět jste nezklamali synové hor,“ všichni se jako na povel otočili za hromovým hlasem, trpaslicí ihned padli na kolena a sklopili zrak, věděli že před nimi opět stanul moudrý Moradin. „Ano, vedli jste si dobře synové moji, a vy samozřejmě také přátelé trpaslíků. Díky vašemu přičinění byl zabit mocný arcidémon, zasadili jste armádě démonů citelnou ránu. Však pro tento účel byla tato zbroj zkuta, nyní splnila svůj účel a již není nutno aby jste ji nadále střežili. Orfe nyní mi prosím odevzdej Argodovu zbroj.“
„A nyní vám věnuji něco co možná nemá takové moci, ale hodnota je nevyčíslitelná,“ před skupinkou se zničehonic objevila mistrovsky zhotovená koruna, na první pohled práce trpaslíků. „Tuto korunu měli čest nosit prastaří králové trpaslíku a nastal čas aby byla opět nošena, sami si zvolíte kdo bude té pocty hoden..“
  • 0

#16 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 18.04.2006 19:12

*Z deniku trpaslika Tanura*

Tak uz mame vsechno na tu zbran co prej zrani Qwadraxe,to sem teda zvedavej jestli se nam jeste podari ukout.Musime se dostat k poradne peci a kovadline,na celem ostrove se nachazi jen na jednom miste a to ve zlatem dole.Je tam vse potrebne co zbylo po trpaslikach.Skoda jen,ze se budem muset domluvit s tou pakazi Duergarama.Neco me rika,ze to nepujde po dobrem...
---
Dnes jsem si udelal mensi vyjizdku se Starym sudem,trosku ho provetrat po tom tahani nakladu .Nu a pri te prilezitosti jsem potkal Yorena,klanoveho bratra.Ptal se me,kdy se pujdem podivat na tu pec,jestli to vubec ma cenu tam tahat tak vzacne kovy.Rek sem mu,ze pockam na Muhdyho a vyrazime,pesky by to trvalo dlouho,takhle aspon zkontrolujem situaci.Potom se vratil do dolu a ja se vydal vyhlizet Muhdyho,mel se vratit co nevidet z cest.
---
Tak pec zkontrolovana,dopadlo to,jak sme ocekavali.S Muhdym jsem se sesel na trzisti,lehce mu nastinil situaci a vyrazili jsme vychodne od mesta.Jizda to byla bajecna,skoro celou cestu jsme jeli tryskem.Zem se otrasala pod mohutnym
naporem kopyt a za nami nic vic nez oblak prachu.Kazdy se ohlizel a ustupoval z cesty pred trpasliky v sedle a plne zbroji.V lese to bylo horsi,ten starej pacholek me malem sundal o par vetvi,za to by si zaslouzil vejprask.

Hned jak sme vlezli do dolu,tak nam bylo zdeleno at vodprejskem,ze prej nejsou nakej
dobrocinej spolek pro takove chudaky jako sme my.To nas teda s Muhdym pekne dozralo,vyrazili jsme vrata a vlitli na ne.Gurmil...nebo jak si rikaj...to celkem prekvapilo,proplouvali sme jejich radama jako nic,sekali po nich bez slitovani.Nakonec se nas snazili srazit velkejma sekerama,bez uspechu.
Vyzkouset pec bylo jednoduchy,soupli sme tam jednoho duergara se vsim co mel a vytavili.Da se to tam pekne rozfajrovat,sme docela valili voci na ten taborak.Kovadlina vypadala taky v cajku,tak se tam snad brzo vokazem v cele sve sile....
----

Přiložené soubory

• 0

#17 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 24.04.2006 18:06

Bylo chladne dopoledne,v tu dobu se me do dolu vubec nechtelo.I presto jsem
vyrazil,nejak se preci musim uzivit.Zkontroloval jsem tedy platy na mem
oři,vyhoupl se do sedla a vydal se do temnot zlateho dolu.Starej sud to
nejspis citil ve vzduchu,musel jsem ho stale pobizet,jinak by se nehnul z
mista.
Pote,co jsem vytahl ostri sekery z posledniho clena duergari hlidky,neco
dolehlo na me usi.Krik,narek...ihned jsem ztuhl a naslouchal.Podivne zvuky
vychazeli z mistnosti oddelene dvermi jen par sahu odnas.Pobidl jsem Suda a
vysli jsme naproti tomuto upjeni.
Pocitil jsem silne mrazeni v zadech,to jak nastalo uplne ticho,nekdo o nas
vedel,citil jsem to.Ticho...stale jen ticho vyrusene jen obcasnym zapraskanim
planouci pochodne a kopyt dopadajicich na suchou zem.V odhodlani seskocit a
otevrit dvere me zabranil pekelny hlas,ktery se ozval primo me za zady.

„Co tu chces"
v mziku okamziku jsem zabral za uzdu a otocil se Starym sudem.
„Odpovim ti,az me reknes sve jmeno pekelniku"
Pekelnik se jen rozchechtal a rekl:
„Mam pro tebe ukol,vzkaz pro Alicii.Ten vzkaz je:
Vsichni zemrete v Alicii!SMRT SE BLIZI!"
Znovu se rozesmal jak tisice bouri a zmizel v oblaku prachu.

Ten parchant,co je safra zac?Vrtalo me hlavou.Nebyl jsem ani v pulce cesty a
uz vidim ze strane,jak mesto zachvatily plameny.
„jen pockej ty bastarde,ochutnas ostri me sekery"

Na trzisti se to mlatilo hlava nehlava,pekelnici proti Alicijskym.Demoni
neustale proudili pres nejake magicke symboly primo do centra Alicie.Drive
centrum obchodu se zmenilo v neuprosny boj o holej zivot.Zdalo se,ze Demoni
zvitezi,avsak mithrilovy zvon bil stale na poplach.Dobrodruhove ze vsech
koutu ostrova prispechali vcas na pomoc a Demony odrazili.
Otec Abramel mel plne ruce prace,neustale se krizoval a prikladal ruce k
tezce ranenym.Kdyz osetril posledniho,vstal a namiril si to k dobrodruhum.

„Obavam se,ze ted Alicii cekaj tezke casy",promluvil k hloucku postavajicich
dobrodruhu.
„Otce,co se to deje?",zeptal se jeden znich
„Nejsem si presne jist,ale jedno se musi overit.Od hlidky,ktera strezi Branu
osudu uz dlouho nedostavame zadnou zpravu.Je mozne,ze zlo pochazi
odtamtud.Pokud se nam podari zjistit,co se stalo,mozna budem z dnesni
udalosti moudrejsi."
„Pujdu to zjistit,ale sam nejdu",rekl jsem
„Jdem stebou",rekli skoro jednohlasne Bulir a Yoren
„klan musi drzet pohromade",promluvil znova Bulir s hrdosti v hlase
„Bez maga,ze tam zivi nedostanete,jdu svama",pristoupila Luci ke trem trposum.
„jeste nekdo?" rozhledl jsem se kolem.
„ted nemuzu,mam dost prace",ozval se nekdo.
Ostatni se s piskanim a pohledem do zeme rozesli do stran.
„pff,jako by byla cesta tam nejak nebezpecna",odplivl jsem si
„To jsou me hrdinove",usklibl se Yoren

Dorazili jsme na misto.Cesta nebyla tak lehka jak sme si mysleli.Nebylo
chvile,kdy by se ostri seker zastavilo a slova zaklinadel utisila.Cestou jsem
potkali Efeba,ihned se k nam pridal,v jeho ocich byla videt nesmirna touha po
dobrodruzstvi.
Kdyz sme se priblizi k brane,naskytl se nam hruzny obraz.Za branou se to jen
hemzilo Demony,nekterym se dokonce podarilo nejakym neznamim zpusobem
dostat za branu.Hlidka,ta kterou jsme meli zkontrolovat...lezela kousek od
nich.pripoutana na mucidlech.Jen Mrtvolny vyraz v obliceji a cary roztrhane
kuze prozrazoval,jake muka tito statni vojaci museli prozit.

„NAAA NEEEE!!!",zarval Yoren mohutnym hlasem
Boj,kterej snad nemel konce.Demoni jak rychle padali tak se take objevovali.
„Tamhle,denik!",rozbehl se Bulir do plamenu a vytahl uz skoro shorele listy
papiru v roztrhanych deskach.
„Rychle rychle,musime vypadnout" zarval jsem na ne
Prave vcas,jen o chlup jsme unikali mohutnym ohnivym koulim,ktere s dopadem
trhali zem za nasemi zady.

Zcela vycerpani jsem dobehli do mesta a ihned vyhledali Farare
Abramela.Informovali ho o vsem co se stalo a predali denik.Moc nam podekoval
a rekl,ze se na ten denik ihned podiva.

Co se bude dit ted?Je mesto ve velkem nebezpeci?Co Gaugnus,kde je ji konec?

Přiložené soubory

• 0

#18 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2006 12:51

Po dolech, kovárnách, krčmách, hospodách, tavernách a dalších bohulibých místech se začala rozšiřovat zvěst že klan Hromová kovadlina získal do svého drženi korunu starých trpasličích králů, prý dar samotného Moradina. Byla to vyjímečná zvěst, neboť se zakládala na pravdě a bylo nad slunce jasnější že je třeba rozhodnout kdo bude hoden tuto korunu nosit. A tak klanový trpaslici z blízka i daleka se vydali zvolit svého krále, staří pardálové i ti jimž znak kovadliny a blesku zdobil zbroje jen krátký čas, jen ti jimž staré kosti nedovolily vydat se na dalekou cestu do Alicie vyslali svá poselství s návrhy nového krále.
Trpaslici pět dnů a pět nocí besedovali, hádali se, pivo a kořalku hrdlem prolévali až nakonec mohl Orik, kněz Moradinův, korunu vložit na hlavu novopečeného krále:
„Jménem našeho pána Moradina korunuji tě Orfe, synu hor, králem klanu Hromová kovadlina, služ dobře bohu a svému lidu.“
Trpaslíci pozvedli korbele a knajpou se rozlehl jejich bouřlivý jásot. Král Orf hlasem podlomeným dojetím a vypitým alkoholem pronesl památnou řeč v niž sliboval věrnost klanu, Moradinovi a že se vynasnaží důvěru svých přátel nezklamat.
„Hospodo!“prohlásil nakonec Orf „ naražte sudy nejlepšího piva a noste na stůl, dnešní večer budeme všici hodovat jako králové.“
  • 0

#19 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 30.04.2006 12:55

Bulir byl zrovna na své všední procházce v doupěti, kde žijí obři. Prosekával se jeskyní hlava nehlava. Ettini padali na zem za hlubokého buraceni a otřesů spolu se svými ukňučenými psy. Když bylo po všem Bulir kontroloval mrtvoly, jestli nepotřebují dorazit, či nemají něco z toho neštasného dobrodruha co tu byl před ním.
Najednou si všimnul, že jeden pes má v tlamě kus otrhané knihy. "ech...čoklisko co to máš" Usekl mu hlavu aby se podival zblíska co to je za knihu.
"nějakej denik či co, mno to se na to podíváme" Vyndal denik z tlamy a začal si ho číst. "u všech rohatejch, to musim ukázat Orfovi, ten už bude vědět co s tim"

"Bulire, kdes to našel?" zeptal se Orf. " Tož byl sem se projít v doupěti obrů a jeden čokl to měl zaháknutý v hubě." odpověděl Bulir.
"Je to denik vraha, co zavraždil člena naši krve na cestě do Stromořadu" Odvetil Orf.
"Ale ten zákeřnej bastard to už má asi spočítaný, čokliska si na něm asi pěkně šmákli, jinak by ho nemeli v tlamě hehe"
"Asi ano, máš pravdu, ale tady se píše, že to trpaslíkovo tělo tam leží pořád a nemuže být ani s úctou pohřbeno, jeho duše tak nemuže odejit na hostinu k Moradinovi, to nemužem nechat jen tak, ten statečný obránce musí být pohřben s veškerou ůctou jakou si zaslouží" namítl Orf.
"dobře Králi , tedy svoláme ogary a vypádeme se na ten ostrov?"Zeptal se Bulir
"Ano, svolej všechny členy klanu co budou moc přijít, žádný trpaslík nebude po smrti takto zneucten"
...

Přiložené soubory

• 0

#20 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 04.05.2006 07:42

Orf seděl v Maugrimově nálevně u jednoho z rohových stolů, konečně si urval trochu času sám pro sebe a rozhodl se jej naplnit přemyšlením o událostech posledních dnů a svoje myšlenky se právě pokoušel vměstnat na stránky svého deníku:

Prapodivný setkáni..

Toho dne sme se já a Bulir rozhodli podniknout menší výpravu, našim cílem nebylo nic jinýho než zlatej důl, v kterym žijou ti proradní Duergaři. Jak každej trpaslík ví šedivcům se nikdy nedalo veřit, sou to podlí zrádcové a vůbec není na škodu se vobčas přesvědčit zda nemaj zas nějakou syčárnu za lubem. Rozhodli sme se tedy zjistit co a jak.
Přidala se k nám ještě Pindruše, sice zatím nejni členem našeho klanu, ale je to řádná baba a sekerou se vohání líp jak lecjakej chlap.
Hned u vchodu se na nás vrhla první skupinka duergarů, tim pádem plán na opatrnej průzkum padl. Bitva to byla pořádná, bili sme je hlava nehlava a duergaři se také nadali zahanbit, nakonec sme se probojovali do jakýsi šachty a čekali kdy se průrvou přiženou další duergaři, když tu všechen válečný ryk utichl, po šedivcích ani památky. Až po chvilce se ozval hlas:
„Ve jménu Moradina, ihned vylezte!“
Opatrně sem vyhlídnul a viděl že hlas patřil duergarovi s bílou bradou, byl vystrojen po vzoru valečných kněží a nebylo pochyb že u svých mužů dosahuje jistý outority.
„Jak si vopovažuješ brát Moradina do huby, ty neřáde z Podtemna!“ vyjeknul na něj Bulir.
„Pche, to že jste nás zahnali do podzemí, neznamená že se vzdáme naši víry. Jakým právem ste vtrhli do našeho domova a vraždíte nás, jako bysme nebyli stejné krve.., jsme pro vás snad mín než elfvové?! A to byli časy kdy duergaři a trpaslici z města žili v míru..“
Sakra, ta drzost, byla to jejich volba že před staletími zradili pravou cestu trpaslíku a dali se do služeb chaosu a zmaru a takovej neřád nám chce kázat o stejný krvy? Duergar, jehož soukmenovci využijou každou možnost jak nás, trpasliky, přivýst k záhubě? Taky sem tu všechno chtěl vmést do tváře, ale ani mě nenechal domluvit a už zase pokračoval.
„A nejen to, dokonce se vraždite mezi sebou navzájem…“
A pak vyprávěl přiběh o trpaslíkovi jménem Gobbo, kterýho prej zabil během cesty do Stromořadu jiný trpaslík. Podle všeho vrahem byl nějakej Ohnivous. Zmínil se i o tom že Gobbo a jeho přítel Thorik byli s duergary z dolu zadobře.Chvilku sme se ještě dohadovali a chtěli znát další podrobnosti o tom mordu, ale kněz neměl zrovna náladu na vybavováni.
„Tak a teď mi zmizte z oči, trpaslíci!“
„Dobře, odcházime v míru, duergare.“

Tohle setkáni mi nenechává pokoje, furt na něj musím myslet, duergaři a trpaslíci, a žít v míru? Je vůbec možný překonat staletou vzájemnou nenávist a nevraživost? Možná že tenhle klan duergarů se liší od těch najezdníků a otrokářů z Podtemna. Možná že kněz nás jen tahal za fusekli aby zabránil dalšímu boji, ale něco mi říká že tenhle šedivec mluvil pravdu. Možná že přece jen někde tam hluboko v duši sou stále trpaslíky, snad aspoň trochu...
Nicméně jeho přiběh, zdá se, se vztahoval k mordu o kterým sme četli v knize co našel Bulir, a jsme tak o kousek dál v pátraní po ostatkách zavražděného.
A duergaři? čas ukáže jak se situace vyvine, ale teď bude rozhodně na místě pokud možno vyhýbat se veškerým bojům s jejich klanem.
  • 0

#21 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 06.05.2006 10:53

Seznam členů klanu Hromová kovadlina

Trpaslík položí korbel vedle pergamenu,bere do ruky brk a začne psát.

--
Orf *náš vůdce,náš král
Tanur *zástupce krále,radce...
Torradan Cathal
Telir Paltin
Bulir
Yoren
Nimrot
Roman Mordor
Rudgar Rudovous
Pindruše
Pivoňka

mimo ostrov:

Muhdy
Orik
Bogdar
Gefnir
Tagnus Nohorson
Noirin
Adaro
Khagor Thorax
--

„Orfe,tak už to mám sepsané",zavolá na trpaslíka jež sedí opodál
„Tak ukaz...nooo,klan už se nám začíná pěkne rozrůstat"
„Však to ještě čas trošku pozmění,zatím to vložím do kroniky..."

Přiložené soubory

• 0

#22 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 25.05.2006 22:47

Konečně sme se vypravili po stopách ostatků zamordovanýho trpaslika, o kterém sme četli v knize jenž Bulir nalezl. Tentokrát se nás sešla slušná skupinka: Já, Tanur, Bulir, Yoren, Tellir, Adaro a protože je to záležitost všech trpaslíků přidala se k naši svaté věci i Pindruše.
Z jednoho mořskýho vlka v docích sme vytáhli že často pluje do Stromořádu a že se prej plaví kolem všelijakejch ostrovů, zdá se že sme našli koho sme hledali.
Ale byl to pěknej prevít, svůj šíf chtěl pronajmout za nevídanou kupu zlaťáku, ale nakonec se spokojil i se soudkem piva a několika zlatejma cihlama. A pak že my trpaslici sme hrabivý, ještě se máme od lidi co učit…
S vypětím všech sil sme se nasoukali do té jeho kocábky a vyrazili na širé móře, po pár hodinách plavby sme konečně dosáhli ostrova kerej vypadal dost pustě na to abychom zde započali svoje pátraní.
Prolezli sme už rádnej kus ostrova, když tu se zpustili silná bouře, blesky lítaly jak pominutý a roztínaly stromy kolem kterých jsme procházeli a do toho ještě začali z móře vylejzat mořsky ďasové, jak barák veliký mořský krabové a aby toho nebylo málo začali se z korun stromů spouštět obludný pabouci. Shlukli sme se do obranýho postavení a ťaly po krunýřích a dlouhejch nohách těch netvorů. Krabové měli klepeta ostrý skorem jak naše čakany a pabouci na nás plivali jakejsi jedovatej neřád, ale už sme prošli nejednou bitvou a nějaký nohatci nás nevyvedou z rovnováha a tak zem za chvilku pokrývala klepeta, chlupatý hnáty a rozťatý těla těch prevítu. Bitva nás sice oslabila ale museli sme pokračovat v pátráni, po nějaký chvilce jeden z ogarů zvolal že zahlídnul zablésk z trosek starého majáku. Rychle sme se tam rozeběhli a skutečně, v troskách se nacházela kostra trpaslíka ve zbroji a stále v rukou svíral praporec, jak sme se měli později dozvědět byl to praporec Alicijských obránců.
V ten ráz se ozvalo zahřměni a když jsme se otočili stál tam pekelnej démon jak z náboženskejch dřevorytů a ihned se pustil do smíchu, jak už to maj démoni v takovejch chvílích ve zvyku. Když se dosytosti nasmál začal se nám chlubit kterak zabil trpasličího obránce a jak si to celý náramně užíval, a jak je rád že si to zase může zopakovat. No netrvalo dlouho a pustili sme se s oním satánášem do křížku, byl to pořádnej démon, ohnivá křidla, meč dlouhej jak dva ogaři... Ale byl to jen jeden démon a s pomocí Moradina ho naše zbraně udolaly. Když bylo po boji, sklonili sme hlavy k modlitbě a poděkovali Kováři duši za jeho přízeň.
Teď když už máme všechny ostatky našeho dávného bratra, musíme zjistit jeho jméno a s náležitými poctami odevzdat jeho duši Moradinovi aby mohl v Síních hodovat po boku Jeho a svých předků…

Přiložené soubory

• 0

#23 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 10.06.2006 17:13

Tyran byl svržen a město se vrací do svojejch kolejí.
Sem rád že náš klan nestál mimo tyhle dějiný události a pomohli sme tak dobrej věci. Společne s ostatníma kterým nebyl Ingar po chuti, sme se snažili dělat všechno pro to aby jeho vláda trvala co nejkratší čas…
A nakonec sme se v plný zbroji vypravili na poslední bitvu proti samozvanci. Klan, armáda, Oliosův řád, Ochránci elfů, kteří nedávno přišli Ingarovou rukou o svoji velitelku Reservu i prostej lid kerýmu nebylo jedno kdo sedí na trůnu..Byla to náramná bitva, společnejma silama sme hnali ty žoldácký prevíty a neměli s nikym slitování. Sem hrdej na to že tam kde ostatním dochazeli síly a podléhali nepřátelům, trpaslíci byli stále pevně na nohou a řezali nepřátele co se do nich vešlo.
Snad svoji úlohu sehráli aj ty letáky co sme s Tomim vyráběli a roznašeli mezi lid, snad pomohli nerozhodnutým zvolit si svoji stranu..

Ingar sice prchnul před spravedlnosti ale povedlo se aspoň polapit jeho veřnou přisluhovačku Valentynu. Netrvalo dlouho a konal se soud, měl sem tu čest, jakožto zástupce trpaslíků, zasedat v porotě a rozhodovat o dalším osudu týhle vražednice. Rozsudek byl rychle vynešen a ještě rychleji proveden. A tak mistr málodobrý setnul, za bouřlivého nadšení davu, modrovlasou zrádkyni města a hlava byla vystavena na odiv všem občanům. Doufejme že falešný král a krvelačná šelma Ingar se také dočká poctivýho soudu a ten kletej mág Tarsen jakbysmet.

Z rebelů se staly hrdinové a již se nemuseli nadále skrývat, Tanur kterej si vytrpěl dost když byl pronásledovej Ingarovými mordýři se konečne moch vrátit do města.
Teď když je město opět svobodný, budeme se moct zase naplno věnovat klanovým záležitostem..

Přiložené soubory

• Přiložený soubor  letak.jpg   64.09K   112 Počet stažení
  • Přiložený soubor  letak2.jpg   54.58K   95 Počet stažení

• 0

#24 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 11.06.2006 09:35

Dnes jsme navstivili Lorda McLiera na hrade vulkan.Mohl prijit kdokoliv,tak
jsme toho s klanem hned vyuzili.Ja,Orf,Nimrot a Adaro...ostatni ogari byli v
te dobe nekde v dolech a nebyl cas je svolat.Toto setkani byla vyborna
prilezitost Lorda seznamit s osudem trpasliciho ochrance jehoz ostatky se nam
podarilo nalezt na opustenem ostrove.Spolecne s Lordem jsme zasedli ke
kulatemu stolu,prijemne nas prekvapilo,ze jiz pro nas bylo pripravene cerne
pivo.Vsichni jsme se usadili do krasne zdobenych kresel a sli rovnou k
veci.Lord si nejprve prohledl nalezeny denik,nebyl si ale prilis jisty s jakym
ochrancem by mohl souviset.Tato nejistota byla prolomena jakmile jsem z batohu
vyndal zbytek potrhane zastavy.Lord si ji peclive prohledl a se smutkem v
ocich se k nam obratil.

„Ted jsem si jist,ano...tato zastava urcite patrila trpaslikovi Gobbo red"

Tak to rekl...nastalo kratke ticho....Nekteri z nas se snim v mladi setkali a
vzpominali tak na velkeho valecnika,ochrance Alicie,trpaslika ktery stal vzdy
na strane dobra.
Kazdy trpaslik ma k Moradinovi nejblize v horach,projednali jsme tedy s Lordem
premisteni ostatku do hor a radny pohreb.

Pri odchodu nam Lord zdelil prijemnou novinu.Mluvil pry s knezem Abramelem a
je mozne,ze v budoucnu se alicijsky kostelik rozroste o Oltar naseho boha,Moradina!

Přiložené soubory

• 0

#25 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 16.06.2006 19:26

Poslední zážitek je důkazem toho že náhoda je pěkná mrška a tam kde neuspěje organizovaná trestná výprava, tam leckdy dosáhne úspěchu náhodná společnost.
Před alicijským dolem se vyskytla pestrá směska. Byl sem tam já a Torradan z klanu (který tu měl před pár okamžiky souboj s jistým provokatérem), čaroděj Tomi, kapitán Dragoo a pár jeho chlapu a pak ruzní poutníci a dělníci z dolu.
Ozval se klapot podkov a za chvíli se před srocením objevil zaklínač Tarsem , kumpán Valentýny, lapka a arcimordýř, obklopen magickou aurou a nesčetnýma ochranama. Ze sedla svýho koně přejel pohledem skupinku a začal si nás dost povýšenecky dobírat a urážet, nikdo se však s obávaným černokněžníkem nechtěl pustit do křížku, až na nebojácnýho Torradana. Ten si nechtěl nechal urážky líbit a přistoupil k Tarsemovi, než sem ho stačil nějak zadržet seslal na něj ten zatracenej mág kouzlo a nebohej trpaslík padl k zemi. Když sem uviděl přítele a člena mýho klanu jak nehnutě leží popad mě nevyslovnej vztek, oči se mi podlili krví „Vím že nemám proti tobě šanci mágu, ale čest klanu mi velí jednat,“ sevřel sem pevně sekeru, všechnen svůj hněv sem dal do toho nápřahu sekerou a pak se stalo něco co všechny překvapilo a nejvíc mě. Kůň zoufale zařehtal, udělal několik zmatených kroků a i se zaklínačem v sedle se sesul k zemi. Tenkrát moji ruku musel vést snad samotnej Moradin…
Chvíli sem beze slov šokovaně hleděl na svoji sekeru, vypuknul pokřik přihlížejících doprovázený zvukem tasených zbraní. Na nic sem dál nečekal a dalšími údery sem sekal po zaklinači, ale to už ne sám..všichni se pustili do boje s nenáviděným zaklínačem. Pokusil se seslat nějaká kouzla ale to byl znovu sražen a poslední ránu mu zasadil starej dobrej Tomi, seslal několik kouzel kterým ani takovej neřád, jakej Tarsem beze sporu je, nemohl vzdorovat.
A tak byl společnými silami poražen na hlavu Tarsem, postrach alicijských, který doplatil na svoji namyšlenost. Kapitán armády zlořáda spoutál okovy a odvlekl do temnice kde nyní čeká na svůj ortel..

Toho dne se ukázalo, že sekera je nad všechny čáry - Přesně jak dycky říkával můj pradědek a že navážet se do našeho klanu se jen tak nevypláci..
  • 0

#26 Chivay Zoltan

Chivay Zoltan

Neznalý

• Hráč
  • 14 Příspěvků:

Odesláno 19.06.2006 14:38

Na nástěnce vysí vzkaz se symbolem kladiva a kovadliny, na kterém je trpasličími runami naškrábáno:

Z vole svojho Boha na vědomost dávám, že som sa zaručil klanu Hromovej kovadline a dohodnol sa s králem Orfem, že bodo jejím členom pomáhat v roznejch nebezpečenstvech ať sa děje cokoliv. Na voplátko bela dohodnota sleva nařadí a jinéch výrobko, kere sa nedaju s životama trpaslečích bratro vobec srovnavat. Hen mi bratri poslete vzkaz a Chivay Zoltan , zvané lěčitel z teho proklateho Gwain Tharru, vam rad pomoze.
  • 0

#27 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 07.07.2006 14:43

Přípravy na pohřeb trpaslíka Gobba, alicijského ochránce z dob minulých, jsou už skoro u konce. Již sme s ogarama našli vhodný místo v Rudých horách i povolení Lorda k pohřbení takto významné osoby mimo hradeb města. Poslední co zbejvalo byla trpaslíkova zbraň, trpaslík by neměl předstoupit před Moradina bez své věrné zbraně.
Naštěstí sme měli před delším časem rozhovor s duergařim šamanem, který měl Gobba v paměti a co více před svojí cestou přes moře mu Gobbo daroval svoje kladivo.
Svolal sem tedy menší družinu která se skládala kromě mé maličkosti ještě z Tanura, Pindruše, klanového kněze Romana a Yorena. Ihned za rozbřesku sme se vydali směr Zlatý důl, domova duergarů. Strážný dělal obštrukce a nechtěl zavolat starší klanu, naštěstí několik lahví domácí pálenky v něm probudilo ochotu a zavolal výše postavené členy Gurmilu.
Předložili sme svoji žadost a vyptávali se na onoho šamana, ukazalo se že šaman Arl odešel do Dračích hor rozmlouvat s duchy prastarých draků a pátrat po jakýchsi podivných úkazech, dlouho o něm nebylo slyšet a duergaři už byli skoro smířeni s nejhorším. Bylo jasný že naše kroky budou teď směřovat do Hor kde snad šamana nebo aspoň jeho kladivo najdeme…
V horách sme měli setkáni s dost podivnou osobou, na dálku z něj byla cejtit smrt a když se usmíval nemohl dost dobře skrýt své špičáky, jestli tohle nebyl nějakej nóbl upír, tak to si mě nacpěte do fajfky.
Celou dobu se nás snažil přesvědčit k odchodu s tím že v horách se teď ztrácí lidé, když viděl že s náma nehne tak zmizel stejnak náhle jako se předtím voběvil. Byla to aspoň stopa, jak známo stříbrný doly sou plný podobných umrlců, vydali sme se tedy tam. Upíři před trpasličíma zbraněma a Romanovou mocí, kterou ho Moradin obdařil, neměli šanci a tam sme brzy stanuli před dveřmi která střežili dva kostřivci s těžkými meči, když sme je pobili objevili sme za dveřma jeskyni, v jejím středu stál ten nóbl vampír, a vedle něho nebohej šaman Arl, očividně zmamený nějakou zatracenou magii. Na naše otázky proč ho zde drží odmítal odpovědět a o tom že by Arla propustil nechtěl už vůbec slyšet. Místo toho na nás povolal voje nemrtvých bojovníků a aby toho nebylo málo dokonce i kostlivého draka, v nastálém zmatku prchnul a když sme je všechny proměnili v hromádku kostí vydali sme se po stopách únosce. Když sme ho dostihli zopakoval trik s oživlým drakem, ale opět sme se ubránili, tentokrát se do nás upír pustil sám, byl to zdatnej nepřítel a bránil se seč mohl, ale nakonec mu to nebylo nic platný. Se smrti upíra pominulo i kouzlo kterým ovládal šamana Arla, nyní byl opět volný a když sme mu vylíčili celý příběh, rád vydal kladivo které do té doby střežil..
Nyní již by nemělo nic bránit tomu připravit obřad aby byl tak Gobbo odevzdám Moradinovi se všemi náležitostmi.
  • 0

#28 Orf Sekerád

Orf Sekerád

Starší učeň

• Hráč
  • PipPipPip
  • 298 Příspěvků:

Odesláno 29.07.2006 13:03

Byl to naprosto běžný den a nic nenasvědčovalo tomu že by se na tom mělo něco změnit, jako obvykle sem pracoval v kovárně a pokoušel se přijít na kloub zpracování nových kovů, když sem uslyšel ten hlas, důvěrně znamý hlas. Hlas kerý každý trpaslík rozpozná od všech ostatních. Hlas které mě zval do hor, do míst kde dávní trpaslíci žili.
Svlékl sem kovářskou zástěru, kladivo odložil na kovadlinu a vydal se tam, kam mě onen hlas zval.
Ubíral sem se po rudé cestě, přes Hluboký les v kterym sem jako vždycky bloudil avšak nakonec sem i tak dospěl k Dračím horám. Výš a výš sem šplhal po horském úboči, když moji další cestu zastavil blesk který se snesl z oblak, v místě kde spálil zemi se tyčil mohutný trpaslík v jedné ruce sekeru v druhé mocné kladivo, ano sám Moradin ve své velikosti. Pokleknul sem před ním, avšak pokynul svým kladivem bych povstal. A pak Moradin promluvil.
Nejsem toho hoden abych opakoval slova našeho pána, avšak musím se vo to pokusit.
Pravil že se blíží doba nesnázi, čas temný a zlý, ohně na Jihu opět hoří a démoni se sápají po Alicii. Ano démoni již útočili i v minulosti avšak tentokrát nebude mít snaženi pekelných zmetků obdoby. Padne-li město, bude konec všem nadějím. Sice byl poražen generál démonů Alomar, on však znova povstane ještě s vetší silou a krev alicijských bude téct ulicemi.
A náš Klan i ostatní děti Moradinovi musí být městu oporou. A spolu s dalšími obyvateli chránit a bránit město před voji pekelníků. Je potřeba aby pravověrní trpaslíci neopouštěli město na dlouhý čas a drželi se co nejblíže hradeb, hrozba útoku démonů se nemůže podcenit.

A tak bratře, sestro, trpaslíku měj se na pozoru, sekeru či kladivo po ruce a Kováře Duší v mysli..
  • 0

#29 TaoKan

TaoKan

Starší tovaryš

• DM
  • PipPipPipPipPip
  • 917 Příspěvků:
    Krugnur z Dračích hor
    Balran Nebojsa
    Hrog Lomcovák
    Wuming Nur -pohrben
    Orckon Nur -pohrben
    TaoKan Nur -pohrben

Odesláno 06.08.2006 17:45

Ten den,daleko v horách...sněhová vločka padne na zbroj trpaslíka.Další vločka
prolétne v těsné blízkosti kolem a padne na tmavou zbroj duergara.Oba stojí
vedle sebe, nehýbou se, nejsou nepřatelé, ne v tuto dobu.Něco je spojuje.Oba
zhlíží k hrobu kde ostatní ukládají ostatky slavného trpasličího hrdiny.
Všichni pokleknou a naslouchají motlitbě kněze i lord alicijský Meclír
Ereman poklekne, přišel vzdát hold starému příteli před jeho poslední cestou.

Je dokonáno, ostatky trpasličího ochránce jsou řádně pohřbeny.Nyní může duše
velkého valečníka Gobbo Red předstoupit před Moradina,otce všech trpasliku.

Přiložené soubory

• 0

#30 SuperHeadHunter

SuperHeadHunter

Starš

• Hráč
  • PipPipPipPip
  • 406 Příspěvků:

Odesláno 09.08.2006 09:53

Bulir se procházel po třžišti a vyhlížel svépotencionální zákázníky. Dlouho nic, nikde nikdo tak si řekl že si zajde k Maugrimovi na jedno tmavý.
Na cestě tam se ale ze stínu vynořio elfka celá udýchaná. "Pane vy jste trpaslík z klanu Hromoví Kovadliny?"
"Ano to jsem ušatice, co po mě chceš?"
"Mám vzkaz určený Královi vašeho klanu - Orfovi"
"hmm, a od koho ten vzkaz je?"
Elfka se zachvěla otřela pot z čela "Od samotného Ignara"
"COŽE ? Ot toho pekelnýho psa co zužoval alicii, co ten nám může vzkazovat, dyt já už myslel že je mrtvý" nadávál když v tom ho elfka přerušila
"Prý má vašeho boha, prý ted když už vás nic nechrání ste bezmocní, bud se upíšete jeho paní a budete jí sloužit nebo vás prý zničí"
Bulirovi projel celím tělem ohromný strach i vztek zároveň.
"Děkuji ušáku za zprávu, mužeš odejít"
Začal přemýšlet zda to je či není pravda, když v tom mu na rameni přistála holubice se vzkazem: "Bulire, sežeň ihned Orfa a Tanura, Náš pán je v nesnázích, všichni trpaslíci mají schůzku v Maugrimově krčmě, přijdte všichni" *podepsán* Dimrot knez Moradinův
"No jo ale ani jeden z nich tu ted neni, jsou mimo ostrov co si ted počnu?"
Vydal se tedy s Pindruší, která ho potkala na trhu k maugrimovi.
Když vešli dovnitř nemohl věřit svým očím. Byly zde všichni trpaslíci z Alicie a blízkého okolí. Takový pohled neznal.
Tolik Bratrů pohromadě. Bylo Vidět že osud jejich pána neni nikomu lhostejný.
Zasedli ke stolu. Debatovali, hádali se. Pivo teklo proudem. Každý měl svůj pohled na věc.
Jedni něvěřili že je možné aby nekdo zajal Moradina, druzí se chteli vydat okamžitě na záchranou výpravu.
Bulir poslouchal ten zmatek když v tom najednou bouchl pěsti do stolu.
Všichni ztichli, dokonce i ti nejhlučnější a začal povídat.
"Bratři a sestro, situace je více než vážná. Žádá si důkladné a důmyslné řešení. Bohužel neni tu ani jeden z vysoce postavených našeho klanu. Tedy v těchto dobách nepřitomnosti Orfa a Tanura se navrhuji jako jejich zástupce, souhlasíte?"
Všichni jednohlasně -" Ano."
"Tak, jak již víte náš milovaný Kovář důší Moradin je v zajetí. Nevím jakým způsobem se to mohlo stát ani jak se to mohlo tomu pekelnému psu Ignarovi povest, ale zajisté tam bude hrát roli velice silná magie. A jak již víte , taková magie má velice obrovský dosah. Tedy, nejsem tu od toho abych rozhodoval co a jak budeme podnikat pro to aby sme našeho pána vysvobodili. S tím počkáme na příchod našich dvou nejvyšších Orfa a Tanura. Ale, Do té doby žádný trpaslík neoupustí brány Alicie sám!!! Ignar je vychytralý a zákeřný, udeří vždy tam kde to nečekáte, již sem s ním jednou měl tu čest. A nikdo nebude podnikat nic na vlastní pěst. Neboť naše síla tkví ve skupině ne v jednotlivci.
A bratři pamatujte, *utřel malou slzu v oku* Naše víre v Moradina musí být silnější než kdy jindy, ted není čast na pochybenství, Náš bůh nás ted potřebuje jako nikdy jindy. Jen naše pouhá myšlenka na něj ho muže zachránit.
Nyní se všichni pomodleme za Našeho pána aby věděl že jeho věrní služebníci ho v tom nenechají.
*Klekli si do kruhu, Dimrot si stoupl do prostřed a začal odřikavat modlitbu*

"Tak Bratři a sestro schůze je u konce, další se snad bude konat zítra kontinentálního času, to již snad zde Orf a Tanur budou. Ti už budou vědět co a jak. A pamatujte , budte opatrní....Ignar je všeho schopný
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních