Skočit na obsah

Fotka

xDSL Internet

• Please log in to reply
97 odpovědí na toto téma

#1 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2381 Příspěvků:
  • Interests:Books & Pubs

Odesláno 10.11.2005 14:23

Ahoj, chtěl jsem se zeptat místních odborníků.
Uvažuju o zřízení internetu přes telefonní linku, DSL.
Nechci nic extrémního, stačí mi něco na prohlížení a příjemné hraní Demonky.
Další podmínkou je, abych nemusel mít zařízenou pevnou linku u CT. Zkrátka čistě jenom internet, bez nějakého paušálu za volání.

Zatím se mi jako nejpřijatelnější jeví internet od Nextry a to buď : Start 512 = 512DL/128UL za 590Kč
nebo Fun 1M 1024DL/256UL za 690,-

Pokud máte nějaké postřehy, alternativní návrhy nebo osobní zkušenosti právě s Nextrou rád si je poslechnu. :innocent2:
  • 0

#2 Host_Thorik_*

Host_Thorik_*
  • Host

Odesláno 10.11.2005 14:50

Ahoj, chtěl jsem se zeptat místních odborníků.
Uvažuju o zřízení internetu přes telefonní linku, DSL.
Nechci nic extrémního, stačí mi něco na prohlížení a příjemné hraní Demonky.
Další podmínkou je, abych nemusel mít zařízenou pevnou linku u CT. Zkrátka čistě jenom internet, bez nějakého paušálu za volání.

Zatím se mi jako nejpřijatelnější jeví internet od Nextry a to buď : Start 512 = 512DL/128UL za 590Kč
nebo Fun 1M 1024DL/256UL za 690,-

Pokud máte nějaké postřehy, alternativní návrhy nebo osobní zkušenosti právě s Nextrou rád si je poslechnu.  :innocent2:

Zobrazit příspěvek

Ja jsem pres DSL od Telecomu, na demonku i na jakoukoliv online parbu ti staci 128/64 dulezita je rychlost odezvy a ne rychlost DL/UL jako takova. Jen nevim jak je to s pausalem za telefonni linku...
  • 0

#3 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 10.11.2005 16:28

pokud vim tak adsl bez telefonu (pausalu) nejde a v tehle republice zrizuje telefonni stanice pouze CTc, takze tomu se asi nevyhes (i kdyz jsem videl nekde naky reklamy na adsl bez telefoniho pausalu...) a hlavne bych ROZHODNE nebral to telecomacky (to ze to dela nextra neznamena ze to neni telecomacky) ale 100% pokud mas tu moznost si zrid adsl pres telenor, nextra to taky nabizi, jako providera mam SkyNet a muzu jedine doporucit, mam 1024/256 za cca 700 a pingy nekde kolem 20ms po CR...

http://www.flexidsl.cz/index.php?p=6
  • 0

#4 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 10.11.2005 17:38

Ono ja mam doma kablik natahlej, akorat odhlasenou stanici, takze doufam, ze to takhle bude fičet.
Jinak pokud říkáte, že stačí ta malá rychlost tak to se klidně spokojím s něčím do 400 :)

Příspěvek upravil Maslostroj: 10.11.2005 17:45

• 0

#5 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 10.11.2005 22:54

pokud vim telenor dela nejpomaleji 1024... mozna i 512, ale pomalejsi urcite ne

a velkou rychlost potrebujes na stahovani... a 1024 na stejne stanici bude vzdycky rychlejsi a bude mit lepsi ping nez 128, na to vem jed
  • 0

#6 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 14:07

Takže po důkladném proštudování jsem se dozvěděl, že paušál na volání sice můžu ZRUŠIT ale při zřizování ho mít musím (telefonní číslo). A vzhledem k tomu, že registrace stojí si myslím hodně (1000-2000Kč?), tak se poohlédnu po něčem jiném (Wi-Fi?).
Ale díky za pomoc
  • 0

#7 Host_Thorik_*

Host_Thorik_*
  • Host

Odesláno 11.11.2005 14:37

Takže po důkladném proštudování jsem se dozvěděl, že paušál na volání sice můžu ZRUŠIT ale při zřizování ho mít musím (telefonní číslo). A vzhledem k tomu, že registrace stojí si myslím hodně (1000-2000Kč?), tak se poohlédnu po něčem jiném (Wi-Fi?).
Ale díky za pomoc

Zobrazit příspěvek

Wifi neni na hrani uplne idelani, pokud nemas kvalitni signal, ma delsi ping a ztraci se pakety...
  • 0

#8 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 15:04

Aha..
No jak to tak vidim tak si radsi vezmu ten krasnej samopal co mam v supliku od detstvi a pujdu si hrat na vojaky :innocent2:
  • 0

#9 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 17:09

Aha..
No jak to tak vidim tak si radsi vezmu ten krasnej samopal co mam v supliku od detstvi a pujdu si hrat na vojaky  :innocent2:

Zobrazit příspěvek

A kde vlastne bydlis ?
  • 0

#10 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 17:33

Petrovice u Karviné. Což je u Karviné, ale je to zkrátka vesnice, takže přes kabelovku si to nepořídím
  • 0

#11 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 17:52

Mno tak mas asi dve moznosti ADSL nebo WIFI.

Ted co z toho vyjde levneji ?

Adsl stoji asi 1500 zrizeni telefoni linky. Modem dostanes, kabel ti vede az do baraku. Po zrizeni jen zapojis modem, ktery ti nastavi, pichnes ethernet kabel do sitovky a ses online.
Wifi je to levny, ale antena neni zadarmo, wifi karta neni zadarmo + plus nejaky dalsi serepeticky co jsou k tomu potreba (kabely, atd). Takze to zas tak levne taky nevyjde. Plus ten fakt ze veskery nastavovani je vetsinou na tobe.

Co se tyka kvality
Adsl - pokud jsi v nejaky rozumny vzdalenosti od ustredny (do 1 km) a nemas kabely s papirovym dielektrikem, beha to perfektne.

Wifi - zacne snezit, prset a kdo vi co jeste a signal jde rapidne dolu. Pokud chces mit nejaky stabilnejsi ping je dobry mit vysokou uroven signalu na AP. Aspon 30 DB, coz se prave promita do ceny anteny.
  • 0

#12 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 17:55

Yep diky...ja jsem taky spis pro DSL.
A to zrizeni telefonni linky jde jenom u CT nebo uz i primo u nejakeho poskytovatele pripojeni. Respektive da se jenom zridit linka u CT "cista"? Tj. bez nejakyho pausalu?
  • 0

#13 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 17:57

Yep diky...ja jsem taky spis pro DSL.
A to zrizeni telefonni linky jde jenom u CT nebo uz i primo u nejakeho poskytovatele pripojeni. Respektive da se jenom zridit linka u CT "cista"? Tj. bez nejakyho pausalu?

Zobrazit příspěvek

Co ja vim ja pro telecom ani jiny spolceni s dablem nedelam.

Ale ve sve podstate je to vsechno cesky telecom, akorat ten pronajmul svoje site nekomu jinymu ..

Doporucuji www.telecom.cz nebo 800 123 456.

EDIT

Podle toho co pise telecom na webu, tak HTS mit od telecomu nemusis.

Ted jsem si ale uvedomil jednu vec.
Na ADSL se s oblibou, i kdyz dneska uz je to vsude, provozuje FUP (fair user Policy) ... zni to huste co ... ale je to proste jen kolik dat muzes maximalne mesicne prenest nez ti snizi rychlost. A bohuzel u ADSL tyhle cisla byvaji sakra nizky. Je to opravdu byt online, neco si zaparit ale na stahovani muzes rovnou zapomenout.

Příspěvek upravil Brudrafon: 11.11.2005 18:06

• 0

#14 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 18:09

Ale stejne je cesky telecom vtipalek. :innocent2:

Kdy se služba považuje za aktivovanou?

Služba se považuje za aktivovanou, pokud ČESKÝ TELECOM, a.s. aktivuje službu Internet Expres v telefonní zásuvce zákazníka. Aktivace se provádí bez zásahu servisního technika v lokalitě zákazníka. Tedy nikoliv v okamžiku zakoupení balíčku!
O aktivaci služby ve vaší telefonní zásuvce budete informováni e-mailem.
  • 0

#15 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 11.11.2005 18:31

internet express by si mohl poridit leda nekdo s inteligenci cajovyho pytliku

1) zrizeni HTS stoji 99 kc, aktivace adsl stoji 999,-
2) pokud mas moznost ber adsl od TELENORU a NE od TELECOMU, prvoposkytovatel (tzn NE skynet, nextra, atp) byva uveden v popisu sluzby

http://www.flexidsl.cz/ >> do cervenyho ramecku nahore napis svoje tel cislo a zjisti si jestli mas dostupnej xDSL site Telenor Networks, az budes tohle vedet muzes nejak postupovat dal...
  • 0

#16 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 19:25

internet express by si mohl poridit leda nekdo s inteligenci cajovyho pytliku

1) zrizeni HTS stoji 99 kc, aktivace adsl stoji 999,-
2) pokud mas moznost ber adsl od TELENORU a NE od TELECOMU, prvoposkytovatel (tzn NE skynet, nextra, atp) byva uveden v popisu sluzby
http://www.flexidsl.cz/ >> do cervenyho ramecku nahore napis svoje tel cislo a zjisti si jestli mas dostupnej xDSL site Telenor Networks, az budes tohle vedet muzes nejak postupovat dal...

Zobrazit příspěvek

1 .Nikdo nerika ze si ma porizovat internet express .. :innocent2:

2. Tomu pujde asi dost spatne vepisovat to cislo kdyz nema pevnou linku nebo jsem to spatne pochopil.

Příspěvek upravil Brudrafon: 11.11.2005 19:26

• 0

#17 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 11.11.2005 19:29

No prave to cislo nemam :) Ale jestli to stoji 99,- coz sem se taky docet tak je to fajn..akorat ze se musim "upsat dablu" na 12 mesicu.

btw. Co je tak spatny na CT? :)
  • 0

#18 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 11.11.2005 20:38

s telecomakama mam svy zazity, zmena z jejich adsl na to telenoracky trvala se vsim vsudy asi 3 mesice... co mel udelat telecom trvalo 3 mesice a to co mel udelat provider a telenor bylo do druhyho dne co telecomaci vsecko dodelali

1) vsechno jim trva desne dlouho
2) jsou naprosto neschopni a neochotni
3) na infolince se dozvis kulovy
4) na webu se dozvis to samy
5) podplaci antimonopolni urad aby mohli delat kurevsky tarify (jakoze napr na jejich tarif s nejlevnejsim pausalem, coz je jasna volba pro lidi co chcou jen net, se NEDA zridit xDSL, aspon to tak bylo)
6) maji FUP

porovnani cen (provider skynet):
- telecom adsl 512/128, 1:50, 10GB limit : 660
- telenor adsl 1024/256, 1:40, bez limitu : 699

zkusenosti hovori ze linky telenor maji lepsi pingy a jsou stabilnejsi

takze dnes to vypada tak, ze za stejnou cenu dostanes od telenoru min. 2x lepsi sluzbu, jeste pred prazdninama to bylo asi 3x, ale telecom pod tlakem konkurence trosku zlevnil

a jestli chces znat dostupnost telenoru tak tam zkus overit sousedovo tel. cislo...
  • 0

#19 Host_Valerie.CZ_*

Host_Valerie.CZ_*
  • Host

Odesláno 20.11.2005 04:46

nebud blby a kup cokoli jineho než xDsl připojku,do roka budeš měnit :innocent2:

ps:na demonu ti stači i ten nejslabši modem,při hrani je upload i download kolem 0.3-1.7kb
  • 0

#20 Host_Valerie.CZ_*

Host_Valerie.CZ_*
  • Host

Odesláno 20.11.2005 04:51

Mno tak mas asi dve moznosti ADSL nebo WIFI.

Ted co z toho vyjde levneji ?

Adsl stoji asi 1500 zrizeni telefoni linky. Modem dostanes, kabel ti vede az do baraku. Po zrizeni jen zapojis modem, ktery ti nastavi, pichnes ethernet kabel do sitovky a ses online.
Wifi je to levny, ale antena neni zadarmo, wifi karta neni zadarmo + plus nejaky dalsi serepeticky co jsou k tomu potreba (kabely, atd). Takze to zas tak levne taky nevyjde. Plus ten fakt ze veskery nastavovani je vetsinou na tobe.

Co se tyka kvality
Adsl - pokud jsi v nejaky rozumny vzdalenosti od ustredny (do 1 km) a nemas kabely s papirovym dielektrikem,  beha to perfektne.

Wifi - zacne snezit, prset a kdo vi co jeste a signal jde rapidne dolu. Pokud chces mit nejaky stabilnejsi ping je dobry mit vysokou uroven signalu na AP. Aspon 30 DB, coz se prave promita do ceny anteny.

Zobrazit příspěvek

ja jsem pro wifi,sněži prši,nejde vidět na krok,bouřky,zemětřeseni,ping pořad kolem 20,vysilač mam asi 13km ale fakt spokojenost
  • 0

#21 Radeon

Radeon

Mladší učeň

• Hráč
  • PipPip
  • 178 Příspěvků:

Odesláno 20.11.2005 11:16

ja jsem pro wifi,sněži prši,nejde vidět na krok,bouřky,zemětřeseni,ping pořad kolem 20,vysilač mam asi 13km  ale fakt spokojenost

Zobrazit příspěvek

Souhlas, mam wi-fi a uplne v pohode, jeste jsem s pingem (na seznam 5-10ms)nemel problem, akorat asi tak jednou za ctvrt roku nejaky kratsi vypadek, to uz mi ale poskytovatel napise sms ze to resi a kdy to vyresi.
  • 0

#22 Host_Tupoun_*

Host_Tupoun_*
  • Host

Odesláno 25.11.2005 23:07

No Wi-Fi nebo DSL. Nejdřív skoukni co máš v okolí za sítě, pak se poptej nějakých lidiček jaký s tím maj zkušenosti právě v tvým místě (pokud máš teda možnost), protože není Wi-Fi jako Wí-Fíí. Zkoušel jsem sehnat NET přes co to šlo, měl jsem dvakrát na test Wifinu, dvakrát sem to s díky odřek a musel si nechat zavýst linku od Telecomu a de to (ale ... nevím proč, nějako na mě zapoměli, hehe, do dneška po mě nechtěli zřizovací poplatek, hehe, a to říkali, že ke mě to bude za 4.000,- Kč, chachaa, a navíc, nevim proč, ale vubec neplatím telefonní paušál - ani ten, co musí k DSL od Telecomu být, sumasumárum 512/128 GIGA Mikroherzo Kilotun za asi teď ani sám nevim, okolo 700,- Kč, chachaa, chaa)

:clover: Tupoun v.r.

PS: není nad dobrý levný Wi-Fi, ale jak sem řek, poptat se a kouknout se a dobrou noc, zas musim zejtra do práce, ten kdo to vymyslel tuhle činnost, to musel bejt ale naprostej ..... (hodně sprostý slovo)
  • 0

#23 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 26.11.2005 01:24

ty mas Internet Express? chudinko.... do telecomackyho adsl bych nikdy nesel... (mam adsl)
  • 0

#24 Host_Zaki72_*

Host_Zaki72_*
  • Host

Odesláno 03.12.2005 02:06

Jukni sem http://rychlost.cz/p...vice-u-karvine/
Tam jsou 2 poskytovatele. Poda je vetsi a drazsi, ale mas nejakou garanci kvality. vejnet neznam.

Zkus se podivat na http://www.bluetone.cz
Pro pripojeni pres Radiokomunikace nepotrebujes linku od Telecomu.
  • 0

#25 Brudrafon

Brudrafon

Starší mistr

• Hráč
  • 1979 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2005 02:25

Me se libi jak tady o necem mluvite a ani nevite o cem mluvite.

Zeptam se vazne

Proc si myslite, ze je ADSL lepsi ne WIFI ???

Proc si myslite, ze je WIFI lepsi nez ADSL ???

Dekuji za odpovedi.
  • 0

#26 Host_Zaki72_*

Host_Zaki72_*
  • Host

Odesláno 03.12.2005 09:49

Wi-Fi 2,4GHz: vetsi latence, zavislost na pocasi, na prime viditelnosti a vzdalenosti vysilacu, nizsi mesicni poplatek, obvykle zadne limity na data, vyssi porizovaci cena zejmena pro rodinny domek.

ADSL: nizsi latence, nesymetricka rychlost, nezavislost na pocasi, nutnost mit telefonni linku, nizke porizovaci naklady, vyssi mesicni poplatek, datove limity, po jejichz prekroceni vyznamne klesa rychlost.

Preberte si to.
  • 0

#27 Host_Zaki72_*

Host_Zaki72_*
  • Host

Odesláno 03.12.2005 09:52

ja jsem pro wifi,sněži prši,nejde vidět na krok,bouřky,zemětřeseni,ping pořad kolem 20,vysilač mam asi 13km  ale fakt spokojenost

Zobrazit příspěvek

Wi-Fi na tuhle vzdalenost nejde provozovat bez poruseni licence a drahych anten.
Pravdepodobne jde o jinou technologii. (10,5 GHz, nebo licencovane pasmo FWA 3,5 GHz nebo 26 GHz)
  • 0

#28 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 03.12.2005 19:33

me se libi kdyz nekdo prohlasi ze ostatni nevi o cem mluvi...

ja nikdy neresil jestli adsl nebo wifi, pac s wifi zadny zkusenosti nemam, jen ty z doslechu, ale myslim ze je jaksi nespolehlivejsi...

jediny co tvrdim, ze mit adsl od telecomu je pitomost...
  • 0

#29 Maslostroj

Maslostroj

Cechmistr

• Hráč
  • 2381 Příspěvků:

Odesláno 03.12.2005 21:41

Děkuju vám, že jste na to tak vlítli, ale ja už mám *kryje si hlavu* Express od CT. Rok to vydržím a pak si přejdu k tomu co bude výhodné, ale fakt se mi nechtělo platit 4000,- za zřízení takhle to mám za kilčo a za rok jim můžu dát sbohem a šáteček.
Navíc mi nabechtali, že chtějí dělat nové terify, kde by se "snad" nemělo platit za linku (na volání).
Kdyžtak vám za měsíc (až mi to zřídí :wink: ) napíšu svoje dojmy :clover:
  • 0

#30 Host_Axloth_*

Host_Axloth_*
  • Host

Odesláno 06.12.2005 14:31

a ted mi rekni jedindej duvod pro mas internet express od telecomu... zkousels telenor? a i kdyby nesel telenor tak aspon nakyho jinyho providera proboha!!! ses vul, nevim co jinyho ti na to rict...

mozna jsi to prehlid, ale s telenorackym adsl dostanes za stejnou cenu 4x rychlejsi linku... ale proc neplatit nejhorsi cenu za nejvetsi sracku s nejhorsim pristupem a servisem...

ses asi hodne dival na reklamy co?
  • 0

0 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních